کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

فضیلت حج وعمره از زبان پیامبراعظم ص) : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 




فضیلت حج وعمره از زبان پیامبرگرامی اسلام ص) : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

فضیلت حج وعمره از زبان پیامبر اکرم( ص)

 

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1430937240166900_i%20007.JPG


درمورد فضیلت حج وعمره از لسان اهل بیت (ع) روایات فراوانی نقل شده است ،دراین گونه موارد نوعا یکی از صحابه خدمت امام (ع) یاپیامبر( ص) رسیده وسؤالاتی را مطرح می کرد وپاسخ آن را می شنید،درهمین راستا فردی از انصار خدمت نبی گرامی اسلام (ص) رسیدودرمورد ثواب حج وعمره سؤالی مطرح کرد وپیامبر اسلام (ص ) فرمودند : اما تو ای برادر انصاری ، آمدی واز حج وعمره خود وثواب آنها سؤال کردی ، پس بدان : هرگاه شما قصد سفر حج کردی وسوار بر مرکبت شدی ، همینکه مرکبت حرکت کرد ، قدمی بر نمیدارد وقدمی نمی گذارد مگر اینکه خداوند برای تو ثوابی می نویسد وگناهی را از تو محو می کند .وهرگاه محرم شدی ولبیک گفتی ،خداوند به تعداد هر لبیکی ، ده پاداش برای تو می نویسد وده گناه از تو می آمرزد.وهر گاه هفت دور طواف خانه خدا انجام دادی ،با این عمل پیش خداوند عزوجل عهدی است ویادی است که خداوند بعد از آن حیا می کند از تو به اینکه تورا پس از آن عذاب کند . هرگاه دورکعت نماز خواند ی نزد مقام ابراهیم( ع) خداوند برای تو ثواب دو هزار رکعت نماز قبول شده می نویسد . وهنگامیکه هفت دور سعی بین صفا ومروه بجا آوردی ،با این عمل پیش خداوند همانند پاداش کسی را داری که از شهر خودش پیاده حج انجام داده ومانند کسی که هفتاد بنده مؤمن آزاد کرده است.وزمانی که در عرفات تاغروب آفتاب وقوف نمودی ، اگر گناهان تو باندازه ریگهای روی هم انباشته وکف دریا باشد خداوند آن گناهان را برای تو می آمرزد .وهرگاه رمی جمرات کردی خداوند به تعداد هر سنگ ریزه ای ده حسنه تاوقتی که زنده هستی می نویسد.وهر زمان گوسفند ،یاشتر خودت راقربانی کردی خداوند به تعداد هر قطره خونی از آنها تازمانی که عمرت باقی است پاداش می نویسد.وهرگاه هفت دور طواف حج انجام دادی ودورکعت نماز نزد مقام ابراهیم (ع) خواندی ، ملک کریمی بر شانه های تو می زند ومی گوید : اما گذشته تو بخشیده شده است ، عمل خودت را در این یکصد وبیست روز آینده از سر بگیر ، یعنی مواظب اعما ل آینده ات باش.

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 

 



بازدید : 4

 

 

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 5 شهریور 1394  ] [ 6:54 PM ] [ احمد ]
نظرات 1
[ پنج شنبه 5 شهریور 1394  ] [ 6:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
17 شهريور  |  تظاهرات مردم در میدان ژاله سرکوب شد

تاریخ ایرانی: در روز ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ در پی اعلام ممنوعیت راهپیمایی از سوی دولت شریف‌امامی، تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم معترض به سیاست‌های رژیم پهلوی در میدان ژاله تهران سرکوب شد.

 

برگزاری موفقیت‌آمیز راهپیمایی عید فطر در روز ۱۳ شهریور، مبارزان مسلمان به ویژه روحانیون مبارز را به این فکر انداخت که روند راهپیمایی‌ها را ادامه دهند. شهید محلاتی در این ارتباط می‌گوید: «بعد از راهپیمایی‌ عید فطر به‌ این‌ نتیجه‌ رسیدیم‌ که‌ این‌ کار باید با نظم‌ و ترتیبی‌ ادامه‌ یابد، جلسه‌ای‌ گرفتیم‌ و از صبح‌ تا غروب‌ دور هم‌ بودیم‌ و تصمیم‌ گرفتیم‌ که‌ روز پنج‌شنبه‌ ۱۶ شهریور راهپیمایی‌ کنیم‌. آیت‌الله بهشتی‌ نیز در جامعه‌ روحانیت ‌استدلال‌ کرد که‌ بعد از راهپیمایی‌ عید فطر حالا که‌ مردم‌ آمدند نباید در این‌ حرکت ‌مردمی‌ فترت‌ ایجاد شود، ‌ لذا از مردم‌ برای راهپیمایی‌ دعوت‌ شد.»

 

حجت‌الاسلام عمید زنجانی هم درباره فضای حاکم بر تهران در روز‌های منتهی به ۱۷ شهریور و چگونگی فراخوان این مراسم می‌گوید: «راهپیمایی‌ روز ۱۷‌ شهریور توسط‌ جامعه‌ روحانیت‌ اعلام‌ نشده‌ بود، آقای‌ آقاشیخ‌ یحیی‌ نوری‌ که‌ آن‌ زمان‌ خانه‌اش‌ در نزدیک‌ میدان‌‌ ژاله‌، یعنی‌ میدان‌‌ شهدای‌ فعلی‌ بود برای‌ روز جمعه‌ ۱۷‌شهریور راهپیمایی‌ اعلام‌ کرده‌ بود. ایشان‌ نیز در نهضت‌ فعال‌ بود، ولی‌ به‌ صورت‌ انفرادی کار می‌کرد و در شورای‌ جامعه‌ روحانیت‌ حضور نداشت‌؛ یعنی‌ من‌ ایشان‌ را هیچ وقت‌ در جامعه‌ روحانیت‌ ندیدم‌ و وی‌ تنها و مستقل‌ کار می‌کرد. آقا شیخ‌ یحیی‌ نوری‌ برای‌ روز جمعه‌، ۱۷‌ شهریور اعلام‌ راهپیمایی‌ کرده‌ بود و مبدأ راهپیمایی‌ را میدان‌‌ ژاله‌ تعیین‌ کرده‌ بود، در صورتی‌ که‌ جامعه‌ روحانیت‌ هیچ‌وقت‌ از یکجا اعلام‌ حرکت‌ نمی‌کرد، بلکه‌ از چند جا راهپیمایی‌ اعلام‌ می‌کرد، به‌خاطر اینکه جمعیت‌ در تهران‌ از یکجا نمی‌توانستند حرکت‌ کنند؛ مثلاً شمال‌ غربی تهران، شمال‌ شرقی‌ تهران‌، جنوب‌ شرقی‌ و جنوب‌ غربی‌ تهران‌. آن‌ مناطق‌ همه مراکزی‌ بودند برای‌ حرکت‌ که‌ مقصد می‌توانست‌ یکی‌ باشد، ولی‌ مبدأ نمی‌توانست یکی باشد. به‌ هر دلیلی‌ بود که‌ برای‌ ما یک‌ مقدار هم‌ ناشناخته‌ مانده بود که‌ چرا وی بدون هماهنگی‌ با جامعه‌ روحانیت‌ اعلام‌ راهپیمایی‌ کرده‌ بود و مبدأ آن‌ را هم‌ میدان ژاله‌ قرار داده‌ بود؟ چون‌ آن‌ میدان‌‌ نه‌ ظرفیت‌ جمعیت‌ زیاد را داشت‌ و نه‌ از نظر امنیتی قابل‌ اطمینان‌ بود!» با دعوت یحیی نوری، مردم به سوی میدان ژاله روانه شدند، غافل از آنکه از ساعت ۶ صبح، توسط ارتشبد غلامعلی اویسی فرماندار نظامی تهران، حکومت نظامی اعلام شده و اجتماع بیش از دو نفر ممنوع شده بود.

 

گفته می‌شود چند روز پس از برگزاری مراسم و راهپیمایی عید فطر، سپهبد ناصر مقدم، رئیس ساواک به دیدار شاه رفت و با اشاره به راهپیمایی‌های مردم و ابراز نگرانی از تبعات سوئی که می‌توانست برای ارکان حاکمیت به بار آورد، و با استناد به نظر کار‌شناسان ساواک و اداره دوم ارتش، دستور شاه را برای برقراری حکومت نظامی در تهران و برخی شهر‌ها به دست آورد و دولت شریف امامی سرانجام در شامگاه روز ۱۶ شهریور ۱۳۵۷ در تهران و ۱۱ شهر دیگر شامل قم، تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، آبادان، اهواز، قزوین، کازرون، جهرم و کرج اعلام حکومت نظامی کرد. در اعلامیه شماره ۱ فرمانداری نظامی تهران، که به امضای ارتشبد غلامعلی اویسی منتشر شد، آمده بود: «دولت شاهنشاهی ایران به منظور ایجاد رفاه مردم و حفظ نظم از ساعت ۶ صبح روز جمعه ۱۷ شهریور ماه ۱۳۵۷ مقررات حکومت نظامی را به مدت شش ماه در بعضی از شهرهای کشور اعلام نمود و اینجانب به سمت فرمانداری نظامی تهران و حومه منصوب گردیده‌ام. بنابراین از کلی اهالی محترم تهران و حومه انتظار دارم از انجام هرگونه عملی که مغایر با مقررات و قوانین حکومت نظامی باشد خودداری نمایند. بدیهی است متخلفین از مقررات برابر قانون تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.»

 

ساعتی بعد اطلاعیه دیگری نیز منتشر شد که اعلام می‌کرد «تشکیل هرگونه اجتماعی از ۲ نفر به بالا ممنوع است و به مامورین انتظامی دستور اکید داده شده است که با متخلفین به شدت برخورد کنند.» بسیاری اعلام دیرهنگام حکومت نظامی و این ممنوعیت‌ها در ساعت ۶ صبح همان روز را از دلایل شلوغی تظاهرات ۱۷‌ شهریور می‌دانند.

 

اینچنین بود که مردم از اولین ساعات ۱۷ شهریور در میدان ژاله تهران حضور یافتند. از همان‌ دقایق‌ اول‌ معلوم‌ شد که‌ دستگاه‌ امنیتی‌ رژیم‌ اقدام‌ به‌ کنترل کرده و تمام‌ میدان‌‌ را اشغال‌ نموده است، اصلاً در میدان‌‌ افراد عادی‌ حضور نداشتند، بلکه‌ افسرهایی‌ که‌ این‌ نیرو‌ها را هدایت‌ می‌کردند و همچنین‌ هلی‌کوپترهایی که در آسمان‌ آن‌ حوالی‌ مانور می‌دادند کاملاً صحنه‌ را در کنترل‌ داشتند.

 

عمید زنجانی می‌گوید: «بر تعداد جمعیتی‌ که‌ قبلاً اطلاع‌ یافته‌ بودند مرتب‌ افزوده‌ می‌شد، در میدان‌‌ جا نبود و خیابان‌های منتهی‌ به‌ میدان‌‌، بالاخص‌ خیابان‌ مجاهدین‌ فعلی‌ از انبوه‌ جمعیت متراکم‌ شده‌ بودند. می‌دانید آن‌ زمان‌ مردم‌ هم‌ چندان‌ ترس‌ و واهمه‌ای‌ از نیروهای مسلح که‌ وابسته‌ به‌ رژیم‌ مانده‌ بودند نداشتند. اول‌ اخطارهایی‌ صورت‌ گرفت‌، سپس مردم را به‌ گلوله‌ بستند و مردم‌ ناگزیر فراری شدند. در حین‌ فرار بود که‌ تعداد زیادی‌ که‌ راه‌ گریز نداشتند به‌ کوچه‌های‌ بن‌بست‌ پناه‌ بردند، چون‌ قبلاً پیش‌بینی‌ نشده‌ بود.»

 

‌عباس ملکی، عکاس حاضر در صحنه ۱۷ شهریور ۵۷ می‌گوید: «در بی‌سیم صدایی آمد که همه را محاصره کنید، تیراندازی شروع شد. من در بین نیروهای نظامی ایستاده بودم. بین مردم هم می‌رفتم، اما آن لحظه وسط نیروهای نظامی بودم. مردم پا به فرار گذاشتند. نیروهای نظامی تیرهوایی می‌زدند. مردم وحشت‌زده بودند و هر جا کوچه‌ای یا گذری می‌دیدند فرار می‌کردند. من دیدم که شش نفر روی هم ریخته بودند تا یک نفر فرار کند. مردم تا آن روز در تهران چنین اتفاقی را ندیده بودند. تیراندازی چند دقیقه بیشتر طول نکشید اما دیدم که دیگر هیچ کس اطراف میدان نیست. یک نفر یکی از جنازه‌ها را می‌کشید و یک نفر هم، جنازه دیگری را در آغوش گرفته بود. شهدا بر روی زمین بودند. مردم همه وسایلشان مثل دوچرخه را‌‌‌ رها و فرار کردند. آمبولانس‌ها اطراف میدان نمی‌آمدند و مردم جنازه یا زخمی‌ها را روی شانه‌ها می‌بردند، زیرا اگر ارتشی‌ها جنازه را می‌بردند، خانواده‌ها را اذیت می‌کردند.... عکس‌ها را برای ظهور به همکارانم دادم. من در شرایطی بدی بودم و ترسیده بودم. همکارانم کار لابراتوار بلد بودند و در آن موقعیت همه کمک می‌کردند. آقای پرتوی، عکس‌ها را در قطع ۴۰×۳۰ ظاهر کرد. عکس‌ها را روی زمین اتاق عکس پخش کردند؛ همه گریه می‌کردند و هیچ کس باور نمی‌کرد در تهران چنین اتفاقی افتاده باشد. عکس از مردم قم، اصفهان، همدان و... گرفته بودیم، اما این عکس‌ها جور دیگری بود.»

 

در پی وقوع حادثه ۱۷ شهریور، فرمانداری نظامی‌ در اطلاعیه‌ شماره‌ ۴ خود ضمن‌ متهم کردن مردم‌، اعلام‌ کرد در واقعه‌ ۱۷ شهریور ۵۸ نفر کشته‌ و ۲۰۵ نفر مجروح‌ شده‌اند. دو روز بعد دادگستری‌ اعلام‌ کرد تعداد کشته‌شدگان‌ به‌ ۹۵ نفر رسید. با این حال بعضی عقیده داشتند باید بررسی کرد که آیا ادعاهای اخیر صحت دارد یا نه. برخی معتقد بودند که در این روز بیش از ۴۰۰۰ نفر کشته شده‌اند و تعداد کسانی که تنها در میدان ژاله جان باخته‌اند ۵۰۰ نفر است. میشل فوکو فیلسوف فرانسوی که برای پوشش دادن وقایع انقلاب در یک روزنامه ایتالیایی به محل حوادث رفته بود، مدعی شد که ۴۰۰۰ تن در این روز هدف گلوله قرار گرفته‌اند. پارسونز سفیر وقت انگلیس‌ در تهران تعداد کشته‌ها را «‌صد‌ها نفر» ‌ ذکر کرد. سولیوان‌ سفیر آمریکا نیز گزارش‌ می‌کند که‌ در میدان‌‌ ژاله ‌ «‌بیش‌ از دویست‌ نفر از تظاهرکنندگان‌ کشته‌ شده ‌بودند.» ‌جان دی. استمپل از مسوولین رده بالای سفارت ایالات متحده آمریکا در ایران نیز بعد‌ها کتابی منتشر کرد و درباره واقعه ۱۷ شهریور نوشت: «بلادرنگ پس از آغاز برخورد در میدان ژاله، مجروحین حادثه به سه بیمارستان واقع در ناحیه روانه شدند. منابع پزشکی کشته‌شدگان را بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ نفر برآورد کردند. در ابتدا دولت مدعی شد که مقتولین ۵۸ نفر بوده‌اند اما در عرض یک هفته این رقم به ۱۲۲ نفر افزایش یافت که به این رقم بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ زخمی نیز افزوده گردید. در نیم روز ۸ سپتامبر (۱۷شهریور۵۷) رقم مقتولین اعلام شده از طرف مخالفین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر بود، ‌ اما طی ۲۴ ساعت تا حدود ۱۰۰۰ نفر بالا رفت... قبرستان بهشت زهرا تنها محل رسمی دفن مردگان در تهران به کنترل مخالفین درآمد و نیز تحریکات قابل توجهی درباره ثبت ارقام قبور مقتولین از هر دو طرف به عمل آمد پزشکانی که مدت ۳۶ ساعت کار کرده بودند عقیده داشتند که رقم ۳۰۰ تا ۴۰۰ کشته و ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ مجروح که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی درمان سرپایی شده‌اند برآوردی منطقی است.»

 

با وجود این روایت‌های مختلف سال‌ها بعد عمادالدین باقی نویسنده و پژوهشگر تاریخ، طی تحقیقی با توجه به دسترسی‌اش به آمار بنیاد شهید انقلاب اسلامی و منابع دیگر، تعداد کشته‌شدگان ۱۷ شهریور را ۸۸ نفر ذکر کرده و گفت که از این تعداد ۶۴ نفر آن‌ها در میدان ژاله کشته شده‌اند. بر اساس گزارش‌های‌ ساواک از ۱۷ شهریور ۵۷‌، تظاهرات‌ از میدان‌‌ ژاله‌ به‌ خیابان‌های‌ دیگری‌ در قسمت‌ شرق تهران ‌ کشیده‌ شد، سپس‌ تظاهرات‌ به‌ جنوب‌ تهران‌، خیابان‌های ‌مولوی‌، میدان‌‌ خراسان‌، میدان‌‌ شوش‌ و میدان‌‌ راه‌آهن‌ سرایت‌ کرد و در مدت‌ کوتاهی‌ خیابان‌های‌ فردوسی‌، منوچهری‌، سعدی‌ شمالی‌، نظام‌آباد، ‌فرح‌آباد، منطقه‌‌ نارمک‌، میدان‌‌ سپه‌، خیابان‌ لاله‌زار، به‌ صحنه‌ درگیری‌ تبدیل‌ شد. تظاهرات‌ و درگیری‌ تا نیمه شب‌ ادامه‌ داشت‌. روزنامه‌ها در فردای‌ آن‌ روز بدون‌ پرداختن‌ به‌ چگونگی‌ درگیری‌ اعلام‌ کردند: «‌۱۰۰ آتش‌سوزی‌ در تهران‌ روی‌ داد، شعب‌ چند بانک‌، یک‌ فروشگاه‌ بزرگ‌، یک‌ فروشگاه‌ شهر و روستا در آتش‌ سوخت‌.» ‌

 

واقعه ۱۷ شهریور نقطه عطفی در مبارزات علیه رژیم پهلوی بود. خشونت عریانی که در این روز از سوی حاکمیت نظامی به نمایش گذاشته شد آخرین پیوند‌ها میان برخی منتقدان با حکومت شاه را از بین برده و زمینه‌های سرنگونی رژیم را فراهم کرد، چنان که زبیگنیو برژینسکی، مشاور وقت امنیت ملی آمریکا، دربارهٔ این رویداد گفت: «واقعه میدان ژاله چنان خونین و مرگبار بود که کشمکش‌های گذشته میان دولت و مخالفان را از یاد برد. این واقعه، پایان شورش‌های پراکنده و مقطعی و آغاز انقلاب واقعی بود.»

 

 

منابع:

 

روزنامه‌های اطلاعات و کیهان، شهریور ۱۳۵۷

جمعه‌ سیاه‌ به روایت عمید زنجانی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی

روایت فرزند انقلاب از انقلاب، روزنامه شرق، ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۳

۱۷ شهریور ۵۷ در تهران چه گذشت؟، رجانیوز، ۱۶ شهریور ۱۳۸۹
 

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 5 شهریور 1394  ] [ 6:04 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 شهادت آيت الله قدوسي و سرتيپ وحيد دستجردي

 
دردوازدهم مرداد 1306 شمسى ، در شهر كوچك نهاوند فرزندى به دنيا آمد كه نامش را على ناميدند . پدرش ( ملااحمد ) ، از علماى بزرگ شهر بود كه پس از سالها تحصيل در حوزه علميه نجف به درجه اجتهاد نايل شد و به زادگاه خود برگشت و به ارشاد مردم پرداخت .



على دوران كودكى و نوجوانى را تحت تربيت درست خانواده سپرى كرد . با خواندن ، نوشتن ، قرآن ، نماز و احكام شرعى آشنا شد و در پانزده سالگى سال ( 1321 ) وارد حوزه علميه قم شد و در مدرسه فيضيه حجره اى تهيه نمود .

على در حوزه علميه قم به تحصيلات خود ادامه داد و در نهايت تنگدستى از تحصيل دست برنداشت . مقدمات علوم اسلامى را نزد استادانى فرزانه مانند آية الله صدوقى فراگرفت و از محضر استادان اخلاق حوزه علميه قم بهره جست . او از ابتداى طلبگى به تهذيب اخلاق ، ساده زيستى ، نظم و استفاده از فرصت ها اهميت بسيار مى داد . پشتكار او موجب شد تا دروس مقدمات و سطح حوزه را به پايان برساند و وارد عالى ترين مرحله دروس حوزه شود . على سالها در درس خارج آية الله بروجردى و امام خمينى شركت كرد و از خرمن دانش آنها ، خوشه ها چيد .
بسيارى از خطبه هاى نهج البلاغه را حفظ بود . علاقه بسيارى به اهل بيت داشت و همواره در مجالس سوگوارى شركت مى كرد . بسيار محتاط بود و از غيبت و دروغ بسيار پرهيز مى جست و به درس و بحث علاقه وافرى نشان مى داد .

گلى در بوستان حوزه
علامه طباطبايى با ورود به حوزه علميه قم فلسفه را در حوزه احيا كرد ، قدوسى مقدمه اى از دروس هيئت و فلسفه را نزد او فراگرفت . اخلاق ، علم و فروتنى علامه طباطبايى همه شاگردانش را شيفته خود ساخته بود . وى پس از آشنايى با سجاياى عالى عرفانى استاد ، از هر فرصتى استفاده مى جست و از رهنمود هاى اخلاقى آن عارف وارسته ، براى تهذيب نفس استفاده مى نمود .
شهيد قدوسى روز به روز به علامه طباطبايى علاقه مندتر مى شد . او از رهنمود هاى سازنده اخلاقى استاد بخوبى استفاده كرد و بدين سان توانست تحت تربيت او ، به خود سازى بپردازد .

مجاهد پيرو امام
آية الله قدوسى با انديشه هاى سياسى امام خمينى بخوبى آشنا بود . او پس از افشاگيري هاى امام خمينى در سال 1341 كه عليه لايحه كاپيتولاسيون و ديگر مصوبات خائنانه دولت و مجلس صورت پذيرفت ، هماره همدوش همفكرانش به پشتيبانى از قيام همت گماشت . او در قيام 15 خرداد 1342 و تبعيد امام خميني (ره) در 13 آبان 1342 همراه همه طلبه ها ، استادان و مردم انقلابى به صحنه آمد و به مبارزه با رژيم پهلوى پرداخت .

اوج مبارزات آية الله قدوسى در آن دوران ، همكارى گسترده او با هيات مدرسين بود . هيات مدرسين نخستين تشكيلات منسجم روحانيت بود كه در سال 1337 در زمان مرجعيت آية الله العظمى بروجردى تاسيس شده بود . اين هيات در سالهاى 1341 - 1342 بسيار فعال بود . اعلاميه هاى فراوان از سوى هيات مدرسين در سراسر كشور پخش و جنايت هاى رژيم پهلوى برملا شد . هيات مدرسين با انتشار اعلاميه ها و پشتيبانى اساتيد حوزه علميه قم ، نهضت امام خمينى (ره) را به مردم آشكار ساخت .

اين هيات كه بعد به گروه يازده نفرى شهرت يافت ( و امروزه با نام جامعه مدرسين شناخته مى شود ) نخستين هسته مبارزه مخفى عليه رژيم پهلوى بود و در پوشش اهداف اصلاحى نظام آموزشى حوزه علميه قم ، به فعاليت هاى سياسى مى پرداخت . آية الله قدوسى از بنيانگذاران اين هيات بود . هيات مدرسين در سال 1345 به دست ساواك كشف و افراد آن تحت تعقيب ماموران پهلوى قرار گرفتند . آية الله قدوسى در اين ماجرا دستگير شد . اما چون ساواك نتوانسته بود مداركى عليه او پيدا كند ، پس از چند ماه از زندان آزاد شد .

آية الله قدوسى پس از آزادى ، در تابستان 1345 به زادگاه خود برگشت و به اقامه نماز جماعت در مسجد جامع نهاوند پرداخت . او پس از نماز منبر مى رفت و هميشه در ضمن سخنرانى از امام خمينى (ره ) ياد مى كرد . ساواك چند بار به وى تذكر داد كه نبايد اسمى از امام برده شود اما او نمى پذيرفت . بدين علت سخنرانى او تعطيل شد و آية الله قدوسى به قم برگشت .

از پايگاه فضيلت تا شهادت
ايام پديدارى مدرسه حقانى از فصول درخشان زندگى آية الله قدوسى است . آية الله قدوسى با همفكرى برخى از استادان برجسته انقلابى حوزه علميه در پى تغييرات بنيادى در ساختار ادارى - آموزشى حوزه علميه قم برمى آيد . بدين خاطر تصميم مى گيرند نقشه خود را ابتدا در مدرسه اى آغاز نمايند تا پس از موفقيت ، در سراسر حوزه هاى علميه اجرا نمايند . آية الله العظمى ميلانى كه با برنامه هاى اصلاحى آنان موافق بود مدرسه علميه اى را در قم به آنها واگذار مى نمايد .

مدرسه حقانى در سال 1343 با مديريت آية الله قدوسى و با همكارى شهيد بهشتى ، آية الله مصابح يزدى و آية الله جنتى آغاز به كار مى نمايد . آية الله قدوسى با دعوت از اساتيدى با تجربه و انقلابى مانند آية الله مشكينى ، آية الله جنتى و ساير علما بنيه علمى مدرسه را تقويت نمود . نظم در حوزه هاى علميه در جايگاه خود قرار نداشت . مدرسه حقانى نخستين مدرسه علميه قم بود كه بسيار منظم بود . آية الله قدوسى نظم شديدى را در مدرسه به اجرا درآورد . و در مدت چهارده سال اداره مدرسه ، هماره به رعايت مقررات مقيد بود .

حضور و غياب در كلاس ، برگزارى امتحانات و پيگيرى مدام رشد علمى - اخلاقى طلاب از امتيازات اين مدرسه بود .
اندك اندك آوازه مدرسه حقانى به همه جا پخش شد . بسيارى از جوانان به اين مدرسه روى آوردند و تجمع انبوه استادان جوان و انقلابى در مدرسه ، ساواك را به هراس انداخت . مدرسه حقانى پايگاه مبارزان شناخته شده بود . ساواك بارها به مدرسه حمله كرد ، اما به دليل مديريت كارآمد آية الله قدوسى كارى از پيش نبرد .

در آن زمان آموزش زبان انگليسى در حوزه هاى علميه مطلوب نبود اما در مدرسه حقانى براى آشنايى طلاب با زبان هاى خارجى ، به اين مهم اقدام ورزيد . برخى از دروس دانشگاهى مانند جامعه شناسى ، روان شناسى و اقتصاد نيز در اين مدرسه از سوى استادان دانشگاه تدريس مى شد .

برخى از كتاب هاى درسى حوزه ، كتابهاى آموزشى نبودند . سبك نگارش آنها براى تدريس مناسب نبود و بسيار از متون درسى براى قرن هاى پيشين تدوين شده بود . مدرسه حقانى نخستين گام را براى تغيير كتب درسى برداشت . كتاب صرف ساده ، بسيار شيوا و روان از سوى دو تن از استادان مدرسه تدوين شد و به عنوان متن درسى در مدرسه تدريس ‍ گرديد .

آية الله قدوسى هماره طلبه ها را به تهذيب اخلاق سفارش مى كرد . درسهاى اخلاق او ، هر هفته روح تشنه طلاب را با پند هاى آسمانى سيراب مى ساخت . خطبه همام و برخى ديگر از سخنان روح بخش امام على عليه السلام را براى طلبه ها ، از حفظ مى خواند و با صدايى لرزان و چشمانى گريان طلاب را با اوصاف پرهيزگاران آشنا مى ساخت .

قدوسى با تمام توان در راه پيشبرد هدف هاى اصلاحى مدرسه تلاش مى كرد . رهبر انقلاب ، حضرت آية الله العظمى خامنه اى در اين باره فرموده است :

" چند خصوصيت در ايشان وجود داشت . كه نه تنها من ، بلكه همه را جذب مى كرد ، يكى از آنها صداقت و صفاى اين مرد بود ... خصوصيت دوم پركارى و پشتكارى ايشان بود ... اگر رياست مدرسه حقانى با كسى غير از آقاى قدوسى بود من باور نمى كردم كه اين مدرسه به اين اندازه از ارزش و آثار مى رسيد .
مدرسه حقانى از زمانى كه آية الله قدوسى مديريت آن را بر عهده گرفت ، تا پيروزى انقلاب اسلامى ، يكى از سنگر هاى مبارزه در برابر رژيم پهلوى بود . طلاب مدرسه همگى مقلد امام بودند . ساواك بارها به مدرسه يورش برد و شمارى از طلبه ها را دستگير كرد . بسيارى از اعلاميه ها در اين مدرسه تكثير مى شد .
مدرسه حقانى ، مدرسه علميه نمونه قم بود . نظام آموزشى و ادارى مدرسه چنان به موفقيت رسيد كه متوليان بسيارى از مدارس علميه قم و مشهد از الگوى موفق اين مدرسه درس گرفته ، و به اصلاح نظام ادارى - آموزشى مدارس پرداختند .
بسيارى از طلاب جوان ، با علم ، خوشفكر ، متقى و آگاه به مسائل سياسى اين مدرسه ، پس از پيروزى انقلاب اسلامى در مسئوليت هاى اجرايى ، قضايى و سياسى ، خدمت هاى شايانى به انقلاب نمودند . "

مدرسه حقاني
شهيد قدوسي با هم فكري شهيد بهشتي و ديگر ياران و هم فكرانش بسياري از رشته هاي علمي جديد و مورد نياز را به حوزه وارد كردند و دروسي را كه سال هاي متمادي تدريس آنها در حوزه هاي علميه متروك شده بود ، دوباره احيا كردند ، علاوه بر اين در باب اصلاح و تغيير متون آموزشي و تهيّه ي متون جديد قدم هاي بلند و ارزشمندي را برداشتند . دروسي كه در مدرسه ي حقاني تدريس مي شد :
اولاً : از حيث كيفيت ؛
ثانياً : از حيث نوع دروسي كه ارايه مي شد با دروس مدارس ديگر متفاوت بود .

شهيد قدوسي و شهيد بهشتي اعتقاد داشتند كه در بعضي كتب درسي حوزه ، تطويل زياد هست و بايد اين كتاب ها تلخيص شود ، لذا برخي از نسخه هاي خلاصه شده ي كتاب هاي حوزه در مدرس ي حقاني تدريس مي شد ، از جمله ي اين كتاب ها :
- كتاب " رسائل " كه در حوزه تدريس مي شد ، توسط آيت الله مشكيني تلخيص شد و " رسائل الجديده " نام گرفت ، بخشي از كتاب " مكاسب " مرحوم شيخ انصاري نيز خلاصه شد .
- در برخي از دروس نيز به جاي كتاب هايي كه در حوزه تدريس مي شد ، كتاب هاي ديگري برگزيده و تدريس شد . مثلاً به جاي " جامع المقدمات " كتاب " صرف ساده " تدريس مي شد كه اين كتاب به سفارش شهيد قدوسي و توسط بعضي از اساتيد تأليف شد و اين كتاب صرف تخصصي بود كه الان نيز از دروس رايج در مدارس ديني است .
- به جاي " سيوطي " كتاب " بدايع العربيّه " خوانده مي شد كه هم با زبان ساده تر و هم با مثال ها و تمرين همراه بود كه اين كتاب نيز به سفارش شهيد قدوسي تأليف شد .
- هم چنين كتاب " البليغ " به جاي كتاب " مختصر المعاني " تدريس مي شد .
- علاوه بر كتاب هاي فوق كتاب هاي " فلسفتنا " و " اقتصادنا " دو اثر ارزشمند آيت الله سيد محمّد باقر صدر نيز جزو كتاب هاي درسي مدرسه ي حقاني بود .
- به سفارش شهيد قدوسي مرحوم علامه طباطبايي كتاب هاي " بدايع الحكمه " و " نهاية الحكمه " را به منظور مقابله با انديشه هاي التقاطي و براي استفاده ي طلاب مدرسه ي حقاني تأليف نمود .

با تدبير شهيد قدوسي و شهيد بهشتي دروسي كه در حوزه از برنامه ي درسي طلاب كنار گذاشته بودند و يا اجباري نبود ، در مدرسه ي حقاني مورد توجه قرار گرفت و جزو دروسي شد كه طلبه ها حتماً بايد آن ها را مي خواندند . دروسي چون تاريخ اسلام ، تفسير قرآن ، نهج البلاغه ، معارف يا محاوره ي عربي كه در مدارس ديگر مورد توجه نبود ، در مدرسه ي حقاني جزو دروس اجباري به شمار مي رفت . علاوه بر دروس ذكر شده مورد ديگري كه شهيد قدوسي تاكيد خاصي بر آن داشت و حتي شخصاً آن را تدريس مي كرد درس « اخلاق » بود كه جزو دروس اختياري ديگر مدارس ديني به شمار مي رفت . در مدرسه ي حقاني دروس جديدي نيز تدريس مي شد كه اين درس ها از دروس رايج در سيستم آموزشي كلاسيك به شمار مي آمدند . دروسي چون : رياضيات ، جامعه شناسي ، روان شناسي ، اقتصاد ، فلسفه ي غرب ، نويسندگي ، فلسفه ي هگل و زبان انگليسي را در بر مي گرفتند .

شهيد قدوسي و آيت الله بهشتي توجه خاصي نسبت به اهتمام طلبه هاي مدرسه ي حقاني براي يادگيري داشتند ، به نظر آن ها طلاب مدرسه ي حقاني در صورتي مي توانستند از عهده ي مسئوليت هايي كه در آينده بر عهده مي گرفتند برآيند كه مجتهدين جامعي از علوم قديم و جديد باشند . از اين رو ، اهتمام خاصي نسبت به يادگيري زبان انگليسي توسط طلاب داشتند و حتي شهيد بهشتي فلسفه ي هگل را به زبان انگليسي تدريس مي كردند و تأكيد داشتند ، ترجمه هايي كه با توجه به اين از كتاب هاي نويسندگان خارجي انجام شده داراي اشكالات و نواقص زيادي است ؛ پس به منظور درك منظور واقعي نويسنده ، طلاب نسخه ي انگليسي كتاب را مطالعه كنند . با وجود مخالفت هايي كه در سطح حوزه نسبت به استفاده از وسايلي چون راديو وجود داشت ، شهيد قدوسي طلاب را تشويق مي كرد به منظور تقويت زبان انگليسي شان ، از برنامه هاي انگليسي راديو استفاده كنند . حتّي شهيد بهشتي براي طلبه هايي كه وقت بيشتري را براي يادگيري درس زبان اختصاص مي دادند ، مبلغي را براي هر ساعت تعيين كرده بودند كه به اين گونه افراد پرداخت مي شد .

در كنار توجهي كه به اصلاح سيستم آموزشي و نيز نوع دروسي كه در مدرسه ي حقاني تدريس مي شد وجود داشت ، شهيد قدوسي در انتخاب اساتيد دقّت بسياري مي نمود . اين اساتيد بايد
اولاً : از نظر سياسي افراد قابل اعتمادي مي بودند و ذهن شاگردان مدرسه را به انحراف نمي كشاندند ؛
ثانياً از توانايي علمي بالايي برخوردار مي بودند ؛
ثالثاً به نوآوري هايي كه در مدرسه صورت گرفته بود اعتقاد داشته و خودشان را با نظم و ضوابط مدرسه هماهنگ مي كردند .

از اين رو يكي از مهم ترين جنبه هاي مديريتي شهيد قدوسي ، انتخاب اساتيد واجد شرايط براي مدرسه بود و در سايه ي اين تلاش ها مدرسه ي حقاني كادر علمي بسيار قوي اي داشت . تعدادي از اساتيدي كه در مدرسه ي حقاني دروس عمومي و مقدماتي را تدريس مي كردند ، از اساتيد مسلمي بودند كه در حوزه ي علميه دروس عالي را تدريس مي كردند ، به طور مثال آيت الله خزعلي كه در حوزه در سطوح عاليه تدريس مي كرد در مدرسه ي حقاني « مختصر » را تدريس مي نمود ، يا آيت الله جنّتي در حالي كه در حوزه درس هاي تخصصي را تدريس مي كرد در مدرسه ي حقاني دروسي چون « مغني » يا « سيوطي » را تدريس مي نمود . اساتيدي چون آيت الله مؤمن ، آيت الله جوادي آملي ، آيت الله مصباح يزدي ، آيت الله ميانجي ، آيت الله بشيري ، آيت الله صانعي كه از اساتيد برجسته ي حوزه بودند از جمله اساتيد مدرسه ي حقاني بودند و با سيستم مدرسه ي حقاني كاملاً هماهنگ بودند و حتّي اصلاح مطالب برخي از دروس توسط اين اساتيد انجام شد . اساتيدي نيز كه غير روحاني بودند - از اساتيد دانشگاه و يا دبيران آموزش و پرورش - نيز براي تدريس در مدرسه ي حقاني استفاده مي شد . چنان كه دكتر نمازي درس اقتصاد را تدريس مي نمود يا دكتر احمد بهشتي تدريس درس ادبيات را برعهده داشت . مرحوم شهيد بهشتي و آيت الله شهيد قدوسي شخصاً نيز بعضي دروس را تدريس مي نمودند . شهيد بهشتي تدريس فلسفه ي غرب ، فلسفه ي هگل و بعضاً تدريس درس زبان را عهده دار بود . شهيد قدوسي نيز تدريس درس هايي چون حفظ قرآن ، درس اخلاق و گلستان و نيز دروسي كه استاد نداشت را شخصاً به عهده گرفته بود . با وجود اين كه شهيد قدوسي به لحاظ علمي حايز درجه ي اجتهاد بود و مي توانست دروس تخصصي تري نيز تدريس كند اما با توجه به تراكم كاري مديريت مدرسه ، در عمل امكان فعاليت بيشتري در اين زمينه وجود نداشت . تدريس اين دروس فرصت مناسبي براي شهيد قدوسي بود تا ضمن آموزش ، شناخت مناسبي از روحيّات و خصوصيّات فردي شاگردان مدرسه داشته باشد . وقت و انرژي زيادي كه شهيد قدوسي در تدريس اين دروس مي گذاشت با استقبال شاگردان مدرسه رو به رو شده بود و با وجود اين كه استثنائاً در كلاس هاي درس وي حضور و غياب صورت نمي گرفت ، اما كسي غيبت نمي كرد .

شيوه ي مديريت شهيد قدوسي در مدرسه ي حقاني
مديريت شهيد قدوسي در مدرسه ي حقاني آميزه اي از عشق و احساس مسئوليت بود ، براي ايشان طي دوره ي مديريت شان موارد زيادي پيش آمد كه از نياز ها و منافع شخصي شان صرف نظر نمودند تا امور مدرسه از روندي مناسب برخوردار باشد . حضور ايشان در مدرسه ظرف زماني خاصي نداشت و چه بسا از صبح زود تا نيمه هاي شب براي رسيدگي به كارها در مدرسه حضور داشت .

از شهيد قدوسي نقل شده كه ايشان گفته بودند : « به ندرت اتفاق مي افتد كه من بچه هايم را زماني كه بيدار هستند ببينم . »
شهيد قدوسي معتقد بود كه هر كس كه داوطلب طلبگي مي شود بايد از چند شرط اساسي برخوردار باشد : « اولاً در انتخاب طلبگي هدف متعالي داشته باشد ، ثانياً مسير صحيحي را براي دست يابي به هدف انتخاب كند و خود را به يادگيري چند كتاب درسي محدود نكند ؛ ثالثاً طلبه بايد از پشتكار و استقامت لازم براي دست يابي به هدف برخوردار باشد و در نهايت طلبه بايد آمادگي گذشت در راه هدفش را داشته باشد . »

به اعتقاد ايشان كساني كه اين شرايط را نداشته باشند و يا به دنبال هدف هاي خاصي به اين سلك درآمده باشند ، راهي به سر منزل مقصود پيدا نمي كنند . شهيد قدوسي نسبت به اتلاف وقت طلاب حساسيّت زيادي به خرج مي داد و برنامه هاي مدرسه را طوري برنامه ريزي مي كرد كه شاگردان مدرسه بيشترين استفاده را از وقت شان بكنند . در اين زمينه شهيد قدوسي حتي افراط و تندروي سياسي شاگردان مدرسه را تأييد نمي كرد و رضايت نمي داد تا شاگردان مدرسه بيشترين وقت خود را به فعاليت هاي سياسي اختصاص دهند و از اين آينده نگري ايشان و اهميتي كه به تربيت شاگردان براي مسئوليت هاي خطيري كه در آينده بايد برعهده مي گرفتند نشأت مي گرفت . بعضي برنامه ها و سخنان ايشان نشان مي داد كه به تحقق حكومت اسلامي به طور كامل باور دارند .
براي نمونه ، در مواردي ايشان در برخورد با طلبه هايي كه در انجام وظايف شان كوتاهي مي كردند براي نشان دادن عنوان مسئوليت هايي كه در آينده برعهده مي گرفتند ، مسئوليت هايي چون مديريت بيمارستان يا مسئوليت هايي كه سنخيّتي با مقام روحانيّت نداشت را به عنوان مشاغل آينده ي آنها بيان مي كرد كه باعث تعجب شاگردان و اساتيد مدرسه مي شد .

شهيد قدوسي در كنار توجهي كه به نظم امور مدرسه داشت ، به شدت مراقب تربيت اسلامي شاگردان مدرسه بود . به نظر وي شخصيت و تربيت اسلامي طلاب مقدم بر يادگيري علم و دانش است و چه بسا ضعف هاي علمي و درسي شاگردان قابل حل است ، ولي فردي كه به لحاظ عقيدتي و اجراي واجبات و مستحبات دچار ترديد باشد هرگونه سرمايه گذاري بر روي چنين افرادي اشتباه است . ايشان به اجراي واجبات و مستحبات توسط طلاب حساسيت زيادي داشت و در اخراج طلبه اي كه در اين زمينه ضعفي داشت ترديد نمي كرد .
شهيد قدوسي هر از چند گاهي نيمه هاي شب به مدرسه مي رفت و كنترل مي نمود كه كدام يك از شاگردان نماز شب مي خواند . در اين زمينه آيت الله صانعي خاطره اي را نقل مي كند كه شهيد قدوسي شخصاً به ايشان گفته بود : « من از يكي از مراجع اجازه گرفته ام كه به طور غير رسمي و به طوري كه صاحب حجره متوجه نشود ، گاهي در اتاق ها را باز كنم ببينم آيا آقايان مثلاً اول صبح مشغول تلاوت قرآنند يا خوابند به طوري كه آنها متوجه نشوند . من اين اجازه را گرفتم چون شبهه مي كنم كه در اتاق را بدون اجازه باز كنم . من به ايشان گفتم شما به هر حال ناظر امور مدرسه هستيد و مجاز هستيد . ايشان گفت : نه ، احتياطاً من از مراجع اجازه گرفتم . گاه مي گفت : بعد از نيمه هاي شب به مدرسه سر مي زنم كه ببينم آيا طلبه ها در آن موقع براي نماز شب آماده اند يا نيستند ، چه مقدارشان آماده ي نمازند و چه مقدارشان نيستند . »

اين مجاهد نستوه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، از طرف امام خميني (ره) به دادستاني كل انقلاب اسلامي ، منصوب شد و در اين سنگر به خدمت پرداخت . سرانجام اين عالم رباني در اثر انفجاري توسط منافقين كوردل به فيض شهادت نائل آمد و در حرم حضرت معصومه (س) به خاك سپرده شد .

سالگرد شهادت سرتيپ وحيد دستجردي ، رئيس وقت شهرباني كشور (1360 ش)
سرهنگ هوشنگ وحيد دستجردي در سال 1304 در اصفهان به دنيا آمد . وي پس از پشت سر گذاشتن دروس ابتدايي و متوسطه ، در سال 1328 وارد آموزشگاه شهرباني شد و پس از 32 سال خدمت در پست هاي مختلف باز نشسته شد .

اين شهيد بزرگوار كه از طرفداران نهضت اسلامي به رهبري امام خميني (ره) به شمار مي رفت ، پس از پيروزي انقلاب ، در اسفند 1357 به خدمت دعوت گرديد و در 24 اسفند 1359 به رياست شهرباني كل كشور منصوب شد . سرهنگ وحيد دستجردي سرانجام در واقعه انفجار دفتر نخست وزيري در 8 شهريور 1360 به شدت زخمي شد و شش روز بعد بر اثر جراحات وارده ، به شهادت رسيد .


منبع :habilian.com ، www2.irna.ir

 

مدرسه علميه الزهراء(س) گلدشت


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 5 شهریور 1394  ] [ 6:01 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
اجازه دسترسی به مراکز نظامی به هر نحوی که باشد به بیگانگان داده نخواهد شد
 
یکشنبه 24 خرداد 1394 - 16:59:19 | کد مطلب: 298075  
معاون ستاد کل نیروهای مسلح:

اجازه دسترسی به مراکز نظامی به هر نحوی که باشد به بیگانگان داده نخواهد شد

دفاع > ستاد مشترک - همشهری آنلاین:
سردار جزایری گقت: قطعا اجازه دسترسی به هر نحو از مراکز نظامی به بیگانگان داده نخواهد شدهر چند این مسئله با پذیرش پروتکل الحاقی در تضاد باشد.

به گزارش تسنیم، سردار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در سخنانی با اشاره به زیاده خواهی‌های برخی کشورهای گروه 5+1 در روند دستیابی به توافق احتمالی هسته‌ای با ایران اظهار داشت: نیروهای مسلح و سامانه دفاعی کشور وظیفه دارند از امنیت و منافع کشورو نظام حراست کنند و ورود بیگانه به مراکز دفاعی و نظامی و کسب اطلاعات از تجهیزات و تاکتیک‌های مربوطه برخلاف فرامین و تدبیر و نیز خواسته‌های عموم مردم ایران است.

وی افزود: تأکید می‌کنیم قطعاً اجازه دسترسی به هر نحو از مراکز نظامی به بیگانگان داده نخواهد شد، هر چند این مسئله با پذیرش پروتکل الحاقی در تضاد باشد.

رییس ستاد تبلیغات دفاعی کشور با تأکید بر اینکه ظرفیتهای مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر نظام سلطه و استکبار طی 37 سال گذشته بارها آزموده و به دوست و دشمن اثبات شده است تصریح کرد: مردم ایران اسلامی که خالق بزرگترین حماسه مقاومت و پایداری تاریخ ایران در دوران جنگ تحمیلی هستند هرگز اجازه تحقق زیاده خواهی شیطان بزرگ و شرکایش را نمی‌دهند.

سردار جزایری در پایان با اشاره به ضرورت هوشمندی در دفاع از حقوق ملت ایران در عرصه های مختلف تاکید کرد:هرگونه پروتکل نباید برهم زننده امنیت ملی کشورمان باشد.


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 5 شهریور 1394  ] [ 5:37 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

شادی روح سردار شهیدحاج محمّد علی صادقی صلـــــوات - جمعه پنجم تیر ۱۳۹۴
17 شهريور | تظاهرات مردم در میدان ژاله سرکوب شد - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
قیام خونین 17 شهریور و پیامد های آن - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
شهادت آیت‌الله قدوسی و سرتیپ وحید دستجردی(1393/6/14) - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
سالروز شهادت آیت الله قدوسی و سرتیپ وحید دستجردی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
زندگینامه سرتیپ وحید دستجردی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
شهادت آیت الله قدوسی و سرتیپ هوشنگ وحید دستجردی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
شهادت آیت الله قدوسی و سرتیپ وحید دستجردی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
به انگیزه 14شهریور ماه،سالروز شهادت سرتیپ هوشنگ وحید دستجردی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
زندگینامه شهید آیت الله علی قدوسی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
زندگینامه شهید آیت الله علی قدوسی - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
زندگينامه شهيد آيت الله قدوسي - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
شهيد آيت الله علي قدوسي - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
زندگینامه شهید آیت الله علی قدوسی ( دادستان کل کشور ) - چهارشنبه چهارم شهریور ۱۳۹۴
کمک به حجاج : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - سه شنبه سوم شهریور ۱۳۹۴
اس ام اس ویژه ولادت امام رضا (ع) - سه شنبه سوم شهریور ۱۳۹۴
پیامک میلاد امام رضا(ع) - سه شنبه سوم شهریور ۱۳۹۴
پیامک ویژه تبریک ولادت امام رضا (ع) - سه شنبه سوم شهریور ۱۳۹۴
اس ام اس ولادتامام رضا علیه السلام - سه شنبه سوم شهریور ۱۳۹۴
پیامک میلاد امام رضا (ع) - سه شنبه سوم شهریور ۱۳۹۴
حجاج : مهمان خاص خداوند: از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - دوشنبه دوم شهریور ۱۳۹۴
فضیلت حج از زبان امام صادق ع) : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
فضیلت حج وعمره از زبان پیامبرگرامی اسلام ص) : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کر - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
عمره رجبیه : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
دعای های مستجاب : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
فضیلت عمره : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلا م علی اسماعیلی کریزی - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
حج نیابتی: از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
شعر رهبر معظم انقلاب درباره امام زمان (عج) - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
درخواست آیت الله هاشمی از امام رضا (ع) - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
تصاویر : دیدار کارگزاران حج‌ با رهبر معظم انقلاب - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
دیدار مسوولان حج با رهبر معظم انقلاب - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
نظر سردار جزایری درباره شعار مرگ بر آمریکا - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
سید حسن نصرالله تهدید به ترور شد - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
عکس: ورود آیت الله هاشمی به مشهد - یکشنبه یکم شهریور ۱۳۹۴
تعداد حج های پیامبر ص) از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - شنبه سی و یکم مرداد ۱۳۹۴
تعداد عمره های پیامبر اکرم ص) : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی - شنبه سی و یکم مرداد ۱۳۹۴
آمریکا از منظر امام(ره) - شنبه سی و یکم مرداد ۱۳۹۴
روز بزرگداشت ابوعلي سينا و روز پزشك - شنبه سی و یکم مرداد ۱۳۹۴
روزپزشک مبارک باد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
هفته دولت و روز کارمند گرامی باد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
هفته دولت و روز کارمند گرامی باد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
فرارسیدن هفته دولت و روز کارمند گرامی باد. - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت گرامی باد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
هفته دولت و روز کارمند گرامی باد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
هفته دولت و روز کارمند گرامی باد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
اجازه دسترسی به مراکز نظامی به هر نحوی که باشد به بیگانگان داده نخواهد شد - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح به مناسبت روز صنعت دفاعی - جمعه سی ام مرداد ۱۳۹۴
کسی که پیشنهاد نامگذاری روز جهانی مسجد را مطرح کرد - پنجشنبه بیست و نهم مرداد ۱۳۹۴
عکس/ روز جهانی مساجد - پنجشنبه بیست و نهم مرداد ۱۳۹۴
عکس/ به مناسبت روز جهانی مساجد - پنجشنبه بیست و نهم مرداد ۱۳۹۴


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 1:26 AM ] [ احمد ]
نظرات 1
کمک به حجاج : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
 

کمک به حجاج

cqzt_1_110.jpg


 یکی از مسائلی که در سفرزیارتی حج وعمره دربین زائرین مشهود است، سبقت در انجام عبادات ومناسک، است ،ونوعا هرکسی دوست دارد از تمامی وقتش به نحو کامل استفاده نموده حتی از استراحتش بکاهد،خوابش را کاسته  وبیش از دیگران عبادت کند ،نماز بخواند ،طواف کند ،تلاوت قرآن داشته باشد، حق هم همین است زیرا همه به این قصد مشرف شده اند،لکن در بسیاری ازموارد عوامل  کاروان  از قبیل مدیر ، روحانی وسایرخدمه ، از این سبقت درعبادات محروم هستند،وناچار باید زمینه عبادت وانجام مناسک را برای دیگران فراهم نمایند،در این راستا، اسماعیل خثعمی می گوید :به امام صادق (ع)  عرض کردم ، هنگامی که ما به مکه می آییم ، همراهان ما به طواف می روند ومرا می گذارند تاوسائل آنهارا حفظ ونگهداری نمایم .حضرت فرمودند : اجر شما از آنها بیشتر است.
 وروایت دیگری از پیامبر اکرم (ص)نقل شده است که ، فرمودند : کسی که ، به حاجی یا رزمنده  ای کمک کند(اورا تجهیز کند) یاپشت سر ، از خانواده او مراقبت نماید ، یاروزه داری را افطاری دهد  ، برای او همانند اجر ، حاجی ، رزمنده،و روزه دار،خواهد بود ، بدون اینکه از اجر آنها چیز ی کاسته شود.   

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 1:12 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
  حج نیابتی: از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
 

 حج نيابي  

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1430937240166900_i%20007.JPG

 

                                            
              یکی از اموری که در سفر پرخیر وبرکت  مکه مکرمه مرسوم است نیابت در انجام اعمال حج یاعمره از طرف دیگران است در مورد عمره مفرده معمولا نیابت بصورت تبرعی ، برای بستگان سببی یانسبی ویا به نیابت از ائمه معصومین( ع) انجام می شود لکن درحج تمتع گاهی فردی از طرف شخصی که حج واجب براو مستقر شده و به علت ازدست دادن توان جسمی ،فکری ، یافوت موفق به انجام این فریضه نگردیده است بااجرت یابدون اجرت به نیابت از او صورت می پذیرد،وانجام این مناسک علاوه برمنوب عنه برای نائب نیز دارای ثواب فراوانی است،در روایتی از پیامبر گرامی اسلام( ص)نقل شده است : همانا خداوند عزوجل بوسیله یک حج سه  نفر را داخل بهشت می کند : میت، وکسی که از طرف او حج انجام د اده ،وکسی که فردی را برای حج ازطرف میت اعزام کرده است.                                                                                                            
 وروایت دیگری"از امام صادق( ع) درمورد اجر وپاداش کسی که از طرف دیگری حج انجام می دهد سوال شد، فرمودند: به کسی که از طرف دیگری حج بجا می آورد اجر وثواب ده حج داده می شود وخودش وپدرش ومادرش وپسرش ودخترش وبرادرش وخواهرش وعمویش وعمه اش ودائی اش وخاله اش آمرزیده می شود وخداوند واسع وکریم است (یعنی بیشتر از این هم پاداش می دهد.)" 80         
منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 12:52 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
فضیلت عمره : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلا م علی اسماعیلی کریزی
 

 فضیلت عمره    

 

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1430937240166900_i%20007.JPG

 

                                                 
   درمورد فضیلت عمره مفرده از ائمه معصومین( ع) روایات فراوانی نقل شده است که به برخی از آنها اشاره می کنیم: پیامبرگرامی اسلام (ص) فرمودند : عمره، حج کوچک است.
درروایت دیگری راوی می گویدازامام صادق( ع) سوال کردم پیرامون فرمایش خداونددرمورد حج اکبر ؟ فرمودند: حج اکبروقوف به عرفات ورمی جمرات است وحج اصغر عمره است .
 وپیامبر (ص)نیز در روایت دیگری فرموده اند : بدان عمره حج اصغر است، و عمره بهتر است از دنیا وآنچه در آن است ، وحج بهتر از عمره است ،   

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 12:50 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
دعای های مستجاب : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
 

 دعا هائی که مستجاب  می شود

 

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1430937240166900_i%20007.JPG

 


 پیامبر اسلام (ص) فرمودند : دعای چهار نفر رد نمی شود تااینکه برای آنها درب های  آسمان باز شده ودعای آنها به عرش می رسد .( یعنی مستجاب می شود.) یکی دعای پدر در مورد فرزند، ودعای مظلوم درمورد کسی که به اوظلم کرده است . دعای معتمر تاوقتی که برگردد ، ودعای روزه دار تاوقتی که افطار کند . 

 

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 12:49 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
دعای های مستجاب : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
 

 دعا هائی که مستجاب  می شود

 

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1430937240166900_i%20007.JPG

 


 پیامبر اسلام (ص) فرمودند : دعای چهار نفر رد نمی شود تااینکه برای آنها درب های  آسمان باز شده ودعای آنها به عرش می رسد .( یعنی مستجاب می شود.) یکی دعای پدر در مورد فرزند، ودعای مظلوم درمورد کسی که به اوظلم کرده است . دعای معتمر تاوقتی که برگردد ، ودعای روزه دار تاوقتی که افطار کند . 

 

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 12:45 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
عمره رجبیه : از کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
 

عمره رجبیه

 

http://www.pro.uploadpa.com/?file=1430937240166900_i%20007.JPG

 


انجام اعمال عمره مفرده درهمه ایام وماه ها ثواب وفضیلت دارد لکن برخی ایام دارای ویژگی خاصی است لذا پیامبر گرامی اسلام( ص ) فرمودند : بافضلیت ترین عمرها عمره رجب است .  و از معصوم (ع) نقل شده است  که فرمودند : عمره در رجب از جهت فضیلت پشت سر حج قرار می گیرد.
" از امام صادق (ع) نیز، سوال شد، کدام عمره بافضیلت تر است ؟ عمره رجب یاعمره درماه رمضان ؟ فرمودند: عمره درماه رجب افضل است . 

منبع : کتاب حرمین شریفین نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 4 شهریور 1394  ] [ 12:44 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 17 :: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4050590 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب