* امام باقر عليه السلام، از جدّش، از اميرالمؤمنين عليه السلام نقل كرده است كه پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود: پارهاي از پيكر من در خراسان دفن خواهد شد، هر گرفتاري كه او را زيارت كند، خدا ناراحتي او را برطرف سازد، و هر گنهكاري كه به زيارت او رود، خداوند گناه او را ببخشد.(1)
* ابوهاشم جعفري گويد: از امام جواد عليه السلام شنيدم كه فرمود: ميان دو كوه طوس، پارهاي است كه آن را از بهشت ستاندهاند، هر كه بدان جا درآيد، روز رستاخيز از آتش ايمن خواهد ماند.(2)
* حسين بن زيد گويد: از امام صادق عليه السلام شنيدم كه ميفرمود: مردي از نسل فرزندم موسي، قيام خواهد كرد كه همنام اميرالمؤمنين عليه السلام است و در سرزمين طوس كه در خراسان است، دفن خواهد شد. او در همان جا با زهر كشته ميشود و غريبانه به خاكش ميسپارند. هر كه او را با معرفت زيارت كند، خداوند او را همسان كساني كه پيش از پيروزي، بخشش و پيكار كرده باشند، پاداش خواهد داد.(3)
* بزنطي گويد: از امام رضا عليه السلام شنيدم كه فرمود: هر يك از دوستان من كه عارفانه به ديدار من آيد، من خود در روز رستاخيز از او شفاعت كنم.(4)
* امام رضا عليه السلام فرمود: هر كس كه دوري سفر را بر خود بپذيرد و به زيارت من آيد، من در روز قيامت در سه جايگاه به نزد او خواهم شتافت تا او را از تنگنا به در آورم: آن جايي كه نامه اعمال دست به دست ميشود، در صراط، و هنگام سنجش اعمال.(5)
* هروي گويد: امام رضا عليه السلام وارد بارگاهي شد كه هارون را آن جا در خاك نهاده بودند، در كنار گور او با دست خويش خطي بر زمين كشيد و فرمود: اين تربت من است كه در آن دفن ميشوم و خدا اين جا را محل آمد و شد پيروان و دوستداران من خواهد ساخت. هر زائري كه به ديدار من آيد و هر مسلماني كه بر من سلام دهد، با شفاعت ما اهلبيت، بخشش و رحمت خداوندي را از آن خود خواهد كرد.(6)
* عبدالعظيم حسني گويد: به امام جواد عليه السلام عرض كردم: من ميان زيارت قبر جدّتان امام حسين عليه السلام و زيارت بارگاه پدرتان در طوس حيران ماندهام، شما چه ميگوييد؟ فرمود: اندكي درنگ كن! سپس به خانه رفت و در حالي كه گونههايش آغشته به اشك بود، بيرون آمد و فرمود: زائران بارگاه امام حسين عليه السلام فراواناند و زائران قبر پدرم در طوس اندك.(7)
* صقر بن دلف گويد: از سرورم امام هادي عليه السلام شنيدم كه فرمود: هر كه به درگاه خداوند نيازي دارد، قبر جدّم امام رضا عليه السلام در طوس را بدين سان زيارت نمايد كه نخست غسل كند، در بالا سر دو ركعت نماز بگزارد و در قنوت حاجت خويش را بر زبان آورد. اگر در خواستهاش معصيت يا بريدن از خويشان نباشد، مستجاب خواهد شد؛ زيرا جاي قبر آن حضرت پارهاي از بهشت است و هر مؤمني كه آن را زيارت كند، خدا او را از آتش رهايي بخشد و در سراي امنيت جاي دهد.(8)
1- عيون اخبار الرضا عليه السلام، ج2، ص 257/ امالي صدوق، ص 119. 2- عيون اخبارالرضا عليه السلام، ج2، ص 256. 3- عيون اخبارالرضا عليه السلام، ج2، ص 255/ امالي صدوق 118. 4- امالي صدوق، ص 119. 5- خصال، ج1، ص 109/ امالي صدوق، ص 121. 6- عيون اخبارالرضا عليه السلام، ج2، ص 136. 7- عيون اخبارالرضا عليه السلام، ج2، ص256. 8- عيون اخبارالرضا عليه السلام، ج2، ص 262/ امالي صدوق، ص 588 .