کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

بازخوانی ماجرای « تجزیه‌طلبی در کردستان»؛

 

دفع «فتنه» در سنندج
37 سال قبل در چنین روزهایی، آتش طغیان وتجزیه‌طلبی از خطه کردستان زبانه کشید و تحریکات و تحرکات ضد انقلاب، این نقطه از کشور ما را به کانون آشوب مبدل ساخت.
دفع «فتنه» در سنندج

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، سال قبل در چنین روزهایی، آتش طغیان وتجزیه‌طلبی از خطه کردستان زبانه کشید و تحریکات و تحرکات ضد انقلاب، این نقطه از کشور ما را به کانون آشوب مبدل ساخت. این درشرایطی بود که دولت مرکزی و ارتش، به لحاظ ضعفی که پس از انقلاب بر آن تحمیل گشته بود، به سختی می‌توانستند به دفع چنین شورش‌هایی بپردازند و فضای مناطق آشوب‌زده را آرام سازند. دراین دوران خطیر، پاکبازانی سختکوش و ایثارگر به حفظ تمامیت ارضی ایران همت گماشتند که شهید سرلشکر ولی الله فلاحی طالقانی و شهید دکتر مصطفی چمران، در زمره آنان هستند. این دو در روزهای پرخطر و آشوب‌زده کردستان و شهر سنندج، در این شهر ماندند و با به جان خریدن ملامت ملامتگران، به خواسته رهبر کبیر انقلاب مبنی بر حفظ این خطه از ایران همت گماشتند. مقالی که پیش روی دارید، به بازخوانی داستان جدایی‌طلبی در کردستان با محوریت نقش شهید فلاحی در مواجهه با این فتنه تاریخی پرداخته است. امید است که بازخوانی این فصل عبرت‌آموز از تاریخ انقلاب اسلامی، برای نسل جوان کشور که تمامیت ارضی ایران را محفوظ می‌بیند، عبرت آموز و مفید آید.

   ***

در آغازین ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی که ملت ایران سرخوش از تحقق استقلال ایران در اندیشه بازسازی کشور بودند، عوامل تجزیه‌طلب در کردستان با پشتیبانی و هدایت بیگانگان در لوای شعار خودمختاری و استقلال‌طلبی به تحریک مردم مبادرت کردند و با جلب افکار عمومی و به دست گرفتن ابتکار عمل در اولین گام در شهر مهاباد به پادگان نظامی حمله آوردند و سلاح‌ها، تجهیزات و اموال آن پادگان را غارت کردند.
عوامل بیگانه به این نتیجه رسیدند که از وضعیت به هم ریخته قوای مسلح پس از انقلاب حداکثر بهره را ببرند و با حمله به صدا و سیما و پادگان سنندج مرکز استان را از سلطه حکومت مرکزی خارج سازند و مقدمات تجزیه کردستان و حاکمیت دولت جدید را فراهم آورند.
 
اولین گام، محاصره پادگان سنندج
چند روز پس از انتصاب تیمسار فلاحی به فرماندهی نیروی زمینی گروه‌های تحریک‌شده با محاصره پادگان سنندج اهداف خود را پی می‌گرفتند. افسر نگهبان پادگان بلافاصله با کمیته انقلاب تماس گرفت و تقاضای کمک کرد. مجموعه پرسنل پادگان سنندج را فقط یک یا دو گروهان نظامی تشکیل می‌داد. از کمیته انقلاب به افسر نگهبان پاسخ داده می‌شود که مقاومت کنید، برای شما کمک فرستاده می‌شود، اما افراد کمکی در حدی نبودند که پادگان را از خطر سقوط نجات بدهند. صبح 25 اسفند 1357 پس از آنکه تیمسار فلاحی از حمله مهاجمان به پادگان سنندج مطلع می‌شود، به لشکر یکم گارد سابق مستقر در لویزان می‌رود تا نیرویی فراهم آورد و به کردستان اعزام کند. سرتیپ بازنشسته علی محسنی در این‌باره چنین می‌گوید: «در سال 1357 در لشکر یکم پیاده مرکز به عنوان فرمانده پشتیبانی با درجه سروانی خدمت می‌کردم. اواخر سال 1357 بود که یک روز صبح سرتیپ فلاحی به ستاد لشکر آمد و با احضار فرماندهان گردان در دفتر فرماندهی لشکر گفت: آقایان مملکت در خطر و قسمتی از ایران در حال جدا شدن از خاک ایران است. کردستان در حال جدا شدن از ماست. ما باید دست به دست هم بدهیم و به هر قیمتی شده ایرانمان را حفظ کنیم و اجازه ندهیم حتی یک وجب آن جدا شود. اگر همت نکنیم این ننگ برای همیشه در تاریخ به نام ما ثبت می‌شود. پرسنل را جمع کنید و عین جملات مرا به آنها بگویید. روی واحد شما حساب می‌کنم. . . تیمسار فلاحی این جملات را با حالت و احساس جالبی بیان می‌کرد، به‌طوری که همه ما به‌شدت تحت تأثیر خطابه پرشور او قرار گرفتیم. عصر همان روز سه گردان سازماندهی شدند تا صبح روز بعد برای حرکت به کرمانشاه و سپس سنندج آماده شوند.»
سرتیپ بازنشسته، رحیم رحمانی نیز در این باره می‌گوید: «لشکر یک مرکز سه گردان پیاده زرهی داشت که من فرمانده گردان 174 بودم. بعد از آنکه تیمسار فلاحی فرماندهان گردان را احضار کرد، هنگام رفتن به دفتر اقامت ایشان، در محوطه سرلشکر قرنی را دیدم که بسیار ناراحت در حال قدم زدن بود. بعد که به اتاق فرمانده لشکر یک گارد رسیدم، تیمسار فلاحی را دیدم که او هم به‌شدت ناراحت به نظر می‌رسید، به‌طوری که با لرزش دست سیگارش را می‌کشید. لحظاتی بعد تیمسار فلاحی گفت: برای گرفتن نیرو به منظور اعزام به سنندج و جلوگیری از سقوط پادگان به خیلی از مدعیان مراجعه کردم، متأسفانه موفق نشدم و تیمسار بزرگوار (یعنی قرنی) الان در پایین و شدید ناراحت هستند، به شما رو آوردم، مملکت به خطر افتاده و کردستان با توطئه عوامل بیگانه در حال جدا شدن از خاک کشورمان است. همین امروز باید به فکر سازماندهی باشید تا فردا در اولین فرصت نیروها را به سنندج اعزام کنیم، در غیر این صورت به احتمال قوی پادگان سقوط خواهد کرد و با سقوط پادگان کردستان تا حد تجزیه به خطر می‌افتد و آن منطقه آسیب فراوان خواهد دید. دست بلند کردم و گفتم: تیمسار اولاً خود من و در مرتبه دوم افسران و سایر پرسنل تابعه‌ام داوطلب حرکت هستیم. پرسنل دیگر نیز آمادگی خود را اعلام کردند و بدین ترتیب در همان ساعات اولیه 200 نفر سازماندهی شدند که 67 نفر آن پرسنل تابعه گردان من بودند.
نتیجه این اقدامات به عرض سپهبد قرنی رسید و او خاطرش آسوده شد و ما را دعا کرد. تیمسار فلاحی ما را بوسید و با خوشحالی پادگان را ترک کرد. من سرپرستی یک اکیپ 100 نفری را به عهده گرفتم و منتظر ماندیم تا دستور حرکت داده شود.»
 
اعزام نیروی داوطلب به سنندج
دفع «فتنه» در سنندجسه گردان داوطلب با هواپیما به کرمانشاه اعزام شدند و از کرمانشاه به وسیله هلیکوپتر 214 به سمت پادگان سنندج حرکت کردند. تیمسار فلاحی با نیروهای اعزامی از تهران تا سنندج همراه بود. سرتیپ 2 ابوالقاسم سخدری در هلیکوپتری حضور داشت که تیمسار فلاحی در آن بود. وی از حضور خود در کنار تیمسار فلاحی خاطره‌ای را بیان می‌کند: «در گردانی که سرگرد حسنی سعدی فرماندهی آن را به عهده داشت، من فرمانده یکی از سه گروهان بودم. در کرمانشاه با نظم و ترتیب سوار یک هلیکوپتر شنوک شدیم. تیمسار فلاحی داخل هلیکوپتر در کنار من نشسته بود. او در طول مسیر تا سنندج چندین بار جمله «الحیاه و عقیده» و «جهاد» را تکرار و سپس از جنبه‌های مختلف تفسیر کرد و در پایان گفت: باید در ارتش این مطلب پیاده شود.»
تیمسار فلاحی همان‌طور که به سازماندهی و قدرت رزمی یگان‌ها فکر می‌کرد، در اندیشه تقویت مبانی اعتقادی نظامیان هم بود. در سنندج تیمسار فلاحی هدایت عملیات را به عهده گرفت و سرانجام پس از گذشت حدود دو هفته توانست با دفع حمله مهاجمان امنیت را در سنندج برقرار کند.
شهید فلاحی برای آنکه به سران ضد انقلاب بفهماند، ارتش با تمام اقتدار پشتیبانی کامل خود را از تمام مردم عزیز و غیور کردستان ادامه می‌دهد و تأمین مردم را از هر گونه شرارت‌ها و دستبردهای آنان برقرار خواهد کرد، دستور داد چندین فروند هواپیما و هلیکوپتر در آسمان منطقه به پرواز در آیند تا بدین وسیله به آنها بگوید به هیچ‌وجه توان مقابله با ارتش را نخواهند داشت. پس از دفع فتنه اشرار در سنندج تیمسار فلاحی مقرر کرد از نظامیان لشکر 28 دعوت به عمل آید تا خود را به پادگان معرفی کنند و مسئولیت تأمین پادگان نیز به آنان محول شود.
بدین ترتیب پس از اولین عملیات نظامی در مقابله با عناصر ضد انقلاب و تمرکز پرسنل پراکنده لشکر و سر و سامان دادن لشکر 28 توسط تیمسار فلاحی گروه‌های داوطلب نظامی به تهران عزیمت کردند.
 
یک «داوطلب شهادت» درآئینه توصیف فلاحی
تیمسار فلاحی از حضور خود در سنندج خاطره‌ای نیز بیان کرده است: «روز 28 اسفند سال 1357 در میدان صبح‌گاه سنندج چند ساعت پس از هجوم به پادگان سربازی را دیدم که سرباز شهیدی را به دوش می‌کشید، هنوز خون شهید منعقد نشده بود و در مسیری که حرکت می‌کرد خون به روی لباس او و زمین می‌ریخت. وقتی جنازه سرباز شهید را داخل هلیکوپتر گذاشتیم که به کرمانشاه منتقل شود به سربازی که پیکر شهید را آورده بود گفتم: پسرم! تفنگت را اینجا بگذار. تو هم همراه شهید به کرمانشاه برو و پس از تحویل شهید به خانواده‌اش دوباره به اینجا برگرد. گفت: سنگر من خالی است، به‌خصوص که سنگر این شهید هم که در کنار سنگر من است، خالی مانده است و باید به سنگر خودم بروم و هم از سنگر خودم و هم از سنگر این شهید محافظت کنم. او پس از آنکه چند قدمی از من دور شد، یکی از همکاران که شاهد گفت‌وگوی ما بود، خودش را به نزدیکی‌ام رساند و گفت: تیمسار! این سرباز را شناختید؟ گفتم: نه، او یک مجاهد است، یک سرباز، یک فرشته! گفت: او برادر همان شهید است. سنگر خالی هم متعلق به برادرش است. به یاد مجاهدت‌های قهرمانان صدر اسلام افتادم. درباره ایثار و فداکاری‌های آنان چیزهایی شنیده یا مطالعه کرده بودم که در آن لحظه نمونه‌اش را به چشم می‌دیدم. روز بیست و نهم اسفند در آستانه حلول سال نو از مواضع و سنگرهای پادگان بازدید می‌کردم. همان سرباز دیروزی را در سنگرش دیدم که به شهادت رسیده بود. خودم جنازه او را به سمت هلیکوپتر بردم تا پس از انتقال به کرمانشاه در کنار برادرش به خاک سپرده شود. برای چنین سربازی کمتر از ابراهیم قائل نیستم. او با آنکه می‌دانست شهید می‌شود، مشتاقانه در راه شهادت قدم می‌گذاشت.»
 
ادامه تحریکات درسایر نقاط ایران
پس از ناکامی مخالفین انقلاب اسلامی در تصرف سنندج، آنان در سایر نقاط ایران مانند گنبد، سیستان و بلوچستان، خوزستان و چند شهر دیگر کردستان تحرکاتی کردند که در ظاهر برای دفاع از حقوق ستمدیدگان، اما در حقیقت انگیزه آنان تجزیه‌طلبی، ایجاد بحران و تشنج در جامعه و سرکوب مبارزات مردمی بود. در میان حوادث مزبور واقعه پاوه و خطر سقوط آن بازتاب بیشتری داشت، به‌طوری که امام خمینی برای نجات مردم آن شهر از ظلم و کشتار مهاجمان و به منظور جلوگیری از سقوط آن پیام جداگانه‌ای به نیروهای مسلح اعلام فرمود.
 
واقعه پاوه
در سحرگاه 24 مرداد ماه سال 1357 شهر پاوه به محاصره گروهی از مهاجمان در می‌آید که تعدادی از آنان چریک‌های مارکسیستی فدایی خلق بودند. تعداد مهاجمان که از پشتیبانی دشمنان خارجی حمایت می‌شدند حدود 5 هزار نفر مجهز به سلاح‌های مرگبار بود. تنها نیروی مدافع شهر تعداد کمی از پاسداران بودند که مجموع آنان به 300 نفر هم نمی‌رسید.
مهاجمان با بستن راه‌های ورودی هر جا پاسداری را داخل شهر می‌دیدند، دستگیر می‌کردند و با جدا کردن سر از بدنش سر بریده او را در خیابان‌های شهر می‌چرخاندند تا مردم را وادار به مراجعت به خانه‌های خود کنند.
باقی‌مانده پاسداران انقلاب اسلامی تا بامداد روز 25 مرداد مقاومت می‌کنند. در همان روز تیمسار فلاحی، دکتر چمران و فرمانده سپاه پاسداران به فرمان امام همراه با دو هلیکوپتر به کمک آنان می‌شتابند. هلیکوپترها در زیر رگبار آتش مهاجمین به کمک مجروحان اقدام می‌کنند و تعداد زیادی از آنان را نجات می‌دهند. قوای مهاجم به بیمارستان حمله می‌کنند و با به رگبار بستن بیماران و پرستارها تعدادی از آنان را به شهادت می‌رسانند. جنایات مهاجمان در پاوه سبب برانگیختن خشم مردم در بسیاری از شهرها می‌شود. بازار تهران و قم تعطیل می‌شود و اصناف دست از کار می‌کشند. تمام نیروهای انقلابی، ارتشی، نظامی و سیاسی برای رفتن به پاوه اعلام آمادگی می‌کنند.
اما دامنه این ناامنی‌ها به سنندج هم کشیده می‌شود. از سنندج خبر می‌رسید یکی از گروه‌های مسلح غیر قانونی مستقر در کردستان با همکاری حزب دموکرات زنان سنندج را به اسارت گرفته و با هجوم به پادگان سربازان را خلع سلاح کرده است. امام خمینی پس از پیام قبلی خطاب به مردم و نیروهای مسلح به منظور بسیج و اعزام نیرو به پاوه فرمان دیگری می‌دهد مبنی بر اینکه باید غائله سنندج سرکوب شود و اشرار دستگیر و محاکمه شوند:

بسم الله الرحمن الرحیم
الساعه خبر رسید که در سنندج حزب دموکرات‌ ارتشی‌ها و سازمان‌های آنان را محاصره کرده‌اند و اگر تا نیم ساعت دیگر کمک نرسد، اسلحه‌ها را می‌برند و از مسجد سنندج اطلاع دادند حزب دموکرات زن‌های ما را به گروگان برده‌اند. اکیداً به کلیه قوای انتظامی دستور می‌دهم به پادگان‌های مراکز ابلاغ کنند که به‌قدر کافی به طرف سنندج حرکت و با شدت اشرار را سرکوب کنند. پاسداران انقلاب در هر محلی هستند به مقدار کافی به سنندج و تمام کردستان با پل هوایی بسیج شوند و با شدت تمام اشرار را سرکوب کنند. تأخیر ولو به‌قدر یک ساعت تخلف از وظیفه و به‌شدت تعقیب می‌شود. از ملت ایران می‌خواهم مراقب باشند، هر یک از مأمورین تخلف کردند، فوراً اطلاع دهند. انتظار دارم تا نیم ساعت دیگر از قوای انتظامی به من خبر بسیج عمومی برسد.
و السلام، 28 مرداد 1358، روح‌الله الموسوی الخمینی

با فرمان امام، ارتش و مردم به سوی سنندج حرکت می‌کنند و غائله به پایان می‌رسد. اهالی کرمانشاه در یک راهپیمایی پیاده به سمت سنندج به راه می‌افتند. لشکر 28 سنندج طی اعلامیه‌ای به اطلاع مردم می‌رساند: «لشکر 28 سنندج با کمک مردم شرافتمند و مسلمان سنندج کاملاً منطقه را تحت کنترل دارد و فعلاً هیچ‌گونه نیازی به کمک بیشتر نیست و اگر لازم باشد مجدداً درخواست خواهد شد.»
ستاد مشترک ارتش نیز طی اعلامیه‌ای خبر پاکسازی پاوه را به اطلاع مردم رساند:
«در اجرای فرمان رهبر عالی‌قدر انقلاب اسلامی ایران و فرماندهی کل قوا، نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران اینک از یگان‌های زرهی، توپخانه، نیروهای ویژه هوابرد، ژاندارمری و پاسداران انقلاب به منظور در هم کوبیدن عناصر ضد انقلاب و پاکسازی منطقه پاوه با قاطعیت وارد عمل شد و ساعت 6 بامداد امروز، 1358/5/28 قبل از موعد مقرر توانستند شهر پاوه را تأمین و با وارد آوردن تلفات به عناصر ضد انقلاب آنها را متواری سازند.»
 
و ختام سخن...
انقلاب اسلامی در حیات پر نشیب و فراز خویش فتنه‌هایی فراوان را دیده و از سر گذرانیده است. در این میان «فتنه کردستان» به لحاظ عمق و پیچیدگی‌های آن، از جایگاهی ویژه برخوردار است. فتنه‌ای که با پایمردی فلاحی‌ها و چمران‌ها، بی‌اثر گشت و کردستان را همچنان درآغوش مام وطن نگه داشت.

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:56 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

تفسیر به رأی جالب وزیر اوقاف مصر:

 

منظور از "تین" و "زیتون" مصر و عربستان است!
«محمد مختار جمعه» وزیر اوقاف مصر برای اهداف سیاسی، آیات قرآن را تفسیر به رأی کرد.
منظور از "تین" و "زیتون" مصر و عربستان است!

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، «محمد مختار جمعه» وزیر اوقاف مصر برای اهداف سیاسی، آیات قرآن را تفسیر به رأی کرد.

وی ادعا کرد: به پلی که بین عربستان و مصر احداث خواهد شد در قرآن اشاره شده است؛ در آیات «والتین والزیتون. وطور سینین. وهذا البلد الأمین» منظور از تین و زیتون، مصر و عربستان سعودی است و "بلد امین" مکه مکرمه است و با این پل، خداوند دو کشور را به هم مرتبط خواهد کرد.

نکته جالب قضیه این است که این وزیر مصری از آیات سوره تین برای اثبات مالکیت عربستان برای جزایر "صنافیر" و "تیران" استفاده کرده است.

سخن او در مصر بازتاب هایی داشته است. «شیخ محمد عبدالله نصر» یکی از علمای مصر در برنامه "خط قرمز" که از شبکه ماهواره ای "الحدث الیوم" پخش می شد در مورد سخنان وزیر اوقاف مصر گفت: وزیر معمّم مصر آیه قرآن را تحریف کرده است.

او ادامه داد: محمد مختار جمعه از آیات الهی برای اغراض سیاسی استفاده کرده است و ما به کسی اجازه نمی دهیم که با دین خدا بازی کند و در مقابلش می ایستیم؛ همچنان که در مقابل اخوانی ها ایستادیم.

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:53 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۳۷۰
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۸
 

9 شاهد روز قیامت  

آری حضور مردم و گواهان و شاهدان هرچه بیشتر باشد شرمندگی زیادتر است.

عقیق:یکی از مسائل مهم قیامت وجود گواهان مختلف است، گرچه خدا نیازی به شاهد ندارد ولی انسان طوری است که هر چه حضور شاهدها را بیشتر احساس کند، برای تربیت و تقوای خود عامل مهمتری می‌یابد. برای نمونه توجه شما را به ماجرایی خواندنی جلب می‌کنم؛ روزی جناب عقیل خدمت حضرت علی(ع) رسید و تقاضای سهم بیشتری از آن امام عادل(ع) نمود، حضرت(ع) فرمود روز جمعه بیا ، عقیل هم آمد، حضرت دست او را گرفت و به نماز جمعه برد و آن جمعیت انبوه را به عقیل نشان داد و سپس فرمود: سهم بیشتر از بیت‌المال دادن، یعنی دزدیدن حق این همه مردم، عقیل که نگاهی به آن جمعیت کرد از درخواست خود پشیمان شد و رفت.

آری حضور مردم و گواهان و شاهدان هرچه بیشتر باشد شرمندگی زیادتر است، بعد از این مقدمه  وارد اصل بحث می‌شویم که گواهان در قیامت متعددند و قرآن می‌فرماید: « یَوم یَقوم الاشهاد» (آیه 51 سوره مؤمن) روزی که شاهدان به پا می خیزند. اما این شاهدان چه کسانی هستند؟ با مراجعه به قران کریم و استفاده از آیات، مطلب را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اولین شاهد خداست

در قرآن می‌خوانیم: «اِنَّ اللَّهَ عَلى کُلِّ شَىْ ءٍ شَهیدٌ» (آیه 17 سوره حج) همانا خداوند بر همه چیز گواه است و همچنین در آیه‌ای دیگر می‌خوانیم: «إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَیْكُمْ رَقِیبًا» (آیه 1 سوره نساء) همانا خداوند مراقب شماست، و نیز «كَانَ اللّهُ بِكُلِّ شَیْءٍ مُّحِیطًا» (آیه 126 سوره نساء) و خداوند بر همه چیز احاطه دارد، پس با این استناد اولین گواه و شاهد در دنیا و آخرت ذات مقدس الهی است.

دومین شاهد پیامبران‌اند

یکی دیگر از شاهدان در قیامت پیامبران بزرگوار(ع) هستند که قرآن می‌فرماید: «وَجِئْنَا بِكَ عَلَى هَؤُلاء شَهِیدًا» (آیه 41 سوره نساء) ما تو را، قیامت در حالی که گواه مردم هستی حاضر می‌کنیم، در جای دیگر می‌خوانیم: «وَیَوْمَ نَبْعَثُ فِی كُلِّ أُمَّةٍ شَهِیدًا عَلَیْهِم مِّنْ أَنفُسِهِمْ وَجِئْنَا بِكَ شَهِیدًا عَلَى هَؤُلاء» (آیه 89 سوره نحل) روزی که از میان هر قوم و امتی شاهدی از خودشان بر می‌انگیزیم بنابراین شاهد هر امتی در قیامت پیامبر همان امت خواهد بود و شاهد تمام انبیاء شخص رسول اکرم(ص) است.

سومین گواه امامان معصوم(ع) هستند

در قران کریم می‌خوانیم: «وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهَدَاء عَلَى النَّاسِ وَیَكُونَ الرَّسُولُ عَلَیْكُمْ شَهِیدًا»(آیه 143 سوره بقره) و بدین گونه ما شما را یک امت معتدل و میانه قرار دادیم تا شاهد بر مردم باشید و رسول خدا(ص) هم بر شما شاهد باشد.

برای متوجه شدن این آیه باید مراجعه کنیم به تفسیر آن، که در تفسیر صافی در رابطه با این آیه حدیثی را از کتاب کافی نقل کرده که امام محمد باقر(ع) فرمودند: که آن امت وسط (که شاهدانند) تنها ما هستیم، و نیز در همان تفسیر چنین می‌خوانیم که امام صادق(ع) فرمودند: در هر دوره و قرنی امامی هست که گواه و شاهد بر مردم هستند. لذا سومین شاهد در روز قیامت امامان معصوم(ع) هستند.

چهارمین شاهد فرشتگان هستند

در قران می خوانیم: «وَجَاءتْ كُلُّ نَفْسٍ مَّعَهَا سَائِقٌ وَشَهِیدٌ» (آیه 21 سوره ق) روز قیامت هر انسانی در پیشگاه عدل الهی حاضر می‌شود در حالی که در کنار او هم فرشته‌ای است که او را به محشر سوق می‌دهد و هم فرشته‌ای است که شاهد کارهای انجام شده اوست.

چهارمین شاهد در روز قیامت فرشتگان هستند، فرشتگانی که در قیامت گواه بر اعمال انسانند ممکن است همان گروه از مامورانی باشند که اعمال ما را در دنیا ضبط می‌نمایند و ممکن است سایر فرشتگان باشند.

پنجمین شاهد زمین است

یکی دیگر از شاهدان زمین است که در قرآن کریم می‌خوانیم: «یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا» (آیه 4 سوره زلزال) زمین در قیامت خبرهایش را بازگو می‌کند.

شهادت زمین در آن روز یا به وسیله ی وضع و نظامی که پیدا کرده است، همانگونه که ما به یکدیگر می گوئیم چشم تو شهادت می‌دهد که دیشب خواب نکرده‌ای و رنگ تو گواه آن است که ترسیده‌ای و یا عصبانی یا شاد شده‌ای، زمین آن روز هم دچار زلزله‌ای بسیار بزرگ می‌شود و بعد از کنده شدن کوه‌ها و به حرکت در آمدن آن‌ها و بهم خوردن و قطعه قطعه و سپس شن شدن آن‌ها با ما حرف ها دارد، وضع و نظام آن روز به ما مطالبی را می‌فهماند، همانگونه که دایره‌های تنه درخت پس از بریده شدن به ما تاریخ آن را می‌فهماند و همانگونه که نوشته ها به ما مقدار اطلاعات نویسنده را می‌گوید، زمین هم همانطور است و طبق این معنا مراد از شهادت دادن زمین، گواهی اوضاع آن است نه گفتگو و کلام.

در حدیثی می‌خوانیم که رسول خدا(ص) در هر منطقه‌ای دو رکعت نماز به جا می‌آورد و می‌فرمود این مکان بر نماز ما شهادت می‌دهد.

ششمین گواه وجدان است

یکی از شاهدان در آن روز، وجدان زنده و عقل و چشم بیدار شده انسان است که در قرآن آیات بسیاری آمده است که بارها انسان با کمال صراحت به گناه و انحراف خود اقرار می‌کند، اقراری از عمق جان و از تمام وجود، اقراری که شاید از اقرار هر شاهدی پر سوز و گدازتر است، جالب این که در آن روز خداوند هم همان وجدان را قاضی قرار می‌دهد و به انسان خطاب کرده و می‌فرماید: «اقْرَأْ كَتَابَكَ كَفَى بِنَفْسِكَ الْیَوْمَ عَلَیْكَ حَسِیبًا» (آیه 14 سوره اسراء) نامه عمل خود را بخوان! امروز روح و روان تو برای این که علیه تو گواهی دهند کافی است، همچنین در مناجات می‌خوانیم که می‌فرمایند: خدایا! هرگاه حساب مرا به خود من واگذار کنی جزای خویش را جز قهر و غضب و آتش دوزخ تو چیز دیگری نمیدانم.

هفتمین شاهدان اعضای بدن هستند

یکی از شاهدها در قیامت اعضای بدن (دست و پا و پوست و زبان) هستند که قرآن می‌فرماید: «یَوْمَ تَشْهَدُ عَلَیْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَیْدِیهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُوا یَعْمَلُونَ» (آیه 24 سوره نور) روزی که زبان ها و دست و پاهای مردم بر ضررشان گواهی می‌دهند و گاهی بر دهانشان مهر خورده و تنها ددست و پاها سخن می‌گویند.

جالب آنکه انسان که این گواهی را از چشم و گوش و پوست خود می‌بیند با کمال ناراحتی و شرمندگی به پوست خود می‌گوید چرا در این روز از آن گناهان رسوا و شرم آوری که توسط تو مرتکب شده‌ام پرده برداشته و گواهی می‌دهی؟!

پوست جواب می‌دهد، خداوندی که همه چیز را به نطق و گفتگو در می‌آورد ما را نیز به گواهی و سخن گفتن وادار نمود.

هشتمین شاهد زمان است

یکی دیگر از شاهدان  قیامت زمان (وقت) است که امام علی(علیه السلام) فرمود: « هیچ روزی بر انسان نمی‌گذرد مگر آن روز به انسان هشدار می‌دهد که من امروز برای تو روز نو هستم و گواه کارهایی خواهم بود که در من انجام می‌دهی و در روز قیامت به آنها شهادت خواهم داد، بنابراین سعی کن در این روز استفاده کامل خودت را در راه سعادت ابدی انجام دهی.

نهمین گواه خود عمل است

و اخرین شاهد در قیامت خود اعمال و کرده‌های انسان است که به صورت جسم در برابر انسان نمودار می‌شوند که در قرآن کریم می‌خوانیم: 

«فَالْیَوْمَ لَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَیْئًا وَلَا تُجْزَوْنَ إِلَّا مَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ» (آیه 54 سوره یاسین) امروز بر كسى هیچ ستم نمى‌‏رود جز در برابر آنچه كرده‌‏اید پاداشى نخواهید یافت، و نیز «وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا» (آیه 49 سوره کهف) روز قیامت انسان رفتار و کردار دنیای خود را در برابر خود حاضر می یابد.

 

منبع:جام


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:51 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۳۳۶۸
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۳
 

مداح مشهور در کنار شهید«مدافع حرم»  

صفحه اینستاگرام «سپاه سایبری مدافعان حرم» تصویری از مداح اهل بیت حاج مهدی سلحشور در کنار شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده» منتشر کرد.
عقیق:صفحه اینستاگرام «سپاه سایبری مدافعان حرم» تصویری از مداح اهل بیت حاج مهدی سلحشور در کنار شهید مدافع حرم «مصطفی صدرزاده» منتشر کرد.

 

ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:50 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

کد خبر: ۷۳۳۶۹
 
 

حدیث و شعر در«هدیه های امام علی(ع)»  

حجت الاسلام مهاجرانی گفت: احادیثی کوتاه و کاربردی برای زندگی امروز کودکان در مجموعه ۸ جلدی هدیه های امام علی(ع) انتخاب شده و یک چهار پاره شعر کودک هم متناسب با حدیث سروده شده است.

عقیق:حجت الاسلام سید محمد مهاجرانی از نویسندگان کودک و نوجوان از چاپ مجموعه هدیه های امام علی (ع) در آستانه سالروز میلاد باسعادت امیرالمومنین (ع) به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: هر جلد  از مجموعه هدیه های امام علی (ع) پنج حدیث دارد. مجموعه هدیه های امام علی(ع)  8 جلد دارد که دربردارنده 40 حدیث است. این مجموعه برای گروه سنی الف و ب توسط انتشارات بهار دلها منتشر شده است.

حجت الاسلام مهاجرانی اظهار داشت: در این مجموعه، حدیث با ذکر منبع آمده است و بعد ترجمه روان و ساده ای از حدیث انجام شده است. ترجمه تبدیل به یک چهارپاره شعر کودک شده است و با یک تصویر جذاب همراه شده است. در ذیل حدیث، توضیحی آمده است که فهم حدیث برای کودک راحت باشد. بدین منظور این توضیح در دو تا سه سطر به زبان کودکانه بیان شده است.

وی خاطرنشان کرد: برای اینکه مجموعه هدیه های امام علی(ع) در مراکز تربیتی همچون مهدهای قرآن کاربرد داشته باشد، توضیح حدیث آورده شده است تا بچه ها به راحتی متوجه معنا و مفهوم حدیث بشوند. در حقیقت یک صفحه کتاب شامل حدیث، ترجمه، تبدیل حدیث به شعر، شرح حدیث و یک تصویر است.

این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه در انتخاب احادیث نکاتی را مدنظر داشتم، عنوان کرد: اولین نکته این بود که احادیث کوتاه باشد تا حفظ آنها برای کودک راحت باشد. بدین منظور احادیثی انتخاب شد که نیم سطر داشته باشند.

حجت الاسلام مهاجرانی با اشاره به اینکه احادیث ساده و ملموس انتخاب شد تا نیاز به پیش زمینه نداشته باشند، بیان کرد: تلاش کردم احادیث تنوع محتوایی داشته باشند و مباحث مختلف اعم از خداشناسی، محبت، دوستی و نظم را پوشش دهند.

وی تصریح کرد: مسئله دیگری که در انتخاب احادیث برایم مهم بود قابل فهم بودن آنها برای کودکان بود و اینکه احادیث برای کودکان کاربردی هم باشد. برخی احادیث مسایلی را برای سن خاصی مثلا سن جوانی مطرح کرده اند. من تلاش کردم احادیثی را انتخاب کنم که در دنیای امروز کودکان کاربرد داشته باشد و بچه بتواند از آنها در زندگی خود استفاده کند.

این نویسنده کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: مفید بودن مجموعه هدیه های امام علی(ع) به این برمی گردد که کودک، والدین و مربیان آن تا چه اندازه با این مجموعه ارتباط برقرار کنند.

در صفحه ای از مجموعه هدیه های امام علی با موضوع " یاری کنی یاری شوی" آمده است:

کما تعینو تعان

 آنگونه که یاری می کنی، یاری می شوی.

 

کمک بکن به مردم

تا کمکت نمایند

وقتی که تنها هستی

به یاریت بیایند

 

شرح: اگر به دوستت که پول نیاز دارد، کمک کنی او هم به تو کمک می کند. اگر به همسایه بیمارت کمک کنی، او نیز تو را کمک می کند. اگر به هم کلاسی ات کمک درسی کنی، او نیز در درس ها تو را کمک می کند.

 

در صفحه دیگری از مجموعه هدیه های امام علی(ع) که به موضوع "کار و به پایان رساندن آن" پرداخته شده است، می خوانیم:

العمل العمل ثم النهایه

کار کنید، کار کنید و آن را به پایان برسانید

 

کار کار پشت کار

تلاش کنی عزیز جان

 دنبال کار را بگیر

 تا برسد به پایان

شرح: کسی که درسی را شروع کند و ادامه ندهد نتیجه نمی گیرد. کسی که ورزشی را شروع کند و تمام نکند، ورزشکار نمی شود. کسی که خوشنویسی را شروع کند و تمام نکند، خوشنویس نمی شود.

گفتنی است، مجموعه ۸ جلدی " هدیه های امام علی(ع) " نوشته حجت الاسلام سید محمد مهاجرانی به قیمت هر جلد ۱۵۰۰ تومان توسط انتشارات بهار دلها چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

منبع:شبستان


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:45 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 85389 یکشنبه، 29 فروردین 1395 - 23:50
 
 
مناجات شبانه شهید مدافع حرم
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): ﺍﻭﻝ ﻓﮑﺮ ﮐﺮﺩﻡ ﺩﺭﺏ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﺟﻠﻮﺗﺮ ﮐﻪ ﺭﻓﺘﻢ ﺩﯾﺪﻡ ﺑﺎﺯ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺍﺧﻞ ﺷﺪﻡ. ﺷﻬﯿﺪ ﻣﺤﺴﻦ ﮐﻤﺎﻟﯽ ﺗﮏ ﻭ ﺗﻨﻬﺎ، ﺩﺭ ﺩﻝ ﺷﺐ، ﮐﻨﺎﺭ ﻣﺰﺍﺭ ﺷﻬﺪﺍ ﺧﻠﻮﺕ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺯﯾﺎﺭﺕ ﻋﺎﺷﻮﺭﺍ ﻣﯿﺨﻮﺍﻧﺪ.
  

یکی از دوستان شهید محسن کمالی می گوید: «ﻧﺰﺩﯾﮏ ﻧﯿﻤﻪ ﻫﺎﯼ ﺷﺐ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻫﯿﺌﺖ ﺑﺮﻣﯿ ﮕﺸﺘﻢ ﻭ ﺩﻟﻢ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩ. ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ ﮔﻮﻫﺮﺩﺷﺖ ﺭﺳﯿﺪﻡ ﻭ ﺧﻮﺍﺳﺘﻢ ﮐﻨﺎﺭ ﻣﺰﺍﺭ ﺷﻬﺪﺍﯼ ﮔﻤﻨﺎﻡ ﻓﺎﺗﺤﻪ ﺍﯼ ﺑﺨﻮﺍﻧﻢ.

ﺍﻭﻝ ﻓﮑﺮ ﮐﺮﺩﻡ ﺩﺭﺏ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ، ﺍﻣﺎ ﺟﻠﻮﺗﺮ ﮐﻪ ﺭﻓﺘﻢ ﺩﯾﺪﻡ ﺑﺎﺯ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺍﺧﻞ ﺷﺪﻡ. ﺷﻬﯿﺪ ﻣﺤﺴﻦ ﮐﻤﺎﻟﯽ ﺗﮏ ﻭ ﺗﻨﻬﺎ، ﺩﺭ ﺩﻝ ﺷﺐ، ﮐﻨﺎﺭ ﻣﺰﺍﺭ ﺷﻬﺪﺍ ﺧﻠﻮﺕ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺍﻧﮕﺎﺭ ﺯﯾﺎﺭﺕ ﻋﺎﺷﻮﺭﺍ ﻣﯿﺨﻮﺍﻧﺪ.

مناجات شبانه شهید مدافع حرم در مسجد

ﺟﻠﻮ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﻼﻡ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﭘﺮﺳﯽ، ﺍﺣﺴﺎﺱ ﮐﺮﺩﻡ ﻣﺰﺍﺣﻤﺶ ﺑﺎﺷﻢ. ﺧﻮﺍﺳﺘﻢ ﺯﻭﺩﺗﺮ ﺗﻨﻬﺎﯾﺶ ﺑﮕﺰﺍﺭﻡ ﮐﻪ ﺷﺮﻭﻉ ﮐﺮﺩ ﺑﻪ ﺻﺤﺒﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ: «ﮐﺎﺵ ﻣﺎ ﻫﻢ ﻣﺜﻞ ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺪﺍ ﮐﺮﺑﻼﯾﯽ ﺑﺸﯿﻢ؛ ﮐﺎﺵ ﻣﺎ ﻫﻢ ﺷﻬﯿﺪ ﺑﺸﯿﻢ. ﺍﻣﺎ ﻣﺎ ﮐﺠﺎ ﻭ ﺷﻬﺎﺩﺕ کجا؟»
ﺍﻭ ﻋﺎﺷﻖ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺑﻮﺩ.»

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:45 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 85390 یکشنبه، 29 فروردین 1395 - 23:59
 
 
داعش دوباره به جان مردگان عراق افتاد + عکس
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): عناصر گروه تروریستی داعش، یکی از قبرستان های عراق را تخریب کردند
  

داعش به اقدامات ویران گرایانه خود در عراق ادامه می دهد.

 
عناصر این گروه تروریستی با رفتن به مقبره ای در شهر "عانه" در استان الانبار عراق، قبور مسلمانان را تخریب کردند.
 
گروه تروریستی داعش دلیل تخریب این قبور را جلوگیری از شرک و تبرک جستن مردم به قبور اعلام کرده است.
 
داعش از ابتدای فعالیت در عراق تاکنون بنابر عقاید تفکیری خود بسیاری از آثار تاریخی و قبرستان های این کشور را تخریب کرده است.
 
هم اکنون بخشی از استان بزرگ الانبار در غرب عراق در اشغال داعش است و قوانین این گروه تروریستی در این مناطق اجرا می شود.
 

داعش دوباره به جان مردگان عراق افتاد + عکس

 

داعش دوباره به جان مردگان عراق افتاد + عکس

   

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:43 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 85357 یکشنبه، 29 فروردین 1395 - 20:15
 
 
آثار دنیایی دعا برای امام مهدی (عج)
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): امام هادی علیه السلام دعای آن مرد را پاداش داد به اینکه در حق او دعا کرد ، با اینکه در آن هنگام او از اهل ایمان نبود.
  

یکی از اقسام نصرت صاحب الزمان علیه السلام، یاری کردن به زبان است و اگر مومن برای مولای خود خالصانه دعا کند مولایش هم برای او خالصانه دعا می کند و دعای آن حضرت (عج) کلید هر خیر و از بین برنده ی هر شّر است.

در کتاب خرایج آمده است: شحصی به نام عبدالرحمن مقیم اصفهان، شعیه بود. از او پرسیدند: چرا به امامت حضرت علی النقی علیه السلام معتقد شدی؟ گفت: چیزی دیدم که موجب شد من این چنین معتقد شوم؛ من مردی فقیر ولی زباندار و پرجرأت بودم، در یکی از سال ها اهل اصفهان مرا با جمعی دیگر برای شکایت به دربار متوکل بردند، در حالی که بر آن دربار بودیم دستوری از سوی او بیرون آمد که علی بن محمد بن الرضاعلیهم السلام احضار شود.

به یکی از حاضران گفتم: این مرد کیست که دستور احضارش داده شده؟ گفت: او مردی علوی است که رافضیان معتقد به امامتش هستند.

سپس گفت: چنین می‌دانم که متوکل او را برای کشتن احضار می‌کند. گفتم: از اینجا نمی‌روم تا این مرد را ببینم چگونه شخصی است؟ گوید: آنگاه او سوار بر اسب آمد و مردم از سمت راست و چپ راه، در دو صف ایستاده به او نگاه می‌کردند. هنگامی که او را دیدم، محبتش در دلم افتاد، بنا کردم در دل برای او دعا کردن که خداوند شرّ متوکل را از او دفع نماید، او در بین مردم پیش می‌آمد و به کاکل اسبش نگاه می‌کرد، و به چپ و راست نظر نمی‌افکند، من در دل پیوسته برایش دعا می‌کردم. هنگامی که کنارم رسید صورتش را به سویم گردانید، آنگاه فرمود: «خداوند دعایت را مستجاب کند، و عمرت را طولانی نماید، و مال و فرزندت را زیاد سازد.» 

از هیبت او به خود لرزیدم و در میان رفقایم افتادم، پرسیدند: چه شد؟ گفتم: خیر است و به هیچ مخلوقی نگفتم. پس از این ماجرا به اصفهان برگشتیم، خداوند به برکت دعای او راه‌هایی از مال بر من گشود به طوری که امروز من تنها هزار هزار درهم ثروت در خانه دارم غیر از مالی که خارج از خانه؛ ملک من است، و ده فرزند دارا شدم، و هفتاد و چند سال از عمرم می‌گذرد، من به امامت این شخص قائلم که آنچه در دلم بود دانست و خداوند دعایش را درباره‌ام مستجاب کرد. 1

ای خردمند نگاه کن چگونه امام هادی علیه السلام دعای این مرد را پاداش داد به اینکه در حق او دعا کرد به آنچه دانستی، با اینکه در آن هنگام او از اهل ایمان نبود، حال چگونه درباره حضرت صاحب الزمان علیه السلام فکر می‌کنی؟

پی نوشت:

1- الخرایج: باب حادی عشر فی معجزات الامام علی بن محمد الهادی علیه السلام

منبع: کتاب آیین انتظار (خلاصه مکیال المکارم)، واحد پژوهش انتشارات مسجد مقدس جمکران، صفحه 135

 

 
 

منبع: شبستان


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:42 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 کد خبر: 85174 دوشنبه، 30 فروردین 1395 - 00:18
 
 
خدمت به ایثارگران به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد
 
خدمت به ایثارگران به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیردشهیدخبر(شهیدنیوز): علی روزفراخ سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان بجنورد در دیدار با دو جانباز و آزاده ایثارگران را سرمایه های ارزشمند انقلاب خواند و گفت : مسئولین نباید رسالت و وظیفه قانونی و اخلاقی خود را در برابر ایثارگران فراموش کنند بلکه لازم است با اهتمام جدی خدمت به ایثارگران و خانواده های صبور ایشان را به عنوان یک اولویت در دستور کار خود قرار دهند .
  
صبح روز (شنبه) 28 فروردین 95در آستانه روز ارتش علی روزفراخ سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان بجنورد به اتفاق سرهنگ زینالی جانشین تیپ 130 شهید دلجویان با خانواده جانباز متین پور و همچنین جانباز و آزاده رجب ایمانی دیدار کرد .
علی روزفراخ در این دیدارها نقش ارتش را در پیشبرد اهداف نظام اسلامی چه در دوران شکل گیری انقلاب ، چه دوران دفاع مقدس و چه بعد از آن بسیار تعیین کننده خواند و گفت : دلاورمردان ارتشی در تمام مقاطع انقلاب به درستی به رسالت خود عمل کردند و نقشی ماندگار ایفا نمودند .
وی ایثارگران را سرمایه های ارزشمند انقلاب خواند و گفت : مسئولین نباید رسالت و وظیفه قانونی و اخلاقی خود را در برابر ایثارگران فراموش کنند بلکه لازم است با اهتمام جدی خدمت به ایثارگران و خانواده های صبور ایشان را به عنوان یک اولویت در دستور کار خود قرار دهند./ب
 
 

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:41 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 85385 یکشنبه، 29 فروردین 1395 - 23:10
 
 
برکناری فرمانده به دلیل شکست! + سند
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): تروریست های گروه حرکه نور الدین الزنکی عصر روز گذشته با منتشر کردن بیانیه ای محمد سعید مصری فرمانده و رهبر این گروه تروریستی را به دلیل شکست های متعدد از سایر گروه های تروریستی و ارتش سوریه از کار برکنار کردند و به جای او توفیق شهاب الدین را به عنوان دبیر کل جدید این گروه تروریستی انتخاب کردند
  

۱

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:40 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 85384 یکشنبه، 29 فروردین 1395 - 23:00
 
 
جنگ روانی علیه سردار قاسم سلیمانی+ تصاویر
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): شبکه فاکس نیوز جنگ روانی وسیعی علیه "سردار سلیمانی" به راه انداخته است.
  

جنگ روانی رسانه های غربی علیه مقامات لشکری و کشوری جمهوری اسلامی ایران پایان ندارد و اخیرا رسانه های غربی  در تازه ترین اقدام خود  به سراغ فرمانده سپاه قدس رفتند.

البته این موضوع که اقدام جدیدی نیست در سال گذشته میلادی نیز به شکلی دیگر مطرح شده و اعتقاد رسانه های وابسته به امپریالیسم این است که  "سردار سلیمانی" به " مسکو"  سفر کرده که البته تاکنون هیچ منبعی این موضوع را تائید نکرده است.



**ادعای شبکه " فاکس نیوز"

شبکه خبری "فاکس نیوز" به نقل از آنچه "چندین منبع اطلاعاتی" خوانده مدعی شده است "سردار قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، بار دیگر به  "مسکو" سفر کرده و قصد دارد با "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهور روسیه دیدار کند.

 

جنگ روانی رسانه‌های غربی علیه


 

"فاکس نیوز" ادعا کرده است این دومین سفر "فرمانده سپاه قدس"  به "مسکو" از زمان حصول توافق هسته‌ای و نخستین سفر او پس از خروج بخشی از  "نیروهای روس"  از سوریه است.

در ادامه ادعاهای مطرح شده آمده است: "سردار سلیمانی" قرار است در این سفر دو روزه با روس‌ها در مورد مرحله بعد نبرد در سوریه رایزنی کند. تحویل  "سامانه اس-300 "  به ایران در "سفر پیشین" سردار سلیمانی به  "مسکو"  نهایی شد.

خبرگزاری  "رویترز" به نقل از مقامی ایرانی مدعی شده بود: "فرمانده سپاه قدس" برای گفتگو درباره سامانه اس 300 و همچنین همکاری نظامی بیشتر، به مسکو سفر کرده است. البته سخنگوی  "کرملین" دیدار فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رئیس جمهور روسیه در"  مسکو را تکذیب کرد.  

سوال اینجاست که چگونه  "فاکس نیوز"  از سفر  "سردار سلیمانی" مطلع بوده  و آیا این موضوع صحت دارد؟  البته مقامات کشورمان تاکنون در این زمینه اظهار نظر نکردند ؛ اما تکذیب سخنگوی "کرملین"  به عنوان یک مقام رسمی روس نشان می دهد صحت این ادعا جای سوال جدی دارد.



**ادعای قابل تامل "رویترز"
 

از طرفی  "رویترز"  هم مدعی شده سفر  "فرمانده سپاه قدس" جمهوری اسلامی ایران به نقل از یک مقام ایرانی تائید شده و این در حالی است که در هیچیک از پایگاه های خبری رسمی کشور صحت ادعای مذکور تائید نشده است.


 

جنگ روانی رسانه‌های غربی علیه


 

در حقیقت رسانه های وابسته به ایالات متحده آمریکا تلاش می کنند تا با طرح ادعاهای اینچنینی مقدمات تحریم های بیشتر ضد جمهوری اسلامی ایران را فراهم کنند و ادعای اخیر هم در همین راستا انجام شده است.



**صحت و سقم سفر  "سردار سلیمانی"  و واکنش مقامات آمریکایی ؟

جالب است که پس از تکذیب ادعای سفر سردار سرلشکر "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران به فدراسیون روسیه ، رسانه های غربی بازی روانی جدیدی آغاز کردند که در آن "جان کری"  نگرانی خود را از سفر (مورد ادعایی) مقام نظامی ایرانی ابراز داشته است.

 فاکس نیوز در این باره نوشت: "کری" از روسیه درباره سفر "سردار سلیمانی" به "مسکو" پرسیده و مدعی شده است این سفر قطعنامه سازمان ملل را نقض می کند. این رسانه آمریکایی افزود: "جان کری" در گفتگو با همتای روس خود به شدت از سفر فرمانده سپاه قدس ایران به  "مسکو"  ابراز نگرانی کرده است.
 
براساس این گزارش، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که "جان کری" در گفتگوی تلفنی با "سرگئی لاوروف" نگرانی خود از این موضوع را ابراز داشته است.  "جان کربی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز مدعی شد: چنین سفرهایی، اگر خبر آن صحت داشته باشد، نقض قطعنامه سازمان ملل است و موضوعی جدی برای نگرانی محسوب می شود.  فاکس نیوز افزود: وی به واکنش "سرگئی لاوروف" به تماس تلفنی  "جان کری" اشاره ای نکرده و نگفت که پاسخ  "لاوروف"  به این ابراز نگرانی چه بوده است.

جنگ روانی رسانه های خارجی امتداد اقدامات اخیر "کاخ سفید" در راستای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران بوده  که البته این سناریو برای فرمانده سپاه قدس تاکنون محقق نشده و به نظر می رسد در آینده هم محقق نخواهد شد.  


گزارش از محمد زرچینی

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:39 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 84850 شنبه، 28 فروردین 1395 - 08:10
 
 
این مادر میخواهد همه فرزندانش را فدای عمه سادات کند
 
این مادر میخواهد همه فرزندانش را فدای عمه سادات کندشهیدخبر(شهیدنیوز): حوالی ساعت ۹ صبح پنجشنبه بود که با به صدا درآمدن تلفن متوجه شدیم تشییع پیکر شهید سید اسماعیل حسینی تا دقایقی دیگر از مهدیه مشهد انجام خواهد شد شاید این شهید از این لحاظ ویژه بود که مادر این شهید بزرگوار فروردین ماه سال ۹۴ پسر دیگرش سید مجتبی حسینی را در که در بصر الحریر به شهادت رسیده بود تشییع کرده بود و حالا در آخرین روزهای فرودین ماه سال ۹۵ سید اسماعیل دیگر پسرش را که در روزهای پایانی سال ۹۴ به شهادت رسیده بود تشییع می کرد. اما این مادر مانند سروی استوار در مراسم دومین پسرش شرکت می کرد. در ادامه گفتگوی مختصر اویس با این مادر بزرگوار را در حاشیه تشییع پیکر فرزند عزیزش مطالعه نمایید
  

اولین واکنش وقتی متوجه شهادت سید اسماعیل شدید چه بود؟

هیچی – موقع رفتن باهاش خداحافظی کردم. از زیر قرآن ردش کردم. موقعی که رفت گفت: « مادر وقتی رفتم دیگر بعد من پشت سرم گریه نکنی». دو دفعه آمد دستم را بوسید از من خداحافظی کرد و چندین بار گفت:« مادر گریه نکنی» . در جواب گفتم: نه پسرم ، من تو را به خدای یگانه و حضرت زینب(س) سپردم. دیگر هم گریه نکردم چون پسرم وصیت کرده بود. در وصیت نامه اش هم نوشته است که : “مادرم گریه نکنی زیرا که مادر عباس‌ها گریه نمی‌کنند” دارم وصیت پسرم را به جای می‌آورم

این روزها گروهی می‌گویند مدافعان حرم برای پول می‌روند، پاسخ شما به این افراد چیست؟

نه نه نه – ما برای پول نفرستادیم – پسرم ۶ سال در جنگ افغانستان جنگیده بود وقتی اوضاع سوریه را نیز دیدیم فقط به قصد دفاع و حفاظت از حرم عمه جانش فرستادیمش.ما اصلا مشکل و نیاز مالی نداشتیم شکر خدا وضع مان خوب است.فقط برای دفاع از عمه جان زینب(س) و عمه جان رقیه(س) ما رفت.

اگر به گذشته بازگردید بازهم اجازه می‌دهید پسرانتان مدافع حرم شوند و به شهادت برسند؟

بله بله – پشت به پشت هم باید بروند. باید برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) بروند.سید مجتبی سال گذشته ۳۱فروردین در عملیات بصرالحریر بشهادت رسید و اینک پس از او برادرش سید اسماعیل هم ۲۱ اسفند ۹۴رفت.بعد از مجتبی و اسماعیل دیگر فرزندانم را نیز راهی سوریه می‌کنم تا سنگرشان خالی و سلاح‌شان بر زمین نماند.

اوصافتان را زیاد شنیدیم و اکنون می‌بینیم شما چون ام وهب سرشار آرامش خاصی هستید، این آرامش از کجا آمده؟

این آرامش و قوت قلب و تقویت اراده را از حضرت رینب (س) گرفته ام. این آرامش را آنها به من داده‌اند.

سخن آخرتان:

از مردم تقاضا دارم که ان‌شاءالله راه مدافعان حرم را، راه شهیدان را ، راه حضرت زینب (س) را، راه امام زمان (عج) را ادامه بدهند

۵

۱۲۳

   
  

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:36 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
   کد خبر: 85300 یکشنبه، 29 فروردین 1395 - 18:25
 
 
تفاوت نیروی هوایی و هوانیروز چیست؟
 
شهیدخبر(شهیدنیوز): بسیاری از آحاد مردم هم نمی‌دانند تفاوت بین هوانیروز و نیروی هوایی در چیست و رسانه‌ها باید در این رابطه کاری کنند.
  

نقش هوانیروز در هشت سال دفاع مقدس یک نقش بسیار اثرگذار و کلیدی است، هیچ عملیاتی در هشت سال دفاع مقدس انجام نشد مگر این که هوانیروز در آن عملیات شرکت داشت. هوانیروز یکی از یگان‌های کارآمد و بسیار موثر نیروی زمینی و در خدمت تمامی ملت ایران بوده و است.

به مناسبت 29 فروردین روز ارتش، گفت‌وگویی را با امیرسرتیپ دوم خلبان هوشنگ یاری فرمانده هوانیروز نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی تر‌تیب دادیم که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

* آمادگی رزمی هوانیروز را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
حجم بالای پروازهایی که در دوران دفاع مقدس صورت گرفت تجارب بسیار خوبی را برای هوانیروز به ارمغان آورد، بعد از دوران دفاع مقدس تعدادی از پروازها آموزشی، برخی عملیاتی، تعدادی با هدف انتقال مجروح، برخی به جهت ترابری و به طور کلی انواع پروازها در هوانیروز صورت می‌گیرد. این تنوع پروازی ایجاب می‌کند هوانیروز تعمیر و نگهداری بسیار مطمئنی داشته باشد چرا که اگر کوچکترین قطعه با مشکل مواجه شود پرواز انجام نمی‌شود.

تجربه هشت سال دفاع مقدس در کارها، خلاقیت‌ها و ابتکارات نیروها موثر بوده و هوانیروز توانسته هر روز بهتر از قبل بالگردها را آماده پرواز کند، الحمدلله آمار توان رزمی هوانیروز امروز نسبت به آماری که اوایل انقلاب مستشاران خارجی ارائه می‌کردند افزایش بیشتری داشته است، تعداد پروازهای امروز بیشتر از گذشته است و ماموریت‌های مختلفی که در سراسر کشور انجام شده نشان می‌دهد هوانیروز از آمادگی بسیار خوبی برخوردار است. مثال این آمادگی انتخابات هفتم اسفند سال 94 است‌، هوانیروز در انتخابات حضور موثری داشت و به خاطر اهمیتی که نظام جمهوری اسلامی ایران برای مردم عزیز ایران در جای جای کشور قائل است و حتی رای مردم در یک دره کوچک هم اخذ می‌شود، هوانیروز حدود 70 ساعت پرواز در صعب‌العبورترین مناطق را انجام داد. این‌گونه ماموریت‌ها نشان‌دهنده آمادگی کامل هوانیروز، بالگردها و خلبانان تیزپرواز و با تجربه هوانیروز است.

تنوع ماموریت‌هایی که هوانیروز بر عهده دارد بسیار گسترده است؛ پشتیبانی آتش، تامین نیروهای رزمنده، ترابری نفرات، هلی‌برن نیروهای رزمنده، فرماندهی و کنترل، شناسایی و ماموریت‌های متنوع دیگر باعث شده وجود بالگردهای هوانیروز در عملیات‌های رزمی، مردم‌یاری، اورژانسی و تخلیه مجروحین در دوران دفاع مقدس و امروزه حضوری موثر و همیشگی باشد.

* هوانیروز در عملیات مرصاد هم نقش موثری داشت. در این‌باره توضیح دهید؟
فرمانی که حضرت امام(ره) به فرمانده محترم نیروی هوایی و فرمانده هوانیروز وقت دادند، نشان داد که بالگردهای هوانیروز همانند آیه شریفه «وارسل علیهم طیرا ابابیل» به‌سان پرندگان مانند ابابیل رفتند و تانک‌ها و خودروهای منافقین را یکی پس از دیگری شکار کردند.

نقش هوانیروز در عملیات مرصاد نقش بی‌بدیلی است. حضرت امام(ره) با کسی رودربایستی و تعارف نداشتند و بی‌دلیل از کسی تعریف و تمجید نمی‌کردند. به این خاطر آن لوح زرینی که حضرت امام(ره) برای هوانیروز ارسال کردند نشان‌دهنده اثرگذاری خوبی بود که خلبانان و کارکنان فنی و بالگردهای هوانیروز در عملیات مرصاد داشتند.

در آن عملیات، شهید صیاد شیرازی از داخل بالگرد کار فرماندهی و کنترل را انجام دادند و هوانیروز توانست به همت این شهید بزرگوار و عزیزان دیگر، عملیات موفق دیگری در پرونده خود به ثبت برساند.

*  از خاطرات به یادماندنی خود از دوران دفاع مقدس بگویید.
ما گنجینه‌ای از خاطرات داریم، نمی‌توان یک خاطره را به عنوان به یاد‌ماندنی‌ترین خاطره جدا کرد و نام برد. خاطرات آن دوران هم به یاد ماندنی و زیبا هستند، بالگردهایی که با مشکل مواجه می‌شدند و به عقب هدایت می‌شدند، انجام ماموریت در هوای بد، شهید صیاد شیرازی، امیر دادوین، شهید شیرودی، شهید کشوری، شهید پایه‌خان، شهید شمشادیان و ... از خاطرات زیبای آن دوران هستند.

در هوانیروز خاطرات زیادی وجود دارد، از نوع پروازهایی که گاهی در گردنه خان انجام می‌شد یاد دارم که در گردنه خان در یک لحظه هوا خراب می‌شد، وقتی هم که هوا خراب می‌شد بلافاصله گردنه بسته می‌شد.

شهید کاظمی زمانی فرمانده شمال‌غرب بودند، خاطرات پروازی از این عزیزان بسیار زیاد است هوانیروز به صورت تیمی و گروهی ماموریت‌های محوله را انجام می‌دهد. تنها یک نیروی خلبان یا فنی وجود ندارد. گروه بالگردها، گروه کارکنان و گروه خلبانان تاثیر بسیار زیادی در عملیات‌ها داشتند.

* ممکن است در هر پرواز برگشتی نباشد، از حس و حال خلبانان قبل از پرواز و خداحافظی با خانواده و عزیزانشان بگویید.
مرگ دست خداست، همه انسان‌ها رفتنی هستند. خوش به حال کسی که به مرگ خود، رنگی اعتقادی ببخشد. خدا حضرت امام(ره) را رحمت کند و طول عمر به رهبر معظم انقلاب بدهد، این عزیزان بودند که فرهنگ ایثار و شهادت را احیا کردند و درخت انقلاب را آبیاری نمودند و به هشت سال دفاع مقدس رنگ و بوی خدایی بخشیدند. مطمئنا روحیه ولایتمداری و اعتقاد به ایثار و شهادت است که باعث شده امروز خلبانان و عزیزان فنی هوانیروز در امنیت کردستان، پروازهای اورژانس، انتخابات‌ها، زلزله و حوادث طبیعی و در بازسازی کشور اثرگذار باشند. خلبانان عزیز اعتقاد دارند هر لحظه‌ای که از زمین کنده شدند، تک‌اف کردند و در آسمان آرام آرام ارتفاع گرفتند ممکن است لحظه آخر باشد و خود را به خدا می‌سپارند. اگر هم روزی این سعادت نصیب هر کدام از هم‌پروازی‌های ما شد که راه شهدای هوانیروز مانند شهید شیرودی، شهید کشوری، شهید شمشادیان، شهید سهیلیان، شهید چاقروند، شهید آسیایی، شهید مهدوی، شهید ملک‌اولایی، شهید وجدانی و شهدای دیگر نصیبشان شد قطعا خدا را سپاسگزار خواهند بود.

* آیا در نگهداری، ساخت و تعمیرات بالگردها به خودکفایی رسیده‌ایم‌؟
از آنجا که ما علاوه بر بحث نگهداری به دنبال بهینه و ارتقا هم هستیم، بنابراین نمی‌توانیم در یک مرحله بگوییم به خودکفایی رسیده‌ایم. در حال حاضر ما به اهداف و نتایج خوبی رسیده‌ایم و مطمئنا حرف‌های بهتری برای زدن خواهیم داشت.

در سال 94 بیش از 50 فروند پی‌ام‌پی یا تعمیرات 300 ساعته داشتیم. قریب به 100 فروند تعمیر 100 ساعته داشتیم. تعمیرات هفتگی هم داریم. 9 فروند هم بالگرد زمینگیر طولانی مدت داشتیم که الحمدلله توانستیم از این بالگردها به عنوان اوسی‌ام یا کار فراسازمانی برای هوانیروز بهره‌برداری کنیم.

* آیا شما با مراکز دانش‌بنیان تعامل دارید؟
بله، در هوانیروز، در مرکز آموزشی خلبانی و بالگردی، در جهاد خودکفایی و در معاونت آموزشی هوانیروز مراکز پژوهشی وجود دارد، ما با دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان برای تامین قطعات، ارتباطات خوبی داریم. با وزارت دفاع، صنایع پنها، یسا، صنایع یا مهدی و دیگر مراکز ارتباط خوبی داریم و این ارتباطات باعث شده از لحاظ روند علمی، تغییراتی در تاکتیک‌ها و تکنیک‌ها بدهیم. از طرفی هم در بحث ساختار قطعاتی این مطلب را دنبال می‌کنیم و سعی داریم به‌روز باشیم، چرا که در بحث پرواز باید به روز بود و اگر به روز نباشیم ممکن است در ترافیک هوایی با مشکل مواجه شویم.

* از سختی کارتان بفرمایید؟
ما امید و انرژی مثبت را در نظر داریم و به سختی‌ها فکر نمی‌کنیم؛ سختی‌ها فراوان هستند. این راه، راه پیچیده و گسترده‌ای است. تنوعی از تهدیدات وجود دارد. ما هنوز به مدینه فاضله دست پیدا نکرده‌ایم. بالطبع سختی‌ها و نارضایتی‌های خاصی هم وجود دارد. اما با همه اینها اهداف مقدسی داریم که تمام سختی‌ها را برای ما شیرین می‌کند.

خیلی از کسانی که در این پایگاه دست‌اندرکار بودند در قضیه بالگردها از من می‌خواستند که بالگردها را برای صنایع پنها بفرستیم. باورشان نمی‌شد که خودمان بتوانیم بالگردها را تعمیر و راه‌اندازی کنیم. اما اعتقاد قلبی همه سختی‌ها را شیرین می‌کند و انسان را به این خودباوری می‌رساند که این کار شدنی است، یک سال تحمل کرده‌ایم و دچار یأس نشدیم و در نهایت به اهداف خود رسیدیم.

پرواز با بالگرد، پرواز بسیار سختی است. در بالگرد چتر وجود ندارد و بالگرد باید با تکنیک‌های خلبان به زمین بنشیند. بالگرد دارای وایبریشن به معنای ارتعاشات طولی و عرضی است. این ارتعاشات باعث می‌شود گردن و گاهی حتی نخاع آسیب ببیند حتی گوش‌ها از صدای بالگرد صدمه می‌بینند، ما به دنبال این هستیم که بتوانیم تا جایی که ممکن است وایبریشن را کمتر و ایمنی پرواز را تا حد امکان بیشتر کنیم.

* تفاوت هوانیروز با نیروی هوایی چیست؟
بسیاری از آحاد مردم هم نمی‌دانند تفاوت بین هوانیروز و نیروی هوایی در چیست و رسانه‌ها باید در این رابطه کاری کنند.
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران معمولا بال ثابت و جت جنگنده دارد، اما در هوانیروز که مخفف هواپیمایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی است 90 درصد وسایل پروازی بالگرد هستند. انواع بالگردها مانند بالگرد شکاری کبری، بالگرد 214، بالگرد 206، بالگرد 205 و شنوک در هوانیروز وجود دارد. همچنین چند فروند هواپیمای بال ثابت، مانند فرنشیپ، فالکون، توربوکومان و فجر هم وجود دارد، اما به‌طور کلی در هوانیروز بیشتر بحث بالگرد مطرح است. بالگردهایی که همه‌کاره هستند هم می‌توانند ماموریت جنگی داشته باشند و هم ماموریت‌های عمومی و مردم‌یاری. بالگردهای هوانیروز در حوادث طبیعی، اورژانس و موارد دیگر به یاری مردم می‌شتابد. بالگرد معمولا بیشتر از دو ساعت نمی‌تواند در هوا باشد.

* راجع به بالگردها توضیحاتی بفرمایید.
خدا را شاکریم که امروز سه فروند بالگرد در اصفهان و دو فروند در پایگاه شهید آسیایی مسجد‌سلیمان از بالگردهای زمینگیر طولانی مدت هوانیروز را که به اصطلاح هنگرکویین نامیده می‌شد را توانستیم با حضور سبز فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر پوردستان رونمایی کنیم.

به دلیل عدم پشتیبانی به موقع قطعاتی، امکان دارد بعضی از بالگردها زمینگیر شوند، اما الحمدلله این توانایی در هوانیروز وجود دارد که توانستیم در ظرف دو- سه سال گذشته 26 فروند از این بالگردها را آماده به کار کنیم و علاوه بر صرفه‌جویی مالی، آموزش حین خدمتی هم برای کارکنان باشد و نیز در بحث همتاسازی کاری کرده باشیم. کارکنان ما همچون رزمندگان دوران دفاع مقدس غیور و پرتلاش هستند. در هشت سال دفاع مقدس در بحث امنیت کردستان، هوانیروز سابقه درخشانی دارد. عزیزانی که در جنگ حضور داشتند شهادت می‌دهند که هوانیروز با پروازهای متعدد شناسایی، تیم آتش، انتقال مجروح و پروازهای هلی‌برد همیشه پا در رکاب و آماده به خدمت بوده است.

امروز هم با توجه به تهدیداتی که وجود دارد، توانسته‌ایم این بالگردها را با حجم پروازهایی که صورت می‌دهیم در سطح خوبی نگهداری کنیم. ایمنی پرواز در هوانیروز یک فرهنگ شده است و با پروازهای امنی که داشته‌ایم این را اثبات کرده‌ایم، سال قبل که مردم خوب ایران در هفتم اسفند حماسه دیگری خلق کردند، هوانیروز با ده‌ها فروند توانست بیش از 70 ساعت پرواز را در سراسر ایران اسلامی و در نقاط صعب‌العبور کشور به انجام برساند.

لازم به ذکر است ما از سال گذشته همکاری خوبی با اورژانس و وزارت بهداشت داشته‌ایم، از ستاد کل خواسته‌اند که هوانیروز هم در این کار بسیار خوب شرکت داشته باشد. از سال گذشته تا امروز ما بیش از هزار ساعت پرواز انجام دادیم و قریب به 700-800 نفر از هموطنان عزیزمان را در اسرع وقت به مراکز درمانی رساندیم.

در اصفهان یکی از هموطنان که در حال زایمان بودند و حال خوبی نداشتند سوار بالگرد می‌شوند و در همان‌جا سه قلو به دنیا می‌آورند.

هوانیروز یگانی است که هم در جنگ و رزمایش‌ها اثرگذار است و هم در پروازهای مردم‌یاری، پروازهای اورژانس، آموزشی و سایر پروازها تاثیر به سزایی دارد.

*  الان چند فروند بالگرد در اختیار اورژانس هوایی قرار دارد و در چه نقاطی از کشور مستقر هستند؟
در اکثر نقاط ایران اورژانس هوایی وجود دارد؛ کرمانشاه، قزوین، اهواز، مسجد سلیمان، زاهدان، اصفهان، تهران، مشهد و خیلی نقاط دیگر هوانیروز حضور جدی دارد و کمتر جایی وجود دارد که هوانیروز در آن نقطه حضور نداشته باشد. شاید بتوان گفت هوانیروز حدود 90 درصد کشور را پوشش می‌دهد. اورژانس و هوانیروز به دنبال راهی هستند که آن چند درصد باقیمانده را هم پوشش بدهند. در اورژانس هوایی تا اوایل اسفند ماه حدود 1017 ساعت پرواز اورژانسی داشتیم.

 
 
    منبع: کیهان

 


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:33 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۵۹۲۷۶
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۴:۱۵
 
چرا در دولت یازدهم فقرا فقیرتر شدند؟
 
اصلی‌ترین دلیلی که می‌تواند در ضریب جینی مؤثر باشد این است که درآمد افراد جامعه نسبت به تورم چقدر رشد داشته است؟

به گزارش مشرق، در سال‌های

گذشته با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها و سهام عدالت، وضعیت بخشی از دهک‌های ضعیف جامعه بهبود یافته و قدرت خرید آن‌ها در حد قابل توجهی افزایش یافت. با گذشت زمان هر چه روبه‌جلو حرکت کرده و از زمان آغاز اجرای این طرح‌ها فاصله گرفتیم با افزایش نرخ تورم، قدرت خرید رقم نقدی یارانه‌ها یعنی همان 45 هزار تومان کاهش یافت. به عبارت دیگر، اقشار و دهک‌های غنی جامعه خودشان را با افزایش تورم هماهنگ کرده، اما دهک‌های پایین جامعه نتوانستند قدرت خرید خود را متناسب با این تورم افزایش دهند.

یکی از دلایل افزایش ضریب جینی در 3 سال اخیر را می‌توان به این دلیل دانست که میزان یارانه‌های پرداختی به مردم با توجه به افزایش تورم، افزایشی نداشته و همان مقدار 45 هزار تومان سال‌های گذشته باقی مانده است. لذا ارزش واقعی این 45 هزار تومان در سال 94 نسبت به سال 89 به حدود یک‌چهارم آن سال‌ها رسیده است. یعنی قدرت خرید مردم و دهک‌های پایین جامعه متناسب با میزان تورم افزایش نداشته است اما قشر غنی جامعه با بالا بردن دستمزدها و درآمدهای خودشان توانستند قدرت خرید خودشان را متناسب و چه‌بسا فراتر از تورم افزایش دهند لذا این شکاف طبقاتی در سال‌های اخیر روزبه‌روز بیشتر شده و همان‌طور که شاهدیم ضریب جینی به‌رغم سال‌های ابتدایی اجرای هدفمندی که رو به بهبود بود در حال حاضر روندی نزولی داشته و در حال افزایش است.

بیشترین سهم نیز از گشایش‌های اقتصادی که در فضای پسابرجام رخ داده یا ممکن است در آینده اتفاق بیفتد عاید کسانی خواهد شد که از حداقل امکانات برخوردار بوده و می‌توانند از گشایش‌های ایجاد شده استفاده کنند. بنابراین فقرای جامعه کماکان از این وضعیت سودی نبرده و حتی پیش‌بینی می‌شود که دچار وضعیت بدتری نیز شوند. چراکه افراد غنی، بالاتر رفته و رفع تحریم‌ها تأثیر چندانی بر وضعیت قشر مستضعف و فقیر جامعه نخواهد داشت.

مهم‌ترین عوامل در کاهش یا افزایش ضریب جینی:
به‌هرحال با افزایش دارایی‌ها، درآمد افراد نیز افزایش خواهد یافت. افراد جامعه چه دارایی‌های ثابت داشته باشند و چه دارایی‌هایی که از قبل آن درآمدزایی می‌کنند. ارزش این دارایی‌ها با نرخ تورم افزایش خواهد یافت. یعنی دارایی‌ها به‌خودی‌خود، درآمدزا بوده و به قول معروف دارایی جدید ایجاد خواهند کرد. یعنی کسانی که صاحب دارایی یا پول بیشتری هستند متناسب با افزایش تورم به پول و دارایی آن‌ها نیز افزوده خواهد شد. اما کسانی که دارایی نداشته و دارای حقوق ثابت هستند توانایی افزایش قدرت خرید خود متناسب با افزایش تورم را نداشته و با افزایش تورم، بیشترین آسیب را می‌بینند.
در این میان اصلی‌ترین دلیلی که می‌تواند در ضریب جینی مؤثر باشد این است که درآمد افراد جامعه نسبت به تورم چقدر رشد داشته است؟ ازآنجاکه نرخ رشد درآمد این بخش از افراد جامعه خیلی کمتر از افزایش تورم بوده و در واقع با افزایش تورم درآمد این افراد در حال کاهش است قطعاً نرخ واقعی رشد درآمد این افراد منفی خواهد بود. درحالی‌که نرخ رشد واقعی درآمد دهک‌های بالا مثبت بوده و این موضوع به افزایش شکاف درآمدی دامن زده و در نهایت به افزایش ضریب جینی می‌انجامد.
از سوی دیگر وقتی رکود، در اقتصادی ظاهر شود، بیشترین آسیب متوجه قشر ضعیف و حقوق‌بگیران آن جامعه که در معرض اخراج یا تعدیل نیروی کار هستند خواهد بود. چراکه عموماً بیکاری از نیروهایی که حداقل تخصص و توانایی کار را دارند آغاز می‌شود. خروج این دسته از بازار کار طبیعتاً بر روی ضریب جینی تأثیرات منفی خواهد داشت.

چه باید کرد؟
تنها راهکار حل این مشکل، همان راهی است که دولت دهم در اواخر عمر کاری خود تصمیم به اجرای آن داشت و آن افزایش رقم یارانه‌های نقدی به 200 تا 250 هزار تومان بود.
یعنی بدون اغماض حتی گروه‌های متوسط به بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی حذف و مقدار یارانه دهک‌های پایین جامعه به‌شدت افزایش یابد. باید اذعان داشت برای رسیدن به ضریب جینی سال 90، امروز به‌جای 45 هزار تومان، باید حداقل یارانه 200 هزار تومانی به گروه ضعیف جامعه پرداخت شده و در عوض یارانه نقدی بخش عمده‌ای از جامعه هدف قطع شود، چراکه امروز شاید مبلغ 45 هزار تومان کمتر از 5 درصد درآمد بسیاری از افراد دریافت‌کننده یارانه نقدی باشد که دریافت این مبالغ از سوی این افراد تأثیر چندانی بر درآمد و کیفیت زندگی آن‌ها نخواهد داشت. امید است دولت در این زمینه رفتار محتاطانه خود را کنار گذاشته و بخش اعظمی از دریافت‌کنندگان یارانه که استحقاق دریافت آن را ندارند از دریافت یارانه‌های نقدی حذف کند. البته متأسفانه باید پذیرفت با روندی که دولت در حذف افراد برخوردار از دریافت یارانه نقدی آغاز کرده است این کار سال‌ها به طول انجامیده و دولت یازدهم با ادامه روند موجود موفقیتی در این زمینه نخواهد داشت.

ضمن اینکه به‌هرحال سازوکار توزیع منابع حاصل از حذف بخشی از جامعه از دریافت یارانه‌ها از سوی مجلس تعیین شده و این اطمینان وجود دارد که این منابع چه به‌صورت نقدی چه غیر نقدی به سمت ارتقاء کیفیت زندگی افراد نیازمند و جامعه هدف حرکت خواهد کرد. امروز می‌بینیم یارانه‌های پرداختی هدفمند نبوده و ما همچنان شاهد اتلاف منابع هستیم. به‌هرحال کشور با تحمل این‌همه هزینه و سختی، هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرده اما همچنان بنا به دلایلی این یارانه‌ها غیرهدفمند بوده و افراد برخوردار جامعه بیشتر از اقشار مورد نیاز از این یارانه‌ها منتفع می‌شوند که ادامه این وضعیت ظلم بزرگی در حق طبقه محروم جامعه محسوب می‌شود.

ضمن اینکه باید اذعان داشت امروز دولت یازدهم کمتر از 10 درصد فشاری که در اواخر دولت دهم برای پرداخت یارانه‌های نقدی وجود داشت را متحمل نشده است. ما شاهد بودیم در دولت دهم به‌رغم وجود تحریم‌های گسترده، یارانه‌های نقدی سرموقع و به‌درستی پرداخت می‌شد درحالی‌که امروز رقم 45 هزار تومان از ارزش کمتری نسبت به آن سال‌ها برخوردار است. لذا به نظر می‌رسد دولت یازدهم در ماه‌های پایانی حضور خود در پاستور، حداقل کاری که باید انجام دهد این است که روش توزیع این یارانه‌ها را تغییر دهد. یعنی مانند سابق، همان مقدار پول پرداخت شده اما مثلاً با حذف یارانه 5 یا 7 دهک بالای جامعه این منابع به یارانه 5 یا 3 دهک پایین جامعه تعلق بگیرد. امروز شاهدیم یکی از اولین گروه‌هایی که یارانه نقدی آن‌ها حذف شده است، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها هستند که می‌بینیم هیچ مخالفت یا اعتراضی نیز در این زمینه صورت نگرفته و مشکل چندانی نیز وجود ندارد. چراکه 45 هزار تومان در مقابل حقوق این افراد رقمی محسوب نمی‌شود. لذا مهم‌ترین وظیفه و اقدام دولت در ماه‌های آینده باید حذف افراد برخوردار و غیرنیازمند از دریافت یارانه‌های نقدی باشد.
 

چرا افزایش نقدینگی به سمت تولید نرفت:
در مقابل افزایش نقدینگی و رسیدن آن به مرز 1000 هزار میلیارد تومان و دوبرابر شدن مقدار آن در 2.5 سال اخیر باید پرسید: نقدینگی که توسط دولت یازدهم و به‌اندازه سی‌وچند سال گذشته و تمام دولت‌های قبلی به اقتصاد کشور اضافه شده است در کجای اقتصاد ایران هزینه شده است؟ به نظر می‌رسد بخش مهمی از نقدینگی موجود، بابت جبران کسری بودجه دولت هزینه شده است یعنی دولت پول نداشته و کسری خود را از این منابع تأمین کرده است. بخش قابل توجه دیگری از این نقدینگی، بابت وام‌های کلانی صرف شده که همه‌گیر نبوده و بیشتر مانند رانت‌های اقتصادی به قشر یا افراد خاصی برای واردات کالاهایی خاص یا بنگاه‌هایی محدود تعلق گرفته است، که یکی از نمونه‌های بارز آن منابعی بود که در طرح خروج از رکود به بنگاه‌های خودروساز تعلق گرفت. در زمان دولت گذشته به‌هرحال بخشی از کسری بودجه دولت از طریق اوراق مشارکت یا اضافه فروش نفت از طریق دور زدن تحریم‌ها و مجاری غیررسمی تأمین می‌شد، اما دولت یازدهم برای تأمین کسری بودجه خود ساده‌ترین راه را انتخاب کرده و حتی بخش اعظمی از منابع تأمین یارانه‌های نقدی را از طریق افزایش نقدینگی جبران کرده است.

درحالی‌که دولت باید منابع درآمدی خود را متنوع کرده و این درآمدها را توزیع کند نه اینکه اولین و ساده‌ترین راه را انتخاب کند و این پول‌ها نیز در جاهایی هزینه شود که نمود خاصی نداشته باشد. برای مثال بخش عمده‌ای از نقدینگی موجود در دولت گذشته مربوط به طرح مسکن مهر بود که بالاخره اثرات مثبت این طرح چند سالی است که قابل مشاهده بوده و بخشی از شهروندان ایرانی از این طریق صاحب‌خانه شدند. اما آیا حضور این نقدینگی در بازار خودرو و به‌تبع آن افزایش نقدینگی، تحولی در بازار خودرو ایجاد کرده است؟ آیا مردم شاهد بهبود کیفیت در صنعت خودروسازی کشور بوده و یا تمام این منابع تزریق‌شده به کام خودروسازان شده است؟ ضمن اینکه بدترین نوع نقدینگی این است که ما برای افزایش واردات نقدینگی ایجاد کنیم که این افزایش نقدینگی، هم بر نرخ ارز تأثیر منفی داشته و هم اینکه این منابع به کام یک عده از افراد خاص و محدودی خواهد بود. لذا یکی دیگر از دلایل افزایش ضریب جینی در 3 سال اخیر را می‌توان افزایش نقدینگی دانست که باعث افزایش تولید در اقتصاد ایران نشده بلکه بیشتر به کام گروهی بوده است که با استفاده از این رانت‌ها خودشان را بالا کشیده‌اند.

منبع: برهان


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:31 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۵۸۸۹۰
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۲:۵۶
 
 
وصیت‌های جاودان/ وصیت فرمانده پاکستانی:

تا حرم آزاد نشود از سوریه برنمی‌گردم  

شهید "سیدعلی شاه" از فرماندهان پاکستانی تیپ زینبیون بود که پیکر او بهمن ماه سال گذشته در قم تشییع شد. او در وصیتنامه‌اش نوشته است: تا حرم حضرت زینب(س) کاملا آزاد نشود از سوریه برنمی‌گردم.
به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، شهید "سیدعلی شاه"
فرمانده پاکستانی یکی از دسته‌های نظامی تیپ زینبیون بود که بهمن ماه 94 در درگیری با تکفیری‌ها در حوالی نبل الزهرا سوریه به شهادت رسید.

این جوان متاهل که به مدت 2 سال در سوریه حضور داشت، شجاعتش زبانزد همه بود. همرزمانش می‌گویند هرجا که برای عملیات داوطلبی می‌خواستند، خود و دسته‌ی تحت فرماندهیش اعلام آمادگی می‌کردند.

در بخشی از وصیتنامه این شهید آمده است: «ما درس آزادگی از کربلا آموختیم. بهترین زندگی، زندگی باعزت است و اگر عزت نباشد زندگی معنا ندارد و این یکی از بزرگترین درس‌های کربلاست. تا حرم حضرت زینب(س) کاملا آزاد نشود از سوریه برنمی‌گردم.»

از این شهید پاکستانی مدافع حرم عکسی گرفته شد. سیدعلی شاه از عکس خوشش آمد و گفت: دوست دارم بعد از شهادتم این عکس، پوستر شهادتم باشد. چند روز قبل از شهادتش با رفقایش تماس گرفت و پیگیر آن عکس شد. وقتی از او می‌پرسند که چرا دنبال آن عکس می‌گردی؟ می‌گوید: وقت شهادت است باید مهیا شد!

 منبع: دفاع پرس


ادامه مطلب



[ دوشنبه 30 فروردین 1395  ] [ 5:29 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 90 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4050919 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب