همزمان با شب شهادت یگانه بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) حرم مطهر امام رضا(ع) میزبان هزاران زائر و مجاور بود که در غم شهادت آن بانوی بزرگ به سوگ نشستند.
به گزارش آستان نیوز، همزمان با ایام فاطمیه صحن و سرای حرم ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) سیاهپوش شد، عطر یاس نبوی فضا را پرکرد و صدای روضه و نوحه از هر گوشه از اماکن متبرکه به گوش میرسید.
زائران و مجاوران در این شب به حرم قدسی آمده بودند تا شهادت جانسوز بانوی بزرگ اسلام و مادر گرانقدر امام رضا(ع) را به ساحت مقدس آن حضرت تسلیت عرض کنند و با یادآوری سیره و سبک زندگی حضرت زهرا(س) نام ایشان و عظمت شخصیتشان را بیش از پیش جاودان نگه دارند.
در هر رواق از حرم مطهر حضرت رضا(ع) تعزیهای برپا بود و مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) برای زائران ایرانی و غیرایرانی در سوگ شهادت حضرت فاطمه(س) مرثیهسرایی میکردند. سخنرانان به تشریح سبک و سیره آن حضرت و مقتلخوانی شهادت ایشان مشغول بودند و محافل بزرگ قرآنی نیز زینت بخش این مراسم بود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد باقر فرزانه در مراسم شب شهادت صدیقه طاهره(س) که در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد، با اشاره به اینکه خداوند متعال همه انبیاء و اولیای خویش را مورد امتحان قرار داده است، ابراز کرد: وقتی خدا متعال یک مسئولیت سنگین را برای بنده خود تقدیر میکند، ابتدا او را مورد آزمایشهای سنگین قرار میدهد.
وی ادامه داد: رسول الله(ص) نیز چهل سال مورد امتحان قرار گرفت و بعد به مقام «خُلق عظیم» رسید.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) نیز بسیار مورد آزمایش قرار گرفت، اظهار کرد: افزون بر اینکه حضرت زهرا(س) با مردی چون امیرالمومنان(ع) ازدواج کرد که همیشه در صف اول جهاد در راه خدا بود، شرایط زندگی نیز در آن زمان بسیار سخت و سهمگین بود.
حجت الاسلام فرزانه عنوان کرد: بالاترین امتحان صدیقه طاهره(س) پذیرش ولایت امیرالمومنان(ع) و امامت آن حضرت بعد از نبی اکرم(ص) است. ایشان مأمور بودند که با تمام وجود از این مقام حمایت کنند و خلافت و حقانیت علی(ع) را با مبارزات قولی و عملی خویش تثبیت کنند.
وی ادامه داد: قبل از رحلت رسول الله(ص) هیچ کس کوچکترین اهانتی به صدیق طاهره(س) نکرد، زیرا شخصِ پیامبر(ص) دائما، حضرت زهرا(س) را مورد احترام قرار میداد و کسی فکرش را نمیکرد که روزی به این بانوی بزرگوار بیاحترامی شود.
این خطیب حرم رضوی ادامه داد: حمایت از ولایت مهمترین علت رفتارهای ناشایست با حضرت زهرا(س) بود و ایشان در این امتحان الهی که تک و تنها بود، سربلند بیرون آمد.
یادآور میشود؛ در ادامه این مراسم با شکوه مداحان و ذاکران خاندان عصمت و طهارت(ع) به مدیحهسرایی و روضهخوانی پرداختند.
منبع : http://news.aqr.ir/