به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، در این مراسم که استاندار خراسان رضوی، شهردار مشهد و جمعی از مسئولین استانی حضور داشتند، مسلمانان و ارادتمندان ساحت قدسی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، زیباترین جلوههای بندگی و عبودیت را در صفوف به هم فشرده نماز عید خلق کردند.
آیت الله احمد علم الهدی، در خطبه های نماز عید سعید قربان در صحن جامع رضوی اظهار داشت: عید سعید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلام است که نقطه وحدت و اتصال بین قلب های مسلمانان در سراسر کره زمین است.
وی با اشاره به اینکه زائران بیت الله الحرام در سرزمین منا و در مناسک حج، قربانی در درگاه خدا به جا می آورند، افزود: اگر ما به جهت اصلی و واقعی قربانی توجه کنیم، می توانیم به مفهوم و معنی عید دست یابیم.
علم الهدی با اشاره به اینکه قربانی کردن در این روز به عنوان یک نماد است، افزود: نشانه و مفهوم این نماد از یک واقعیت باطنی و روحی ما انسان ها تبعیت می کند؛ کسی که گوسفندی را در درگاه خداوند قربانی می کند، نمایشی است که در خط عبودیت و بندگی خودش به ساحت مقدس خداوند ارائه می دهد.
امام جمعه مشهد مقدس اظهار داشت: معنی قربانی کردن این است که همان طوری که سر از بدن این گوسفند برای رضای خداوند جدا میکنیم، همانگونه نیز تمام نفسانیات خود را در درگاه خداوند سر بریده و از تمام گرایش های نفسانی که مانع قرب حق است، چشمپوشی کنیم.
علم الهدی ادامه داد: بنده ای که در روز عرفه در بیابانهای عرفات سر بر خاک گذاشته، از تمام گذشته اش بریده است و قلم عفو پروردگار را بر پرونده گناهان و معاصی خویش کشیده است. فرشتگان الهی به انسانی که از مشعر عبور کرده نوید میدهند که امروز پرونده تو در درگاه خداوند پاک و گناهانت آمرزیده شد و مانند فرزند تازه متولد شده قدم بر عرصه عبودیت و بندگی خدا گذاشتهای، لذا مراقب اعمال خودت باش.
علم الهدی اظهار داشت: اولین نماد در این روز، قربانی است که نماد را به خداوند نشان میدهند که سر نفسانیات را بریدند و انسانی که توانسته این عمل را انجام بدهد، به دو شادی دست یافته است. یکی اینکه از اسارت نفس نجات پیدا کرده و دیگر اینکه به لقاء الله نایل شده است.
آیت الله علم الهدی همچنین در خطبه دوم نماز، به 13 مهر سالروز تبعید امام خمینی(ره) از نجف به پاریس اشاره کرد و آن را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی دانست.
منبع : http://news.aqr.ir/portal/home/