کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 

 
آشنایی با مقبره عون بن علی در تبریز

آشنایی با مقبره عون بن علی

مسیر رفتن به مقبره، مسیری کوهستانی است و کوهنوردان بسیاری آن مسیر را برای کوهنوردی انتخاب می کنند. در کنار مقبره، فضای بازی وجود دارد که درخت کاری شده و مقبره ی چند شهید گمنام هم در آن است. علاوه بر آن رستورانی سنگی برای گردشگران و کوهنوردان تعبیه شده که می توانید با صرف یک صبحانه یا نهار و تماشای تابلوهای متععد نصب شده بر روی دیوار که مربوط به کوهنوردان تبریزی بر فراز قلل مرتفع ایران و جهان است، لذت یک گردش کوهستانی را تجربه کنید.

 

در ارتفاع 1800 متری شمال تبریز و بر فراز کوه های سرخ رنگ سرخاب، مقبره عون بن علی یا به قول محلی ها “عینالی” قرار دارد. سبب شهرت این کوه به خاطر مقبره و زیارتگاه “عون بن علی” و ” زید بن علی” که طبق شجره نامه داخل زیارتگاه موط به دو تن از فرزندان امام اول شیعیان، حضرت علی (ع) هستند، است.

 

مقبره عون بن علی در تبریز

 

قدمت این بقعه و زیارتگاه را از دوران ایلخانیان تخمین می زنند که البته با زلزله سال 1193 تبریز، تخریب شد و در اواسط دوره قاجاریه مرمت گردید و به صورت بنای فعلی که شامل 9 اتاق و 6 گنبد، هشتی و ایوان است در آمد.

 

آشنایی با مقبره عون بن علی در تبریز

مقبره عون بن علی در تبریز

مجله تالاب : مسیر رفتن به مقبره، مسیری کوهستانی است و کوهنوردان بسیاری آن مسیر را برای کوهنوردی انتخاب می کنند. در کنار مقبره، فضای بازی وجود دارد که درخت کاری شده و مقبره ی چند شهید گمنام هم در آن است. علاوه بر آن رستورانی سنگی برای گردشگران و کوهنوردان تعبیه شده که می توانید با صرف یک صبحانه یا نهار و تماشای تابلوهای متععد نصب شده بر روی دیوار که مربوط به کوهنوردان تبریزی بر فراز قلل مرتفع ایران و جهان است، لذت یک گردش کوهستانی را تجربه کنید.

 

آشنایی با مقبره عون بن علی در تبریز

مقبره عون بن علی در تبریز

در دی ماه 1389 فاز اول تله کابین تبریز که از دامنه ی کوه تا ارتفاعات عون بن علی و به طول 1480 متر ادامه دارد به بهره برداری رسید و فاز دوم و سوم آن که اگر به بهره برداری برسد تبدیل به بزرگترین تله کابین ایران خواهد شد در دست ساخت است.

 

آشنایی با مقبره عون بن علی در تبریز

مقبره عون بن علی در تبریز

آشنایی با مقبره عون بن علی در تبریز

مقبره عون بن علی در تبریز

 

برای رفتن به “عون بن علی” هم می توان از داخل تبریز رفت و هم از کمربندی شمالی. از طریق کمربندی شمال ( بزرگراه پاسداران ) از مسیر شرق به غرب پس از گذشتن از میدان شهید فهمیده و دانشگاه ربع رشیدی تابلوی عون بن علی را می بینید که وارد جادی ای فرعی می شوید تا به پایه ی کوه برسید از داخل شهر هم انتهای شمالی خیابان ایده لو شما را به جاده عینالی می رساند.

با انتخاب عینالی، هم می توانید کوه نوردی کنید، هم زیارت کنید، هم از فضای پاک و باد های تبریز لذت ببرید و هم صرف غذا در فضای کوهستان را تجربه کنید.


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

talab.org


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 مرداد 1396  ] [ 3:11 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 
زیارتگاه ها در کاظمین

آشنایی با زیارتگاه ها در کاظمین

 

برخي بيوت و ضمايم حرم مطهّر:

* مسجد صفوي:

اين مسجد از ساخته هاي شاه اسماعيل صفوي است که پس از تسخير عراق آن را به سبک ساختمانهاي عراقي ساخت. مسجد از زيبايي خاصي برخوردار است که حس تحسين بيننده را در برابر عظمت ستونهاي ضخيم و طاقهاي قوسي آن برمي انگيزد و داراي گنبد کاشي کاري بسيار کوتاهي است که به زحمت مي توان آن را از درون صحن ديد. در جنب محراب و منبر کهن مسجد، پنجره اي به درون رواق شمالي حرم مطهّر باز شده است که از ميان آن، ضريح مطهّر قابل مشاهده است.

 

* آرامگاه خواجه نصير الدين طوسي:

وي از بزرگان جهان علم ودانش و از مشاهير دانشمندان است که دوست و دشمن بر جلالت قدر و عظمت مقام او اتفاق نظر دارند. او در سال 672هـ . درگذشت و در گور يکي از خلفاي بني العباس که در جوار حرم مطهّر کنده و آماده شده بود مدفون گرديد. بر روي قبر او ضريحي فولادي و کهن قرار دارد.

 

* آرامگاه شيخ مفيد
آرامگاه شيخ مفيد، که در مشرق رواق جنوبي قرار دارد. وي از بزرگان شيعه و فقها و متکلمان چيره دست و توانا بود که در سال 413هـ . در گذشت. بر روي قبر او ضريحي فولادي و کهن قرار دارد و بر بالاي قبرش، بر روي مرمر، قطعه شعري است که امام زمان(عليه السلام) در رثاي فوت او سروده است:
لا صوّت الناعي بفقدک إنّه *** يومٌ علي آلِ الرسول عظيمُ

 

* آرامگاه ابوالقاسم جعفر بن محمّد بن قولويه
آرامگاه ابوالقاسم جعفر بن محمّد بن قولويه؛ از بزرگان و فقها و محدثين اماميّه است. وي در سال 368هـ… در گذشت و آرامگاهش در مشرق رواق جنوبي به همراه قبر شيخ مفيد است.

 

 

* آرامگاه جمع کثيري از وزرا، فقها و اعيان، که برخي از مشاهير آنان عبارتند از:
موسي بن ابراهيم بن موسي بن جعفر(عليه السلام) (وي يمن را در دوران مأمون تسخير نمود و مردم را به امامت حضرت رضا(عليه السلام) دعوت کرد.)

 

معزّالدوله آل بويه، جلال الدوله آل بويه، وزير مهلبي، عميد الجيوش، فخرالدوله ديلمي، مشرف الدوله ديلمي، ابن حمدون، ضياء الدين ابن الأثير، ابن الناقد، ابن العلقمي، فرهاد ميرزا، آية الله سيد حسن صدر و گروهي ديگر از اين خانواده، سيد هبة الدين شهرستاني و…

 

* آرامگاه سيد مرتضي و سيد رضي

اين دو برادر از اعيان و مشاهير و بزرگان اماميه در قرن پنجم هجري بشمار مي آيند. قبر اين دو تن در دو ساختمان جداگانه بيرون صحن مطهر و در نزديکي يکديگر در جنوب شرقي ديوار صحن قرار دارد.

 

* قبر ابويوسف قاضي

وي در سال 166 هـ . به منصب قضاوت در بغداد پايتخت خلافت بني العباس برگزيده شد و نخستين کس در اسلام است که به عنوان «قاضي القضات» شهرت يافت. قبر او در جنوب شرقي صحن مطهر، درون يکي از حجره ها مي باشد.

 

 

 

زیارتگاه ها در کاظمین

 

زیارتگاه ها در کاظمین

 

زیارتگاه ها در کاظمین

 

زیارتگاه ها در کاظمین

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

پورتال تالاب


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 مرداد 1396  ] [ 3:09 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 
با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

درِب معروف به «باب الرحمه»، «باب عاتکه» و «باب النبی» در سمت غرب مسجد. این در رو به روی خانه زنی از مهاجران بوده و بدین رو به نام او خوانده می‌شده است. به این درب، باب السوق نیز می‌گفته‌اند.

 

ساخت مسجد النبی

در هنگام ورود پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) به مدینه، بزرگان و شیوخ قبایل مایل بودند آن حضرت نزد ایشان سکونت کند تا این افتخار را از آن خود کنند، اما رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمودند: هر جا که شتر من بر زمین بخوابد، همان جا منزل خواهم کرد. پس راه شتر را بازگذاشتند تا آن که بر در خانه بَنی مالِک بنِ نَجّار بر زمین خُفت. آن زمین متعلق به دو کودک یتیم بود که در آن خرما می خشکاندند. پیامبر (صلی الله علیه و آله) زمین را از معاذ بن عفراء که سرپرستی آن دو طفل را بر عهده داشت، خرید و در آن مسجدی ساخت که اساس مسجد فعلی است.

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

ابوایوب انصاری بُنِه ی پیامبر (صلی الله علیه و آ‌له) را با خود به خانه برد و پیامبر (صلی الله علیه و آله) تا هنگامی که حجره ای برایش ترتیب دادند، نزد ابوایوب انصاری ماند. آن حضرت به همراه مسلمانان در ساخت مسجد مشارکت فرمود. مساحت مسجد النبی در دوران پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) معادل 1050 متر مربع بود. کف مسجد با ماسه و سقف آن با ساقه های نخل پوشانده شد و ستون های آن از تنه ی درختان خرما بود.

 

قبله ی مسجدالنبی تا قبل از جنگ بدر به مدت 16 ماه به سمت بیت المقدس بود که به فرمان خدا به سمت مکه تغییر یافت. در همین دوره به دستور پیامبر (صلی الله علیه و آله) مکانی در سمت شرقی مسجد برای استراحت و اسکان فقرای مدینه و رهگذران در راه مانده اختصاص داده شد که به «صُفّه» موسوم گردید.

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

توسعه و آبادانی مسجدالنبی
پس از پیامبر اکرم (ص) خلفای راشدین یکی پس از دیگری به گسترش و آبادانی مسجدالنبی اقدام کردند و علاوه بر مساحت درونی و بیرونی، درهایی به آن افزودند و جدیدترین تزئینات معاصر خود را در این مسجد به کار می بردند و بر زیباییها و جلوه های تزئینی آن می افزودند.

اما با توجه به همه گستردگیهایی که طی سالهای متمادی پس از پیغمبر (ص) انجام شد، بیشترین توسعه مسجدالنبی از سال 1405 آغاز شد که به طور کامل تعمیر و بهبود یافت و مساحت آن از 165 هزار و 500 متر مربع که 257 هزار نمازگزار در آن می توانستند به اقامه نماز بپردازند، طی طرحی به 400 هزار و 500 متر مربع با گنجایش 650 هزار نمازگزار رسید.

اینک این حرم دارای 81 در و 27 قبه متحرک در سطح است که به طرز زیبا و به شکل دایره بوده و وزن هرکدام به 80 تن می رسد. دستگاههای برق رسانی جدید ایستگاههای پستی و تهویه هوا نیز در این محوطه مشاهده می شود. وجود ایستگاههای موتر که به منظور حمل و نقل زائران تعبیه شده، مساحتی در حدود 390 هزار متر مربع را به خود اختصاص داده که 4 هزار و 500 واسطه نقلیه می توانند در آن رفت و آمد کنند. علاوه بر اینها تلویزیونهای ثابت و متحرک به همراه دستگاههای حساس هشداردهنده و شبکه های تلفنی نیز به منظور آسایش و راحتی زائران در این محوطه تعبیه شده است.

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

اماکن و اشیای مشهور مسجد النبی
– خانه / مرقد پیامبر(ص)
حجره/ خانه پیامبر(ص) در شرق مسجدالنبی بوده که محل دفن آن حضرت نیز هست و در توسعه‌های بعدی مسجد، به مسجد ملحق شد.

 

– مدفن حضرت فاطمه(س)
اهل سنت غالبا محل دفن حضرت فاطمه(س) را بقیع می‌دانند، اما بنابر بیشتر روایات شیعه، محل دفن، خانه او است که اکنون جزو مسجدالنبی است. برای نمونه، در روایتی از امام صادق در این باره آمده است: «فاطمه _ سلام الله علیها در خانه خویش دفن شد که[بعدها]عمر بن عبدالعزیز آن را به مسجد ملحق کرد.»علمای شیعه نیز هرچند به گونه یقینی در این باره اظهار نظر نکرده‌اند، احتمال قوی داده‌اند که مدفن حضرت فاطمه اکنون جایی در مسجدالنبی است.

 

– ابواب مسجد النبی
ابواب یا درهای مسجد النبی از موضوعاتی است که در منابع مکتوب مدینه‌شناسی مبحث مفصلی را به خود اختصاص داده است. از قرن اول هجری تا دوران معاصر، شمار درهای مسجد همواره در حال تغییر بوده است.

 

مسجد النبی در آغاز سه درب داشته است:
– پیش از تغییر قبله از بیت المقدس به مکه، دری در سوی جنوب داشته که بعد از تغییر قبله این در بسته شده و به جای آن دری دیگر در شمال مسجد باز شده است.

– درِب معروف به «باب الرحمه»، «باب عاتکه» و «باب النبی» در سمت غرب مسجد. این در رو به روی خانه زنی از مهاجران بوده و بدین رو به نام او خوانده می‌شده است. به این درب، باب السوق نیز می‌گفته‌اند. سبب نامگذاری آن به باب النبی آن است که پیامبر(ص) از این در وارد مسجد می‌شده است. علت نامگذاری درب به «رحمت» ماجرایی است که بر اساس آن، مردی از این در به مسجد وارد شد و از پیامبر درخواست کرد تا برای باران دعا کند و پس از دعای پیامبر باران به شدت بارید.

 

– درب سمت شرق مسجد معروف به باب عثمان و باب جبرئیل. این درب رو به روی خانه عثمان بن عفان بوده است. گویند جبرئیل در این مکان در روز جنگ بنی قریظه بر پیامبر نازل شد.
در توسعه‌های مختلف در طول تاریخ، دربهایی بر مسجد افزوده و گاه برخی درها مسدود شد. هم اکنون، مسجد حدود ۸۶ درب دارد.

 

ستونهای مسجد النبی
از دیرباز، ستونهای مسجد النبی یکی از موضوعات منابع مدینه‌شناسی بوده است. در منابع عربی به این ستونها اسطوانه و اساطین می‌گویند. در این میان، برخی ستونها به دلایلی شهرت یافته‌اند که برخی از آنها عبارتند از:

 

– ستون حنّانه
گویند پیامبر(ص) هنگام خطبه‌های جمعه بدین ستون تکیه می‌داد و چون منبر مسجد را ساختند، این ستون را ترک کرد. بنابر برخی روایات، ستون به سبب فراغ پیامبر ناله‌ای سر داد و این باعث شهرت آن گشت. ستون از نخل بود و آن را دفن کردند. هم اکنون ستونی دیگر بر جایش قرار دارد.

 

– ستون توبه
ستون توبه یا ستون ابو لبابه که دومین ستون از سمت حجره یا قبر شریف و چهارمین ستون از سمت منبر است. علت اشتهار این ستون ماجرایی است که برای ابولبابه رفاعة بن المنذر پیش آمد. او به سبب خیانتی که در ماجرای بنی قریظه به پیامبر کرد، ده روز خود را به ستون مسجد النبی بست تا این که سرانجام آیه ای(سوره الأنفال، آیه۲۷) در قبول توبه او نازل شد.

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

– ستون محرس
نام دیگر این ستون، ستون امیر المومنین علی بن ابی طالب است. در علت نام‌گذاری این ستون گفته‌اند که در آغاز حضور پیامبر(ص) در مدینه که بیم سوء قصد به جان پیامبر(ص) وجود داشت، امام علی(ع) در کنار این ستون می‌نشست و از پیامبر(ص) حراست و نگهبانی می‌کرد تا اینکه آیه ۶۷ سوره مائده نازل شد و پیامبر(ص) علی را از این کار بازداشت. نقل شده که امام علی(ع) در کنار این ستون نماز می‌خواند.

 

مِنبر پیامبر
پیامبر­اکرم(ص)در آغاز، هنگام سخنرانی در مسجد مدینه به درخت خرما تکیه می‌­داد. سپس در سال هفتم یا هشتم هجری منبری برای ایشان ساخته شد. این منبر دو پله و جایی برای نشستن داشت و روایاتی از پیامبر(ص) در فضیلت آن در منابع ذکر شده است. همین منبر پس از وفات پیامبر در مسجد ماند و خلفا و حاکمان مدینه در دوره‌های بعدی تنها تغییراتی در آن دادند از جمله معاویة بن ابی سفیان، چهار پله دیگر بر آن افزود. در دوره عباسی نظر به قدمت منبر، آن را عوض کردند و منبری دیگر بر جایش نهادند. منبری که امروزه در مسجد النبی وجود دارد، به دستور سلطان مراد عثمانی در سال ۹۹۸ق. ساخته شد. این منبر دوازده پلّه دارد و یک اثر تاریخی و هنری محسوب می‌گردد.

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

محراب‌های مسجد النبی
در مسجد النبی چند محراب وجود داشته یا دارد که مشهورترین آنها در ذیل آمده است. گفتنی است که دو محراب دیگر در سمت قبله یکی محراب عثمانی منسوب به سلاطین عثمانی که هم اکنون امام مسجد در آنجا می‌ایستد و نماز را امامت می‌کند و دیگری محراب سلیمانی(ساخته شده در: ۸۶۰ق.) به نام سلطان سلیمان عثمانی نیز هم اکنون در مسجد وجود دارد.

 

– محراب پیامبر
در مسجد النبی جایی است که محرابی بر آن ساخته‌اند؛ اما پیامبر اکرم(ص) محرابی در مسجد نداشته و این محراب در سالهای بعد از او و گویا در زمان عمر بن عبدالعزیز در محلی که پیامبر نماز می‌گزارد، ساخته شد و احترام و قداست این محراب به همین سبب است.

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

– محراب تهجّد
محراب تهجّد، که هم اکنون موجود نیست، مکانی در کنار ستونی با همین نام بوده است. پیامبر اکرم(ص) برای نماز شب و تهجد(عبات و شب زنده‌داری) کنار این ستون می‌ایستاده و در قرون بعدی، به یاد و احترام پیامبر(ص)، محرابی در اینجا ساختند که به محراب تهجد معروف شهرت یافت و در دوره آل سعود، آن را برچیدند.

 

– محراب فاطمه(س)
این محراب در جنوب محراب «تهجّد»، داخل مقصوره، یا خانه حضرت فاطمه(س) قرار دارد که به مسجد ملحق شده است و نمای آن از پشت پنجره­‌های فعلی مسجد پیدا است. در روایات از این محراب یاد شده از جمله: امام حسن مجتبی(ع) فرموده است: «مادرم فاطمه را شب جمعه ای در محرابش دیدم که تا صبح ایستاد و نام مردان و زنان مؤمن را به زبان آورد و برایشان دعا کرد. گفتم: مادر! چرا برای خود دعا نکردی؟ فرمود: پسرم! اوّل همسایه و سپس اهل خانه.»

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 

پورتال جامع تالاب


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 مرداد 1396  ] [ 3:06 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

حجره و مرقد مطهّر رسول خدا(صلى الله عليه وآله)

 

 

با مسجد النبی آشنا شوید + تصاویر

 

 

 

 

يكى از بهترين نقاط مسجد، مدفن رسول خدا

 

(صلى الله عليه وآله) است; 


به هنگام تأسيس مسجد، در كناره شرقىِ آن، حجره هايى براى زندگى پيامبر (صلى الله عليه وآله) و همسرانش ساخته شد كه تا حدود نود سال پس از رحلت آن حضرت نيز سرِ پا بود. ابتدا حجره اى براى سوده، پس از آن عايشه و در امتداد آن، حجره اى براى حضرت فاطمه(عليها السلام) بنا گرديد. مورّخان نوشته اند كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله) در همان حجره اى كه وفات يافت، مدفون شد. بر اساس آنچه كه اهل سنّت روايت كرده اند، اين حجره، همان حجره عايشه بوده كه حضرت در آن وفات يافت. احتمال ديگر نيز آن است كه رحلت و دفن پيامبر در حجره اى در ميان حجره عايشه و حجره حضرت فاطمه(عليها السلام) بوده كه آن حضرت براى استراحت در آنجا بسر مى برده و اختصاص به هيچ يك از همسرانش نداشته است.

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

کانال حج 96سیدمحسن شوشتری


ادامه مطلب



[ دوشنبه 16 مرداد 1396  ] [ 3:02 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

ساربان

 

 

**: ای ساربان منزل مکن جز دردیار یارمن*

 

تایک زمان زاری کنم بر ربع واطلال دمن *

 ربع ازدلم پرخون کنم خاک دمن راگلگون کنم *

 

اطلال را جیحون کنم از آب چشم خویشتن *

 

از روی یار خر گهی ایوان ، همی بینم تهی *

 

واز قد آن سرو سهی خالی همی بینم چمن*

 برجای رطل وجام می گوران نهادند ست پی *

 

برجای چنگ ونای ونی آواز زاغ است وزغن*

 

 ابراست برجای قمرزهر است برجای شکر *

 

سنگ است برجای گهر خار است برجای سمن *

آری چو پیش آید قضا مروا شود چون مرغوا *

 

جای شجر گیرد گیاه جای طرب گیرد شجن *

 

کاخی که دیدم چون ارم خرم تر از روی صنم *

 

دیوار او بینم به خم ماننده پشت شمن *

 

 تمثال های بوالعجب حال آوریده بی سبب *

 

گوئی دریدندی عجب برتن زحسرت پیر هن*

 زین سان که چرخ نیل گون کرد

 

این سراها سرنگون *

 

دیار کی گردد کنون گرددیار یار من * 

 

 

اشعار ادبی واخلاقی (7) (ساربان )  جمع آوری شده توسط حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 15 مرداد 1396  ] [ 6:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

ساربان

 

 

**: ای ساربان منزل مکن جز دردیار یارمن*

 

تایک زمان زاری کنم بر ربع واطلال دمن *

 ربع ازدلم پرخون کنم خاک دمن راگلگون کنم *

 

اطلال را جیحون کنم از آب چشم خویشتن *

 

از روی یار خر گهی ایوان ، همی بینم تهی *

 

واز قد آن سرو سهی خالی همی بینم چمن*

 برجای رطل وجام می گوران نهادند ست پی *

 

برجای چنگ ونای ونی آواز زاغ است وزغن*

 

 ابراست برجای قمرزهر است برجای شکر *

 

سنگ است برجای گهر خار است برجای سمن *

آری چو پیش آید قضا مروا شود چون مرغوا *

 

جای شجر گیرد گیاه جای طرب گیرد شجن *

 

کاخی که دیدم چون ارم خرم تر از روی صنم *

 

دیوار او بینم به خم ماننده پشت شمن *

 

 تمثال های بوالعجب حال آوریده بی سبب *

 

گوئی دریدندی عجب برتن زحسرت پیر هن*

 زین سان که چرخ نیل گون کرد

 

این سراها سرنگون *

 

دیار کی گردد کنون گرددیار یار من * 

 

 

اشعار ادبی واخلاقی (7) (ساربان )  جمع آوری شده توسط حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 15 مرداد 1396  ] [ 6:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ
ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ١٩٧١ ﭘﺰﺷﻜﻰ ﺍﺩﻋﺎ ﻛﺮﺩ ﻛﻪ ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ
ﻗﺎﺑﻞ ﺷﺮﺏ ﻧﻴﺴﺖ، ﺑﺎ
ﺍﺳﺘﻨﺎﺩ ﺑﺮ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﻛﻌﺒﻪ ﺍﺯ ﺳﻄﺢ ﺩﺭﻳﺎ
ﭘﺎﻳﻴﻨﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺮﻛﺰ
ﺷﻬﺮ ﻣﻜﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ ، ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ ﺁﺏ ﻓﺎﺿﻼﺏ ﺩﺭ
ﭼﺎﻩ ﺯﻣﺰﻡ ﺟﻤﻊ ﻣﻰ
ﺷﻮﺩ .
ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺑﻪ ﮔﻮﺵ ﻣﻠﻚ ﻓﻴﺼﻞ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻭﻗﺖ
ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺩﺍﺩ
ﺗﺎ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﮔﺮﻓﺘﻪ
ﺷﺪ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺍﻯ ﺍﺯ ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ
ﺑﺮﺍﻯ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺻﻼﺣﻴﺖ ﺷﺮﺏ ﺑﻪ
ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎﻯ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﺷﻮﺩ .
ﻭ ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﻣﻌﻴﻦ ﺍﻟﺪﻳﻦ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻭﻗﺖ
ﺑﺮﺍﻯ ﺍﺧﺬ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺁﺏ
ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺷﺪ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﺪ :
ﺁﻥ ﻣﻮﻗﻊ ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻭﻟﻴﻦ ﺑﺎﺭ ﭼﺸﻤﺶ ﺑﻪ ﭼﺎﻩ ﺯﻣﺰﻡ
ﻛﻪ ﺁﺏ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻣﻲ ﺟﻮﺷﺪ
ﺍﻓﺘﺎﺩ ﻭ ﻭﻗﺘﻲ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﻳﺪ ﺑﺮﺍﻳﺶ ﻗﺒﻮﻝ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﺮ
ﺳﺨﺖ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺮﻛﻪ ﺁﺏ
ﻛﻮﭼﻜﻰ ﻛﻪ ﻃﻮﻟﺶ ﺍﺯ ١٨ ﻗﺪﻡ ﻭ ﻋﺮﺿﺶ ﺍﺯ ١٤
ﻗﺪﻡ ﺗﺠﺎﻭﺯ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ ،
ﻣﻴﻠﻴﻮﻧﻬﺎ ﮔﺎﻟﻦ ﺁﺏ ﺭﺍ ﺳﺎﻟﻴﺎﻧﻪ ﺍﺯ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﻔﺮ ﺁﻥ
ﺩﺭ ﻋﻬﺪ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ
ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ ﺗﺎ ﻛﻨﻮﻥ ﺗﺄﻣﻴﻦ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.
ﺳﭙﺲ ﻣﻌﻴﻦ ﺍﻟﺪﻳﻦ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮔﻴﺮﻱ ﺍﺑﻌﺎﺩ
ﭼﺎﻩ ﻛﺮﺩ . ﻭ ﺍﺯ ﻛﺴﻲ
ﺧﻮﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﻋﻤﻖ ﺁﺏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﺪ . ﺁﻥ
ﺷﺨﺺ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﻏﺴﻞ ﻛﺮﺩ
ﺳﭙﺲ ﺩﺭ ﺑﺮﻛﻪ ﺭﻓﺖ . ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺁﺏ ﺗﺎ ﻛﺘﻒ ﺁﻥ
ﺷﺨﺺ ﺭﺳﻴﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﻛﻪ
ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺟﺴﺘﺠﻮ ﻛﺮﺩ ﺗﺎ ﻣﺤﻠﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﻭﺭﻭﺩ
ﺁﺏ ﺑﻴﺎﺑﺪ ﻭﻟﻲ ﭼﻴﺰﻱ ﻧﻴﺎﻓﺖ .
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻓﻜﺮﻱ ﺑﻪ ﺫﻫﻦ ﻣﻌﻴﻦ ﺍﻟﺪﻳﻦ
ﺧﻄﻮﺭ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺁﻥ ﻣﻜﺶ ﺁﺏ ﭼﺎﻩ
ﺑﺎ ﺳﺮﻋﺖ ﺑﻮﺩ . ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ
ﻣﻜﻨﺪﻩ ﻯ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ
ﺑﻮﺩ ﺷﺮﻭﻉ ﻛﺮﺩ ﻭ ﺁﺏ ﭼﺎﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺨﺎﺯﻧﻰ ﻣﻨﺘﻘﻞ
ﻛﺮﺩ ﺗﺎ ﺍﺭﺗﻔﺎﻉ ﺁﺏ ﻛﻢ
ﺷﻮﺩ ﻭ ﻣﻨﺒﻊ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺒﻴﻨﺪ ﻭﻟﻲ ﺩﺭ ﻣﺪﺕ ﻣﻜﺶ
ﺁﺏ ﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺖ ﭼﻴﺰﻱ
ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﻛﻨﺪ
ﺍﺯ ﺩﺳﺘﻴﺎﺭ ﺧﻮﺩ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﻣﺠﺪﺩﺍً ﻭﺍﺭﺩ ﺁﺏ
ﺷﻮﺩ . ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﻗﻊ ﻣﺮﺩ
ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻛﺮﺩ ﺷﻨﻬﺎﻯ ﺯﻳﺮ ﭘﺎﻳﺶ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺟﻬﺎﺕ
ﭼﺎﻩ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻣﻜﺶ ﺁﺏ ﺩﺭ
ﺣﺎﻝ ﺣﺮﻛﺖ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻴﻜﻪ ﻣﺮﺗﺒﺎً ﺍﺯ ﻻﻱ
ﺷﻨﻬﺎ ﺁﺏ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺗﺮﺍﻭﺵ ﺑﻪ
ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﺟﺎﻯ ﺁﺑﻬﺎﻯ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﭘﺮ
ﻛﻨﺪ . ﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﺗﺮﺍﻭﺵ ﺁﺏ
ﺑﺎ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻣﻜﺶ ﺁﻥ ﻳﻜﺴﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﺑﻄﻮﺭﻳﻜﻪ
ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺁﺏ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﭼﺎﻩ ﺑﺎ
ﻣﻜﺶ ﻣﻜﻨﺪﻩ ﻫﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ .
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻣﻌﻴﻦ ﺍﻟﺪﻳﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻫﺎﻳﻰ ﺍﺯ ﺁﺏ
ﺑﺮﺍﻯ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﺑﻪ
ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎﻯ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﺑﺮﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺗﺮﻙ
ﻣﻜﻪ ﺍﺯ ﻣﺴﺆﻻﻥ ﺩﺭﻣﻮﺭﺩ
ﭼﺎﻫﻬﺎﻯ ﺩﻳﮕﺮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﭘﺮﺳﻴﺪ ، ﺑﻪ ﺍﻭ
ﮔﻔﺘﻨﺪ ﺍﻛﺜﺮ ﺍﻳﻦ ﭼﺎﻫﻬﺎ
ﺧﺸﻚ ﻫﺴﺘﻨﺪ.
ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﻬﺎﻯ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ
ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎﻯ ﺍﺭﻭﭘﺎﻳﻰ ﺑﺎ
ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎﻯ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻛﺸﺎﻭﺭﺯﻯ ﻋﺮﺑﺴﺘﺎﻥ
ﻳﻜﺴﺎﻥ ﺑﻮﺩ .
ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ ﺑﺎ ﺩﻳﮕﺮ ﺁﺑﻬﺎﻯ ﺷﻬﺮ ﻣﻜﻪ ﺩﺭ
ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﻣﻼﺡ ﻭ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻭ
ﻣﻨﻴﺰﻳﻮﻡ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺍﻳﻦ ﻋﻠﺖ
ﺷﺎﺩﺍﺏ ﺷﺪﻥ ﺣﺠﺎﺝ ﺧﺴﺘﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ
ﻧﻮﺷﻴﺪﻥ ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ ﺑﻮﺩ.
ﻭﻟﻲ ﻣﻬﻤﺘﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ ﺣﺎﻭﻯ
ﺗﺮﻛﻴﺒﺎﺕ ﻓﻠﻮﺭ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ
ﺑﺎﻋﺚ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺑﺮﺩﻥ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻬﺎ ﻣﻴﺸﻮﺩ .
ﻭ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﻬﺎﻯ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ
ﺁﺯﻣﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻬﺎﻯ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﻛﻪ
ﺍﻳﻦ ﺁﺏ ﻛﺎﻣﻼً ﺳﺎﻟﻢ ﺍﺳﺖ .
ﺷﺎﻳﺎﻥ ﺫﻛﺮ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭼﺎﻩ ﺯﻣﺰﻡ ﺍﺯ ﺻﺪﻫﺎ ﺳﺎﻝ
ﭘﻴﺶ ﺗﺎ ﻛﻨﻮﻥ ﺧﺸﻚ ﻧﺸﺪﻩ
ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﺣﺘﻴﺎﺝ ﺁﺏ ﺯﺍﺋﺮﺍﻥ
ﺑﻴﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﺤﺮﺍﻡ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻭﺭﺩﻩ
ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻳﻦ ﺁﺏ ﺩﺭ ﻛﻞ ﺩﻧﻴﺎ ﺗﺄﻳﻴﺪ
ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .
ﻭ ﺑﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﺪﺍﻭﻡ ﺣﺠﺎﺝ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺁﺏ
ﻧﺸﺎﻁ ﺁﻭﺭ ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺻﺪﻫﺎ
ﺳﺎﻝ ﺍﻻ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺁﺏ ﺯﻣﺰﻡ ﻛﺎﻣﻼً ﻃﺒﻴﻌﻰ ﺍﺳﺖ ﻭ
ﻧﻴﺎﺯﻯ ﺑﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺳﺎﺯﻯ ﺑﺎ
ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﻓﺰﻭﺩﻥ ﻛﻠﺮ ﻧﺪﺍﺭﺩ .
ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻴﻜﻪ ﻏﺎﻟﺒﺎً ﺩﺭ ﺁﺏ ﭼﺎﻫﻬﺎ ﻗﺎﺭﭺ ﻭ ﺟﻠﺒﻚ
ﻣﻰ ﺭﻭﻳﺪ ﻛﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻐﻴﻴﺮ
ﻃﻌﻢ ﻭ ﺑﻮﻯ ﺁﺏ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺍﻣﺎ ﺩﺭ ﭼﺎﻩ ﺯﻣﺰﻡ
ﻫﻴﭻ ﻧﻮﻉ ﻗﺎﺭﭺ ﻭ ﺟﻠﺒﻜﻰ
ﻧﻤﻰ ﺭﻭﻳﺪ
ﺍﺑﺘﮑﺎﺭﯼ ﺷﮕﻔﺖ ﺍﻧﮕﯿﺰ
ﺩﻩ ﺑﺎﺭ ﺑﺮ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ ﺻﻠﯽ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﯿﻪ ﻭﺳﻠﻢ
ﺻﻠﻮﺍﺕ ﻭﺩﺭﻭﺩ ﺑﻔﺮﺳﺖ
..
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
..
ﺍﻟﻠﻬﻢ ﺻﻞ ﻋﻠﻰ ﻣﺤﻤﺪ ﻭﺁﻟﻪ ﻣﺤﻤﺪ
ﻭﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﻩ ﻧﻔﺮ   ﭘﺴﺖ ﺑﮑﻦ
ﺩﺭﻣﺪﺕ ﯾﮑﺴﺎﻋﺖ ..
****************
ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﻬﺎ ﺻﻠﻮﺍﺕ ﻭﺩﺭﻭﺩ ﺩﺭﻣﯿﺰﺍﻥ ﺣﺴﻨﺎﺗﺖ
ﺛﺒﺖ ﺧﻮﺍﻫﺪﺷﺪ
****************
ﻧﮕﻮ ﻭﻗﺖ ﻧﺪﺍﺭﻡ .. ﮐﺎﺭﺩﺍﺭﻡ ..ﻣﺸﻐﻮﻟﻢ .. ﻭﻟﺶ
ﮐﻦ !!!...
ﺍﯾﻦ ﺻﻠﻮﺍﺗﻬﺎﯼ ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﯽ ﺭﻭﺯ ﻗﯿﺎﻣﺖ ﺗﺮﺍﺷﻔﺎﻋﺖ
ﺧﻮﺍﻫﺪﮐﺮﺩ ﺑﺎﺫﻥ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻮﺍﺣﺪﺍﻻﺣﺪ
ﺑﺎﺯﺑﺎﻧﺖ ﺑﺨﻮﺍﻥ ﻭﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﻫﻢ ﺑﻔﺮﺱ 
"کانال حج 96سیدمحسن شوشتری مشهدمقدس"

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 15 مرداد 1396  ] [ 5:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

1a1g_photo_2017-08-06_15-25-34.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221325583.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221325583.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221319142.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221325583.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221319142.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221325583.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221319142.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221319142.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221304221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221304221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228715481.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221304221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221304221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202221304221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213545413.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213545413.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213535752.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213545413.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213535752.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213535752.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213535752.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213526711.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213526711.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213526711.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194603693.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213545413.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194603693.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202213545413.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194603693.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194603693.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194603693.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194603693.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194585382.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194585382.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194585382.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194585382.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202194536161.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020221730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217299562.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217299562.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217299562.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217299562.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217292231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210232953.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217292231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210232953.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210232953.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210232953.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210230292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210230292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210230292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210230292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217292231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210222191.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210222191.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210222191.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210222191.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210222191.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202210222191.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217292231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217299562.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202217299562.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020221730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020221730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020221730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020221730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231406143.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231395682.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202231388521.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150202228744393.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15020222872482.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgdeha_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۳۳.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpgm48y_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۸-۰۳.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpgfy6k_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۴۵.jpg6c3v_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۰۱.jpg6c3v_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۰۱.jpg6c3v_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۰۱.jpg6c3v_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۲۲-۱۷-۰۱.jpg1a1g_photo_2017-08-06_15-25-34.jpg1a1g_photo_2017-08-06_15-25-34.jpgggsm_photo_2017-08-06_15-25-39.jpgggsm_photo_2017-08-06_15-25-39.jpgggsm_photo_2017-08-06_15-25-39.jpgggsm_photo_2017-08-06_15-25-39.jpggckq_photo_2017-08-06_15-25-47.jpggckq_photo_2017-08-06_15-25-47.jpggckq_photo_2017-08-06_15-25-47.jpg

 

 

 

gckq_photo_2017-08-06_15-25-47.jpg

 

 

 

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 


ادامه مطلب



[ یک شنبه 15 مرداد 1396  ] [ 4:35 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

بسم الله الرحمن الرحیم
خلاصه صحبتهای حجه الاسلام والمسلمین حاج آقای اسماعیلی روحانی معظم کاروان ۱۹۳۲۵  

جلسه دوم ً
هفتم مردادماه ۹۶

 

http://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpg

 


💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
اعمال حج تمتع به دو دسته تقسیم میشود
1.عمره تمتع:
اعمال عمره تمتع:
💐
1.احرام:
اعمال احرام به سه دسته تقسیم میشود
1.پوشیدن لباس احرام
2.نیت:
محرم میشوم به احرام عمره تمتع  قربةً إلی اللَّه
3.تلبیه:
گفتن :
لبیک اللهم لبیک لبیک لا شریک لک لبیک ان الحمد و النعمه لک و الملک لا شریک لک لبیک
مستحب است تا زمانی که دیواره های شهر مکه دیده شود ذکر تلبیه تکرار شود
💐
2.طواف خانه پرورگار هستی:
دارای 5 اعمال می باشد:
1.نیت
2.هفت دور طواف عمره تمتع از حجرالاسود تا حجرالاسود
💐
3.خواندن دو رکعت نماز طواف پشت مقام حضرت ابراهیم 
💐
4.سعی صفا و مروه:
حرکت کردن از صفا تا مروه 7 دور (3 دور کامل رفت و برگشت و رفت تا مروه) 
 مستحب است گفتن ذکر 
إِنَّ الصَّفَا وَالْمَرْوَةَ مِنْ شَعَائِرِ اللَّهِ ۖ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِ أَنْ يَطَّوَّفَ بِهِمَا ۚ وَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَإِنَّ اللَّهَ شَاكِرٌ عَلِيمٌ
(معنا:سعی صفا و مروه از شعائر دین خداست، پس هر کس حجّ خانه کعبه یا اعمال مخصوص عمره به جای آورد باکی بر او نیست که سعی صفا و مروه نیز به جای آرد، و هر کس به راه خیر و نیکی شتابد (خدا پاداش وی خواهد داد که) خدا قدردان و (به همه امور خلق) عالم است.)
💐
5.تقصیر:
کوتاه کردن مقداری از مو و سپس ناخن
تذکر:کوتاه کردن مو و ناخن با استفاده از قیچی و ناخن گیر
تذکر2:تا زمانی که خود ما مو و ناخن را نگرفته ایم اجازه نداریم مو و ناخن دیگران را بگیریم
تذکر4:کوتاه کردن مو با ماشین اصلاح با شماره صفر و سپس تراشیدن مو تا زمانی که به سرزمین منی نرسیده اند و قربانی را انجام نداده اند جایز نیست .
و من الله التوفیق
التماس دعا

 

 

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 10:51 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

السلام علیکم یا ائمه البقیع (علیهم السلام)

 

بقیعبقیعبقیعبقیعبقیع

 

 

 

غبار صحن تو بر درد جان دواست بقيع!
خرابه‌هاي تو، باغِ‌ بهشتِ ماست، بقيع!

تو هم چو فاطمه در شهر خويش تنهايي
غريبي و، همه كس با تو آشناست، بقيع!

اگر چه روي به كعبه نماز مي‌خوانيم
تو قبله دلِ مايي، خدا گواست، بقيع!

به آن چهار امامي كه در بغل داري
براي ما حَرَمت مثل كربلاست بقيع!

به ياد چهار پسر، در كنار چار مزار
هنوز ناله اُمُّ البنين به پاست، بقيع!

علي نگفت، به جان علي قسم، تو بگو
كه قبرِ گمشده فاطمه كجاست بقيع؟

هنوز ناله زهراست از مدينه بلند
هنوز لرزه بر اندامِ مجتبي‌ست بقيع!

قوي‌ترين سندِ غربت علي در تو
عِذار نيليِ ناموسِ كبرياست، بقيع!

 

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 10:38 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

"بنام خدا"

بمناسبت تخریب بارگاه ائمه بقیع

بقیعبقیع

حرف دارم برای تک تک تان 
حرفی از اوج مرثیه به خصوص
ولی اول بیا سری بزنیم 
به حریم قشنگ شمس شموس 

چقدر صحن های تو در تو 
چقدر حجره و رواق اینجاست
همه جا غرق بارش نور است 
چقدر خوشه چلچراغ اینجاست 

کار خورشید میکند اینجا 
گنبدی که شد از طلا زرین 
عهده دار غبار روبی شد
از دو گلدسته جبرئیل امین

هفته ای هفت مرتبه زایر 
خواهد آمد برای پابوسی 
ظهر از سوی بست پایین و 
نیمه شب از ورودی طوسی 

طعم انگور دارد این بقعه 
از دو صد باغ سرتر است آری 
بوسه بر این ضریح عطراگین
روز و شب مستی اور است آری 

باز مثل همیشه بند آمد
با تماشای این ضریح ، زبان 
در طواف حرم به چششم خورد 
طرح نقش و نگار فرشچیان 

به فراز مناره ها بالاست 
با طلوعی اگر اذان غمش
دم مغرب دوباره غوغاییست
در نماز جماعت حرمش

بَه ، چه مهمان سرای رنگینی
در صف انتظار  پیر و جوان
میبرد هوش از سرت بوی
قرمه سبزی و قیمه بادمجان 

سنگ فرش حرم شهادت داد 
میرسد تا فرشته از هر سو
ذره ای گرد و خاک اگر باشد
با مژه میزند فقط جارو

نه یکی نه دو تا بیا و ببین
صحن در صحن شد شفا آباد
قدس و رضوان و جامع رضوی
کوثر و انقلاب و گوهرشاد

تا حوالی گنبدش بروی
مینشیند به شانه ات پرها
نیمه شب ها به گوش می آید
بق بقو بق بقوی کفترها 

از بزرگان شهر دیدم که 
طالب کفش داری اش شده اند
و به تن کرده جامه ی خدمت 
خادم افتخاری اش شده اند

خودمانیم بارگاه کسی 
این چنین جلوتی ندیده به خود 
حاضرم باز هم قسم بخورم 
این حرم خلوتی ندیده به خود

بگذرم حال هشتم شوّال
آمد از راه و باز غم دارم 
در مراثی ما چه سرّی هست؟
من به دنبال کشف اسرارم

با خودت فکرکن کمی حالا
بده پاسخ به این سوال عجیب
که چرا هرکه آمد اینجا گفت :
السلام علیک امام غریب 

به گمانم غریب آقایی ست
که ندارد برای خود حرمی 
یا که حتی کنار تربت او
نگذارند لا اقل علمی 

حرمی را سراغ دارم که 
قبله گاه تمام افلاک است
ولی افسوس ساليان دراز
 چشم تا کار میکند خاک است

به گمانم که این بهشت خدا
محرم کوچه های باریک است 
نه چراغی نه شمع و فانوسی 
مثل شبهای تار ، تاریک است 

تاکه قدری مشایعت بکند 
در حرم دست مهربانی نیست
پشت دیوار می نشینی و 
به سرت هیچ سایبانی نیست 

من نه تنها شنیده ام دیدم 
به همه زائران خبر بدهید 
غربت این است در کنار بقیع 
حق ندارید ناله سر بدهید 

جای عطر گلاب قمصر و عود 
بوی انواع کینه می اید 
نگرانم از این جهت آخر 
چه به روز مدینه می اید 

نه بساطی برای لطمه زنی
نه دوخط روضه در شب آخر
نه وداعی به رسم سینه زنان
نه دو رکعت نماز بالا سر 

چه کنم سوت و کور مانده بقیع 
بی سبب نیست سینه غم بار است 
به گمانم ز رونق افتاده 
آه ...چشم انتظار زوار است

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 10:33 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

بسم الله الرحمن الرحیم
خلاصه صحبتهای حجه الاسلام والمسلمین حاج آقای اسماعیلی روحانی معظم کاروان ۱۹۳۲۵ 

http://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpg

جلسه چهارم
ادامه محرمات مشترک بین زن و مرد:
12.روغن مالیدن به بدن
13.زدودن مو از بدن
14.بیرون آوردن خون از بدن
15.ناخن گرفتن
16.کشیدن دندان
17.کندن درخت یا گیاهی که در محدوده حرم روییده باشد.
تذکر:کندن وقطع کردن درختان و گیاهان که در محدوده حرم روییده است چه محرم باشیم و چه محرم نباشیم حرام است.
18.سلاح داشتن.
***********


*محرمات مخصوص مردان*
1.پوشیدن جامه دوخته.
2.پوشیدن آنچه تمام روی پا را میگیرد.
3.پوشاندن سر.
تذکر:فروبردن سر در آب حرام است ولی آب بلر سر ریختن مانند زیر دوش آب اشکالی ندارد.
4.رفتن زیر سایه.
و من الله التوفیق
التماس دعا

***********************************

حضرت امام(ره) :  از امور مهمه ای

 

که لازم است حجاج محترم و

 

علمای کاروانها وقت شریفشان

 

را صرف آن کنند، یاد دادن

 

و یادگرفتن مسائل حج است.

************************

 

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 10:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 


[ کارواج حج 96 سید محسن شوشتری]
بسم الله الرحمن الرحیم
آداب اختصاصي مدينه و زيارت پيامبر(ص)
شايسته است زائر پيش از ورود، لباس‌هاي پاكيزه و سفيد رنگ پوشيده، خود را خوشبو كند و در حالي كه سر به زير انداخته، بدون توجه به اطراف با آرامش و وقار و گام‌هاي كوتاه به مسجد رود و كنار دَرِ مسجد با خضوع و خشوع اذن دخول بخواند و هنگام درون شدن و بيرون آمدن بسيار صلوات فرستد نيز ورود از باب جبرئيل بر ديگر ورودي‌هاي حرم ترجيح دارد. خواندن نماز تحيت مسجد و گزاردن نماز فراوان در روضه مبارك و نماز نهادن نزد ستون ابولبابه (ستون توبه (و خواندن نمازهاي واجب و شب زنده‌داري در مسجد سفارش شده امهم‌ترين آداب زيارت مسجد پيامبر (صلي الله عليه و آله) عبارت‌اند از: خواندن زيارت مخصوص و سلام به پيامبر گرامي (صلي الله عليه و آله) از طرف خود و والدين و خانواده و دوستان و سفارش‌كنندگان، با صداب آهسته ، خواندن شهادتين نزد استوانه‌اي كه طرف راست قبر قرار گرفته و جايگاه سر مطهر پيامبر است گزاردن دو ركعت نماز و سجده در روضه ميان قبر و منبر،و زيارت حضرت فاطمه (عليها السلام) در روضه يا خانه خودش كنار مرقد پيامبر يا قبرستان بقيع.



امام باقر علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل نموده است که فرمود: «مَنْ زَارَنِی أَوْ زَارَ أَحَداً مِنْ ذُرِّیتِی زُرْتُهُ یوْمَ الْقِیامَةِ فَأَنْقَذْتُهُ مِنْ أَهْوَالِهَا؛ 
 کسی که مرا و یا یکی از فرزندانم را زیارت کند، روز قیامت او  را زیارت می کنم و از سختیهای قیامت نجاتش می دهم.»  یقیناً از بارزترین و کامل ترین مصداق ذریه آن حضرت، فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد.

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 7:56 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تصاویرکمتردیده شده حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی و...http://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731888672.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743724242.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743724242.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743724242.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736255483.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736255483.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736255483.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736248742.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736248742.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736248742.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736242061.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736242061.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736242061.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731895023.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731895023.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731895023.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731888672.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731888672.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731794321.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731794321.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731794321.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711419943.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711419943.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711419943.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711414852.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711414852.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711414852.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgk9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpgk9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpgk9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpg

 

 

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

تصاویرکمتردیده شده حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی و...


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 5:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

تصاویرکمتردیده شده حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی و...http://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731888672.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743724242.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743724242.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743724242.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736255483.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736255483.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736255483.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736248742.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736248742.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736248742.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736242061.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736242061.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193736242061.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731895023.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731895023.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731895023.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731888672.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731888672.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731794321.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731794321.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193731794321.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727507863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727487282.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193727477581.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721039093.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193721013082.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193720987811.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716570163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019371656042.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193716552871.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711419943.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711419943.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711419943.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711414852.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711414852.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711414852.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193711406011.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707054173.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707046292.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193707037231.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698438863.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698434792.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193698426881.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687144113.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687135212.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193687126221.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675424163.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675417492.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193675409171.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667359193.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193667350022.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/15019366685371.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpghttp://www.picc.ir/uploads/150193743730763.jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg0vwk_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹_(2).jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpg2oy9_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۵-۱۴.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgldee_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۹.jpgk9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpgk9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpgk9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k9fh_photo_۲۰۱۷-۰۸-۰۵_۱۳-۵۴-۵۷.jpg

 

 

 

 


"لطفابه گروه یاران خراسانی بپیوندید"
https://t.me/joinchat/AgHf1UEiG0g0BBjJ-3ZOsw

*

http://baghdasht1.blogfa.com/

 

  http://barrud.rasekhoonblog.com/
    #کاشمر#کوهسرخ #کریز #خراسان رضوی

احمداسماعیلی کریزی/خراسان/کاشمر

  •  
  • ahmad_esmaeili_50

اینستاگرام

 

 

تصاویرکمتردیده شده حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی و...


ادامه مطلب



[ شنبه 14 مرداد 1396  ] [ 5:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 34 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4060129 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب