کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

اشعار شهادت حضرت زهرا (س) و دهه فاطمیه

 

اشعار شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)

 

صدف چشم من از داغ تو گوهر بارست
چه کنم؟! کار علی بی تو به عالم، زارست!


اشتیاق تو مرا می‏کشد از خانه برون
ور نه از خانه برون آمدنم، دشوارست!


موقع آمد و شد، فاطمه جان! می‏بینم
دیده‏ی زینب تو مات در و دیوارست!


به گواهی شب و، زمزمه‏ی مرغ سحر
 اهل یثرب همه خوابند و، علی بیدارست


روز در خانه، پرستار حسین و حسنم
 کمکم کن! که نگهداری شان دشوارست!


یاد آن روز که با زینب تو می‏گفتم:
دخترم! گریه مکن! مادرتان بیمارست!


چاه داند که به من، عمر چه ِسان می‏گذرد
 قصه، کوتاه کنم ور نه سخن بسیارست


بشنو از شاعر (ژولیده)، تو راز دل من
 صدف چشم من از داغ تو، گوهر بارست
ژوليده نيشابوري

 

استاتوس فیسبوکی طنز, استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک

 

دیشب حسن(ع)اشـــــــک برادر پاک می کرد   
حــــــــیدر از این ماتم گریبان چاک می کرد   

 

دیشب حسین(ع)نازنین با چشم گــــــریان   
ازخوردن آب و غــــــــــــذا امساک می کرد

 

اسطـــــــــوره ی صبر و سکوت و پایمردی
جسم نحـــــــیف همسرش را خاک می کرد


مـُهر کــــــــــــــبودی بر رخ ماهش نمایان
این شکوه را با خالق افــــــــــلاک می کرد


اشک ملایک ریخـــــــــــــــت از بام مدینه
خاک بقیع و کـــــــــوچه را نمناک می کرد


بانگ عزا در عرش می پیچــــــــید ، گویا
این داغ را هر ذره ای ادراک می کــــــرد   


دستان هستی بخش فخـــــــــــر عالم خاک   
یا رب مگر خـــلق جهان را خاک می کرد

 

مداحی شهادت حضرت فاطمه زهرا, مداحی دهه فاطمیه

مداحی شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و دهه فاطمیه

 

تـا عـلــی ماهَـش بـه ســوی قبـــر بُرد
مـاه، رخ از شــرم، پـشـت ابـــــر بُرد

 

آرزوهــا را عـلــی در خــــاک کـــرد
خـاک هــم گـویی گــریبـان چاک کرد

 

زد صــدا: ای خــاک، جـانـانــم بگیــر
تــن نـمـانــده هیـچ از او، جـانـــم بگیر

 

نــاگــهـان بـر یــاری دســــت خــــــدا
دسـتــی آمـد، همچو دست مصـطـفــی

 

گـوهــرش را از صــدف، دریا گرفت
احـمــــد از دامـاد خـود، زهــرا گرفت

 

گـفـتـش ای تـاج ســر خیــل رُسُــــــــل
وی بَــر تـــو خُــرد، یکسر جزء و کل

 

از مــن ایــن آزرده جـانـــت را بـگـیـر
بـازگــردانــدم، امـانــت را بـگیــــــــــر

 

بــار دیــگر، هـدیـه ی داور بـگـیــــــــر
کــوثـــرت از سـاقــــی کـوثــــــــر بگیر

 

مــی کِـشــد خجلــت عـلــی از محضـرت
 

یــاس دادی، می دهد نیلوفــرت

 

newahang1.bistarinha.ir/


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:44 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

ایام فاطمیه از چه تاریخی شروع ودر چه تاریخی تمام می شود؟

ایام فاطمیه

دربارة تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) روایات مختلفی وجود دارد است. و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان شده است. اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(ص) یا  نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان.

بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیة اوّل می‌ خوانند.

اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می‌ خوانند.

بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا ۶ روز می باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادی الثانی. فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.

و شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، ۲۹ روز بوده باشند، حال آنکه د رصورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت ۱۳جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری ۲۹ روزه و حداکثر ۴ ماه قمری ۳۰ روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.

اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته می شود.

و باید توجه کرد که برگزاری عروسی در ایام فاطمیه اگر توام با معصیت و یا هتک حرمت به حضرت زهرا (سلام الله علیها)نباشد، اشکال ندارد. اما برای مومنان سزاوار است که حرمت این ایام را پاس بدارند و از انجام کارهای شادی آفرین بپرهیزند. مستفاد از زساله دانشجویی،ج۱۶(به نقل از: صراط النجاه آیه الله تبریزی،ج۵،س۵۲۱، و دفاترسایر مراجع)

 

 

تکمیلی: با توجه به واضح بودن ایام قمری، و شناخت آسان از طریق تقویم ها، به کامنتهای متعددی که هر کدام روز خاصی را مورد سوال قرار داده اند، پاسخ داده نمی شود. اگر چه اهمیت مساله در نگاه مخاطبین عزیز برای حفظ حرمت این ایام سبب شده است که عزیزان هر کدام تاریخ عروسی خود را ذکر کرده و نسبت به آن سوال کنند، اما باید توجه نمایید  که جواب در همین متن به روشنی بیان شده است و تکرار پرسش درباره روز خاص، جواب متفاوتی در پی نخواهد داشت.


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:40 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۱۱۰۶
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۸
نوروز امسال فاطمی است

 

مراجع تقلید زمان ایام فاطمیه را مشخص کردند


 
باتوجه به نکات مطرح شده و سنتی که همه ساله بین شیعیان ترویج داشته و بر عظمت و شکوه آن نیز افزوده شده است، ایام فاطمیه امسال از شنبه 24 اسفند 1392 آغاز و تا 14 فروردین 1393 ادامه خواهد یافت

  خیبرآنلاین" - بحث   تداخل ایام فاطمیه و آغاز سال جدید که نوروز نامیده می شود، بحث این روزهای رسانه ها و مردم شده است.

به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی "خیبرآنلاین"، برخی افراد بر محدودکردن ایام فاطمیه در دو، سه روز حول روز شهادت حضرت زهرا(س) که به فاطمیه دوم شهرت دارد، بسنده می کنند و عده ای دیگر،  نظر متفاوتی در این زمینه دارند.

براساس این گزارش، تعداد معدودی نیز هستند که البته علیرغم هیاهوهای رسانه ای در این زمینه و تکرار این شبهه که شیعه، ملت گریه است، می کوشند تا به زعم خود در رابطه میان محبان و آل الله(ع) خدشه وارد کنند و البته کمیت و کیفیت این جماعت بسیار اندک است.

"خیبرآنلاین" در روز 26 بهمن با انتشار مطلبی نوشت:      "امروز گفتیم تا فردا نگویند نمی دانستیم؛               سراسر نوروز 93 مقارن با ایام فاطمیه است"     و طی آن به برنامه ریزان، به ویژه مسئولان صداوسیما یادآوری و تذکر داد تا در چیدمان برنامه های خود به این اصل مهم دقت کنند که سراسر نوروز امسال با ایام عزای اهل بیت(ع) متقارن شده است.
 


در ذیل همین مطلب، مخاطبان گرانقدر نظرات و دیدگاه های خود را مطرح کردند و البته بازتاب آن نیز در سایر رسانه ها متفاوت بود. برخی از آن استقبال کردند و برخی دیگر با اهدای القابی مانند خشک مقدس و...، واکنش انتقادی نشان دادند.

با این همه، به جهت آنکه در مسیر اسلام و انقلاب، باید تنها به وظیفه و تکلیف نگریست، در این نوشتار، به بیان برخی دیدگاه های علما و مراجع گرانقدر پیرامون ایام فاطمیه پرداخته می شود و البته یادآوری این نکته ضروری است که اولا در دین اجباری نیست، ثانیا افراد در هر زمینه ای اختیار دارند، هرچند در روز واپسین راجع به چگونگی استفاده از اختیارشان مورد سوال و مواخذه قرار می گیرند، ثالثا بر مدیران فرهنگی و برنامه ریز کشور، به ویژه مسئولان رسانه ملی، رعایت دغدغه های مراجع گرانقدر، علمای بزرگوار و جامعه ارزشی کشورمان یک فرض واجب است چه آنکه مسئول رادیو و تلویزیون حکومتی هستند که نام اسلامی بر آن نقش بسته و به همین جهت، نباید تنها به فکر الگوبرداری تشابهی از برنامه های رسانه های غیردینی ماهواره ای باشند، بلکه باید نسبت به داشته های خود و ویژگی های متمایز تلویزیون جمهوری اسلامی تاکید مضاعف نمایند و آن را به عنوان یک الگو به جهان خارج صادر کنند.

و اما نظرات مراجع تقلید و علما راجع به ایام فاطمیه:

* امام خامنه ای: خداوند خواست که مردم بیشتر به یاد مادر ما باشند

حضرت امام خامنه ای در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 1392 و در شرایطی که روز شهادت حضرت فاطمه الزهرا(س) (فاطمیه اول) مصادف با 5 فروردین شده بود، در ابتدای بیاناتشان، علاوه بر ذکر صلوات خاصه حضرت صدیقه(س)، فرمودند: "به هممیهنان عزیزمان عرض می‌كنم توجه داشته باشند كه ایّام فاطمیه در اواسط روزهای عید است و تكریم و احترام این ایام برای همهی ما لازم است".

و این جمله ولی امر مسلمین دلالت بر این نکته دارد که از 13 جمادی الاولی، ایام عزاداری به مناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) (ایام فاطمیه) آغاز می شود.

همچنین، حجت الاسلام ادیب یزدی، از واعظان مشهور تهران، در یکی از سخنرانی های سال گذشته خود به ذکر خاطره ای از امام خامنه ای پرداخت. وی گفت:
"یادم می آید یک روز در محضر رهبر عالیقدر انقلاب بودم یکی از آقایان سوال کرد درباره شهادت حضرت فاطمه(س) بالاخره 75 روز بعد از رحلت صحیح است یا 95؟ رهبر عالیقدر پاسخ واقعا حکیمانه ای دادند و فرمودند: «برای شما چه فرقی می کند کدامیک صحیح باشد خداوند خواست که مردم بیشتر به یاد مادر ما باشند و بیشتر برای مادر ما عزاداری و بیان فضائل ایشان را بکنند»".

جمله حکیمانه ولی امر مسلمین درباره ایام فاطمیه به زیبایی به زمان و چگونگی حفظ حرمت این ایام اشاره می کند.

* آیت الله العظمی نوری همدانی: برنامه های تلویزیون ایام فاطمیه را تحت الشعاع قرار ندهد

حضرت آیت الله العظمی حسین نوری همدانی، مرجع تقلید بزرگ شیعیان، نیز سال گذشته و در شرایطی که ایام فاطمیه از 5 فروردین آغاز می شد، در توصیه ای به مسئولان رسانه ملی تاکید نمودند: "ایام نوروز امسال با ایام فاطمیه مصادف است، به صدا و سیما توصیه می‌کنم مبادا طوری برنامه‌ریزی کنند که برنامه‌های تلویزیون، ایام فاطمیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و مردم از این مساله غفلت کنند".

این سخنان معظم له به خوبی اهمیت حفظ حرمت ایام فاطمیه و نیز توجه مسئولان فرهنگی و رسانه ای کشور به این مساله را مورد تاکید قرار داده است.

* آیت الله العظمی مکارم شیرازی: ایام فاطمیه 20 روز است

حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید بزرگ شیعیان، در پاسخ به پرسشی راجع به زمان ایام فاطمیه اینگونه پاسخ داده اند: "در مورد سالروز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) دو روایت است یکی اینکه ایشان 75 روز بعد از رحلت پیغمبر اکرم (ص) به شهادت رسیدند که می شود 13 جمادی الاول و دیگری اینکه 95 روز بعد از رحلت پیغمبر به شهادت رسیدند که می شود 3 جمادی الثانی و طول این 20 روز را ایام فاطمیه نامیده اند".

پاسخ معظم له نیز کاملا روشن و آشکار است و احتیاجی به هیچ تفسیری نیست.

* آیت الله العظمی وحید خراسانی: ایام فاطمیه از 13 جمادی الاول آغاز می شود

حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی، مرجع تقلید بزرگ شیعیان، که درباره بزرگداشت ایام فاطمیه و تعطیل شدن روز شهادت آن حضرت (شهادت دوم) مجاهدت به یادماندنی نمودند و همه ساله، در آن روز با پای پیاده در دسته عزاداری دختر پیامبر اعظم(ص) حاضر می شوند، پیرامون این ایام گفته اند: "ایام فاطمیه روز ۱۳ جمادی الاول شروع می شود تا روز ۳ جمادی الثانی که تعطیل است و اوج سوگواری در آن روز است که توجه به آن روز سیره بزرگان از فقهایی همچون میرزای نایینی و مرحوم آخوند خراسانی بوده است".

معظم نیز بر تاریخ 20 روزه ایام فاطمیه تاکید نموده و بزرگداشت این ایام سوگواری را موردتوجه قرار داده اند.

* آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: از 13 جمادی الاولی تا 3 جمادی الثانی ایام فاطمیه است

حضرت آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی، مرجع تقلید بزرگ شیعیان، هم مانند سایر مراجع بزرگوار، بر پاسداشت 20 روزه ایام فاطمیه تاکید نموده اند. معظم له در پاسخ به استفتایی پیرامون زمان این ایام به علت نامشخص بودن تاریخ دقیق شهادت شهیده مدینه، آورده اند: "نسبت به روز شهادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) قول‌های مختلفی ذکر شده است، لکن آنچه بیشتر مورد توجه علماء واقع شده است فاطمیه اول و فاطمیه دوّم در ماه جمادی الاول و جمادی الثانی است. شایسته است که شیعیان از روز سیزدهم جمادی الاول تا سوم جمادی الثانی سوگوار و با انجام مراسم عزاداری آن حضرت، ارادت و مودت خود را به اهل بیت (ع) اظهار و از انجام مراسمی‌ که موجب وهن مراسم شهادت آن حضرت است اجتناب کنند."

همانگونه که مشاهده می شود، اکثریت قریب به اتفاق مراجع عظام شیعیان راجع به ایام فاطمیه متفق القول هستند و این در حالی است که در بیوت اکثر این بزرگواران، به مانند سایر هیات های مذهبی کشور، از چند روز مانده به ایام فاطمیه، بیرق های عزا و سیاه برافراشته می شود و مجلس روضه و عزاداری منعقد خواهد بود و پایان عزاداری ها نیز تا چند روز پس از ایام فاطمیه ادامه می یابد.

باتوجه به نکات مطرح شده و سنتی که همه ساله بین شیعیان ترویج داشته و بر عظمت و شکوه آن نیز افزوده شده است، ایام فاطمیه امسال از شنبه 24 اسفند 1392 آغاز و تا 14 فروردین  1393  ادامه خواهد یافت و به این ترتیب، مجددا یادآوری می شود که سراسر نوروز امسال مقارن با ایام فاطمیه است؛ هرچند هیات های مذهبی و مردم مومن و خداجوی کشورمان، از چند روز قبل از آغاز ایام به پیشواز عزاداری ام السادات خواهند رفت.

شاید ذکر این مطلب از آیت الله شیخ خلیل مبشر کاشانی، شاگرد حضرات آیات عظام «بهاءالدینی»، سید «عبدالکریم کشمیری»، شیخ «جعفر مجتهدی» و «آقافخرتهرانی» در این موضوع خالی از فایده نباشد. وی در ایامی که شایعه زلزله در تهران به شدت رایج شده بود، اینچنین اظهارنظر کرد: "اگر آن شایعه صحت و مستند صحیحی داشته باشد، به برکت حضرت زهرا(س) این احتمال برطرف خواهد شد. ما یقین داریم که با دعای حضرت صدیقه طاهره(س) امنیت تهران برقرار است. زلزله در تهران از نگاه روایات محتمل است اما زمان آن معلوم نیست. در زمان‌های گذشته نیز بعضی بزرگان در عالم رویا و مکاشفه خبردار شده‌اند که در تهران زلزله خواهد شد و در مکاشفه دیگری دیدند که حضرت زهرا(س) دست‌های مبارک خود را به طرف آسمان بالا برده و دعا می‌فرمایند که خدایا عذاب را ازمردم تهران بردار، زیرا این مردم برای حسین من عزاداری می‌کنند".

نکته قابل توجه در این رابطه آن است که بیانات فوق، به معنای تعطیل کردن سنت حسنه نوروز و قطع شدن صله رحم و سنن رایج و شرعی در آن نیست؛ بلکه تاکید بر آن است که اولا حرمت عزای اهل بیت(ع) در ایام فاطمیه بر شیعیان فرض است و ثانیا، همزمان با آن، به برنامه های نوروزی با توجه به این ایام، پرداخته شود.

مساله فوق، طی چند سال گذشته و در تقارن نوروز با دهه عاشورا توسط عموم مردم و محبان اهل بیت(ع) در سراسر کشورمان به زیباترین شکل ممکن موردتوجه قرار گرفت و این شعر آذین بخش تمام مجالس حسینی ایران شد: محرم آمد و عیدم عزا شد...


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:35 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

کد خبر: ۷۱۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۹
 
مدیر حوزه علمیه بابل:

حضرت زهرا الگوی امامان معصوم(ع) بود 

 

مدیر حوزه علمیه بابل با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در راه دفاع از ولایت امیرالمومنین(علیه السلام) به شهادت رسید،گفت: یکی از رسالت های مهم جامعه اسلامی دفاع و حفظ ولایت است
عقیق:حجت الاسلام والمسلمین پوراکبر، در جمع معاونین و کارمندان مدیریت حوزه علمیه شهرستان بابل، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) به بیان جایگاه وعظمت حضرت زهرا(س) در روایات پرداخت و گفت: درباره عظمت آن حضرت همین اندازه بس که ائمه طاهرین(ع) ایشان را الگوی خود قرار داده اندو حتی معیار حکومت جهانی امام زمان (ع) هم سیره حضرت فاطمه زهرا(س) خواهد بود.

مدیر حوزه علمیه بابل  با بیان اینکه حضرت زهرا(س) محور پنج تن آل عبا(ع) است، اظهار داشت: زمان تولد فاطمه زهرا(سلام الله علیها)، زنان بهشتی خدمت حضرت خدیجه(سلام الله علیها) رسیده اند و از حوض کوثر آب آوردند و فاطمه زهرا(س)را با آن آب شستند.

وی گفت: خدا فاطمه(سلام الله علیها) را دردانه آفرینش قرار داد و چون حضرت خدمات شایسته ای به جامعه اسلامی داشت  و با خدا معامله کرده بود  خدا نیز امامت را تا قیامت از نسل ایشان قرار داد.

حجت الاسلام والمسلمین پوراکبر افزود: یکی از خصوصیات معصومین(ع) سفارش در حق فقرا و نیازمندان بودو هرگز اجازه نمی دادند کسی از درب خانه دست خالی برگردد و اهمیت خاصی به این مسائل می دادند.

مدیر حوزه علمیه بابل با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در راه دفاع از ولایت امیرالمومنین(ع) به شهادت رسید،گفت: یکی از رسالت های مهم جامعه اسلامی دفاع و حفظ ولایت است.

 

منبع:حوزه

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:33 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
 

چه کسانی عاقبت بخیر می‌شوند؟  

 

مسئول پژوهش حوزه علمیه امام صادق(ع) استان زنجان، گفت: عاقبت بخیری کلمه کلیدی است که در قرآن‌کریم بدان اشارات زیادی شده است، زیرا لحظات آخر انسان را در بر‌می‌گیرد که چگونه از دنیای فانی به آخرت رهسپار می‌شود و آیا در آن لحظه آخر عاقبت‌بخیر می‌شود یا نه؟ به‌راستی چه کسانی عاقبت بخیر می‌شوند؟

عقیق:حجت‌الاسلام کریم حسنی اظهار کرد: در طول دوران زندگی افراد، شاید دعای عاقبت به‌خیری دعای همیشگی و ورد زبان پدر و مادر و بزرگان فامیل باشد، ولی بهتر است که تاملی بر روی این موضوع داشته باشیم که مقصود از عاقبت بخیری چیست و چه کسانی در زمره عاقبت‌بخیران قرار می‌گیرند؟ همه انسان‌ها در طول عمر خود با هر کیفیت و کمیت بالاخره به خط آخر که مرگ است خواهند رسید، لحظه‌ای سرنوشت‌ساز که چگونگی گذر عمر چند ساله انسان را مشخص می‌کند.

 

وی افزود: زمانی‌که لحظه وداع انسان از دنیای فانی فرا‌می‌رسد، آن لحظه در نظر دین اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است چرا که روایات و احادیث زیادی در این موضوع از ائمه‌معصومین (ع) نقل شده است که حاکی از اهمیت عاقبت بخیری است. زیرا فرد زمانی‌که در لحظه جان کندن قرار می‌گیرد شیطان با وسوسه‌های مختلف قصد سلب ایمان فرد را دارد اگر در این ٱزمون فرد موفق شود عاقبت بخیری نصیب او می‌شود و در صورت فریب شیطان ایمانش از دست رفته و به سختی جان می‌دهد.

 

حسنی تصریح کرد: از نظر اسلام انسان‌ها به چهار گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول، افرادی که از ابتدای عمر تا آخر عمرشان پیرو هوای نفس خود نیستند و معصوم الهی هستند و راه صحیح هدایت را به‌خوبی فرا‌گرفته‌اند. امامان معصوم (ع) و انبیاء الهی در زمره این گروه قرار می‌گیرند و عاقبت بخیر می‌شوند. گروه دوم انسان‌هایی هستند که از اول تا آخر عمرشان در مقابل شیطان تسلیم هستند و پیروی از هوای نفس راه هدایت این گروه محسوب می‌شود، عاقبت بخیری سهم این گروه از انسان‌ها نمی‌شود و جهنم پاداش آنان محسوب می‌شود.

 

وی در ادامه به گروه سوم و چهارم اشاره کرد و گفت: گروه سوم گروهی از انسان‌ها را در بر‌می‌گیرد که در ابتدا زندگی خوب توأم با هدایت الهی را دارند و هر آنچه که مربوط به دین می‌شود را در اولویت عمل بدان قرار می‌دهند ولی در اثر هوای نفس ایمان خود را از دست می‌دهند و تا آخر عمر بنده شیطان می‌شوند که خوارج یکی از این گروه محسوب می‌شوند.

 

این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در قرآن‌کریم روایات و داستان‌های زیادی درباره گروه سوم نقل شده است که این گروه هرگز عاقبت بخیر نمی‌شوند. گروه چهارم کاملا برعکس گروه سوم هستند؛ افرادی که ابتدای زندگی خود را در جهالت سپری می‌کنند ولی آخر زندگی خود را در پیروی از خداوند تغییر مسیر می‌دهند و زندگی خود را در نور الهی متجلی می‌کنند که حربن‌ریاحی یکی از این افراد است که در تاریخ از آن نام برده شده و عاقبت بخیری سهم این گروه است.

 

حسنی خاطرنشان کرد: مدت زمان عمر انسان مهم نیست؛ مهم این است که انسان با چه شرایطی از دنیا به آخرت رهسپار می‌شود و مرگش از چه کیفیتی برخوردار است. از جمله عواملی که موجب عاقبت بخیری انسان می‌شود می‌توان به تقوا، مراقبت انسان از خود و اعمالی که انجام می‌دهد، تحکیم و ثبت عقاید، احترام به والدین و انجام عمل صالح اشاره کرد. پس لازم است انسان به این امر مهم توجه کند تا لحظه آخر گمراه شیطان نشود.

 

منبع:ایسنا


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:32 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
 

چه کسانی عاقبت بخیر می‌شوند؟  

 

مسئول پژوهش حوزه علمیه امام صادق(ع) استان زنجان، گفت: عاقبت بخیری کلمه کلیدی است که در قرآن‌کریم بدان اشارات زیادی شده است، زیرا لحظات آخر انسان را در بر‌می‌گیرد که چگونه از دنیای فانی به آخرت رهسپار می‌شود و آیا در آن لحظه آخر عاقبت‌بخیر می‌شود یا نه؟ به‌راستی چه کسانی عاقبت بخیر می‌شوند؟

عقیق:شاید دعای عاقبت به‌خیری دعای همیشگی و ورد زبان پدر و مادر و بزرگان فامیل باشد، ولی بهتر است که تاملی بر روی این موضوع داشته باشیم که مقصود از عاقبت بخیری چیست و چه کسانی در زمره عاقبت‌بخیران قرار می‌گیرند؟ همه انسان‌ها در طول عمر خود با هر کیفیت و کمیت بالاخره به خط آخر که مرگ است خواهند رسید، لحظه‌ای سرنوشت‌ساز که چگونگی گذر عمر چند ساله انسان را مشخص می‌کند.

 

وی افزود: زمانی‌که لحظه وداع انسان از دنیای فانی فرا‌می‌رسد، آن لحظه در نظر دین اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است چرا که روایات و احادیث زیادی در این موضوع از ائمه‌معصومین (ع) نقل شده است که حاکی از اهمیت عاقبت بخیری است. زیرا فرد زمانی‌که در لحظه جان کندن قرار می‌گیرد شیطان با وسوسه‌های مختلف قصد سلب ایمان فرد را دارد اگر در این ٱزمون فرد موفق شود عاقبت بخیری نصیب او می‌شود و در صورت فریب شیطان ایمانش از دست رفته و به سختی جان می‌دهد.

 

حسنی تصریح کرد: از نظر اسلام انسان‌ها به چهار گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول، افرادی که از ابتدای عمر تا آخر عمرشان پیرو هوای نفس خود نیستند و معصوم الهی هستند و راه صحیح هدایت را به‌خوبی فرا‌گرفته‌اند. امامان معصوم (ع) و انبیاء الهی در زمره این گروه قرار می‌گیرند و عاقبت بخیر می‌شوند. گروه دوم انسان‌هایی هستند که از اول تا آخر عمرشان در مقابل شیطان تسلیم هستند و پیروی از هوای نفس راه هدایت این گروه محسوب می‌شود، عاقبت بخیری سهم این گروه از انسان‌ها نمی‌شود و جهنم پاداش آنان محسوب می‌شود.

 

وی در ادامه به گروه سوم و چهارم اشاره کرد و گفت: گروه سوم گروهی از انسان‌ها را در بر‌می‌گیرد که در ابتدا زندگی خوب توأم با هدایت الهی را دارند و هر آنچه که مربوط به دین می‌شود را در اولویت عمل بدان قرار می‌دهند ولی در اثر هوای نفس ایمان خود را از دست می‌دهند و تا آخر عمر بنده شیطان می‌شوند که خوارج یکی از این گروه محسوب می‌شوند.

 

این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در قرآن‌کریم روایات و داستان‌های زیادی درباره گروه سوم نقل شده است که این گروه هرگز عاقبت بخیر نمی‌شوند. گروه چهارم کاملا برعکس گروه سوم هستند؛ افرادی که ابتدای زندگی خود را در جهالت سپری می‌کنند ولی آخر زندگی خود را در پیروی از خداوند تغییر مسیر می‌دهند و زندگی خود را در نور الهی متجلی می‌کنند که حربن‌ریاحی یکی از این افراد است که در تاریخ از آن نام برده شده و عاقبت بخیری سهم این گروه است.

 

حسنی خاطرنشان کرد: مدت زمان عمر انسان مهم نیست؛ مهم این است که انسان با چه شرایطی از دنیا به آخرت رهسپار می‌شود و مرگش از چه کیفیتی برخوردار است. از جمله عواملی که موجب عاقبت بخیری انسان می‌شود می‌توان به تقوا، مراقبت انسان از خود و اعمالی که انجام می‌دهد، تحکیم و ثبت عقاید، احترام به والدین و انجام عمل صالح اشاره کرد. پس لازم است انسان به این امر مهم توجه کند تا لحظه آخر گمراه شیطان نشود.

 

منبع:ایسنا


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۸۸۶
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۶

 

 بهترین ثروت انسان در دنیا!

 

انسان اندوخته های فراوانی در دنیا دارند اما هستند اندوخته هایی که هیچ ثروتی توان رقابت با آنها را ندارد.
عقیق:انسان موجوی عاطفی است و به ارتباط با همنوعان به ویژه دوستان نیاز دارد البته نه هر دوستی و این مسئله ای است که آموزه های دینی ما نیز بر آن تصریح دارند.

امیرمومنان علی (ع) می فرمایند: «دوست ، نزديكترين خويشاوند و بهترین اندوخته ها است.»

امام صادق (ع) نیز فرموده اند: «منزلت دوست چندان والاست كه حتى دوزخيان نيز پيش از خويشاوند از او كمك مى طلبند و او را صدا مى زنند. خداوند از زبان دوزخيان مى گويد: «ما را شفيعانى نيست و نه دوستى مهربان».

دوست به اندازه ای اهمیت دارد که بنابر روایات می توان از طریق دوستان شخصیت یک فرد را شناسایی کرد.

پیامبر اکرم (ص) در این باره فرموده اند: «آدمى بر آيين دوست خود است؛ پس هر يك از شما مواظب باشد كه با چه كسى دوستى مى كند.»

امیرمومنان علی (ع) نیز می فرمایند: «همنشين، مانند وصله لباس است؛ بنا بر اين، دوست همگون با خودت انتخاب كن [كه وصله ناجور نباشد]، همراه نيز چون دوست است؛ پس همراه سازگار برگزين.»

همان حضرت (ع) فرموده اند: «از همنشينى با يار بد بگريز؛ زيرا كه او همدم خود را هلاك مى كند و همنشين خود را به نابودى مى كشاند.»

امام صادق (ع) در توصیه به چگونگی انتخاب دوستان می فرمایند: «هر يك از برادرانت كه سه بار از تو خشمگين شد و درباره سخن تو بدى نگفت، او را به دوستى خود برگزين.»

امام جواد (ع) می فرمایند: «زنهار از همنشينى با بدكار؛ زيرا او همچون شمشير آخته است كه ظاهرش زيباست و نشانى كه مى گذارد، زشت.»

پیامبر اکرم (ص) نیز فرموده اند: «همنشينى با كسى كه آنچه براى خودش مى بيند و مى پسندد براى تو نمى بيند، خيرى براى تو در بر ندارد.»

 

پی نوشت:

غررالحکم

بحارالانوار

میزان الحکمه

منبع:شبستان

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۸۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
یادداشت/ رضا اسماعیلی

 

هرچه می‌خواهد دل تنگت، مگو

رضا اسماعیلی، شاعر، در یادداشتی به چند و چون شعر فاطمی در سال‌های اخیر و بایدها و نبایدهای آن پرداخته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است.

عقیق:رضا اسماعیلی:

¤ هر چه می خواهد دل تنگت، مگو!

توجه به این نکته کلیدی ضروری است که  ساحت شعر آیینی ، ساحت « هر چه می خواهد دل تنگت بگو » نیست . در این عرصه ، مضمون یابی مثل عرصه « آزاد سروده ها » صرفا یک کار ذوقی و سلیقه ای نیست و شاعر نمی تواند تنها و تنها به مدد قدرت تخیل ، تصویر پردازی و صنعتگری ، به هر مضمون غریب یا خوشایندی چنگ اندازد و سیمای بزرگان دین را به هر گونه ای که دوست دارد بر بوم شعر به تصویر بکشد.

در این وادی ، شاعر باید امین ، صادق ، متخلق به اخلاق اسلامی و آراسته به ادب قرآنی باشد و در دایره آموزه های مبتنی بر دین و برگرفته از قرآن حرکت کند. به تصویر کشیدن سیمای بزرگان دین در شعر آیینی باید دقیقا منطبق بر سیره عملی و سلوک ایمانی و قرآنی آن بزرگواران باشد. فرایند خیال پردازی و پرواز ذهنی شاعر در این وادی، باید اندیشیده و رسالت مندانه باشد تا شاعر بتواند چهره ای واقعی، بی تحریف و پیراسته از خرافات را از ائمه هدی (علیهم السلام) به تماشا بگذارد، سیمایی روشن و زلال که قابلیت الگوبرداری از آن برای زندگی انسان معاصر وجود داشته باشد.

¤ شاعر آیینی، سخنگوی آیین است

با عنایت به آنچه گفته شد، شاعر آیینی نمی تواند و «نباید» افسار ذهن و زبان خود را تنها و تنها به دست خیال وحشی بسپارد و همچون سایر عرصه ها بر طبل «خلاف آمد عادت» بکوبد و خواهان «سعادت» باشد، چرا که در این عرصه «خلاف آمد عادت» معنا ندارد. زیرا در این عرصه، شاعر بر مسند انبیاء و اولیاء الهی که رسالت شان اصلاح گری و تربیت نفوس است تکیه زده است. مقام شاعر در این وادی، مقام سخنگوی یک مکتب و آیین است و سخنگو در مقام سخنگویی نمی تواند و نباید بیان کننده مواضع و دیدگاه های خویش برای پیروان و سالکان آن مکتب باشد. اگر در عرصه های دیگر می توان بدون هیچ آداب و ترتیبی سخن گفت، اینجا اتفاقا باید «ادب و آداب» را به جا آورد و آن گونه ظاهر شد که «معشوق» می خواهد. عرصه شعر آیینی، مقام خودبینی، خودرایی و خودخواهی نیست، مقام ذوب شدن در «معشوق» و «فنا فی الله» است، چنان که سعدی شیرازی- که رحمت خدا بر او باد- می‌گوید:

 گویند تمنایی از دوست بکن سعدی
 جز دوست نخواهم کرد، از دوست تمنایی

در واقع، در این وادی، دیگر «من» و «منیتی» نیست و هر چه هست «او»ست و دقیقا رمز سربلندی شاعران آیینی نیز در همین نکته و دقیقه ظریف نهفته است، چنان که «هلال جغتایی» می‌گوید:

    جایی رسیده ایم که از خود گذشته ایم
    از خود گذشته ایم و به جایی رسیده ایم

¤ بی‌توجهی به وحدت جهان اسلام

و اما آنچه انگیزه نوشتن این یادداشت کوتاه شد، مرور بعضی از شعرهایی بود که این روزها با پیشانی نوشت «شعر فاطمی» در فضاهای مجازی و کانال های تلگرامی و ... منتشر شده است. شعرهایی که علی‌رغم عنوانش، علاوه بر این که – در صورت و سیرت - نسبت چندانی با شعر فاطمی ندارند، در مواردی نیز در نقطه مقابل سیره فاطمی ایستاده‌اند!

هر چند که در حسن نیت و اخلاص شاعران این شعرها شکی نیست ، ولی نکته ای که متاسفانه در شعر این عزیزان مورد غفلت قرار گرفته است، بی‌توجهی به « وحدت کلمه » و شرایط حساس جهان اسلام و توطئه‌های رنگارنگ دشمنان قسم خورده اسلام و انقلاب – صهیونیسم، وهابیت، تکفیری‌ها( طالبان ، القاعده ، داعش و ... ) است. چنان که مقام معظم رهبری هم می فرمایند:

«یک شمشیر در دست دشمنان ما، همین اختلافات مذهبى است. علنى کردن اختلافات، صریح کردن مخالفت‌هاى اعتقادى، به زبان آوردن مطالبى که کینه‌ها را برمى‌افروزد، یکى از وسایلى است که دشمن ما از آن بیشترین استفاده را دارد می‌کند. حالا [اگر] ما جورى عمل بکنیم که این مقصود دشمن برآورده بشود، این «بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً» است. در جلسات نباید کینه‌ورزى‌هاى مذهبى را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کرده‌ایم؛ بعضى حاضر نیستند [گوش کنند]. شما اگر بخواهید آن کسى را که موافق مذهب شما نیست و عقیده‌ حقّ شما را قبول ندارد هدایت کنید، چه کار می‌کنید؟ اوّل شروع می‌کنید به مقدّسات او بدگویى کردن و دشنام دادن؟ این که به کلّى او را از شما دور خواهد کرد و امید هدایت او را به صفر خواهد رساند. راه این کار این نیست.» بیانات مقام معظم رهبرى در دیدار مدّاحان آل اللَّه ( 31  فروردین 1393 )

این که ما در شعر فاطمی همچنان بر طبل بزرگ نمایی اختلافات تشیع و تسنن بکوبیم و از تاریخ پر شکوه اسلام و سیره عملی حضرت فاطمه زهرا ( س ) جز به ماجرای «دیوار و در» و «فدک» نپردازیم – آگاهانه یا ناآگاهانه - آب ریختن در آسیاب دشمن  است. امروز خلاصه کردن شعر فاطمی در «دیوار و در» و «فدک» و ...، ظلمی بزرگ به اسلام و همچنین پاره تن پیامبر اکرم (ص) است.

¤ او روح حماسه، مادر عاشوراست

     این که در سروده های خود حضرت زهرا (س) را زنی مستاصل ، افسرده ، شکست خورده و مغموم معرفی کنیم که در گوشه انزوا با گریه بر مصائب خویش روزگار می گذراند ، با روح شعر فاطمی در تقابل نیست ؟ همچنین به تصویر کشیدن سیمای حضرت امیر (ع) به عنوان مردی به اسارت در آمده و ناگزیر که در برابر این مظالم جز تماشا کار دیگری از دستش بر نمی آید ، آیا جز ذلت و زبونی اهل بیت پیام دیگری به همراه دارد؟

از آنجا که می‌دانم همه این شعرها در محبت خاندان رسالت ریشه دارد و سرایندگان آنها از محبان و پیروان صادق اهل بیت (علیهم السلام) هستند ، می خواهم توجه این دلشدگان خاندان رسالت را به حدیثی از امام حسن عسکری جلب کنم که فرمود:

«اِتَّقُوا اللهُ وَ کُونُوا زَیْناً وَ لا تَکُونُوا شَیْناً، جُرُّوا إلَیْنا کُلَّ مَوَّدَة، وَ اَدْفَعُوا عَنّا کُلُّ قَبیح، فَإنَّهُ ما قیلَ فینا مِنْ حُسْن فَنَحْنُ أهْلُهُ، وَ ما قیلَ فینا مِنْ سُوء فَما نَحْنُ کَذلِکَ.  «بحارالأنوار، ج 75، ص 372»

«تقوای الهی را ـ در همه امور ـ رعایت کنید، و زینت‌بخش ما باشید و مایه ننگ ما قرار نگیرید، سعی کنید افراد را به محبّت و علاقه ما جذب کنید و زشتی‌ها را از ما دور نمایید. در باره ما آنچه از خوبی‌ها بگویند صحیح است و ما از هرگونه عیب و نقصی مبّرا خواهیم بود.»

¤ شعر فاطمی علیه «شعر فاطمی»!

شاعران و ذاکران نازنین اهل بیت (ع) ! بیایید کلاه مان را قاضی کنیم . با توجه به حدیث بالا ، به راستی شعرهایی از جنس زیر – به مصداق مشت نمونه خروار است - را در مسیر خدمت به خاندان رسالت می دانید ، یا ...؟!

روضه‌ام: باسمه تعالی ... در ...
می‌زند جای دست با پا ... در ...
بین دیوار و در به صوت حزین
ناله می‌زد علی علی تا ... در ...

یا:

چه بساطی شد! خدا را شکر سلمان زنده بود
گفت چادر از سرم افتاد، دستم بسته بود

زیر چشمان زن من جای دست مرد بود
زیر چشمانش ورم افتاد، دستم بسته بود

یا :

ز درد سینه و پهلو به خویش می‌پیچید
میان بستر خود دست و پا زد و جان داد

یا:

بدجور شکستند غرور پسرش را
یک عمر فقط ناله «نامرد! نزن» داشت

یا:

هیزم آورده که آتش بزنند این در را
پشت در حضرت زهراست، خدا رحم کند

¤ شعر فاطمی، سرمشق عشق و حماسه و عرفان

جان کلام آن که شعر فاطمی باید شعر فضیلت‌ها و ارزش‌ها باشد. شعری که ما را به سرمنزل سعادت و رستگاری رهنمون شود و «سبک زندگی اسلامی» را برای ما تبیین و تشریح کند. شعر فاطمی باید سرمشق عشق، حماسه، عرفان، حکمت، پایداری، ستم‌سوزی، استکبار ستیزی، حق‌طلبی و عدالت‌خواهی باشد. اگر ما شاعران آیینی چیزی غیر از این بگوییم، و به گونه‌ای دیگر بیندیشیم ، به یقین راه به خطا برده و از مسیر روشن و سعادت‌بخش سیره نبوی و فاطمی فاصله گرفته‌ایم که هرگز این‌چنین مباد.

به امید روزی که شعر فاطمی از زیر آوار «دیوار و در» بیرون بیاید و جانی تازه بگیرد، تا شاعران آیینی با جوهر «محبت و معرفت» سیمای با شکوه و پر صلابت حضرت زهرا(س) را بر بوم فضیلت به تصویر بکشند.

حسن ختام این یادداشت را به دو «فاطمی سروده» اصیل و فاخر از دو شاعر برجسته آیینی – قیصر امین پور و سید حمید رضا برقعی – اختصاص می‌دهم و دامن سخن را بر می‌چینم:

قیصر امین‌پور:

صدایی به رنگ صدای تو نیست
به جز عشق نامی برای تو نیست

شب و روز تصویر موعود من
در آیینه جز چشم های تو نیست

تن جاده از رفتنت جان گرفت
رگ راه جز رد پای تو نیست

مزار تو بی مرز و بی انتهاست
تو پاکی و این خاک جای تو نیست

به تشییع زخم تو آمد بهار
که جز سبز، رخت عزای تو نیست

کسی کز پی اهل مرهم رود
دگر شیعه ی زخم های تو نیست

به آن زخم های مقدس قسم
که جز زخم، مرهم برای تو نیست
*****
سید حمید رضا برقعی:

گل‌های عالم را معطر کرده بویت
ای آن که می‌گردد زمین در جست و جویت

یادش بخیر آن روزها ریحان به ریحان
می‌چید پیغمبر بهشت از رنگ و بویت

سیاره‌ها را در نخی می‌چیدی آرام
می‌ساختی تسبیحی از خاک عمویت

برداشتند از سفره‌ات نان، مردم شهر
جرعه به جرعه آب خوردند از سبویت

درهای رحمت باز می‌شد با دعایت
دردا که می‌بستند درها را به رویت

تاریخ می‌داند فدک تنها بهانه است
وقتی بهشت آذین شده در آرزویت

وقتی منزه گشته خاک از سجده‌هایت
وقتی مطهر می‌شود آب از وضویت

چادر حمایل می‌کنی از حق بگویی
حتی اگر یک شهر باشد روبرویت

 

منبع:تسنیم


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۸۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۹
 

این هفت گروه شرورترین مردم هستند 

 

پیامبر اکرم(ص) به اصحاب فرمودند: آیا شما را از بدترین و شرورترینتان خبر بدهم که کدامند؟

عقیق:حضرت رسول اکرم(ص) به اصحاب فرمودند: آیا شما را از بدترین و شرورترینتان خبر بدهم که کدامند؟ گفتند آری، یا رسول‌الله!

فرمودند:
1. کسانی که بین مردم نمامی و سخن‌چینی می‌کنند.
2. کسانی که بین دوستان تفرقه و جدایی می‌افکنند.
3. کسانی که برای انسان‌های پاک و بی‌عیب، عیب‌جویی و عیب‌تراشی می‌کنند.
4. کسانی که اهل عفو و بخشش نبوده و عذر و تقصیر دیگران را نپذیرند.
5. کسانی که به زیردستان خود ستم کنند.
6. کسانی که خیرشان امیدی نیست و از شرشان ایمنی نباشد.
7. کسانی که فحاش و بد زبان باشند و دیگران را همیشه و بی‌جهت سب و لعن نمایند.
 
 
پی نوشت:
کافی، ج2، ص 369
خصال، ج 1، ص 183، ح 249
مکارم الاخلاق، ص 445
مستدرک‌الوسایل، ج 9، ص 57، حدیث از رسول اکرم (ص)
کافی، ج 2، ص 290، ح 7، حدیث از رسول اکرم (ص)
آموزه‌های اخلاقی در کلام معصومین (ع) نوشته آیت‌الله مهدی مهدوی مازندرانی
منبع:باشگاه خبرنگاران

ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۸۷۹

آثار دهگانه قرائت سوره مبارکه "یس"  

 

همانا در کتاب خدا سوره ای است که «عزیز» نامیده می شود و قاری آن سوره «شریف» نامیده می شود، این سوره، در نزد خدا، مصاحبش را به تعداد[افراد قبیله های] «ربیع» و «مضر» شفاعت می کند.

عقیق:در میان مومنین مقرّب درگاه خداوند، از «سوره یس» سخن بسیار است و انسان با اندک توجّهی به بیانات پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) و بزرگان مکاشفه و سیر و سلوک، به این حقیقت پی می برد که سوره یس از موقعیت ویژه و مرتبه ای بس بلند برخوردار است و اگر آدمی بتواند با آن فضایل و مناقب آشنا شود، خواهد توانست فواید کاملی را از آن خود سازد.

آیة الله حاج شیخ مجتبی قزوینی خراسانی (ره) به شاگردان چنین سفارش می کردند که هر شب قبل از خواب، سوره یس را بخوانید، ولی قبل از شروع و بعد از اتمام آن، 14 صلوات بفرستید. یعنی این سوره را در بین این صلوات ها قرار دهید. بی شک این 14 صلوات هم یکی از اسرار مهم سیر و سلوکی در مکتب اهل بیت علیهم السلام است. آن بزرگ مرد فرموده بودند: بنده در زندگی به هر چه که رسیده ام و هر چه به دست آورده ام از برکت این سوره می باشد. (شماره 19، مجله بشارت)با توجه به این فرمایش می توان گفت: «یس در این مکتب، محور سیر و سلوک و نردبان رسیدن به بالاترین مقامات معنوی می باشد»

آثار و برکات سوره
1) آثار دهگانه قرائت سوره یس

از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل شده است: «قرآن برتر از همه چیز غیر از خدا می باشد. پس کسی که به قرآن احترام گذارد، هر آینه، خداوند متعال را احترام و عزّت گذارده و کسی که به قرآن بی حرمتی کند، البته حق او را ناچیز شمرده است. حرمت قرآن [بر گردنت] مانند حرمت پدر، بر گردن فرزند است. خداوند ابتلاها و آزمایش های دنیا را از کسی که قرآن را بشنود و بلاهای آخرت را، از قاری قرآن دور می کند.

همانا در کتاب خدا سوره ای است که «عزیز» نامیده می شود و قاری آن سوره «شریف» نامیده می شود، این سوره، در نزد خدا، مصاحبش را به تعداد [افراد قبیله های] «ربیع» و «مضر» شفاعت می کند. پس رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: آن سوره «یس» است؛ بعد از آن فرمودند: ای علی، سوره ی «یس» را بخوان؛ که در سوره ی «یس» ده برکت است:

1.گرسنه ای نمی خوابد، مگر اینکه سیر می شود.
2. تشنه ای نیست، مگر اینکه سیراب می شود.
3. برهنه ای نیست، مگر اینکه پوشانده می شود.
4. مجردی نیست، مگر اینکه ازدواج می کند.
5. فردی ترسناک از چیزی نیست، مگر اینکه ایمن می شود.
6. اسیر و زندانی نیست، مگر اینکه نجات پیدا می کند.
7. بیماری نیست، مگر اینکه بهبودی می یابد.
8. مسافری نیست، مگر اینکه در سفر یاری می شود.
9. و نمی خوانید این سوره را، در نزد مرده ای، مگر اینکه [گناهان او را] کم می کند (و بر مقداری از گناهانش چشم پوشی می نماید).
10. و کسی که گم کرده ای دارد، این سوره را نمی خواند، مگر این که [گم شده اش را] پیدا خواهد کرد..(1)
2)جهت امنیت یافتن از چشم زخم و شر جن

پی نوشت ها:
(1)المصباح کفعمی، ص182

منبع:فرهنگ

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۹۰۸
ضريح مرقد حبيبِ بن مظاهر وارد كربلا شد

 

ضريح مرقد حبيبِ بن مظاهر كه به همت مردم و ستاد بازسازي عتبات عاليات استان البرز ساخته شده است، وارد شهر مقدس كربلا شد.
عقیق:جمشيد فعلي، جانشين ستاد بازسازي عتبات عاليات استان البرز اظهار داشت: اين ضريح مطهر كه به همت هنرمندان استان البرز در كرج به مدت سه سال ساخته شده است، ۵/۷ تن وزن دارد كه تمامي هزينه‌هاي ساخت از سوي نذورات مردمي بوده است.

وي با بيان اين‌كه ضريح به مساحت هشت متر و ۶۰ سانتي مترمربع، طول دومتر و ۶۸ سانتي مترمربع و عرض يك متر و ۷۶ سانتي متر مربع شامل دو بخش چوبي و فلزي است، خاطرنشان كرد: به دليل رطوبت بالا در كربلاي معلي در سازه هاي چوبي اين ضريح از چوب ساج كه مقاوم به رطوبت مي باشد استفاده شده است.

فعلي ادامه داد: يكي از ويژگي هاي ساخت اين ضريح طراحي نورپردازي در داخل ضريح است و براي نخستين بار در سازه اين ضريح از سنگ هاي تزئيني مانند ياقوت، فيروزه، عقيق و برليان استفاده شده است اما سازه اصلي اين ضريح از چوب است كه براي تكميل آن ۸۰۴ كيلوگرم نقره، ۵/۳ كيلوگرم طلا، ۵۰۰كيلوگرم مس، ۱۰۰ كيلوگرم استيل و تعداد قابل توجهي سنگهاي قيمتي استفاده شده است.

جانشين ستاد بازسازي عتبات عاليات استان البرز با اشاره به اين‌كه سه سوره نور، اعلي و العاديات در اين ضريح حكاكي شده است، گفت: داخل ضريح نيز خاتم كاري نفيس صورت گرفته است كه پيش بيني مي شود كار نصب ضريح يك هفته تا ۱۰ روز به طول بيانجامد.

گفتني است، قرار است با هماهنگي هاي صورت گرفته با مسؤولان عتبه حسيني، هفته جاري همزمان با نصب ضريح مطهر جناب حبيب بن مظاهر، مراسم باشكوهي در صحن مطهر حضرت سيدالشهدا(ع) برگزار شود.

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:24 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۱۹۱۰
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۷
 
مراسم هیئت هفتگی در حسینیه فاطمه الزهرا (س)

توفیق گریه بر حضرت زهرا(س) نصیب هر کسی نمی شود + گزارش تصویری  

 

حضرت زهرا(س) در این عمر کوتاهش به سعادت بسیار بالایی رسید. یکی از رموز موفقیت ایشان انتخاب های درستی بود که ایشان کردند.امام صادق(ع) فرمودند: هرکس که به مصیبت های مادر ما بگرید می تواند او را مادر خطاب کند.

 

گزارش تصویری


عقیق: مراسم هیئت هفتگی در حسینیه فاطمه الزهرا (س) با سخنرانی حجت الاسلام صادقی واعظ ، مداحی حاج سعید حدادیان و کربلایی محمد حسین حدادیان برگزار شد .

در ادامه گزیده ای از سخنان حجت الاسلام صادقی واعظ را بخوانید:

یکی از نکات مهمی که پیرامون شخصیت حضرت زهرا(س) مطرح است عمر کوتاهی است که ایشان در این دنیا داشتند. این نکته قابل تامل است که دنیا بیش از این شایستگی وجود حضرت زهرا(س) را نداشت. اما حضرت در این عمر کوتاهش غیر از غم و اندوهی که داشتند تمام موفقیت هایی را که یک انسان باید در زندگی بدست بیاورد را به دست می آورد.

در همین 18 سال است که کوثر قرآن قرار می گیرد و هدیه خداوند می شود به پیغمبرش و به درجات بالایی می رسد. خداوند در قرآن در سوره مباره کوثر بالاترین درجه را برای حضرت زهرا(س) آورده است. معنای اعطینا هم در قرآن یعنی عطا کردن و هدیه دادن. خداوند به دلیل بزرگی و مقام پیامبر حضرت زهرا(س) را به ایشان هدیه دادند. قرآن هم می فرماید کوثر به تو عطا کردیم، یعنی خیر کثیر، آن چیزی که تمام صفات و ویژگی ها در حد کمال است در وجود ایشان قرار داده است. پیامبر(ص) ایشان را ام ابیها لقب دادند.

شخصی به حضرت صادق(ع) عرض کرد: ای فرزند رسول خدا قرآن هم مریم را بزرگ زنان می شمارد، حضرت فرمود: بله، ولی ایشان در زمان خودش سیدة النساءالعالمین بودند ولی مادر ما در تمام دوران سیدة النساءالعالمین هستند. قرآن کریم می فرماید: برای خداوند تنها مساله ای که مهم نیست این است که شما چقدر در این دنیا زندگی می کنید. بلکه مهم تر از این استفاده و بهره بردن از عم است. اینکه چقدر از فرصت حضورم بهره برد ه ام.

 قرآن کریم می فرماید: فردای قیامت یک عده ای وقتی وارد محشر می شوند، اوضاع و احوال را که می بینند حسرت می خورند. امام صادق(ع): فرمود: این حسرت فقط برای کافران نیست، مومنین هم این حسرت را می خورند.

گریه بر امام حسین(ع) درجات انسان را خیلی بالا می برد، اما گریه بر حضرت زهرا(س) بالاتر است. گریه بر حضرت زهرا(س) نصیب هرکسی نمی شود. ایشان ناموس کبریای الهی هستند. گریه بر ایشان مقام بسیار بالایی دارد.

هرکس که به مصیبت های مادر ما بگرید می تواند او را مادر خطاب کند. امام علی(ع) فرمود: من بزرگ ترین حسرت روز قیامت هستم. آنهایی که در دنیا منکر ولایت من شدند حسرت می خورند. قرآن می فرماید: عده ای که وقتی وارد محشر می شوند و حسرت می خورند می گویند: خدایا می شوند ما را برگردانی، قرآن می گوید: ما به اینها می گوییم، ما برای شما عمر قرار ندادیم، این عمر سرمایه شما بوده است، از این عمرت چقدر بهره برده ای؟؟ هرکس از این عمرش وقتی توانست خوب بهره ببرد هم در دنیا سعادت مند است هم در آخرت.

حضرت زهرا(س) در این عمر کوتاهش به سعادت بسیار بالایی رسید. یکی از رموز موفقیت ایشان انتخاب های درستی بود که ایشان کردند. قرآن کریم می فرماید: اینکه می بینی یک کسی در نهایت و اوج سعادت مندی است، و یک کسی به بدبختی رسیده تفاوت این دو در یک چیز است: آن هم معیار و ملاک در انتخابشان است. آن کسی که معیار درستی دارد به درجات بالا رسیده است و آن کسی که معیار و انتخاب درستی ندارد به حقارت کشیده شده است.

قرآن می فرماید: یک عده ای فکر می کنند در این دنیا همیشگی هستند و لذا همه آرزوهایشان را در همین دنیا می بینند. و برای این دنیا گاهی اوقات پا روی تمام عقیده هایشان می گذارند. حاضر می شوند برای رسیدن به این دنیا امامشان را تشنه شهید کنند. کسی که تمام همتش این دنیا است اینگونه است. و شما می بینید آن کسی که ملاک و معیارشان شده این دنیا ، هم به خودشان ضرر زده اند هم به اسلام و مردم.

حضرت زهرا(س) هر شب کنار قبر پیامبر گریه می کردند ، از ایشان پرسیدند خانوم چرا انقدر گریه می کنید، فرمودند: من یکی به خاطر رحلت پیامبر و دیگری به خاطر انحراف امت دارم گریه می کنم. انسان های الهی اینگونه اند. حضرت زهرا(س) تمام تلاششان را کرده اند که این مردم به سمت حق برگردند ولی وقتی نشد ایشان با گریه اش می خواهد به دل ها نفوذ کند و اینها را هدایت کند.


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:22 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
فاطمیه از کی شروع و در چه تاریخی تمام می شود؟

 
 


به گزارش سرویس زنان جهان؛ سایت "شهر سوال" نوشت: دربارة تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) روایات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر (ص). 

میان علمای شیعه، دو تاریخ مشهور و مقبول است: یکی هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) و دیگری نود و پنج روز.

با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخة سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل ، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیة اوّل می‌ خوانند.

اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می‌ خوانند.

ایام فاطمیه جمعا ۶ روز می باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادی الثانی. بنابراین فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.

ظاهراً علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)،۲۹روز بوده باشند،حال آنکه د رصورت کامل بودن ماههای قبل،روز شهادت ۱۳جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری ۲۹ روزه و حداکثر ۴ ماه قمری ۳۰ روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.

اما در عرف به دهه دوم جمادی الاول از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی ازاول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵روز،شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است،دهه فاطمیه دوم گفته می شود.


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

برآورده شدن حاجت فقط با نام مبارک فاطمه (عليها السّلام)

پروردگارا! من خدمتكار حضرت فاطمه هستم، آيا مى‏ خواهى مرا به واسطه عطش و در حال تشنگى بميرانى؟

به گزارش موعود  قطب الدين راوندى گويد: روايت شده:

وقتى فاطمه عليها السّلام از دنيا رحلت نمود امّ ايمن سوگند خورد كه در مدينه نماند، زيرا طاقت ديدن آن مواضع و محل‏ه ايى كه فاطمه را در آنجا ديده بود نداشت، لذا از مدينه خارج شد و به سوى مكّه حركت كرد، در بين راه آب او تمام و تشنگى بر او غلبه كرد پس دستان خود را به سوى آسمان بلند كرده و گفت:

پروردگارا! من خدمتكار حضرت فاطمه هستم، آيا مى‏ خواهى مرا به واسطه عطش و در حال تشنگى بميرانى؟

در اين حال خداوند متعالى دلوى آب از آسمان براى او فرستاد و او از آن آب نوشيد و هفت سال از آب و غذا بى‏ نياز گرديد، و مردم او را در روز بسيار گرم به دنبال كارهايى مى ‏فرستادند ولى او هرگز تشنه نمى‏ شد.


پی نوشت:
زندگانى حضرت زهرا عليها السلام ( ترجمه جلد ۴۳ بحار الأنوار) ترجمه روحانى، ص223.

منبع: افکار

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:20 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

فاطمیه از کی شروع و در چه تاریخی تمام میشود؟

 

سایت "شهر سوال" نوشت: دربارۀ تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) روایات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر (ص).
میان علمای شیعه، دو تاریخ مشهور و مقبول است: یکی هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر (ص) و دیگری نود و پنج روز.

با توجه به رحلت پیامبر اسلام (ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخۀ سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل ، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیۀ اوّل می‌ خوانند.

اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیۀ دوم می‌ خوانند.

ایام فاطمیه جمعا 6 روز می باشد، 3 روز در ماه جمادی الاول و 3 روز در ماه جمادی الثانی. بنابراین فاطمیه اول از 13 تا 15جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.ظاهراً علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)،29روز بوده باشند،حال آنکه د رصورت کامل بودن ماههای قبل،روز شهادت 13جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود.چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمری 30 روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.

اما در عرف به دهه دوم جمادی الاول از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول 75روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی ازاول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول 95روز،شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است،دهه فاطمیه دوم گفته می شود.

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 9 اسفند 1394  ] [ 4:18 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 59 :: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4078700 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب