به گزارش ستاد خبری جشنهای میلاد رضوی، معاون اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی گفت: در یازدهمین روز از دهة کرامت رضوی و هم زمان با میلاد خجستة حضرت ابالحسن الرضا(ع) نوای نقاره خانة حرم مطهر رضوی طنین انداز می شود.
محمود ممتاز با اشاره به سابقة آیین نقاره نوازی در حرم مطهر رضوی عنوان کرد: این سنت سابقهای چندصدساله دارد و براساس اسناد رسمی و تاریخی موجود در مرکز اسناد رسمی و نسخ خطی کشور، تاریخ آن به ۴۱۷ سال پیش باز میگردد.
وی با اعلام این مطلب که مراسم نواختن نقاره در روز میلاد امام رضا(ع) 4 بار اجرا خواهد شد، اظهارکرد: در شبهاى میلاد معصومان و بزرگ داشت مناسبتهاى مذهبى مانند جشنهاى بزرگ قربان و فطر و غدیر و همچنین در زمان تحویل هر سال شمسى، در آغاز نوروز، نقاره های ویژه ای علاوه بر دو نوبت عادی و روزانه نواخته مىشود.
ممتاز بیان کرد: این آیین در روز میلاد حضرت رضا(ع) با برگزاری مراسم ویژه ای در صحن انقلاب اسلامی و ذکر توسل و مناقب حضرت، ساعت 7 صبح آغاز می شود و پس از آن ابزار و ادوات نقاره نوازی به پایین منتقل شده و پس از ذکر توسل، نقاره نوازان به منظور نواختن این نوای ملکوتی از پله های سردرب نقاره خانه در شرق صحن انقلاب بالا می روند.
معاون اماکن متبرکه و امور زائرین اضافه کرد: در ایام محرم و صفر که روزهاى سوگوارى شیعیان است، به منظور احترام به آیین سوگوارى، هیچ نوایى از نقارهخانه نواخته نمی شود