نگاهی به موقوفه مصطفی قلی افشار
معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی به تشریح موقوفه «مصطفی قلی افشار» در میان دیگر موقوفات سرفصل پنجم پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، حجتالاسلام والمسلمین دکتر رضا دانشور ثانی درباره این مطلب اظهار کرد: این موقوفه نمونهای از مجموعه موقوفات موجود در سرفصل پنجم، رسیدگی به امور خدام، حفاظ، دربانان، کفشبانان، فراشان و موذنان آستان قدس رضوی است.
وی عنوان کرد: مصطفی قلی افشار در سال 1275 هجری قمری، یک زوج از مدار 9 زوج مزرعه خین عرب در مشهد را برای آستان قدس رضوی وقف کرده است.
وی بیان کرد: حقالتّولیه، حق النظاره، زوّار و ... از جمله مواردی است که در مصارف متعدد موجود در وقفنامه ایشان بیان شده و تاکنون درآمد آن مورد استفاده قرار گرفته است.
معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی عنوان کرد: طبق وقفنامه افزون بر این موارد، سالانه باید یک عشر درآمد به پیش خدمتهایی که در کشیکخانه حضرت مشغول خدمت هستند، نیز تسلیم شود.
وی ادامه داد: مابقی منافع این موقوفه باید صرف قهوة کشیکخانه مبارکه شده تا خدام، منسوبین، کارکنان حضرت رضا(ع) و صادرین و واردین که در آنجا حضور داشته، صرف و میل کنند.
وی افزود: در این وقفنامه بیان شده تا هر آنچه از درآمد قهوه زیاد آید، باید در ماه مبارک رمضان در اول افطار صرف چای و قند کشیکخانه مبارکه شود.
وی تصریح کرد: تمامی درآمد و عواید موقوفات موجود در سرفصل پنجم برای رسیدگی به امور خدام، حفاظ، دربانان،کفشبانان، فراشان و موذنان است که برابر نیت واقف به مصرف می رسد.
منبع : http://news.aqr.ir/