پرده های عزا از در و دیوار شهر آویخته شده و پرچمها و علمهای عزاداران شانههای شهر را مینوازد و شهر به قدوم عزاداران و ارادت های خالصانه آنها می بالد.
آستان مقدس شمش الشموس از سحرگاهان مملو از حضور بی شمار زائران عزاداری شده است که از دور و نزدیک و ازگوشه و کنار کشور و حتی از دیگر کشورهای جهان آمدهاند تا درمصیبت رحلت ختم رسل(ص) و شهادت سبط اکبرش در این صحن و سرا عزاداری کنند و با تشرف به حرم منور رضوی و تسلیت این دو مصیبت بزرگ به محضر امام رئوف خود حضرت ابوالحسن علی ابن موسی الرضا(ع) دل رهسپار مدینه کنند.
هیاتهای عزادار از بامداد سرد امروز در خیابانهای مشهد الرضا به ویژه خیابانهای منتهی به حرم امام رضا (ع) عزاداری خود را آغاز کردهاند و به یاد بقیع غریب برسر و سینه می زنند.
به همین مناسبت امروز همزمان با سالروز ارتحال پیامبر اکرم (ص) ویژه برنامههایی از بعد از نماز صبح درحرم مطهر رضوی آغاز شده است.
آیت الله سید احمد علم الهدی، حجج اسلام و المسلمین دکتر رفیعی و نظری منفرد، از سخنرانان و رضا آتشبار، محمد کریمی، کاظم ذوقیان و امیر عارف از مرثیهسرایان این ویژه برنامهها هستند.
امام جمعه مشهد، همچنین در مراسمی که در رواق امام خمینی (ره) حرم منور رضوی برگزار شد، پیرامون رحلت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) و دومین ستاره پر فروغ آسمان امامت و ولایت امام حسن مجتبی (ع) به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به تبین عظمت و مظلومیت امام حسن مجتبی(ع) اظهار داشت: اسرار سیاسی اهل بیت(ع) به ویژه وجود اقدس امام مجتبی(ع) بر شیعیان پوشیده است و نه تنها در تاریخ اسلام که در تاریخ تشیع نیز ناشناخته است و شخصیت جامع و ملکوتی آن حضرت به طور کامل و همه جانبه شناسایی و معرفی نشده است.
علم الهدی اظهار داشت: تبیین عظمت این امام بزرگوار، ریشه و بنیان مظلومیت اهل بیت(ع) طی 250 سال دوران هجرت تا رحلت پیامبر (ص) و غیبت امام زمان(عج) است.
وی گفت: تمام مسائل و تحولات سیاسی و فراز و نشیبها و رویدادهای اجتماعی امت اسلام که در این 2.5 صورت گرفت، محورش مظلومیت اهل بیت(ع) بود.
امام جمعه مشهد، با اشاره به اینکه، امام حسن مجتبی(ع) اولین رهبر قیام کربلا و زمینهساز این نهضت بودند، افزود: امام حسن(ع) زمینهساز این نهضت بودند، امام حسین(ع) رهبر اجرایی و امام سجاد(ع) نهادینهساز و ابدی ساز نهضت کربلا بودند.
سخنران حرم مطهر رضوی اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام(ص) در طول 23 سال رسالت تاریخی خود، که تمام شبه جزیره عربستان را در بر گرفته و در قلمرو قدرت ایشان قرار گرفته بود، یکه و تنها بودند.
وی گفت: دعوت پیامبر(ص) در پی فشارها و آزار و اذیتهای زیادی شکل گرفت و ماجرای هجرت گروهی از مسلمانان به حبشه در سال6 بعثت پیش آمد. هجرت افرادی از مسلمانان به حبشه با صلاح دید و توصیه پیامبر(ص) نقشی بسیار مهم در تثبیت دعوت اسلامی ایفا کرد.
وی به اهداف و دستاوردهای فعالیتهای فرهنگی، ارتباطی پیامبر(ص) در مکه اشاره و عنوان کرد: تربیت روحی و روانی مردم و تحول فرهنگی، نشان دادن جهانی بودن دعوت، کشاندن دعوت به مرزهای بیرون مکه و زمینهسازی برای فراگیر کردن آنها و اثبات لزوم انعطاف پذیری در بهره گیری از ابزارها و روشهای تبلیغ دینی، را میتوان از جمله این دستاوردها ذکر کرد.
منبع :استان قدس رضوی