مشهد - ایرنا - مراسم جشن میلاد با سعادت نهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد تقی، جواد الائمه (ع) روز شنبه با حضور هزاران نفر از زائران و مجاوران در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این مراسم تنی چند از مداحان در وصف امام جواد (ع) به مدیحه سرایی پرداختند و ولادت این امام همام را به محضر مبارک پدر گرامی آن نور پاک، حضرت امام رضا (ع) تبریک و تهنیت عرض کردند.
یکی از سخنرانان حرم مطهر رضوی نیز در این مراسم به شرح ویژگی های شخصیتی و سیره آن حضرت پرداخت و گفت: دوران عمر حضرت جواد الائمه (ع) بسیار کوتاه بود و در هشت سالگی و پس از شهادت پدر بزرگوارشان به مقام رفیع امامت نائل آمدند.
حجت الاسلام ˈسید محسن موسوی فرˈ افزود: ایشان 17 سال رهبری امت اسلامی را برعهده داشتند و به رغم دوران کوتاه عمرشان و در زمانی که فرقه های مختلف اسلامی و غیراسلامی گسترش زیادی یافته بود، به نحو مطلوبی جامعه شیعی را مدیریت کردند.
وی اظهار داشت: در دوران حضرت امام محمد تقی (ع) دانشمندان بزرگی زندگی می کردند، علوم و فنون پیشرفت زیادی کرده بود و کتابهای زیادی به زبان عربی ترجمه و در دسترس قرار گرفته بود.
وی افزود: امام جواد (ع) به رغم سن کم خود وارد بحثهای علمی می شدند و با سرمایه خدایی امامت، احکام اسلامی را مانند پدران و اجداد بزرگوارشان گسترش دادند و به تعلیم و ارشاد پرداختند و به مسائل بسیاری پاسخ گفتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه توبه مردم بدون واسطه قرار دادن اولیای دین در پیشگاه خداوند پذیرفته نمی شود، گفت: واسطه آوردن در مقابل پیشگاه خداوند و قسم دادن پروردگار به حق اولیا، بسیار کار پسندیده و عقلایی است.
وی افزود: از سوی دیگر امکان پذیرفته شدن خواسته ها یا توبه از گناهان بدون واسطه قرار دادن اولیای خداوند بسیار کم است و این یک مساله قرآنی است.
وی بیان کرد: خداوند در قرآن دستور داده است که به حرم اولیای بروید و آنان را واسطه قرار دهید تا ذات اقدس الهی توبه یا خواسته شما را بپذیرد.
وی اظهار داشت: امام جواد (ع) واسطه قرار دادن اولیای دین برای توبه از سه گناه را واجب دانسته اند که شامل توبه از گناهان، طلب بخشایش از ارتکاب به خطاها و عیوب اخلاقی و رفتاری می شود.
به مناسبت میلاد امام جواد (ع) همچنین مراسم مختلفی در شهر مقدس مشهد و دیگر شهرهای استان خراسان رضوی برگزار شد و مردم ولایتمدار، این روز خجسته را جشن گرفتند.