رواق دارالذکر با مساحت 216 متر مربع در جنوب شرقی روضة منوره واقع شده و یکی از بناهای نسبتا جدید است.
این رواق در جنوب شرقی روضة منوره واقع شده و یکی از بناهای نسبتا جدید است و قبلا مدرسه علمیه علی نقی میرزا بوده که در سال 1343 ه.ش بازسازی شده و تغییر کاربری یافت و با پوشش جدید سقف به صورت رواقی جدید در آمد. حجره های فوقانی وتحتانی مدرسه دراطراف آن فعلا محل استقرار دفاترمختلف است.
در گذشته برف های پشت بام رواق ها به آن جا ریخته می شد. این رواق از طرف غرب به دارالعزه و از شرق به حجره های صحن نو و از شمال به دارالسرور و از جنوب به دارالزهد ارتباط دارد
در سال های 1342-1343 هنگام نیابت تولیت امیر عیزی ساخته شده و سقف آن تیرآهن است رواقی وسیع به ابعاد عرض 19/12 متر طول 72/15 متر و ارتفاع 9 متر است، کف رواق با سنگ مرمر سبز رنگ مفروش می باشد، از بالای ازاره تا زیر سقف با کاشی های معرق و زیبا تزئین یافته است و سقف گچ بری شده و روی آن آئینه کاری گردیده است .
کتیبه های رواق دارالذکر
در کتیبه های جنوبی رواق بالای ازاره نخست آیه شریفه «إنما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» نوشته شده و بعد از آن آمده «قال الله تعالی : فی بیوت أذن الله أن ترفع» تا آخر و بعد از آن آیه شریفه «إنما ولیکم الله و رسوله و الذین آمنوا» نوشته شده و تحریر آن سال 1387هجری قمری می باشد .
در جای دیگر نوشته شده: «قال الرضا علیه السلام من حدث نفسه بالفخر» و در جای دیگری نوشته شده: «قال الرضا علیه السلام لعبد العظیم الحسنی بلغ عنی اولیائی السلام و مرهم بصدق الحدیث و اداء الامانه»، در کنار آن نوشته شده: «عن ابی الحسن الرضا علیه السلام، قال رسول الله صلی الله علیه و آله: من ضمن لی واحده ضمنت له اربعه، یصل رحمه فیحبه الله تعالی و یوسع علیه فی رزقه و یزیده فی عمره و یدخله الجنه التی وعده». در جای دیگری نوشته شده: «قال الرضا علیه السلام: استعمال العدل والاحسان مؤذن بدوام النعمه» و در بالای ازاره طرف شرق نوشته شده است :
«قال الامام الرضا علیه السلام: من احتمل الجفاء لم یشکر النعمه و در کنار آن نوشته شده: قال الرضا (ع) لاورع افنع من محارم الله و تجنب الاذی والکف عن المؤمن، و لا عیش اهنا من حسن الخلق و لا مال انفع من القنوع و لا جهل اضر من العجب»، در جای دیگری نوشته شده : «قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم لا یزال امتی بخیر ما تحابو و تعادوا واجتنبوا واوقروا الضیوف و اقاموا الصلوه واتوا الزکوه. فاذا لم یفعلوا ذلک ابتلوا بالقحط والسنین.»
در محل دیگری نوشته شده: «قال الرضا علیه السلام اجل الخلائق واکرمها اصطناع المعروف و اغاثه الملهوف و تحقیق الامل و تصدیق مخیله الراجی والاستکثار من الاصدقاء فی الحیاه والباکین بعد الممات.»
در کنار آن نوشته شده: «قال الرضا علیه السلام: صدیق کل امری عقله و عدوه جهله» در جای دیگر نوشته شده: «قال الرضا علیه السلام لیس العباده بکثره الصیام الصلوه و إنما العباده کثره التفکر فی امر الله»
و در جای دیگر نوشته شده : «قال الرضا علیه السلام خیار العباد الذین اذا احسنوا استبشروا و اذا اساوا استغفروا و اذا شکروا اعطوا، و اذا ابتلوا صبروا و اذا غضبوا عفوا»
در کنار آن نوشته شده : «قال الرضا (ع) لا یفوتنکم خیر الدنیا فان الاخره لا تلحق الا بالدنیا» و در جای دیگری نوشته شده «قال الرضا علیه السلام من کثرت محاسنه مدح بها و واستغنی التمدح بذکرها »
امام رضا (ع) به عبدالعظیم حسنی فرمودند :ای عبدالعظیم دوستان مرا سلام برسانید و آنها را امر کنید تا راست بگویند و اداء امانت نمایند.
امام رضا (ع) از رسول خدا (ص) روایت کردند که فرمود :
هرکس ضمانت کند یک کار را انجام دهد من ضمانت چهار چیز به او می دهم هرکس صله ارحام به جای آورد و به دیدن خویشاوندان خود برود خداوند او را مورد محبت قرار می دهد و روزی او را زیاد می کند و بر طول عمرش می افزاید و او را به بهشتی که وعده داده وارد می سازد .
امام رضا (ع) فرمود : بکار بستن عدل و احسان و خوشرفتاری با مردم نشان دهنده دوام نعمت می باشد .
امام (ع) فرمودند : ورعی سودمندتر از ترک محرمات و دوری کردن از آزار و اذیت مؤمن نیست زندگی گوارا در خوشرفتاری است مالی سودمند تر از قناعت و جهلی زیان بارتر از خودخواهی نیست .
رسول خدا (ص) فرمودند: امت من همواره در خیر هستند تا آنگاه که با یکدیگر دوستی کنند و از حرام دوری نمایند، و به مهمانی یکدیگر بروند نماز را برپا دارند و زکات خود را ادا نمایند، اگر این ها را انجام ندهند گرفتار قحطی و گرسنگی خواهند شد .
امام رضا (ع) فرمودند: بهترین خصلت ها و گرامیترین آنها کارهای نیک و دادرسی از درماندگان و برآوردن حوائج مردم و آرزوی آرزومندان و اتخاذ دوستانی که در دنیا به او برسند و بعد از مرگ بر او گریه کنند.
امام رضا (س) فرمودند: دوست هر انسانی عقل او و دشمنش جهل او می باشد.
امام رضا (ع) فرمودند بهترین بندگان کسانی هستند که هرگاه کار نیکی انجام دهند خوشحال می شوند و هرگاه کار زشتی مرتکب شوند استغفار می کنند هرگاه چیزی به آنها بدهند سپاس می گویند و هرگاه گرفتار شوند صبر می کنند و هرگاه بر کسی غضب نمایند از طرف گذشت می کنند.
امام رضا (ع) فرمود: کارهای نیک دنیا را از دست ندهید، زیرا آخرت را با کار نیک در دنیا می توان بدست آورد.
امام رضا(ع) فرمودند: هرکس کارهای نیکش زیاد شد مورد ستایش قرار می گیرد .
در سقف راهرو دارالذکر به دارالزهد صلوات بر حضرت رضا (ع) بر یک کاشی مدور نوشته شده است .