علی بن موسی الرضا(ع) درباره ی اهمیت رعایت ادب و احترام به مادر ، فرموده است:
رعایت حق مادر از واجب ترین واجبات است ، زیرا او در دوران بارداری ، حمل تو را تاب آورده و در نوزادی ، از شیره ی جانش به تو نوشانده است. مادر برای فرزندش ، مشکلاتی را تحمل می کند که دیگران حاضر به تحمل آن نیستند. مادر با تمام وجود ، از تو مراقبت و نگهداری کرده و تو را با جان و دل ، دوست داشته است. او حاضر است خود گرسنه بماند ولی تو سیر باشی ؛ خود تشنه بماند ولی تو تشنه نباشی . او ترجیح می دهد خود لباس کافی نداشته باشد ، اما تو پوشیده باشی ؛ او آماده است در آفتاب بماند ولی تو در سایه ، آرام گیری.
از این روست که باید همیشه سپاسگزار مادر خود باشی ؛ با او با نیکی رفتار کنی ؛ زحمات او را به خوبی و شایستی پاسخ دهی ، هر چند هرگز نخواهی توانست کمترین رنج و یا احسان او را جبران نمایی ، مگر خدا به شما توفیق دهد. خداوند حق پدر و مادر را همچون حق خود قرار داده و فرموده است : ( أنِ اشکُرلِی وَلِوالِدَیکَ اِلیّ المَصیرُ ) «لقمان ، آیه ۱۴» معنی : شکر گزار من و پدر و مادرت باش، چه در پایان به سوی من باز می گردی ، (پس باید پاسخگوی رفتار و کردار خود باشی)
......
علی بن موسی الرضا(ع) درباره ی اهمیت رعایت ادب و احترام به پدر ، فرموده است :
اطاعت از پدر لازم است ، مگر اینکه درخواست پدر موجب گناه و معصیت خدا باشد
در برابر پدر ، نیک رفتار و فروتن باش
هر گاه در مجلسی ، پدرت نیست ، از او به نیکی یاد کن.
در برابر پدر ، به درشتی و گستاخی سخن نگو
از امکاناتی که خدا در دست تو نهاده است ، برای خشنودی پدرت بهره گیر ، که رسول خدا(ص) فرموده است : فرزند و اموالش به پدر تعلق دارد، پس تا زنده هست باید از او اطاعت کند و زمانی که در گذشت ، برای او طلب آمرزش نماید؛
کسی که پس از مرگ پدر، برای او دعای خیر ، و کارهای نیک نکند ، خداوند او را در شمار کسانی قرار می دهد که (عاق والدین)اند.
برگرفته از : فقه الرضا ، ص 234