
انتخاب همسر مناسب، به موقع وهم کفو،تربیت مناسب نسل آینده ی هر خانواده ای را تضمین خواهد کرد.این اثر درقالب دو مقاله کوتاه به ارائه راهکار (در زمینه چگونگی انتخاب همسر و شناخت نیازها و علایق همسر) در جهت رسیدن به یک زندگی موفق می پردازد.
تشکیل خانواده یک فضیلت نزد امام رضا (علیه السلام) به شمار می آید؛ لذا می فرماید: «زنی در مقام سؤال به امام باقر (علیه السلام) عرض کرد: من متبتّله هستم. حضرت فرمود: مقصودت از تبتّل چیست؟ پاسخ داد: تصمیم دارم هرگز ازدواج نکنم. امام فرمود: برای چه؟ پاسخ داد: برای رسیدن به مقام عالی فضیلت و کمال. حضرت فرمود: از این تصمیم منصرف شو. اگر ترک ازدواج، ارزش معنوی در بر می داشت، حضرت زهرا (سلام الله علیها) به درک این فضیلت از تو شایسته تر بود، چنین نیست که احدی در تحصیل ارزش های معنوی بر وی پیشی بگیرد.»([1]مجلسی، بحارالأنوار، ج100، ص219)
اگر ترک ازدواج، ارزش معنوی در بر می داشت، حضرت زهرا (سلام الله علیها) به درک این فضیلت شایسته تر بود، چنین نیست که احدی در تحصیل ارزش های معنوی بر وی پیشی بگیرد. |
3. عوامل مؤثر تشکیل خانواده در سیره رضوی
یکی از عوامل فساد و تباهی دختران تأخیر در سن ازدواج و گذشت زمان مناسب آن است.
|
3 -2. آزادی در انتخاب همسر
مسأله ازدواج یک موضوع حیاتی است. پس شرط عقل است که انسان در مورد همسرش تحقیق نماید و ببیند که او توسط چه پدر و مادری پرورش یافته است.
|
در انتخاب شریک زندگی به معیارها و قواعدی نیازمندیم؛ امّا آن چه در این میان از همه مهم تر است، داشتن ایمان و اخلاق خوب است.
|