به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، ویژه برنامه جشن ولایت همزمان با شب عید سعید غدیر خم با حضور عموم زائران حرم مطهر رضوی، دقایقی پس از اقامه نماز مغرب و عشاء در رواق مام خمینی(ره) برگزار شد.
این گزارش حاکی است، صحن و سرای حرم مطهر امام رئوف(ع) در ایام دهه ولایت و امامت و عید سعید غدیر، آذینبندی شده و مداحان اهلبیت(ع) در ویژه برنامههایی که از سوی معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی تدارک دیده شده به مدیحهسرایی و مولودی خوانی میپردازند.
آیتالله سیداحمد علمالهدی - امام جمعه مشهد مقدس، در این ویژه برنامه به تبیین واقعه غدیر از منظر تاریخی و اعتقادی پرداخت و افزود: مسئله ی غدیر، تجدید خاطره ی یک واقعه ی تاریخی که در 1400 سال قبل رخ داده نیست، غدیر جریانی است که امروز در دنیا زنده است و ما به عنوان دنباله رو و عامل گسترش این جریان ابتدا در امت اسلام و بعد در سراسر جهان وظیفه ی مجاهده و ایثارگری داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: خونبهای ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس مسئله غدیر است. در تداوم این نظام و انقلاب، پیر و جوان به شهادت رسیدند تا غدیر در میان امت اسلام گسترش پیدا کند و جهانی شود.
غدیر مسئله امروز
وی افزود: غدیر، خاطره 1400 سال قبل نیست، بلکه مسئله امروز ما است. این امتیاز که رهبر سیاسی ما رهبر مرامی باشد را از غدیر داریم، اگر آن روز پیامبر(ص) این تز را مبنای اصلی اسلام در حکومت و رهبری معرفی نمیکرد، امروز در دنیا ما رهبری نداشتیم که 35 سال با همه ی فتنه ها و توطئه هامقابله کند.
عضو شورای برنامه ریزی حوزه علمیه خراسان گفت: برخی از ادیان الهی وظیفه ابلاغ حکم الهی داشتند و مسئولیت اداره مردم را نداشتند اما پیامبر اسلام(ص) اینگونه نبودند. ایشان، هم وظیفه ابلاغ وحی را داشتند و هم اداره مردم به عهده ایشان بود.
ریاست ستاد تفسیر حوزه علمیه خراسان ابراز داشت: خدا در قرآن، سرنوشت مردم را در دست رسول خدا(ص) سپرده و مدیریت و سیاست جامعه به ایشان واگذار شده، لذا حضرت رسول(ص) در سرنوشت مردم، اولی به مردم از خودشان است.
پیامبر رهبر سیاسی و مرامی
وی با اشاره به اینکه پیامبر (ص) ، رهبر مرامی و سیاسی مردم بود، بیان داشت: رهبری مرامی، یعنی اینکه ایشان الگوی مردم در همه امورند و مردم وظیفه دارند ایشان را الگو قرار دهند. طبیعتا رهبری بعد از پیامبر(ص)، باید به همین شکل میبود، ایشان در عین مربی بودن جامعه، مدیر سیاسی هم بودند. در غدیر خم، پیامبر (ص) این جریان را به عنوان یک جریان دینی اسلامی نهادینه کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: غدیر تنها عید انتصاب علی (ع) به عنوان یک عنصر در مقام خلافت و امامت نیست. غدیر عید نهادینه کردن رهبری اسلامی در رهبری مرامی و سیاسی است.
منبع : http://news.aqr.ir/portal/home/