کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

گفتگوی فرمانده گردان توپخانه سپاه ۱۵ خرداد در خصوص راه‌اندازی توپخانه سپاه؛

 

آمریکا نمی‌تواند جان سالم به در ببرد
به بهانه سالگرد شهادت و یادآوری رشادت پهلوان آسمانی شهید "حسن غازی"، دفاع‌پرس به بازخوانی مصاحبه این شهید بزرگوار در دوران دفاع مقدس پرداخته است.
آمریکا نمی‌تواند جان سالم به در ببرد

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، شهید "حسن غازی" در عین شادابی جسم و شهرت عازم جبهه‌های حق علیه باطل شد. او رفت تا به ورزشکاران بیاموزد که جوانمردی هرگز از خاطره‌ها نخواهد رفت.  

او پس از حضور در جبهه، مسئولیت یکی از آتشبارهای توپخانه را عهده دار شد لذا لیاقت و کاردانی ایشان باعث شد تا بعنوان فرمانده گردان توپخانه خدمات شایانی را به جنگ نماید. آن بزرگوار که از ابتدا با مسئولیت‌های مختلف وارد عرصه‌های نبرد شده بود در بسیاری از عملیات‌ها در غرب و جنوب شرکت داشت و بی‌مهابا به دشمن می‌تاخت. لذا فرماندهی کل سپاه مسئولیت ایجاد اولین گروه توپخانه سپاه را به ایشان واگذار نمود و بعد از مدتی یگانهای مستقل توپخانه در سپاه با همفکری ایشان به وجود آمدند.

سرانجام در عملیات خیبر که برای سامان بخشی به آتش پشتیبانی به خط مقدم محاصره شده به طلائیه رفت و تیر بار بدست همپای بسیجیان عاشق ساعت‌ها جنگید و نهایتاً هدف تیر مستقیم تانک دشمن قرار گرفته و به لقاء ا... پیوست. پیکر وی در طلائیه ماند.

به بهانه سالگرد شهادت و  یادآوری رشادت پهلوان آسمانی شهید "حسن غازی" به بازخوانی مصاحبه این شهید بزرگوار در دوران دفاع مقدس پرداختیم.

***

خبرنگار: تاریخچه‌ای از تشکیل توپخانه سپاه و تحولات آن را تاکنون، بیان بفرمایید؟

شهید حسن غازی: توپخانه سپاه از بدو تشکیل تاکنون با کمبودها و بود و نبودها دست و پنجه زیادی نرم کرده است و برخوردهایی داشته که حتی می‌توانست آن را از صحنه بدور کند ولی با جدیت و پشت کاری که بچه‌ها از خود نشان دادند توانستند آن شکل و انسجام خاص که یک توپخانه در عملیات می‌تواند با یگان‌ها فعالیت داشته باشد و برای عملیات جمع شوند از خود نشان دهد.

ما در عملیات ثامن الائمه برای حصر آبادان، مقداری توپ 122 میلی متری از مزدوران عراقی به غنیمت گرفتیم. چون کار با این‌ توپ‌ها را بلد نبودیم و آنها در انبارها ذخیره شدند. در عملیات طریق القدس باز هم غنیمت‌هایی داشتیم که به علت عدم شناخت و طریقه استفاده از آن در انبارها ذخیره شد. برخی از توپ‌‌های غنیمتی را به برادران ارتشی تحویل دادیم تا در جهت اسلام استفاده شود. توپهای 105، 130، 122 و 150 میلی متری بودند.

توپهای 105 میلی‌متری را لشکر مقدس امام حسین (ع) تحویل گرفت و توانست از عملیات چزابه به بعد مورد استفاده قرار دهد و اولین لشکری بود که نیروهایش با جدیت به کارگیری توپ ها را به نحو احسنت انجام داد و با بها دادن فرمانده تیپ توانستند توپخانه را در حد توان‌شان در دست بگیرند.

با مددی که از دوستان ارتشی گرفتیم و الحق که برادران نیز دست دوستی فشردند. سپاه و ارتش با همکاری و کمک یکدیگر، توپخانه سپاه توانست توپ‌های 105 میلی متری را در عملیات تنگه چزابه به کار گیرند. شالوده توپخانه از همان زمان بنا شد.

پس از آن در عملیات فتح المبین که رزمندگان اسلام در چند محور عملیات انجام دادند توپ های بسیاری به تصرف درآمد ولی چون آن زمان لشکر امام حسین شرایط این کار را داشت از همان ابتدا توپ های 130 میلی متری را به کار گرفت و از همان موقع با کمک برادران ارتشی مورد استفاده قرار داد. باقی توپها هم به علت عدم شناخت و روش به کارگیری آنها تا عملیات بیت المقدس ماندند.

در عملیات بیت المقدس با همکاری گروهی از بچه‌های سپاه، توانستند این توپ‌ها را سازماندهی و در لشکرها به عنوان آتش بار استفاده کنند. لازم به ذکر است که امروز گروه 61 محرم را تشکیل دادیم. این گروه متشکل از چند گردان توپخانه است که می‌تواند لشکرها، تیپ‌ها و یگان‌های مانوری را پشتیبانی کند.

برادران سپاه و ارتش همدیگر را خوب درک کردند و این درک بخاطر احساس نیازی که نسبت به یکدیگر دارند بود.

خبرنگار: با توجه به گریزی که از توپخانه ارتش و همکاری که برادران ارتشی با توپخانه سپاه داشتند اساسا توپخانه سپاه و ارتش را در چه خواهید دید برای رفع برخی ضعف ها و قوت ها چه توصیه های دارید؟

شهید حسن غازی: توپخانه سپاه و ارتش به یکدیگر نیاز دارند. ما توانسته‌ایم از برادران متخصص بهترین استفاده را ببریم و با ایمان و یقینی که در بچه‌های ماست و گنجایش پذیرش تمام این مسائل را دارند. برادرش ارتشی نیز با برخوردهای حسنه‌ای که انجام دادند توانستند همدیگر را درک کنند و گام موثر و استواری را در این مسیر بردارند و ساختمانی بنا کردند که به قول برادر شیرازی از همه جوانب و ناحیه ها یک لشکر الهی شوند.

خبرنگار: یکی از مسائلی که این واحدها با هم درگیر هستند مسئله تعمیر و نگهداری توپ ها و تهیه قطعات یدکی آنهاست. بفرمایید چه اقداماتی در رابطه با خودکفایی و رفع نیازها در این امر صورت گرفته است؟

شهید حسن غازی: ما به کلیه توپ‌ها و خودروهای که غنیمت گرفته شده بود نیاز شدیدی داشتیم،  تا این‌ها را برآورد کنیم و نسبت به این مسئله دستمان به جایی بند نبود. بچه ها با اشتیاق و تعهدی که در خود احساس می کردند در پی ساخت این قطعات رفتند و توانستند قطعات مورد نیاز و حساس را خودشان تهیه کنند.

امیدواریم که با پی در پی شدن عملیات والفجر باز بتوانیم مکمل کننده نقص‌های توپخانه باشیم. همچنین بتوانیم توپ‌های زیادی هم مجددا به غنیمت بگیریم که این مستلزم ادامه عملیات است که تا سرنگونی صدام طالبش هم هستیم.

خبرنگار: با توجه به تحلیل امپریالیسم جهان خوار و با سپردن هواپیماهای سوپر اتاندارد به عراق در رابطه به تنگه خلیج چه تصمیماتی از طرف این مرکز اتخاذ شده است؟

ارسال هواپیمای سوپر اتاندارد برای متجاوزان بعثی بیشتر جنبه تجارت و قالب کردن لوازم زراب خانه‌شان به آنهاست و هیچ کاری را پیش نخواهند برد. مگر اینکه آسیب پذیری نسبت به این  قضیه در ما باشد.

تدابیری خاص در خلیج داریم که می‌تواند مسدود کننده تمام حرکات شیطانی امپریالیسم باشیم. در این مورد تصمیماتی گرفته شده و حتی در مرحله عمل هم قرار گرفتیم تا بتوانیم ضربه نهایی را به بدنه نحیف آنها وارد کنیم.

خبرنگار: در این روزها شاهد تهاجم بی‌امان امپریالیسم غرب و ایادی آن به مردم محروم جنوب لبنان هستیم و از طرف مقابل حرکات امیدوار کننده‌ای از طرف انقلابیون مسلمان لبنانی مشاهده می‌کنیم. به نظر شما چه رابطه‌ای بین این جریانات و پیروزی‌های اخیر رزمندگان در جبهه‌ها است؟

شهید حسن غازی: زمانی که محرومین و مظلومین همدیگر را بیابند و مردم به درک کافی برسند، این درک برای دشمنان آسیب‌پذیر است. قطعا ضربه مهلک در این مورد به دشمن وارد خواهد شد.

نسبت به این موضوع، دیدید که محرومیت و مظلومیت نتوانست مردم ایران را محبوس کند. زمانی که مردم خودشان را آزاد دیدند، برای این‌ها (دشمنان) خطرآفرین شدند و منجر می‌شد که این‌ها کلا از روی زمین محو شوند.

سرنگونی خودشان را می‌بینند به همین دلیل هر عملیات موفقیت آمیزی که در ایران توسط رزمندگان اسلام انجام شده این‌ها می‌خواهند که آن شوق و سرشاری که در محرومین و مظلومین بقیه ایران و اقصی نقاط جهان به وجود آمده را سرکوب کنند. این‌ برخوردها مکمل است.

آنها می‌دانند هر عملی که بر علیه ما انجام دهنده، نتیجه‌اش تقویت‌کننده ما خواهد بود. بنابراین این اعمال را به محرومین و مظلومین دیکر کشورها انتقال می‌دهند. این حرکات؛ حرکات منفی است و تمام عوارض متوجه خودشان شده و برعکس انسجام‌ دهنده نیروهای مظلوم و محروم می‌شود و باعث جدیتی خواهد شد  که منتهی به حرکات طوفان وار آنها در جهت سرکونی و براندازی می شود تا جایی که اسم آنها از صفحه تاریخ محو گردد.

خبرنگار: به عنوان یک مسئول می‌خواستیم نظر شما را در مورد جنگ و آینده جنگ بفرمایید؟

شهید حسن غازی: جنگ فی نفسه کراهت دارد ولی وقتی که مسئله اسلام و مظلومین و محرومین است این راه ارزشمند و حیات دهنده است. نسبت به همین موضوع امام فرمودند که جنگ برای ما نعمت‌های زیادی داشته است و به جای کراهت و اکراه توانستیم ملموساً با آن برخورد کنیم. مخصوصا ما که در قسمتی از منطقه در میدان هستیم این شهود را به عینه دیدیم.

آینده ای که جنگ ایران دنبال می کند، آینده ای است که در خانه عراق و صدام محبوس نمی شود. این درس و عبرتی است برای کلیه امپرالیسم‌های شرق و غرب که تا هر موقع خواستند به ایران نزدیک شوند  قیچی ایران تند می‌شود و آن ایرانی که گرفته شده از اسلام است، ریشه این‌ها را قطع می‌کند.

انسجامی که در رابطه با جنگ در مردم حاصل شده را می توان برگشت و در دوران انقلاب مرور کرد. آن انقلابی که با آن انسجام، همگامی و هماهنگی مردم شکل گرفت تا جایی که منجر به سرنگونی رژیم شاهنشاهی شد.

جنگ به مصابه یک صافی بود تا خالصین و مخلصین را از خود عبور دهد.

صدام براساس شناخت غلطی که به او داده بودند که بعد از انقلاب ارتش ما پراکنده است و ما یک ارتش هماهنگ و سازمان یافته نداریم، به کشورمان تجاوز کرد. بر این باور بودند که می‌توانند ایران را در عرض چند روز فتح کنند. همچنین می‌توانند آن حرکت انقلاب اسلامی را در نطفه بخشکانند. و از آن حرکت پوینده و فیض بخش آن در منطقه و خارج از منطقه حاکم بود، جلوگیری کنند.

رژیم بعث عراق با پیشروی در خاک ایران توانست نیروهای مومن و مخلص را به هم ربط دهد. به گفته امام(ره) رمز پیروزی ما در وحدت و هماهنگی ماست. وحدت و هماهنگی که منشا الهی دارد. باز هم به تعبیر خود امام "کشور ما؛ یک کشور الهی شده است. کشوری است که تمام قوایش الهی است و تمام قواهای شیطانی را در خود از بین برده و حتی می‌خواهد در مورد منطقه همین کار را انجام دهد."

افرادی هستند که از درون پاکبا دیگران برخورد می‌کنند. همچون اعضای یک بدن هستند. هر عضوی که درد بگیرد آن عضو هم به درد می‌آید و نسبت به درد هم، احساس مسئولیت می کنند. و این احساس مسئولیت آن شخص را مجبور می‌کند تا در مقابل دشمن، عملی انجام دهد.

"اتحاد و هماهنگی" که امپرالیسم در جهت شکاف آن بود، را در این جنگ به دست آوردیم.

این وحدت و انسجام توانست نیروهای ما را به هم متصل کند. سیلی را راه انداخت تا تمام ستون‌های پوسیده و ناهماهنگ دشمن را متلاشی کند و در منجلاب تاریخ سوق دهد.

اولین چیزی که در رابطه با جنگ حاصل شد آن وحدت و انسجام بود، که ناشی از همان ایمان و یقین است. ناشی از اعتقاد به معاد و مرگ است. مرگی که زنده کننده است نه فانی. معتقدند که انسان برای دنیا خلق نشده، دنیا برای انسان خلق شده. دنیا یک سایه ناپایدار و گذراست و انسان نباید در زیر سایه ناپایدار توقف کند و از دنیا باید پلی برای عبور استفاده کند.

در مسائل جنگ جنبه اخروی اش بیشتر از دنیوی است. اگر مسائل و کمبودهای وجود دارد، توانستند با آن قوت ایمان و خمیرمایه‌ای که در آن است برطرف کنند. توانستیم از بدو تا کنون آن انسجام و اعتقاد مبارزه کردن با دشمن را در خودمان حفظ کنیم و می خواهیم در آینده بیشتر حفظ شود.

ما باید توجه اصلی را به خدا داشته باشیم و برای او کار کنیم. معتقد هستیم که وابسته شدن به خدا ما را از بندِ بندگی‌ها رها می‌کند. انسان عابد آزاد است و نسبت به تمام تعلقات دنیوی دور است. هیچ وقت دلش را نسبت به این مسئله میل و توجهی نمی‌دهد. همه چیز را در خود خدا می بیند و در تضاد دین و دنیا، دین را طالب باشد. یعنی رضایت خدا را طالب باشید تا رضایت مردم. ارزش انسان هم به همین است که خودش را در دنیا نبیند.

اگر ابرقدرت‌های شرق و غرب بخواهند حرکات‌های انجام دهند باز هم این ضربه‌های کاری ما بر جسم‌های به درد نخور آنها هم خواهد خورد.

با این روش و شکلی که پیش می رویم و به انتها میرسیم این قطعی است زیرا حقانیت با ماست . چیزی است که خود ما و دیگران واقف هستند. بنابر فرموده امام علی (ع) "حق همیشه پیروز است". و نمی توانیم آن حقانیت را در چارچوبی محبوس کنیم و در تنگنا قرار دهیم. مانند درختی است که ریشه‌ای است که زایش می کند و حرکت می‌کند. مانند یک درختی پر بار، که میوه‌های آن حیات دهنده است، ارائه دهد. حتی این ها را منتشر کند.

کشور اسلامی ایران، جایی قرار گرفته است که ربط دهنده و حلقه اتصالی از دریچه قلب شرق به غرب است و حکم یک صراط را برای آنها دارد که نمی توانند به سادگی از این پل صراط عبور کنند. در اینجا بازخواست و حتی تنبیه می‌شوند. هر قدمی که در این رشته می گذارند، لرزش آنها حتمی است. این پارگی و گریز، هر لحظه ممکن است که حیات آنها را در منطقه و جهان محو کند. توصیه می شود که دست از این کارهایشان بردارند.

مردم در این مسیر، صیقل داده شده‌هایی هستند که به این زودی زنگ زده نمی‌شوند. حتی اگر در اعماق دریاها یا حتی در دورترین دره‌ها و معابر بیافتند آن حالت در آنها هست. فطرتشان که از قبل درخشش می کرده است الان دیگر جهان‌گیر شده. آمریکا نمی تواند با این وضع جان سالم از این سیقل یافته‌ها بدر ببرد.

خبرنگار: توصیه و پیامتان برای جذب رزمندگان اسلام در این مرکز را بیان بفرمایید.

شهید حسن غازی:  دور بودن توپخانه از میدان کارزار این ذهنیت را در بچه‌ها ایجاد کرده که توپخانه از کارزار دور است و آنها نسبت به این موضوع شور و اشتیاقشان را از دست داده‌اند و نسبت به توپخانه دید منفی دارند. در صورتی که یک رزمنده می تواند یک توپچی مدبر باشد. برای نمونه در والفجر 3 در منطقه مهران، توپخانه ما که در آنجا قرار داشت، این گردان از سمت چپ در خط اول بود. باید 24 ساعت نگهبانی می‌داد. حتی درگیری‌های هم بین آنها و نیروهای گشتی عراق پیش آمد و از مقابل هم پاسخگوی آتش‌های دشمن بود.

توپخانه واحدی است که نیاز به نیروهای رزمی پیاده و هم توپخانه‌ای دارد. این ها مکمل هم هستند. آن رزمندگانی که در خط بودند و دیدند که آتشی که توسط بچه‌های ما ریخته می شود چقدر به رزمندگان روحیه می‌دهد. آنها شاهد بودند که توپخانه چقدر در عملیات ها موثر بوده است. ما در هر عملیاتی که توانسته‌ایم آتش‌های دشمن را مهار کنیم، در آن عملیات نتیجه مطلوبی داشتیم. این نشان می دهد که توپخانه چقدر در این مورد ارزش دارد. نیروهای رزمنده نسبت به توپخانه دید بازی داشته باشند.

توپخانه حالت راکدی هم در مقطع زمانی به خود می گیرد که این حرکت راکد را می‌شود با برنامه ریزی صحیح شده ای در جهت تخصصشان برای بالا بردن معنویت خود به مرحله اجرا گذاشت و آن خلاء را نسبت به آن موضوع باز کرد.

اشتراک گذاری در فارس توییتر   اشتراک گذاری در کلوب   اشتراک گذاری در کلوب   اشتراک گذاری در افسران اشتراک گذاری در google+

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:39 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
KHAMENEI.IR منتشر کرد

  بیست جمله از بیانات رهبر انقلاب درباره اردوهای راهیان نور 

پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR همزمان با ایام برگزاری اردوهای راهیان نور 20جمله برگزیده از بیانات رهبرانقلاب را منتشر کرد.

بیست جمله از بیانات رهبر انقلاب درباره اردوهای راهیان نور

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،

پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، همزمان با ایام برگزاری اردوهای راهیان نور و بازدید از مناطق جنگی، 20جمله ی برگزیده از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی را در این باره منتشر کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به کار بزرگ «شهدا» در هشت سال جنگ تحمیلی فرموده‌اند: «این کار بزرگ را باید تبیین کرد.» و «نکته‌ی اصلی و کلیدی در اردوهای راهیان نور، ایجاد زمینه برای «زیارت با معرفت» است.» پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR، همزمان با ایام برگزاری اردوهای راهیان نور و بازدید از مناطق جنگی، بیست جمله‌ی برگزیده از بیانات رهبر انقلاب اسلامی را در این باره منتشر کرد.
 
* امام (ره) فرمودند: حصر آبادان باید شکسته بشود. به دنبال این فرمان، برای شکستن حصر آبادان تلاش شد. حصر آبادان، در خلال یک فداکاری بزرگ شکسته شد و حرف امام تحقق پیدا کرد. کسانی در دنیا بودند که از دور فکر میکردند که قضیه‌ی جنگ با از دست رفتن آبادان حل خواهد شد و قضیه‌ی جمهوری اسلامی هم حل خواهد گردید! ۱۳۶۹/۰۷/۰۴
 
* دو نقطه برای دشمن خیلی مهم بود: یکی همین انتهای محلّ اتصال ایران به عراق در جنوب که عبارت بود از آبادان و خرمشهر و کلاًّ جزیره‌ی آبادان. یک نقطه هم دزفول بود. ۱۳۷۲/۰۶/۱۱
 
* مردم شهر دزفول یکی از بهترین امتحانهای دوران انقلاب و جنگ تحمیلی را در تاریخ به یادگار گذاشتند و قهرمانی ماندگاری را به ثبت رساندند و این اثر شگفت‌آور نتیجه رسوخ و نفوذ ایمان انقلابی تا اعماق روح و جان این مردم است. ۱۳۷۵/۱۲/۲۳
 
* ملت ایران در دوره‌ی معاصر، هر چه عظمت و عزّت در دنیا دارد، به برکت خون رزمندگانی است که در این سرزمینهای خونین حضور یافتند و جان و سلامت و جوانی خود را برای اسلام، برای ملت و برای میهنشان در طبق اخلاص گذاشتند و تقدیم کردند. ۱۳۷۸/۰۱/۰۸
 
* اگر این شهدایی که شلمچه، یادگار آنها و این بیابانهای خونین، حامل نشانه‌های آنهاست، نبودند، امروز در این کشور، از استقلال ملی، از شرف ملت، از اسلام و از هیچ چیز ایرانی، نشان برجسته‌ای نبود. ۱۳۷۸/۰۱/۰۸
 
* من سرزمین شلمچه را یک سرزمین مقدّس میدانم. این‌جا نقطه‌ای است که ملائکه‌ی الهی که شاهد فداکاری مخلصانه‌ی این شهدای عزیز بودند، به آن تبرّک میجویند. ۱۳۷۸/۰۱/۰۸
 
* آمدن شما و احترام به این نقطه، بسیار بجا و بسیار کار صحیحی است. بنده هم خواستم به ارواح طیّبه‌ی شهیدان و به نَفَسهای معطّر جوانان مؤمن، تبرّک بجویم و به این عزیزان احترام کنم؛ لذا آمدم در جمع شما شرکت کردم.  ۱۳۷۸/۰۱/۰۸
 
* شرکت من در مجموعه‌ی زائران خاک خونین شلمچه، برای بزرگداشت یاد و نام شهیدان عزیز و مردان بزرگی است که با خون خود، با جهاد و همت خود، با عزم و اراده‌ی خود، نام شلمچه و خرمشهر و خوزستان و ایران را در تاریخ، بلند کردند. ۱۳۷۸/۰۱/۰۸
 
* وقتی ملت ایران با قدرت خرمشهر را از دشمن پس گرفت و هزاران نیروی رزمنده‌ی دشمن را اسیر کرد، در واقع سرنوشت نهایی جنگ نوشته شد. ۱۳۸۴/۰۶/۰۲
 
* باید حماسه‌ی شگفت‌آور هشت سال دفاع مقدس که ملت ایران توانست با دست خالی و با توکل بر خدا در برابر یک تهاجم گسترده‌ی بین‌المللی بایستد و موفق و پیروز بیرون بیاید، برای نسل جوان کنونی و نسلهای آینده شناسانده شود تا آنان با شناخت عظمت و تواناییهای این ملت، راه گذشتگان را با احساس امید و عزت ادامه دهند. ۱۳۸۴/۰۶/۳۱
 
* یاد شهیدان خوزستان و جوانان مخلص عرب -از اهواز و سوسنگرد و شادگان و حمیدیه و هویزه و دیگر مناطق این استان و شهیدان آبادان و خرمشهر- گرامی باد! اینها این کشور را بیمه کردند. ۱۳۸۵/۰۱/۰۵
 
* خوزستان، نقطه‌ای است که در آن توطئه‌ی دشمنان ناکام ماند؛ خوزستان منطقه‌ای است که در آن محاسبات دشمنان اسلام غلط از آب درآمد. ۱۳۸۵/۰۱/۰۵
 
* برای من مایه‌ی افتخار و سربلندی است که در این نقطه، در جمع شما راهیان نور و مجموعه‌ی عشاق دل‌باخته‌ی یاد شهیدان حضور داشته باشم.  ۱۳۸۵/۰۱/۰۵
 
* هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زمانی نیست؛ گنجینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری کند. ۱۳۸۸/۰۶/۲۴
 
* مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس در صف اول رزمندگان بودند و پیوستگی آنان با ایران اسلامی آنچنان بود که وسوسه‌های قومی و زبانی دشمن بعثی هم نتوانست این پیوند مستحکم را سست کند. ۱۳۸۹/۰۱/۱۱
 
* مردم کشور، این سنت بسیار ستودنی را از چند سال پیش در پیش گرفتند که بیایند این مناطق را سالیانه -بخصوص در ایام اول سال- زیارت کنند. اینجا زیارتگاه است. ۱۳۸۹/۰۱/۱۱
 
* آنچه مهم است این است که ملت ایران این مقطع تاریخىِ حساس دفاع مقدس را هرگز فراموش نکند و سالهای پرمحنت، ولی پرافتخار دوران جنگ تحمیلی را هرگز از یاد نبرید. این آمدنها، این اظهار ارادتها، این یادبود گرفتنها، کمک میکند به اینکه این یادها در ذهنها زنده بماند. ۱۳۸۹/۰۱/۱۱
 
* من از این حرکت راهیان نور -که چند سال است بحمدالله روزبه‌روز هم در کشور توسعه پیدا کرده- بسیار خرسندم و این حرکت را حرکت بسیار بابرکتی میدانم. ۱۳۸۹/۰۱/۱۱
 
* بدون تبیین و تبیین بلیغ، قطعاً هیچ فکری و هیچ اندیشه‌ی متقنی، توفیق رواج و اعتقاد عمومی را پیدا نخواهد کرد. و شهدا عملاً کار بزرگی را انجام دادند. این کار بزرگ را باید تبیین کرد. ۱۳۸۹/۰۴/۱۴
 
* نکته‌ی اصلی و کلیدی در اردوهای راهیان نور، ایجاد زمینه برای «زیارت با معرفت» است. ۱۳۹۲/۱۲/۲۶


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:37 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 افشای حقایقی جدید از دو قایق نظامی آمریکا که وارد آبهای ایران شدند 

حقایق جدیدی درباره دو قایق توپدار آمریکایی که وارد آبهای ایران شده بودند به دست آمده است.
 
 
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل
 از خبرگزاری اسپوتنیک؛ زمانی که 10 تفنگدار آمریکایی ماه ژانویه (دی) وارد آبهای ایران شدند،‌ حادثه ای بین المللی را شکل دادند و فورا سوال هایی مطرح شد مبنی بر اینکه با توجه به دقت ناوبری پیشرفته این مسئله چگونه اتفاق افتاده است. تحقیقات داخلی نیروی دریایی برخی مسائل را روشن کرد.
 
ماه ژانویه، زمانی که توافقنامه هسته ای ایران همچنان بلاتکلیف بود، دو قایق توپدار کوچک نیروی دریایی ارتش آمریکا وارد آبهای ایران در خلیج فارس شدند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیروهای آمریکایی مستقر در این دو قایق را بازداشت کرد و وضع به وجود آمده باعث شد واشینگتن و تهران در هر دو در یک موقعیت حساس دیپلماتیک قرار بگیرند.
 
در همین حال وزارت دفاع آمریکا ایراد فنی ( در ناوبری ) را علت این حادثه اعلام کرد اما پس از آزادی  تفنگداران دریایی آمریکا مشخص شد این قایق ها عملیاتی ( آماده عملیات ) بودند و به این ترتیب این مسئله با تردیدهایی روبرو شد.
 
تحقیقات داخلی نیروی دریایی آمریکا نشان داد ترکیبی از مسائل فنی، فقدان توانایی در برقراری ارتباط و فقدان آموزش مناسب ناوبری عامل این بد بیاری و دردسر بوده است.
 
مقامات آشنا به تحقیقات در این باره که خواستند نامشان فاش نشود در مصاحبه با نشریه فارن پالیسی توضیح دادند که این تفنگداران بازداشت شده آمریکایی عجله داشتند و به عنوان بخشی از یک عملیات تلاش می کردند ظرف مدت زمان تعیین شده 24 ساعته خودشان را از طریق دریا از کویت به بحرین برسانند.
 
یکی از دو قایقی که برای این ماموریت استفاده شده بود وضع مناسبی نداشت و نیازمند تعمیرات اساسی بود.
مسئولان تحقیق در این باره مدعی هستند این نیروهای آمریکایی زمانی که بازداشت شدند در تلاش برای تعمیر موتور قایقی بودند که از ابتدا وضع مناسبی نداشت.
 
مسافت این سفر نیز در این حادثه نقش داشت. این سفر که 240 میل دریایی بود، طولانی تر از آن مسافتی که این نیروهای آمریکایی برای آن آموزش دیده بودند. این مسافت همچنین نیازمند سوخت گیری در میانه راه بود و آنها می بایست پیش از تاریک شدن هوا به نقطه مورد نظر برای این کار می رسیدند. این نیروهای آمریکایی برای سوخت گیری قایق ها در شب آموزش ندیده بودند. مشکل دیگر اینکه این نیروهای آمریکایی از خط ارتباطی مستقیم با قایق سوخت رسان برخوردار نبودند.
 
این قایق ها به تجهیزات ناوبری جی پی اس مجهز بودند؛ اما تحقیقات انجام شده نشان داد نرم افزار نقشه که در اختیارشان بود جزیره فارسی نسبتا کوچک را نشان نمی داد. این قایق ها مجهز به یک دستگاه رادیویی بودند که به طور خودکار هر 30 دقیقه یک بار محل تفنگداران دریایی از سوی  یک مرکز عملیات به آنها اعلام می شد اما به دلایلی که در این تحقیقات هنوز مشخص نشده است، افسران در این مرکز عملیات به تفنگداران آمریکایی اطلاع نداده بودند که درحال ورود به آبهای ایران هستند.
 
یک مقام آمریکایی گفت : ما به دنبال یک سپر بلا برای خودمان نیستیم. هدف از این تحقیقات نه تنها بررسی وضع تفنگداران آمریکایی دخیل در این مسئله بلکه بررسی زنجیره فرماندهی نیز می باشد. مسئولیت پذیری مهم است؛ اما مهم تر از آن درسی است که ما می توانیم از این حادثه بگیریم و اطمینان یابیم که چنین حوادثی دیگر رخ نخواهد داد.
 
 
اگرچه آزادی تفنگداران دریایی بازداشت شده آمریکا از طریق مذاکرات بین جان کری و محمد جواد ظریف وزیران امور خارجه آمریکا و ایران با موفقیت انجام شد؛ اما وضع می توانست بدتر از این شود.
 
بنا به گفته مقامات، هر دو قایق آمریکایی مسلح به مسلسل های کالیبر 50 و همچنین مسلسل بودند. با توجه به اینکه این تفنگداران دریایی درحال تعمیر ایراد موتور یکی از قایق ها پیش از بازداشت شدن بودند، "دیوید نارتکر،" 27ساله ، افسر ارشد آنها، نمی توانست به این قایق های توپدار دستور فرار بدهد. البته انجام دادن چنین کاری مستلزم تیراندازی به طرف قایق گشتی ایرانی و بروز درگیری نظامی مختصر بین دو طرف بود که می توانست خیلی زود به یک حادثه بین المللی تبدیل شود.
 
انتهای پیام/

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 9968
 

 

حدیث روز/ سخن امام باقر(ع) درباره یازده نشانه شیعه واقعی

اى جابر آيا براى تشيع همين بس است كه كسى ادعا كند محبت ما اهل بيت را؟ سوگند به خدا كه شيعيان ما نيستند مگر افرادى كه تقواى خدا پيشه گيرند و او را اطاعت كنند

 
 
 
 
        به گزارش فرهنگ ما–    جابر گويد: حضرت امام محمد باقر عليه السلام به من فرمود: اى جابر آيا براى تشيع همين بس است كه كسى ادعا كند محبت ما اهل بيت را؟ سوگند به خدا كه شيعيان ما نيستند مگر افرادى كه تقواى خدا پيشه گيرند و او را اطاعت كنند.
شيعيان ما شناخته نمى‏شوند مگر به تواضع و خشوع دل، و نگاهدارى امانت، و به زياد ياد خدا كردن، و به زياد روزه گرفتن، و نماز خواندن، و احسان به پدر و مادر نمودن، و مراعات فقراى از همسايگان را نمودن، و از حال آنها با خبر بودن، و از حال مسكينان و قرض داران و يتيمان با اطلاع بودن، و به آنها رسيدگى كردن، و در گفتار از راستى تجاوز نكردن، و تلاوت قرآن كردن و زبان را از گفتگوى با مردم مگر چيزهائى كه راجع به خير آنها است‏ بازداشتن، و افراد امين و مورد اعتماد اقوام خود بودن در همه چيزها.

 

جابر گويد: عرض كردم اى فرزند رسول خدا ما در امروز كسى را به اين صفت كه بيان مى‏فرمائى نمى‏شناسيم.

حضرت فرمود: اى جابر آراء و مذاهب فكر تو را خراب نكند و تو را در شك در نياورد.آيا براى انسان همين قدر كافى است كه بگويد: من على را دوست دارم و ولايت امر او را قبول دارم و در عين حال عمل به دستورات او نكند؟ و اگر كسى بگويد: من رسولخدا را دوست دارم – با آنكه معلوم است كه رسول خدا از على بهتر است – در صورتى كه عمل به سنت رسول خدا نكند اين محبت و دوستى براى او فائده‌‏اى ندارد.
بنابراين تقواى خدا را پيشه سازيد، و به آنچه خدا فرموده عمل بنمائيد. بين خدا و كسى قرابت و خويشاوندى نيست، محبوبترين بندگان در نزد خدا پرهيزكارترين آنهاست، و عامل‏ترين آنها به دستورات خدا.
اى جابر سوگند به خدا بنده‌‏اى نمى‏تواند به خدا نزديك گردد مگر به فرمانبردارى از اوامر او، و با ما چنين قدرت و اختيارى نيست كه كسى را از آتش برى سازيم، و هيچ بنده‌‏اى بر خدا نمى‏تواند حجتى اقامه كند.
كسى كه مطيع خدا باشد او دوست ماست، و كسى كه گناه كند او دشمن ماست، و كسى را قدرتى نيست كه به ولايت ما برسد مگر به عمل صالح و اجتناب از افعال ناپسند.

متن حدیث:

و از كتاب «كافى‏» نقل است‏با اسناد خود از جابر بن يزيد جعفى (ره) از حضرت امام باقر عليه السلام كه:
قال لى: يا جابرا يكتفى من ينتحل التشيع ان يقول بحبنا اهل البيت؟ فوالله ما شيعتنا الا من اتقى الله و اطاعه و ما كانوا يعرفون الا بالتواضع و التخشع و الامانة و كثرة ذكر الله و الصلاة و الصوم و البر بالوالدين و التعهد للجيران من الفقراء و اهل المسكنة و الغارمين و الايتام و صدق الحديث و تلاوة القرآن و كف الالسن عن الناس الا من خير و كانوا امناء عشايرهم فى الاشياء.
قال جابر: فقلت: يا ابن رسول الله ما نعرف اليوم احدا بهذه الصفة!
فقال عليه السلام: يا جابر لا تذهبن بك المذاهب، حسب الرجل ان يقول احب عليا و اتولاه ثم لا يكون مع ذلك فعالا؟ فلو قال: انى احب رسول الله – فرسول الله خير من علي – ثم لا يتبع سيرته و لا يعمل بسنته ما نفعه حبه اياه شيئا، فاتقوا الله و اعملوا لما عند الله، ليس بين الله و بين احد قرابة، احب العباد الى الله عز و جل اتقاهم و اعملهم بطاعته، يا جابر فوالله ما يتقرب الى الله تبارك و تعالى الا بالطاعة، و ما معنا براءة من النار و لا على الله لاحد من حجة، من كان لله مطيعا فهو لنا ولى، و من كان لله عاصيا فهو لنا عدو، لا تنال ولايتنا الا بالعمل و الورع.

«بحار الانوار، ج ۱۵ كتاب الاخلاق ص ۱۴۸»
 
 
 

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۹
کد خبر: 10473

حدیث روز/ هفت ذکر زبان و عقل و روح در کلام امام باقر(ع)

امام باقر علیه السلام: ذکر عقل تعظیم و شرم، ذکر معرفت تسلیم و رضا و ذکر باطن مشاهده و لقا است

    به گزارش فرهنگ ما–       امام محمد باقر علیه ‏السلام فرمودند: ذکر زبان “حمد و ثناء”، ذکر نفس “سختکوشى و تحمل رنج”، ذکر روح “بیم و امید”، ذکر دل صدق و صفا، ذکر عقل تعظیم و شرم، ذکر معرفت تسلیم و رضا و ذکر باطن مشاهده و لقا است.

متن حدیث:

ذِکْرُ اللِّسانِ الْحَمْدُ وَالثَّناءُ وَ ذِکْرُالنَّفْسِ الْجَهْدُ وَالْعَناءُ وَذِکْرُ الرّوحِ الْخَوْفُ وَالرَّجاءُ وَذِکْرُالْقَلْبِ الصِّدْقُ وَالصَّفاءُ وَذِکْرُ الْعَقْلِ التَّعْظیمُ وَالْحَیاءُوَذِکْرُ الْمَعْرِفَةِ التَّسْلیمُ وَالرِّضا وَذِکْرُ السِّرِّ الرُّؤْیَةُوَاللِّقاءُ؛

«مشکاة الانوار صفحه ۱۱۳»

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:24 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 6697

حدیث روز/ سخن امام باقر(ع) درباره زيارت امام حسين(ع) از راه نزديك یا دور

عرض كردم: چگونه به همديگر تسليت بگوييم؟ حضرت فرمود: بگوييد: خداوند اجر ما را به سبب مصيبتى كه از حسين به ما رسيده بزرگ گرداند

     به گزارش فرهنگ ما–  امام محمد باقر عليه‏‌السلام – در حديث زيارت حسين عليه‌‏السلام در روز عاشورا از مسافت نزديك يا دور-: سپس، براى حسين عليه‌‏السلام گريه و زارى كند و به كسانى كه در خانه‏‌اش هستند و از آنها تقيه نمى‌‏كند دستور دهد كه براى او بگريند … و در سوگ حسين عليه‌‏السلام به يكديگر تسليت گويند … عرض كردم: چگونه به همديگر تسليت بگوييم؟ حضرت فرمود: بگوييد: خداوند اجر ما را به سبب مصيبتى كه از حسين به ما رسيده بزرگ گرداند و ما و شما را از كسانى قرار دهد كه در كنار ولىّ دم او، امام مهدى از خاندان محمّد عليهم‏السلام، به خونخواهى او بر مى‏‌خيزند.

متن حدیث:

الإمامُ الباقرُ عليه‏‌السلام في حديثِ زِيارَةِ الحُسَينِ عليه‌‏السلام يَومَ عاشوراءَ مِن قُربٍ أو بُعدٍ: ثُمَّ ليَندُبِ الحسينَ عليه‏السلام ويَبكيهِ، ويأمُرُ مَن في دارِهِ مِمَّن لا يَتَّقيهِ بِالبُكاءِ علَيهِ …ولِيُعَزِّ بَعضُهُم بَعضا بِمُصابهِم بِالحُسَينِ عليه‏السلام … قُلتُ: فكَيفَ يُعَزّي بَعضُنا بَعضا؟ قالَ: تَقولونَ: أعظَمَ‏اللّه‏ُ اُجورَنا بِمُصابِنا بِالحُسَينِ، وجَعَلَنا وإيّاكُم مِنَ الطّالِبينَ بِثارِه مَعَ وَلِيِّهِ الإمامِ المَهدِيِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ عليهم‏السلام.

«مصباح المتهجّد،صفحه ۷۷۲»
 

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 15928

حدیث روز/ برکت، دفع بلا و طول عمر در زیارت امام حسین(ع)

شیعیان ما را به زیارت امام حسین علیه‌السلام امر کنید، چرا که زیارتش روزی را افزون و عمر را طولانی می‌گرداند و بلاها و بدیها را دفع می‌کند

           به گزارش فرهنگ ما– امام محمد باقر    علیه السلام فرمودند: شیعیان ما را به زیارت امام حسین علیه‌السلام امرکنید، چرا که زیارتش روزی را افزون می‌کند و عمر را طولانی می‌گرداند و بلاها و بدیها را دفع می‌کند و زیارت کردن امام حسین علیه‌السلام بر هر مومنی که اقرار به امامت او ازجانب خدا داشته باشد، واجب است.

متن حدیث:

عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع؛ قَالَ: مُرُوا شِیعَتَنَا بِزِیَارَةِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ ع فَإِنَّ إِتْیَانَهُ یَزِیدُ فِی الرِّزْقِ وَ یَمُدُّ فِی الْعُمُرِ وَ یَدْفَعُ مَدَافِعَ السُّوءِ وَ إِتْیَانَهُ مُفْتَرَضٌ عَلَى کُلِّ مُؤْمِنٍ یُقِرُّ لَهُ بِالْإِمَامَةِ مِنَ اللَّهِ.

«تهذیب الاحکام، جلد۶، صفحه۴۲»

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 25726

حدیث روز/ دوازده نشانه آدم دیندار در کلام امام صادق(ع)

آدم دين‏دار چون مى‌انديشد، آرامش بر جان او حاكم است. چون خضوع مى‌كند متواضع است و چون قناعت مى‌كند، بى‏‌نياز است

          به گزارش فرهنگ ما    – امام جعفر صادق عليه‌السلام: آدم دين‏دار چون مى‌انديشد، آرامش بر جان او حاكم است. چون خضوع مى‌كند متواضع است. چون قناعت مى‌كند، بى‏‌نياز است.

به آنچه داده شده خشنود است. چون تنهايى را برگزيده از دوستان بى ‏نياز است. چون هوا و هوس را رها كرده آزاد است.

چون دنيا را فرو گذارده از بدى‌ها و گزندهاى آن در امان است.
چون حسادت را دور افكنده محبتش آشكار است.

مردم را نمى‌‏ترساند پس از آنان نمى‌هراسد، و به آنان تجاوز نمى‌كند پس از گزندشان در امان است.
به هيچ چيز دل نمى‌‏بندد پس به رستگارى و كمال فضيلت دست مى‏‌يابد و عافيت را به ديده بصيرت مى‌‏نگرد پس كارش به پشيمانى نمى‌كِشد.

متن حدیث:

اِنَّ صاحِبَ الدّينِ فَكَّرَ فَـعَـلَـتْهُ السَّكينَةُ وَ اسْتَـكانَ فَـتَواضَعَ وَ قَنِعَ فَاسْتَغْنى وَ رَضىَ بِما اُعْطىَ وَ انْفَرَدَ فَكُفىَ الاْخْوانَ وَ رَفَضَ الشَّهَواتِ فَصارَ حُرّا وَ خَلَعَ الدُّنْيا فَتَحامَى الشُّرورَ وَ اطَّرَحَ الْحَسَدَ فَظَهَرتِ الْمَحَبَّةُ وَ لَمْ يُخِفِ النّاسَ فَـلَـمْ يَخَفْهُمْ وَ لَمْ يُذْنِبْ اِلَيْهِمْ فَسَلِمَ مِنْهُمْ وَ سَخَتْ نَفْسُهُ عَنْ كُلِّ شَى‏ءٍ ففازَ وَ اسْتَكْمَلَ الْفَضْلَ وَ اَبْصَرَ العافيَةَ فَاَمِنَ النَّدامَةَ.

«امالى مفيد، صفحه ۵۲، حدیث۱۴»مشرق


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:19 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۴۳۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴
 
 
 
 

 

عکس/ عیادت فرمانده سپاه از آیت الله واعظ طبسی

سردار سرلشکر عزیز جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از آیت الله واعظ طبسی عیادت کردند.

مشرق


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 74557 پنجشنبه، 13 اسفند 1394 - 10:55
 
 
تصاویر منتشر نشده از فرمانده شهید حزب الله
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): بخش رسانه ای مقاومت اسلامی لبنان "حزب الله" تصاویر جدیدی را از شهید مجاهد "علی فیاض ملقب به حاج علاء" در حال هدایت و فرماندهی میادین نبرد در سوریه منتشر کرده است.
  

بخش رسانه ای مقاومت اسلامی لبنان "حزب الله" تصاویر جدیدی را از شهید مجاهد "علی فیاض ملقب به حاج علاء" در حال هدایت و فرماندهی میادین نبرد در سوریه منتشر کرده است.

 
فیلم/تصاویر منتشر نشده از فرمانده شهید حزب الله
 
شهید حاج علی فیاض (حاج علاء بوسنیایی) 5 روز پیش در نبرد با تروریستهای تکفیری داعش و القاعده در محور عملیاتی "اثریا - خناصر" واقع در جنوب استان حلب سوریه به درجه رفیع شهادت نائل آمده بود. این شهید فرمانده یگان نیروی ویزه حزب الله در جبهه های سوریه بود که نقش مهمی از پاکسازی مناطق مختلف این کشور از تروریستها ایفا کرده بود.
 
فیلم/تصاویر منتشر نشده از فرمانده شهید حزب الله
 
   

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:04 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۹۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱
 

مقام رأس‌الحسین(ع) در مسجد حلب+عکس  

مسجد «النقطه»، یکی از مساجد حلب است که بر اساس روایات به دلیل ریختن قطره خونی از سر مبارک امام حسین(ع) در این مکان، برای شیعیان اهمیت دارد.

عقیق:مسجد «النقطه» مشهور به «مشهد النقطه» از مساجد شیعیان در حلب است که در کوه جوشن واقع شده است. در این مسجد، صخره سنگی ای است که قطره ای از خون امام حسین (علیه السلام) بر آن ریخته است و این مکان برای شیعیان مقدس است.

روایت شده است بعد از پایان جنگ «طف» در  سرزمین کربلا، یزید می خواست تا خبر شهادت امام حسین(علیه السلام) را بدهد و به ابن زیاد دستور داد تا سر مبارک ایشان و اسرا را به شام ببرد. کاروان ابن زیاد به همراه اسرای واقعه طف به سمت شام حرکت کرد و در امتداد رود فرات از سرزمین  کوفه و موصل عبور کردند و به حلب رسیدند و سر مبارک امام حسین(علیه السلام) را بر روی صخره ای در کوه جوشن قرار دادند و مدتی را آنجا توقف کردند که قطره ای از خون مبارک ایشان بر روی صخره سنگی ریخت و این قطره خون مورد توجه مسلمانان قرار گرفت و پس از آن، از سنگ محافظت کردند.

مورخان آورده اند که مشهد النقطه را برای نخستین بار «امیر ابوالحسن علی سیف الدوله حمدانی» در سال 351 هجری قمری هنگام فتح حلب و شام ساخته است. مقامی برای این صخره ساختند و برای آن گنبد درست کردند. سال 585 هجری قمری «ملک صالح بن نورالدین» به این مکان توجه نشان داد و مسجدی را اطراف آن بنا کرد و در زمان «ملک عزیز بن ظاهر غازی» حرمی در کنار مسجد ساخت، ولی پیش از اتمام کار  مغول به حلب حمله کرد و به این مکان وارد شد و دست به غارت زدند و این بنا را تخریب کردند.

سال 660 هجری قمری «ملک ظاهر» دست به مرمت و تجدید بنا این ساختمان زد و فعالیت های دینی، فرهنگی و اجتماعی در آن از سر گرفته شد و در اواخر قرن دهم بار دیگر این مکان مورد مرمت قرار گرفت.

هنگامی که سال 1332 هجری قمری جنگ جهانی صورت گرفت، عثمانی ها از این مسجد به عنوان ذخایر جنگی استفاده کردند و این امر تا اواخر سال 1337 هجری قمری ادامه داشت و پس از آن انگلیسی ها از حلب خارج شدند و فرانسوی ها به حلب آمدند و گروهی از مردم به مسجد ریختند و ذخایر و اسلحه ها را که عثمانی ها جا گذاشته بودند، غارت کردند و در این حین دینامیتی منفجر شد و اصل مسجد مشهد النقطه تخریب شد و قسمتی از آن باقی ماند.

این مکان تا سال 1379 هجری قمری به همان شکل باقی ماند، تا این که یکی از مراجع عالی شیعه مرمت مسجد را بر عهده گرفت و یک جمعیت اسلامی مرمت مسجد را بر عهده گرفت و مسجد به شکل اول خود پیش از انفجار بازگشت.

این مسجد دارای عمارتی بزرگ است که ایوان، مصلی مسقف و محراب دارد و دو ستون مرمری نیز دارد. این مسجد همچنین سه گنبد دارد.

 

منبع:شبستان


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:02 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
 
معاون بين‎الملل حوزه‎هاي علميه خبر داد؛

شهداي روحاني مدافع حرم تكريم مي‎شوند  

همايش حوزه و عرصه بين الملل با سخنراني مراجع تقليد و تكريم خانواده‎هاي شهداي روحاني مدافع حرم و مبلغ اسلام در قم برگزار مي‎شود.
عقیق:حجت الاسلام محمد حسن زماني معاون بين الملل حوزه هاي علميه در نشست خبري سومين همايش حوزه و عرصه بين الملل كه در قم برگزار شد، با اشاره به اهداف برگزاري اين همايش گفت: اين همايش صبح پنجشنبه 13 اسفند در مجتمع امام كاظم(ع) برگزار خواهد شد. ترويج فرهنگ تبليغ بين المللي نزد حوزويان و تقويت انگيزه فعاليت هاي علمي و فرهنگي براي فعاليت در كشورهاي خارجي و همچنين ارائه رويكردهاي نوين بين المللي به نويسندگان و پژوهشگران حوزوي از اهداف اين همايش است.

وي افزود: اطلاع رساني ديدگاه هاي امام و رهبري و مراجع تقليد در خصوص فعاليت هاي بين المللي به حوزويان، انتقال ظرفيت هاي گسترده و توانمندي هاي علمي حوزويان به نهادهاي فعال در عرصه بين الملل، شناسايي موفقترين روحانيان فعال در عرصه بين الملل و تكريم آنان در صحن همايش و اطلاع رساني بيشتري از استعدادها و توانمندي هاي طلاب و فضلا در خصوص فعاليت بين المللي از ديگر اهداف اين همايش به شمار مي آيد.

معاون بين الملل حوزه هاي علميه از آشنايي ميان فعالان بين الملل حوزه و همچنين تكريم روحانيان شهيد عرصه بين الملل كه براي اولين بار است در قم صورت مي گيرد، به عنوان دو هدف ديگر از برگزاري همايش حوزه و عرصه بين الملل ياد كرد.

حجت الاسلام زماني با اشاره به اينكه 15 تن از روحانيان مدافع حرم به شهادت رسيده اند، تصريح كرد: جمعي از روحانيان فعال در عرصه بين الملل نظير شهيد انصاري در لبنان و شهيد ابراهيمي در آمريكاي جنوبي و شهيد نواب در بوسني در كشورهاي مختلف به تبليغ و فعاليت فرهنگي مي پرداختند و قرار است از خانواده تعدادي از آنان در اين همايش تقدير شود.

وي درباره برنامه هاي اين همايش اظهار داشت: اين همايش با قرائت قرآن كريم آغاز خواهد شد و سپس پيام تصويري حضرت آيت الله مكارم شيرازي پخش شده و پس از آن نيز حضرت آيت الله سبحاني و آيت الله حسيني بوشهري و آيت الله محمد علي تسخيري به سخنراني خواهند پرداخت. تكريم خانواده هاي شهداي روحاني، معرفي موفق ترين روحانيان فعال در عرصه بين الملل، پخش كليپ هاي گزيده سخنان بزرگان و برپايي نمايشگاه فرهنگي از ديگر برنامه هاي اين همايش است.

معاون بين الملل حوزه هاي علميه از مشاركت 24 نهاد در اين همايش خبر داد و گفت: سخنرانان اين همايش بر اساس جايگاهي كه دارند به بيان نظارت خود درباره تبليغ در عرصه بين الملل خواهند پرداخت. در نشستي كه پيش از اين با حضرات آيات مكارم شيرازي و سبحاني داشتيم، تأكيد كردند كه نكاتي در اين زمينه دارند و به صورت شفاف به بيان رسالت بين المللي حوزويان خواهند پرداخت.

حجت الاسلام زماني ادامه داد: بسياري از شخصيت هاي علمي جهان به صورت روزانه به قم مي آيند اما رسانه ها به دليل عدم تسلط كافي به زبان خارجي يا عدم آگاهي از اين برنامه ها از پوشش آنها غافل مي شوند.

وي با اشاره به فعاليت گسترده مبلغان ساير اديان در سراسر جهان تأكيد كرد: مسيحيان كتاب انجيل را به بيش از هزار زبان ترجمه كرده اند. زبان هاي عربي، انگليسي، اسپانيولي، روسي، فرانسوي، اردو، تركي و مالايو هم به ترتيب از اولويت هايي هستند كه روحانيان بايد به آنها توجه داشته باشند.

معاون بين الملل حوزه هاي علميه درباره معيارهاي انتخاب مبلغان در عرصه بين الملل توضيح داد: معمم بودن، توانمندي در زبان، ميزان تبليغ و تأليف و همچنين مزين به اخلاق اسلامي از معيارهايي است كه بر اساس آن افراد برتر انتخاب مي شوند.

وي در پايان گفت: معيار اخلاقي از شرايط مهم انتخاب اين افراد است و افراد برگزيده نيز ثابت كرده اند كه به اخلاق پايبند هستند به گونه اي كه سال گذشته تعدادي از آنان حاضر به حضور در همايش و تكريم نشدند و حتي هداياي ارسالي را بازگرداند و اعلام كردند كه افراد برتري نسبت به آنان وجود دارند.

منبع:حج

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 5:01 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۹۷۵
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۳
 

«شهید زین‌الدین» در جمع شهدای مدافع +عکس 

کمال مصطفی زین الدین هم به تازگی در نبرد با تروریست‌های تکفیری در سوریه و دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به خیل شهدا پیوست.

عقیق:مدتی است که رزمندگان بسیاری با عنوان مدافعان حرم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) با ملیت‌ها و نژادهای مختلف داوطلبانه عازم سوریه می‌شوند و در دفاع از حریم اهل‌بیت و ارزش‌های مقاومت اسلامی جان خود را فدا می‌کنند. این مقاومت بین‌المللی نشان داده است که جهاد و گفتمان مقاومت، مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و هر کسی فارغ از نام کشور و ملیت داوطلب ایستادگی در برابر تروریست‌های تکفیری در جغرافیای اسلام است. مجاهدان لبنانی و اعضای حزب‌الله لبنان در این میان نقش فعالی را ایفا می‌کنند و حضور پررنگی در میان مدافعان حرم دارند. آن‌ها در این راه شهدای بسیاری نیز تقدیم اسلام کرده‌اند.

در میان مجاهدان لبنانی، کمال مصطفی زین الدین هم به کاروان شهدای مدافع حرم حضرت زینب(س) پیوست. مجاهد شهید حاج «کمال مصطفى زین الدین» اهل روستای صفد البطیخ در جنوب لبنان است که به تازگی در نبرد با تروریست‌های تکفیری در سوریه و دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به خیل شهدا پیوست.

 

 

منبع:تسنیم

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 4:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۲۰۳۱
/پرسش و پاسخ دینی/

«شجره طیبه» چیست؟  

ندیدی چگونه خداوند «کلمه طیبه» را به درخت پاکیزه‌ای تشبیه کرد که ریشه آن در زمین ثابت و شاخه آن در آسمان است؟!

عقیق:فرزند صالح سرمایه دنیوی و اخروی والدین است و هر چه در این مسیر قدم بردارند به سود خود آن‌هاست، قرآن کریم درباره فرزند صالح تحت عنوان شجره طیبه نام می‌برد، به گونه‌ای که در اوصاف شجره طیبه در قرآن می‌خوانیم: «أَلَم تَرَ کَیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ، تُؤتی أُکُلَها کُلَّ حینٍ بِإِذنِ رَبِّها ۗ وَیَضرِبُ اللَّهُ الأَمثالَ لِلنّاسِ لَعَلَّهُم یَتَذَکَّرونَ»؛ آیا ندیدی چگونه خداوند «کلمه طیبه» را به درخت پاکیزه‌ای تشبیه کرد که ریشه آن در زمین ثابت و شاخه آن در آسمان است؟! هر زمان میوه خود را به اذن پروردگارش می‌دهد و خداوند برای مردم مثل‌ها می‌زند، شاید متذکر شوند.

«طیب» به هر چیز پاک و پاکیزه گفته می‌شود، به این ترتیب مثالی که در آیه آمده است، هر سنت و دستور و برنامه و وروش و عمل انسان و هر موجود پاک و پر برکتی را شامل می‌شود و همه این‌ها مانند درخت پاکیزه‌ای است، درختی با ویژگی‌های زیر:

1- دائماً در حال رشد و نمو است.

2-پاک و طیب از هر نظر است.

3-دارای نظام حساب‌شده‌ای است.

4- ریشه‌اش در زمین ثابت است.

5- شاخه‌های آن در آسمان، سینه در هوا شکافته.

6-پربار و مولد است.

7- در هر زمان ثمر می‌دهد.

8- طبق سنت الهی ثمره‌اش به همگان می‌رسد.

این ویژگی‌ها و برکات مسلماً در کلمه توحید و محتوای آن و در یک انسان موحد و با معرفت و در یک برنامه سازنده و پاک پیدا می‌شود.

مؤمن دارای ریشه‌های محکم و ثابت است، تغییر عقیده نمی‌دهد و به اصطلاح حزب باد نیست، همیشه در حال رشد و تعالی است، در طوفان غرایز و تندباد شهوات شیطان نمی‌تواند شاخ و برگ آن را کنده و با خود برد، مؤمنان همیشه و در هر حال به دیگران نفع می‌رساند، افق فکرشان محدود به دنیای کوچک نیست، حجاب‌های زمان و مکان را می‌درند و به سوی ابدیت و بی‌نهایت پیش می‌روند، مردان بزرگ و با ایمان این کلمات طیبه پروردگار، حیاتشان مایه برکت و مرگشان موجب حرکت است،‌ آن‌ها آثارشان و کلمات و سخنانشان،‌ شاگردان و کتاب‌هایشان، تاریخ پرافتخارشان،‌ حتی قبرهای خاموششان همگی الهام‌بخش، سازنده و تربیت‌کننده است.

*فرزند ناخلف، شجره خبیثه

«وَ مَثَلُ کَلِمَةٍ خَبیثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبیثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ، یُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ فِی الْآخِرَةِ وَ یُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمینَ وَ یَفْعَلُ اللَّهُ ما یَشاءُ»، و کلمه خبیثه را به درخت ناپاکی تشبیه کرده که از زمین ریشه‌کن شده و قرار و ثباتی ندارد، خداوند کسانی را که ایمان آوردند، به سبب گفتار و اعتقاد استوار در  این جهان و در سرای دیگر، ثابت‌ قدم می‌دارد و ستمکاران را گمراه می‌سازد و خداوند هر چه را اراده کند، انجام می‌دهد.

کلمه خبیثه همان کفر و شرک، گفتار زشت و شوم، برنامه‌های گمراه‌کننده و غلط، انسان‌های ناپاک و آلوده و خلاصه هر چیز خبیث و ناپاک است.

بدیهی است درخت زشت و شومی که ریشه آن کنده‌شده، نه نمو و رشد دارد، نه ترقی و تکامل، نه گل و میوه، نه سایه و منظره و نه ثبات و استقرار، قطعه چوبی است که جز به درد سوزاندن و آتش‌زدن نمی‌خورد، بلکه مانع راه است و مزاحم راهروان و گاه گزنده و مجروخ‌کننده و مردم آزار.

آری! اینجاست که می‌توان گفت فرزند صالح گلی از گل‌های بهشت است و فرزند ناخلف نه تنها عذاب‌ خدا را برای خود خریده است، بلکه موجب اذیت و آزار دیگران است.

 

منبع:فارس


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 13 اسفند 1394  ] [ 4:57 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4072614 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب