کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
خرداد - سالروز فتح خرمشهر



سالروز فتح خرمشهر

روز دوشنبه سوم خرداد ماه 61 كسى نبود كه لبخند شادى و سرور بر لب نداشته باشد.

كسى نبود كه شورو شوق تمام وجودش را فرانگرفته باشد.

كسى نبود كه اشك اشتياق از ديدگان جارى نسازد و كسى نبود كه‏خداوند قادر متعال را شكر نگويد؛ چرا كه در چنين روزى فتحى عظيم نصيب لشگريان توحيد شده بود و آن،فتح خرمشهر بود.

سوّمين مرحله عمليات پيروز بيت‏المقدس به قصد آزادسازى خرمشهر آغاز گشت.

اين عمليات كه با رمز »يامحمد بن عبداللَّه« شروع شد در مراحل اوليه، با تصرف پايگاه مرزى كوشك همراه بود، همچنين ضربات‏سخت و هولناكى بر تيپهاى 9 و 238 گارد مرزى دشمن وارد آمد و تعداد كثيرى از مزدوران بعثى به اسارت‏لشكريان جبهه توحيد در آمدند كه در ميان آنها افسران عاليرتبه رژيم بعثى نيز به چشم مى‏خوردند.

به‏دنبال اين پيروزى‏هاى بزرگ بود كه خاكريزهاى دشمن يكى پس از ديگرى به تصرف قواى اسلام درآمد وفرماندهان مزدور عراقى در اوج وحشت و هراس، پى در پى فرمان عقب نشينى صادر كردند.

در ساعت شش و پانزده دقيقه بامداد روز يكشنبه، دوم خرداد ماه سال 61، سپاهيان اسلام خرمشهر را به‏محاصره خويش درآوردند و دشمن زبون را كه راهى جز فرار نداشت با بلندگو دعوت به تسليم كردند. تإے؛ّّساعت نُه بامداد بيش از پنج هزار نفر از قواى كفر به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.

روز دوشنبه قواى كفر به قصد بازپس گيرى مناطق آزاد شده اقدام به پاتك نمود كه با هوشيارى دلاوران‏اسلام اين پاتك دفع گرديد و تعداد زيادى از قواى صدام كافر كشته و زخمى و بيش از سه هزار نفر ديگر به‏اسارت در آمدند.

الطاف خداوند قادر، پى در پى رزمندگان خداجوى اسلام را فرا مى‏گيرد و اين امدادهاى الهى لحظه به لحظه برپيشروى‏ها مى‏افزايد تا اينكه سرانجام پس ازمدتها انتظار، در اوج بهت و ناباورى و سرگيجه دشمنان‏خونخوار اسلام و در كمال اميدوارى مؤمنان به رحمت پروردگار رحيم، خرمشهر آزاد مى‏شود.

يكى ازكسانى كه از نزديك شاهد مراحل مختلف فتح و پيروزى لشكريان حق بوده، در قسمتى از خاطراتش‏لحظات پيشروى و فتح و ظفر را اين‏گونه توصيف مى‏كند:

»تدارك آزادى خرمشهر از عمليات بيت‏المقدس پى‏ريزى شده بود، اين عمليات ترس و وحشت عجيبى بر دل‏عراقى‏ها افكنده بود.

با وجودى كه دشمن براى نگهدارى خرمشهر مرتب دست به ضد حمله مى‏زد، ولى اين‏ضد حمله‏ها در اراده پولادين رزمندگان اسلام هيچگونه خللى بوجود نياورده و دشمن زبون در هر ضد حمله‏با تعداد زيادى كشته و مجروح و از دست دادن مقاديرى مهمات و سلاح به عقب مى‏نشست.

واحد آر - پى - جى 7 سپاهيان اسلام امان دشمن را بريده بود.

در آن روزها همه چيز حكايت از پيروزى بزرگ‏مى‏كرد.

طوفان شوق سراپاى وجود همه رزمندگان را فرا گرفته بود.

هيچ نيرويى قادر نبود در مقابل اين‏نيروى الهى ايستادگى كند.

روزها به‏سرعت مى‏گذشتند و فاصله رزمندگان اسلام لحظه به لحظه به خرمشهر كمتر مى‏شد.

مزدوران بعثى‏مى‏خواستند به هر نحو شده خرمشهر را از دست ندهند، چون كه مى‏دانستند خرمشهر تعيين كننده‏سرنوشت جنگ است، به همين دليل در اطراف شهر خاكريزهايى به ارتفاع چند متر احداث كرده بودند وصدام بهترين نفرات خود را به خرمشهر فرستاده بود.

عراق فكر مى‏كرد با مقاومت، كارى از دستش ساخته است.

فرماندهان عراقى مرتب سربازان را تهديدمى‏كردند كه در شهر بمانند، ولى ساعت به ساعت فشار رزمندگان اسلام بر روى مزدوران بيشتر مى‏شد.

لشكريان اسلام قبل از ورود به خرمشهر، شهرك ولى‏عصر را كه پس از ورود قواى كفر به مرز شلمچه محل‏استراحت آنان شده بود از لوث وجود صداميان كثيف پاكسازى كردند و اين شهرك عرب‏نشين را از دست‏دشمن خارج ساختند.

نزديكى‏هاى ظهر، نيروهاى اسلام دسته دسته از شمال شهر وارد خرمشهر شدند و از فلكه راه آهن پا به داخل‏شهر گذاشتند.

جنگ خيابانى و تن به تن آغاز گشت.

عده‏اى از مزدوران هنوز در محوطه بندر و گمرك دفاع مى‏كردند، اما درعرض كمتر از چند ساعت فلكه راه آهن و محوطه‏هاى اطراف كلاً آزاد شد.

همان فلكه‏اى كه روزهاى اول مهرماه59 جوانان خرمشهرى در آنجا با كوكتل مولوتف جلوى تانكهاى عراق ايستاده بودند، ولى اين دفعه وضع‏فرق مى‏كرد، اين دفعه لشكر پيروز و ظفرمند، دلاوران اسلام بودند.

اين دفعه لشكريان اسلام با رشادت خوددرسى به صداميان دادند كه هيچوقت خيال تجاوز به ميهن اسلامى ايران به سرشان نزند.

يكى از هليكوپترهاى عراقى كه آمده بود از محوطه بندر، فرماندهان عراقى را فرارى دهد، در اثر شليك‏گلوله‏هاى سلحشوران ايرانى در محوطه بندر سقوط كرد و عده‏اى از مزدوران از ترس، خود را به آب انداخته‏بودند تا از طريق شط به آن سوى مرز فرار كنند.

در بعد از ظهر دوشنبه 3 خرداد ماه، دلاوران اسلام از مسجد جامع خرمشهر صداى اللَّه اكبر را به گوش‏رسانيدند.

از فراز مناره مسجد صداى اذان به آن سوى شهر مى‏رفت و شهرى كه 19 ماه در اسارت بود اكنون‏سرود آزادى مى‏خواند و فرزندانش را پس از مدتها دورى در دل خود جاى مى‏داد و اشك شوق مى‏ريخت. دشمنان اسلام و انقلاب با تكيه به محاسبات غلط مادى و غفلت و فراموشى از ماوراى ماده، شهر خرمشهر رافتح ناشدنى مى‏دانستند و مغزهاى كثيفشان جز ذلت و شكست را براى قواى اسلام تخمين نمى‏زد، ليكن بارديگر دست پرمهر و تواناى حضرت حق بر سر اين ملّت خداجو قرار گرفت، و همه مخالفان و دشمنان اسلام درسراسر جهان را از بهت و سرگيجه انگشت به دهان ساخت.

امام خمينى1 درباره توجه خاص حضرت حق در فتح خرمشهر و ارتباط اين مسأله با جهان ماوراء الطبيعه‏چنين فرمودند:

»فتح خرمشهر، يك مسأله عادى نبود، اينكه پانزده الى بيست هزار نفر به صف براى اسارت بيايند و تسليم‏شوند، مسأله عادى نيست، بلكه مافوق طبيعت است«.

فتح خرمشهر آنچنان عظيم و سترگ بود كه دستگاههاى تبليغاتى و خبرپراكنى استكبار جهانى را كه هميشه‏پيروزيهاى قواى اسلام را ناچيز و وارونه جلوه مى‏دادند، مجبور ساخت تا به اين فتح و ظفر بزرگ اعتراف‏نمايند و به نوحه‏سرايى براى رژيم عفلقى عراق بپردازند.

مطبوعات آمريكا اعتراف كردند كه:

»پس از برترى ايران، سران نظامى عراق كه از قدرت تهاجمى نيروهاى ايرانى حيرت زده شده بودند، پس ازهر حمله ايران بشدت شكست خورده و عقب‏نشينى كردند«.

و نيز اعتراف كردند كه:

»آمريكا شكست عراق توسط ايران را خطرى بزرگ تلقى مى‏كند.

مقامات دولت ريگان گفتند: انهدام نيروهاى‏عراقى توسط ايران، براى منافع غرب موقعيتى خطرناك بوجود مى‏آورد«.

فايننشال تايمز نوشت:

»سقوط خرمشهر و اسارت هزاران سرباز عراقى را فقط مى‏توان يك شكست فاجعه‏آميز دانست، و تحقيرناشى از آن را ارتش بعث عراق نمى‏تواند فراموش كند.

ارتش عراق توانست خرمشهر را پس از يك ماه جنگ شديد و تحمل تلفات سنگين به تصرف خود درآورد، درحالى كه ايرانيان پس از يك حمله كه كمتر از دو روز بطول انجاميد آن را بازپس گرفتند و اين عمل علاوه بريك ضربه استراتژيك، از نظر روانى ضربه عظيمى به ارتش عراق وارد كرد.

«

اهميت فتح خرمشهر

فتح خرمشهر از دو جهت حائز اهميتى خاص بود:

جهت اول اينكه:

با اين پيروزى بزرگ، جنگ وارد مرحله نوينى شد و قواى اسلام با تهاجمات كوبنده خودمرحله به مرحله پيروزيهاى تازه‏اى را به ملت مسلمان ايران و همه ملتهاى مسلمانى كه عاشق و شيفته‏انقلاب اسلامى هستند و چشم اميد به اين نهضت الهى دوخته‏اند، هديه كرد.

باز شدن بابى جديد بر روى سلحشوران ايران و حملات برق‏آسا و دلاورانه آنها بود كه دشمن زبون راديوانه‏وار به استفاده از سلاح‏هاى شيميايى مجبور نمود.

دشمن مى‏دانست كه اين مرحله از جنگ با مراحل‏پيشين، تفاوتى فاحش دارد و يورشهاى سهمگين و بى‏باكانه لشكريان اسلام را هيچ چيز پاسخگو نيست.

اين‏درماندگى و بيچارگى باعث شد تا دشمن به سلاحهاى شيميايى پناه ببرد، و چيزى نگذشت كه اين سلاح نيزكهنه شد و راهى براى رهايى خصم از دام مرگ و ذلت نگشود.

جهت دوم اينكه:

اين فتح عظيم باعث گشت آمريكاى جهانخوار و ساير قدرتهاى استعمارى حساب كار خود رابكنند و از موضع تهاجم و حمله، به موضع دفاع بيفتند.

پيش از اين چنين مى‏پنداشتند كه نه تنها عراق به‏عنوان ژاندارم منطقه سرگرم نوكرى و خدمتگزارى آنها خواهد بود، بلكه با پيروزى اين رژيم دست نشانده‏بر ايران، ژاندارم اصلى منطقه كه در اثر انقلاب اسلامى از دست رفته بود، ديگر بار احيا و ابقا خواهد شد.

ليكن پس از فتح خرمشهر، نه تنها انديشه تصرف ايران از سر آنان پريد، كه هول و وحشت سقوط رژيم‏دست نشانده صدام هم سراپاى وجود ناپاكشان را فراگرفت و آنان را وادار كرد كه خود را به جهد و تلاش وتكاپو بيندازند تا شايد صدام را از سقوط نجات دهند.

روزنامه فرانسوى ليبراسيون در اين باره نوشت:

»پس از بازپس گيرى خرمشهر توسط ايرانيان، بلافاصله آمريكا و اروپا و برخى از كشورهاى منطقه خليج‏فارس، ابتكارات متعددى را براى پايان دادن به اين جنگ به كار گرفتند تا به اين ترتيب از سقوط صدام‏جلوگيرى كنند«.

حضرت‏امام‏خمينى(ره) درفرازى ازپيامشان درخصوص آزادى‏خرمشهرچنين‏فرمودند:

». اينجانب با يقين به آنكه:

»ما النصر اِلاّ من عنداللَّه« از فرزندان اسلام و قواى مسلح، كه دست قدرت حق ازآستين آنان بيرون آمده، و كشور امام زمان -عج- را از چنگ گرگان آدم خوار، كه آلتهايى در دست ابرقدرتان،خصوصاً آمريكاى جهانخوارند، بيرون آورد و نداى اللَّه اكبر را برفراز آن شهر خرم كه با دست پليدجنايتكاران غرب به خون كشيده شد و خونين شهر نام گرفت، تشكر مى‏كنم؛ و آنان فوق تشكر من و امثال من‏هستند.

آنان به يقين مورد تقدير ناجى بشريت و برپا كننده عدل الهى در سراسر گيتى مى‏باشند.

مبارك‏بادوهزاران مبارك‏باد برشما عزيزان و نور چشمان اسلام اين فتح و نصر عظيم.«

www.imamatjome.com/Occasions/OccasionsList.aspx?Id=298


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 18
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۸:۲۴:۲۴ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]


khoramshar

فتح خرمشهر به روايت شهيد صياد شيرازي + تصاوير

 

خرمشهر را خدا آزاد كرد

سوم خرداد سالروز آزاد سازي خونين شهرعزيز ، نماد و سمبل غيرت و هميت ايراني مبارك باد.

***

سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر در عمليات پيروزمندانه بيت‌المقدس نمادي زيبا، غرورانگيز و به يادماندني از مقاومت، ايثار و پيروزي ملت ايران در دفاع از مرز و بوم و كيان ايران اسلامي است.

 سوم خرداد تجلي‌گر الطاف خداوندي بر اين مردم بود و چنانكه بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران فرمودند: «خرمشهر را خدا آزاد كرد».

آزادي خرمشهر نتيجه وحدت و يكپارچگي نيروهاي مسلح كشور، ارتش، سپاه و بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي عظيم نيروهاي بسيج بود، كه باعث شد تمامي معادلات، باورها و ذهنيت‌هائي را كه در مورد توانايي و قابليت‌هاي نظام جمهوري اسلامي وجود داشت تغيير داده و نصرت‌الهي را نصيب اين ملت كند.

رزمندگان اسلام با حماسه‌آفريني خود به جهانيان نشان دادند كه فتح خرمشهر فتح خاك نبود، بلكه فتح ارزشهاي ناب اسلامي و اعتقادي بود.

 

براي دريافت سرود زيباي ممد نبودي ببيني اينجا كليك كنيد

 

 

 


فتح خرمشهر به روايت شهيد صياد شيرازي


    
شهيد سپهبد «علي صياد شيرازي» در سال 1372 با حضور در مسجد كوي دانشگاه تهران، طي يك سخنراني به شرح عمليات افتخارآفرين «بيت‌المقدس» يا آزادسازي خرمشهر، پرداخت.در عمليات «بيت‌المقدس» كه بعدها به نام «فتح خرمشهر» معروف شد، ما در جبهه‌ا‌ي...

 


شهيد سپهبد «علي صياد شيرازي» در سال 1372 با حضور در مسجد كوي دانشگاه تهران، طي يك سخنراني به شرح عمليات افتخارآفرين «بيت‌المقدس» يا آزادسازي خرمشهر، پرداخت.
در عمليات «بيت‌المقدس» كه بعدها به نام «فتح خرمشهر» معروف شد، ما در جبهه‌ا‌ي به طول 170 كيلومتري مبارزه كرديم، در اين عمليات قرارگاه قدس، فتح و نصر با توجه به تجربه عمليات طريق‌القدس، ثامن‌الائمه و فتح‌المبين، نبرد سنگيني را در منطقه‌اي به وسعت 6 هزار كيلومتر مربع آغاز كردند.
شهيد صياد شيرازي افزود: در اين عمليات كه ما اول در طول جاده اهواز و خرمشهر، كه خاكريز دشمن در طرف شرق بود، عمليات را آغاز كرديم. مرحله دوم پيشرفت دژ مرزي بود و مرحله سوم، دنبال كردن دشمن از شمال تا كوشك و بالاخره مرحله چهارم در خود شلمچه بود. ما سه بار متوالي حمله كرديم و تلفاتي در اين سه بار به ما وارد شد. در اين عمليات شهيد خرازي، شهيد زنده كاظمي، فرمانده تيپ نجف اشرف آن موقع و لشكر 88 اكنون، يك تيپ از هوابرد ارتش كه فرماندهي آن تيپ هنوز زنده است و مسؤوليت بالايي را دارد، اينها سه بار متوالي حمله كردند و تلفات سنگيني وارد شد كه يك دفعه ديديم فرماندهي در جلسه‌اي ما را جواب كردند و گفتند، شما چه جوري مي‌گوييد لشكر و تيپ! در صورتي كه اكنون 25 روز است كه مي‌جنگيم و تلفات سنگيني به ما وارد شده است، مجروح زياد داده‌ايم و نيروها خسته‌اند. البته حدود پنج هزار كيلومتر را آزاد كرده بوديم و پنج هزار نيروي دشمن را اسير گرفته بوديم ولي هنوز خرمشهر آزاد نشده بود و در دست دشمن بود و به شكل غده سرطاني نمود داشت، در آن زمان از نظر فرماندهي معنا نداشت كه جنگ قطع شود، آن زمان بهترين زمان جنگ براي فتح خرمشهر بود چون اگر حمله را نيمه كاره رها مي‌كرديم، دشمن خود را بازسازي مي‌كرد و در عمليات بعدي تلفات زيادتري مي‌داديم.
شب عمليات شروع شد، سه تا محور بود، در محور اول با يك تيپ از لشكر 21 شهيد حمزه ارتش، آنها در محور اول در همان ساعات اوليه در بين صفوف دشمن شكاف ايجاد كردند. البته بين شلمچه و خرمشهر ما بايد در هفت كيلومتر دشمن را قطع مي‌كرديم و خودمان را به اروندرود مي‌رسانديم كه تازه به مردم بگوييم خرمشهر را محاصره كرده‌ايم تا كه مردم حضور پررنگ‌تري در جبهه داشته باشند. محور اول توسط شهيد احمد به نحو مطلوب پيش مي‌رفت ولي دو محور ديگر تا ساعت 5/4 صبح باز نشد و شهيد احمد نيز داد و بيداد مي‌كرد كه چرا نمي‌آييد؟ ما داريم از چپ و راست مي‌خوريم. خدا كمك كرد، ساعت 5 صبح بود كه ديديم از پشت بي‌سيم با هيجان اعلام كردند كه شهيد خرازي گفت ما داريم به طرف جلو مي‌رويم و نزديك رودخانه هستيم و حدود 5/6 صبح بود كه اعلام كرد ما به رودخانه رسيديم. آنقدر آنها به سرعت پيشرفته بودند كه هليكوپتر دشمن فكر مي‌كرد كه هنوز در آن منطقه نيروهاي خودشان ساكن هستند. نزديك‌هاي صبح اين هليكوپتر در فاصله پايين از خرمشهر حركت مي‌كرد، اين هلي كوپتر را با آرپي‌جي زدند، هيچ‌كس تاكنون با آرپي‌جي، پدافند نظامي نكرده است. از اين صحنه تلويزيون فيلم‌برداري كرده و نشان مي‌دهد كه چگونه در هوا هليكوپتر دشمن سرنگون مي‌شود البته در همان روز نزديك بود كه اين بلا سر هليكوپترهاي خودي نيز بيايد. ساعت 7 صبح بود كه شهيد خرازي با بي‌سيم با هيجان با ما تماس گرفت و گفت ما توانسته‌ايم حدود هفتصد نفر نيرو جمع‌آوري كنيم و اجازه مي‌خواست كه از طرف پل خاكريزي به طرف عراقي‌ها بزند. ما آمديم بگوييم نه ولي به خرازي گفتم اجازه بدهيد كه مشورت كنم، در ستاد جنگ نيز وقتي پيشنهاد را مطرح كردم هيچ كس نظر مثبت نداشت، همه مي‌گفتند اگر اين عمليات نگرفت، هفتصد نفر را از دست مي‌دهيم. آمدم تماس بگيريم با شهيد خرازي و بگويم اين كار را نكند، ديدم كه او زودتر تماس گرفت و پرسيد كه سرانجام مذاكره چه شد؟ آمدم بگويم كه نمي‌شود كه گفت دارد وقت مي‌گذرد و ما همان جا يك تصميمي گرفته‌ايم، من هم گفتم جلو برويد. نيم ساعت بيشتر طول كشيد كه سر و صداي بي‌سيم بلند شد گفتم حتما گير افتاده‌اند. بي‌سيم را روشن كردم ديدم شهيد خرازي مي‌گفت كه هر چه جلوي خود را نگاه مي‌كنيم، مي‌بينيم كه عراقي‌ها دست خود را بالا گرفته‌اند، چه كار بايد كنيم؟ من فهميدم منظور او چه چيزي است. چون نيروهاي عراقي زياد بودند و نيروهاي او كم بودند و نمي‌توانستند نيروهاي عراقي را كنترل كنند. پيشنهاد كردم يك هليكوپتر بالا برود و ببيند كه عمق آنها تا كجاست؟ يك هليكوپتر بالا رفت و خلبان با هيجان گفت تا چشم من كار مي‌كند تمام عراقي‌ها در خيابان خرمشهر دستان خود را بالا برده‌اند حالا نمي‌شد كه به اسيران عراقي بگوييم كه شما فعلا در سنگر برويد كه ما نيرو جمع‌آوري كنيم و بعدا شما را ببريم و بازداشت كنيم. در نهايت خداوند اين را در ذهن ما رساند كه همه رزمندگان يك خط شوند و يك قسمت آنها به طرف رودخانه و قسمت ديگر آنها به طرف جاده خرمشهر تقسيم‌بندي شوند و با دست به سربازان عراقي علامت دهيم كه توي جاده بروند. چشمشان كور، ما ماشين نداشتيم كه با ماشين ببريمشان، بايد پياده مي‌رفتند. البته چون در منطقه خودمان حركت مي‌كردند خيالمان‌ راحت بود، در اين عمليات برخلاف معمول كه دوست داشتيم اسير زيادي از دشمن بگيريم اين دفعه دوست داشتيم بگويند كه اسيران عراقي تمام شده است؛ البته نگران بوديم كه وضعيت فرق كند و اينها ـ سربازان عراقي ـ رفتنشان تا ده صبح طول كشيد، بعد سنگرها را تصرف كرديم و تا ساعت 5 بعدازظهر طول كشيد تا اسرا را كه حدود 14 هزار و پانصد نفر بودند، بشماريم . البته دو ماه طول كشيد كه تمام مهمات آنها را سنگر به سنگر بيرون آوريم. در اين عمليات ما توانستيم شش هزار كيلومتر مربع از خاك كشور را آزاد كنيم و حدود نه هزار نفر را نيز اسير كنيم. بهترين درك عرفاني از عمليات بيت‌المقدس و آزادي خرمشهر در پيام امام خميني(ره) وجود دارد كه در آن پيام ابعاد عرفاني فتح خرمشهر بيان شده و هم‌چنين ما را از آفت‌زدگي غرور پرهيز داده و در نهايت فرموده «خرمشهر را خدا آزاد كرد» البته ما اكنون داريم با سرمايه شهدا زندگي مي‌كنيم و تا زنده‌ايم بايد اين سرمايه بزرگ را حفظ كنيم. البته فكر نكنيم اين سرمايه باقيمانده از شهدا فقط به درد جبهه و جنگ مي‌خورد، ما عاشق جنگيدن نيستيم ولي خود را مكلف به جنگيدن با دشمنان خود مي‌كنيم و هر وقت كه زمان اقتضا كند، عاشقانه مي‌جنگيم. يك عده فكر مي‌كنند كه ما جنگ‌طلب هستيم و جنگ را دوست داريم، رزمندگان اسلام اين جور نشان دادند كه جنگ را دوست ندارند ولي در مقابل دشمنان اسلام عاشقانه مي‌جنگند.
خداي متعال در قرارگاه كربلا جرقه نوري نشانده كه طرحي را در ذهن يك طراح قرار داد و آن طرح تنها راهي بود كه مي‌توانستيم خرمشهر را محاصره كنيم و بعد آن را بگيريم. ما با سردار رضايي جلسه‌اي قرار داديم و براي اينكه هماهنگ با يكديگر عمل كنيم اين طرح را مورد بررسي قرار داديم، اين جلسه حدود پنج دقيقه بيشتر وقت نگرفت و هر دوي ما با اميدواري و قوت قلب گفتيم اين طرح بهترين طرح براي فتح خرمشهر است كه بايد اجرا شود

 


 گالري عكس فتح خرمشهر

 

 

 

 

 

nursing.kaums.ac.ir/Default.aspx?PageID=45&NewsID=145


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 267
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۸:۱۹:۴۳ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]
ناگفته‌هايي از پرونده اشغال و فتح خرمشهر

 

ناگفته‌هايي از پرونده اشغال و فتح خرمشهر▪ گفت‌وگو با سردار جعفري رييس سازمان حفظ آثار ونشر ارزشهاي دفاع مقدس سپاه
درباره جنگ ۸ ساله تاكنون حرف‌هاي فراواني از سوي فرماندهان نظامي بيان شده است، اما در شرايط حاضر حاشيه‌هاي اين دفاع مقدس از جهات مختلف بيشتر به نسل جديد جذاب است، كما اينكه مي‌بينيم كه هنرمندان و فيلمسازان عرصه دفاع مقدس نيز عمده كارهاي هنري خود را با برداشت‌هاي متفاوتي از حاشيه‌هاي جذاب جنگ مي‌سازند.
اما اين پايان كار نيست بلكه اين جنگ ۸ساله داراي حاشيه‌هاي جذابي است كه هنوز از سوي فرماندهان، رزمندگان و آنهايي كه در جنگ حضور داشته‌اند بازگو نشده است. شايد هم گوش شنوايي براي عنوان كردن اين حاشيه‌ها پيدا نشده است.
در گفت‌وگو با سردار سرتيپ پاسدار فتح‌ا... جعفري،‌ رييس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس سپاه، همزمان با سالروز آزادسازي خرمشهر به بررسي چگونگي اشغال و آزادسازي اين شهر مهم و استراتژيك مي‌پردازيم.
وي در اين گفت‌وگو ضمن بيان ناگفته‌هايي از ۸سال دفاع مقدس و فتح خرمشهر، اهميت اقتصادي اين شهر را مورد اشاره قرار مي‌دهد.
اعدام و هلاكت ۵فرمانده ارشد ارتش عراق از سوي صدام از جمله ناگفته‌هايي است كه فرمانده لشكر ۳۰ زرهي سپاه در زمان جنگ مطرح مي‌كند.
وي تحصيل كرده در رشته زبان‌هاي خارجي است.
گفت‌وگو با سردار جعفري كه شامل دو بخش بررسي اعدام صدام و چگونگي اشغال و فتح خرمشهر است را در ادامه بخوانيد:
وقتي نامي از خرمشهر به ميان مي‌آيد، همه به ياد جنگ، درگيري، اشغال، محاصره و آزادسازي مي‌افتند ولي مساله خرمشهر،‌ از جهات مختلف قابل بررسي و بحث است، لطفا ضمن يك بازخواني تاريخي از روند آزادسازي خرمشهر، درباره آسيب‌هاي اقتصادي اشغال اين مركز مهم اقتصادي نيز توضيحاتي بدهيد.
درباره خرمشهر و آزادسازي آن تاكنون مطالب بي‌شماري از سوي فرماندهان جنگ مطرح شده است. اما من ترجيح مي‌دهم ضمن بازگويي اين مطالب، اشغال و فتح خرمشهر را از ابعاد مختلف مورد بررسي قرار دهم.
آنهايي كه قبل از شروع جنگ در خرمشهر بودند، به خوبي مي‌دانند كه بزرگ‌ترين بندر و وسيع‌ترين قطب اقتصادي ما در خرمشهر بود.
خرمشهر در آن زمان مجموعه‌اي از بندر، اسكله و انبارهايي بود كه كشتي‌ها در آنجا لنگر مي‌انداختند و كالا‌هاي مختلف را پياده و به خارج از اسكله حمل مي‌كردند و از آنجا كالاها به انبار‌هاي مختلف منتقل مي‌شد و از آنجا نيز با قطار هدايت مي‌شد به مركز ايران.
اهميت خرمشهر نيز به لحاظ موقعيت جغرافيايي آن و نزديك بودن به راه‌هاي ارتباطي مهم و همجواري با رودخانه اروند كنار و... بود.
خرمشهر به لحاظ جغرافيايي ۷۵ كيلومتر با خليج فارس فاصله داشت و با وجود آبراه بزرگ اروند در حاشيه‌هاي اين رود بزرگ و شهر خرمشهر به وسعت بسيار زيادي نخلستان وجود داشت.
در نزديكي ايران، حتي عراق هم از اين نخلستان‌ها بي‌بهره نبود و به عنوان يكي از بزرگ‌ترين توليدكنندگان و صادركنندگان خرما مطرح بود.
بنابراين حاشيه رودخانه اروند به همراه پالايشگاه‌ نفت آبادان، پتروشيمي،‌ اسكله خرمشهر و آبادان نقاط با اهميتي براي عراق بود.
از طرفي در خود عراق نيز شهر بصره، جزيره ام‌الرساس و جزاير جنوب رودخانه، شهر فاو و قشله و ام‌القصر در نزديك خرمشهر قرار داشت كه آنها نيز از آسيب‌هاي جنگ ۸ ساله بي‌نصيب نماندند.
▪ سردار، به نظر مي‌رسد، قبل از پرداختن به جزئيات اشغال و فتح خرمشهر بهتر است، اشاره‌اي داشته باشيد به عامل اصلي جنگ و اشغال خرمشهر و اينكه اساسا صدام كه بود و چگونه به وجود آمد؟
ـ به سوال خوبي اشاره كرديد.مقام معظم رهبري در ديدار هنرمندان فرمودند كه به اين اشاره كنيم كه صدام كه بود و ريشه‌هاي آن بررسي شود. اين سخن ارزشمند و بسيار مهمي بود. ما بايد بررسي كنيم كه ميشل عفلق كه بود؟ خيلي‌ها نمي‌دانند كه صدام حسين اساسا چگونه به وجود آمد. زماني جنگ‌هاي صليبي عليه كشورهاي اسلامي آغاز شد و طي آن با اسب و شمشير و صليب به مسلمانان حمله كردند.
بنابراين غربي‌ها ديدند كه دوره جنگ‌هاي صليبي گذشته است، آمدند ميشل عفلق را مطرح كردند كه به عنوان يك جريان جديد حزب بعث را تشكيل دهد. ميشل غفلق و حزب بعث نيز ادامه حركت صليبي‌ها بود و غرب به همراه موساد و سازمان جاسوسي انگليس اين جريان را مطرح كردند.
البته وارد نمودن صدام به عرصه سياست كار چندان ساده‌اي نبود. بلكه وي را به قاهره بردند تا در رشته حقوق درس بخواند.
صدام عامل صهيونيست‌ها بود. اين مساله بسيار مهمي است و زماني تاريخ اين را خواهد گفت.
▪ از ‌نظر شما غرب چرا فرد جديدي همچون صدام را براي اداره عراق تربيت كرد و در اين ارتباط از خود عبدالكريم قاسم استفاده نكرد؟
ـ عبدالكريم قاسم رييس‌جمهور عراق، حكومتش براساس حزب كمونيست بود و از اساس وابسته به شرق.
▪ حكومت عبدالكريم قاسم در چه سالي تشكيل شد؟
ـ سال ۱۹۵۹ حكومت وي تشكيل شد.
▪ يعني عبدالكريم قاسم حزب كمونيست را در عراق تاسيس كرد؟
ـ البته اين موضوع مورد بحث ما نيست، بلكه نكته اين جا است كه حزب كمونيست اساسا حزبي شرقي بود و غرب از وجود يك‌حزب شرقي در عراق رضايتي نداشت.
اما ميشل عفلق موسس حزب بعث بود، يعني موجبات وابستگي سياسي عراق به غرب را فراهم آورد. بنابراين به رغم آنكه شرق بخشي از تجهيزات عراق و دولت صدام را تامين مي‌كرد، ولي در عمل صدام و دولتش وابسته به غرب بود.
البته مصري‌ها هم در اداره عراق نقش داشته و صدام هم به نوعي به آنها وابسته بود. چشمداشت غرب و مصري‌ها نسبت به عراق نيز طبيعي بود، چرا كه عراق بعد از عربستان بزرگ‌ترين منابع نفتي جهان را در اختيار داشته و دارد.
به هر حال صدام در حزب بعث قدرت گرفت و در سال ۱۳۵۸ در يك كودتاي بدون خون‌ريزي حسن‌البكر را كنار زد و بعد هم برنامه حمله به انقلاب نوپاي اسلامي ايران را با زير پا گذاشتن قرارداد ۱۹۷۵ الجزاير آغاز كرد.
برگرديم به جنگ و نحوه حمله صدام به شهر مهم و استراتژيك خرمشهر.
خب- به صدام قدرت دادند، صدام به ايران حمله كرد و اولين‌كاري كه كرد، كشتي‌ها را زد.
خليج‌فارس را بست، فرودگاه‌ها و شهرها را بمباران كرد، خرمشهر را اشغال كرد، نخلستان‌ها و پالايشگاه‌ها‌ را نابود كرد و مردم را نيز آواره كرد اما نكته‌ اينجا است كه صدام هرگز تصور نمي‌كرد كه مقابله‌اي از سوي ايران انجام شود و ما بتوانيم مجددا خرمشهر را پس بگيريم. بلكه تصور مي‌كرد خوزستان را اشغال كرده و يك استان عربي در ايران تشكيل مي‌دهد.
▪ عراق ظرف چه مدت توانست خرمشهر را اشغال نمايد؟
ـ عراق ده روز پشت شلمچه خودش را براي اشغال خرمشهر آماده كرده بود و ۳۵ روز نيز جنگ كرد، تا خرمشهر را اشغال كند.
▪ اينكه صدام ادعا مي‌كرد خرمشهر و خوزستان جزو عراق محسوب مي‌شوند، چه سبقه تاريخي داشت؟
ـ اين سياست انگليسي‌ها در مساله مرزها بود.اروند و خرمشهر هميشه متعلق به جمهوري اسلامي بوده و مرزي كه در قرارداد ۱۹۷۵ در الجزاير پذيرفته شد، ما اين را بعد از انقلاب هم قبول داشتيم.صدام اولين كاري كه كرد آمد اين قرارداد را زير پا گذاشت و جنگ تحميلي را آغاز كرد.
▪ غير از وجود بندرگاه و نخلستان‌ها، خرمشهر چه اهميت اقتصادي داشت؟
ـ انبار‌هاي خرمشهر مملو از قطعات هواپيما، خودرو‌، ماشين‌آلات مختلف، شيشه‌هاي مات و رنگي، مقدار زيادي چوب و... بود كه از نظر اقتصادي براي كل كشور حائز اهميت بود.
انبار‌هاي خرمشهر دو قسمت بود يك قسمت در حاشيه عريض و بالاي خانه‌هاي پيش‌ساخته و يك قسمت هم خود گمرك بود.
▪ عراق در جنگ تحميلي چه زيان‌هايي را متحمل شد؟
ـ قبل از اينكه جنگ شروع شود ذخيره ارزي عراق قابل توجه بود و بعد از آن شما ببينيد اين ذخيره به كجا رسيد. كشوري كه ۲۲ميليارد دلار از فرانسه تجهيزات نظامي بخرد. از انگليس ۹ميليارد و از روسيه ۳۰ميليارد دلار تجهيزات خريداري كند. چيزي جز بدبختي براي مردمش به ارمغان نياورده است و اندوخته‌اي هم براي كشور باقي نگذاشته است.
البته عراق پس از مقروض شدن به غرب به چين و فرانسه نيز متوسل شد.
پس از استمداد از غرب و اروپا، نيروهاي نظامي خود را از ۱۷۵هزار به۳۰۰هزار، ۶۰۰هزار و به يك‌ميليون و ۳۰۰هزار نفر رساند. طبيعتا اين نيروهاي نظامي از شغل اصلي خودشان به اجبار وارد كار نظامي شده بودند و بسياري از مشاغل مرتبط با اقتصاد طي جنگ ۸ ساله در عراق تعطيل شده بود و ركود سال‌ها بر اقتصاد اين كشور سايه افكنده بود. عملا چرخه اقتصاد عراق در جنگ فلج و سرمايه‌هاي اين كشور بر باد رفته بود.
نخلستان‌هاي ايران و عراق نيز طي جنگ نابود شد.
اعراب هم كه زندگي‌شان با ماهيگيري و خرمافروشي مي‌چرخد، ۸ سال جنگ‌ را تحمل كردند و پس از آن جز ويراني چيزي عايدشان نشد.
صدام از نظر اقتصادي هم به ما و هم به خودش لطمه زد.
▪ در لابه‌لاي اظهاراتي كه درباره جنگ ۸ ساله مطرح مي‌شود، از سناريويي سخن گفته مي‌شود كه غرب و اسرائيل مشتركا براي نابودي كشورمان تنظيم كرده بودند...؟
ـ بله – اكنون خيلي چيزها اعتراف شده است. ميخائيل رمضان كه بدل صدام بود، امروز بسياري از توطئه‌ها عليه اسلام و ايران كه توسط دولت صدام انجام گرفته، را اعتراف كرده است. مسئول جاسوسي و استخبارات دولت بعثي عراق نيز خيلي از چيزها را اعتراف كرده است و آن اعترافات شامل اين است كه اينها سناريويي چيده بودند براي نابودي مسلمانان و شيعيان و اساسا آغاز جنگ ۸ ساله نيز براي اجراي اين سناريو بود.
براي صدام هم فرق نمي‌كرد كه ايراني‌ها كشته بشوند، ‌يا عراقي‌ها و نابودي‌ هردوي اينها فرقي نداشت.
بدل صدام كه از طرف صدام هدايت مي‌شد در اعترافات خود مي‌گويد كه به صدام گفتم، تكليف عراقي هايي كه در جنگ عليه ايران كشته مي‌شوند، چه مي‌شود؟ صدام در جواب گفت: براي ما مهم نيست كه در اين جنگ مسلمانان كشته مي‌شوند حال چه عراقي باشند يا ايراني، بلكه براي ما دولت بعث مهم است.
▪ باز هم به جنگ خرمشهر باز مي‌گرديم، آزادي خرمشهر چه اهميتي داشت؟
ـ يكي از مسائل اساسي اين بود كه خرمشهر يك قطب مهم سياسي و اقتصادي بود و همان جايي بود كه دشمن دست گذاشته بود كه آنجا را حفظ كند.
بنابراين از لحاظ اقتصادي و سياسي حائز اهميت بوده است.
ما در جنگ اين همه منطقه اشغال شده را آزاد كرديم اما خرمشهر همچنان در اشغال بود‌ و آزادسازي آن كاري بسي دشوار.
در مرحله سوم چيزي در حدود معادل ۵هزار كيلومتر مربع آزاد مي‌شود.
اما يك نوار به طول ۳۵ كيلومتر در ۷ يا ۸ كيلومتر كه خرمشهر هم جزو آن است دست دشمن باقي ماند و ما هنوز پيروزي خود را تضمين شده نمي‌ديديم.
▪ چه زماني تلاش يا عمليات براي آزادسازي خرمشهر كليد خورد؟
ـ ۱۹-۲۰ ارديبهشت سال ۶۱ خرمشهر محاصره شد و ما تا شلمچه پيش رفتيم. همين باعث شد دشمن از دروازه‌هاي اهواز و سوسنگرد ريزش كند و به سرعت عقب‌نشيني كند تا جلوي بصره و چون بصره در تهديد قرار گرفت ديگر مساله خرمشهر بر ايشان مهم نبود. در محاصره آنقدر پيشروي ما قوي و سريع بود كه ما تا مرز بصره نيز پيش رفتيم و حد فاصل پاسگاه زيد تا شلمچه آزاد شد و عقبه دشمن نيز تا حد ۱۲ كيلومتر بسته شد و در حالي كه ما در شلمچه بوديم، دشمن پشت رودخانه كارون حضور داشت، اما اين حضور تضمين شده‌اي نبود و چون عقبه دشمن تحت نفوذ ما بود آنها نتوانستند دفاع خوبي داشته باشند.
▪ براي آزادسازي خرمشهر كدام نيرو، سيستم فرماندهي را به دست گرفته بود؟
ـ سيستم فرماندهي مشتركي در ارتش و سپاه براي فتح خرمشهر در نظر گرفته شده بود. قرارگاه كربلا، به عنوان قرارگاه مركزي عمليات بود كه سردار دكتر محسن رضايي و شهيد صياد شيرازي فرماندهي اين قرارگاه را به صورت مشترك بر عهده داشتند. البته جهاد سازندگي هم به عنوان مهندسي جنگ در فتح خرمشهر حضور داشت. قرارگاه كربلا نيز سه قرارگاه عملياتي ايجاد كرده بود كه شامل قرارگاه قدس بود در جبهه شمال كه از اهواز، حميديه‌ و سوسنگرد تا هويزه بتواند به دشمن حمله كند كه عمدتا به عنوان عقبه پشتيباني در نظر گرفته شده بود. دو قرارگاه ديگر هم در منطقه بود كه يكي در منطقه هالوب تا دار خوين و يكي از جنوب دار خوين (انرژي اتمي) تا سلمانيه قرار داشت.يكي از اين قرارگاه‌ها فتح نام داشت كه مشترك ارتش و سپاه بود و فرماندهي آن بر عهده سردار غلامعلي رشيد و امير شهيد مسعود نياكي بود. قرارگاه دوم نيز قرارگاه نصر بود كه قرار بود در شمال خرمشهر عمل كند و هدفش روي خرمشهر بود و شلمچه، كه سردار شهيد حسن باقري به همراه حسن سعدي فرماندهي اين قرارگاه را بر عهده داشت.
البته طرح عملياتي كه در قرارگاه ارائه شد، عمدتا براساس نظر شهيد باقري بود. سردار باقري معتقد بود كه ما بايد با يك گام از كارون تا جاده آسفالته كه فاصله ۲۵ كيلومتري بود را طي كنيم.
همين طرح باعث شد كه در مرحله اول موفقيت‌هايي به دست آوريم و بتوانيم گام اولمان را به سرعت تا جاده آسفالته برويم و دشمن را به عكس‌العمل وادار كنيم.
▪ عمليات آزادسازي خرمشهر چه زماني آغاز شد؟
ـ ساعت ۳۰/۱۲ شب عمليات شروع شد و نيروها صبح در جاده آسفالته بودند، البته عمليات قرار بود ۱۹ ارديبهشت كه مصادف با۱۳ رجب بود، آغاز شود.
ولي به علت اينكه دشمن متوجه هدف ما ‌شده بود تا ۷ كيلومتري رودخانه يك خاكريز زده و جاده را شناسايي كرده و عكس هوايي از منطقه گرفته بود. اعتقاد فرماندهي اين بود كه ما اگر تاخير كنيم دشمن راه‌كارها را مي‌بندد. بنابراين عمليات يك هفته جلو افتاد و مرحله اول عمليات در دهم ارديبهشت‌ماه سال ۶۱ آغاز شد و نيروها تا جاده اهواز- خرمشهر پيش رفتند و يك درگيري ۶روزه روي اين جاده داشتند. در مرحله دوم قرارگاه نصر در جبهه جنوب خودش را به شلمچه رساند و قرارگاه فتح نيز ايستگاه حسينه تا زيد را تامين كرد و ۲۰ كيلومتر از مرز آزاد شد و دشمن مجبور شد در خاك خودش دفاع كند.
البته دشمن هم خيلي تلاش كرد كه شلمچه را بگيرد. ولي آن مقاومت‌هايي كه روزهاي ۱۶، ۱۷ و ۱۸ ارديبهشت در شلمچه انجام گرفت و حاج احمد متوسليان هم آنجا زخمي شد، موجب شد كه آنجا يك قدرتي از طرف نيروهاي رزمنده و بسيجي عليه دشمن شكل گيرد و اقتدار و قدرت جمهوري اسلامي كه در بازوري بسيجي‌ها بود، موجب عقب‌نشيني و عدم توفيق دشمن شود.
▪ عراق براي اينكه خرمشهر را از دست ندهد، چه تعداد از لشگرهاي ارتش خود را به كار گرفت؟
ـ عراق لشگر ۵ مكانيزه خود را در دروازه اهواز، لشگر ۶زرهي‌اش را در هويزه، لشگر ۹ زرهي خود را در جفير، لشگر ۳ زرهي خود را نيز در غرب جاده اهواز- خرمشهر براي حفظ منطقه سازماندهي كرده بود.
لشگر۱۱ پياده عراق هم در خرمشهر بود كه با تيپ‌هاي ۲۲، ۲۴، ۴۸ و ۱۱۳ پياده و گارد مرزي از آن شهر حفاظت مي‌كردند.
لشگرهاي ۱۰ و ۳۰زرهي و تيپ ۲۴ مكانيزه ارتش عراق هم در احتياط خرمشهر بودند. تيپ ۱۰ زرهي گارد رياست جمهوري، تيپ ۳۲ و ۳۳نيرو‌ مخصوص، گردان‌هاي زرهي سيف‌سعد و قعقاع و بسياري از نيروهاي نظامي مطرح عراق نيز از جمله نيروهايي بودند كه براي مقابله با رزمندگان اسلام و نيروهاي مردمي و بسيجي جهت جلوگيري از آزادسازي خرمشهر به كار گرفته شدند.
▪ كدام قرارگاه در عمليات فتح خرمشهر بيشتر مورد هجوم دشمن قرار گرفت؟
ـ دشمن ضد حمله‌هاي شديدي در منطقه داشت، اما محور قرارگاه نصر به علت نزديكي به خرمشهر بيشتر مورد توجه دشمن بود. البته، نيرويي كه بسيجي‌ها در مقابله با دشمن و در مقاومت با ضدحمله‌هاي شديد به كار گرفته بودند، دشمن را زمين‌گير كرد اما در مجموع ضد‌حمله‌هاي شديد بيشتر در قرارگاه نصر اتفاق مي‌افتاد و حضور سرداران حسن باقري، متوسليان و همت در جلوگيري از اين ضدحمله‌ها بسيار مهم و حياتي بود.
بعد از آنكه مرحله آخر عمليات انجام شد، نيروها در مرز دفاع كردند و پس از اينكه دشمن از اهواز عقب‌نشيني كرد، قرارگاه قدس آمد منطقه كوشك و طلائيه تا زيد را تامين كرد و ما عمدتا فشارمان متمركز شد براي ورود به خرمشهر.
تمام يگان‌‌هايي كه در سه قرارگاه فجر به فرماندهي سردار شهيد مجيد بقايي، قرارگاه فتح به فرماندهي سردار رشيد و نصر كه فرمانده آن سردار شهيد حسن باقري بود حضور داشتند، براي ورود به خرمشهر فشار آوردند و اين اولين گام محاصره خرمشهر بود كه دشمن هم جاي فراري نداشت، بنابراين قرار بر اين شد كه تيپ محمدرسول‌ا.... كه در آن دوران احمد متوسليان فرمانده آن بود خودش را به اروند و خين برساند و اين مسير را انتخاب كردند، تا اينكه عقبه دشمن بسته شود كه اين هم اتفاق افتاد.
بعد هم نيروهاي مردمي و گردان‌هاي بسيجي به داخل گمرك و شهر خرمشهر وارد شدند و اولين نيروهاي دشمن به اسارت گرفته شدند و ما فكر نمي‌كرديم كه دشمن اين همه نيرو داخل خرمشهر داشته باشد.
▪ چند نفر بودند؟
ـ حدود ۱۰هزار نفر نيروي نظامي درخرمشهر مستقر بودند.
مي‌توانيد تصويري از اولين ورود نيروهاي ايراني به خرمشهر ارائه بدهيد؟
ببينيد، خرمشهر ابتدا از غرب رودخانه عريض محاصره شد و وقتي متجاوزان خود را در محاصره ديدند، ديگر از خود دفاع نكردند، به ويژه اينكه احمد زيدان فرمانده آنها فرار كرد و روي ميدان مين به هلاكت رسيد و فرماندهي خرمشهر به خميس مخيلف واگذار شد كه او هم نتوانست دفاع مناسبي داشته باشد بنابراين رزمندگان ايراني وارد اين شهر شدند.
در زمان ورود رزمندگان به خرمشهر تمام نخلستان‌هاي شهر و منطقه تخريب شده بود. عراقي‌ها به خاطر دفاع تمام خانه‌ها را تخريب و از مصالح آنها سنگر درست كرده بود، گمرك را نيز آتش زده بودند مي‌شود گفت كه خرمشهر به يك ويرانه تبديل شده بود.
در يك جمله مي‌توان گفت كه خرمشهر پس از آزادي مجموعه‌اي از يك بيابان وسيع بود با هزاران خانه مخروبه كه به سنگر تبديل شده بود، همراه با خودروهايي كه به فاصله بسيار كمي سر به آسمان برافراشته بودند.
▪ مهم‌ترين عاملي كه موجبات آزادسازي خرمشهر را فراهم آورد چه بود؟
ـ دشمن تصور مي‌كرد كه در مرحله دوم عمليات بيت‌المقدس ما به سمت شهر عمليات مي‌كنيم و اصلا فكر نمي‌كرد كه ما در مرحله دوم وارد شلمچه خواهيم شد و اين ابتكار آزادسازي خرمشهر را تضمين كرد.
اين ابتكار عمل مهم‌ترين ضربه‌اي بود كه به دشمن زده شد و دشمن را كنار زد و اين ابتكار حاصل تصميم‌گيري فرماندهان قرارگاه نصر و كربلا بود.
واكنش صدام نسبت به آزادي خرمشهر توسط ايران چه بود؟
▪ صدام عصر روز سوم خرداد بلافاصله پس از فتح خرمشهر، فرمانده لشگر سوم خود يعني جواد ـ اسعد، محسن عبدا.... فرمانده تيپ ۱۲ و شاكر العماري يكي از فرماندهان ارشد ارتش خود را به خاطر سقوط خرمشهر اعدام كرد. احمد‌زيدان هم كه فرمانده نيرو‌هاي عراقي مستقر در خرمشهر بود از هراس رزمندگان اسلام فرار كرد و در ميدان مين زخمي شد.
يكسري ديگر از فرمانده‌هاي ارتش صدام نيز اسير و زخمي شد.
دليل اعدام فرماندهان عراقي نيز اين بود كه آنها به‌رغم دارابودن تجهيزات پيشرفته و نيروهاي بسيار زياد نتوانستند، در مقابل ابتكار عمل ايراني‌ها ايستادگي كنند، اما سرلشكر صلاح القاضي فرمانده سپاه سوم مهم‌ترين فردي بود كه اعدام شد، فردي كه كنترل منطقه به عهده او بود.
▪ نقش شهيد جهان‌آرا در جلوگيري از اشغال خرمشهر چه بود؟
ـ در سال ۵۹ نيروهايي كه در خرمشهر دفاع كردند تعداد آنها كمتر از ۵۰۰نفر بود كه محمدجهان‌آرا فرماندهي آنان را بر عهده داشت كه به اعتقاد فرماندهان جنگ، شهيد جهان‌آرا واقعا شجاعانه از خرمشهر دفاع كرد.
او و يارانش در حالي از خرمشهر دفاع كردند كه نيروهاي رسمي نظامي وقتي به آبادان رسيدند كه يك ماه از جنگ گذشته بود و واقعيت اين بود كه جهان آرا و نيروهاي سپاه خرمشهر بدون هيچ پشتوانه‌اي در اين ۳۵‌روز در برابر دشمن شجاعانه مقاومت كردند.
▪ به نظر شما خرمشهر چگونه آزاد شد؟
ـ ما بايد ببينيم كه چه اتفاقي افتاد و امام خميني چه كرد كه جمهوري اسلامي توانست ۷۰هزار نفر نيروي بسيجي آماده و سازماندهي شده را ظرف ۱۹ ماه در مقابل دشمن در آزادسازي خرمشهر آرايش دهد كه يك اتفاق بسيار مهمي بود.
يعني قدرت و ابتكار عمل امام خميني موجب شد كه ظرف كمتر از ۲سال بيش از ۷۰هزار نيروي آموزش‌ديده در خدمت جنگ آن هم به صورت داوطلبانه قرار گيرند كه اين اقدام ارزشمندي براي تشكيل ارتش ۲۰ميليوني بود.
▪ فاتح خرمشهر كه بود؟
ـ برخي‌ها به اشتباه به دنبال فاتح خرمشهر مي‌گردند در حالي كه فاتح خرمشهر ۷۰هزار بسيجي داوطلب بودند كه با ايمان و اعتقاد خود دشمن را زمين‌گير كردند، اما فاتح خرمشهر امام بودند كه البته ايشان هم گفتند كه خرمشهر را خدا آزاد كرد.
▪ شما از اعدام صدام به عنوان عامل اصلي آغاز جنگ ۸ساله چه احساسي داريد؟
ـ گرچه اعدام حق صدام بود، اما مي‌دانم كه او را براي نابودي شيعيان محاكمه كردند. همان طور كه مي‌دانيد در زمان اعدام صدام قرآن به دست وي دادند، يعني حتي از مرده آن هم عليه ما براي تفرقه افكني استفاده كردند، يعني آنها صدام را مسلمان معرفي كرده و سپس اعدامش كردند. به هر جهت اعدام صدام پرونده جنايات غربي‌ها را نمي‌تواند ببندد.
البته حركت رهبر معظم انقلاب نيز در نامگذاري امسال به نام اتحاد ملي و انسجام اسلامي بسيار هوشمندانه بود چرا كه در حالي كه آمريكا در عراق با تفرقه‌افكني سعي در جنگجو نشان دادن شيعيان دارد، رهبر معظم انقلاب شيعيان و سني‌ها را به وحدت دعوت مي‌كنند.
▪ شما يكي از فرماندهان ارشد سپاه بوديد كه همزمان با جنگ تحميلي در ليست ترور حزب بعث قرار داشتيد كه ظاهرا هم ارتش عراق فرد ديگري را به جاي شما دستگير كرده بود و قصد اعدام وي را داشت، به نظر مي‌رسد كه اين يكي از حاشيه‌هاي جذاب جنگ تحميلي باشد، لطفا توضيحاتي در اين زمينه بفرماييد؟
ـ در زمان ۸سال دفاع مقدس من هم به عنوان يك رزمنده در جبهه حضور داشتم كه از قافله شهدا جا ماندم و بيش از هرچيز اكنون دوست دارم كه خادم شهدا باشم.
سردار اگرچه اين پاسخ شما، ناشي از تواضع و فروتني شما است اما از شما تقاضا دارم كه در مورد ماجراي حضورتان در ليست ترور ارتش عراق و دستگيري فرد ديگري به جاي شما توضيحاتي بفرماييد.
موضوع تواضع نيست، همانطور كه مي‌دانيد، كشته شدن هريك از مسوولان سپاه در جنگ آرزوي حزب بعث و دشمنان كشورمان بود درعمليات رمضان هم راديو عراق اعلام كرد كه فرمانده لشكر ۳۰ زرهي سپاه اسير شده است. البته شبكه اول سيماي جمهوري اسلامي مصاحبه‌اي را با من ترتيب داد و من هم در آن مصابحه اعلام كردم كه در عراق و در منطقه‌اي كه توسط رزمندگان اسلام فتح شده حضور دارم، بعدهم متوجه شدم كه فرد ديگري را به جاي من اسير و مورد شكنجه قرار داده بودند. ارتش عراق پس از مدت زيادي متوجه شد كه فرد دستگير شده فتح‌الله جعفري نيست و هيچ ارتباطي هم با من ندارد.
ارتش عراق در زمان جنگ خبر دستگيري و اسارت برخي افراد را در تلويزيون خود با رها پخش كرد و پس از آنكه معلوم مي‌شد كه اشتباه كرده به اشتباه خود اعتراف نمي‌كرد و تنها به آزادي افراد دستگير شده بسنده مي‌كرد.
 
عليرضا باغاني
 
منبع : روزنامه دنياي اقتصاد

vista.ir/article/259843/ناگفته‌هايي-از-پرونده-اشغال-و-فتح-خرمشهر


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 46
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۸:۱۶:۲۹ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

فتح خرمشهر، لحظه اوج دفاع مقدس

 

 

فتح خرمشهر فتح خاك نيست، فتح ارزشهاي اسلامي است. خرمشهر شهر لاله هاي خونين است. خرمشهر را خدا آزاد كرد."

بيانات رهبر كبير انقلاب اسلامي، امام خميني (قدس سره

  

خيال خرمشهر كه كنار كارون آرام نشسته بود، هيچ صداي خمپاره اي نبود. نخلستان هايش صداي چرخ هاي تانك را تا آن روز نشنيده بود، تا شهريور ماه 59 كه خرمشهر، خونين شهر شد. پس از گذشت روزهاي تاريك و پر دود اسارت، در سوم خرداد 1361 شهر از اشغال درآمد. خرمشهر نخل هاي سوخته، نخل هاي بي سر...  

       

فتح خرمشهر (سوم خرداد 1361) در تاريخ جنگ ايران و عراق از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. خبر آزادي خرمشهر آن چنان شگفت‌آور بود كه در سراسر ميهن اسلامي ما مردم را به وجد آورد. با اعلام خبر فتح خرمشهر مردم ايران بسان خانواده‌اي بزرگ كه فرزند از دست رفته خود را باز يافته است اشكهاي شادي و شعف خود را نثار روح شهداي حماسه‌آفرين صحنه‌هاي شورانگيز اين نبرد كردند. براي پي بردن به عظمت اين نبرد حماسي كافي است بدانيم كه نيروهاي  متجاوز عراق پيش از نبرد سرنوشت ساز رزمندگان ما براي آزادي خرمشهر در اطلاعيه‌اي به نيروهاي خود دستور داده بودند كه دفاع از خرمشهر را به منزله دفاع از بصره، بغداد و تمام شهرهاي عراق محسوب دارند. همچنين تجهيزات و امكانات دفاعي دشمن در اين منطقه نشان مي‌داد كه عراق خرمشهر را به عنوان نماد پيروزي خود در جنگ به حساب آورده و قصد داشته است به هر قيمت،‌ اين شهر را در تصرف نيروهاي خويش نگهدارد.

هنگامي كه مرحله اول و دوم عمليات بيت‌المقدس به پايان رسيد و رزمندگان ما در اطراف خرمشهر مستقرشدند، راديوي رژيم بعثي، مي‌كوشيد در تبليغات كاذب خود، حضور نيروهاي عراق را در خرمشهر به رخ بكشد تا توجيهي براي ترميم روحيه نيروهاي شكست خورده و رو به هزيمت عراق باشد. فتح خرمشهر در زماني كمتر از 24 ساعت، موجب شد كه بخش قابل توجهي از نيروهاي مهاجم عراقي به اسارت نيروهاي جمهوري اسلامي ايران درآيند.

نبرد بزرگ، سرنوشت‌ساز و غرورآفرين بيت ‌المقدس كه براي رها سازي خرمشهر از سلطه‌ نيروهاي مهاجم عراقي انجام شد، از دهم ارديبهشت ماه تا چهارم خرداد ما 1360 به طول انجاميد. اين نبرد حماسي علاوه بر  پايان بخشيدن به 19 ماه اشغال بخشي از حساس‌ترين مناطق خوزستان و آزادسازي خرمشهر، ضربه‌اي سهمگين و كمرشكن به توان رزمي و جنگ طلبي‌هاي دشمن مهاجم وارد ساخت.

كوتاه سخن اينكه عمليات بيت‌المقدس به عنوان برجسته‌ترين عمليات پدآفندي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران در تاريخ نظامي 8 سال دفاع مقدس ثبت شده است.

اگر امروز در هر شهر و روستا به گلزار شهيدان گذر كنيم و تاريخ نقش بسته بر سنگرها را مرور كنيم، خواهيم ديد كه مجموعه شهيدان سوم خرداد 1360 الگويي كوچك از ملت مقاوم ايران است كه چونان سپهري  پر ستاره مي درخشد. شاديهاي به ياد ماندني خودجوش و سراسري پس از آزادسازي خرمشهر نيز برگ  ديگري از اين حماسه ملي بود و نشان داد كه مردم سراسر اقطار و بلاد ايران اعم از آن كه هرگز خرمشهر را به چشم ديده باشند يا نه چگونه از شنيدن خبر اين پيروزي ساعتها به دست افشاني و پايكوبي پرداختند وهزيمت دشمن اشغالگر را از خاك ميهن جشن گرفتند.

سوم خرداد يك حماسه ملي است؛ اگر حضور ملت در صحنه جبهه هاي دفاع نبود، نه حماسه آن پيروزي  تحقق مي يافت و نه حماسه حضور مردم در جشن پس از پيروزي. لذا به حق مي توان گفت پاسداشت فتح خرمشهر در گرو پاسداشت حضور مردمي در همه صحنه هاست.

 

بياد سوم خرداد سالروز حماسه هميشه تاريخ ايران ...آزادي خرمشهر

مسجد جامع خرمشهر، قلب شهر بود كه مي‌تپيد و تا بود مظهر ماندن و استقامت بود. مسجد جامع خرمشهر، مادري بود كه فرزندان خويش را زير بال و پر گرفته بود و در بي‌پناهي پناه داده بود و تا بود مظهر ماندن و استقامت بود و آنگاه نيز كه خرمشهر به اشغال متجاوزان در‌آمد و مدافعان ناگزير شدند كه به آن سوي شط خرمشهر كوچ كنند باز هم مسجد جامع، مظهر همه آن آرزوهايي بود كه جز در پازپس‌گيري شهر برآورده نمي‌شد. مسجد جامع، همه خرمشهر بود.

خرمشهر از همان آغاز، خونين‌شهر شده بود. خرمشهر خونين ‌شهر شده بود تا طلعت حقيقت از افق غربت و مظلوميت رزم‌آوران و بسيجيان غرقه در خون ظاهر شود. و مگر آن طلعت را جز از منظر اين آفاق مي‌توان نگريست؟ آنان در غربت جنگيدند و با مظلوميت به شهادت رسيدند و پيكرهاشان زير شني تانكهاي شيطان تكه تكه شد و به آب و باد و خاك و آتش پيوست. اما… راز خون آشكار شد. راز خون را جز شهدا درنمي‌يابند. گردش خون در رگهاي زندگي شيرين است اما ريختن آن در پاي محبوب، شيرين‌تر است؛ و نگو شيرين‌تر، بگو بسيار بسيار شيرين‌تر است.

راز خون در آنجاست كه همه حيات به خون وابسته است. اگر خون يعني همه حيات… و از ترك اين وابستگي دشوارتر هيچ نيست پس، بيشترين از آن كسي است كه دست به دشوارترين عمل بزند. راز خون در آنجاست كه محبوب خود را به كسي مي‌بخشد كه اين راز را دريابد. آن كس كه لذت اين سوختن را چشيد در اين ماندن و بودن جز ملالت و افسردگي هيچ نمي‌يابد.

آنان را كه از مرگ مي‌ترسند از كربلا مي‌رانند. مردان مرد، جنگاوران عرصه جهادند كه راه حقيقت وجود انسان را از ميان هاويه آتش جسته‌اند. آنان ترس را مغلوب كرده‌اند تا فتوت آشكار شود و راه فنا را به آنان بياموزد.

آنان را كه از مرگ مي‌ترسند از كربلا مي‌رانند. وقتي كه كار آن همه دشوار شد كه ماندن در خرمشهر معناي شهادت گرفت، هنگام آن بود كه شبي عاشورايي برپا شود و كربلائيان پاي در آزموني دشوار بگذارند…

كربلا مستقر عشاق است و شهيد سيد محمد علي جهان‌آرا چنين كرد تا جز شايستگان كسي در آن استقرار نيابد. شايستگان، آنانند كه قلبشان را عشق تا آنجا آكنده است كه ترس از مرگ، جايي براي ماندن ندارد. شايستگان جاودانند؛ حكمرانان جزاير سرسبز اقيانوس بي‌انتهاي نور نور كه پرتوي از آن همه كهكشانهاي آسمان دوم را روشني بخشيده است.

nahad.umz.ac.ir/blog/maresmat/5-22-411.html

 


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 37
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۸:۱۳:۴۴ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

 

 شرح كامل عمليات بيت المقدس

 

در حالي كه اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرين و مهم ترين برگ برنده اين كشور براي وادار ساختن ايران به شركت در هر گونه مذاكرات صلح تلقي مي شد، آزاد سازي اين شهر مي توانست سمبل تحميل اراده سياسي جمهوري اسلامي بر متجاوز و اثبات برتري نظامي اش باشد.

بر همين اساس، با توجه به اين كه منطقه عمومي غرب كارون آخرين منطقه مهمي بود كه هم چنان در اشغال عراق قرار داشت، از يك سو فرماندهان نظامي ايران براي انجام عمليات در اين منطقه اشتراك نظر داشتند، و از سوي ديگر عراق نيز كه طراحي عمليات آزادسازي خرمشهر را پس از عمليات فتح المبين قطعي و مسجل مي پنداشت، با در نظر گرفتن اهميت اين شهر و جايگاه آن در دفاع از بصره، به ضرورت حفظ اين منطقه معتقد بود. از اين رو، بلافاصله پس از اتمام عمليات فتح المبين، در حالي كه قواي ارتش عراق در منطقه عمومي خرمشهر تقويت مي شد، به تمام يگان هاي تحت امر قرارگاه مركزي كربلا دستور داده شد تا ضمن بازسازي و تجديد قوا، به شناسايي و طراحي عمليات بپردازند.

 

اهداف عمليات

مهم ترين اهدافي كه در اين عمليات دنبال مي شد، عبارت بودند از:

-         انهدام نيروي دشمن، حداقل بيش از دو لشكر.

-         آزاد سازي حدود 5400 كيلومتر مربع از خاك ايران؛ از جمله شهرهاي خرمشهر، هويزه و پادگان حميد.

-         خارج نمودن شهرهاي اهواز، حميديه و سوسنگرد از برد توپخانه دشمن.

-         تامين مرز بين المللي (حدفاصل پاسگاه طلائيه تا شلمچه).

-         آزادسازي جاده اهواز – خرمشهر و خارج شدن جاده اهواز – آبادان از برد توپخانه دشمن.

 

منطقه عمليات

منطقه عمومي عمليات بيت المقدس در ميان چهار مانع طبيعي محصور است، كه از شمال به رودخانه كرخه كور، از جنوب به رودخانه اروند، از شرق به رودخانه كارون و از غرب به هور الهويزه منتهي مي شود.

منطقه مزبور به جز جاده نسبتا مرتفع اهواز – خرمشهر، فاقد هر گونه عارضه مهم براي پدافند است. همين امر موجب شد تا زمين منطقه – به دليل مسطح بودن – براي مانور زرهي مناسب، و براي حركت نيروهاي پياده – به دليل در ديد و تير قرار داشتن – نامناسب باشد. نقاط حساس و استراتژيك منطقه شامل بندر و شهر خرمشهر، پادگان حميد، جفير، جاده آسفالت اهواز –  خرمشهر، شهر هويزه و رودخانه هاي كارون،  كرخه كور و اروند  بود.

 

استعداد دشمن

تا قبل از آغاز عمليات بيت المقدس، استعداد نيروهاي دشمن به ترتيب زير بود:

-         لشكر 6 زرهي؛ از جنوب رودخانه كرخه تا هويزه.

-         لشكر 5 مكانيزه؛ از غرب اهواز تا روستاي سيد عبود.

-         لشكر 11 پياده از سيد عبود تا خرمشهر –  تيپ هاي 22، 48، 44 مامور حفاظت از خرمشهر بودند.

-         لشكر 3 زرهي در شمال خرمشهر.

با شروع عمليات نيز يگان هاي ديگري از ارتش عراق به منطقه اعزام شدند كه در مجموع تمامي يگان هايي كه در منطقه درگيري حضور يافتند، عبارت بودند از:

-         لشكر 5 مكانيزه؛ شامل: تيپ هاي 26 و 55 زرهي و تيپ هاي 15 و 20 مكانيزه.

-         لشكر 6 زرهي؛ شامل: تيپ هاي 16 و 30 زرهي و تيپ  25 مكانيزه .

-         لشكر 3 زرهي؛ شامل: تيپ هاي 6،12 و 53 زرهي و تيپ 8 مكانيزه .

-         لشكر 9 زرهي؛ شامل: تيپ هاي 35 و 43 زرهي و تيپ 14 مكانيزه .

-         لشكر 10 زرهي؛ شامل: تيپ هاي 17 زرهي و 24 مكانيزه .

-         لشكر 11 پياده؛ شامل: سه تيپ سازمان 44، 48 و 49 پياده و سه تيپ تحت امر 45 ، 113 و 22 پياده.

-         لشكر 12 زرهي؛ شامل: تيپ هاي 46 مكانيزه و 37 زرهي.

-         لشكر 7 پياده؛ شامل: تيپ هاي 19 و 39 پياده.

-         تيپ مستقل 10 زرهي.

-         تيپ هاي مستقل 109، 419، 416، 90، 417، 601، 602، 605، 606، 409، 238 و 501 پياده.

-         تيپ هاي 31، 32 و 33 نيروي مخصوص.

-         تيپ هاي 9، 10 و 20 گارد مرزي.

-         تعداد 30 گروهان كماندو.

-         تعداد 10 قاطع جيش الشعبي (هر قاطع 450 نفر).

-         گردان تانك مستقل سيف سعد.

-         گردان هاي شناسايي حطين، صلاح الدين، حنين.

-         توپخانه دشمن نيز از 530 قبضه توپ در انواع مختلف تشكيل شده بود كه به طور تقريبي عبارت بود از 30 گردان.

 

طرح عمليات

در طراحي عمليات، تهاجم از طريق عبور از رودخانه كارون و پيشروي به سوي مرز بين المللي و سپس آزادسازي شهر خرمشهر مد نظر قرار گرفته و چنين استدلال مي شود كه حمله به جناح دشمن، كه عمدتا به سمت شمال آرايش گرفته بود، عامل موفقيت عمليات است.

هم چنين، شكستن خطوط اوليه دشمن و عبور از رودخانه و گرفتن سرپل در غرب كارون تا جاده آسفالته اهواز – خرمشهر به عنوان اهداف مرحله اول و ادامه پيشروي به سمت مرز و تامين خرمشهر به عنوان اهداف مرحله دوم تعيين شدند.

بر همين اساس، محورهاي عملياتي هر يك از قرارگاه ها به ترتيب زير مقرر گرديد:

1-     محور شمالي؛ قرارگاه قدس (با عبور از رودخانه كرخه).

2-     محور مياني؛ قرارگاه فتح (با عبور از رودخانه كارون و پيشروي به سمت جاده اهواز – خرمشهر).

3-     محور جنوبي؛ قرارگاه نصر (با عبور از كارون و پيشروي به سمت خرمشهر). 

 

شرح عمليات

سرانجام عمليات بيت المقدس در 30 دقيقه بامداد روز 10 ارديبهشت 1361 با قرائت رمز عمليات بسم الله الرحمن الرحيم . بسم الله القاسم الجبارين، يا علي ابن ابي طالب از سوي فرماندهي آغاز شد.

شهيد آيت الله صدوقي و آيت الله مشكيني نيز كه در كنار فرماندهان سپاه و ارتش در قرارگاه كربلا حضور داشتند، هر يك به طور جداگانه، پيام هايي را به وسيله بي سيم خطاب به رزمندگان اسلام قرائت كردند.

عمليات بيت المقدس را به چهار دوره زماني به شرح زير مي توان تقسيم كرد:

مرحله اول : در محور قرارگاه قدس (شمال كرخه كور) به دليل هوشياري دشمن و وجود استحكامات متعدد، پيشروي نيروها به سختي امكان پذير بود و در اين ميان تنها تيپ هاي 43 بيت المقدس و 41 ثارالله موفق شدند از مواضع دشمن عبور كرده و منطقه اي در جنوب رودخانه كرخه كور را به عنوان سرپل تصرف كنند. عدم پوشش جناحين اين يگان ها باعث شده بود كه فشار شديد دشمن برآن ها وارد شود.

در محور قرارگاه فتح، يگان هاي خودي ضمن عبور از رودخانه به سرعت خود را به جاده اهواز – خرمشهر رسانده و به ايجاد استحكامات و جلوگيري از نقل و انتقالات و تحركات دشمن در جاده مذكور پرداختند.

در محور قرارگاه نصر، به دليل تاخير در حركت و وجود با تلاق در كنار جاده اهواز – خرمشهر و هم چنين تمركز دشمن در شمال خرمشهر، نيروهاي اين قرارگاه نتوانستند به اهداف مورد نظر دست يافته و با قرارگاه فتح الحاق كنند.

الحاق كامل قرارگاه نصر با قرارگاه فتح و هم چنين تصرف اهداف مرحله اول قرارگاه قدس در دستور كار عمليات شب دوم قرار گرفت كه با انجام آن تا حدودي اهداف مورد نظر محقق شد، ليكن برخي رخنه ها همچنان باقي بود تا اين كه سرانجام پس از 5 روز، جاده اهواز – خرمشهر از كيلومتر 68 تا كيلومتر 103 تثبيت و كليه رخنه ها ترميم شد.

مرحله دوم: در اين مرحله آزاد سازي خرمشهر از دستور كار عمليات خارج و تصميم گرفته شد كه قرارگاه هاي فتح و نصر از جاده اهواز – خرمشهر به سمت مرز پيشروي كنند و قرارگاه قدس نيز ماموريت يافت تا به صورت محدود براي تصرف سرپل در جنوب كرخه كور اقدام نمايد و سپس آن را گسترش دهد.

عمليات در اين مرحله در ساعت 22:30 روز 16/2/1361 آغاز شد. نيروهاي قرارگاه فتح در همان ساعات اوليه به جاده مرزي رسيدند. يگان هاي قرارگاه نصر نيز با اندكي تاخير و تحمل فشارهاي دشمن، به مرز رسيده و با قرارگاه فتح الحاق كردند.

دشمن با مشاهده جهت پيشروي نيروهاي ايران به طرف مرز، لشكر هاي 5 و 6 خود را به عقب كشاند. به نظر مي رسيد اين عقب نشيني با دو هدف انجام شده باشد: يكي جلوگيري از محاصره و انهدام اين لشكرها،  و ديگري تقويت هر چه بيشتر خطوط پدافندي بصره و خرمشهر.

در پي اين عقب نشيني كه از ساعات اوليه روز 18/2/1361 آغاز شده بود، نيروهاي قرارگاه قدس ضمن تعقيب نيروهاي دشمن، تعدادي از آن ها را كه از قافله عقب مانده بودند، به اسارت خود درآوردند و در نتيجه جاده اهواز – خرمشهر (تا انتهاي جنوب منطقه اي كه توسط قرارگاه نصر به عنوان سرپل تصرف شده بود) و نيز مناطقي همچون جفير، پادگان حميد و هويزه آزاد شدند.

مرحله سوم: در اين مرحله، قرارگاه نصر ماموريت يافت تا حركت خود را به سمت خرمشهر آغاز نمايد. نيروهاي عمل كننده كه متشكل از چهار تيپ مستقل سپاه پاسداران و دو تيپ ارتش بودند، در آخرين ساعات روز 19/2/1361 عمليات خود را آغاز كردند؛ اما به دليل هوشياري دشمن و تمركز نيرو در خطوط  پدافندي اش، نيروهاي خودي در انجام ماموريت خود توفيق نيافتند. تكرار اين عمليات در روز بعد نيز به شكست انجاميد. به همين خاطر تصميم گرفته شد تا براي انجام عمليات نهايي فرصت بيشتري به يگان ها داده شود. هم چنين مقرر شد دو تيپ المهدي (عج) و امام سجاد (ع) از قرارگاه فجر نيز در حركت بعدي استفاده شود.

 

مرحله چهارم عمليات از 1 تا 4 خرداد 1361:

سرانجام  در ساعت 22:30 اول خرداد 1361 تلاش براي آزادي سازي خرمشهر با رمز «بسم الله القاسم الجبارين يا محمد بن عبدالله (ع)» آغاز شد در برابر تك سريع و غافلگيرانه، نيروهاي عراقي دچار وحشت وسرگرداني شديد شدند و نتوانستند واكنش مهمي از خود نشان دهند و ارتباط يگان هاي دشمن با يكديگر قطع شد. فرار افسران و درجه داران و سربازان عراقي از منطقه خرمشهر گوياي از هم پاشيدگي سازمان يگان هاي دشمن بود.

در روز دوم خرداد نتيجه پيكار بسيار درخشان بود و قرارگاه كربلا به هدف خود كه احاطه كامل خرمشهر بود، رسيد. تعداد اسراي عراقي در اين روز از 2830 نفر تجاوز كرد و يگان هايي از دشمن كه در منطقه بين نهر عرايض و شلمچه مستقر بودند، به ميزان زياد منهدم شدند.

به وجود حضور گسترده هواپيماهاي عراقي در آسمان منطقه، عقابان تيزپرواز نيروي هوايي ارتش در پشتيباني از يكان هاي رزمنده، در صحنه عمليات بيت المقدس حضوري فعال داشتند و با بمباران پل شناور عراقي ها بر روي اروند رود و مناطق تجمع آنان در آن سوي رودخانه، نقش ارزنده اي در آزاد سازي خرمشهر ايفا كردند.

در اواخر روز دوم خرداد، قرارگاه كربلا پس از بررسي آخرين وضعيت، تصميم گرفت تا نيروها با ورود به شهر، آنرا از لوث وجود نيروهاي عراقي پاك گردانند. و در سه بامداد روز سوم خرداد واحدهايي از رزمندگان ايران به آن سوي رودخانه وارد شدند.

از طرف ديگر جمعي از نيروهاي عراقي با استفاده از تاريكي شب و قايق اقدام به فرار كردند كه تعدادي از اين قايق ها توسط تكاوران نيروي دريايي هدف قرار گرفت و سرنشينان آن ها غرق شدند.

نيروهاي عراقي از ساعت سه و پنجاه دقيقه بامداد تا نيم بعد ازظهر روز سوم خرداد از سمت شلمچه 3 بار اقدام به پاتك كردند و تلاش نمودند تا از طريق جاده شلمچه – خرمشهر حلقه محاصره خرمشهر را بشكنند، اما هر بار با پايداري و مقاومت دلاورانه رزمندگان ايراني مواجه شدند و با دادن خساراتي عقب نشيني كردند.

در ساعت 11 صبح روز سوم خرداد در حالي كه درگيري شديدي بين قواي ايراني و نيروهاي عراقي در شمال نهر خين جريان داشت و دشمن در فكر شكستن حلقه محاصره خرمشهر بود، رزمندگان ايراني از جناح غرب و خيابان كشتارگاه وارد شهر شدند. ناحيه گمرك خرمشهر در كنار اروند اندكي مقاومت كرد كه آن هم به سرعت در هم شكسته شد.

 در ساعت 12 قواي ايران از سمت شمال و شرق وارد شهر شدند و نيروهاي متجاوز بعثي كه 24 ساعت در محاصره كامل قرار داشتند، راهي جز اسارت يا فرار و يا كشته شدن نداشتند. بدين جهت واحدهاي عراقي گروه گروه به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.

در ساعت 2 بعد از ظهر، خرمشهر به طور كامل آزاد شد و پرچم پر افتخار جمهوري اسلامي ايران برفراز «مسجد جامع» و پل تخريب شده خرمشهر به اهتزاز درآمد.

بدين ترتيب اين شهر مقاوم كه پس از 35 روز پايداري و مقاومت در 4 آبان 1359 به اشغال دشمن درآمده بود، پس از 578 روز (19 ماه) اسارت، بار ديگر به آغوش گرم ميهن اسلامي بازگشت و پيكره پاك آن از لوث وجود متجاوزان تطهير گرديد.

رزمندگان اسلام در اولين اقدام خود پس از آزاد سازي شهر، نماز شكر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه كردند. خبر آزاد سازي خرمشهر به سرعت در همه جا طنين افكند و ملت ايران اسلامي را كه مدت ها در آرزوي شنيدن چنين خبر مسرت بخشي بودند، غرق در شادي و سرور كرد. مردم به خيابان ها ريختند و با پخش شيريني به جشن و شادي پرداختند. در پايان آن روز امت شهيد پرور ايران با حضور در مساجد، نماز شكر به جاي آورده و با فرا رسيدن شب به يمن پيروزي حق بر باطل بر پشت بام ها نداي الله اكبر سردادند.

 

نتايج

-     طي عمليات بيت المقدس 5038 كيلومتر مربع از اراضي اشغال شده از جمله شهرهاي خرمشهر و هويزه و نيز پادگان حميد و جاده اهواز – خرمشهر آزاد شدند. علاوه بر اين شهرهاي اهواز، حميديه و سوسنگرد از تيررس توپخانه دشمن خارج گرديدند. هم چنين 180 كيلومتر از خط مرزي تامين شد.

-         با فتح خرمشهر، برتري نظامي ايران بر عراق مورد تاييد كارشناسان و تحليل گران نظامي قرار گرفت.

-         فتح خرمشهر موجب انفعال ارتش عراق شد؛ به گونه اي كه نظاميان عراقي تا مدت زيادي نتوانستند از لاك دفاعي خارج شوند.

-         عمليات بيت المقدس موجب شد تا كشورهاي عرب منطقه به تقويت مالي و نظامي عراق مبادرت ورزند.

-         طي اين عمليات حدود نوزده هزار تن از نيروهاي دشمن به اسارت درآمده و بالغ بر شانزده هزار تن كشته و زخمي شدند.

 

ميزان انهدام يگان هاي دشمن

لشگر 3 زرهي و لشگرهاي 11 و 15 پياده: 80 درصد.

لشگرهاي 9 و 10 زرهي: 50 درصد.

لشگر 7 پياده: 40 درصد.

لشگر 5 مكانيزه و لشگرهاي 6 و 12 زرهي: 20 درصد.

تيپ هاي 9، 10 و 20 گارد مرزي: 100 درصد.

تيپ 109 پياده: 60 درصد.

تيپ هاي 601، 602، 416، 419 پياده: 50 درصد.

تيپ هاي 31، 32 و 33 نيروهاي مخصوص به ميزان زياد.

 

عمليات بيت المقدس در نگاه رسانه هاي جهان

نگاهي به اخبار و گزارش هاي منعكس شده از خبرگزاري ها، شبكه هاي مختلف تلويزيوني مطبوعات معتبر جهان درباره عمليات بيت المقدس و آزادسازي خرمشهر نشان مي دهد با وجود نگاه جانبدارانه و جهت دار در ارسال اخبار و اطلاعات يوميه در اين باره جملگي اين رسانه ها زبان اعتراف گشوده و با بهت و حيرت به شكست نيروهاي عراقي در اين عمليات اذعان كرده اند مطلب ذيل كه با تلاش روابط عمومي سازمان حفظ نشر آثار و ارزش هاي دفاع مقدس سپاه پاسداران تهيه شده نگاهي دارد به اخبار و مواضع رسانه هاي جهان پس از آزادسازي خرمشهر.
عمليات پيروز بيت المقدس كه منجر به آزادسازي خرمشهر پس از ۵۷۵ روزگرديد، ضربه اساسي و تعيين كننده اي بر پيكر دشمن وارد ساخت و تمامي معادلات، و ذهنيت هايي را كه درمورد توانايي و قابليت هاي نظامي ايران وجود داشت، تغيير داد. بسياري از كارشناسان نظامي تحليل گران رسانه هاي خارجي، در برابر سرعت عمل و ويژگي هاي عملياتي نيروهاي ايراني به هنگام فتح خرمشهر، غافلگير، مبهوت و شگفت زده شدند.
راديو دولتي انگليس كه در شامگاه نهم ارديبهشت ۱۳۶۱ اعلام مي كرد: «چنانچه ايرانيان درصدد بازپس گرفتن خرمشهر برآيند، سخت ترين» گردو «را براي شكستن برگزيده اند.» سرانجام ناچار شد سكوت خود را بكشند و طي گفتاري در روز پنجم خرداد ماه سال ۶۱ يعني دو روز پس از آزادسازي خرمشهر توسط رزمندگان اسلام حيرت زده اعلام كند: «از زماني كه خبرنگاران غربي از نيروهاي عراقي در خرمشهر ديدن كرده و از روحيه خوب آنها گزارش داده اند، بيش از سه يا چهار روز نمي گذرد كه ناگهان همه شهر از دست عراقي ها بيرون كشيده شد.»
در ساعت ۱۰:۵۵ دقيقه بامداد چهارشنبه، چهارم خرداد ۶۱ خبرگزاري هاي بين المللي، در گزارش هايي كه با عنوان «بسيار مهم» از بغداد به سراسر جهان مخابره كرد براي نخستين بار ضمن استناد به بيانيه نظامي بغداد اعلام داشتند كه عراق «تلويحا به شكست خود اعتراف كرده است. به نوشته وزير خارجه وقت جمهوري اسلامي ايران، خبرگزاري رسمي عراق _ آي.ان. ۱ _ طي يك اطلاعيه كوتاه ضمن آن كه از خرمشهر با عنوان» بندر خرمشهر «نام برد، اعلام كرد: سخنگوي ارتش عراق اعلام كرده است بندر خرمشهر را ترك كرده و تا مرزهاي بين المللي عقب نشيني كرده اند. اين خبرگزاري افزود كه عقب نشيني نيروهاي عراقي، از روز يكشنبه اول خرداد ۱۳۶۱ آغاز شده است.»
همين اطلاعيه تلكس بين المللي خبرگزاري عراق، عصر روز چهارم خرداد ۱۳۶۱ به صورت ديگري از سوي راديو صوت الجماهير بغداد به اطلاع افكار عمومي عراق رسانده شد: «يك سخنگوي ارتش عراق اعلام كرده است كه نيروهاي پيروزمند قادسيه صدام پس از آن كه تمامي حمله هاي قواي دشمن منحوس و نژادپرست فارس را در مناطق الخفاجيه (سوسنگرد) و الاهواز (اهواز) با اقتدار كامل دفع كردند... صبح روز ۲۴/۵/۱۹۸۲ (۳/۳/۱۳۶۱) در يك جابه جايي تحسين برانگيز، عقب نشيني تاكتيكي(!) خود را از جبهه معمره (خرمشهر) با موفقيت كامل انجام داده اند.
اين دعاوي درست در شرايطي از راديوي دولتي بغداد پخش مي شد كه خبرگزاري آمريكايي» يونايتدپرس «در ساعت بيست وچهار و بيست ودو دقيقه همان روز، در گزارش ارسالي خود از بيروت، سربازان عراقي را در حال فرار توصيف كرده و نوشت:» ... سربازان در حال فرار عراق، سرگرم گريختن از خرمشهر و مناطق اشغالي هستند «. پس از پخش گزارش هاي مستند و خبري و تصاوير تهيه شده از جبهه خرمشهر توسط رسانه هاي ايران و خارجي كه در آنها شكست نيروهاي عراقي در قالب صفوف هزاران نفره اسرا و انبوه ادوات و تجهيزات منهدم شده يا به غنيمت درآمده دشمن، به گوياترين وجهي به نمايش درآمد، ديگر حتي كشورهاي جنوب خليج فارس نيز كه همواره از صدام حمايت مي كردند، اكنون به واهي بودن دعاوي حكام بغداد اذعان داشتند. از طرف ديگر رژيم عراق براي فريب افكار عمومي و سرپوش گذاشتن بر شكست هاي بيت المقدس، اقدام به اعطاي» مدال شجاعت «،» نشان لياقت «و نشان» رافدين «به تعدادي از فرماندهان خود كرد. راديو دولتي صداي امريكا پس از پنج شبانه روز سكوت و امتناع از انعكاس خبر فتح خرمشهر توسط نيروهاي ايران، سرانجام در» گزارش ويژه «هشتم خرداد ماه سال ۱۳۶۱ خود مي گويد:» با وجود مشكلات تداركاتي، ناآرامي هاي ناشي از انقلاب و كاهش تدريجي قدرت عمليات نيروهاي هوايي ايران، ماشين نظامي ايران به گونه اي اعجاب آور عمل كرد.
روزنامه  گاردين چاپ انگلستان درباره سقوط فتح خرمشهر مي نويسد: «سقوط خرمشهر يعني سقوط آخرين و مهم ترين افتخار جنگي عراق كه ايراني ها با بازپس گرفتن آن، اين برگ برنده را كه به وسيله آن عراق مي كوشيد ايران را به پاي ميز مذاكره بكشاند، از دست بغداد ربودند.»
همچنين وزير امور خارجه آمريكا «الكساندر هيگ» رسما در شوراي امور خاورميانه وزارت خارجه شان مي گويد: «پيروزي هاي اخير ايران در جنگ با عراق براي آمريكا نگران كننده است و منافع غرب خصوصا آمريكا را در منطقه به خطر انداخته است.»

www.aviny.com/occasion/enghelab_jang/3khordad/83/beitolmoghaddas/beitolmoghaddas.aspx


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 15
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۸:۱۰:۳۶ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

*راسخون*ناگفته هاى فتح خرمشهر
ناگفته هاى فتح خرمشهر

 

ناگفته هاى فتح خرمشهر در گفتگو با سرلشگرپاسدارغلامعلى رشيد

پيش از انقلاب در صف مبارزان مسلح گلوله و باروت را تجربه كرد، پس بى جهت نبود كه در سال ۱۳۵۹ و در آيينه ۲۵سالگى جانشين فرماندهى و چندى بعد فرمانده عمليات جنوب شد. بى سيم چى ها و گردونه بى سيم ها، عمليات طريق القدس را با صداى او به خاطر مى آورند، آنگاه كه حنجره اش از رمز «يا حسين(ع)» پر و خالى مى شد. عمليات بيت المقدس و فتح خرمشهر ، ثمره انديشه سه آهنين مرد بود. شهيد حسن باقرى فرمانده قرارگاه نصر، رحيم صفوى فرمانده قرارگاه فجر و غلامعلى رشيد فرمانده قرارگاه فتح.طراحى مؤثر عملياتهاى والفجر،۸ كربلاى،۵ والفجر۱۰ و… نشان هاى جاويدى است بردوش اين سردار بى نشان و امروز و در آستانه سالگشت فتح خرمشهر، سرلشگر غلامعلى رشيدجانشين ستاد كل نيروهاى مسلح رو در روى شماست.
قبل از آن كه بخواهيم درباره چگونگى عمليات فتح خرمشهر صحبت كنيم، بعضى اوقات ابهاماتى مطرح مى شود و به توانمندى و حضور نيروهاى جوان در عرصه فرماندهى دفاع مقدس به ديده ترديد نگاه مى شود. از آنجايى كه جنابعالى يكى از همين ژنرالهاى جوان محسوب مى شويد، در اين باره توضيح دهيد؟
يكى از ويژگى هاى عصر انقلاب اسلامى و رهبرى امام خمينى(ره) وجود چهره هاى جوان خصوصاً در عرصه هاى دفاعى ـ امنيتى است كه قهرمانان ملى شمرده مى شوند. خداوند بزرگ به ايران اسلامى همواره اين لطف خفيه را داشته است كه به اين كشور، چهره هاى درخشانى بخشيده است كه غالباً در جوانى منشأ تحول بوده اند؛ افرادى همچون سهروردى فيلسوف بزرگ شرق و عالم اسلام و صاحب حكمت اشراق، ابن سينا كه غالب آثار او در جوانى تصنيف شده است، ملاصدرا، شهيد مطهرى، دكتر شريعتى و از همه مهمتر حضرت امام (ره) كه اعجوبه قرن بود و در جوانى آثار اعجاب انگيزى نگاشته است.
در دوران پيروزى انقلاب اسلامى كه امام(ره) در آستانه هشتاد سالگى بودند، اعتماد بى نظيرى به جوانان داشتند و جوانى ۲۷ساله به نام محسن رضايى را به فرماندهى سپاه يكصد هزار نفرى منصوب كردند. اين فرمانده جوان، با ده سال تجربه قبل و بعد از انقلاب، سپاه را در اندك زمانى با درايت و شجاعت چنان فرماندهى كرد كه ارتش دشمن را با وجود ژنرالهاى مسن بارها شكست داد. چرا برخى از دوستان از اين كه اين نيروهاى جوان، ژنرالها يا سرداران و اميران جوان ناميده مى شوند، اظهار تعجب مى كنند و آشفته مى شوند؟ حقيقت اين است كه همين فرماندهان جوان (خواه سپاهى و خواه ارتشى)بودند كه جرأت سنت شكنى و ابتكار و خلاقيت و طرد تفكرات وارداتى آمريكايى را داشتند.شهيد صياد نيز يك افسر جوان بود و در ۳۶سالگى فرمانده نيروى زمينى بود و اميرحسنى سعدى نيز در زمان جنگ و در سمت فرماندهى لشگر يك افسر جوان بود. چرا مى خواهيم اين حقيقت را انكار كنيم؟ برادران ارتشى هم همين اعتقاد را دارند كه اوج پيروزى رزمندگان اسلام با روى كار آمدن فرماندهان جوان و انقلابى از سال دوم جنگ در رأس سپاه و يگانهاى ارتش تحقق يافت.
در آستانه سوم خرداد و سالروز عمليات بيت المقدس قرارداريم، تحليل شما از اين عمليات چيست و آيا شيوه مديريت فتح خرمشهر مى تواند مشكل گشاى معضلات كشور باشد؟
فتح خرمشهر در روند تحولات جنگ تحميلى، نمادو مظهر مقاومت سرسختانه ملت ايران و پيروزى بردشمن متجاوز عراقى است. خرمشهر با مقاومت به آزادى رسيد و به يك حماسه فرازمانى و فرامكانى بدل شد. ما براساس الگوى مقاومت در خرمشهر ، جنگ جديدى را با دشمن پى ريزى كرديم و با اعتماد به نقش حاصل از آن در عرصه هاى سياسى ـ اجتماعى و امنيتى وارد عمل شديم. رزمندگان شجاع ما با مقاومت درخرمشهر، جنگ تحميلى را به شكست تحميلى براى دشمن تبديل كردند. فتح خرمشهر بيانگر يك دكترين و استراتژى نظامى جديد و آغاز گر روش جديد در مديريت كشور در عرصه دفاعى ـ امنيتى بود كه بايد آن را شناخت و به عنوان يك الگوى موفق، در حل معضلات اساسى كشور مخصوصاً در بحرانها از آن استفاده كرد. به عنوان مثال شهيد حسن باقرى كه جوانى ۲۵ساله بود و فرماندهى عمليات جنوب را برعهده داشت.
از نقش شهيد باقرى در طرح ريزى عمليات فتح خرمشهر بگوييد؟
شهيد حسن باقرى يكى از فرماندهان جوان پرورش يافته در مكتب امام خمينى(ره) بود و شايستگى هاى اخلاقى بى نظير و انديشه دفاعى والايى داشت كه در حيات كوتاه اما پربركتش در دفاع مقدس منشأ تحولات بزرگى در سازمان رزم سپاه و ايجاد و توسعه اطلاعات و عمليات رزمى سپاه بود.
شهيد باقرى يك سال تمام روى زمين و دشمن كار مستمر كرده بود و اساساً بنيانگذار اطلاعات رزمى سپاه بود و زمين و دشمن را به خوبى مى شناخت از اين رو، يكى از بهترين نظريه پردازان و طراحان عملياتها بود. شهيد باقرى از سال دوم جنگ نيز در هريك از سه عمليات قبلى ثامن الائمه، طريق القدس و فتح المبين، شخصاً مسؤوليت فرماندهى در قرارگاههاى مشترك را برعهده داشت. وى در عمليات فتح المبين به عنوان فرمانده قرارگاه نصرازسوى سپاه، بيشترين سهم را در دستيابى به اهداف مهم و استراتژيك در كل منطقه غرب كرخه داشت.
برادر محسن رضايى ـ فرمانده سابق كل سپاه ـ بارها در خاطرات و كلاسهاى درس تجزيه و تحليل جنگ گفته است: «شهيد حسن باقرى را كه يكى از سه نفر عضو اصلى گروه طرح ريزى سپاه بود، به دليل شناخت زمين و دشمن، قبل از عمليات فتح المبين به سراغ منطقه عملياتى بيت المقدس در حاشيه شرق كارون فرستادم و با توجه به مباحث قبلى، به هنگام مقدمات طرح ريزى، به او دستور دادم مسأله عبور از رودخانه كارون را با هدف رسيدن و تصرف جاده اهواز ـ خرمشهر عميقاً بررسى كند و متكى بر اطلاعات شهيد باقرى از زمين و نحوه استقرار دشمن بين رودخانه، اين راهكار را تنظيم كند.» به هر حال شهيد حسن باقرى اقدام به اين كار مى كند و با توجه به اين كه قبلاً در اين زمينه بحثى صورت گرفته بود و شهيد باقرى به همراه اينجانب بررسى هايى انجام داده بود، كاملاً آمادگى تعقيب امر در ابعادوسيع وجود داشت. مسأله قبلى اين بود كه عده اى از فرماندهان سپاه، پيش از عمليات فتح المبين اعتقاد داشتند به منظور اغفال دشمن و انجام يك عمليات فريب در جنوب دارخوين، بايد نيرويى از رودخانه كارون عبور كند و سرپل كوچكى در اين قسمت تصرف شود تا دشمن نگران و سردرگم گردد و عمليات فتح المبين با موفقيت به انجام برسد. بنابراين شهيد باقرى كه بارها به همراه اينجانب و يا برادر رحيم صفوى به منطقه دارخوين و آبادان و نزد فرماندهان آن مناطق رفته بود و دشمن و مناطق شرق و غرب كارون را دقيقاً مى شناخت، مطابق دستور سردار رضايى اقدام به اين كار كرد و بررسى هاى انجام شده توسط شهيد حسن باقرى به منظور عبور از كارون و طرح آن در گروه طرح ريزى سپاه، به ويژه پس از اتمام عمليات فتح المبين، اعتقاد و اعتماد بقيه فرماندهان سپاه را مبنى بر استفاده از اين راهكار، محكم تر كرد.
نظر فرمانده وقت سپاه در تعيين محور عملياتى چه بود؟
سردار رضايى اعتقاد داشت كه زمين جنوب غرب اهواز و غرب كارون كه در اشغال دشمن است، قلبى دارد كه آن قلب منطقه حياتى دشمن است و چنانچه ما به آن قاطعانه دست پيدا كنيم، ابتكار عمل در اختيار ما قرار مى گيرد و دشمن به انفعال و ترديد جدى مى افتد و به ناچار شكست را مى پذيرد.
منطقه اى كه مورد نظر آقا محسن بود، زمينى بود كه جاده اهواز ـ خرمشهر، حد شرقى آن و مرز، حد غربى آن و بين كوشك وايستگاه حسينيه، حد شمالى و جنوبى آن بود. ايشان اصرار داشت اين زمين با تصرف سرپل وسيع و بزرگ قابل دستيابى است و تأكيد مى كرد بلافاصله پس از رسيدن به جاده اهواز ـ خرمشهر بايد خيز دوم ما به سوى مرز باشد.
نظر سپاه درباره ساير راهكارهاى عملياتى چه بود؟
سپاه هيچ وقت نسبت به راهكار ديگرى كه از سوى برخى فرماندهان نظامى پيشنهاد مى شد موافق نبود (راهكار تك از شمال به جنوب از جبهه رودخانه كرخه كور به سمت جفير و ادامه تك به سوى خرمشهر) زيرا آن را يك راهكار شناخته شده كلاسيك مى دانست كه دشمن انتظار آن را داشت و درواقع يك بار نيز در دوران فرماندهى بنى صدر در ۱۵ دى ماه ۱۳۵۹ اين كار عملى شده بود و با عدم موفقيت روبرو شد و لشكر زرهى عمل كننده متحمل تلفات و خسارات سنگين شد.
اولين جرقه عمليات از چه زمانى زده شد؟
تا آنجايى كه اينجانب به خاطر دارم بلافاصله پس از اتمام عمليات فتح المبين در ۶۱‎/۱‎/۱۰ اولين جلسه بررسى راهكارها در قرارگاه مشترك عملياتى سپاه و ارتش تشكيل شد كه سپاه راهكار عبور از رودخانه را پيشنهاد داد و از آن دفاع كرد. به هرحال پس از شناسايى ساير فرماندهان در نشست هاى بعدى اين راهكار به عنوان تلاش اصلى مورد تصويب فرماندهى مشترك قرارگاه كربلا (شهيد صياد و سردار رضايى) قرار گرفت و راهكار حمله از جبهه كرخه كور به عنوان تلاش پشتيبانى يا فرعى به تصويب رسيد و نيروها و لشكرها براى اجراى هر كدام از دو تلاش اصلى وفرعى انتخاب شدند.
فرماندهى رده هاى عمل كننده به چه كسانى سپرده شد؟
شهيد حسن باقرى به عنوان فرمانده نصر و اينجانب به عنوان فرمانده قرارگاه فتح از سوى سپاه انتخاب شديم. همتاى نظامى من، شهيد امير منفرد نياكى بود. به اعتقاد اينجانب عليرغم اين كه قرارگاه فتح در مركز سرپل به سوى جاده و مرز بايستى تك مى كرد اما قرارگاه نصر بعد از رسيدن به جاده در معرض خطر بيشترى قرار مى گرفت.
چون قرار بود قرارگاه نصر در پهلوى چپ سرپل، به سوى خرمشهر و شلمچه تك را ادامه دهد و ورود نيروهاى خودى به خرمشهر و شلمچه در حقيقت پاگذاشتن به منطقه بحرانى بود و دشمن شكست نيروهاى خود را در اين دو منطقه نمى توانست تحمل كند لذا پيش بينى مى شد دشمن با هر آنچه كه در توان دارد به قرارگاه نصر فشار بياورد.
شهيد حسن باقرى با همتاى نظامى خود اميرحسنى سعدى كه در عمليات فتح المبين نيزبا همديگر بر يگان هاى متعددى فرماندهى كرده بودند، مسؤوليت بخشى از تأمين سرپل را (پهلوى چپ) عهده دار شدند. اينجانب شخصاً نسبت به توانايى اين دو برادر در انجام اين مأموريت اطمينان داشتم. البته شناخت من نسبت به شهيد باقرى بيشتر بود و قدرت فرماندهى و هدايت او را در عمليات هاى گذشته ديده بودم.
چه يگان هايى تحت امر قرارگاه نصر در عمليات حضور داشتند؟
يگان هاى سپاهى به فرماندهى شهيد حسن باقرى عبارت بودند از تيپ ۷ وليعصر (عج)، تيپ ۲۷ حضرت رسول (ص)، تيپ ۴۶ فجر و تيپ ۲۲ بدر خرمشهر و يگان هاى ارتش به فرماندهى امير حسنى سعدى عبارت بودند از: لشكر ۲۱ حمزه و تيپ ۲۳ نوهه. در مجموع نيروى زمينى ارتش و سپاه با نيرويى به استعداد ۱۹۵ گردان وارد عمل شدند كه ۶۰ گردان مربوط به نيروى زمينى و ۱۳۵ گردان مربوط به نيروهاى سپاه بود. گردان هاى پياده سپاه استعدادى بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر داشتند و گردان هاى ارتش نيز در لحظه ادغام همين تعداد نيروى تكاور براى ادغام با نفرات سپاه داشتند و نيرويى كه از اين گردان ها تفنگ به دست مى گرفت و به طرف دشمن حركت مى كرد، همين تعداد بود و بقيه نفرات پشتيبان بودند.
چه تفاوتى بين يگان رزم سپاه و ارتش وجود داشت؟
بارها از سوى فرماندهان سپاه توضيح داده شده است كه سپاه به اصل تحرك و سرعت عمل بهاى زيادى مى داد. به همين دليل گردان هاى سپاه برخلاف گردان هاى ارتش، سبك و تاكتيكى و قادر به بيشترين تحرك بود و سپاه بخش ادارى را از سازمان گردان حذف كرده بود و تيپ و لشكر به صورت تمركزى از گردان ها پشتيبانى مى كردند. ارتش نيز به دليل ساختار قبل از انقلاب، گردان هايش ادارى ـ تاكتيكى بودند و به دليل وجود بخش ادارى در گردان (اركان يك، دو، سه و مخصوصاً چهار) بايستى كليه پشتيبانى هاى لازم را در سازمان گردان در خود داشته باشد و به همين دليل از نظر فرماندهان سپاه، گردان هاى ارتشى سنگين بودند و تحرك لازم را نداشتند.
در مجموع تعداد نيروهاى عمل كننده سپاه در عمليات چند نفر بود؟
استعداد هر لشكر سپاه بين ۱۲ تا ۱۶ هزار نيرو بود و استعداد تيپ هاى سپاه حداقل ۷ گردان بود و برخى تا ۱۲ گردان نيرو داشتند. سپاه در عمليات بيت المقدس حداقل ۷۰ هزار نفر بسيجى را سازماندهى كرده بود و اين غير از كادر سپاهى بود كه در يگان ها و واحدهاى پشتيبانى و پشتيبانى خدمات رزم سازماندهى شده بودند. غير از نيروهاى مانورى فوق، سپاه در زمينه توپخانه، مهندسى رزمى، پشتيبانى هاى خدمات رزمى، مخصوصاً بهدارى و مخابرات، توان زيادى داشت كه اين مرهون تلاش شهيد حسن باقرى در سازماندهى سازمان رزم سپاه بود.
برآورد شما از استعداد عملياتى و پشتيبانى دشمن چقدر بود؟
دشمن در اين عمليات ۱۰ تيپ زرهى و ۶ تيپ مكانيزه و ۲۰ تيپ پياده و حداقل ۲۵ گردان توپخانه داشت. البته دشمن به لحاظ عددى برحسب گردان، استعداد كمترى نسبت به نيروهاى خودى داشت ولى از سوى ديگر، استعداد زرهى گردان هاى دشمن كامل بود و ما از ۵۰% كمتر برخوردار بوديم و با سهميه گلوله اى كه در اختيار قبضه هاى دشمن قرار مى گرفت فوق العاده بود. مثلاً دشمن براى قبضه توپ ۱۳۰ م.م روزانه تا ۱۲۰ گلوله درنظر گرفته بود، اما توپخانه ما براى هر قبضه حداكثر ۱۰ گلوله در اختيار داشت. بنابراين چنانچه قدرت آتش و تعداد تانك و نفربر و ساير امكانات دشمن درنظر گرفته شود، توان رزمى نسبى ما به دشمن هرگز به لحاظ فيزيكى برترى نداشت، بلكه برترى هاى عمده نيروهاى ما عواملى همچون روحيه، انگيزه، شجاعت، اطلاعات دقيق و استفاده صحيح از اصل غافلگيرى و تاكتيك و قدرت فرماندهى بود.
مرحله اول عمليات كى و چگونه بود؟
عمليات روز ۶۱‎/۲‎/۱۰ ساعت ۳۰ دقيقه بامدادبا رمز «بسم الله الرحمن الرحيم بسم الله القاصم الجبارين ـ يا على بن ابيطالب (ع)» شروع شد و قرارگاه هاى قدس، فتح و نصر عمليات را با غافلگيرى در سكوت و تاريكى شب آغاز كردند. اين تاكتيكى بود كه از آغاز سال دوم بكار گرفته مى شد و برخلاف تاكتيك عمليات هاى بزرگ سال اول كه عمليات در روشنايى صبح و با اجراى آتش تهيه شروع مى شد، موجب شد تا دشمن قادر به مقابله نباشد و تا پايان جنگ نيز هرگز قادر نبود با تاكتيك رزمندگان در شب مقابله كند.
قرارگاه فتح و نصر با عبور از رودخانه كارون پيشروى خود را به طرف جاده اهواز ـ خرمشهر شروع كردند، سرپلى كه بايد تصرف مى شد حدود ۴۰ كيلومتر عرض و ۲۰ الى ۲۵ كيلومتر عمق داشت. سرعت عمل رزمندگان ما در پيشروى و غافلگيرى دشمن و وجود خاكريز بلندى كه عراقى ها در حاشيه شرقى جاده اهواز ـ خرمشهر درست كرده بودند بهترين موضع دفاعى ما در برابر دشمن گرديد. قرارگاه نصر به فرماندهى مشترك شهيد حسن باقرى و امير حسنى سعدى با مشكلات متعددى روبرو شدندولى با سرسختى تمام و با تدبير، عمليات را پيش بردند.
دليل بروز اين مشكلات چه بود؟
به اعتقاد بنده به قرارگاه نصر بيش از اندازه مأموريت واگذار شده بود، زيرا بايستى علاوه بر تأمين سرپل، همزمان تك را در همان مرحله اول عمليات و در همان شب به غرب جاده و به سوى نهر عرايض و شلمچه ادامه مى داد و تيپ ۲۲ خرمشهر از سپاه اقدام به اين كار كرد و از خاكريز سيل بند منطقه خرمشهر در شمال سليمانيه عبور كرد و به طرف نهر عرايض رفت.
حتى تيپ ۲۷ حضرت محمد رسول الله (ص) نيز از خط سرپل فراتر رفت و حدود ساعت ۳‎/۵ الى ۴ صبح به واحدهاى توپخانه دشمن در غرب جاده حمله ور شد و يگان ۷ وليعصر (عج) نيز به همين ترتيب با يك نيروى زرهى در غرب سرپل درگير شد. به هرحال اين پيشروى هاى مافوق سرپل باعث شد كه قرارگاه نصر با پاتك يگان هاى زرهى دشمن روبرو و درگير شود و متحمل تلفات بشود، ولى عليرغم اينكه قرارگاه نصر در پايان روز اول نتوانسته بود سرپل را به طور كامل تصرف كند ولى با فداكارى پاتك هاى دشمن را دفع كرد و حدود ۱۰۰۰ نفر نيز اسير گرفت.
وضعيت ساير قرارگاه ها در روز اول عمليات چطور بود؟
قرارگاه فتح به خوبى خط سرپل را تصرف كرد و در تأمين و تحكيم سرپل كاملاً موفق عمل كرد و ضمن دفع پاتك دشمن ۹۰۰ نفر را به اسارت گرفت. قرارگاه قدس نيز با دشمن درگير بود و قرارگاه نصر در روزهاى بعد به كمك قرارگاه فتح به ترميم شكاف هاى موجود و تأمين خط سرپل اقدام كرد و موفق شد.
مرحله دوم عمليات را تشريح كنيد:
در روز ۶۱‎/۲‎/۱۷ مرحله دوم عمليات آغاز شد و قرارگاه فتح، خيز دوم را برداشت و ساعت ۳‎/۵ بامداد با انهدام دشمن در غرب جاده، خود را به خاكريز مرزى عراق رساند و قرارگاه نصر نيز ساعت ۴‎/۵ بامداد خود را به خط مرزى رساند، ولى اشتباهاً روى خاكريز ايران (دژ ايران) كه در ۲ كيلومترى دژ عراق بود، پدافند كرد كه صبح با پاتك دشمن روبرو شد. قرارگاه فتح نيز پاتك سنگين دشمن كه از ساعت ۵‎/۵ صبح تا ۱۰ صبح طول كشيد را دفع كرد و دشمن شكست سختى را متحمل شد.
مجدداً دشمن ساعت ۹ صبح با نيروهاى جديدى پاتك سنگينى را به جناح چپ قرارگاه نصر شروع كرد و موفق شد در يگان هاى قرارگاه نصر رخنه ايجاد كند و اين قرارگاه تحت فشار مداوم دشمن قرار گرفت، ولى متقابلاً دشمن نيز در اين پاتكها كه بر هر دو قرارگاه نصر و فتح مى كرد، متحمل تلفات سنگينى شده بود و قرارگاه نصر موفق شد جناح جنوبى خود را حفظ كند و لذا مرحله دوم عمليات نيز با موفقيت به نتيجه رسيده بود، ولى باز هم دشمن از ضد حمله به منطقه تصرف شده باز نمى ايستاد. طى اين مدت، شهيد باقرى در كنار نيروهاى بسيجى در خط دفاعى با دشمن ايستادگى كرد. بخصوص در ضد حمله هاى دشمن در روز ۱۷ ارديبهشت و همچنين ضد حمله روز ۱۸ ارديبهشت كه از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر طول كشيد، حسن با شجاعت فرماندهى نيروها را برعهده داشت و ايستادگى كرد.
وضعيت نيروهاى عراقى چگونه بود و اساساً چه تهديداتى از سوى نيروهاى ايرانى متوجه آنها بود؟
دشمن به شدت سردرگم شده بود و ۳ خطر و سؤال مهم را در مقابل خود احساس مى كرد. خطر اول = آيا نيروهاى خود را در جبهه كرخه كور حفظ كند؟ در آن صورت ممكن بود با پيشروى بعدى نيروهاى ايران به سوى نشوه به محاصره درآيند. (خطر اول)
خطر دوم = آيا نيروهاى ايران قصد پيشروى به سوى بصره را دارند؟خطر سوم= آيا نيروهاى ايران قصد تصرف خرمشهر را دارند؟
بنابراين وقتى دشمن ديد قادر به دفاع در سه جبهه نيست، به نيروهاى خود از مقابل كرخه كور دستور عقب نشينى داد تا به زعم خود از شرق بصره دفاع كند و مانع پيشروى نيروهاى ايران به سوى نشوه و بصره شود و همه تلاش خود را معطوف به خرمشهر نمود تا همچنان آنجا را حفظ كند و هم از محاصره احتمالى نيروهايش جلوگيرى كند.
چرا مرحله سوم عمليات بيت المقدس با تأخير انجام شد؟
بعد از عقب نشينى دشمن از مقابل جبهه كرخه كور، فرماندهى قرارگاه كربلا به قرارگاه نصر دستور داد كه براى آزادسازى خرمشهر حمله كند. البته قرارگاه نصر با ۵ تيپ از سوى ارتش و سپاه تقويت شده بود و اين عمليات در روز ۶۱‎/۲‎/۲۰ صورت گرفت، ولى با مقاومت سنگين دشمن روبرو شد و طى ۲ روز نبرد سنگين، دستور توقف عمليات صادر شد و طرح ريزى نهايى براى فتح خرمشهر در دستور كار قرار گرفت. لذا از روز ۶۱‎/۲‎/۲۱ تا ۶۱‎/۳‎/۱ به مدت ۱۰ روز، حمله به دشمن براى آزادسازى خرمشهرمتوقف ماند.
تأخير عمليات چه تأثيرى در افكار عمومى كشور داشت؟
در آن شرايط متأسفانه، ستاد تبليغات جنگ به هيجان افكار عمومى مردم دامن مى زد و همه تصور مى كردند كه خرمشهر آزاد شده است. لذا فشار روانى فوق العاده اى روى فرماندهان بود. در طى اين ۱۰ روز بحثهاى فراوانى صورت گرفت و راهكارهاى متعددى بررسى شد و عمليات شناسايى وسيعى از نيروها و امكانات دشمن توسط شهيد باقرى انجام شد و از آنجايى كه يگانها نيز به بازسازى نياز داشتند و رمق آنها طى دو سه هفته نبرد به شدت تحليل رفته بود، نهايتاً مانورى كه انتخاب و ابلاغ شد، اين بود كه در حدفاصل خط مرز تا جاده اهواز ـ خرمشهر به عرض ۱۷ الى ۲۰ كيلومتر حمله اى به مواضع دشمن صورت بگيرد و قرارگاه نصر خود را به اروند برساند و قرارگاه فجر نيز در جناح چپ قرارگاه نصر و قرارگاه فتح نيز در جناح چپ قرارگاه فجر حمله خود را به دشمن در درون شهر براى آزادسازى خرمشهر آغاز كند.
يگانهايى كه نام برديد، در مرحله آخر عمل كردند؟
قرارگاههاى سه گانه اى كه نام بردم، ديگر استعداد قبلى را نداشتند و كاهش قابل توجهى پيدا كرده بودند. يگانهاى قرارگاه نصر عبارت بودند از: تيپ ۳۱ عاشورا، تيپ ۲۷ حضرت رسول (ص)، تيپهاى ۲ و ۳ از لشگر ۲۱ حمزه و در قرارگاه فتح نيز تيپ ۱۴ امام حسين (ع) و تيپ ۸ نجف و در قرارگاه فجر نيز تيپ ۳۳ المهدى (عج)، تيپ ۳۵ امام سجاد (ع) و تيپ ۳ از لشگر ۷۷ حضور داشتند. در مجموع ۶ تيپ از سپاه و ۳ تيپ از ارتش در آخرين مرحله از عمليات بيت المقدس حمله نهايى را شروع كردند و يگانها موفق شدند كه خرمشهر را در ساعت ۱۰ صبح روز سوم خرداد ۱۳۶۱ آزاد كنند.
آزادى خرمشهر همچنان كه حضرت امام (ره) فرمودند: مصداق نصرت الهى بود كه از آستين همت بلند و عظيم و ايمان خالص رزمندگان و فرماندهان اسلام بيرون آمد تا تأثير اراده و انگيزه و خلاقيت و شجاعت و قيام براى خداوند متعال را به رخ همه انسانها بكشد.
چه عواملى موفقيت عمليات بيت المقدس را تضمين كرد؟
بدون ترديد اگر جانفشانى ها و درايت و صبر و استقامت و جسارت و خستگى ناپذيرى فرماندهان جوان و مخلصى همچون سردار سرلشگر پاسدار حسن باقرى، در همه مراحل شناسايى، طرح ريزى، سازماندهى و اجراى اين عمليات بزرگ نبود، ملت ما نمى توانست پيروزى و آزادسازى خرمشهر را در سوم خرداد سال ۶۱ جشن بگيرد.
منبع: sabokbalan.com

ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 58
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۸:۰۷:۲۸ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]


تا كنون هيچ تصميمي در خصوص موسسه ميزان ابلاغ نشده است

 

 

در پي مصاحبه هاي پي در پي برخي از مسئولان اجرايي استانهاي خراسان در خصوص وضعيت موسسه اعتباري ميزان از جمله اخبار مربوط به انحلال اين موسسسه به اطلاع سپرده گذاران و همكارن محترم مي رساند:
1- تا كنون هيچ گونه تصميمي در زمينه انحلال و ادغام به مسئولان ذيربط در موسسه ميزان اعلام نشده و آنچه در مصاحبه هاي متناقضي كه در چند روز گذشته در مطبوعات و خبرگزاري ها منتشر شده است مورد تاييد نيست.
2- با توجه به بازداشت هيات مديره موسسه و تشكيل پرونده در دادگستري تنها مراجع قضايي مي توانند در اين خصوص اظهار نظر نمايند
3- اين موسسه بارها اعلام داشته كه هر گونه تصميمي از جمله ادغام و يا انحلال را به گونه اي كه منافع مردم تامين شود را پذيرا بوده و تابع نظرات مراجع ذيربط مي باشد.
بديهي است به محض وصول كتبي هر گونه مصوبه يا دستور مقامات صالحه ، موضوع از طريق سايت موسسه اطلاع رساني خواهد شد.
روابط عمومي موسسه اعتباري ميزان

ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 31
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۷:۵۸:۴۸ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 352
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۵:۱۷:۰۶ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

babol 11 تصاوير متحرك ولادت امام حسين(ع)

babol 13 تصاوير متحرك ولادت امام حسين(ع)


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 116
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۵:۱۰:۳۸ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

عكس و اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

تاريخ و حوادث ولادت امام حسين عليه السلام

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

سوم شعبان، ولادت فرخنده مهتر جوانان بهشت و آموزگار شهادت، حضرت حسين بن علي عليه السلام مبارك و خجسته باد.

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

حسين سلطان عشق،عباس ساقي عشق،زينب شاهد عشق و سجاد راوي عشق. كاروان عشق در راه است و خود “عشق” نيمه شعبان خواهد آمد…اعياد شعبانيه مبارك

حسين3

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

ميلاد گل رسول و زهرا و علي است/زيرا كه جهان خجسته زين نور جلي است/ما را دگر از روز جزا بيمي نيست/چون بر دل ما عشق حسين ابن علي است

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

مژده اي دل خداي عشق رسيد/شاهدان را لقاي عشق رسيد/جان به پايش كنيد قرباني/عاشقان خونبهاي عشق رسيد

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

تا به راهت راهيم من/فارق از گمراهيم من/غم ندارم در دو عالم/چون حسين است مقتدايم

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

روشنگر آفتاب،عباس آمد/تفسير زلال آب،عباس آمد/خيزيد،گل آريد و گل افشانيد/زيرا كه گل بوتراب،عباس آمد

aksgif.ir-emaam hossin gif-تصاوير متحرك ولادت امام حسين (ع.81

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

امشب شب ميلاد علمدار حسين است/ميلاد علمدار وفادار حسين است/گر بود علي محرم اسرار محمد/عباس علي محرم اسرار حسين است

8381843318153230165111391916249140208251

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

مريد عشقم الهي كه يارم داند قابل مرا/گداي اويم مبادا براند ابوفاضل مرا

19279118732600940209

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

عطري كه كسي نديده و نشنيده/امشب به حريم احمدي پيچيده/ذرات اگر به شوق و شور آمده اند/خورشيد شفاعت ز افق تابيده

1401598796

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

فرزند دلير حيدر آمد/عباس امير لشكر آمد/مي خواست نشان دهد ادب را/يك روز پي از برادر آمد

1340524764_20120620144542170_abass-hosein-11

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

آلاله نو دميده چيدن دارد/آواز فرشتگان شنيدن دارد/ميلاد حسين است و ابوالفضل و علي/يك ماه و دو آفتاب ديدن دارد

1340524764_20120620144542170_abass-hosein-11

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

نام تو را دواى درد است حسين
بى ياد تو بين كه چهره زرد است حسين
عشق تو مرا ز خويش بيگانه نمود
بى عشق تو بين كه سينه سرد است حسين

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

اس ام اس ولادت امام حسين

سروشي دوش در گوشم، سرود اين نغمه ي شيوا
كه بشگفت از گلستان محمد(ص) نوگلي زيبا
بشارت اي گنه كاران حسين آمد حسين آمد
نثار مقدمش سرها، فداي جان او جان ها
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

ز گلزار نبي  و بوستان حيدر و زهرا
گلي بشگفت با بوي خوش و با چهره ي زيبا
شنيدستي كه با يك گل نمي گردد بهار؟ اما
گلستان گشته از اين گل، همه دنيا و ما فيها
ولادت با سعادت امام حسين عليه السلام تهنيت باد

Web

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

ميلاد حسين(ع)
آهنگ بلوغ ملكوت است براي آوازهاي جشن اهل آسمان

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

ميلاد گل رسول و زهرا و علي است
زيرا كه جهان خجسته زين نور جلي است
ما را دگر از روز جزا بيمي نيست
چون بر دل ما عشق حسين ابن علي است

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

مژده اي دل كه دگر سوم شعبان آمد
پيك شادي ز بر حضرت جانان آمد
مژده اي دل كه براي دل غمديده ما
هدهد خوش خبر از نزد سليمان آمد
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

بوي گلهاي بهشتي ز فضا مي آيد
عطر فردوس هم آغوش صبا مي آيد
نوگل مصطفوي، زينت باغ علوي
مظهر پنج تن آل عبا مي آيد
ميلاد مولاي عالمين، اباعبدالله الحسين، مبارك

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

دو ماه از دو افق در دو شب تجلّي كرد
يكي شهنشه دوران، يكي امير سپاهش
دو گوهر از دو صدف از دو بحر گشت نمايان
يكي چراغ هدايت، يكي معين و گواهش
يكي حسين و يكي ناصر حسين، ابوالفضل
كه جان خويش به كربلا بداد به راهش

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

روز ميلاد امام حسين(ع)، مجالي است براي پاسداري نام پاسدار، اين دليرمردان روزگار و اسوه هاي ايثار.
سلام بر شما، مالك اشترها و ابوذرهاي زمان كه مصداق حرّيت اباعبدالله ايد.
ولادت امام حسين(ع) و روز پاسدار مبارك باد

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

اس ام اس ولادت امام حسين

فاطمه آورده فرزندي كه در قدر و جلال
هم محمد هم اميرالمؤمنين هم مجتباست
چشم ثاراللهيان روشن به ميلاد حسين
كام حزب اللهيان شيرين كه اين عيد خداست
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

ميلاد حسين شادى دلها شد
اميد دل پيامبران پيدا شد
اينك بسويش برو كه فردا دير است
كز آمدنش در شفاعت وا شد

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

از خاطر دهر كى رود ياد حسين
گلبانگ عدالت است فرياد حسين
بر خلق ستم ديده، مبارك بادا
مرگ ستم است، روز ميلاد حسين

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

السلام علي الحسين
و علي علي بن الحسين
و علي اولاد الحسين
و علي اصحاب الحسين
سالروز ولادت سيد الشهدا ، امام حسين (ع) مباركباد

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

پيغمبران همه شده محو نظاره اش
صف بسته اند دور و بر گاهواره اش
اين است آن سپهر ولايت كه وقت صبح
خورشيد و ماه گشته به دور ستاره اش

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

ديدم همه جا بر در و ديوار حريمت
جايي ننوشته ست “گنهكار نيايد”
ولادت امام حسين (ع) مبارك

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

ايام نشاط و شور امت آمد
هنگام سرور و اخذ حاجت آمد
روز سه و چهار و پنج شعبان
از جانب حق سه پيك رحمت آمد

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

اي شاه شقايق ، غزلستان عزيزم
دادي نفسي باز كه از سينه گريزم
دارايي من جمله غزل هست و قصيده
آورده ام اينجا كه به پاي تو بريزم


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 260
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۵:۰۷:۵۷ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

 

اس ام اس ولادت امام حسين

تاريخ و حوادث ولادت امام حسين عليه السلام

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

 

سوم شعبان، ولادت فرخنده مهتر جوانان بهشت و آموزگار شهادت، حضرت حسين بن علي عليه السلام مبارك و خجسته باد.

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

حسين سلطان عشق،عباس ساقي عشق،زينب شاهد عشق و سجاد راوي عشق. كاروان عشق در راه است و خود “عشق” نيمه شعبان خواهد آمد…اعياد شعبانيه مبارك

حسين3

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

ميلاد گل رسول و زهرا و علي است/زيرا كه جهان خجسته زين نور جلي است/ما را دگر از روز جزا بيمي نيست/چون بر دل ما عشق حسين ابن علي است

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

مژده اي دل خداي عشق رسيد/شاهدان را لقاي عشق رسيد/جان به پايش كنيد قرباني/عاشقان خونبهاي عشق رسيد

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

تا به راهت راهيم من/فارق از گمراهيم من/غم ندارم در دو عالم/چون حسين است مقتدايم

 

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

روشنگر آفتاب،عباس آمد/تفسير زلال آب،عباس آمد/خيزيد،گل آريد و گل افشانيد/زيرا كه گل بوتراب،عباس آمد

aksgif.ir-emaam hossin gif-تصاوير متحرك ولادت امام حسين (ع.81

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

امشب شب ميلاد علمدار حسين است/ميلاد علمدار وفادار حسين است/گر بود علي محرم اسرار محمد/عباس علي محرم اسرار حسين است

8381843318153230165111391916249140208251

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

مريد عشقم الهي كه يارم داند قابل مرا/گداي اويم مبادا براند ابوفاضل مرا

19279118732600940209

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

عطري كه كسي نديده و نشنيده/امشب به حريم احمدي پيچيده/ذرات اگر به شوق و شور آمده اند/خورشيد شفاعت ز افق تابيده

1401598796

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

فرزند دلير حيدر آمد/عباس امير لشكر آمد/مي خواست نشان دهد ادب را/يك روز پي از برادر آمد

1340524764_20120620144542170_abass-hosein-11

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

آلاله نو دميده چيدن دارد/آواز فرشتگان شنيدن دارد/ميلاد حسين است و ابوالفضل و علي/يك ماه و دو آفتاب ديدن دارد

1340524764_20120620144542170_abass-hosein-11

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

نام تو را دواى درد است حسين
بى ياد تو بين كه چهره زرد است حسين
عشق تو مرا ز خويش بيگانه نمود
بى عشق تو بين كه سينه سرد است حسين

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

اس ام اس ولادت امام حسين

 

سروشي دوش در گوشم، سرود اين نغمه ي شيوا
كه بشگفت از گلستان محمد(ص) نوگلي زيبا
بشارت اي گنه كاران حسين آمد حسين آمد
نثار مقدمش سرها، فداي جان او جان ها
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

 

ز گلزار نبي  و بوستان حيدر و زهرا
گلي بشگفت با بوي خوش و با چهره ي زيبا
شنيدستي كه با يك گل نمي گردد بهار؟ اما
گلستان گشته از اين گل، همه دنيا و ما فيها
ولادت با سعادت امام حسين عليه السلام تهنيت باد

 

Web

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

 

ميلاد حسين(ع)
آهنگ بلوغ ملكوت است براي آوازهاي جشن اهل آسمان

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

 

ميلاد گل رسول و زهرا و علي است
زيرا كه جهان خجسته زين نور جلي است
ما را دگر از روز جزا بيمي نيست
چون بر دل ما عشق حسين ابن علي است

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

مژده اي دل كه دگر سوم شعبان آمد
پيك شادي ز بر حضرت جانان آمد
مژده اي دل كه براي دل غمديده ما
هدهد خوش خبر از نزد سليمان آمد
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

بوي گلهاي بهشتي ز فضا مي آيد
عطر فردوس هم آغوش صبا مي آيد
نوگل مصطفوي، زينت باغ علوي
مظهر پنج تن آل عبا مي آيد
ميلاد مولاي عالمين، اباعبدالله الحسين، مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

دو ماه از دو افق در دو شب تجلّي كرد
يكي شهنشه دوران، يكي امير سپاهش
دو گوهر از دو صدف از دو بحر گشت نمايان
يكي چراغ هدايت، يكي معين و گواهش
يكي حسين و يكي ناصر حسين، ابوالفضل
كه جان خويش به كربلا بداد به راهش

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

روز ميلاد امام حسين(ع)، مجالي است براي پاسداري نام پاسدار، اين دليرمردان روزگار و اسوه هاي ايثار.
سلام بر شما، مالك اشترها و ابوذرهاي زمان كه مصداق حرّيت اباعبدالله ايد.
ولادت امام حسين(ع) و روز پاسدار مبارك باد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

اس ام اس ولادت امام حسين

 

فاطمه آورده فرزندي كه در قدر و جلال
هم محمد هم اميرالمؤمنين هم مجتباست
چشم ثاراللهيان روشن به ميلاد حسين
كام حزب اللهيان شيرين كه اين عيد خداست
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

ميلاد حسين شادى دلها شد
اميد دل پيامبران پيدا شد
اينك بسويش برو كه فردا دير است
كز آمدنش در شفاعت وا شد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

از خاطر دهر كى رود ياد حسين
گلبانگ عدالت است فرياد حسين
بر خلق ستم ديده، مبارك بادا
مرگ ستم است، روز ميلاد حسين

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

السلام علي الحسين
و علي علي بن الحسين
و علي اولاد الحسين
و علي اصحاب الحسين
سالروز ولادت سيد الشهدا ، امام حسين (ع) مباركباد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

پيغمبران همه شده محو نظاره اش
صف بسته اند دور و بر گاهواره اش
اين است آن سپهر ولايت كه وقت صبح
خورشيد و ماه گشته به دور ستاره اش

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

ديدم همه جا بر در و ديوار حريمت
جايي ننوشته ست “گنهكار نيايد”
ولادت امام حسين (ع) مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

ايام نشاط و شور امت آمد
هنگام سرور و اخذ حاجت آمد
روز سه و چهار و پنج شعبان
از جانب حق سه پيك رحمت آمد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

اي شاه شقايق ، غزلستان عزيزم
دادي نفسي باز كه از سينه گريزم
دارايي من جمله غزل هست و قصيده
آورده ام اينجا كه به پاي تو بريزم


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 269
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۵:۰۵:۳۱ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

 

 

تاريخ و حوادث ولادت امام حسين عليه السلام

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

 

سوم شعبان، ولادت فرخنده مهتر جوانان بهشت و آموزگار شهادت، حضرت حسين بن علي عليه السلام مبارك و خجسته باد.

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

حسين سلطان عشق،عباس ساقي عشق،زينب شاهد عشق و سجاد راوي عشق. كاروان عشق در راه است و خود “عشق” نيمه شعبان خواهد آمد…اعياد شعبانيه مبارك

حسين3

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

ميلاد گل رسول و زهرا و علي است/زيرا كه جهان خجسته زين نور جلي است/ما را دگر از روز جزا بيمي نيست/چون بر دل ما عشق حسين ابن علي است

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

مژده اي دل خداي عشق رسيد/شاهدان را لقاي عشق رسيد/جان به پايش كنيد قرباني/عاشقان خونبهاي عشق رسيد

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

تا به راهت راهيم من/فارق از گمراهيم من/غم ندارم در دو عالم/چون حسين است مقتدايم

 

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

روشنگر آفتاب،عباس آمد/تفسير زلال آب،عباس آمد/خيزيد،گل آريد و گل افشانيد/زيرا كه گل بوتراب،عباس آمد

aksgif.ir-emaam hossin gif-تصاوير متحرك ولادت امام حسين (ع.81

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

امشب شب ميلاد علمدار حسين است/ميلاد علمدار وفادار حسين است/گر بود علي محرم اسرار محمد/عباس علي محرم اسرار حسين است

8381843318153230165111391916249140208251

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

مريد عشقم الهي كه يارم داند قابل مرا/گداي اويم مبادا براند ابوفاضل مرا

19279118732600940209

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

عطري كه كسي نديده و نشنيده/امشب به حريم احمدي پيچيده/ذرات اگر به شوق و شور آمده اند/خورشيد شفاعت ز افق تابيده

1401598796

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

فرزند دلير حيدر آمد/عباس امير لشكر آمد/مي خواست نشان دهد ادب را/يك روز پي از برادر آمد

1340524764_20120620144542170_abass-hosein-11

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

آلاله نو دميده چيدن دارد/آواز فرشتگان شنيدن دارد/ميلاد حسين است و ابوالفضل و علي/يك ماه و دو آفتاب ديدن دارد

1340524764_20120620144542170_abass-hosein-11

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

 

نام تو را دواى درد است حسين
بى ياد تو بين كه چهره زرد است حسين
عشق تو مرا ز خويش بيگانه نمود
بى عشق تو بين كه سينه سرد است حسين

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين

اس ام اس ولادت امام حسين

 

سروشي دوش در گوشم، سرود اين نغمه ي شيوا
كه بشگفت از گلستان محمد(ص) نوگلي زيبا
بشارت اي گنه كاران حسين آمد حسين آمد
نثار مقدمش سرها، فداي جان او جان ها
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

 

mola hosain ،عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

 

ز گلزار نبي  و بوستان حيدر و زهرا
گلي بشگفت با بوي خوش و با چهره ي زيبا
شنيدستي كه با يك گل نمي گردد بهار؟ اما
گلستان گشته از اين گل، همه دنيا و ما فيها
ولادت با سعادت امام حسين عليه السلام تهنيت باد

 

Web

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

 

ميلاد حسين(ع)
آهنگ بلوغ ملكوت است براي آوازهاي جشن اهل آسمان

 

 

عكس اس ام اس و متن زيباي ولادت امام حسين ،اس ام اس تبريك ولادت امام حسين ،

 

ميلاد گل رسول و زهرا و علي است
زيرا كه جهان خجسته زين نور جلي است
ما را دگر از روز جزا بيمي نيست
چون بر دل ما عشق حسين ابن علي است

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

مژده اي دل كه دگر سوم شعبان آمد
پيك شادي ز بر حضرت جانان آمد
مژده اي دل كه براي دل غمديده ما
هدهد خوش خبر از نزد سليمان آمد
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

بوي گلهاي بهشتي ز فضا مي آيد
عطر فردوس هم آغوش صبا مي آيد
نوگل مصطفوي، زينت باغ علوي
مظهر پنج تن آل عبا مي آيد
ميلاد مولاي عالمين، اباعبدالله الحسين، مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

دو ماه از دو افق در دو شب تجلّي كرد
يكي شهنشه دوران، يكي امير سپاهش
دو گوهر از دو صدف از دو بحر گشت نمايان
يكي چراغ هدايت، يكي معين و گواهش
يكي حسين و يكي ناصر حسين، ابوالفضل
كه جان خويش به كربلا بداد به راهش

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

روز ميلاد امام حسين(ع)، مجالي است براي پاسداري نام پاسدار، اين دليرمردان روزگار و اسوه هاي ايثار.
سلام بر شما، مالك اشترها و ابوذرهاي زمان كه مصداق حرّيت اباعبدالله ايد.
ولادت امام حسين(ع) و روز پاسدار مبارك باد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

اس ام اس ولادت امام حسين

 

فاطمه آورده فرزندي كه در قدر و جلال
هم محمد هم اميرالمؤمنين هم مجتباست
چشم ثاراللهيان روشن به ميلاد حسين
كام حزب اللهيان شيرين كه اين عيد خداست
ولادت امام حسين (ع) بر شما مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

ميلاد حسين شادى دلها شد
اميد دل پيامبران پيدا شد
اينك بسويش برو كه فردا دير است
كز آمدنش در شفاعت وا شد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

از خاطر دهر كى رود ياد حسين
گلبانگ عدالت است فرياد حسين
بر خلق ستم ديده، مبارك بادا
مرگ ستم است، روز ميلاد حسين

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

السلام علي الحسين
و علي علي بن الحسين
و علي اولاد الحسين
و علي اصحاب الحسين
سالروز ولادت سيد الشهدا ، امام حسين (ع) مباركباد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

پيغمبران همه شده محو نظاره اش
صف بسته اند دور و بر گاهواره اش
اين است آن سپهر ولايت كه وقت صبح
خورشيد و ماه گشته به دور ستاره اش

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

ديدم همه جا بر در و ديوار حريمت
جايي ننوشته ست “گنهكار نيايد”
ولادت امام حسين (ع) مبارك

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

ايام نشاط و شور امت آمد
هنگام سرور و اخذ حاجت آمد
روز سه و چهار و پنج شعبان
از جانب حق سه پيك رحمت آمد

 

 

اس ام اس تبريك ولادت امام حسين (2)

 

اي شاه شقايق ، غزلستان عزيزم
دادي نفسي باز كه از سينه گريزم
دارايي من جمله غزل هست و قصيده
آورده ام اينجا كه به پاي تو بريزم


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 136
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۵:۰۵:۱۵ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين و حضرت ابوالفضل عباس

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 7
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۵:۰۰:۵۹ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

 

تصاوير متحرك ولادت امام حسين ، حضرت ابوالفضل ، امام سجاد (ع)

 

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (1)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (3)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (2)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (4)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (5)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (6)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (7)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (8)

yahoo......shabhayetanhayi

به دليل بروز رساني پست ها از مطالب جديد در صفحه اصلي سايت هم ديدن نماييد(كليك كنيد)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (9)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (10)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (11)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (12)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (13)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (16)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (14)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (15)

Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (18)Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (18)Moving Pictures of Imam Hussein, the Prophet A., Imam Sajjad (AS).www.shabhayetanhayi.ir (18)


ادامه مطلب
امتیاز:
 
1
2
3
4
5
بازدید: 103
 
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ] [ ۰۴:۵۶:۰۵ ] [ احمداسماعيلي كريزي ]

تصاوير متحرك ولادت امام حسين(ع)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 






[ دوشنبه 19 مرداد 1394  ] [ 5:52 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4056641 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب