کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

اربعین شهدای مدافع حرم

 

چله عارفانه شهدای خان‌طومان
چهل روز پیش خبری حال و هوای مازندران را دگرگون ساخت، خبری که با سرعت در فضاهای مجازی پخش شد: "13 رزمنده سپاه کربلای مازندران در خان‌طومان سوریه به شهادت رسیدند" و اکنون چله عارفانه شهدای خان‌طومان است.
چله عارفانه شهدای خان‌طومان

به گزارش پایگاه اینترنتی بسیج، به نقل از فارس، از شهرستان نکا، انگار همین دیروز بود که خبر شهادت بهترین جوانان این سرزمین به ما اعلام شد؛ خبر بسیار سنگین و تکان‌دهنده بود، دل را یارای باور این مسأله سنگین بود، 13 رزمنده شهیدی که برای دفاع از حرم بی‌بی زینب (س) در سوریه به دست تکفیری‌های و داعشی‌های ملعون، مظلومانه به شهادت رسیدند و تنها پیکر شهید " حبیب‌الله قنبری" از بهشهر و شهید " رضا طاهر" از شهرستان بابل تشییع شد و 11 شهید جاویدالاثر، همچنان مفقود هستند.

با شهادت شهدای خان‌طومان در 16 اردیبهشت ماه 95، افراد زیادی برای شهدایی که شاید تا دیروز از کنارشان به راحتی می‌گذشتند؛ اشک ریختند، زجه زدند و جانانه مراسم بزرگداشت و وداع برگزار کردند، مسؤولان با حضور در بیت شهدا از آنان دل‌جویی کردند و مراسم‌های بزرگداشت متعددی برگزار شد.

و امروز یک اربعین از رفتن 13 شیر مرد خطه دلیرپرور مازندران گذشت، چهل روز گذشت و چله عارفانه شهدای خان‌طومان از راه رسید و جان‌مان در فراق عزیزان‌مان به لب رسید اما ماتم عزیزان‌مان فراموش نشد.

آری بعد از چهل روز فراق و دوری، اربعین از راه رسید، اربعین 13 آلاله خان‌طومان دل‌ها را دوباره به سوریه و حرم بی‌بی زینب (س) برد، چهل روز گذشت و امسال نخستین رمضانی بود که کودکان شهدای خان‌طومان ماه رمضان را بدون بابا افطار کردند، دل بسیاری از همسران در نبود یار و همدم‌شان گرفت و بغض بسیاری از مادران، پدران، خواهران و برادران ترکید؛ اما این دلتنگی‌ها برای شهدای‌شان هیچ‌گاه آنان را از ادامه راهی که عزیزان‌شان انتخاب کرده‌اند؛ باز نداشت بلکه آنان را مصمم‌تر کرد و امروز نیز با همان صلابت همیشگی اعلام می‌کنند که شهدای ما در کنار ما هستند و ما حضورشان را احساس می‌کنیم.

مدافعان حرم، حقیقتی بزرگ برای جامعه ما هستند که شاید بسیاری از ما را از خواب غفلت و خموشی بیدار کرده‌اند و بزرگداشت نام و یادشان وظیفه تک تک ما برای بیداری جامعه و امثال من و شما است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران درباره مقام و منزلت شهدای مدافع حرم فرمودند: «شهیدان مدافع حرم حقیقتاً حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارند.

تمام این شهیدان یک صفت مشترک دارند: "شهید مدافع حرم" امتیازی که آنان را متمایز کرده است: اگر اینها نمی‌رفتند و دفاع نمی‌کردند، امروز دشمنان اهل‌بیت علیهم السلام حرم حضرت زینب (س) را با خاک یکسان کرده بودند، سامرا را با خاک یکسان کرده بودند و اگر دست‌شان می‌رسید کاظمین و نجف و کربلا را هم با خاک یکسان می‌کردند، امتیاز دیگرشان کوتاه کردن دست متجاوزان از خاک ایران اسلامی است؛ آن هم نه در مرزهای کشور که کیلومترها دورتر از آن و دفاع از کشور، دین و انقلاب اسلامی است؛ شهیدان مدافع حرم «با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمی‌کردند ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و در بقیه استان‌ها با اینها می‌جنگیدیم. امتیاز دیگر این شهیدان که حکایت از مظلومیت آنها دارد، «شهادت در غربت» است؛ این هم یک امتیاز بزرگی است و پیش خدای متعال فراموش نمی‌شود.

و شما شهدای مدافع حرم، چه زیبا نام گرفتید "شهید مدافع حرم" آری شما که در حرم یار بودید و چون وارد حریم یار شدید لاجرم شربت شیرین شهادت گوارای وجودتان گشت؛ شمایی که تمام دلدادگی‌تان رهبر معظم انقلاب سید علی خامنه‌ای بود و تمام سفارشات و تاکیدهای شما به رهبر معظم انقلاب و حمایت از ولایت فقیه بر می‌گشت.

عارفه سعادت، همسر شهید حسین مشتاقی، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نکا همسر شهید مدافع حرم بودن را افتخاری برای خود می‌داند و می‌گوید: با بیان اینکه افتخار می‌کنم که همسر شهید مشتاقی، شهید مدافع حرمی هستم که همسفری برای بهشت شده است و اجر دو شهید دارد و فدای سیدعلی خامنه‌ای شد.

 می‌گوید: حسین آقا آرزوی شهادت داشت و همواره از ما می‌خواست که برایش دعا کنیم که شهید بشود و اکنون او به آرزویش رسیده است و همه ما برای این مسأله که حسین آقا به آرزویش رسیده است؛ خوشحال هستیم.

وی با بیان اینکه حسین آقا عزیزترین شخص زندگیم بود، افزود: حسین آقا رفت؛ اما همسرم مرا ساخت و رفت و حضرت زینب (س) به من صبر داد و اکنون با صبری که این بی‌بی به همه ما داده است؛ توانستیم فقدان و جای خالی این عزیز را تحمل کنیم و همچنان معتقدم که حسین آقا به آرزویش رسیده است و اکنون خوشحال در کنار اهل بیت (ع) است و به خود می‌بالم که همسر شهید مشتاقی، شهید مدافع حرم هستم و خودم و دو فرزندم هم فدای اهل بیت (ع) می‌شویم.

آری شهدا با رفتن خود، سازندگی را برای همه ما به ارمغان آورند و باعث خودسازی ما شدند؛ آسوده بخوابید شیران میدان کارساز، مدافعان حرم... بخوابید که ملت بیدار است و شما زنگ بیدارباشی برای همه ما نواختید که دیگر هراسی از دشمن نیست؛ آسوده بخوابید که دیگر ما را خواب نمی‌برد تا دست نااهلان بر حرم بی‌بی سادات و کشورهای اسلامی برسد.

نقض آتش‌بس تکفیری‌ها، شاید غصه تلخی برای زنانی و کودکانی باشد که منتظر و چشم به راه همسر و باباهای عزیزشان مانده‌اند، اما سخت‌تر از آن نقض آتش‌بس پیمان‌شکنان، نجواهایی است که مدافعان حرم برای جنگ در سوریه چقدر پول می‌گیرند؟

در کنار همه آرامشی که شما شهدای مدافع حرم برای ما به ارمغان آوردید، دردی همچنان آزارمان می‌دهد و این روزها دلمان درد می‌کند، دلمان درد می‌گیرد وقتی که می‌شنویم شهدای مدافع حرم برای پول رفتند؟ و در این بین برخی سخن‌ها برای مادران و خانواده‌های شهدای مدافع حرم سنگین‌تر است.... برخی ارزش جان دادن شما را نمی‌دانند و کاش به جای زخم زبان زدن بدانند که شما هم عاشق زن و فرزند و خانواده بوده‌اید، اما برای اسلام و دین‌خواهی رفته‌اید.

و چه زیبا گفت مادر شهید علیرضا بریری، شهید مدافع حرم مازندرانی: " آنهایی که می‌گویند مدافعان حرم برای پول و مال می‌روند، بدانند که فرزندان ما برای دفاع از حریم انقلاب و اسلام ناب محمدی پای در این میدان گذاشتند؛ بچه‌های ما برای پول نمی‌روند، برای هدفی که دارند می‌روند و هدف فرزندان ما دفاع از ارزش‌های اسلام و انقلاب بوده است".

مگر می‌شود بابا را قیمت گذاشت؟ کدام انسانی برای هر چند میلیون تومان پول حاضر است برود، شهید شود و از جگر گوشه‌هایش جدا بماند؟!!! چگونه می‌توان برای بی‌پدری فرزندی که با عکس بابا می‌خوابد و هنوز یارای گفتن اینکه بابایش دیگر بر نمی‌گردد نیست، قیمت گذاشت؟ شماهایی که به دنبال چرتکه انداختن برای باباهای سرزمین من هستید کمی به خود بیایید؛ به راستی قیمت بزرگ شدن دختر و پسران شهید به لباسی قیمتش چند؟ قد کشیدن و بی بابا شدن امیرمهدی و نازنین زهرای شهید مشتاقی و بیوه شدن زنان جوانان سرزمینم چقدر قیمت دارد؟!!!

مازندران چهل شب و روز سختی را پشت سر گذاشت، شب و روزی که هنوز چشم‌های بسیاری از مادران و خواهران شهیدمان پر از اشک است، پدرانی و برادرانی که در داغ فرزند صبوری می‌کنند و بانوان جوان، بیوه می‌شوند و نام "همسر شهید" بر آنان نهاده می‌شود و فرزندان کوچکی که چشم به راه بابای آسمانی‌شان قدم از قدم بر نمی‌دارند.

اما به دور از همه این مسائل، دقیق‌تر که می‌شوم می‌بینم شهدا مزد کار خود را دریافت می‌کنند، مزدی همیشگی و دائمی، آری اینان با بی‌بی زینب (س) معامله کرده‌اند و فرزندان خود را به این بی‌بی سپرده‌اند و خانواده‌شان تا آخر عمر خانواده‌هایشان به حسابشان مزد و اجر کارشان را واریز می‌کند.

شهادت حسین گونه، جمعی از بهترین و پاک‌ترین جوانان دیار علویان در سوریه گرچه قلب ما را داغدار کرد؛ اما درس غیرت و ایستادگی و شهامت را به ما آموخت؛ تا بدانیم در این زمانه دنیازدگی، هنوز هستند دلیرمردانی که با انقطاع از همه دلبستگی‌ها مخلصانه در میدان دفاع از حریم اهل بیت و اسلام، سینه ستبر کنند.

شهید محمد به بلباسی از  قائم‌شهر، شهید علی جمشیدی از نور، شهید رضا حاجی‌زاده از آمل، شهید حسن رجایی‌فر از بابل، شهید سیدرضا طاهر از بابل، شهید سیدجواد اسدی از ساری، شهید سعید کمالی از میاندرود، شهید محمود دادمهر از ساری، شهید علیرضا بربری از بابلسر، شهید علی عابدینی از  فریدون‌کنار، شهید حسین مشتاقی از نکا، شهید رحیم کابلی از بهشهر، شهید حبیب‌الله  قنبری از بهشهر، 13 شهید مدافع حرم در خان طومان سوریه هستند که چهل روز از شهادت عارفانه و عاشقانه‌شان گذشت؛ مهم نیست که این مدت چگونه گذشت؛ مهم این است که ما در این مدت چه کرده‌ایم؟ کاش رهرو واقعی‌تان باقی بمانیم.


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 6:06 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
پیامک های وفات حضرت خدیجه علیها السلام 

 

 

سلام ما به تو باداى خدیجه کبرى نخست همسر خوش طینت رسول خدا هزار رحمت حق بر راوان پاک تو باد
 
وفات حضرت خدیجه،پیامک های وفات
 
سلام ما به تو باداى خدیجه کبرى
نخست همسر خوش طینت رسول خدا
هزار رحمت حق بر راوان پاک تو باد
درود ما به تو باد، به جنت الماوى

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
کرد در ماه خدا روح تو پرواز از بدن
گشت مهمان در جوار قرب حی ذوالمنن
بود سال رحلتت سال غم و رنج و محن
جامه ختم رسالت شد بر اندامت کفن

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
گشت عام الحزن بر ختم رسل، سال غمت
شد روان از دیده‌اش بر چهره اشک ماتمت
ای در امواج بلاها با محمّد رهسپر
در هجوم سنگ‌ها جان محمّد را سپر

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
بر محمّد از همه زن‌های عالم خوب‌تر
مصطفی را سوز داغت ماند عمری بر جگر
بارها زین غصه چشم سید بطحا گریست
بلکه در شـام زفاف حیدر و زهرا گریست

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
ما به تو گریان، تو را لب در جنان پر خنده باد
همچو جان در قلب یاران خاطراتت زنده باد
شوکت و جاه و جلال و عزتت پاینده باد
منطقت تا حشر بر بوجهل‌ها کوبنده باد

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
اى قبله حاجات مولاتى خدیجه
اى مادر سادات مولاتى خدیجه
اى آنکه نور عشق لبخند تو باشد
زهرا نماید فخر فرزند تو باشد

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
پس از وصیت ام الائمه پیغمبر
خدیجه را به عبایش ز خود مقدم داشت
در آن دمی که کفن از بهشت آوردند
هوای رحلت او روضه محرم داشت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
تویى که ثروت خود بى دریغ بخشیدى
به همسرى که مقامش به حق بود والا
چو گشت معتکف کوه نور، همسر تو
توئى که بوده اى چشم انتظار راه حرا

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
تو رمز پیروزى ختم المرسلینى
در هر دو عالم حتم دارم بهترینى
تو نور بخش دین میان عالمینى
در کربلا تو ذکر لبهاى حسینى

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
اى بهترین مادر گرامى، همسر عشق
هستى خود دادى به راه رهبر عشق
اى گرمى کاشانه احمد خدیجه
اى سفره دار خانه احمد خدیجه

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
بر تو می‌بالد محمّد، بر تو می‌نازد حجاز
با محمّد خوانده‌ای پیش از شب بعثت، نماز
مـادر زهرا ! سلام الله ، بر جان و تنت
یازده خورشید سر زد از سپهر دامنت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
با علی همگام در احیای قرآن بوده‌ای
پیشتر از بعثت احمد مسلمان بوده‌ای
مؤمنین از چون تو مادر تا قیامت سرفراز
مسلمین آرند بر خاک درت روی نیاز

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
این سه اصل آمد از اول باعث ترویج دین
هست تو، خُلق نبی، تیغ امیرالمؤمنین
از تمام هست خود یکسر فشاندی آستین
راستی این است در اسلام، دین راستین

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
بردباری، صبر، دینداری همه مرهون توست
هر که از اسلام دارد بهره‌ای، مدیون توست
مصطفی ز آغاز، یاری جز تو و حیدر نداشت
در مقام و منزلت مانند تو همسر نداشت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
ای درود آفرینش بر تو و بر شوهرت
وی سلام الله بر دامان زهرا پرورت
در مقام زن ولی مردانگی قانون توست
تا قیامت هر کجا مؤمن بوَد، ممنون توست

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
این بوَد شأنت که حق روح مطهر خوانَدت
می‌سزد پیغمبر اسلام، همسر خواندت
نی عجب گر حیدر کرار، مادر خواندت
یا که جبریل امین زهرای دیگر خواندت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
بوی عطر عصمت مریم دهد پیراهنت
نقش لبخند نبی در «یا محمّد» گفتنت
کیست تا مثل تو بانو کُفو طاهایش کنند؟
کفـو طاهـا، مـادر ام ابیهـاش کنند؟

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
ای شده وقف خداوند تعالی هست تو
وی تمام هستی خالق به روی دست تو
پاک‌تر از پرده ی بیتِ الهی دامنت
خلعت زیبای اُم‌المؤمنینی بر تنت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
ای سلام آورده جبریل از خداوندت، سلام
وی محمّد برده نامت را به لب با احترام
همسر و همسنگر و همگام با خیرالانام
سایه‌ات تا صبح محشر بر سر دین مستدام

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
برای حضرت ام الائمه این یک بس
که نور فاطمه بر دامن مکرم داشت
خدیجه مادر ما اولین مسلمانی است
که با ولای علی عهد خویش محکم داشت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
بین امت با وجود آن همه نعت و سپاس
ناشناسی ناشناسی ناشناسی ناشناس
ذات حق، داننده اسرار داند کیستی
هر که هستی احمد مختار داند کیستی
بعد احمد، حیدر کرار داند کیستی
فاطمه، آن عصمت دادار داند کیستی

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
چه بانویی که خدایش سلام می فرمود
که نامه عملش مُهر مِهر خاتم داشت
یگانه بانوی مردی که از عدالت خود
تمام عالم و آدم به زیر پرچم داشت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
هنوز چهره مکه غبار ماتم داشت
هنوز داغ ابوطالب آتش غم داشت
دل لطیف پیمبر غمین زهرا بود
به سینه درد و غم و غصه های عالم داشت
سخن ز رحلت بانوی با کرامت بود
کسی که حسن کمال چهار مریم داشت

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
قنوت امشب زهرا فقط شده مادر
به روی سینه مادر نهاده سر، کوثر
الهی مادر یاسم غریب می میرد
غریب بود و غریبانه جان دهد آخر

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
برای مادر ایمان سزاست گریه کنیم
و با سرشک امامان سزاست گریه کنیم

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
مقام و منزلتش را کسی چه می داند
شریک امر رسالت همیشه می ماند
قد خمیده و موی سفید او امشب
هزار روضه برای رسول می خواند

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
اشک غمت به ساحل پلک ترم نشست
سنگ فراق شیشه ی قلب مرا شکست
امن یجیب خواندن من بی نتیجه ماند
زهرا یتیم گشت و پدر بی خدیجه ماند

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
تمام هستی خود را به عشق بخشیدم
به عشق اینکه به بیت نبی است مأوایم
ولی چه زود شنیدم پس از من و احمد
حریم عشق بسوزد به دست اعدایم

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
خداست شاهد حالم که من چه‏ها دیدم
اگر چه شاد ز یک عمر امتحانهایم
گهی به شعب ابی طالبم گواه بلا
گهی ستم کش اهل حجاز و بطحایم

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
*******
من آن کنیز خدایم که یار طاهایم
منم که مادر امّ الائمه زهرایم
به افتخار کنیزی مصطفی این بس
که من شریک نبی در نشاط و غمهایم

وفات حضرت خدیجه (س) تسلیت باد
 
همت سر تسلیم به دیوار تو سوده
پیش از تو زنی لب به شهادت نگشوده
تو در دل سختی به پیمبر گرویدی
هر بار بلا را به سر و دوش کشیدی

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
تو به اسلام مادری کردی
تو به توحید یاوری کردی
عصمت از دامنت چنان جوشید
که به مریم برابری کردی

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
هنوز عطرِ تو مادر به جسمِ من جاریست
هنوز زخمِ نبودن به سینه‌ام کاریست
ز مصحف مددت یک ورق به جا مانده
میان آن در و دیوار لحظه‌ ی یاریست

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
مادرِ زهرا چو دل را بر نبی تقدیم کرد
جانثاری بهر احمد را به خود تصمیم کرد
با نثار جان و مالش نزد زهرا دخترش
یاری همسر نمودن را چنین ترسیم کرد

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
اى بانوى ذوالکرم خدیجه
اى مادر اهل غم خدیجه
دلداده تو حبیب حق بود
صاحب نفس حرم خدیجه

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
در سوگ تو آتشین دلم مادرِ یاس
هجران تو گشته قاتلم مادرِ یاس
زهرا به کنارِ قبر تو می‌گرید
از ناله‌ی او منفعلم مادرِ یاس

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
امشب خدیجه می رود از خانه ی وحی
تاریک شد در ماتمش کاشانه ی وحی
چشم از خدیجه بر نمی دارد پیمبر
خون جگر از دیده می بارد پیمبر

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
با کوچ تو ای بانو! دیگر هیچ کاروانی در بیابان دل‌ها ، بی‌شوقِ کعبه یادت قدم نزد؛ که استواری امروزِ بنای دین،
از برکت خشتِ نخستینِ توست ، السّلام علیک ای نور کبری ای نیّره عظمی!

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
سلام بر تو بانوی چشمه‏های روان، مادر مهربان شریعت، همسایه دیوار به دیوار آسمان، خدیجه بزرگ!

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
*******
رحمت خدا بر خدیجه علیها السلام باد که شاخه‏های بی‏ پناه رسالت، بر ریشه‏های مقتدرش پیوند خورده بودند.

وفات حضرت خدیجه تسلیت باد
 
منبع :saqalain.persianblog.ir
 
 

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 6:04 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تصاویر برتر جهان در 27 خرداد 95 

 
نمایشگاه سرگرمی های الکترونیک – لس آنجلس آمریکا
 
نمایشگاه سرگرمی های الکترونیک – لس آنجلس آمریکا
تظاهرات علیه کمبود آذوقه در پایتخت ونزوئلا – کاراکاس
 
تظاهرات علیه کمبود آذوقه در پایتخت ونزوئلا – کاراکاس
صدیق متین پدر عمر متین مهاجم اورلاندو در حال گفت و گو با خبرنگاران در مقابل خانه اش – سنت لوییز فلوریدا
 
صدیق متین پدر عمر متین مهاجم اورلاندو در حال گفت و گو با خبرنگاران در مقابل خانه اش – سنت لوییز فلوریدا
ادامه تظاهرات علیه اصلاح قانون کار فرانسه – پاریس
 
ادامه تظاهرات علیه اصلاح قانون کار فرانسه – پاریس
پرنس ویلیام نوه ملکه بریتانیا و همسرش کاترین میدلتون با حضور در سفارت آمریکا در لندن دفتر یادبود قربانیان حادثه تیراندازی در اورلاندو را امضا کردند
 
پرنس ویلیام نوه ملکه بریتانیا و همسرش کاترین میدلتون با حضور در سفارت آمریکا در لندن دفتر یادبود قربانیان حادثه تیراندازی در اورلاندو را امضا کردند
تخریب ساختمان های هتل ریویئرا و کازینو موناکو در لاس وگاس آمریکا
 
تخریب ساختمان های هتل ریویئرا و کازینو موناکو در لاس وگاس آمریکا
رونمایی از الماس بزرگ 1109 قیراطی برای حراج در لندن. قیمت پایه این الماس بزرگ 70 میلیون دلار است
 
رونمایی از الماس بزرگ 1109 قیراطی برای حراج در لندن. قیمت پایه این الماس بزرگ 70 میلیون دلار است
رنگ آمیزی پله های ساختمان سجون در شهر سئول در روز جهانی اهدای خون
 
رنگ آمیزی پله های ساختمان سجون در شهر سئول در روز جهانی اهدای خون
مرد 68 ساله نپالی در یونیفرم مدرسه. این مرد در کلاس دهم (دوم دبیرستان) تحصیل می کند
 
مرد 68 ساله نپالی در یونیفرم مدرسه. این مرد در کلاس دهم (دوم دبیرستان) تحصیل می کند
خنک شدن زیر آبشار – کشمیر
 
خنک شدن زیر آبشار – کشمیر
مراسم یادبود قربانیان تیراندازی اورلاندو آمریکا در کراچی پاکستان
 
مراسم یادبود قربانیان تیراندازی اورلاندو آمریکا در کراچی پاکستان
اردوگاه آوارگان جنگی در حومه شهر فلوجه عراق
 
اردوگاه آوارگان جنگی در حومه شهر فلوجه عراق
جشنواره بالن – روسیه
 
جشنواره بالن – روسیه
بدون شرح
 
بدون شرح
 
 
 

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 6:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
تصاویردیده نشده احمداسماعیلی کریزی و...
 
 

تصاویردیده نشده احمداسماعیلی کریزی و...

 

 

 

 

خاطرات سفرهای تبلیغی (12) از کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

سفری به اقلید فارس

قبل از ماه مبارک رمضان (قبل از پیروزی انقلاب) جهت تبلیغ به شهرستان اقلید در استان فارس رفتم و در مدرسه علمیه با تعدادی دیگر از طلاب ساکن شدیم. آیت الله ابطحی که ا ما م جماعت مسجد جامع و ازعلما‌ی معروف آنجا بود، طلاب را به روستا‌ها اعزام می‌کرد. اقلید شهر بسیار خوش آب و هوایی بود. طوریکه از داخل هر منزلی چشمه آب سرد و گوارائی جوشان و جاری بود. مردم منطقه نوعاً لُر و بعضاً ترک بودند.

روستائی در اقلید فارس

توسط حاج آقا‌ی ابطحی به یکی از روستا‌های اطراف اعزام شدم و در منزل یکی از اهالی محل اقامت نمودم. مردم کمتر اهل مسجد بودند وگاهی حاضرین از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کرد. آنهم از این تعداد برخی خانم بودند که پشت پرده می‌نشستند و با دستگاه‌های دستی نخ می‌ریشتند و پشم را تبدیل به نخ می‌کردند که وقتشان در مسجد تلف نشود!

کم رنگی ماه رمضان در روستا

صبحهاگاهی توی روستا می‌آمدم و می‌دیدم که نوعاً ا‌هالی با موتورِ ایژ، مقداری نان و آب در ترک موتور بسته وعازم صحرا هستند، انگار ماه رمضان پایش به این منطقه نرسیده بود. از همان تعداد انگشت شمار مسجدی هم دو سه نفر بیشتر روزه نمی‌گرفتند. روزه خوردن امری عادی بود. البته هوای تابستان و فصل کار هم بود. بعضاً نقل می‌کردند: در برخی از روستا‌ها سعی می‌شود عروسی‌ها را در ماه رمضان برگزار کنند و ظهر برای همه سفره مفصلی بیندازند و به همه غذا بدهند.  baghdasht1.blogfa.com
بسم رب الشهداء و الصدیقین

پل شهادت، اصلی‌ترین گذرگاه رسیدن به معبود است که شهدای گرانقدر با عبور از این گذرگاه برای همیشه جاویدان تاریخ باقی مانده و عزت و سربلندی را برای ملت شریف ایران به جای می‌گذارند. شهیدان استمرار خط سرخ حسین (ع) را با خون خود تضمین نمودند و راه شجاعت را به ما آموختند.
بار دیگر یکی از جاماندگان قافله شهدا و هم تبار عاشورائیان به دست گروهک درنده‌خوی داعش به فیض عظیم شهادت نائل آمد و روح پاکش با ارواح شهیدان والامقام به‌ویژه حضرت آقا سید الشهداء(ع) در ملکوت اعلی ماوی گزید و از روزی الهی متنعم شد.
شهادت سردار سیدعلی منصوری، مدافع سرافراز حرم اهل‌بیت (ع) و سرباز سبز‌پوش میدان‌های جهاد و شهادت  را از طرف همه ی اعضای خانواده الهیه به رهبر عزیز انقلاب ، مردم شهیدپرورنیشابور و خانواده محترم این شهید بزرگوار تبریک و تسلیت عرض می‌نمایم.
  • 3likes
  • 0comments
  • 4likes
  • 0comments
  • 5likes
  • 0comments
  • 6likes
  • 0comments
خاطرات سفرهای تبلیغی (11) از کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

نقش نمایندة جنگلبانی

درپی بیان حوادث سال 54 مدرسه فیضیه روی منبر واعتراض خبر نگار روزنامه رستاخیز ، فردی که قبلاً ذکر شد در این روستا سکونت داشت و بعنوان نماینده جنگلبانی در منطقه انجام وظیفه می‌کرد و نسبتا آدم روشنی بود و اهالی روستا هم او را قبول داشتند و به وی احترام می‌گذا شتند، به حمایت از خبرنگار روزنامه رستاخیز وارد ماجرا شد. و گفت: بله این حرفها خلاف امنیت است و نباید مطرح شود و حتما باید گزارش شود. لکن این کار را به من واگذار کنید تا بتوانم با قلم بهتری جمله بندی کنم و به مبادی ذیربط گزارش کنم و سطح این خبر، خبر روزنامه‌ای نیست و با توجه به اهمیت آن اجازه دهید، خودم اقدام کنم تا برای دیگران نیز درس عبرتی باشد. یک مقداری هم علیه مواضع من تند حرف زد و موضع مخالف گرفت و تقریباً همه خاطر جمع شدند، که ایشان اقدام خواهدکرد. آن شب مردم پراکنده شدند. برخی از افراد در فرصتهای بعدی مرا نصیحت می‌کردند، که این جور حرفها را جلو جمع مطرح نکنم و برخی نیز مخفیانه از من حمایت می‌کردند

لکن آقای حاتمی (نماینده جنگلبانی) بعداً به من گفت: شما خاطر جمع باش ولی کمی رعایت کن و اگر آنجا موضع تندی علیه شما گرفتم معذرت می‌خواهم، فقط خواستم شرّ این افراد را از سر شما کوتاه کنم و ما به هیچ جا گزارش نخواهیم کرد. البته قبلاً توضیح دادم که اکثر مردم روستا مقلد امام خمینی بودند و نسبتا افراد آگاهی در آن زمان محسوب می‌شدند. .احمد اسماعیلی کریزی 
baghdasht1.blogfa.com
  • 8likes
  • 0comments
  • 9likes
  • 0comments
مرحوم مغفور دکتر ایرج سلطان پور متخصص اعصاب وروان
  • 5likes
  • 0comments
  • 6likes
  • 0comments
  • 6likes
  • 0comments
  • 13likes
  • 0comments
  • 16likes
  • 0comments
  • 27likes
  • 0comments
  • 23likes
  • 0comments
  • 22likes
  • 0comments
  • 27likes
  • 0comments
🌸رسول خدا(ص):
✨خدیجه وکجاست مثل خدیجه؟
او مرا تصدیق کرد آنگاه که مردم مرا تکذیب نمودند...
📔سفینة البحار،ج 1،ص380
barrudrasekhoonblog.com.
  • 32likes
  • 1comment
  • 33likes
  • 1comment
🌿صبحتان معطر و متبرک به عطر و نور صلوات برمحمدو آل محمد💖✨ به رسم ادب هرصبحگاه:
السلام علیک یا سیدالشهدا🌷السلام علیک یابقیة الله فی ارضه🌺ورحمة الله وبرکاته💐
  • 19likes
  •  

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 5:57 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

kariz24852

 

🌸رسول خدا(ص):
✨خدیجه وکجاست مثل خدیجه؟
او مرا تصدیق کرد آنگاه که مردم مرا تکذیب نمودند...
📔سفینة البحار،ج 1،ص380

 


barrudrasekhoonblog.com.

 

 

 

🌸رسول خدا(ص):
✨خدیجه وکجاست مثل خدیجه؟
او مرا تصدیق کرد آنگاه که مردم مرا تکذیب نمودند...
📔سفینة البحار،ج 1،ص380
barrudrasekhoonblog.com.

 

 

 

 

 

🌿صبحتان معطر و متبرک به عطر و نور صلوات برمحمدو آل محمد💖✨ به رسم ادب هرصبحگاه:
السلام علیک یا سیدالشهدا🌷السلام علیک یابقیة الله فی ارضه🌺ورحمة الله وبرکاته💐

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 5:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
بنام خدا
خاطرات سفرهای تبلیغی (12) از کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 

سفری به اقلید فارس

 

خاطرات سفرهای تبلیغی (12) از کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

سفری به اقلید فارس

قبل از ماه مبارک رمضان (قبل از پیروزی انقلاب) جهت تبلیغ به شهرستان اقلید در استان فارس رفتم و در مدرسه علمیه با تعدادی دیگر از طلاب ساکن شدیم. آیت الله ابطحی که ا ما م جماعت مسجد جامع و ازعلما‌ی معروف آنجا بود، طلاب را به روستا‌ها اعزام می‌کرد. اقلید شهر بسیار خوش آب و هوایی بود. طوریکه از داخل هر منزلی چشمه آب سرد و گوارائی جوشان و جاری بود. مردم منطقه نوعاً لُر و بعضاً ترک بودند.

روستائی در اقلید فارس

توسط حاج آقا‌ی ابطحی به یکی از روستا‌های اطراف اعزام شدم و در منزل یکی از اهالی محل اقامت نمودم. مردم کمتر اهل مسجد بودند وگاهی حاضرین از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کرد. آنهم از این تعداد برخی خانم بودند که پشت پرده می‌نشستند و با دستگاه‌های دستی نخ می‌ریشتند و پشم را تبدیل به نخ می‌کردند که وقتشان در مسجد تلف نشود!

کم رنگی ماه رمضان در روستا

صبحهاگاهی توی روستا می‌آمدم و می‌دیدم که نوعاً ا‌هالی با موتورِ ایژ، مقداری نان و آب در ترک موتور بسته وعازم صحرا هستند، انگار ماه رمضان پایش به این منطقه نرسیده بود. از همان تعداد انگشت شمار مسجدی هم دو سه نفر بیشتر روزه نمی‌گرفتند. روزه خوردن امری عادی بود. البته هوای تابستان و فصل کار هم بود. بعضاً نقل می‌کردند: در برخی از روستا‌ها سعی می‌شود عروسی‌ها را در ماه رمضان برگزار کنند و ظهر برای همه سفره مفصلی بیندازند و به همه غذا بدهند.  baghdasht1.blogfa.com
 

 

 

 

 

قبل از ماه مبارک رمضان (قبل از پیروزی انقلاب) جهت تبلیغ به شهرستان اقلید در استان فارس رفتم و در مدرسه علمیه با تعدادی دیگر از طلاب ساکن شدیم. آیت الله ابطحی که ا ما م جماعت مسجد جامع و ازعلما‌ی معروف آنجا بود، طلاب را به روستا‌ها اعزام می‌کرد. اقلید شهر بسیار خوش آب و هوایی بود. طوریکه از داخل هر منزلی چشمه آب سرد و گوارائی جوشان و جاری بود. مردم منطقه نوعاً لُر و بعضاً ترک بودند.

روستائی در اقلید فارس

توسط حاج آقا‌ی ابطحی به یکی از روستا‌های اطراف اعزام شدم و در منزل یکی از اهالی محل اقامت نمودم. مردم کمتر اهل مسجد بودند وگاهی حاضرین از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کرد. آنهم از این تعداد برخی خانم بودند که پشت پرده می‌نشستند و با دستگاه‌های دستی نخ می‌ریشتند و پشم را تبدیل به نخ می‌کردند که وقتشان در مسجد تلف نشود!

کم رنگی ماه رمضان در روستا

صبحهاگاهی توی روستا می‌آمدم و می‌دیدم که نوعاً ا‌هالی با موتورِ ایژ، مقداری نان و آب در ترک موتور بسته وعازم صحرا هستند، انگار ماه رمضان پایش به این منطقه نرسیده بود. از همان تعداد انگشت شمار مسجدی هم دو سه نفر بیشتر روزه نمی‌گرفتند. روزه خوردن امری عادی بود. البته هوای تابستان و فصل کار هم بود. بعضاً نقل می‌کردند: در برخی از روستا‌ها سعی می‌شود عروسی‌ها را در ماه رمضان برگزار کنند و ظهر برای همه سفره مفصلی بیندازند و به همه غذا بدهند.

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 4:14 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
خاطرات سفرهای تبلیغی (12) از کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 

سفری به اقلید فارس

 

 

خاطرات سفرهای تبلیغی (12) از کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

سفری به اقلید فارس

قبل از ماه مبارک رمضان (قبل از پیروزی انقلاب) جهت تبلیغ به شهرستان اقلید در استان فارس رفتم و در مدرسه علمیه با تعدادی دیگر از طلاب ساکن شدیم. آیت الله ابطحی که ا ما م جماعت مسجد جامع و ازعلما‌ی معروف آنجا بود، طلاب را به روستا‌ها اعزام می‌کرد. اقلید شهر بسیار خوش آب و هوایی بود. طوریکه از داخل هر منزلی چشمه آب سرد و گوارائی جوشان و جاری بود. مردم منطقه نوعاً لُر و بعضاً ترک بودند.

روستائی در اقلید فارس

توسط حاج آقا‌ی ابطحی به یکی از روستا‌های اطراف اعزام شدم و در منزل یکی از اهالی محل اقامت نمودم. مردم کمتر اهل مسجد بودند وگاهی حاضرین از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کرد. آنهم از این تعداد برخی خانم بودند که پشت پرده می‌نشستند و با دستگاه‌های دستی نخ می‌ریشتند و پشم را تبدیل به نخ می‌کردند که وقتشان در مسجد تلف نشود!

کم رنگی ماه رمضان در روستا

صبحهاگاهی توی روستا می‌آمدم و می‌دیدم که نوعاً ا‌هالی با موتورِ ایژ، مقداری نان و آب در ترک موتور بسته وعازم صحرا هستند، انگار ماه رمضان پایش به این منطقه نرسیده بود. از همان تعداد انگشت شمار مسجدی هم دو سه نفر بیشتر روزه نمی‌گرفتند. روزه خوردن امری عادی بود. البته هوای تابستان و فصل کار هم بود. بعضاً نقل می‌کردند: در برخی از روستا‌ها سعی می‌شود عروسی‌ها را در ماه رمضان برگزار کنند و ظهر برای همه سفره مفصلی بیندازند و به همه غذا بدهند.  baghdasht1.blogfa.com
 
 

 

 

 

قبل از ماه مبارک رمضان (قبل از پیروزی انقلاب) جهت تبلیغ به شهرستان اقلید در استان فارس رفتم و در مدرسه علمیه با تعدادی دیگر از طلاب ساکن شدیم. آیت الله ابطحی که ا ما م جماعت مسجد جامع و ازعلما‌ی معروف آنجا بود، طلاب را به روستا‌ها اعزام می‌کرد. اقلید شهر بسیار خوش آب و هوایی بود. طوریکه از داخل هر منزلی چشمه آب سرد و گوارائی جوشان و جاری بود. مردم منطقه نوعاً لُر و بعضاً ترک بودند.

روستائی در اقلید فارس

توسط حاج آقا‌ی ابطحی به یکی از روستا‌های اطراف اعزام شدم و در منزل یکی از اهالی محل اقامت نمودم. مردم کمتر اهل مسجد بودند وگاهی حاضرین از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی‌کرد. آنهم از این تعداد برخی خانم بودند که پشت پرده می‌نشستند و با دستگاه‌های دستی نخ می‌ریشتند و پشم را تبدیل به نخ می‌کردند که وقتشان در مسجد تلف نشود!

کم رنگی ماه رمضان در روستا

صبحهاگاهی توی روستا می‌آمدم و می‌دیدم که نوعاً ا‌هالی با موتورِ ایژ، مقداری نان و آب در ترک موتور بسته وعازم صحرا هستند، انگار ماه رمضان پایش به این منطقه نرسیده بود. از همان تعداد انگشت شمار مسجدی هم دو سه نفر بیشتر روزه نمی‌گرفتند. روزه خوردن امری عادی بود. البته هوای تابستان و فصل کار هم بود. بعضاً نقل می‌کردند: در برخی از روستا‌ها سعی می‌شود عروسی‌ها را در ماه رمضان برگزار کنند و ظهر برای همه سفره مفصلی بیندازند و به همه غذا بدهند.

 

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 4:12 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
حجت‌الاسلام مصلحی:

فتنه هنوز تمام نشده است/ افراد مختلف برای معرفی یک امام جعلی به خاطره‌گویی روی آورده‌اند

 
فتنه هنوز تمام نشده است/ افراد مختلف برای معرفی یک امام جعلی به خاطره‌گویی روی آورده‌اند
 
اگر توجه کنید امروز افراد مختلف به خاطره‌گویی از امام روی آورده‌اند و یک امام جعلی را به جای امام واقعی معرفی می کنند.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات، متولد سال 1336 در شهرستان شهرضا است. حجت السلام مصلحی از دانش آموختگان موسسه آموزشی امام خمینی قم است و دارای مدرک کارشناسی ارشد الهیات از این موسسه می باشد. مصلحی با آغاز انقلاب به عنوان سرپرست عقیدتی سیاسی کمیته های انقلاب شهرستان تهران منصوب می شود و با آغاز جنگ تحمیلی مسئولیت نمایندگی حضرت امام در قرارگاه های کربلا و خاتم الانیبا را در جبهه های جنوب و جنوب غرب بر عهده می گیرد. با پایان جنگ تحمیلی نیز در سه دوره مختلف به عنوان نماینده ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه، نیروی هوایی و نیروی مقاومت به خدمت خود ادامه می دهد تا اینکه با روی کار آمدن دولت نهم به سرپرستی سازمان اوقاف و امور خیریه منصوب می شود. مصلحی دولت دهم را با پست وزارت اطلاعات آغاز کرد و تا پایان این دولت علی رغم همه فراز و نشییب هایی که به او تحمیل شد در این سمت باقی ماند. با توجه به اشراف اطلاعاتی حجت السلام مصلحی و مسئولیت خطیر وی در دوران فتنه 88 در خصوص بررسی ابعاد فتنه 88 با وی به گفتگو نشستیم که مشروح آن از نظرتان می‌گذرد.
فتنه 88 تا کنون از زوایای مختلفی واکاوی شده است، بعد از گذشت 7 سال به نظر شما کدام بخش از تحلیل مسائل فتنه مورد کم توجهی قرار گرفته است؟
در رابطه با فتنه یک نقطه مهم که بعضاً مشاهده می‌کنیم به آن بی‌توجهی می‌شود، بحث اهداف براندازانه این فتنه است. مخصوصاً در سال‌های اخیر شاهدیم که فتنه 88 را به یک دعوای سطحی و فردی بین دو رقیب تقلیل می‌دهند. در حالی که فتنه 88 بر اثر یک طراحی بزرگ از سوی دشمنان بوجود آمده بود و براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را دنبال می‌کرد. امروز اسناد زیادی وجود دارد که این مطلب را تأیید می‌کند.

بخش زیادی از این اسناد، اسناد آشکار هستند که در دسترس همه قرار دارند. به عنوان مثال یکی از اسنادی که اثبات می‌کند فتنه 88 بر اثر طراحی خارجی پیاده‌سازی و اجرا شده بود، سخنان اوباما در کنگره آمریکا است. وی تا به حال چندین بار در کنگره به بحث فتنه و طراحی سنگینی که آمریکا برای براندازی با استفاده از فضای مجازی انجام شده بود اشاره کرده است. ولی با وجود این طراحی‌ها و اقداماتی که استکبار علیه کشور و نظام انجام داد، با اقدامات خوب و اتفاقات مثبتی که توسط نیرو‌های خودمان در این سمت انجام شد، بسیاری از طراحی‌های آنها خنثی شد و به ثمر ننشست.
لذا اگر چه در فتنه با یک طراحی عظیم خارجی روبرو بودیم ولی با یک شکست بزرگ دیگر استکبار در برابر نظام اسلامی نیز روبرو بودیم. آنها حتی بعد از فتنه گفتند که ما هزینه‌هایی که کردیم برای سرنگونی انقلاب اسلامی، کافی نبوده است و علت شکستشان را به این مسأله مرتبط دانسته‌اند. برای همین می بینیم در بودجه امسال آمریکا مبلغ حدود 3.5 میلیارد دلار برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی در داخل و همچنین در منطقه اختصاص داده اند.

پس همان طور که ابتدا گفتم نباید از نقش دولت های خارجی در طراحی و اجرای فتنه غافل شد. امروز هم باید توجه داشت که این دشمنی که در موقعیت های گذشته برای ضربه به نظام اسلامی و براندازی آن استفاده کرده است، در سایر فرصت ها نیز به همین گونه اهداف براندازانه دارد. حال اگر امروز از در مذاکره وارد شده است، به معنای تغییر هدف نیست بلکه به این معناست که روش های قبلی نتیجه نداده است و حالا از روش مذاکره قصد دارد اهداف براندازانه خود را پیگیری کند.
تحلیل شما از نقش نیرو های داخلی در این فتنه چیست؟
با تأسف باید گفت عده ای قبل از سال 88 پروژه ای را پیش می بردند که در آنها تلاش داشتند القا کنند مشکل جمهوری اسلامی با آمریکا، تنها یک مشکل ذهنی است. آنها به جامعه می گفتند در صورتی که این ذهنیت اصلاح شود، مشکل ایران و آمریکا نیز حل می گردد. این خط فکری به دنبال ایجاد تغییر در یکی از ارزش های بنیادین انقلاب اسلامی بود که در آن مبارزه با استکبار یکی از ویژگی های همیشگی انقلاب اسلامی تلقی می شده است.

اما بعد از وقایع فتنه 88 و دستگیری برخی از عوامل آن، این خط فکر همچنان در میان برخی از مسئولین در حال ترویج بوده است. می بینیم که در این سال ها نیز برخی از مسئولین دولتی سخنانی به همین مضمون بیان می کنند. لذا نباید فکر کرد که فتنه 88 تمام شده است و انقلاب از خطر آن رها شده است.

بلکه باید بدانیم که تفکر و اهدافی که در فتنه پیگیری می شد همچنان در حال تهدید ارزش های انقلاب است. تنها می توان گفت که دشمن برای رسیدن به اهداف خود روش های خود را بروز رسانی کرده است و شیوه های نوینی وارد شده است وگرنه اهداف همچنان همان اهداف است. تجربه فتنه به دشمن نشان داد که حمله به ساحت امام برای آنها هزینه دارد و یا اینکه جسارت به رهبر معظم انقلاب، مردم را از اهداف واقعی فتنه گران آگاه می کند، لذا آنها در سال های اخیر با تغییر روش به دنبال این هستند تا هم اهداف خود را دنبال کنند و هم مردم را در کنار خود نگه دارند.

ماجرای اخیر بی بی سی هم در همین راستا ارزیابی می شود. در دوران فتنه برخی از فتنه گران با جسارت به تمثال حضرت امام اهداف واقعی خود را به صورت صریح نشان دادند ولی با واکنش شدید مردم روبرو شدند. امروز بی بی سی فارسی با جعل تاریخ تلاش می کند تا از امام، چهره ای تحریف شده نشان دهد تا از این طریق اهداف خود را پیگیری کند.
به نظر شما چه درس هایی از فتنه 88 برای امروز ایران اسلامی می تواند ضروری باشد؟
با توجه به تجربه ای که از فتنه 88 داشتیم به نظر من یکی از مسائل مهمی که برای جامعه امروز ما ضروری باشد این است که گفتمان انقلاب اسلامی با عقبه دینی آن به طور مستدل و مستند برای مردم به خصوص نسل سوم و چهارم انقلاب تبیین و تشریح شود. این کار به نظرم کار خیلی سختی است و دستگاه های مختلف ما باید با تمام قدرت برای تبیین خط امام وارد میدان شوند. رهبری پارسال در سالروز ارتحال حضرت امام بحث خیلی مهمی کردند که به همه به راحتی از آن سخن مهم گذشتیم.
ایشان در آن سخنرانی گفتند که اگر راه امام را گم کنیم یا فراموش کنیم و یا کنار بگذاریم ملت ایران سیلی خواهد خورد. در این بیانات رهبری اشاره می کنند در صورتی که راه امام را گم کنیم تنها انقلاب اسلامی نیست که ضربه خواهد خورد بلکه ملت ایران با هر اعتقادی نیز سیلی می خورند. حال من اگر همین بحث را کمی بیشتر باز کنم به نتایج خوبی می رسیم. رهبری سه اتفاق ممکن و اشتباه برای راه امام را در میان مردم و مسئولین ذکر می کنند. اول ایشان می فرمایند که راه امام را گم کنیم. خوب این گم کردن راه امام می تواند برای نسل سوم و چهارم که امام را به چشم ندیده اند رخ دهد.

اگر توجه کنید امروز افراد مختلف به خاطره‌گویی از امام روی آورده‌اند و یک امام جعلی را به جای امام واقعی معرفی می کنند. این افراد جملات صریح و خطابه های ثبت شده در صحیفه امام را که گویای روشن نظرات و عقاید ایشان در خصوص مسائل مختلف است را به کنار می‌گذارند و به ذکر خاطره های شخصی برای تبیین مواضع امام روی آورده اند.

نسل جوان که امام را ندیده است ممکن است فریب این سخنان را بخورد و راه امام برای وی گم شود. رهبری بعد از این مسأله می فرمایند که اگر راه امام را فراموش کنیم. فراموش کردن راه امام طبیعتاً برای افرادی می تواند رخ دهد که امام را دیده باشند و یا از نزدیک ایشان را درک کرده باشند. لذا این جمله رهبری خطاب به نسل اول و دوم انقلاب است که همراه امام در انقلاب حضور داشتند.

حال اگر این افراد، راه امام را فراموش کنند می تواند خسارات و لطمات جبران ناپذیری به ملت ایران وارد شود. اگر این افراد با فراموشی راه امام بخواهند مسیری دیگر را برای اداره کشور و انقلاب به کار ببرند، ممکن است زمینه حاکمیت مجدد بیگانگان بر سرنوشت ملت را ایجاد کنند. این فراموشی مسیر که گاهی می بینیم در بین برخی از افراد و مسئولین نسل اول و دوم انقلاب رخ داده است به علت حقد و کینه، وابستگی و امثالهم رخ می دهد که می باید توسط انقلابیون و وفاداران واقعی انقلاب رصد شود تا خللی در مسیر واقعی انقلاب بوجود نیاید.
مسأله بعدی که رهبر انقلاب مطرح می کنند این است که اگر راه امام عمداً کنار گذاشته شود که این مسأله امروز بسیار خطرناک است. کنار گذاشتن عمدی اشاره به بحث نفوذ دارد که با نفوذ تفکر غربی و یا نفوذ افراد غیر معتقد به راه امام، درون مسئولین و تصمیم گیران کشور، عملاً به مرحله ای می رسیم که راه امام را عامدانه و از روی علم کنار بگذاریم. حال من می خواهم این مسائل را به بحث فتنه 88 مرتبط کنم. تنها راهی که بخواهیم فتنه را از تحقق اهدافش منع کنیم، این است که مسیر امام را با قدرت و صلابت ادامه دهیم.
آیا امروز نمونه ها و یا شواهدی از عمل نکردن به مسیر امام مشاهده می کنید؟
به حمدالله رهبر معظم انقلاب به خوبی انقلاب را در مسیر امام هدایت کرده اند ولی گاهی شواهدی مشاهده می شود که گویی برخی از مسئولین در حال حاضر اعتقادی به این مسأله ندارند. برای مثال وقتی امام از آمریکا به عنوان استکبار یاد می کنند، برای مردم معنای خاصی متبادر می شود و این معنا الزاماتی را نیز درون خود دارد. اگر مسئولین نیز آمریکا را با عنوان استکبار مطرح کنند هم برای گوینده و هم برای مخاطب یک بار معنای ایجاد می شود.

مخاطب متوجه می شود که کشور با یک دشمن روبرو است و خود گوینده نیز باید توجه کند که وقتی با یک دشمن روبرو می شود باید برای مدیریت این دشمنی، مدیریت لازم را انجام دهد. ولی الآن می بینیم برخی از مسئولین کلمه استکبار را حذف کرده اند و جای آن ایالات متحده آمریکا گذاشته اند. خوب ببینید بار معنایی این دو کلمه چقدر متفاوت است؟ ایالات متحده آمریکا مانند سایر کشور ها خوانده می شود، خوب بالطبع همان گونه که با سایر کشور ها رابطه داریم می توانیم با این کشور هم رابطه داشته باشیم. فتنه 88 یکی از اقداماتی که به طور جدی مد نظر داشت، تغییر ادبیات انقلاب بود. لذا می بینیم در سال های اخیر همچنان همان اهداف فتنه با روش های دیگر پیگیری می شود.
به عنوان آخرین سوال می خواهم از شما اهداف پروژه نفوذ در کشور را نیز بپرسم، به نظر شما استکبار چه اهدافی از پروژه نفوذ دارد؟
به طور کلی نفوذ سه برنامه عمده در دستور کار دارد. در مرتبه اول قصد مهار ایران را دارد. در مرحله بعد به دنبال تغییر رفتار و همچنین تغییر ادبیات ایران در سطح جهان است و در مرحله سوم تغییر ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران را دنبال می کند. اگر تغییر گفتمان در ادبیات انقلاب صورت گیرد، عملاً تغییر رفتار نیز انجام می شود و زمینه برای تغییر ساختار نیز مهیا می گردد.

م
 
 
کد مطلب: 335885
مرجع : مشرق

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 27 خرداد 1395  ] [ 6:49 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 
زندگينامه حضرت خديجه(س)

پدر او خُوَيلد بن اسد و مادر او فاطمه دختر زائده است. تولّد حضرت خديجه(س) سال 68 پيش از هجرت است. ازدواج مبارک خديجه با وجود مبارک و نازنين حضرت محمّد (ص) هنگامي بود که 25 سال از عمر شريف پيامبر(ص) و چهل سال از عمر حضرت خديجه(س) مي ‏گذشت. او از لحاظ نسب از همه زنان پيغمبر(ص) به پيغمبر نزديک‏ تر است. او در ماه رمضان سال دهم بعثت و اندکي پس از وفات حضرت ابوطالب درگذشت. پيغمبر او را در«حجون» دفن کرد و خود او را در قبر گذاشت.

فرزندان خديجه

در تعداد فرزندان حضرت خديجه، ميان مورخان اختلاف است. به‏گفته مشهور: ثمره ازدواج رسول خدا و خديجه، شش فرزند بود. 1- هاشم 2- عبدالله به اين دو«طاهر» و «طيب‏» مي ‏گفتند 3- رقيه 4- زينب 5- ام کلثوم 6- فاطمه.
رقيه بزرگ ترين دخترانش بود و زينب، ام کلثوم و فاطمه به ترتيب پس از رقيه قرار داشتند. پسران خديجه پيش از بعثت ‏پيامبر(ص)، بدرود زندگي گفتند. ولي دخترانش، نبوت پيامبر(ص) را درک کردند. گروهي از محققان معتقدند: قاسم و همه دختران رسول خدا(ص) پس از بعثت ‏به دنيا آمدند و چند روز پس از پيامبر خدا(ص) به‏ مدينه هجرت کردند.

خديجه در دوران جاهليت

حضرت خديجه(س) در دوران جواني با تشکيل کاروان ‏هاي تجاري به کسب درآمد پرداخت. وي با مديريت و درايتي قوي و به دور از رسم تاجران زمانه که رباخواري را از اصول ثروت اندوزي قرار داده بودند، به تجارت روي آورده بود. تاريخ‏ نگاران، بارها از او با عنوان ‏هايي هم چون«بانوي دورانديش و خردمند» يا«بانوي عاقل» ‏ياد کرده‏اند. حضرت خديجه(س) يکي از ثروتمندترين افراد مکه بود، ولي هرگز از ياري فقيران روي برنگرداند و خانه‏اش همواره کعبه آمال مردم بينوا و پناه‏ گاه نيازمندان بود. کرم، سخاوت، دورانديشي، درايت، عفت و پاک ‏دامني، از وي بانويي پرهيزکار و مورد احترام ساخته بود. لقب«بانوي بانوان قريش» که در آن زمان به وي داده شد، نشان دهنده جايگاه او در ميان مردم است.

نخستين بانوي مسلمان

حضرت خديجه(س) نخستين زني بود که به پيامبري حضرت محمد(ص) ايمان آورد و اولين بانويي بود که همراه امام علي(ع) با پيامبر به نماز ايستاد و پيشاني بندگي بر خاک ساييد. تاريخ‏ نويسان از يکي از همسران پيامبر اعظم(ص) نقل کرده‏اند که مي‏ گفت: من همواره از علاقه پيامبر به خديجه در شگفت بودم؛ چرا که حضرت بسيار از او ياد مي‏ کرد و اگر گوسفندي مي ‏کشت، به سراغ دوستان خديجه مي ‏رفت و سهمي براي آن ها مي ‏فرستاد. روزي رسول خدا(ص) در حالي که خانه را ترک مي ‏کرد، نام خديجه را بر زبان آورد و از او تعريف کرد. کار به جايي رسيد که صبر خويش را از دست دادم و گفتم: «وي پيرزني بيش نبود و خدا بهتر از او را نصيب شما کرده است!» گفتار من چنان رسول خدا(ص) را متأثر ساخت که آثار خشم و غضب در چهره ايشان ظاهر شد. در اين هنگام رو به من کرد و فرمود: «ابدا چنين نيست!... هرگز همسري بهتر از او نصيب من نشده است. خديجه هنگامي به من ايمان آورد که همه مردم در کفر و شرک به سر مي‏ بردند. او ثروت خود را در سخت‏ ترين لحظات در اختيار من گذاشت. خدا از او فرزنداني نصيبم کرد که به ديگر همسرانم نداد».

خصوصيات حضرت خديجه(س)

خديجه از بزرگترين بانوان اسلام به شمار مي ‏رود. او اولين زني ‏بود که به اسلام گرويد؛ چنان که علي بن ابيطالب(ع) اولين ‏مردي بود که اسلام آورد. اولين زني که نماز خواند، خديجه بود. او انساني روشن بين و دور انديش بود. با گذشت، علاقه ‏مند به ‏معنويات، وزين و با وقار، معتقد به حق و حقيقت و متمايل به‏اخبار آسماني بود. همين شرافت ‏براي او بس که همسر رسول خدا(ص) بود و گسترش اسلام به کمک مال و ثروت او تحقق يافت. خديجه از کتب آسماني آگاهي داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را«ملکه بطحاء» مي‏ گفتند. از نظر عقل و زيرکي نيز برتري فوق العاده‏اي داشت و مهم تر اين که حتي قبل از اسلام وي را«طاهره‏» و«مبارکه‏» و «سيده زنان‏» مي خواندند. جالب اين است او از کساني بود که انتظار ظهور پيامبر اکرم(ص) مي ‏کشيد و هميشه از ورقه ‏بن نوفل و ديگر علما جوياي نشانه‏ هاي ‏نبوت مي شد. اشعار فصيح و پر معناي وي در شان پيامبر اکرم(ص) از علم و ادب و کمال و محبت او به آن بزرگوار حکايت مي‏ کند. نمونه‏اي از اشعار خديجه درباره پيامبر اکرم (ص) چنين است:

فلوانني امسيت في کل نعمه و دامت لي الدنيا و تملک الاکاسره
فما سويت عندي جناح بعوضه اذا لم يکن عيني لعينک ناظره
اگر تمام نعمت هاي دنيا از آن من باشد و ملک و مملکت کسراها و پادشاهان را داشته باشم، در نظرم هيچ ارزش ندارد زماني که چشم‏ به چشم تو نيافتند.

ديگر خصوصيت ‏خديجه اين است که او داراي شم اقتصادي و روح‏ بازرگاني بود و آوازه شهرتش در اين امر به شام هم رسيده بود. البته سجاياي اخلاقي حضرت خديجه چنان زياد است که قلم از بيان ‏آن ناتوان است. پيامبر اکرم(ص) مي ‏فرمايد: «افضل نساء اهل الجنه خديجه بنت ‏خويلد و فاطمه بنت محمد و مريم بنت عمران و آسيه بنت مزاحم.» چه مي ‏توان گفت در شان کسي که مايه آرامش و تسلاي خاطر رسول‏ خدا(ص) بود؟! در تاريخ مي ‏خوانيم: «حضرت محمد(ص) هر وقت از تکذيب قريش و اذيت ‏هاي ايشان‏ محزون و آزرده مي ‏شدند، هيچ چيز آن حضرت را مسرور نمي‏ کرد مگر ياد خديجه؛ و هرگاه خديجه را مي ديد مسرور مي ‏شد».
ذهبي مي ‏گويد: مناقب و فضايل خديجه بسيار است؛ او از جمله‏ زنان کامل، عاقل، والا، پاي ‏بند به ديانت و عفيف و کريم و از اهل بهشت ‏بود. پيامبر اکرم(ص) کراراً او را مدح و ثنا مي‏ گفت ‏و بر ساير امهات مومنين ترجيح مي ‏داد و از او بسيار تجليل مي ‏کرد. به حدي که عايشه مي ‏گفت: بر هيچ يک از زنان پيامبر(ص) به ‏اندازه خديجه رشک نورزيدم و اين بدان سبب بود که پيامبر(ص) بسيار او را ياد کرد.

خدمات حضرت خديجه به اسلام

حضرت خديجه(س) در 24 سال زندگي مشترک با پيامبر گرامي اسلام، خدمات بسياري براي آن بزرگوار و دين اسلام انجام داد. حمايت‏ هاي مالي، روحي، عاطفي از حضرت محمد(ص)، تصديق و تأييد پيامبر در روزگاري که هيچ کس تأييدش نمي ‏کرد و ياري ايشان در برابر آزار مشرکان، گوشه ‏هايي از اين خدمات ارزشمند است. حضرت خديجه(س) پس از ازدواج با پيامبر، دارايي ‏اش را به ايشان بخشيد تا آن را هرگونه مي‏ خواهد مصرف کند. رسول گرامي اسلام در اين زمينه مي ‏فرمايد: «هيچ ثروتي به اندازه ثروت خديجه(س) براي من سودمند نبود». حضرت خديجه(س)، اين بانوي بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پيامبر ايمان آورد، بلکه او را در برابر سختي ‏ها و تکذيب مشرکان و بدخواهان ياري داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا(ص) سخت آيد. هنگامي که رسول الله(ص) با باري از مصيبت و اندوه به خانه مي ‏آمد، خديجه او را دلداري مي ‏داد و نگراني را از ذهن و خاطرش مي ‏زدود.

آخرين مال

اموال حضرت خديجه(س) به عنوان ابزاري مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پيشرفت آن قرار گرفت. جالب اين که آخرين بخش از دارايي خديجه توسط امير مؤمنان در سفر هجرت به مدينه صرف شد. پيامبراکرم(ص) سه شبانه روز در غار ثور ماند، اميرمؤمنان نيز شبانه خود را به غار رساند و آذوقه و لوازم سفر را آورد. در آن ‏جا حضرت به علي(ع) فرمود: «امانت ‏هاي زيادي نزد من است، به بالاي ابطح(تپه‏اي در مکه) برو و صبح و شب با صداي بلند بگو: هر کسي نزد محمد امانت و يا وديعه‏اي دارد بيايد و تحويل بگيرد. يا علي! بعد از اين با هيچ حادثه‏اي ناگوار مواجه نخواهي شد تا اين که نزد من برسي. امانت‏ هاي مردم را آشکارا تحويل بده. اي علي! تو را سرپرست دخترم فاطمه قرار دادم و خدا را مراقب شما. از آخرين باقي‏ مانده اموال خديجه براي خود و فاطمه و هر کس از بني هاشم که قصد همراهي با شما را دارد، شتر و زاد و توشه بخر و بعد از رد امانت ‏ها، ديگر درنگ نکن... .»
ابوعبيده(نوه عمار ياسر) مي ‏گويد: «فرزند ابي رافع اين مطالب را به نقل از پدرش گفت. من پرسيدم: مگر رسول خدا مال و ثروتي قابل توجه داشت که دو شتر براي سفر خودش خريد و به امير مؤمنان هم سفارش کرد زاد و توشه ديگر مهاجران را تهيه کند؟ ابي رافع پاسخ داد: پدرم گفت: پيامبر(ص) فرمود: هيچ مال و ثروتي براي من سودمندتر از اموال خديجه نبود. ابي رافع افزود: پدرم گفت: از آخرين موارد مصرف اموال خديجه خريد زاد و توشه براي مسلمانان مستضعف بود که قصد داشتند به مدينه هجرت کنند. سفر اکثر مسلمانان با اموال خديجه ممکن شد. آخرين آن‏ ها هم قافله‏اي بود که اميرالمؤمنين آن را سرپرستي کرد.

سخنان دانشمندان درباره خديجه(س)

زبير بن بکّار گفته است: خديجه، در عصر جاهليت«طاهره» خوانده مي ‏شد. هشام بن محمّد: رسول خدا خديجه را دوست داشت و به او احترام مي‏ گذارد و در بعضي کارها با او مشورت مي‏ کرد. او وزير صدق و راستي بود و نخستين زني است که به پيامبر ايمان آورد و پيامبر تا وقتي‏ که خديجه زنده بود، هرگز همسر ديگري برنگزيد. تمام فرزندانش بجز ابراهيم از خديجه بودند. رسول خدا(ص) فرموده است: سميه قرّاعه گفته است: تاريخ در مقابل عظمت حضرت خديجه سر فرود مي ‏آورد و در برابرش متواضعانه و دست بسته مي ‏ايستد.

مقام خديجه در بهشت

از فضيلت ‏هاي حضرت خديجه(س)، مقامي است در بهشت که از سوي خداوند به ايشان وعده داده شده است. پيامبراکرم(ص) نيز بارها اين مسأله را به خديجه بشارت مي ‏داد و مي ‏فرمود: «در بهشت، خانه‏اي داري که در آن رنج و سختي نمي ‏بيني.» امام صادق(ع) نيز مي ‏فرمايد: هنگامي که خديجه وفات يافت، فاطمه خردسال بي ‏تابي مي‏ کرد و گرد پدرش مي‏ گشت و سراغ مادر را از او مي ‏گرفت. پيامبر از اين حالت دخت کوچکش بيشتر محزون مي ‏شد و دنبال راهي بود تا او را آرام کند. فاطمه هم چنان بي ‏تابي مي‏ کرد تا اين که جبرئيل بر پيامبر نازل شد و فرمود: «به فاطمه سلام برسان و بگو مادرت در بهشت خانه‏اي کنار آسيه، همسر فرعون و مريم، دختر عمران نشسته است.» هنگامي که فاطمه اين سخن را شنيد، آرام گرفت و ديگر بي ‏تابي نکرد.

وصيت‏ حضرت خديجه

حضرت خديجه(س) سه سال قبل از هجرت بيمار شد. پيغمبر(ص) به عيادت وي رفت و فرمود: اي خديجه، «اما علمت ان الله ‏قد زوجني معک في الجنه‏»؛ آيا مي ‏داني که خداوند تو را در بهشت نيز همسرم ساخته است؟! آن گاه از خديجه دل جويي و تفقد کرد؛ او را وعده بهشت داد و درجات عالي بهشت را به شکرانه خدمات او توصيف فرمود. چون بيماري خديجه شدت يافت، عرض کرد: يا رسول الله! چند وصيت دارم: من در حق تو کوتاهي کردم، مرا عفو کن. پيامبر(ص) فرمود: هرگز از تو تقصيري نديدم و نهايت تلاش ‏خود را به کار بردي. در خانه‏ام بسيار خسته شدي و اموالت را در راه خدا مصرف کردي. عرض کرد: يا رسول الله! وصيت دوم من اين است که مواظب اين‏ دختر باشيد. و به فاطمه زهرا(س) اشاره کرد. چون او بعد از من يتيم و غريب خواهد شد. پس مبادا کسي از زنان قريش به او آزار برساند. مبادا کسي به صورتش سيلي بزند. مبادا کسي بر او فرياد بکشد. مبادا کسي با او برخورد غير ملايم و زننده‏اي داشته ‏باشد. اما وصيت‏ سوم را شرم مي‏ کنم برايت‏ بگويم. آن را به ‏فاطمه عرض مي‏ کنم تا او برايت‏ بازگو کند. سپس فاطمه را فرا خواند و به وي فرمود: «نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم مي‏ گويد: من از قبر در هراسم؛ از تو مي ‏خواهم مرا در لباسي که هنگام نزول وحي به تن داشتي، کفن کني.»
پس فاطمه زهرا(س) از اتاق بيرون آمد و مطلب را به پيامبر(ص) عرض کرد. پيامبر اکرم (ص) آن پيراهن را براي خديجه ‏فرستاد و او بسيار خوشحال شد. هنگام وفات حضرت خديجه، پيامبراکرم(ص) غسل و کفن وي را به عهده گرفت. ناگهان جبرئيل در حالي که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: يا رسول‏ الله، خداوند به تو سلام مي‏ رساند و مي ‏فرمايد: «ايشان اموالش ‏را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتريم که کفنش را به عهده‏ بگيريم.»

وفات خديجه(س)

خديجه در سن 65 سالگي در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج ازشعب ابوطالب جان به جان آفرين تسليم کرد. پيغمبر خدا(ص) شخصا خديجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچه‏اي که جبرئيل از طرف خداوند عزوجل براي خديجه آورده بود، کفن کرد. رسول ‏خدا(ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خديجه را در خاک نهاد و آن گاه سنگ لحد را در جاي خويش استوار ساخت. او بر خديجه اشک ‏مي ‏ريخت، دعا مي ‏کرد و برايش آمرزش مي ‏طلبيد. آرامگاه خديجه درگورستان مکه در«حجون‏» واقع است. رحلت‏ خديجه براي پيغمبر(ص) مصيبتي بزرگ بود؛ زيرا خديجه ‏ياور پيغمبر خدا(ص) بود و به احترام او بسياري به حضرت محمد(ص) احترام مي گذاشتند و از آزار وي خودداري مي ‏کردند.
 
منبع: سايت حوزه

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 10:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

زندگینامه حضرت خدیجه
 
 
 

پدر او خُوَیلد بن اسد و مادر او فاطمه دختر زائده است. تولّد حضرت خدیجه علیهاالسلام سال 68 پیش از هجرت است. ازدواج مبارک خدیجه با وجود مبارک و نازنین حضرت محمّد صلی‏ الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم هنگامی بود که 25 سال از عمر شریف پیامبر صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم و چهل سال از عمر حضرت خدیجه علیهاالسلام می‏گذشت. او از لحاظ نسب از همه زنان پیغمبر صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم به پیغمبر نزدیک‏تر است. او در ماه رمضان سال دهم بعثت و اندکی پس از وفات حضرت ابوطالب درگذشت. پیغمبر او را در «حجون» دفن کرد و خود او را در قبر گذاشت.

 

فرزندان خدیجه

در تعداد فرزندان حضرت خدیجه ، میان مورخان اختلاف است . به‏گفته مشهور : ثمره ازدواج رسول خدا و خدیجه ، شش فرزند بود. 1- هاشم . 2- عبدالله . به این دو «طاهر» و «طیب‏»می‏گفتند . . 3- رقیه . 4- زینب 5- ام کلثوم . 6- فاطمه .

رقیه بزرگترین دخترانش بودو زینب ، ام کلثوم و فاطمه به‏ترتیب پس از رقیه قرار داشتند . پسران خدیجه پیش از بعثت‏پیامبر (ص) ، بدرود زندگی گفتند . ولی دخترانش ، نبوت پیامبر(ص) را درک کردند .

گروهی از محققان معتقدند : قاسم و همه دختران رسول خدا (ص)پس از بعثت‏به دنیا آمدند و چندروز پس از پیامبر خدا (ص) به‏مدینه هجرت کردند . 

خدیجه در دوران جاهلیت

حضرت خدیجه علیهاالسلام در دوران جوانی با تشکیل کاروان‏های تجاری به کسب درآمد پرداخت. وی با مدیریت و درایتی قوی و به دور از رسم تاجران زمانه که رباخواری را از اصول ثروت اندوزی قرار داده بودند، به تجارت روی آورده بود.

تاریخ‏نگاران، بارها از او با عنوان‏هایی همچون «بانوی دوراندیش و خردمند» یا «بانوی عاقل»ی‏یاد کرده‏اند. حضرت خدیجه علیهاالسلام یکی از ثروتمندترین مکه بود، ولی هرگز از یاری فقیران روی برنگرداند و خانه‏اش همواره کعبه آمال مردم بینوا و پناه‏گاه نیازمندان بود. کرم، سخاوت، دوراندیشی، درایت، عفت و پاک‏دامنی، از وی بانویی پرهیزکار و مورد احترام ساخته بود. لقب «بانوی بانوان قریش» که در آن زمان به وی داده شد، نشان دهنده جایگاه او در میان مردم است. 

نخستین بانوی مسلمان

حضرت خدیجه علیهاالسلام نخستین زنی بود که به پیامبری حضرت محمد صلی‏الله‏علیه‏و‏آله ایمان آورد و اولین بانویی بود که همراه امام علی علیه‏السلام با پیامبر به نماز ایستاد و پیشانی بندگی بر خاک سایید. تاریخ‏نویسان از یکی از همسران پیامبراعظم صلی‏الله‏علیه‏و‏آله نقل کرده‏اند که می‏گفت: من همواره از علاقه پیامبر به خدیجه در شگفت بودم؛ چرا که حضرت بسیار از او یاد می‏کرد و اگر گوسفندی می‏کشت، به سراغ دوستان خدیجه می‏رفت و سهمی برای آنها می‏فرستاد. روزی رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله در حالی که خانه را ترک می‏کرد، نام خدیجه را بر زبان آورد و از او تعریف کرد. کار به جایی رسید که صبر خویش را از دست دادم و با کمال جرئت گفتم: «وی پیرزنی بیش نبود و خدا بهتر از او را نصیب شما کرده است!» گفتار من چنان رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله را متأثر ساخت که آثار خشم و غضب در چهره ایشان ظاهر شد. در این هنگام رو به من کرد و فرمود: «ابدا چنین نیست!... هرگز همسری بهتر از او نصیب من نشده است. خدیجه هنگامی به من ایمان آورد که همه مردم در کفر و شرک به سر می‏بردند. او ثروت خود را در سخت‏ترین لحظات در اختیار من گذاشت. خدا از او فرزندانی نصیبم کرد که به دیگر همسرانم نداد». 

خصوصیات حضرت خدیجه (س)

خدیجه از بزرگترین بانوان اسلام به شمار می‏رود . او اولین زنی‏بود که به اسلام گروید ; چنان که علی‏بن ابی‏طالب (ع) اولین‏مردی بود که اسلام آورد . اولین زنی که نماز خواند ، خدیجه بود. او انسانی روشن بین و دور اندیش بود . با گذشت ، علاقه‏مند به‏معنویات ، وزین و با وقار ، معتقد به حق و حقیقت و متمایل به‏اخبار آسمانی بود . همین شرافت‏برای او بس که همسر رسول خدا (ص) بود و گسترش اسلام به کمک مال و ثروت او تحقق یافت .

خدیجه از کتب آسمانی آگاهی داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را «ملکه بطحاء» می‏گفتند . از نظر عقل و زیرکی نیزبرتری فوق العاده‏ای داشت و مهمتر اینکه حتی قبل از اسلام وی را«طاهره‏» و «مبارکه‏» و «سیده زنان‏» می‏خواندند .

جالب این است او از کسانی بود که انتظار ظهور پیامبر اکرم (ص) می‏کشید و همیشه از ورقه‏بن نوفل و دیگر علما جویای نشانه‏های‏نبوت می‏شد . اشعار فصیح و پر معنای وی در شان پیامبر اکرم (ص) از علم و ادب و کمال و محبت او به آن بزرگوار حکایت می‏کند .

نمونه‏ای از اشعار خدیجه در باره پیامبراکرم (ص) چنین است :

فلواننی امسیت فی کل نعمه و دامت لی الدنیا و تملک الاکاسره

فما سویت عندی جناح بعوضه اذا لم یکن عینی لعینک ناظره

اگر تمام نعمتهای دنیا از آن من باشد و ملک و مملکت کسراها وپادشاهان را داشته باشم ، در نظرم هیچ ارزش ندارد زمانی که چشم‏به چشم تو نیافتند .

دیگر خصوصیت‏خدیجه این است که او دارای شم اقتصادی و روح‏بازرگانی بود و آوازه شهرتش در این امر به شام هم رسیده بود .

البته سجایای اخلاقی حضرت خدیجه چنان زیاد است که قلم از بیان‏آن ناتوان است . پیامبر اکرم (ص) می‏فرماید : «افضل نساء اهل الجنه خدیجه بنت‏خویلد و فاطمه بنت محمد ومریم بنت عمران و آسیه بنت مزاحم .»

چه می‏توان گفت در شان کسی که مایه آرامش و تسلای خاطر رسول‏خدا (ص) بود ؟ ! در تاریخ می‏خوانیم : «حضرت محمد (ص) هر وقت از تکذیب قریش و اذیت‏های ایشان‏محزون و آزرده می‏شدند ، هیچ چیز آن حضرت را مسرور نمی‏کرد مگریاد خدیجه ; و هرگاه خدیجه را می‏دید مسرور می‏شد»

ذهبی می‏گوید : مناقب و فضایل خدیجه بسیار است ; او از جمله‏زنان کامل ، عاقل ، والا ، پای‏بند به دیانت و عفیف و کریم و ازاهل بهشت‏بود . پیامبر اکرم (ص) کرارا او را مدح و ثنا می‏گفت‏و بر سایر امهات مومنین ترجیح می‏داد و از او بسیار تجلیل می‏کرد. به حدی که عایشه می‏گفت : بر هیچ یک از زنان پیامبر (ص) به‏اندازه خدیجه رشک نورزیدم و این بدان سبب بود که پیامبر (ص)بسیار او را یاد کرد .  

خدمات حضرت خدیجه به اسلام

حضرت خدیجه علیهاالسلام در 24 سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد. حمایت‏های مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد صلی‏الله‏علیه‏و‏آله ، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمی‏کرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشه‏هایی از این خدمات ارزشمند است. حضرت خدیجه علیهاالسلام پس از ازدواج با پیامبر، دارایی‏اش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه می‏خواهد مصرف کند. رسول گرامی اسلام در این زمینه می‏فرماید: «هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه علیهاالسلام برای من سودمند نبود».

حضرت خدیجه علیهاالسلام ، این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلکه او را در برابر سختی‏ها و تکذیب مشرکان و بدخواهان یاری داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله سخت آید. هنگامی که رسول الله صلی‏الله‏علیه‏و‏آله با باری از مصیبت و اندوه به خانه می‏آمد، خدیجه او را دلداری می‏داد و نگرانی را از ذهن و خاطرش می‏زدود. 

آخرین مال

اموال حضرت خدیجه علیهاالسلام به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این که آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان در سفر هجرت به مدینه صرف شد.

پیامبراکرم صلی‏الله‏علیه‏و‏آله سه شبانه روز در غار ثور ماند، امیر مؤمنان نیز شبانه خود را به غار رساند و آذوقه و لوازم سفر را آورد. در آن‏جا حضرت به علی علیه‏السلام فرمود: «امانت‏های زیادی نزد من است، به بالای ابطح (تپه‏ای در مکه) برو و صبح و شب با صدای بلند بگو: هر کسی نزد محمد امانت و یا ودیعه‏ای دارد بیاید و تحویل بگیرد. یا علی! بعد از این با هیچ حادثه‏ای ناگوار مواجه نخواهی شد تا این که نزد من برسی. امانت‏های مردم را آشکارا تحویل بده. ای علی! تو را

سرپرست دخترم فاطمه قرار دادم و خدا را مراقب شما.

از آخرین باقی‏مانده اموال خدیجه برای خود و فاطمه و هر کس از بنی هاشم که قصد همراهی با شما را دارد، شتر و زاد و توشه بخر و بعد از رد امانت‏ها، دیگر درنگ نکن... .»

ابوعبیده (نوه عمار یاسر) می‏گوید: «فرزند ابی رافع این مطالب را به نقل از پدرش گفت. من پرسیدم: مگر رسول خدا مال و ثروتی قابل توجه داشت که دو شتر برای سفر خودش خرید و به امیر مؤمنان هم سفارش کرد زاد و توشه دیگر مهاجران را تهیه کند؟

ابی رافع پاسخ داد: پدرم گفت: پیامبر صلی‏الله‏علیه‏و‏آله فرمود: هیچ مال و ثروتی برای من سودمندتر از اموال خدیجه نبود. ابی رافع افزود: پدرم گفت: از آخرین موارد مصرف اموال خدیجه خرید زاد و توشه برای مسلمانان مستضعف بود که قصد داشتند به مدینه هجرت کنند.

سفر اکثر مسلمانان با اموال خدیجه ممکن شد. آخرین آن‏ها هم قافله‏ای بود که امیر المؤمنین آن را سرپرستی کرد. 

منزلت حضرت خدیجه نزد پیامبر (ص)

پیامبر پس از خدیجه تا آخر عمر خدیجه را فراموش نکرد و هر از چند گاهی از او تقدیر و تمجید می‏کرد. عایشه گفته است: «رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم از خانه بیرون نمی‏رفت مگر این که به نوعی از خدیجه یاد می‏کرد و از وی به نیکی ستایش می‏نمود. روزی او را به یاد آورد. رشک و حسد وجودم را فرا گرفت. گفتم آیا او بیش از یک پیرزن بود؟ خداوند زن بهتری به تو عطا فرموده است. پیغمبر خشمگین شد. آن گاه فرمود: سوگند به خدا، پروردگار بهتر از او را به من نداد. او به من ایمان آورد در هنگامی که مردمان به من کفر می‏ورزیدند. و از او به من فرزندانی عطا کرد در حالی که مرا از فرزندانِ دیگر زنان محروم نمود». عایشه گفت: «با خود گفتم دیگر هرگز خدیجه را به بدی یاد نخواهم کرد». 

سخنان دانشمندان درباره خدیجه

زبیر بن بکّار گفته است: خدیجه، در عصر جاهلیّت «طاهره» خوانده می‏شد.

هشام بن محمّد: رسول خدا خدیجه را دوست داشت و به او احترام می‏گذارد و در بعضی کارها با او مشورت می‏کرد. او وزیر صدق و راستی بود و نخستین زنی است که به پیامبر ایمان آورد و پیامبر تا وقتی‏که خدیجه زنده بود، هرگز همسر دیگری برنگزید. تمام فرزندانش بجز ابراهیم از خدیجه بودند.

رسول خدا صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم فرموده است:

سمیّه قرّاعه گفته است: تاریخ در مقابل عظمت حضرت خدیجه سر فرود می‏آورد و در برابرش متواضعانه و دست بسته می‏ایستد. 

مقام خدیجه در بهشت

از فضیلت‏های حضرت خدیجه علیهاالسلام ، مقامی است در بهشت که از سوی خداوند به ایشان وعده داده شده است. پیامبراکرم صلی‏الله‏علیه‏و‏آله نیز بارها این مسئله را به خدیجه بشارت می‏داد و می‏فرمود: «در بهشت، خانه‏ای داری که در آن رنج و سختی نمی‏بینی.» امام صادق علیه‏السلام نیز می‏فرماید: هنگامی که خدیجه وفات یافت، فاطمه خردسال بی‏تابی می‏کرد و گرد پدرش می‏گشت و سراغ مادر را از او می‏گرفت. پیامبر از این حالت دخت کوچکش بیشتر محزون می‏شد و دنبال راهی بود تا او را آرام کند. فاطمه همچنان بی‏تابی می‏کرد تا اینکه جبرئیل بر پیامبر نازل شد و فرمود: «به فاطمه سلام برسان و بگو مادرت در بهشت خانه‏ای کنار آسیه، همسر فرعون و مریم، دختر عمران نشسته است.» هنگامی که فاطمه این سخن را شنید، آرام گرفت و دیگر بی‏تابی نکرد. 

وصیت‏ حضرت خدیجه

حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شد . پیغمبر (ص) به عیادت وی رفت و فرمود : ای خدیجه ، «اما علمت ان الله‏قد زوجنی معک فی الجنه‏» ; آیا می‏دانی که خداوند تو را دربهشت نیز همسرم ساخته است ؟ !

آنگاه از خدیجه دل جویی و تفقد کرد ; او را وعده بهشت داد ودرجات عالی بهشت را به شکرانه خدمات او توصیف فرمود .

چون بیماری خدیجه شدت یافت ، عرض کرد : یا رسول الله ! چندوصیت دارم : من در حق تو کوتاهی کردم ، مرا عفو کن .

پیامبر (ص) فرمود : هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش‏خود را به کار بردی . در خانه‏ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی .

عرض کرد : یا رسول الله ! وصیت دوم من این است که مواظب این‏دختر باشید . و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد . چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد . پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند . مبادا کسی به صورتش سیلی بزند . مبادا کسی بر اوفریاد بکشد . مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده‏ای داشته‏باشد .

اما وصیت‏سوم را شرم می‏کنم برایت‏بگویم . آن را به‏فاطمه عرض می‏کنم تا او برایت‏بازگو کند . سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود : «نور چشمم ! به پدرت رسول الله بگو :مادرم می‏گوید : من از قبر در هراسم ; از تو می‏خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی ، کفن کنی .»

پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر(ص) عرض کرد . پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه‏فرستاد و او بسیار خوشحال شد . هنگام وفات حضرت خدیجه ، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت . ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت ، نازل شد و عرض کرد : یا رسول‏الله ، خداوند به تو سلام می‏رساند و می‏فرماید : «ایشان اموالش‏را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده‏بگیریم .»  

وفات خدیجه (س)

خدیجه در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج ازشعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد . پیغمبر خدا (ص)شخصا خدیجه را غسل داد ، حنوط کرد و با همان پارچه‏ای که جبرئیل‏از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود ، کفن کرد . رسول‏خدا (ص) شخصا درون قبر رفت ، سپس خدیجه را در خاک نهاد وآنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت . او بر خدیجه اشک‏می‏ریخت ، دعا می‏کرد و برایش آمرزش می‏طلبید . آرامگاه خدیجه درگورستان مکه در «حجون‏» واقع است .

رحلت‏ خدیجه برای پیغمبر (ص) مصیبتی بزرگ بود ; زیرا خدیجه‏یاور پیغمبر خدا (ص) بود و به احترام او بسیاری به حضرت محمد(ص) احترام می‏گذاشتند و از آزار وی خودداری می‏کردند .

 

 

حوزه نت


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 10:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

شInstagram Telegram

 

شهیدآوینی

  • خانه
  • شهید آوینی
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
      •  
      •  
      •  
      •  
    •  
    •  
  • معارف اسلامی
        •  
            •  
            •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
        •  
        •  
          •  
          •  
      •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
    •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
  • صوت
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  • آلبوم تصاویر
      •  
      •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
        •  
        •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
    •  
  • فیلم و کلیپ
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
  • شعر وسبک
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
  • موبایل
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
      •  
      •  
  • آموزش
    •  
    •  
    •  
  • خدمات
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
        •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
          •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
        •  
        •  
        •  
        •  
      •  
      •  
      •  
      •  
      •  
    •  
    •  
  • حرف دل
  • تماس با ما
 

 

 

زندگی نامه مختصر خديجه(س)

پدر او: خو يلد بن عبد الغري بن قُصَي بن كلاب است.
مادر او: فاطمه دختر زائده بن أصَم است.
تولد: سال 68 پيش از هجرت
فرزندان: قاسم، عبدا...، زينب، ام كلثوم، فاطمه و رقيه مي باشند.
لقب: طاهره
وفات: در ماه رمضان سال دهم بعثت و پس از سه روز بعد از وفات ابوطالب است.
پيغمبر(ص) او را در حجون دفن كرد و خود او را در قبر گذاشت و سال وفات او عام الاحزان (سال اندوه ها) ناميده شده است و خديجه به هنگام وفات 65 سال داشت.

***

حضرت خدیجه سلام الله علیها یکی از چهار زن کامل دنیا، اولین و بهترین همسر رسول خدا صلّی الله علیه وآله و سلّم و مادر فاطمه زهرا و طاهر* است.
کنیه او «ام هند» است و قبل از رسول خدا دو شوهر به نام‌های «عتیق بن عائذ» و «عمرو الکندی» داشت و از آنها فرزندانی به دنیا آورده بود.
جریان خواستگاری و ازدواج رسول خدا صلّی الله علیه وآله و سلّم با خدیجه خواندنی و مفصّل است. خدیجه به رسول خدا گفت:«من برای شما زنی را در نظر گرفته‌ام.»
رسول خدا فرمود:«او کیست؟»
خدیجه عرض کرد:« او کنیز شما خدیجه است.»
خدیجه که یکی از ثروتمندان عرب به شمار می آمد و نوشته اند هشتاد هزار شتر و پول های فراوانی در دست افراد مختلف برای تجارت داشت، وقتی می خواست با رسول خدا ازدواج کند، گفت:«به خدا قسم ای محمـد، اگر مال تو کم است، مال من زیاد است. کسی که خودش را در اختیار تو می‌گذارد، چگونه مالش را در اختیارت نگذارد؟! من با تمام اموال و کنیزانم در اختیار توام.»
خدیجه بعد از ازدواج با رسول خدا به عمویش، ورقه، فرمود:« این اموال مرا بگیر و نزد محمـد ببر و به او بگو من تمام اموال و بردگان و آنچه را در اختیار من است به او هدیه می‌کنم.»
ورقه این خبر را در بین زمزم و مقام ابراهیم با صدای بلند به گوش همه مردم رسانید و آنها را شاهد گرفت.
در جریان کناره گیری رسول خدا از خدیجه قبل از ایجاد نطفه فاطمه علیهاالسلام، پیامبرعمار یاسر را نزد خدیجه فرستاد و فرمود به او بگو:«ای خدیجه گمان مبر که کناره گیری من از توست. نه، خداوند به من چنین امر فرموده است. گمانی جز خیر مبر و بدان، خداوند هر روز چندین بار به ملائکه اش به تو مباهات و فخر می‌کند.»
خدیجه علیه اسلام در هنگام زایمان فاطمه علیهاسلام تنها بود و زن های مکه و قریش از او کناره گرفته بودند. خدیجه را غم و اندوه فرا گرفته بود که ناگهان چهار زن بلندقامت شبیه زن‌های بنی هاشم وارد اتاقش شدند.
خدیجه ترسید. آنها عرضه داشتند:« محزون مباش ای خدیجه. ما فرستادگان پروردگار توایم. ما خواهران توایم: ساره و آسیه و مریم و صفرا. آمده ایم تا تو را کمک کنیم ».

***

امام صادق علیه السلام فرمود: وقتی خدیجه علیهاسلام وفات کرد، فاطمه علیهاسلام به رسول خدا پناه برد. به دور پیامبر می‌چرخید و می‌گفت:«پدر جان، مادر من کجاست؟»
جبرئیل علیه السلام نازل شد و عرضه داشت:«ای رسول خدا، پروردگارت امر فرمود به فاطمه سلام برسان و بگو مادرش در خانه ای است از یاقوت و زبرجد که اطاق‌هایش از طلا و ستون‌هایش از یاقوت قرمز ساخته شده و با آسیه و مریم همنشین است ».

***

آخرين سخن خديجه، به هنگامي كه بر بستر مرگ خفته بود، از درد و رنج هائي كه در راه پيامبر(ص) ديده بود كم ارج تر نبود. لحظه اي كه شبح مرگ بر چهره او سايه افكنده بود به پيامبر چنين مي گويد:
« اي رسول خدا ...... من در حق تو كوتاهي كردم و آنچه شايسته تو بود، انجام ندادم.از من در گذر و اگر اكنون، دل در طلب چيزي داشته باشم, خشنودي توست.»
كلمات بر لبان پاكش مي لغزد و آخرين نفسهايش را با خشوع و ايمان بر مي آورد ...... خدا خديجه را رحمت كند. آن نمونه بارز زن مسلمان كه براي عقيده و رسالتش پيكار كرد.
طاهر پسر رسول خدا و خدیجه بود که پس از بعثت به دنیا آمد ولی مانند دیگر پسران پیامبر در مکه فوت کرد .

***

ابن عباس گفته است: رسول خدا (ص) بر روي زمين چهار خط كشيد و گفت آيا مي دانيد اين چيست؟
گفتند: خدا و رسولش داناترند.
پس رسول خدا (ص) گفت: بهترين زنان اهل بهشت چهار تن هستند: خديجه دختر خويلد، فاطمه دختر محمد (ص)، مريم دختر عمران و آسيه دختر مزاحم زن فرعون.
مناقب خديجه فراوان است و او از ميان زنان كسي است كه به مرحله كمال رسيده است. او خردمند و با جلال و متدين و پاكدامن و بزرگوار و از اهل بهشت بود. پيغمبر (ص) او را ستايش مي كرد و بر ديگر زنان مؤمن برتري مي داد و او را بسيار بزرگ مي داشت تا جائيكه عايشه مي گفت: به زني رشك نبردم آنچنان كه به خديجه حسد ورزيدم زيرا كه پيامبر (ص) بسيار زياد از او ياد مي كرد.

***

منابع:
1-بحارالانوار، ج ۱۶، ص ۱-۲-۳-۷-۸-۱۲-۵۴-۵۵-۵۶-۷۱-۷۸-۸۰.
2ـ زنان صدراسلام / به قلم محمد علي بحر العلوم / ترجمه محمد علي اميني/ اسفند 58
3ـ خديجه (س) (از زنان بزرگ اسلام 1)/ به قلم علي محمد علي دخيل / ترجمه دكتر فيروز حريرچي/ 1361

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 10:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
سال روز وفات حضرت خدیجه (س)
حضرت خدیجه (س) همسر پیامبر (ص)، اولین بانویی است که به پیام آسمانی اش پاسخ مثبت داد و در کنار رسول خدا صلی الله علیه و آله با همه توانی که داشت در مقابل مشرکان ایستاد و مقاومت کرد. ثروت سرشار خود را برای پیشرفت اسلام در طبق اخلاص گذاشت. وی در سال دهم بعثت و اندکی پس از وفات حضرت ابوطالب (ع) درگذشت.
 
تاریخ انتشار : 1387/6/20
 
بازدید : 34983

تاریخ بروز رسانی: 24 خرداد 1395

شناسنامه حضرت خدیجه سلام الله علیها

حضرت خدیجه(س) از قبیلة قریش بود. پدرش «خُوَیلد» و مادرش «فاطمه بنت زائده» بود که هر دو از ریشه دارترین و اصیل ترین خاندان های عرب در حجاز به شمار می رفتند.

خویلد بن اسد بن عبد العزی بن - قصی بن کلاب، از تیره ای معروف و از محترمان قریش است. خویلد در دوره جاهلیت مهتر طائفه خود بود. در جنگ فجار دوم، در روزی که بنام شمطه معروف است، و در آن روز قریش آماده جنگ با کنانه شد، ریاست طائفه اسد را داشت.

نوشته اند هنگامی که تبع می خواست حجر الاسود را به یمن ببرد، خویلد با او به نزاع برخاست. این ایستادگی نشان دهنده موقعیت ممتاز او در آن عصر است.

پسر عموی خدیجه ورقة بن نوفل از کاهنان عرب بوده است و چنانکه نوشته اند از کتابهای ادیان پیشین اطلاع داشت.

خدیجه (س) مادر فاطمه (س)

حضرت خدیجه سلام الله علیها مادر امت

کجا مثل خدیجه می توان یافت

خدیجه(س) گوهری که در مکه درخشید

فرزندان حضرت خدیجه سلام الله علیها

در تعداد فرزندان حضرت خدیجه (س)، میان مورخان اختلاف است. به گفته مشهور: ثمره ازدواج رسول خدا و خدیجه، شش فرزند بود. 1- هاشم 2- عبدالله به این دو «طاهر» و «طیب »می گفتند. 3- رقیه 4- زینب 5- ام کلثوم 6- فاطمه

رقیه بزرگترین دخترانش بود و زینب، ام کلثوم و فاطمه به ترتیب پس از رقیه قرار داشتند. پسران خدیجه پیش از بعثت پیامبر (ص)، بدرود زندگی گفتند. ولی دخترانش، نبوت پیامبر (ص) را درک کردند.

گروهی از محققان معتقدند: قاسم و همه دختران رسول خدا (ص) پس از بعثت به دنیا آمدند و چند روز پس از پیامبر خدا (ص) به  مدینه هجرت کردند.

فرزندان رسول خدا (ص) از خدیجه

فرزندان پیغمبر (ص)

فرزندان حضرت خدیجه(س)

زندگینامه حضرت خدیجه سلام الله علیها

خدیجه پیش از ظهور اسلام از زنان بر جسته قریش بشمار می رفته است تا آنجا که او را طاهره و سیده زنان قریش می خواندند. پیش از آنکه به عقد رسول اکرم در آید نخست زن ابو هاله هند بن نباش بن زراره و پس از آن زن عتیق بن عائذ از بنی مخزوم گردید. وی از ابو هاله صاحب دو پسر و از عتیق صاحب دختری گردید. اینان برادر و خواهر مادری فاطمه (ع) اند.

پس از این دو ازدواج، با آنکه زنی زیبا و مالدار بود و خواهان فراوان داشت، شوی نپذیرفت و با مالی که داشت به بازرگانی پرداخت. تا آنگاه که ابو طالب از برادرزاده خود خواست او هم مانند دیگر خویشاوندانش عامل خدیجه گردد، و از سوی او به تجارت شام رود و چنین شد. پس از این سفر تجارتی بود که به زناشوئی با محمد (ص) مایل گردید، و چنانکه میدانیم او را به شوهری پذیرفت. چنانکه بین مورخان شهرت یافته و سنت نیز آنرا تایید میکند، خدیجه به هنگام ازدواج با محمد (ص) چهل سال داشت. ولی با توجه به تعداد فرزندانی که از این ازدواج نصیب او گشت، می توان گفت، تاریخ نویسان رقم چهل را از آن جهت که عدد کاملی است انتخاب کرده اند. در مقابل این شهرت، ابن سعد باسناد خود از ابن عباس روایت می کند که سن خدیجه هنگام ازدواج با محمد (ص) بیست و هشت سال بوده است.

الگوی زن مسلمان

نام پر افتخار خدیجه

خدیجة کبری (نخستین زن مسلمان)

نگاهی نو به زندگی یار و مشاور پیامبر، خدیجه علیهاالسلام

خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر(ص)

سفر تجارتی رسول خدا «ص» برای خدیجه

ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله

نجابت محمد بن عبدالله که از اصیل ترین قبایل عرب «بنی هاشم» بود، و استعداد و لیاقت و شخصیت ممتاز و شهرتی که در امانت داری داشت، او را زبانزد خاص و عام کرده بود. به طوری که «محمد امین» خوانده می شد. این اخبار و گزارش ها باعث شد که خدیجه شیفته حسب و نسب و لیاقت و سخصیت و خصال پسندیده او شود. همین جهات نیز موجب گردید که خدیجه زنی به نام «نفیسه» دختر «علیه» را واسطه قرار دهد تا آمادگی او را برای ازدواج با محمد به اطلاع وی برساند.

بعضی از مورخان معتقدند که خدیجه خود موضوع را با «محمد امین» در میان گذاشت، و به گفته «ابن هشام» مورخ مشهور به وی گفت: «عموزاده من! به واسطه خویشاوندی که میان من و تو وجود دارد، و عظمت و احترامی که در نزد قوم خود داری، و امانت و خوینیکو و راستگوئی که در تو هست، می خواهم صریحا به تو بگویم که مایلم به همسری تو درآیم» .

پیغمبر موضوع را با ابوطالب عمویش در میان گذاشت، و ابوطالب نظر موافق خو را اعلام داشت «نفیسه» بانوی واسطه نیز آمادگی «محمد امین» را به خدیجه خبر داد، و به دنبال آن مجلس عقد باشکوهی در خانه خدیجه تشکیل شد.

ازدواج با خدیجه

انگیزه این ازدواج فرخنده

سن پیامبر(ص) و خدیجه (س) در هنگام ازدواج

خطبه عقد و مهریه

پیوند آگاهانه و معنوی خدیجه(س)

نخستین بانوی مسلمان

در نقل علی بن ابراهیم-از محدثین شیعه-آمده است که در تفسیر آیه مبارکه: «فاصدع بما تؤمر و اعرض عن المشرکین» چنین گوید: این آیه در مکه نازل شد پس از گذشت سه سال از نبوت رسول خدا (ص) و ماجرا از این قرار بود که مقام نبوت روز دوشنبه بر رسول خدا (ص) نازل شد وعلی علیه السلام روز سه شنبه مسلمان شد و پس از او خدیجه دختر خویلد همسررسول خدا (ص) مسلمان شد...

و در نقل کتاب «طرف» سید بن طاووس که از کتاب وصیة عیسی بن مستفاد از حضرت موسی بن جعفر از پدرش امام صادق علیهما السلام روایت کرده اینگونه است که رسول خدا (ص) آن دو را با یکدیگر به اسلام دعوت فرمود و آن دو با همدیگر یکباره ایمان آورده اسلام را پذیرفتند...

نخستین زن مسلمان

تعلیم نماز و وضو

حضرت خدیجه، اولین شیعه علی علیه السلام

تولد حضرت فاطمه سلام الله علیها

امام صادق علیه السلام می فرمود: «وقتی خدیجه علیهاالسلام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را به همسری برگزید، زنان مکّه به دلیل دشمنی با آن حضرت، از او دور شدند، آنان نه تنها به خدیجه علیهاالسلام سلام نمی کردند؛ حتّی از رفت و آمد زنان دیگر هم جلوگیری می نمودند. به این ترتیب وحشتی عجیب بر وجود خدیجه مستولی شد؛ البته او بیشتر از این می ترسید که به پیامبر صلی الله علیه و آله آسیبی برسانند.

وقتی خدیجه به فاطمه حامله شد، فاطمه در شکم مادر با او سخن می گفت و مونس مادر بود و او را به صبر توصیه می فرمود امّا خدیجه این حالت را از پیامبر مخفی می داشت تا آن که روزی حضرت داخل شد و شنید که خدیجه با کسی سخن می گوید. حضرت به اطراف نگریست؛ امّا کسی را ندید، پرسید:, ای خدیجه! با چه کسی سخن می گویی؟، خدیجه در پاسخ به کودکی که در شکم داشت، اشاره کرد و پاسخ داد:, فرزندی که در شکم دارم، با من سخن می گوید و مونس من است.، حضرت فرمود: در همین لحظه جبرییل به من خبر داد که این فرزند دختر است. او و نسل او طاهر، بابرکت و خجسته است و خداوند نسل مرا از او به وجود خواهد آورد. از نسل او امامان دین متولّد می شوندو حق تعالی بعد از قطع وحی، آن ها را جانشین خود در زمین قرار می دهد.

کوثر محمد صلی الله علیه و آله

گذری بر اسرار تولد حضرت فاطمه زهرا (س)

فاطمه علیهاالسلام و مادر

نورانی ترین مادر

خدمات حضرت خدیجه سلام الله علیها به اسلام

حضرت خدیجه علیها السلام در 24 سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد. حمایت های مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد صلی الله علیه و آله، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمی کرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشه هایی از این خدمات ارزشمند است. حضرت خدیجه علیها السلام پس از ازدواج با پیامبر، دارایی اش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه می خواهد مصرف کند. رسول گرامی اسلام در این زمینه می فرماید: «هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه علیهاالسلام برای من سودمند نبود.»

حضرت خدیجه علیها السلام، این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلکه او را در برابر سختی ها و تکذیب مشرکان و بدخواهان یاری داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شکنجه مشرکان بر رسول خدا صلی الله علیه و آله سخت آید. هنگامی که رسول الله صلی الله علیه و آله با باری از مصیبت و اندوه به خانه می آمد، خدیجه او را دلداری می داد و نگرانی را از ذهن و خاطرش می زدود.

اموال حضرت خدیجه علیها السلام به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این که آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان (ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد.

سفر اکثر مسلمانان با اموال خدیجه ممکن شد. آخرین آن ها هم قافله ای بود که امیر المؤمنین (ع) آن را سرپرستی کرد.

فروغ آسمان حجاز

نقش خدیجه در پیشرفت اسلام و انسان

وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها

حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت بیمار شد. چون بیماری خدیجه شدت یافت، عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن.

پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی.

عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد. چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد. پس مبادا کسی از زنان قریش به اوآزار برساند. مبادا کسی به صورتش سیلی بزند. مبادا کسی بر اوفریاد بکشد. مبادا کسی با او برخورد غیر ملایم و زننده ای داشته باشد.

اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم. آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند. سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم می گوید: من از قبر در هراسم؛ از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی.

پس فاطمه زهرا (س) از اتاق بیرون آمد و مطلب را به پیامبر (ص) عرض کرد. پیامبر اکرم (ص) آن پیراهن را برای خدیجه فرستاد و او بسیار خوشحال شد. هنگام وفات حضرت خدیجه، پیامبراکرم (ص) غسل و کفن وی را به عهده گرفت. ناگهان جبرئیل درحالی که کفن از بهشت همراه داشت، نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله، خداوند به تو سلام می رساند و می فرماید: ایشان اموالش را در راه ما صرف کرد و ما سزاوارتریم که کفنش را به عهده بگیریم.

حضرت خدیجه (س) در سن 65 سالگی در ماه رمضان سال دهم بعثت در خارج از شعب ابوطالب جان به جان آفرین تسلیم کرد. پیغمبر خدا (ص) شخصا خدیجه را غسل داد، حنوط کرد و با همان پارچه  ای که جبرئیل  از طرف خداوند عزوجل برای خدیجه آورده بود، کفن کرد. رسول  خدا (ص) شخصا درون قبر رفت، سپس خدیجه را در خاک نهاد و آنگاه سنگ لحد را در جای خویش استوار ساخت. او بر خدیجه اشک می ریخت، دعا می کرد و برایش آمرزش می طلبید. آرامگاه خدیجه درگورستان مکه در «حجون » واقع است.

در بالین خدیجه

وفات خدیجه همسر پیغمبر (صلی الله علیه و آله)

قبرستان معلاة مکه مکرمه

فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها

از فضیلت های حضرت خدیجه علیها السلام، مقامی است در بهشت که از سوی خداوند به ایشان وعده داده شده است. پیامبراکرم صلی الله علیه و آله نیز بارها این مسئله را به خدیجه بشارت می داد و می فرمود: «در بهشت، خانه ای داری که در آن رنج و سختی نمی بینی.» امام صادق علیه السلام نیز می فرماید: هنگامی که خدیجه وفات یافت، فاطمه خردسال بی تابی می کرد و گرد پدرش می گشت و سراغ مادر را از او می گرفت. پیامبر از این حالت دخت کوچکش بیشتر محزون می شد و دنبال راهی بود تا او را آرام کند. فاطمه همچنان بی تابی می کرد تا اینکه جبرئیل بر پیامبر (ص) نازل شد و فرمود: «به فاطمه (س) سلام برسان و بگو مادرت در بهشت خانه ای کنار آسیه، همسر فرعون و مریم، دختر عمران نشسته است.» هنگامی که فاطمه (س) این سخن را شنید، آرام گرفت و دیگر بی تابی نکرد.

مقام حضرت خدیجه در پیشگاه خدا و رسول اکرم

فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها

فضائل خدیجه علیهاالسلام

بانوی کرامت و احسان

اولین بانوی اسلام

فرشته ی مهر

همسر آفتاب

صدف کوثر

سبک زندگی و الگوهای رفتاری حضرت خدیجه سلام الله علیها

مطالعه تاریخ زندگی حضرت خدیجه علیها السلام نشان می دهد که او هم در دوران جاهلیت و هم بعد از بعثت خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله دارای فضائل اخلاقی و کمالات معنوی بوده است. او در جامعه خود به عنوان یک الگوی زن برتر، تاثیر بسزایی در گسترش صفات نیک انسانی داشته است. سخاوت، کرامت، ایثار و فداکاری، عفت و پاکدامنی، دوراندیشی و درایت و توجه به مستمندان، عطوفت و مهربانی و صبر و استقامت، از جمله فضیلت های پسندیده ایست که صفحات تاریخ این زن نمونه را نشان می دهد.

وفاداری این بانوی آسمانی در راه رسیدن به اهداف والای همسر خویش، مورد توجه سیره نویسان و محققان قرار گرفته است. او از اولین لحظات بعثت، به رسولخدا صلی الله علیه و آله ایمان آورد و تا آخرین لحظات برایمان خود پای فشرد و لحظه ای شک و تردید به دل راه نداد.

گذشته از فضائل اخلاقی، او از کمالات علمی نیز برخوردار بود. تاریخ گواهی می دهد که خدیجه در مورد دانش عصر خود اطلاعات فراوانی داشت و از کتاب های آسمانی آگاه و از نظر عقل و درایت و زیرکی بر تمام زنان حتی بسیاری از مردان معاصر برتری داشت. بنابراین او دارای تمام کمالات و امتیازهایی بود که یک زن می تواند داشته باشد.

ویژگی نواندیشی و نوگرایی خدیجه علیهاالسلام

نگاهی به آموزه های تربیتی در زندگی حضرت خدیجه علیها السلام

نگاهی به ویژگی های رفتاری اولین بانوی مسلمان نسبت به پیامبر (ص)

حضرت خدیجه سلام الله علیها، کانون محبت در خانواده نبوی صلی الله علیه و آله

خداوند به جای شهر مکه، مردم مکه و مهر و محبت آن ها و استقبال ایشان از دعوت به توحید، حضرت خدیجه را به پیامبر رضی الله عنه عطا کرد و او هنگامی که حضرت به خانه می آمد، به استقبال ایشان می شتافت و از حال شان پرسش می کرد و از آن حضرت دل جویی می نمود و رحمت و نصرت و لطف خدا را به یاد ایشان آورده، گرد وغبار را از چهره درخشانشان می شست، و ملالت آزار قوم را با تسلاهای گرم از دلشان می زدود. «ابن اسحاق» می گوید: سخنی از قوم در رد و تکذیب، که موجب اندوه و آزردگی فکر و خاطرش شود، نمی شنید، مگر آن که خدا آن اندوه را به واسطه حضرت خدیجه برطرف می ساخت. حضرت خدیجه سنگینی سخنان سخت را بر او سبک می کرد و او را تصدیق می نمود. و رفتار و جسارت های مردم را بی ارزش و بی اهمیت می شمرد.

دکتر «بنت الشاطی» می گوید: آیا همسری غیر از حضرت خدیجه این استعداد را دارا بود که دعوت تاریخی شوهرش را وقتی از غارحرا آمد، با ایمان قوی و آغوش باز و مهر و عطوفت استقبال کند، بی آن که در راستی او و این که خداوند او را تنها نخواهد گذاشت، شکی در دل راه بدهد؟ آیا جز حضرت خدیجه، هیچ بانوی ثروتمندی که در ناز و نعمت و آسایش و احترام زیسته، می توانست با کمال رضایت و خرسندی از زندگی اشرافی، اموال بسیار و عزت و توانگری چشم بپوشد، تا در دشوارترین لحظات زندگی کنار همسرش بایستد و او را در بلایا و مشکلات موجود در راه تحقق هدفی که به حقانیت آن ایمان داشت، یاری کند، حاشا و کلا! فقط حضرت خدیجه چنین بود و زنان دیگر چون او نیستند، مگر آن که در طبقه و رتبه او باشد.

حضرت خدیجه رحمت واسعه خدا بر پیامبراکرم صلی الله علیه و آله

پیامبر(ص) و خدیجه(س)، ادب و عاطفه

مقایسه ای در اسطوره ی عاشقی

منزلت حضرت خدیجه سلام الله علیها نزد پیامبر صلی الله علیه و آله

از عایشه روایت کرده اند که گوید:هیچگاه نمی شد که رسول خدا از خانه بیرون رود جز آنکه خدیجه را یادمی کرد و ستایش و مدح او را می نمود، تا اینکه روزی طبق همان شیوه ای که داشت نام خدیجه را برد و او را یاد کرد، دراینوقت رشک و حسد مرا گرفت و گفتم:

خدیجه جز پیرزنی بیش نبود در صورتی که خداوند بهتر از اوبهره تو کرده.!

عایشه گوید: در اینوقت رسول خدا-که این سخن مرا شنید غضبناک شد بحدی که از شدت غضب موهای جلوی سرآنحضرت حرکت کرد آنگاه فرمود:

بخدا سوگند خداوند بهتر از او زنی به من نداده،او بود که بمن ایمان آورد هنگامی که مردم کفر ورزیدند،و او بود که مراتصدیق کرد و مردم مرا تکذیب نموده (و دروغگویم خواندند) واو بود که در مال خود با من مواسات کرد (و مرا بر خود مقدم داشت) در وقتی که مردم محرومم کردند،و از او بود که خداوند فرزندانی روزی من کرد و از زنان دیگر نسبت بفرزند محرومم ساخت.

شمه ای از فضایل خدیجه(س)

وفات حضرت خدیجه(س)

حضرت خدیجه سلام الله علیها از نگاه دیگران

«ابن حجر عسقلانی»: از امتیازات خدیجه آن بود که پیامبر را تکریم می کرد و سخن او را چه قبل و چه بعد از بعثت تصدیق می نمود.

«ابن اسحاق» می گوید: «خدیجه اولین کسی است که به خدا و رسولش ایمان آورد و آن چه را پیامبر فرمود تصدیق کرد. خداوند اندوه پیامبر را توسط خدیجه برطرف می کرد و راه را برای ادامه ی رسالت او هموار می ساخت. او می افزاید: «خدیجه برای اسلام وزیر صداقت بود. این بانو دوراندیش، شریف و خردمند بود و خداوند برایش مقام باکرامتی را در نظر گرفت.»

«هشام بن محمد» گفته است: «رسول خدا(ص) در کارها با خدیجه مشورت می کرد. او یار صدیق و درستی برای پیامبر بود و حضرت محمد(ص) به وی احترام می-گذاشت.»

«عزالدین ابن اثیر»: «خدیجه زنی اهل خرد و باشرافت بود. تمام افراد قومش در ازدواج با او، بر یک دیگر سبقت می گرفتند ولی نپذیرفت و توسط شخصی، پیش نهاد ازدواج با رسول الله(ص) را داد.»

«محمد بن احمد ذهبی»: «او مادر مؤمنان و سرور زنان جهانیان در عصر خویش است و در تقویت امر رسالت شویش مؤثر بود و به وی امیدواری می داد. خدیجه متدین، پاک، بزرگوار و اهل بهشت بود. پیامبر این همسرش را ستایش می کرد و بر دیگر زنان مؤمن رجحان می داد.»

«عبدالرحمن بن جوزی»: «چون امر نبوت آشکار گردید، خدیجه بر گرویدن به پیامبر، از دیگران سبقت گرفت. همه ی فرزندان پیامبر به جز ابراهیم از خدیجه اند.»

بانویی مظلوم

پیام آیت الله صافی به همایش بزرگداشت حضرت خدیجه کبری(س)

جایگاه و مقام حضرت خدیجه(س) در بیان آیت الله جوادی آملی

قطعه های ادبی

چراغ خانه من، این چنین ناتوان سوسو نزن!

با چشمانی خسته و قامتی که در تمام تندبادها شانه به شانه ام می ایستادی، اکنون رنگ پریده و رنجور نفس می کشی.

نگاه هایت به رنگ وداعند؛ گویی در هر پلک زدنی، از من دورتر می شوی!

این بسترِ ناخوشی را رها کن! برخیز و دیگر بار، محرم دردهای دل من باش تا آن هنگام که از مصائب رسالت آسمانی خویش، کمر خم می کنم، مثل گذشته های صبورت، دست های خسته ام را در دست بگیری و دلآرام اندوه های من باشی.

بانوی مهربان من! محمد صلی الله علیه و آله بی تو، دنیای خاکی را چگونه تاب بیاورد؟!

همراه خوشی ها و ناخوشی های پیامبر صلی الله علیه و آله

هرچند آنچه از سادگی و صداقت با خود داشتی، در وجود گل نوپای زندگی ام به یادگار گذاشتی؛ اما جز تو چه کسی اشک هایم را از دیده بروبد و چه کسی نهانخانه قلب محمد را در بکوبد؟

مرا ببخش

عصمت آفتاب

همراه ترین بانو

کودکانه به دنبال نور

وقتی خدیجه نیست...

خدیجه! شب پرواز می رسد

وفات حضرت خديجه عليها السلام(1) (2) (3) (4) (5)

کتابشناسی

خدیجه؛ مروارید حجاز

خلاصه کتاب همسر آفتاب

داستان زندگی حضرت خدیجه در «یوما»

مأخذ شناسی توصیفی زندگی حضرت خدیجه(س)

لینکهای مرتبط

دانشنامه: حضرت خدیجه علیها السلام


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 10:23 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 10:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: ۹۰۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۲
 
 
 
 
 
 
 

تهدید رهبر انقلاب که تیتر رسانه‌های جهان شد + عکس 

 

بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار سران سه قوه، مسئولان و کارگزاران نظام، مدیران ارشد دستگاه‌های مختلف و عناصر فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، انعکاس گسترده ای در رسانه های جهان داشته است.
 
جام نیوز : بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار سران سه قوه، مسئولان و کارگزاران نظام، مدیران ارشد دستگاه‌های مختلف و عناصر فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، انعکاس گسترده ای در رسانه های جهان داشته است.

 

رویترز (Reuters)،  آسوشیتدپرس (AP)، خبرگزاری فرانسه (AFP)، العربیه (Alarabiya)، تایمز اسرائیل (Timesofisrael)، جروزالم پست (Jpost)، ژاپن تودی (Japantoday)، سایت رادیو اروپای آزاد (rferl)، یاهو نیوز (Yahoo)، بیزنس استاندارد (Business-Standard) و ... از جمله رسانه هایی هستند که بیانات رهبری را منعکس کرده اند.

 

تمامی این رسانه‌ها، تهدید رهبر انقلاب به آتش زدن توافق هسته ای درصورت نقض برجام توسط آمریکا را مورد توجه قرار داده و با تیترهای مشابهی چون "رهبر ایران تهدید کرد درصورت نقض توافق توسط غرب، آن را آتش خواهد زد"، "ایران وعده داد، درصورت پاره کردن توافق توسط آمریکا، آن را آتش بزند" و "رهبر ایران درباره توافق هسته ای به کاندیداهای آمریکایی هشدار داد" به این موضوع پرداخته اند.

 

در ابتدای این گزارش‌ها می خوانیم: آیت الله علی خامنه ای، رهبر عالی ایران روز سه شنبه تهدید کرد، اگر کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا به توافق پشت پا بزنند، ایران نیز این توافق را آتش خواهد زد.

در این گزارش ها به اظهارات برخی کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا علیه برجام نیز اشاره شده است. از جمله تدکروز که گفته بود درصورت رئیس جمهور شدن، برجام را پاره خواهد کرد و دونالد ترامپ که توافق هسته ای با ایران را فاجعه بار خوانده بود.

 

رهبر ایران تاکید کرده، جمهوری اسلامی در ابتدا توافق هسته ای را نقض نخواهد کرد زیرا وفای به عهد یک دستور قرآنی است اما اگر نامزدهای آمریکایی  تهدید خود مبنی بر پاره کردن برجام را عملی کنند جمهوری اسلامی آن را آتش خواهد زد.

 

بخش مربوط به توافق هسته ای بیانات رهبر معظم انقلاب را عینا در زیر می آوریم:

 

متن کامل بیانات رهبر انقلاب را اینجا بخوانید

 

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نظرات هر دو گروه موافقان و مخالفان برجام را مبالغه‌آمیز خواندند و گفتند: هم افرادی که از برجام تمجید می‌کنند و هم مخالفان و منتقدان آن، در بیان نظرات خود گاهی مبالغه و اغراق می‌کنند، در حالی که برجام هم «نقاط مثبت و محسّنات» دارد و هم «نقاط ضعف و معایب».


رهبر انقلاب افزودند: محسّنات برجام همان مواردی بود که جمهوری اسلامی را به روی آوردن به مذاکرات ترغیب کرد که البته خیلی از آن محسّنات تأمین نشد.

 

ایشان در اشاره به معایب برجام خاطرنشان کردند: این معایب مواردی است که ما همیشه از آن بیمناک بودیم و تکرار می‌کردیم که طرف مقابل، طرف بدعهد و بد ذاتی است که دبّه در می‌آورد و زیر قول خود می‌زند.

 


ایشان افزودند: در برجام خُلل و فُرجهایی وجود دارد که اگر بسته می‌شد، معایب، کمتر یا منتفی می‌شدند.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تجلیل از تلاش فراوان و سخت مذاکره کنندگان هسته‌ای، تأکید کردند: آنچه که در خصوص برجام می‌گوییم، مطلقاً ناظر به زحمات و تلاشهای این برادران عزیز نیست، بلکه ارزیابی عملکرد طرف مقابل است.


رهبر انقلاب با اشاره به زوایای پر ابهام سند برجام که زمینه سوء استفاده طرف‌های مقابل را فراهم کرده است تأکید کردند: جمهوری اسلامی ابتدائاً برجام را نقض نخواهد کرد، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است اما اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری امریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد که این کار هم دستوری قرآنی درباره نقض عهد متقابل است.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به تشریح مصادیقی از عمل نکردن امریکا به تعهدات خود پرداختند و خاطرنشان کردند: وظیفه طرف مقابل، برطرف کردن تحریمها بود اما به این وظیفه عمل نکرده یعنی بخشی از تحریمها را به نحوی برداشته‌ اما در عمل تحریمها برداشته نشده است.


رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: امریکایی‌ها تحریمهای اولیه را بطور کامل حفظ کرده‌اند که این مسئله بر تحریمهای ثانویه نیز که قرار بود برطرف شود اثر می‌گذارد.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: دست‌اندرکاران به این واقعیات توجه و دقت کنند و این حرف را تکرار نکنند که تحریمها برداشته شده است.


ایشان با اشاره به حل نشدن مشکل معاملات با بانکهای خارجی، افزودند: مقامات دولت امریکا در زبان و بخشنامه می‌گویند که مانعی برای معاملات بانکی با ایران وجود ندارد اما در عمل کاری می‌کنند که بانکها جرأت معامله با ایران را نداشته باشند.

 


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سخنان اخیر یک مقام مسئول امریکایی را مبنی بر اینکه «ما نمی‌گذاریم ایران راحت باشد»، نمونه‌ای از همین رفتار دوگانه دانستند و گفتند: طرف امریکایی این گناه و تخلف بزرگ را در مانع تراشی برای تعامل بانکهای خارجی با ایران انجام داده و کسی نباید کار امریکایی‌ها را توجیه کند.

 


«بیمه نفتکشها» موضوع مهم دیگری بود که رهبر انقلاب، جزئیاتی از تخلف و بدعهدی امریکا در خصوص آن را بیان و خاطرنشان کردند: البته آنها در سقف محدودی این بیمه را قبول کرده‌اند اما ساختارهای بزرگ بیمه وارد این موضوع نمی شوند زیرا امریکایی‌ها در آن ساختارها و عضو هستند و مانع تراشی می کنند.

 


ایشان با اشاره به انجام کامل تعهدات جمهوری اسلامی افزودند: ما پیش‌پرداختها و تعهدات خود را پی در پی انجام دادیم و غنی‌سازی ۲۰ درصد، فردو و اراک را تعطیل کردیم، اما طرف مقابل همچنان متوقع است.

 


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به رئیس سازمان انرژی اتمی کشور تأکید کردند: توقعات طرف مقابل را در زمینه «الیاف کربنِ دارای کاربرد در ساخت سانتریفیوژها» و در خصوص «اندازه‌گیری ۳۰۰ کیلو مواد هسته‌ای» مطلقاً قبول نکنید و زیر بار آنها نروید.

 


رهبر انقلاب، با اشاره به پولهای بلوکه شده کشورمان در خارج گفتند: امروز دسترسی به درآمدهای نفتی کشور کاری دشوار و هزینه‌دار است و پولهایی هم که در بانکهای دیگر کشورها داریم، هنوز به جمهوری اسلامی برنگشته است چرا که این پولها به دلار است و انتقال آنها به دلیل دشمنی و بدعهدی امریکا قفل شده است.

 


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در ادامه سخنانشان صنعت هسته ای را صنعتی راهبردی خواند که باید بدون لطمه باقی بماند و توسعه یابد.

 


ایشان با اشاره به تأثیر محسوس صنعت هسته ای در مصونیت بخشی و افزایش امنیت کشور تأکید کردند: قابلیتهای این صنعت، نیروی انسانی توانای آن و امکان رسیدن آن به وضعیت قبلی باید مورد مراقبت قرار گیرد و حفظ شود.

 


رهبر انقلاب افزودند: خوشبختانه قابلیت بازگشت به وضع قبلی حفظ شده و ما می توانیم در شرایطی که لازم بدانیم، با سانتریفیوژهای نسل جدید در کمتر از یکسال و نیم به صد هزار سو دست یابیم، بنابراین طرف مقابل خیال نکند که دست ما بسته است.

 


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر مقابله جدی با هرگونه کارشکنی امریکا خطاب به مسئولان تأکید کردند: حق گرفتنی است آن هم از گرگی مثل امریکا که باید حق را از دهانش بیرون کشید.

 


رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از سخنان رئیس جمهور و وزیر خارجه مبنی بر مقابله با مانع تراشی‌های امریکا خاطرنشان کردند: برای مقابله با جفاها و اقدامات طرف مقابل باید توانایی‌های خود را حفظ کنیم.


ایشان دستیابی ایران به غنی سازی ۲۰ درصد و ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته را عوامل اصلی قبول برخی تعهدات از جانب امریکا دانستند و تأکید کردند: اگر اقتدار علمی و فناوری ایران نبود امریکایی ها قطعاً همین وضع فعلی را هم قبول نمی کردند بنابراین باید این اقتدار هرچه بیشتر افزایش یابد.

 


رهبر انقلاب در آخرین نکته بخش هسته ای سخنان خود در جمع مسئولان و کارگزاران نظام گفتند: از هیأت نظارت بر اجرای برجام توقع داریم با دقت و مراقبت افزونتر در هر نقطه ای که طرف مقابل بد عمل می کند یا به فکر خیانت است بایستد و از منافع ملت دفاع نماید.

ایران مطلب*


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 5:50 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۳۴۱۳۰۱
برترینها
 
 
 
 

عکس: نشست سران قوا در بهارستان 

 
 
 
نشست سران قوا ظهر امروز به میزبانی مجلس شورای اسلامی در مجموعه بهارستان برگزار شد.
 
 
 
فرارو: نشست سران قوا ظهر امروز به میزبانی مجلس شورای اسلامی در مجموعه بهارستان برگزار شد.

نشست سران سه قوه امروز چهارشنبه 26 خرداد 95 به میزبانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این نشست حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، حجت‌الاسلام صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پیرامون مسائل مختلف پرداختند.

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان

عکس: نشست سران قوا در بهارستان
 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 26 خرداد 1395  ] [ 5:48 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 53 :: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4070554 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب