ضريح جديد كه اكنون نزديك سي سال است روي قبر مطهر امام عليه السلام گذاشته شده، ضريحي است بسيار باشكوه و مجلل داراي كتيبه هاي متعدد و خطوط و نقوشي از آيات قرآني، اخبار و احاديث و اسماء الحسني كه در ترنج ها و گوي ها و اشكال گوناگون نوشته شده و حكاكي و منبت كاري گرديده است، انتخاب اين آيات و روايات و نامهاي خداوند بر اساس نظريه هائي كه مرحوم حافظيان داشت انتخاب گرديده است.
مرحوم حافظيان رضوان الله عليه كه از فضلاء معروف خراسان بودند و ساليان متعددي در هندوستان در كوه هاي كشمير و سرچشمه هاي رود گنگ كه در نزد هندوها مقدس مي باشند به رياضت و تهذيب نفس اشتغال داشتند، او آيات قرآن مجيد را با اسماء الحسني بر اساس نظرياتي كه داشت حروف را با اعداد محاسبه و جمع مي كرد و از آن نتيجه مي گرفت.
او در اين مورد كتابي دارد به نام لوح محفوظ كه در ايران، هندوستان و پاكستان منتشر شده و خواص به آن عقيده دارند، ايشان در اين ضريح مقدس آيات و روايات و نام هاي خداوند را طبق ذوق خودش آورده و آنها را با هدف و مقصود خاصي در ضريح نوشته است كه در اين جا نمي توان به آن پرداخت.
زائران امام رضا عليه السلام تنها خود را به اين ضريح كه روي قبر مطهر قرار دارد نزديك مي كنند و آن را مي بوسند و گونه هاي خود را بر آن مي گذارند، و چيزي ديگر نمي دانند، ولي آنهائي كه با مرحوم سيد ابوالحسن حافظيان آشنائي داشتند و با او محشور بودند مي دانند كه همه آن نوشته ها از نظر آن سيد بزرگوار هر كدام منظور و هدفي داشته كه فقط أهل آن مي توانند درك كنند.
كتبيه ها و خطوط و نقوش و ابعاد و خصوصيات اين ضريح مقدس را مرحوم مؤتمن در كتاب خود به نام راهنماي آستان قدس آورده است و او ضريح را از هر جهت معرفي كرده و چيزي براي ديگران نگذاشته ما اكنون براي تكميل اين موضوع نوشته هاي آن مرحوم را كه خود شاهد و ناظر ساختمان و نصب آن بوده در اين جا نقل مي كنيم.
در سال 1338 - 1336 شمسي به اهتمام مرحوم دكتر سيد فخرالدين شادمان نائب التوليه وقت و به دستياري آقايان سيد ابوالحسن حافظيان كه از مردان نيك و حاج محمد تقي ذوفن كه از هنروران پاكدل هستند و با كمك مادي برخي از مردم نيكوكار و به دست يك عده از استادان كارگران مخصوص كه اكثر آنها از اصفهان به همين منظور دعوت شده بودند.
ضريح طلا و نقره به هيئت و صورتي بسيار عالي ساخته شده است، در تاريخ چهاردهم ماه شعبان 1379 مطابق با بيست و دوم بهمن ماه سال 1338 به جاي ضريح فولادي سابق نصب گرديده است و تاكنون مورد نظر و تقبيل زائران آستان قدس حضرت ثامن الائمه عليه السلام قرار دارد.
ضريح جديد از چهار دهانه تشكيل يافته، ضلع طرف بالا سر و پائين پاي مبارك هر يك سه دهانه، ضلع پيش رو و پشت سر مبارك هر يك چهار دهانه، ارتفاع ضريح 60 / 3 متر و با احتساب 30 / 5 متر سنگ زير ضريح مجموعا از كف حرم 90 / 3 متر است. طول ضريح 5 / 4 متر و عرض آن 06 / 3 متر مي باشد و وزن ضريح حدود هفت تن است.
تاریخ آستان قدس رضوی جلد1، ص85