به گزارش ستاد خبری ویژه نامههای دهه آخر صفر آستان قدس رضوی، سخنران حرم مطهر رضوی در مراسم شب اربعین حسینی گفت: امسال موج عاشقانی که در روز اربعین به کربلای معلی در عراق روان شد، بی نظیر بود که این امر نشان دهنده عشق مسلمانان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است.
حجتالاسلام و المسلمین محمد سیدآبادی با بیان اهمیت اربعین حسینی افزود: اربعین، روز زیارت مخصوص امام حسین (ع) است که در روایات و احادیث به زیارت ایشان در این روز بسیار توصیه شده است به طوری که ثواب زیارت قبر امام حسین (ع) را معادل 80 سفر حج عنوان کردهاند.
وی گفت: امام حسین (ع) نهایت ایثار و فداکاری را در راه دین انجام داد تا بندگان پروردگار را از جهالت برهاند. خونی که امام حسین (ع) و یاران باوفایش در کربلا در راه احقاق دین دادند، خالصترین و زیباترین خونی است که در تاریخ ریخته شده، زیرا رنگ خدایی دارد.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: هیچ مکتبی در طول تاریخ به اندازه اسلام، بشریت را به دانستن و علم آموزی تشویق نکرده و در روایات بسیاری نقل شده است که اگر مردم ارزش علم آموزی را میدانستند، خونشان را در این راه فدا میکردند.
سیدآبادی افزود: دوست هر انسانی عقل او و دشمنش جهل اوست؛ جهل در برابر عقل است و جهل به معنای نداشتن تعقل به مراتب خطرناکتر از جهل به معنای نداشتن علم است.
وی بیان کرد: واقعه عاشورا در زمانی اتفاق افتاد که مردم جاهل (به معنای نداشتن تعقل) بودند و اندیشه و بصیرت دینی نداشتند. امام حسین (ع) در چندین خطبه در روز عاشورا به لشکریان یزید فرمودند:«من فرزند پیغمبر اسلام هستم پس چرا قصد جان مرا کرده اید» اما آنان گفتند: «چون تو از دین جدت رسولالله خارج شدهای»؛ این نگاه لشکریان یزید حاکی از جهل آنان به معنای نداشتن تعقل دینی است.
سیدآبادی گفت: امام حسین(ع) با نثار خونشان درصدد رها کردن مردم از جهالت بودند، زیرا در فتنهها و حوادث شکننده تاریخی آنچه میتواند انسان را نجات دهد، فقط بصیرت و تعقل دینی است.
وی با بیان اینکه تنها با داشتن بصیرت میتوان راه صحیح را از ناصحیح تشخیص داد، افزود: ناآگاهان و دنیاپرستان در مقابل امام حسین(ع) ایستادند و پس از واقعه عاشورا نیز تنها بابصیرتها به ژرفای محتوایی مکتب عاشورا پی بردند.
منبع : http://news.aqr.ir/portal/home/