اسماعيل بن سهل مي گويد: خدمت امام رضا عليه السلام عرض كردم، دعايي به من تعليم دهيد، تا خواندن آن، باعث شود كه در دنيا و آخرت با شما باشم. امام رضا عليه السلام برايم نوشت: سوره انا انزلنا را زياد بخوان و لبهايت و را هميشه به ذكر استغفار، مشغول داشته باش [1] .
سليمان مروزي مي گويد: در مورد «انا انزلناه في ليلة القدر». از امام رضا عليه السلام پرسيدم كه در رابطه با چه موضوعي نازل شده است؟
حضرت فرمود: اي سليمان! در شب قدر خداوند مقدرات امسال تا سال آينده را (از مرگ و زندگي، خير و شر رزق و روزي) مقدر و برنامه ريزي مي فرمايد: و آنچه را در آن شب مقدر نمايد، حتمي و قطعي است.
سليمان گفت: حال فهميدم قربانت گردم بازهم بفرماييد.
حضرت فرمود: اي سليمان! بعضي از امور در نزد خداست و منوط و موكول به اراده ي اوست. آنچه را بخواهد جلو مي اندازد و آنچه را بخواهد به تأخير مي اندازد و آنچه را بخواهد محو مي كند و اي سليمان! علي عليه السلام مي فرمود: علم (خدا) دو نوع است: 1 - علمي كه خداوند به ملائكه و پيامبرانش داده است كه آنچه را به ملايكه و انبياء آموخته باشد انجام خواهد شد و به خود ملايكه و پيامبرانش خلاف نمي كند. 2 - علمي كه در نزد خود اوست، و احدي از مخلوقاتش را بر آن، آگاه نساخته است. از ناحيه اين علم است كه آنچه را بخواهد جلو مي اندازد و هر چه را بخواهد به تأخير مي اندازد. و آنچه را بخواهد محو مي كند و آنچه را بخواهد ثبت مي نمايد [2] .
[1] بحار، 283:9.
[2] عيون، 368:1.