کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

 

http://www.shomalnews.com/photo/136575979658929706.jpg

 

صبح روز بعد از خاکسپاری ،
خانواده اش نماز صبح را خواندند و از آن طرف رفتند
بهشت زهرا(سلام الله علیها ) ،سر قبر صیاد .
اما پیش از آنها کسی دیگری هم آماده بود
امام خامنه ای گفت : دلم برای صیادم تنگ شده

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 6:29 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

مصاحبه‌ای منتشر نشده از سرلشکر سلیمانی در زمینه نقش «تبلیغات» در دفاع مقدس 

 

 

سرلشکرحاج قاسم سلیمانی با اشاره به نقش واحد تبلیغات لشکر ثارالله در دفاع مقدس گفت: خط مقدم ما، عین مسجد بود و این نقش ارزنده‌ای که تبلیغات به عهده داشت، خط مقدم را به مسجد تبدیل می‌کرد.
کد خبر: ۲۱۲۲۹۲
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۰ - 11November 2016
 

به گزارش دفاع پرس از کرمان، مصاحبه منتشره نشده از سرلشکرحاج قاسم سلیمانی با موضوع نقش واحد تبلیغات لشکر ثارالله کرمان در دفاع مقدس که در سال 1391 انجام شده است، از منظر مخاطبان می‌گذرد:

نقش تبلیغات را در دفاع مقدس چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نقش تبلیغات در جبهه و جنگ نقشی بی‌بدیل و ارزنده بود که با همه سطوح جنگ ارتباط داشت.خط مقدم ما، عین مسجد بود و این نقش ارزنده‌ تبلیغات را نشان می‌داد که خط مقدم را به مسجد تبدیل می‌کرد.

از واحدهایی که به دلیل اهمیت آن، همه سطوح گردان‌ها و واحدهای جنگی، از کوچک ترین واحدها تا بزرگ ترین واحدها را دربر می‌گرفت، تبلیغات بود.

شاید بتوان گفت گسترده ترین واحد در بعد ساختاری و تشکیلاتی و نه در بعد عدد و نیروی انسانی، تبلیغات بود. تبلیغات،‌ بخشی بود که از نوک خط مقدم جبهه تا دورترین اردوگاه‌ها را کاملاً پوشش می‌داد و این گستردگی به مرور اتفاق افتاد به طوری که اوائل بسیار محدود بود ولی بعداً به سرعت منتشر شد و در هر گردانی یک مسئول تبلیغات گردان شکل گرفت.

به دلیل ابتکار گردان ها، هر کدام به دوربین، ماشین مجهز به بلندگو، بلندگوهای دستی نیز مجهز شدند و شب های عملیات هم، در خطوط تقسیم و توزیع می شدند.

اولین واحدی که همراه با واحد پشتیبانی در خط وارد می شد، واحد تبلیغات بود و در فیلم های جبهه هم که نشان می دهند، همان جا که درگیری هست، سر و صدای صوت و ایجاد احساسات و بالا بردن روحیه ی رزمندگان توسط بچه های تبلیغات، وجود دارد.نقش تبلیغات، عمق بخشی اعتقادی و معنوی در جبهه بود.

سردار، شما به نقش تبلیغی این بچه ها اشاره کردید، لطفا اشاره ای هم به نقش آن ها در رابطه با ترویج اعتقادات و معنویات بپردازید.

نقش اصلی تبلیغات علاوه بر توسعه ی معارف شیعی و دینی که نقشی استثنایی بود، در عمق بخشی اعتقادی و احساسی و روحیه دادن به رزمندگان، جدی و اساسی می نمود.

همچنین توزیع طلبه ها که نقش ارزنده ای در روحیه بخشی و عمق بخشی اعتقادی در دفاع مقدس داشتند، از دیگر فعالیت های این واحد بود.

کار طلبه ها در جبهه بر دو مبنا استوار بود، یکی برگزاری نمازهای جماعت و دعا و یکی شرکت در عملیات ها که پیگیری حضور طلبه ها، ائمه جمعه و جماعات در جبهه نیز با واحد تبلیغات بود.

معمولاً هیچ گردان و هیچ خطی بدون طلبه و روحانی و نماز جماعت و ادعیه نبود و با پیگیری های تبلیغات، همه‌ی ائمه جمعه و جماعات استان به نوبت به جبهه می آمدند و در خطوط مختلف توزیع می شدند.

نقش تبلیغات در توزیع پیشانی بندهای یا زهرا سلام الله علیها، یا حسین علیه السلام،‌یا مهدی عجل الله و ... در رنگ ها و اندازه های مختلف، نوشته‌جات روی لباس‌ها، کلاه‌ها و قمقمه‌ها که عبارت‌های بسیار زیبایی بود، نام گذاری خطوط و پیش‌بینی نمازخانه، مشهود بود.به همت واحد تبلیغات، خط مقدم ما مثل مسجد بود.

 آیا بچه های تبلیغات در خط مقدم هم حضور داشتند؟

 از دیگر فعالیت‌های واحد تبلیغات، این بود که نسبت به وضعیت دشمن، کارهای اعتقادی و تبلیغی را تنظیم می‌کرد و سنگر تبلیغات در همه‌ی خطوط در کنار سنگر فرماندهی بود و توزیع ادعیه، برگزاری دعا، نماز و اذان را به عهده داشت.

در واقع خط مقدم ما، عین مسجد بود و این نقش ارزنده‌ای بود که تبلیغات به عهده گرفته بود و خط مقدم را به مسجد تبدیل می‌کرد.

بچه‌های تبلیغات برای شب‌های عملیات، به خاطر این‌ که ماشین‌ها گم نشوند یا مسیر را به بیراهه و خطوط دیگر نروند و مهمات و نیروها مستقیماً به نقطه‌ی مورد نظر برسند، مسیر را علامت گذاری و با تابلو و فلش به سمت خط مورد نظر هدایت می کردند.خاطره نویسی و وصیت نامه نویسی، در جبهه، فرهنگ شد

 ظاهرا برخی از فعالیت های بچه های تبلیغات، به واسطه ی نامه ها و وصیت نامه ها به پشت جبهه هم منتقل می شد، در این خصوص توضیحاتی بفرمائید.

بله واحد تبلیغات بعدها کارهای جدیدتری کرد و دفترچه‌هایی را بین رزمنده ها توزیع نمود به نام دفترچه خاطرات که بچه ها با ذوق، خاطرات خود را می نوشتند و بسیار ارزنده بود.

توزیع برگه های نامه و وصیت‌نامه ها که بسیار ذی قیمت بود، از دیگر اقدامات واحد تبلیغات بود و این گونه بود که وصیت نامه نویسی در جنگ به یک فرهنگ تبدیل شد و کمتر رزمنده ای وجود داشت که فاقد وصیت نامه باشد.

 آیا عکس و فیلم هم در جبهه متولی خاصی داشت؟

 از جمله فعالیت های واحد تبلیغات، راه اندازی عکاسی مرکزی و بایگانی عکاسی بود که همراه با همه‌ی عملیات ها تصاویر را ضبط می کرد و عکس های ارزشمندی می‌گرفت که به این ترتیب بایگانی مهمی در تبلیغات لشکرها راه افتاد.

فیلم والفجر8 که تصاویری از گیر افتادن عراقی ها در باتلاق رأس البیشه را نشان می دهد، از بهترین فیلم های دوران جنگ است که متعلق به تبلیغات لشکر ثارالله است و بارها از سیمای جمهوری اسلامی پخش شده است.

عکس های رنگی شهدا که زمینه ی قرمز و آبی دارد و بسیار زیبا هستند، کار تبلیغات بود.دنیایی از بیرق ها و پرچم‌هایی مزین به شعار الله اکبر، یا حسین(ع)، یا زهرا(س)، یا مهدی(عج)... با رنگ های مختلف که در جبهه به اهتراز در می آمد و فضای اسلامی و معنوی در جبهه ایجاد می کرد از ابتکارات تبلیغات بود که جلا و فضای ویژه ای به جبهه ها می داد.

شعارهایی که در صبح گاه و هنگام ورزش و مانور داده می شد و فرهنگ هایی که باب می شد، تنها مختص جبهه بود.

بعد از عملیات ها بچه های تبلیغات چه نقشی ایفا می کردند؟

بعد از عملیات های ناموفق، نقش تبلیغات در حفظ روحیه ی رزمندگان، تهییج احساسات، تنظیم بیعت نامه ها و برگزاری مجالس شهدا بسیار مهم بود.

تاثیرگذاری شخصیت حضرت امام(ره) بر رزمندگان چگونه بود؟

 جنگ، تجلی حقیقی شخصیت امام خمینی( ره) در بعد اخلاق، دین، نمازو دعا بود و در واقع تمام سلوک امام در جنگ کپی شده بود و در یک جمله می توان ادعا نمود که جنگ تفسیر شخصیت "امام خمینی (ره)" بود همان گونه که می فرمایند؛ "الناس علی دین ملوکهم".

 لطفا از شب های وداع و آئین معنوی شب های عملیات بفرمائید.

ج: از جمله باب های معرفتی که در جبهه راه افتاد، شب های وداع بود که نظیر آن را در تاریخ اسلام فقط در زمان امام حسین علیه السلام در کربلا و شب عاشورا می توان یافت.

در جبهه، همه ی گردان ها، شب وداع مفصلی داشتند،حلالیت طلبیدن، روحیه بخشیدن، وصیت کردن از جلوه های این شب ها بود، شب هایی که در آن خوف و ترس و ناراحتی و استرس و اضطراب نبود که منجر به فرار شود، بالعکس شب های وداع جزء با روحیه ترین شب های ما بود که رزمندگان را دگرگون می کرد.

با طنین نوارها و سرودهایی که در جبهه پخش می شد، دائما یک حالت معنوی در جبهه حاکم بود. به همان اندازه که ارزش اصلی ما در جنگ، فرهنگ دفاع مقدس بود، نقش تبلیغات در ترویج و توسعه این فرهنگ و استخراج از دل تاریخ و ادعیه نیز بسیار برجسته بود.

تابلو نوشته ها و نوع شعارهایی که بر روی تابلو ها نوشته می شد، از جمله" لبخند بزن بسیجی" از دیگر زوایای تبلیغات در جنگ بود. این تابلوها در عمق جبهه نیز نمود داشت؛ مثلا در هورالعظیم در دل آب هم به یک تکه نی؛ تابلو یا چوبی آویزان بود که شعاری روی آن نوشته شده بود و در هر مکانی هر چقدر هم کوچک، تابلوهایی نصب بود و یا در محورها مثلا "به طرف محور امام حسین علیه السلام"، "به طرف موقعیت شهید..."

یکی از مهم ترین ویژگی های جبهه این بود که هیچ وقت فضاهای سیاسی پشت جبهه را وارد جبهه نکرد و من هیچ وقت نفهمیدم بچه های خودمان دارای چه گرایش فکری سیاسی هستند و فضای معنوی که در جبهه حاکم بود، مسائل دیگر را در خود محو می کرد.

انتهای پیام/
 
 
 
 

ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 5:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

 

 به نام خداوند علي اعلي

 

 با سلام بر شيعيان آن حضرت

 

طرح گرافيک شهادت حضرت علي

 

تقديم به مولي الموحدين ، اميرالمؤمنين علي ( عليه السلام )

 

اي برکشيده از عدالت بر ستم شمشير 

 

اي کاش من هم در رکابت مي زدم شمشير

 

تو پهلوان پهلواناني ، ابوالعشقي

 

حتّي در آب و آتشت آورده کم ، شمشير

 

عشق تو را در دل چو دارم کي اثر دارد

 

در باورم يک لحظه طعنه ، برتنم شمشير

 

تو مهربان بابايِ مظلومِ يتيماني

 

اي ذوالفقارت خنده رو و پشت خم شمشير

 

تو آمدي و عشق را با خويش آوردي

 

پيش از تو در باغ سخن مي‌زد قدم شمشير

 

تا نام سبزت در حريم آسمان پيچيد

 

در دستهاي نازنينت شد قلم شمشير

 

بستي کمر را زير لب با خويشتن گفتي :

 

آمادة آمادة آماده ام ، شمشير !

 

فزتُ و ربّ الکعبه‌ات حاکي از آن دارد. 

 

کز چهرة مانند ماهت برده غم ، شمشير

 

شق القمر کردي ، ز خون چهره ات پيداست

 

شد قاتلت مولاي من هم زهر ، هم شمشير


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 11:53 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
پنجشنبه 20 آبان 1395 :: نويسنده : احمد
 

 

 

 

 

 

 

32074697770116491796.jpg;
مرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزیمرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزیمرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزیمرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
مرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
رز مند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس،  مرحوم حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی روحش صلوات
‌ 💝
امروز پنج شنبه است

یادي كنيم از مسافراني

که روزي در کنارمان بودند

و اكنون فقط یاد و خاطرشان

در دلمان باقي ست 
با ذكر فاتحه و صلوات
‌ 💝
امروز پنج شنبه است

یادي كنيم از مسافراني

که روزي در کنارمان بودند

و اكنون فقط یاد و خاطرشان

در دلمان باقي ست 
با ذكر فاتحه و صلوات
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

بفرستيم براي تموم آنهايي
🍃🌺
كه دربين ما نيستند ولي

دعاهاشون هنوزكارگشاست
🍃🌺
يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی 
baghdasht1.blogfa.com
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

بفرستيم براي تموم آنهايي
🍃🌺
كه دربين ما نيستند ولي

دعاهاشون هنوزكارگشاست
🍃🌺
يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی 
baghdasht1.blogfa.com
رز مند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس،  مرحوم حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی روحش صلوات
رز مند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس،  مرحوم حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی روحش صلوات
رز مند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس،  مرحوم حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی روحش صلوات
مرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
مرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
مرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
مرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزیمرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;‌ پنجشنبه است و دلم برای آنهایی که دیگر ندارمشان تنگ است جای خالی عزیزان
چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده میکنند و نه به حرفی دلی را
تنها به فاتحه ای قانعند🌹🌹
( خرم)baghdasht1.blogfa.com
 

 

  • baghdashtkariz270498639‌ پنجشنبه است و دلم برای آنهایی که دیگر ندارمشان تنگ است جای خالی عزیزان
    چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده میکنند و نه به حرفی دلی را
    تنها به فاتحه ای قانعند🌹🌹
    baghdasht1.blogfa.com

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

‌ 💝
امروز پنج شنبه است

یادي كنيم از مسافراني

که روزي در کنارمان بودند

و اكنون فقط یاد و خاطرشان

در دلمان باقي ست 
با ذكر فاتحه و صلوات
 
  • baghdashtkariz270498639‌ 💝
    امروز پنج شنبه است

    یادي كنيم از مسافراني

    که روزي در کنارمان بودند

    و اكنون فقط یاد و خاطرشان

    در دلمان باقي ست
    با ذكر فاتحه و صلوات "روحشان را شاد کنیم"احمد اسماعیلی کریزی baghdasht1.blogfa.com

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

‌ 💭🍂💭🍂💭🍂💭
💭ًپنج شنبه است و ياد درگذشتگان 🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ ❄🌺 التماس دعا 🌺❄ : 🌿🌺🌿🌺🌿🌿🌺🌿 پنجشنبه هست شاخه گلي بفرستيم براي تموم آنهايي كه در بين ما نيستند ولي دعاهاشون هنوز كارگشاست، 
يادشون هميشه با ماست و جاشون بين ما خاليه، 
دلمون خيلي وقتها هواشونو مي كنه,
امادیدارشون میفته به قیامت, شاخه گلي به زيبايي يك فاتحه.  rahrovaneheydar@
 
  • baghdashtkariz270498639‌ 💭🍂💭🍂💭🍂💭
    💭ًپنج شنبه است و ياد درگذشتگان 🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ ❄🌺 التماس دعا 🌺❄ : 🌿🌺🌿🌺🌿🌿🌺🌿 پنجشنبه هست شاخه گلي بفرستيم براي تموم آنهايي كه در بين ما نيستند ولي دعاهاشون هنوز كارگشاست،
    يادشون هميشه با ماست و جاشون بين ما خاليه،
    دلمون خيلي وقتها هواشونو مي كنه,
    امادیدارشون میفته به قیامت, شاخه گلي به زيبايي يك فاتحه. rahrovaneheydar@

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

بفرستيم براي تموم آنهايي
🍃🌺
كه دربين ما نيستند ولي

دعاهاشون هنوزكارگشاست
🍃🌺
يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی 
baghdasht1.blogfa.com
 

 

 

  • baghdashtkariz270498639🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

    بفرستيم براي تموم آنهايي
    🍃🌺
    كه دربين ما نيستند ولي

    دعاهاشون هنوزكارگشاست
    🍃🌺
    يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی

  •  


  • baghdasht1.blogfa.co

 

 

 

 

 

 

 

رز مند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس،  مرحوم حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی روحش صلوات
 

 

 

 

 

 

  •  

 

 

مرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
 

 

ورود ۳۱ شهید گمنام دوران دفاع‌مقدس به خاک ایران 👥
baghdasht1.blogfa.com
 
مرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی
  •  
  •  
baghdashtkariz270498639

 

 

رزمند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس، مرحوم

مغفورحاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی

 

روحش صلوات

 

"اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم"

 

 

 

 





















88130239047453266475.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;32074697770116491796.jpg;
img_20160817_081515.jpg
img_20160817_081515.jpg
img_20160817_081515.jpg
img_20160817_081515.jpg
img_20160817_081515.jpg
img_20160618_121932.jpg
img_20160618_121932.jpg
img_20160618_121932.jpg
img_20160618_121932.jpg
88130239047453266475.jpg;88130239047453266475.jpg;88130239047453266475.jpg;88130239047453266475.jpg;88130239047453266475.jpg;88130239047453266475.jpg;

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 12:42 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
پنجشنبه 20 آبان 1395 :: نويسنده : احمد

 

 

 

 

 

مرحوم مغفورحاج محمدرئوف یزدانی کریزی وپسران

 

88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;

img_20160426_231804.jpg
img_20160426_231804.jpg
img_20160426_231804.jpg
img_20160426_231804.jpg

88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

مرحوم مغفورعلاالدین یزدانی کریزی

 

 

 

91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;91590895365769678052.jpg;

 

 

 

img_20160426_231844.jpg
img_20160426_231844.jpg
img_20160426_231844.jpg
img_20160426_231844.jpg
img_20160426_231844.jpg

 

 

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

مرحوم مغفورمسعودیزدانی کریزی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;

67397079179097054721.jpg;

img_20160426_231916.jpg
img_20160426_231916.jpg
img_20160426_231916.jpg
img_20160426_231916.jpg
img_20160426_231916.jpg
img_20160426_231916.jpg

67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;67397079179097054721.jpg;

 

 

شادی روحشان صلوات

 

  • baghdashtkariz270498639

  •  
  •  
  • پنجشنبه است و دلم برای آنهایی که دیگر ندارمشان تنگ است جای خالی عزیزان
    چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده میکنند و نه به حرفی دلی را
    تنها به فاتحه ای قانعند🌹🌹
    baghdasht1.blogfa.com

 

 

 

"اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم"

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

بفرستيم براي تموم آنهايي
🍃🌺
كه دربين ما نيستند ولي

دعاهاشون هنوزكارگشاست
🍃🌺
يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی 
baghdasht1.blogfa.com

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 12:40 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
پنجشنبه 20 آبان 1395 :: نويسنده : احمد
 
 

 

 

‌ پنجشنبه است و دلم برای آنهایی که دیگر ندارمشان تنگ است جای خالی عزیزان
چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده میکنند و نه به حرفی دلی را
تنها به فاتحه ای قانعند🌹🌹
( خرم)baghdasht1.blogfa.com
 

 

  • baghdashtkariz270498639‌ پنجشنبه است و دلم برای آنهایی که دیگر ندارمشان تنگ است جای خالی عزیزان
    چه مهمانان بی دردسری هستند رفتگان نه به دستی ظرفی را آلوده میکنند و نه به حرفی دلی را
    تنها به فاتحه ای قانعند🌹🌹
    ( خرم)baghdasht1.blogfa.com

 

 

 

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

‌ 💝
امروز پنج شنبه است

یادي كنيم از مسافراني

که روزي در کنارمان بودند

و اكنون فقط یاد و خاطرشان

در دلمان باقي ست 
با ذكر فاتحه و صلوات
 
  • baghdashtkariz270498639‌ 💝
    امروز پنج شنبه است

    یادي كنيم از مسافراني

    که روزي در کنارمان بودند

    و اكنون فقط یاد و خاطرشان

    در دلمان باقي ست
    با ذكر فاتحه و صلوات "روحشان را شاد کنیم"احمد اسماعیلی کریزی baghdasht1.blogfa.com

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

‌ 💭🍂💭🍂💭🍂💭
💭ًپنج شنبه است و ياد درگذشتگان 🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ ❄🌺 التماس دعا 🌺❄ : 🌿🌺🌿🌺🌿🌿🌺🌿 پنجشنبه هست شاخه گلي بفرستيم براي تموم آنهايي كه در بين ما نيستند ولي دعاهاشون هنوز كارگشاست، 
يادشون هميشه با ماست و جاشون بين ما خاليه، 
دلمون خيلي وقتها هواشونو مي كنه,
امادیدارشون میفته به قیامت, شاخه گلي به زيبايي يك فاتحه.  rahrovaneheydar@
 
  • baghdashtkariz270498639‌ 💭🍂💭🍂💭🍂💭
    💭ًپنج شنبه است و ياد درگذشتگان 🌹 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ ❄🌺 التماس دعا 🌺❄ : 🌿🌺🌿🌺🌿🌿🌺🌿 پنجشنبه هست شاخه گلي بفرستيم براي تموم آنهايي كه در بين ما نيستند ولي دعاهاشون هنوز كارگشاست،
    يادشون هميشه با ماست و جاشون بين ما خاليه،
    دلمون خيلي وقتها هواشونو مي كنه,
    امادیدارشون میفته به قیامت, شاخه گلي به زيبايي يك فاتحه. rahrovaneheydar@

 

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

بفرستيم براي تموم آنهايي
🍃🌺
كه دربين ما نيستند ولي

دعاهاشون هنوزكارگشاست
🍃🌺
يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی 
baghdasht1.blogfa.com
 

 

 

  • baghdashtkariz270498639🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸 پنجشنبه است شاخه گلي

    بفرستيم براي تموم آنهايي
    🍃🌺
    كه دربين ما نيستند ولي

    دعاهاشون هنوزكارگشاست
    🍃🌺
    يادشون هميشه با ما.. احمد اسماعیلی کریزی

  •  


  • baghdasht1.blogfa.co

 

 

 

 

 

 

 

رز مند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس،  مرحوم حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی روحش صلوات
 

 

 

 

 

 

  •  

 

 

مرحوم مغفور بسیجی دوران دفاع مقدس حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی،  شادی روحش صلوات
 

 

ورود ۳۱ شهید گمنام دوران دفاع‌مقدس به خاک ایران 👥
baghdasht1.blogfa.com
 
مرحوم مغفور حاج غلامحسین اسماعیلی کریزی
  •  
  •  
baghdashtkariz270498639

 

 

رزمند ه وبسیجی دوران دفاع مقدس، مرحوم

مغفورحاج غلامحسین اسماعیلی کریزی، شادی

 

روحش صلوات

 

"اللهم صل علی محمدوآل محمدوعجل فرجهم"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 12:38 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
پنجشنبه 20 آبان 1395 :: نويسنده : احمد
 

 

 

 

یادی از درگذشتگان ...

 

88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;img_20160426_231804.jpg
88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;img_20160426_231804.jpg
img_20160426_231804.jpg

88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;88654592806970024890.jpg;http://barrud.mizbanblog.com/upload/picture/img_20160929_182558.jpg

 

 

 

 

  • شادی روح مرحوم مغفور حاج محمد رئوف
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • یزدانی کریزی صلوات

 

  • اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
  •  
  • 🍂یادی کنیم از درگذشتگان

  • از اسیران خفته درخاک

  • عزیزانی که یک روز درکنار ما بودن وحالا نیستن
  •  
  •  

  • که شاید همین حالا، همین لحظه محتاج فاتحه ای باشن
  •  
  •  
  •  
  •  
  • با فاتحه وصلواتی شادشان کنیم🙏
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Baghdasht1.blogfa.com

 

  • چه مهمانانِ بى دردسرى هستنداموات،نه به دستى ظرفى راچرك ميكنند،
  •  
  •  
  •  
  • نه به حرفى دلى ميشكنند
  •  

  • تنهابه فاتحه وشمعى قانعند
  •  
  •  
  •  
  •  

  • روحشان شاد و يادشان گرامى

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 12:31 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

 

 

Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
 
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎
Image result for ‫ایرج سلطان پور‬‎

 

 

 

 

 

  • baghdashtkariz2

  •  
  • مرحوم مغفوردکترایرج سلطان پورمتخصص اعصاب وروان،مشهدمقدس،

 

  • آدرس سابق مطب:چهارراه دکترا،خیابان گلستان ،ساختمان گلستان
  • شادی روحش صلوات

 

 

 

_________________________________________________

 

 

http://barrud.mizbanblog.com/upload/picture/dsc_0147~2.jpg

 

 

 

 

 

 

barrud.rasekhoonblog.com

 

 

 

وبلاگ "چشمه سلطان ولی کریز"

 

 

 

وبلاگ"بررودکریز"

 

 

 

 

 

barrud.mizbanblog.com

 

 

 

 

 

 

 
ن : Ahmad
ت : چهارشنبه 19 آبان 1395
 
http://baghdasht1.blogfa.com/?p=1

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 21 آبان 1395  ] [ 12:29 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: ۴۱۵۱۸۴۹
 
 
سرداري که آرزويش نابودي اسرائيل بود

 

سردار شهید حسن تهراني‌مقدم از بنيانگذاران اصلي صنايع موشكي جمهوري اسلامي ايران و بنیانگذار توپخانه و موشکی سپاه در دوران پر افتخار هشت سال دفاع مقدس بود.

به گزارش خبرنگار دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران، سردار سرلشکر پاسدار

شهید حسن تهراني‌مقدم از بنيانگذاران اصلي صنايع موشكي جمهوري اسلامي ايران و بنیانگذار توپخانه و موشکی سپاه در دوران پر افتخار هشت سال دفاع مقدس و مسئول سازمان خودکفایی و تحقیقات صنعتی سپاه پاسداران، بود.


اين شهيد گرانقدر تقریبا ۲۵ سال از عمر خود را در ایجاد و توسعه این بخش از توان دفاعی قرار داده بود و به عنوان پدر موشكي ايران لقب گرفت.

تولد؛ 1338

حسن تهرانی مقدم در 6 آبان ماه 1338 در محله سرچشمه تهران متولد شد.

آغاز تحصيلات؛ 1345

به علت شغل پدرش (محمود تهراني مقدم)، كه به پيشه خياطي مشغول بود، به محله شكوفه و سپس به محله بهارستان نقل مكان كرد و مقاطع ابتدايي و دبيرستان را در همين مناطق گذراند.

ورود به فعاليت‌هاي مسجدي در مسجد زينب كبري(س)؛ 1348

در مسجد زينب كبراي سرچشمه، زير نظر آيت‌الله سيدعلي لواساني امام جماعت و مدير مسجد،‌ تعليمات ديني و مقدمات آشنايي با اسلام را فرا گرفت و به همراه برادرانش در گروه سرود مسجد شروع به فعاليت كرد. اين گروه سرود، هسته‌ اصلي گروه سرودي بود كه در روز 12 بهمن 57 در فرودگاه مهرآباد و در مراسم استقبال از امام(ره) به اجراي برنامه پرداخت.

روايت آيت‌الله لواساني از آن دوران: «محل ما خيابان اميركبير،‌ كوچه آميز محمود وزير است. آنجا يك مسجد و يك حوزه علميه داريم و خانه ما هم كنار مسجد است. وقتي مي‌رفتيم براي نماز، كارهاي ديگري هم مي‌كرديم. مثلا با نوجوانان كارمي‌كرديم و برايشان نامه داشتيم. يك گروه سرود هم درست كرده بوديم كه در روزهاي انقلاب براي خودش، برو بيايي داشت».

قبولي در دانشگاه در مقطع کارداني؛ 1356

شهيد بزرگوار حاج حسن تهراني‌مقدم پس از پايان دوره تحصيلات متوسطه در رشته صنايع(برش قطعات صنعتي) در مقطع فوق ديپلم مدرسه عالي تكنيكيوم نفيسي پذيرفته شد.

همراهي در مبارزات انقلابي؛ 1357

همزمان با اوج‌گيري فعاليت انقلابي، تحت تاثير برادرش (محمد) به صف انقلابيون پيوست.

او در روزهاي منجر به پيروزي انقلاب به اتفاق دوستانش در فعاليت‌هاي زيرزميني، نارنجك‌هاي دستي مي‌‌ساخت كه با استفاده از سه راهي لوله آب توليد مي‌شد. شب 22 بهمن در ميدان امام حسين(فوزيه سابق) با پرتاب نارنجك دستي يك خودروي نظامي ارتش را مصادره و سرهنگ سوار بر خودرو را به اسارت درآورد.

اخذ مهندسي صنايع؛ 1358

حسن تهراني مقدم در سال 1358، در مقطع ليسانس رشته مهندسي صنايع پذيرفته و به اخذ مدرك مهندسي در اين رشته موفق شد.
 

عضويت در سپاه پاسدران؛ تيرماه 1359

تهراني مقدم در 21 سالگي و در ابتداي شكل‌گيري رسمي سپاه پاسداران، به عنوان مسئول اطلاعات منطقه‌ی 3 سپاه شمال، مشغول به فعاليت شد و تا 59/7/31 در اين سمت باقي ماند. در زمان بروز ناآرامي‌ها در نقاط مرزي كه مهم‌ترين آنها حوادث تجزيه‌طلبانه در كردستان بود، سپاه را در 15 ماه اول عمر خود متوجه ضرورت تقويت صبغه نظامي كرد.

با اين رويكرد تا شهريور 1359 كه كشور در آستانه هجوم رژيم بعث عراق قرار گرفت، حداكثر توان رزمي سپاه، تعداد معدودي گردان‌هاي رزمي بود كه با روش‌هاي چريكي وغير كلاسيك، درگير مبارزه با اشرار وضد انقلابيون مسلح در كردستان شدند.

سنگين‌ترين سلاحي كه در آن دوران در اختيار سپاه بود، تعدادي خمپاره‌انداز و آرپي‌جي و تيربار بود، در حالي كه در همين وضعيت، ضد انقلابيون در كردستان، حتي به توپخانه نيز مجهز بودند.

شايد آمار كل سلاح‌هاي سپاه در آن مقطع از چند هزار تفنگ G3 ، كلت، آر پي‌جي و ده‌‌ها قبضه خمپاره‌انداز تجاوز نمي‌كرد.

اعلام رسمي قصد ترور شهيد تهراني‌مقدم در راديوي منافقين

محمد تهراني‌مقدم(برادر شهيد) درباره تهديد كردن شهيد حاج حسن تهراني‌مقدم از سوي منافقين مي‌گويد: « بردارم چند بار از جانب گروهك تروريستي منافقین تهدید شد به دلیل آن‌که موشکی به مقر منافقین در داخل خاک عراق زد. همان شب رادیو منافقین اعلام کرد این مقدم را ما می‌زنیم. زمانی که ترور شهید صیاد شیرازی را طراحی کردند، همزمان طرح ترور حاج حسن آقای مقدم را نیز در دستور کار داشتند و می‌خواستند هر دوی آنها را ترور کنند که یک گروه از آنها دستگیر شدند».

جرقه‌هاي شكل‌گيري توپخانه سپاه؛ 1359

بعد از عمليات ثامن‌الائمه كه منجر به رفع محاصره آبادان شد‌، از جمله غنائم به دست آمده از عراق، يك آتشبار توپخانه 155 ميليمتري كششي بود كه از جانب دشمن در شمال آبادان، بين دارخوين و پل مارد مستقر بود.

اين آتشبار توپخانه بلافاصله تعمير و عملياتي شد و در همان منطقه، عليه دشمن به كار گرفته شد. سه ماه بعد در عمليات فتح بستان، مجددا يك گردان توپخانه 130 ميليمتري و يك آتشبار 105 ميليمتري پرتغالي ارتش عراق از سوي رزمندگان تيپ 14 امام حسين(ع) اصفهان به غنيمت گرفته شد كه اين گردان به دستور حسين خرازي(فرمانده تيپ) سازماندهي شده و در عمليات فتح‌المبين در پشتيباني از گردان‌هاي مانوري بسيجي مبادرت به اجراي آتش كرد.
اين دو اتفاق، مبدا شكل‌گيري توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است.

شهادت برادر؛عاشوراي 59

علی تهرانی‌مقدم، ظهر عاشورای سال 59 در اوایل جنگ و در محاصره سوسنگرد به شهادت رسید.


مسئوليت تطبيق آتش خمپاره‌اي سپاه در قرارگاه كربلا در عمليات طريق‌القدس؛ آذر 1360

حاج حسن بعد از عمليات ثامن‌الائمه، متوجه ضعف آتش پشتيباني خودي مستقر در خطوط مقدم جنگ شد،. مدت‌ها روي اين موضوع فكر كرد و سرانجام در پاييز 1360 طرح ساماندهي آتش پشتيباني (خمپاره‌اندازها) را به صورت سنجيده و مدون تقديم حسن باقري كرد.

نامه را محسن رضايي(فرمانده وقت كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي) امضا كرد و تحويل حسن باقري داد و حسن باقري آن را به حسن مقدم داد.

حاج حسن نامه تايپ شده را خواند و ديد طرح خودش درباره ساماندهي خمپاره‌اندازها به منظور پشتيباني از نيروهاي پياده است.

در نامه خطاب به فرماندهان قرارگاه قدس، نصر، فجر و فتح سپاه در جبهه‌هاي جنوب آمده بود: «برادر حسن مقدم به عنوان فرمانده پشتيباني‌كننده آتش‌هاي خمپاره‌اي سپاه معرفي مي‌شوند؛ لازم است با او همكاري كنيد».

تاسيس توپخانه سپاه؛ 1361

شهيد حسن تهراني‌مقدم اين اتفاق را اين‌گونه روايت مي‌كند: «عمليات فتح‌المبين تمام شد. من در سپاه شوش وقتي گزارش را به آقا رشيد مي‌دادم، ديدم آقا رشيد باخنده مي‌گويد«مقدم برو توپخانه سپاه را سازماندهي كن. برو سراغ توپخانه». گفتم آقا رشيد ما داريم خمپاره را سازماندهي مي‌كنيم. در عمليات فتح‌المبين (اگر اشتباه نكنم)148 قبضه انواع توپ‌هاي روسي به غنيمت سپاه درآمده بود. آن موقع سپاه 9 تيپ داشت. قرار شد برويم آن توپ‌ها را بياوريم و سازماندهي كنيم. شهيد بزرگوار حسن شفيع‌زاده اولين نفري بودكه رفتم دنبالش. بعد از عمليات فتح‌المبين از تيپ‌المهدي شوش آوردمش پيش خودم و آقاي محمد آقايي كه از مسئولين توپخانه سپاه بودند، به انضمام شهيد ناهيدي. اين بچه‌هاي نخبه باهوش را جمع كرديم و توپخانه سپاه راتشكيل داديم».

روايت برادر شهيد از شكل‌گيري توپخانه سپاه پاسداران

برخی دوستان زمانی که شنیدند یک جوان متعهد به عنوان فرمانده توپخانه انتخاب شده،‌ خندیدند و برخی هم به تمسخر گرفتند و گفتند که نه توپی وجود دارد و نه توپخانه‌ای، اما برای توپخانه فرمانده گذاشته‌اند! اخوی ما همان موقع گفت توپ‌های ما آن طرف است و اشاره کرد به نیروهای صدامی. چند روز بعد عملیاتی شکل گرفت که با انجام موفقیت‌آمیز آن، موفق شدند یک گردان توپخانه ارتش رژیم صدام را به غنیمت بگیرند و با همین توپ‌های غنیمتی، توپخانه سپاه شکل گرفت. ایشان در همان زمان موفق شد سازمان توپخانه را پایه‌ریزی کند.

راه‌اندازي مركز تحقيقات فني توپخانه در اهواز؛ 1361

شهيد تهراني مقدم از راه‌اندازي اين مركز اينگونه ياد مي‌كند: «در آن زمان توپ‌هاي غنيمتي ما 156 قبضه بود كه همه آنها در دشت عباس و چناله به غنيمت گرفته شده بودند. ما برادران ارتشي را براي آموزش اين توپ‌ها دعوت كرديم كه يك تيم از توپخانه‌ ارتش براي ما اعزام شد و وقتي توپ‌ها را ديدند گفتند اين توپ‌ها روسي هستند و آموزشي كه ما ديده‌ايم توپ‌هاي آمريكايي بوده و كاربرد اين توپ‌ها را نمي‌دانيم. ما مي‌خواستيم از اين توپ‌ها در عمليات بيت‌المقدس استفاده كنيم ولي هيچ آموزشي نديده بوديم. توپ‌هاي زيادي با مهمات خوبي داشتيم ولي براي ما كارآمد نبودند. برادر بهمن چيره‌دست به دليل تخصصي كه داشتند، توپ‌ها را راه‌اندازي كردند و مركز تعمير و نگهداري توپخانه راه‌اندازي شد و توپ‌ها راهي عمليات شدند. دومين نفري كه به ياري ما شتافت،‌ شهيد ناهيدي بود كه آموزش‌هاي لازم را خيلي با حوصله براي استفاده از وسايل غنيمت گرفته شده مثل ترتيل‌هاي فلزي،‌ دوربين‌هاي پاكدو و تجهيزات نشانه‌روي به ما دادند».

آغاز زندگي مشترك؛ 1361

پدر حاج حسن (محمود تهراني‌مقدم) در سال 1361 از دنيا رفت و حسن با وجود مشغله فراوان در جنگ با اصرار خانواده، زندگي مشترك را آغاز كرد.

راه‌اندازي فرماندهي موشك سپاه؛ آبان 1362

روايت سردار زهدي:«آبان سال 1362 به برادر حسن تهراني‌مقدم كه صاحب ايده‌هاي بزرگي در اين زمينه بود،‌ ماموريت راه‌اندازي و سازماندهي "فرماندهي موشكي زمين به زمين سپاه" محول شد».

شليك توپ به سمت بصره؛ بهمن 1362

حضرت امام(ره) با مقابله به مثل حملات موشكي عراق موافقت كردند.

جمهوري اسلامي ايران در آن زمان فاقد سامانه موشكي بود و مقابله به مثل، تنها در سطح توپخانه‌اي صورت مي‌گرفت.

در جلسه‌اي كه سردار مقدم به عنوان فرمانده توپخانه سپاه حضور داشت،‌ قرار شد شهر بصره با توپ‌هاي 130 ميليمتري كه حداكثر برد آنها 28 تا 30 كيلومتر بود، مورد حمله توپخانه‌اي قرار گيرد.

شليك اولين موشك به سمت عراق؛اسفند 1363

21 اسفندماه 1363 اولين موشك ايران به كركوك شليك شد.

دومين موشك هم در بامداد 1364/12/23 به بانك 18 طبقه رافدين بغداد اصابت كرد و موشك بعدي در باشگاه افسران ارتش عراق در بغداد فرود آمد و حدود 200 نفر از فرماندهان عراقي را به هلاكت رساند.

روايت سردار زهدي از اين اتفاق به اين شكل است: «وقتي كه بنا شد اولين موشك را خود برادران سپاه به سمت بغداد شليك كنند، با هم به كرمانشاه رفتيم. مقدمات كار فراهم شد و باشگاه افسران بغداد را هدف گرفتيم. مرحوم شهيد مقدم پيشنهاد كرد اول دعاي توسل بخوانيم و بعد از دعا به زبان فارسي با خدا صحبت كرد و گفت: «خدايا ما نمي‌خواهيم مردم عراق را بكشيم. ما مي‌خواهيم نظاميان را از بين ببريم كه هم ما و هم عراقي‌ها را مي‌كُشند. خدايا اين موشك را به باشگاه افسران بزن». موشك شليك شد و همه پاي راديو نشستيم. پس از چند دقيقه راديو بي‌بي‌سي اعلام كرد "يك موشك، باشگاه افسران بغداد را منهدم كرده و تعداد زيادي از افراد حاضر در آن كشته شده‌اند". من پيشاني شهيد مقدم را بوسيدم و گفتم اين به هدف خوردن موشك نتيجه اخلاص و پاكي تو بود».

انتصاب به عنوان فرمانده موشكي نيروي هوايي سپاه؛ شهريور 1364

پس از صدور فرمان تاريخ امام (ره) مبني بر تشكيل نيروهاي سه گانه سپاه پاسداران،‌ شهيد مقدم در سال 1364 به سِمت فرماندهي موشكي نيروي هوايي سپاه منصوب شد.

روايت محسن رضايي از اين ماجرا بدين ترتيب است: «جنگ شهرها كه آغاز شد، صدام به شدت شهرهاي ما را با موشك و بمباران هوايي مورد حمله قرار مي‌داد و فشار خيلي زيادي روي ما مي‌آمد. من يك روز برادر محسن رفيقدوست را كه مسئول لجستيك سپاه بود خواستم و گفتم ما چاره‌اي نداريم جز اينكه جواب موشك‌ها را با موشك بدهيم، لذا ايشان را فرستاديم سوريه و ليبي و در آخر جنگ هم كره شمالي. بعد ديدم بايد ساماندهي موشك‌ها را خودمان انجام دهيم. بعد از مشورت با برادران رشيد، صفوي و شمخاني به اين نتيجه رسيدم كه فرد مناسب براي اين كار حسن تهراني است. ايشان را فراخوانديم و گفتيم توپخانه را بسپار به شفيع‌زاده و خودت با تيمي از دوستانت يگان موشكي را تشكيل دهيد. ايشان كمي به من نگاه كرد و چيزي نگفت. بعدها برادر جعفري مسئول زرهي سپاه به من گفت در سوريه كه بوديم حسن به من گفت: برادر محسن از من خواسته تيپ موشكي تشكيل بدهم. توپخانه را مي‌شد كاري كرد، ولي موشك‌ها خيلي پيچيده‌اند. به هر حال بايد با توكل اين كار را انجام دهيم».
 

تلاش براي استقلال در صنعت موشكي؛ 1365

از 20 مرداد 1365 تا 10 دي 1365 بعد از عمليات والفجر 8 و قبل از كربلاي 4، ليبيايي‌ها در همكاري موشكي كارشكني كردند و ما توان جواب دادن نداشتيم. ما در 20 مرداد 1365، پالايشگاه نفتي الدوره عراق را زديم. در اين مقطع پنج موشك زديم ولي به دليل كارشكني ليبيايي‌ها 35 روز توان پاسخ نداشتيم. ليبيايي‌ها 38 ايراد روي سكوي قطعات گذاشته بودند. بعضي از قطعات همزمان با مذاكراتي از كره شمالي وارد شد.

به روايت محسن رضايي: «قذافي فكر كرده بود با دادن تعدادي موشك مي‌تواند دل مارا به دست بياورد و امام بعد از گذشت چند سال از انقلاب به او اجازه ملاقات مي‌دهد كه به ايران بيايد، بنابراين چندين موشك به همراه لانچر پرتاب و تعدادي كارشناس را به ايران فرستاد. همين كه ما مشغول كار با آنها شديم، شنيديم كه پادگاني كه برايشان در نظر گرفته‌ايم را ترك كرده‌اند و به همراه قطعاتي از موشك‌ها به سفارت ليبي رفته‌اند، به طوري كه نمي‌توان از موشك‌ها استفاده كرد. حسن و تيمش ظرف دو ماه اين موشك‌ها را عملياتي كردند و به محض اينكه عراق موشك زد، ما هتل الرشيد را كه محل تجمع ديپلمات‌ها بود زديم».

راه‌اندازی یگان موشکی حزب‌الله در لبنان به روايت برادر؛ 1366-65

محمد تهراني مقدم برادر شهيد از اين رويداد چنين سخن مي‌گويد: «حاج حسن‌ حتی به لبنان هم آمد و یگان موشکی حزب‌الله را در آنجا ایجاد کرد. تقریباً در سال 66-65 بود. بچه‌های حزب‌الله لبنان بسیار دوستدار حاج حسن‌آقا بودند. با کارهایی که ایشان انجام داد، حزب‌الله موفق به تجهیز سلاح‌هایی شد که هرگاه صهیونیست‌ها شرارتی می‌کردند، با پاسخ دندان‌شکن مواجه می‌شدند. الان هم قاطعانه بگویم، رژیم صهیونیستی اگر هرگونه عملیات یا تهدیدی را علیه جمهوری اسلامی داشته باشد، از ناحیه موشک‌های حزب‌الله لبنان مشت محکمی را دریافت خواهد کرد که قلب تل‌آویو را زیر و رو مي‌کند. باید بگویم بهترین هدیه حاج حسن آقا به مردم و حزب الله لبنان، آموزش و انتقال تجربیات موشکی به این کشور بود، به طوری که در جنگ ۳۳ روزه و جنگ ۲۲ روزه غزه، پیروزی حزب الله و بچه‌های حماس علیه صهیونیست‌ها مدیون همین آینده‌نگری ایشان بود که رزمندگان حزب‌الله را آموزش دادند. از همین طریق بود که حزب‌الله توانست سیستم موشکی‌اش را ایجاد کند و نه تنها مانع پیشرفت رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان شد بلکه تمام نقشه‌های صهیونیست‌ها را نقش بر آب کرد».

دستيابي به "نازعات" اولين موشك ايراني؛ 1366

به روايت سردار نامي: «همزمان با انجام عمليات‌هاي مقابله به مثل موشكي و با پيگيري‌هايي كه خود سردار مقدم داشتند، در اواخر جنگ به يك سامانه موشكي و راكت ساخت داخل دست پيدا كرديم به نام راكت نازعات، كه بردش بين 80 تا 120 كيلومتر است و با تلاش‌هايي كه انجام داده بودند به 150 كيلومتر رسيده بود. از دلايل طراحي و ساخت اين سامانه، كمك در كنار موشك اسكاد بود كه بتواند با يك نواخت تير بالا قدرت مقابله با جنگ شهرها را داشته باشد. موشك اسكاد، موشك گران قيمتي است و به لحاظ آماده‌سازي و كم و كيف پرتاب براي اهداف خاص استفاده مي‌شود. ما بعضا اهدافي داشتيم با ابعاد گسترده كه حتما نياز به دقت يا قدرت انفجار زياد داشت، منتها تنها سامانه‌اي كه داشتيم همين اسكاد بود و لذا از همان مقطع، همزمان با فعاليت تحقيقاتي جهت ساخت موشك‌هاي اسكاد، ساخت سامانه‌هاي ارزان قيمت و داراي قدرت مانور بالاتر نيز آغاز شد، تا بتوانيم بعضي از اهدافي را كه ارزش و اهميت چنداني ندارد با آن سامانه مورد اصابت قرار بدهيم. همانجا تلاش و پيگيري براي ساخت و توليد موشك نازعات در اولين قدم طرح‌ريزي شد و در دستور كار قرار گرفت كه ما در پايان جنگ، يعني اواخر سال 1366 موفق شديم به اين سامانه دست پيدا بكنيم».

شركت در عمليات مرصاد؛ مرداد 1367

به روايت سردار نامي: «در بحبوحه عمليات مرصاد ديديم سردار مقدم به عنوان يك خدمه پاي يك خمپاره 120 در حال شليك به سمت دشمن و منافقين است. سردار مقدم يعني كسي كه به عنوان فرمانده موشكي در حال انجام وظيفه بود وقتي ضرورت را احساس مي‌كند، مي‌آيد به عنوان يك خدمه 120 به مقابله با دشمن».

موفقيت در ساخت شهاب3 ؛ 1377

روايت سردار «عباس خاني آراني» جانشين فرمانده توپخانه و موشكي نيروي زميني سپاه، از اين اتفاق بدين ترتيب بود: «درست است كه وزارت دفاع به عنوان واحد پشتبياني كننده نيروهاي مسلح در بحث ساخت موشك «شهاب 3» وارد مي‌شود، اما عمده كارهاي تحقيقاتي‌اش را شهيد مقدم انجام داده بود. اين شهيد عزيز عقيده داشت نبايد چيزي را ديگران بسازند و بعد آن را به ما بدهند. به عبارت ديگر مي‌گفت اگر نيروهاي مسلح ما درك كردند بنابر نوع تهديد به چه ابزاري براي مقابله نياز دارند، بايد براي توليد آن گام بردارند. زيرا متخصصان داخلي كشورمان از توانمندي و قدرت عمل بسيار بالايي برخوردار هستند».

ساماندهي صعود بزرگ به قله دماوند؛ 1381

روايت سردار «يدالله مكاري» مسئول هيات كوهنوردي سپاه از اين صعود بدين شكل است: «كاري كه سردار حسن مقدم انجام داد، كاري بس دشوار و بزرگ بود ولي از آنجا كه قربة الي‌الله بود و همراه با توكل و نشأت گرفته از نام ائمه و ياري گرفتن از آنها بود،‌ باموفقيت به انجام رسيد. صعود به قله دماوند بدون شك براي اولين و آخرين بار بود كه اجرا شد. در سالروز ميلاد حضرت فاطمه زهرا(س) از چهارده يال كوه دماوند با نام چهارده معصوم با شركت 5 هزار كوهنورد از سراسر رده‌هاي سپاه انجام شد كه از اين تعداد، 4137 نفر آنان موفق به صعود بر بام ايران يعني قله دماوند شدند و حديث كسا را آنجا قرائت كردند».

جانشين نيروي هوا فضاي سپاه؛ 1384

شهيد تهراني مقدم در تاريخ 1384/7/1 به عنوان جانشين سردار علي زاهدي در نيروي هوا فضاي سپاه پاسداران منصوب شد.


رئيس سازمان جهاد خودكفايي سپاه؛ آذر 1385

25 آذرماه 1385 بود كه حاج حسن مقدم به عنوان مشاور فرمانده كل سپاه در امور موشكي و رئيس سازمان خودكفايي سپاه انتخاب شد.
 

شهادت

سردار حسن تهراني‌مقدم تا روز آخر عمر نيز به عنوان مسئول این سازمان در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیر بنایی مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود و در روز شهادتش در پادگان اميرالمومنين(ع) شهرستان ملارد در حالي که براي آزمايش موشكي، آماده مي‌شد، بر اثر انفجار زاغه مهمات، به ياران شهيدش (احمد كاظمي، حسن شفيع زاده، حسن غازي،‌غلامرضا يزداني، عليرضا ناهيدي، مصطفي تقي‌خواه و ...) پيوست.

گزيده‌اي از سخنان پدر موشکي ايران

گزیده‌ای از سخنراني سردار شهيد تهراني‌مقدم در سال 1387 در جمع پيشكسوتان توپخانه و موشكي سپاه: «... برتري ارتش در دو بخش بود يكي در بخش‌هاي هوايي و هوانيروز و يكي توپخانه، ارتش حاضر نبود تحت هيچ شرايطي اين برتري را از دست بدهد و وارد شدن ما به عرصه برتري ارتش خط ممنوعه‌اي بود كه در آن زمان، شهيد صياد شيرازي با همت و مردانگي و افق بلندي كه داشتند اين سد را شكستند و ما از كانال شهيد صياد شيرازي وارد عرصه توپخانه شديم و به دستور شهيد صياد شيرازي وارد ارتش شديم و اولين دوره عالي توپخانه را آموزش ديديم و با مفاهيم توپخانه آشنا شديم.

خاطره‌اي هم از شهيد صياد شيرازي خدمت عزيزان بگويم. ايشان شاگرد اول دوره آموزشي افسران اعزامي كشورهاي خارجي به آمريكا در رسته توپخانه بودند. چندين كشور بودند كه افسران خود را براي آموزش به آمريكا مي‌فرستادند؛ از ايران هم شهيد صياد شيرازي اعزام شده بودند كه در بين افسران كليه كشورها ايشان شاگرد اول شدند.

ايشان وقتي كه به جلسه امتحان رفتند و امتحان برگزار شد و نتيجه‌ها آمد و به نمره خودشان اعتراض داشتند چون نمره (A) نگرفته بودند شاگرد اول نمي‌شدند و يكي از شاگردهاي كشورهاي ديگر شاگرد اول مي‌شد. مسئول آموزش گفتند دوباره امتحان مي‌گيريم و شما با امتحان موفق، حرف خودت را مي‌تواني ثابت كني. وقتي كه وارد اتاق مسئول آموزش شدند سؤال‌ها را براي من نوشتند و از اتاق بيرون رفتند و من شروع كردم به پاسخ دادن سؤالات و در همان هنگام ديدم كتابي كه از روي آن سؤال طرح شده بود روي همان ميز است، در همين حين كه وسوسه شدم براي باز كردن كتاب و نوشتن جواب‌ها پيش خودم فكر كردم كه حتماً به من اطمينان كرده است كه كتاب را اينجا گذاشته؛ با خودم جنگيدم و گفتم هيچ چيزي بهتر از پاكي و صداقت نيست و سؤالاتم را نوشتم تا تمام شد و در همين هنگام بود كه ديدم از پشت پرده بيرون آمد و من را نگاه كرد و گفت شاگرد اول واقعي تو هستي و مي‌خواستم امتحانت كنم؛ من ياد گرفتم كه صداقت از آنِ مسلمان‌هاست و به شما افتخار مي‌كنم».

انتهاي پيام/

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 20 آبان 1395  ] [ 5:08 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
کد خبر: ۸۰۹۰۲
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۲
 

نوسروده برقعی از زبان حضرت زینب(س)

سیدحمیدرضا برقعی جدیدترین سروده خود از زبان حال حضرت زینب (س) به واقعه کربلا پرداخته است.
عقیق:زبان فارسی همواره محملی برای گفتن از آیین بوده است که البته سهم قابل توجهی از این موضوع به اظهار ارادت شاعران به ساحت ائمه اطهار(ع) به ویژه امام حسین(ع) اختصاص دارد. این رویه در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است به طوری که به عنوان یکی از جریان‌های اصلی ادبیات انقلاب اسلامی محسوب می‌‌شود.

هر ساله همزمان با آغاز ماه خون، ماه محرم، هر یک از هنرمندان به بیان مصیبت اهل بیت(ع) در این واقعه با زبان هنر می‌پردازند که سهم قابل توجهی از این رویه به شاعران اختصاص دارد؛ شاعرانی که خود یکی از ارکان اجرای مناسک این ایام‌اند. سیدحمیدرضا برقعی در جدیدترین سروده خود از زبان حال حضرت زینب (س) به واقعه کربلا و مصیبت اهل بیت(ع) پرداخته که به این شرح است:

نه تنها در وداع تو جدا شد جان من از من
که می آمد صدای ناله های پنج تن از من

از آنجایی که وابسته است جان من به جان تو
جدا کردند سر از تو جدا کردند تن از من

میان معرکه هم زخم هم جان باختن از تو
میان خیمه ها هم سوختن هم ساختن از من

دلم خوش بود با پیراهنت آن هم به غارت رفت
پس از تو رخت بر بسته است شوق زیستن از من

غریبم آنچنان در سرزمین مادری بی تو
که می پرسد نشانی های زینب را وطن از من

"ملامتگو چه دریابد میان عاشق و معشوق"
کسی نشنید جز توصیف زیبایی سخن از من

از آن بتخانه ها چیزی نماند آنجا که بر می خاست
طنین تیشهء پیغمبران بت شکن از من

منم حسن ختام باشکوه داستان تو
پس از این اسوه می سازند استطیر کهن از من

منبع:تسنیم

 


ادامه مطلب



[ پنج شنبه 20 آبان 1395  ] [ 5:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
کد خبر: ۸۰۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۹
 

حدیث امام حسین(ع) درباره شکر نعمت

هر روز یک حدیث از معصومین(ع) با مضامین دینی و اخلاقی منتشر می شود.
عقیق:هر روز یک حدیث از معصومین(ع) با مضامین دینی ، اخلاقی و اجتماعی منتشر می شود.
قال الحسين عليه السلام :
 
شكر تو بر نعمت گذشته، زمينه ساز نعمت آينده است.
 
شُكرُكَ لِنِعمَةٍ سالِفَةٍ يَقتَضى نِعمَةً آنِفَةً
 

پی نوشت:
نزهة الناظر و تنبیه الخاطر ص 80 ، ح 2
منبع:باشگاه خبرنگاران

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 20 آبان 1395  ] [ 5:04 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
کد خبر: ۸۰۷۶۴
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶
 
آیه‌ها و آینه‌ها؛

وقتی مقدس اردبیلی لباس زائر امام علی(ع) را می شویَد!

انسان باید در برابر خدا و مؤمنین و مؤمنات خود را پایین‌تر از جایگاهی که دارد، قرار دهد، یعنی تواضع و فروتنی به نسبت جایگاه افراد متفاوت است که البته این فروتنی نباید منجر به ذلت و خواری گردد که صفتی ناپسند است.
عقیق:آیه:

خداوند متعال در قرآن می‌فرماید:

وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا فرقان/63

و بندگان خداى رحمان، كسانى‏اند كه روى زمين با تواضع و فروتنى راه مى‏روند

آینه:

حکایت؛ شیخ احمد اردبیلی معروف به مقدس اردبیلی از عالمان زاهد و با عمل بود که معاصر با شیخ بهائی و ملاصدرا، میرداماد است و قبر شریفش در حجره ایوان نجف اشرف است.
نقل شده در یکی از سفرها، شخصی که زائر بوده است و او را نمی‌شناخته، از او تقاضا کرد جامه‌های مرا به لب آب ببر و آن‌ها را شستشو بده.
مقدس با آن جایگاه علمی و اجتماعی والا از این کار امتناع نکرد و لباس او را شست و شو داد و نزد آن زائر آورد پس از دقت و دریافت نشانه هایی به علائمی این عالم متواضع را شناخت و بسیار شرمنده شد و مردم هم او را توبیخ نمودند اما مرحوم مقدس اردبیلی فرمود: چرا او را ملامت می‌کنید؟ اتفاقی نیفتاده، حقوق برادران مؤمن بر یکدیگر بیشتر از این هاست.1

پی نوشت:
1.
با اقتباس و ویراست از کتاب یک‌صد موضوع پانصد داستان
منبع:حوزه

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 20 آبان 1395  ] [ 5:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

شيخ جعفر كاشف الغطاء

 

 

 

 

80860015015857239427.jpg;

 

 

 

 

شيخ جعفر كاشف الغطاء در سال 1154 هجری قمری در نجف اشرف به دنيا آمد و از همان كودكي به تحصيل علوم ديني پرداخت، در آغاز، مقدمات را نزد پدر آموخت سپس در محضر آیت الله وحيد بهبهانى و آیت الله سيد مهدى بحرالعلوم به شاگردی پرداخته است،و در مقام تدریس، شاگردانی چون صاحب جواهر و فرزندانى برجسته و فقيه تربیت نمود كه هر يك دريايى از علم ودانش بودند،علاوه بر آن وی دارای تأ لیفات فراوانی است وكتاب معروف او در فقه به نام كشف الغطا است،او در برابر دشمنان حق ، بى پروامى ايستاد و مقاومت مـى كرد هنگامى كه وهابيها به نجف يورش آوردند و به غارتگرى و جنايت دست زدند، وی بـا دسـت و زبان با آنان جهاد كرد واز مذهب دفاع نمود, تا آنجا كه جبهه اى در مقابل آنان گـشـود و رزمـنـدگـانـى را بـراى دفـاع از دين آماده ساخت و خود همراه علما و بزرگان دين پيشاپيش آنان به راه افتادو پس از نبردى سهمگين آنان را تار و مار كرده ، از نجف راند و رئيس آنها كـه سـعـود نـام داشـت ،( جد آل سعود) ناچار پا به فـرارگذاشته و براى انتقام جويى به كربلا حمله كرد،و اهـل كـربلا با اينكه بيشتر از اهالی نجف بودند, تاب مقاومت نياورده ،تسليم سـتـمگران شدند پس از آن حادثه براى اينكه نجف اشرف ازهر گزندى مصون بماند, شيخ جعفراقدام به احداث ديوارى بزرگ دراطراف نجف اشرف نمود و محمد حسن خان صدر اصفهانى به دستور آن بزرگواركار ساختمانى اين سور مهم را به عهده گرفت .يـكى از كارهاى مهم شيخ جعفر را نيز مى توان مقابله با ميرزا محمد اخبارى نام برد اين شخص از بزرگترين دشمنان مراجع اصولى بود كه تهمتهاى ناروا و زشت به علما مى زد و در گوشه و كنار فعاليت زيادى بر عليه آنان مى كرد شيخ جعفر براى مقابله با او ناچار به رى سفر كرده و به تبليغ بر عـلـيه آن فرد اخبارى مشغول شد ، دراين زمينه ،نامه ها و رساله هاى مفصلى در رد ميرزا محمد اخـبارى و مذهب او نوشت و درنهایت حرکت اورا به شکست وادار کردو در ماجرای حمله دولت استعمارگر روس به کشورهای اسلامی ایران ، به شاه قاجار اجازه تصدی امر دفاع از سرزمین اسلامی را صادر کرد. ودر ادامه فرمود: من اگر از اهل اجتهاد باشم و قابلیّت نیابت از جانب سادات زمان را داشته باشم، به فتحعلی شاه اذن دادم که در جهت آماده کردن سپاه و قشون و مقابله با اهل کفر و طغیان و جحود اقدام کند و مخارج لازم را برای این امر مهم از مالیات و زکات و امثال آن تأمین نماید، موضوع فوق ناشی از دیدگاه ایشان درامر ولایت فقیه است ، سرانجام وی در سن هفتادوچهار سالگی ،روز چـهـارشـنبه، 22 يا 27 رجب سال 1228 هجری قمری ، به لقاى خدا شتافت و درکنار حرم امام علی (ع) طرف غرب خارج حرم به خاک سپرده شد که بعدها به مقبره کاشف الغطا (جامع کاشف الغطا) معروف گشت.

16- صاحب جواهر شیخ محمد حسن نجفی که به "صاحب جواهر" معروف است ، پدرش شیخ باقر ،و مادرش از سادات آل حجاب (قبيله‌اي ساكن در اطراف شهر حله) بود.او در خانواده‌اي عالم و متدين پرورش يافت واصلیت وی عرب بود، گفته می شود بین سال های 1200 تا 1202 هجری قمری متولد است، وی پس از گذراندن دوران تحصیلات ابتدائی ودروس عالی وبهرمندی از محضر اساتیدو علمای بزرگ به درجه اجتهاد نائل گشت ، و پس از آنکه مدت طولانی در قرن 11 و 12 حوزه های علمیه به سستی و خاموشی رفته بود وی تکمیل کننده حرکت علمی و فقهی جدیدی بود که اساس آن توسط علامه وحید بهبهانی در کربلا پایه گذاری شده بود، میتوان گفت: قرن سیزدهم هجری، یکی از قرون پرثمر و پربار علمی و فقهی در جهان اسلام شد. صاحب جواهر، علاوه برتألیف كتاب ،جواهر كلام، در نجف حوزه بزرگی داشت وشاگردان زیادی را تربیت کرده است ،وضع زندگي صاحب جواهر تا حدودي خوب بود و در رفاه زندگي مي‌نمود، چنانكه از شيخ مرتضي انصاري (ره) (مرجع و فقيه بزرگ شيعه) در اين مورد سوال كردند كه چرا شما در زهد و فقرهستید، ولي صاحب جواهر آنگونه زندگي مي‌كردند؟! در پاسخ گفتند: شيخ محمد حسن عزت و شرف دين را اراده كرده بود ولي من زهد آنرا اراده كرده‌ام. ساخت گلدسته‌هاي مسجد كوفه و بارگاه و صحن حضرت مسلم بن عقيل (س) از يادگاري‌هاي اين فقيه بزرگ محسوب مي‌گردد، انگیزه ایشان از تألیف کتاب ارزشمند جواهرالکلام،یکی، مسأله،گسترش اندیشه های اخباري‌گري بود،که جمعيت كوچكی از شيعيان را تشكيل مي‌دادند واز افكار جامد و راكدی برخوردار بودند. اينها مجتهدين و فقهاء را تخطئه و تقليد از آنها را جايز نمي‌دانستند. و اجتهاد را عملي حرام قلمداد مي‌كردند ودیگری تهاجم خطرناك وهابيت كه گاهي با حمله نظامي از جمله در سال 1221 هجری قمری‌ به نجف مصادف ‌شدوگاهی با تبلیغ افکار انحرافی وایجاد شبهه درمعتقدات مردم به ترویج و گسترش انديشه‌های خود می پرداختند،لذا حوزه فقاهتي شيعه نجف درصدد برآمد تا به مقابله و دفاع برآيد، به همين خاطر شيخ شروع به تاليف كتابي جامع و استدلالي در فقه نمودتهاجم فكري وهابيت و اخباريون ايشان را به فكر ضرورت رهبري امت اسلام انداخت. لذا موضوع ولايت فقيه را در اثر ارزشمندش مطرح نمود. و آنرا از ضروريات فقه اسلامي قلمداد كردمنكران ولايت را افرادي غافل از فقه جعفري دانست و آن را تداوم بخش حركت انبياء الهي و ائمه معصومين (ع) شمرد. و مجتهد مطلق و جامع شرايط را در زمان غيبت از سوي ائمه (ع) براي اقامه حدود و مانند آن نائب امام (ع) خواند. تدريس فقه، تاليف كتاب جواهر، مرجعيت ديني شيعيان همه باعث رونق فقه اسلامي و حوزه‌ها بويژه حوزه نجف گرديد. بطوري كه در حدود 4 هزار نفر از فضلاء‌و علماء در درس ايشان شركت مي‌كردند.سرانجام، پس از عمري پر بركت، اين فقيه جاودان در شعبان سال 1266هجری قمری در نجف اشرف دار فاني را وداع گفت و آرامگاهش خارج حرم مطهر علی بن ابی طالب (ع) طرف غرب در محله عماره قرار گرفته ،و زيارتگاه خاص و عام گرديد است.

17- علامه نراقی علامه ملا احمد نراقی مشهور به فاضل نراقی، در چهاردهم جمادی‏الثانی سال 1185 هجری قمری در نراق از توابع شهر کاشان به دنیا آمد. پدرش مرحوم علامه ملامهدی نراقی از بزرگان و عالمان مشهور می‏باشد ، مرحوم ملااحمد، مقدمات و بیشتر دروس متوسط و عالی را در محضر پدر تحصیل نمود. و زمانی که بیست سال داشت همراه پدرش به نجف اشرف هجرت کرد و در آن جا مدت کوتاهی از محضر عالم بزرگوار وحید بهبهانی بهره برد. و بعد از فوت ایشان همراه پدر خود به زادگاهش نراق بازگشت.ملا احمد بعد از رحلت پدر گرامیش در سال 1212 قمری به قصد زیارت عتبات عالیات بار دیگر عزم سفر نمود و این بار به تنهایی به نجف اشرف هجرت کرد. در این شهر علم و حکمت، از حوزه درسی فقهای بزرگوار استفاده‏ برد. این فقیه حکیم مدتی هم در کربلا ساکن شد و از محضر اساتید آنجا بهره مندشد.وی پس از تکمیل تحصیل مجدد به زادگاه خود بازگشت و در شهر کاشان ساکن شد. وباتوجه به جایگاه علمی و موقعیت مردمی به مقام مرجعیت دینی رسید و همانند پدرش زعامت مذهبی و سیاسی مردم ومدیریت حوزه علمیه کاشان به عهده گرفت و شاگردان بسیاری از محضر این عالم بزرگ استفاده بردند.مرحوم علامه ملااحمد نراقی، در علوم متعدد دارای تالیفات بسیاری است ،از جمله آن آثار گرانبها، کتاب شریف معراج السعاده است که، از زمان نگارش آن تا به امروز یکی از بهترین کتابهای فارسی در اخلاق به شمار می آید. معراج السعاده در ادامه و تکمیل راه پدر و کتاب "جامع السعادات" او نگاشته شده است. وی مانند همه عالمان عامل علاوه بر تدریس معارف دینى و علوم حوزوى مى‏کوشید تا بر مسائل سیاسى، اجتماعى و امور حکومت نظارت مستقیم داشته باشد. و از توجه ظاهرى فتحعلى شاه قاجارکه بنا به مصالحی درآن زمان به نظرات و آراى علما ومراجع اسلام از جمله آراء راه گشا وکارآمد ایشان توجه داشت استفاده ‏کرده و از این طریق مى‏کوشید مشکلات معیشتى مردم را حل و فصل کند، و هنگام تجاوز روس‏ها و تصرف بخشى از اراضى ایران و ظلم و ستم بر مردم مسلمان با پوشیدن کفن به میدان نبرد رفت و فتواى ضرورت شرکت مردم در جهاد علیه روس تزار را صادر کرد سرانجام ، این عالم عارف و مرجع بزرگوار، در بیست و سوم ربیع‏الثانی سال 1245 هجری قمری، بر اثر بیماری، وبا ،در کاشان از دنیا رفت و پیکر مطهرش به نجف اشرف انتقال یافته و در کنار بدن پاک پدر والامقامش، در حرم حضرت امیرالمومنین علی(ع) به خاک سپرده شد.


 



تاریخ اماکن عتبات عالیات (63) از کتاب یاحسین کربلا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 20 آبان 1395  ] [ 5:00 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 28 :: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4060518 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب