استان خراسان رضوي ،شهرستان كاشمربررودكريز
|
لااله الا الله ،محمداست رسول و علي ولي الله
هفتم تيرماه يكهزاروسيصدونودوچهارهجري شمسي

ادامه مطلب
ژنرال بسيجي، مرد سال 93
"وطن امروز" در يادداشتي نوشت: جهانيان در صحنه نبرد با تروريستهاي داعش در عراق نام مردي را بيش از همه ميشنوند، مردي كه ولايتمداري و عشق و علاقهاش به حضرت امام خامنهاي رهبر حكيم انقلاب اسلامي زبانزد خاص و عام است، مردي كه بسياري از معادلات در عراق و سوريه با تفكر و راهبردهاي وي رقم خورده است؛ سردار سرلشكر قاسم سليماني يا به قول رسانههاي جهان «ژنرال سليماني». مردي به جاي مانده از ۸ سال دفاعمقدس و نمونهاي از صدها قهرماني كه جان خويش را براي دفاع از سرزمينهاي مقدس اسلامي به كف گرفتند و تاريخ در برابر غيرت و رشادتهاي آنان كمتر نمونهاي ديده است.
رسانههاي غرب به او لقب «مردي در سايه» دادهاند و او را «قهرمان ملي ايرانيان» ميدادند و با اندك گشت و گذاري در اخبار رسانهها، اين سردار دلير سرافراز ارتش اسلام را ژنرالي ميدانند كه در صحنه نبرد عراق، صحنهگردان است و مبارزان شيعه و كرد، شيفته شخصيت و متانت و خاكي بودن وي در كنار ويژگيهاي مديريتياش هستند كه چگونه با تدابير جنگي منحصر به فردش، سران و فرماندهان خبيث، خشكمغز و سفاك گروهك تروريستي داعش را يكي پس از ديگري از صحنه حذف ميكند و نام وي رعشه بر اندام آنها انداخته است.
بسياري از تحليلگران، سرلشكر سليماني را مبارزي ميدانند كه خواب را از دشمنان «ايران اسلامي» ربوده و امنيت و آرامشي كه امروز در مرزهاي جمهوري اسلامي ايران شاهد هستيم، مديون مجاهدتها و تلاشهاي اين دلاورمرد كرماني است.
به جرات ميتوان گفت سردار سليماني بيش از آنكه در داخل شناخته شده باشد، در خارج از مرزهاي ايران بويژه در عراق و سوريه شناخته شده و اكنون كمتر دولتمرد يا نظامياي را در پايتختهاي آمريكا و اروپا ميتوان نام برد كه نام «قاسم سليماني» را نشنيده باشد، چرا كه اين فرمانده ۵۷ ساله و نيروهاي تحت امرش با تاكتيكها و استراتژيهاي نظامي مثالزدني و شگفتانگيز كه ناشي از ايمان الهي و هدايتهاي او است، در به زانو آوردن گروهك داعش از چنان موفقيتهايي برخوردار شدهاند كه در اتاقهاي جنگ آمريكايي و اروپايي همواره نام قاسم سليماني به عنوان فرماندهاي كه با شناخت دقيق از اوضاع منطقه، توانسته مانع پيشروي تروريستهاي داعش در مناطق مختلف عراق و سوريه شود، شناخته ميشود و جالب آنكه اين سردار رشيد اسلام از چنان ارتباطات صميمي و تنگاتنگي با قبايل عراقي برخوردار است كه مبارزان شيعي و كرد را به پيروزيهاي متعددي در تكريت، آمرلي و ديگر مناطق هدايت كرده است.
اگرچه رسانههاي غربي در موارد متعددي تلاش كردهاند به انحاي مختلف چهرهاي مخدوش از سرلشكر سليماني به تصوير كشند اما تمام آنها به اين واقعيت اذعان دارند كه آمريكا با همه امكانات و تجهيزات پيشرفته نظامي نيز نتوانسته است در زمينگير كردن گروهك تا دندان مسلح داعش كه به مدرنترين ادوات نظامي مجهز است، به موفقيت دست يابد اما ژنرال سليماني با تاكتيكهايش از موفقيتهاي بسياري در صحنه نبرد در عراق برخوردار شده و همين رسانهها تاكيد دارند سردار از احترام بالايي در ميان اردوگاههاي اصولگرا و اصلاحطلب داخل ايران برخوردار است كه وي را يك استراتژيست نظامي تاثيرگذار ميدانند.
روزنامه انگليسي «فايننشال تايمز» در توصيف سردار مينويسد: «ژنرال سليماني به دليل وفادارياش به آيتالله خامنهاي رهبر عالي ايران شناخته شده است و مسؤول اجراي سياستهاي وي براي ارتقاي ايران به عنوان يك قدرت منطقهاي و دور كردن بسياري از تنشها در خاورميانه از طريق مقابله با رقبا در ديگر كشورها از جمله لبنان، سوريه، عراق و افغانستان است».
سردار سليماني را بايد نماد ژئوپليتيك جمهوري اسلامي دانست كه دستاوردهاي بزرگي نيز به دست آورده است و فرماندهاي است كه با تضعيف اقتدار و دست برتر آمريكا در عراق و افغانستان، باعث كاهش نفوذ ايالات متحده در منطقه شده است.
فايننشال تايمز در گزارشي سردار سليماني را فردي كليدي در حمايت از حزبالله لبنان در جنگ عليه رژيم صهيونيستي و كمك به باقي ماندن بشار اسد رئيسجمهوري سوريه در قدرت ميداند.
سرلشكر سليماني به عنوان فرمانده سپاه قدس از تواناييهاي گستردهاي در اجراي سياستهاي نظامي جمهوري اسلامي ايران در خارج از مرزهاي ايران برخوردار است و به عنوان سربازي كه مورد وثوق و عنايت رهبر بزرگوار انقلاب است، در همه ماموريتها و مسؤوليتهايي كه در چارچوب منافع ملي و صيانت از جمهوري اسلامي ايران به وي واگذار شده، با سربلندي بيرون آمده است و همه اين موفقيتها و پيروزيها را بايد ناشي از اخلاص و ولايتمداري او دانست كه با وجودي كه يكي از عاليرتبهترين فرماندهان نظامي ايران است، «بسيجيوار» در خطوط مقدم در كنار ديگر رزمندگان آن هم در خاك كشور همسايه براي اهداف متعالي مبارزه ميكند و لرزه بر اندام تمام دشمنان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و اسلام عزيز انداخته است.
كافي است به عكسهايي كه از سردار سليماني در مناطق مختلف عراق گرفته شده است، نگاهي انداخت تا فهميد افتادگي و متانت در چهره دوستداشتني و صميمي وي موج ميزند اما در پس اين چهره صميمي، مردي استوار با ارادهاي آهنين نهفته است كه خواب خوش را بر صهيونيستها، تكفيريها و هر حرامي ديگري، حرام كرده و آمريكاييها وي را كابوس و دليل اصلي شكستهاي خود در منطقه ميدانند. او مردي است از جنس مردم نه همچون ژنرالهاي آمريكايي كه در اتاقهاي امن و دور از تهديد در هزاران كيلومتر آنسوتر براي منطقه نسخه ميپيچند و هنوز آفتاب سوزان عراق را بر چهره خود لمس نكردهاند. او با شيعيان عراق چفيه به سر ميشود و با كردهاي عراق، شلوار كردي ميپوشد.
مردي است يكرنگ از جنس همرزمان شهيدش كه روزگاري نه خيلي دور، جان خود را بر كف گرفته و براي بيرون راندن صدام و صداميان، سلاح به دست گرفتند تا امروز من و تو در آرامش و امنيت زندگي كنيم. مرداني از جنس سليماني رفاه و زندگي آسوده را از خود و خانواده خود محروم كردند تا ايران و ايراني سرفراز بر تارك دنيا بدرخشد و اگر امروز جمهوري اسلامي ايران در آرامش و امنيت در منطقهاي نا امن بهسر ميبرد كه گرگان و درندگان چشم طمع به آن دارند، همگي مرهون عظمت و جانفشانيهاي سرداراني چون قاسم سليماني است. سربازي بيادعا و «مريد رهبر» كه هدايتگر كشتي انقلاب با حضورش آسودهخيال بوده و ميداند ملت حقشناس ايران قدردان زحمات و تلاشهاي او است. سليماني نه فقط چهره سال كه بر جلد نشريات داخلي و خارجي نقش بسته بلكه چهرهاي است كه در قلب هر ايراني، عراقي، سوري و هرآنكه دلش به عشق اسلام ميتپد، جايي محكم گرفته است.
هموطن! بايد براي احترام به سردار سليماني بلند شد و بر شرفش درود فرستاد كه آرامش و امنيتمان را مديون او هستيم.. سردار درود... سردار سپاس... !
حاج قاسم در عراق
بيست و نه سال قبل٬ وقتي والفجر هشت انجام شد و بعثيهاي خوابزده ديدند بسيجيهاي خميني بالاي سرشان ايستادهاند و حتي ژنرالها فرصت نكردند درجههايشان را بزنند روي دوشهاي لرزانشان٬ نبرد به گونهاي ادامه يافت كه عدهي زيادي از بعثيها راه جزيرهي بوبيان را پيش گرفتند و راهي خاك كويت شدند براي فرار. برخي راه خور عبدالله را پيش گرفتند و زدند به باتلاقي كه شد گورستانشان.
بقيه درادامه ي مظلب

ادامه مطلب
۱۳۹۴/۴/۵ | ۰۴:۰۰ | |
كد خبر: | ۴۲۱۱۳۳ |
دعاي روز نهم ماه مبارك رمضان
در بخشي از اين دعا بنده به خداوند عرض ميكند: خدايا در اين روز قرار بده برايم بهرهاى از رحمت فراوانـت و راهنمائيم كن در آن به برهان و راههاى درخشانت.
به گزارش گروه فرهنگي "خبرگزاري دانشجو"در دعاي روز نهم ماه مبارك رمضان بنده به خداوند عرض ميكند: خدايا قرار بده برايم در آن بهرهاى از رحمت فراوانـت و راهنمائيم كن در آن به برهان و راههاى درخشانت و بگير عنانم به سوى رضايت همه جانبهات بدوستى خود اى آرزوى مشتاقان.

ادامه مطلب
دعاي روز نهم ماه رمضان

ادامه مطلب
خبرگزاري فارس: مرحوم آيتالله مجتهدي تهراني، شرح كوتاهي بر دعاهاي روزانه ماه مبارك رمضان دارد. اين عالم رباني در بخشي از شرح دعاي روز نهم ميگويد: هر ظالمي كه به جزاي خودش ميرسد، عبرتي است براي آدم كه با ديدن آن ميتواند خداشناس شود.


ادامه مطلب
(عكس) گريه امير سياري در ديدار با خانواده شهدا
حبيبالله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش پيش از ظهر چهارشنبه سوم تير ماه با خانواده شهيد ماشاءالله عباسپور از شهداي ناوچه جوشن و شهيد حفيظيفرد از شهداي ناوچه ۶۵ پايي ديدار كرد.

ادامه مطلب
اسامي شخصيتهاي سياسي كه در ضيافت افطار روحاني سخنراني كردند
ضيافت افطاري حسن روحاني رئيسجمهور امروز چهارشنبه سوم تيرماه با حضور شخصيتهاي سياسي و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا در سالن اجلاس سران برگزار شد.
به گزارش ميدان72 ضيافت افطاري حسن روحاني رئيسجمهور امروز چهارشنبه سوم تيرماه با حضور شخصيتهاي سياسي و احزاب اصلاحطلب و اصولگرا در سالن اجلاس سران برگزار شد و سه نفر از اصولگرايان و چهار نفر از اصلاحطلبان به سخنراني پرداختند.
در اين مراسم غلامعلي حدادعادل رئيس فراكسيون اصولگرايان، قدرتالله عليخاني مشاور رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، غلامحسين كرباسچي دبيركل حزب كارگزاران، فاطمه راكعي عضو مجمع زنان اصلاحطلب، كاظم جلالي رئيس مركز پژوهشهاي مجلس، اسدالله بادامچيان عضو حزب مؤتلفه و الهه كولايي عضو مجمع زنان اصلاحطلب صحبت كردند.
منبع:فارس

ادامه مطلب
فاجعة انفجار حزب جمهوري اسلامي
پاسي از شب هفتم تير ماه60 گذشته بود. حجت الاسلام آقاي ناطق نوري آن شب نيز براي انجام كاري يا ديدن آقاي لاجوردي دادستان انقلاب اسلامي به اوين آمده بود. ناگاه خبر رسيد كه انفجار مهيبي در حزب جمهوري اسلامي رخ داده و تعدادي از افراد شهيد شدهاند. هر چه آقاي ناطق و آقاي لاجوردي خواستند، تلفني خبري كسب كنند، ميسر نشد و خبر دقيقي بدست نيامد. در اتاق بزرگي كه شبيه نمازخانه بود، اينجانب و آقايان ناطق و لاجوردي و تعدادي ديگر از افراد جمع شده بوديم، همه ناراحت، مضطرب و نگران و درصدد كسب خبر بودند. راجع به موضوع انفجار و حال دكتر بهشتي و ساير افراد صحبت مي شد. خبرهاي پراكنده و غيرموثقي مي رسيد. لكن هيچ كدام قانع كننده نبود.
آخرين خبر از فاجعة انفجار
نهايتاً اعلام شدكه آقاي بهشتي حال عموميش خوب است؛ لكن يكي از پاهايش قطع شده است. اين خبر با اينكه تلخ بود، ولي مقداري هم آرامشبخش بود. زيرا آنچه براي جمع حاضر مهم بود، زنده ماندن دكتر بهشتي بود. به صراحت گفته ميشد كه اگر بهشتي زنده بماند، و لو اينكه پا هم نداشته باشد، مشكل نيست. زيرا آنچه براي اداره كشور و نظام جمهوري اسلامي مهم است فكر و انديشه و مغز دكتر بهشتي است. لذا شب را با نگراني و اندوه فراوان هر كدام در گوشهاي روي كف اتاق كه موكت فرش بود، و كولر هم نداشت و يا به علت قطع يا كمبود برق روشن نبود، به استراحت پرداختيم و منتظر خبرهاي تكميلي.
منبع : كتاب خاطرات زيبا نوشته حجت الاسلام علي اسماعيلي كريزي

ادامه مطلب
سخنراني شهيد دكتر بهشتي
روز31خرداد آيت الله دكتر بهشتي كه آن روز رياست ديوان عالي كشور را به عهده داشتند، (رياست قوه قضائيه) جهت سخنراني به پادگان خليج آمدند و در جمع ما كار آموزان قضائي سخنراني كردند و مطالب بسيار زيبائي بيان فرمودند، كه هنوز يادداشتبرداريهاي آن را براي خودم يادگاري نگه داشتهام. در بخشي از سخنانشان فرمودند: شما كه لباس روحانيت و يا لباس پاسداري پوشيدهايد، مانند همه مردم آزاد نيستيد و حتي بسياري از مباحات را بايد صرفنظر كنيد و به عبارتي شما با پوشيدن اين لباس مقداري از آزادي خودتان را آزادانه به خدا اهدا كردهايد. اي كسي كه آزادي خودت را آزادانه به خدا بخشيدهاي اين آزادي را از خدا پس نگير. پس از سخنراني ايشان اينجانب با لحن دلسوزانه و نسبتاً تندي از ايشان سوال كردم كه چرا بني صدر را دستگير نكرديد؟ چرا مسامحه ميشود. و اگر بني صدر فرار كند مردم به شخص شما چه خواهند گفت؟ (زيرا جو سياسي و شايعات از طرف منافقين و با تبليغات گسترده و حساب شده آنها وباحمايت رسانههاي بيگانه عليه ايشان زياد بود) آيا دوباره شايع نخواهند كرد كه شما او را فراري دادهايد؟
ايشان با يك تبسمي محبّت آميز و آرام به من پاسخ دادند و فرمودند: موضوع در شوراي عالي قضائي مطرح شد و نظر اينجانب و برخي ديگر از اعضاي شورا بر دستگيري ايشان بود؛ لكن اين نظريه راي نياورد و من در يك مصاحبة تلويزيوني همه چيز را به ملت ايران خواهم گفت و توضيحات لازم را در مورد اين جريان به مردم ميدهم. لكن با توجه به حادثة هفتم تير ماه 1360 و شهادت ايشان ديگر فرصتي براي وي باقي نماند و اين مشعل فروزان به خاموشي گرائيد و اسرار نهفته در سينة پر سوز وگداز ايشان، براي ابد مكتوم ماند.
منبع كتاب خاطرات زيبا نوشته حجت الاسلام علي اسماعيلي كريزي

ادامه مطلب
اشعاري زيبا ويژه ماه مبارك رمضان (5)
بهار دل شده خزون،دردام و از چشام بخون
نشسته ام يه بار ديگه،پا سفره ي ماه رمضون
خدا خدا خدا خدا...
تو گير و دار زندگي،عادي شده برام خطا
با اين همه رو سياهي،بازم به من گفتي بيا
اي خالق بنده نواز،ميخوام كه از تو دور نشم
خيلي داره دير ميشه ها،يه كاري كن عوض بشم
ببين دارم داد ميزنم،گناه من و بيچاره كرد
تو صحراي هواي نفس،دل من و آواره كرد
اي كه تويي به هر زمان،قرار قلب بي قرار
گناهاي اين بنده ات و،رو حساب جهلش بذار
به زير بار معصيت،قد كمون اومدم خدا
به محضرت يه بار ديگه،پشيمون اومدم خدا
ببين پاسفره ي دعا،اشكاي اين سينه زن و
ميگه ميون گريه هاش،ببخش من و،ببخش من و
اي خالق آلاله ها،ببر من و يه شب حرم
از در خونه ي حسين،كجا رو دارم كه برم
آي عاشقا مثل شما،اين همه ي حرف منه
فقط اميد ما همين،گريه و سينه زدنه
مرثيه خوني كارمه،مثل تموم عالمين
ميون گريه هي ميگم،حسين حسين حسين حسين
آقا شنيدم كه يه روز،خون به دل شما شده
ميون گودال بلا،سر از تنت جدا شده
آقا شنيدم سرت و،به روي نيزه ها زدن
با كعب ني حرومي ها،بر تن بچه ها زدن
بين زمين و آسمون،با اشك جاري از دو عين
يه مادري ناله ميزد،غريب مادر يا حسين...
شعر درباره ماه رمضان
رمزها در رمضان است، خدا مى داند
برتر از فهم و گمان است، خدا مى داند
ليلة القدر، كدامين شب اين ماه خداست؟
چه شبى برتر از آن است، خدا مى داند
هر شبى توبه كنيم از گنه و پاك شويم
ليلة القدر، همان است، خدا مى داند
موسم بندگى چشم و زبان و گوش است
نه همين صوم دهان است، خدا مى داند
گر نباشد همه اعضاى تو تسليم خدا
روزه ات صرفه ى نان است، خدا مى داند
بار عام و همه مهمان خداوند كريم
ماه آزادى جان است، خدا مى داند
سبط اكبر كه در اين مه متولد گرديد
رمز حسن رمضان است، خدا مى داند
زين مه نيمه مه، ماه خدا كامل شد
عيد شادى جهان است، خدا مى داند
ميزبان است خدا، در مه ميلاد حسن
رمز اين نكته نهان است، خدا مى داند
كرمش مايه اميد گنه كاران شد
يا حسن، ورد (حسان) است، خدا مى داند
گردآوري:بخش فرهنگ و هنر بيتوته

ادامه مطلب
www.beytoote.com/religious/gratefu
دعاي روز هشتم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهمّ ارْزُقني فيهِ رحْمَةَ الأيتامِ وإطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الكِرامِ بِطَوْلِكَ يا ملجأ الآمِلين.
خدايا روزيم كن در آن ترحم بر يتيمان و طعام نمودن بر مردمان و افشاء سلام و مصاحبت كريمان به فضل خودت اى پناه آرزومندان

ادامه مطلب
رهبر انقلاب اسلامي در ابتدا با اشاره به ماه مبارك رمضان كه ماه تقوا است، به تبيين دو نوع تقواي شخصي و اجتماعي پرداختند و گفتند: تقواي شخصي در واقع آن حالت و مراقبت دائمي است كه انسان را از ضربه هاي مهلك معنوي در امان نگه مي دارد و البته در امور دنيوي او نيز تأثيرات بسيار مهمي دارد.
حضرت آيت الله خامنه اي تقواي جامعه را قابل تعميم به مسائل اجتماعي و اقتصادي دانستند و تأكيد كردند: تقواي جامعه در مسائل اقتصادي، همان اقتصاد مقاومتي است كه كشور را در مقابل تكانه هاي ناشي از حوادث جهاني يا در مقابل تيرهاي زهرآگين سياستهاي معارض جهاني حفظ مي كند.
ايشان با يادآوري هشدارهاي مكرر خود در سالهاي گذشته درخصوص لزوم استحكام بخشي كشور در مقابل خيز اقتصادي قدرتها خاطرنشان كردند: در اين سالها مسئولان در حد و توان خود تلاشهاي خوبي را انجام دادند اما موضوع اقتصاد مقاومتي بايد با استفاده از همه توان و ظرفيت كشور پيگيري و محقق شود.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه الگوي اقتصاد مقاومتي در برخي كشورهاي ديگر اجرا و تأثيرات مثبت آن ديده شده است، نقطه كانوني اقتصاد مقاومتي را درون زايي و نگاه به درون دانستند و گفتند: اين درون زايي به معناي انزوا طلبي نيست بلكه تكيه به ظرفيت ها و توانايي هاي دروني، با نگاه به بيرون است.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأكيد بر اينكه تدوين سياستهاي اقتصاد مقاومتي محصول خرد جمعي و مشورت هاي طولاني بوده است، افزودند: بعد از ابلاغ اين سياستها، بسياري از صاحبنظران اقتصادي آن را تأييد كرده اند و اكنون اقتصاد مقاومتي وارد ادبيات و فرهنگ رايج اقتصادي كشور شده است.
ايشان مدل اقتصاد مقاومتي را، مقابل مدل قديمي ديكته شده از طرف قدرتها به كشورهاي جهان سوم دانستند و خاطرنشان كردند: اين مدل قديمي مبتني بر نگاه به بيرون است اما مدل اقتصاد مقاومتي، الگويي مترقي و متكي به ظرفيت هاي دروني است.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: ممكن است عده اي اينگونه تصور كنند كه مدل اقتصاد مقاومتي، الگويي مطلوب است اما امكان تحقق آن وجود ندارد در حاليكه قاطعانه مي گويم، اجراي الگوي اقتصاد مقاومتي در شرايط كنوني كشور و با توجه به ظرفيت هاي موجود، كاملاً امكان پذير است.
حضرت آيت الله خامنه اي بعد از اين مقدمه به بيان برخي از ظرفيت هاي فراوان كشور كه مي توانند مبناي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي قرار گيرند، پرداختند. نيروي جوان تحصيل كرده ي متخصص و داراي اعتماد به نفس اولين ظرفيتي بود كه رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره كردند و گفتند: وجود اين تعداد نيروي جوان تحصيل كرده در كشور از بركات انقلاب است به شرط آنكه سياستهاي غلط موجب پير شدن جامعه و كاهش نيروي جوان، نشود.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به وجود 10 ميليون فارغ التحصيل دانشگاهي و بيش از چهار ميليون دانشجوي در حال تحصيل در كشور كه 25 برابر اول انقلاب است، تأكيد كردند: اين تعداد نيروي تحصيل كرده جوان و متخصص از افتخارات نظام اسلامي و يك فرصت بسيار بزرگ است.
ايشان جايگاه اقتصادي كشور را يكي ديگر از ظرفيت ها برشمردند و افزودند: براساس آمارهاي جهاني، جمهوري اسلامي ايران داراي رتبه بيستم در اقتصاد دنيا است كه در صورت بهره برداري از ظرفيت هاي استفاده نشده، امكان رسيدن به رتبه دوازدهم اقتصاد دنيا وجود دارد.
رهبر انقلاب اسلامي جايگاه اول ايران در مجموع ذخاير نفت و گاز را از جمله ظرفيت ها دانستند و با اشاره به موقعيت جغرافيايي ممتاز كشور به عنوان نقطه اتصال شمال به جنوب و شرق به غرب، گفتند: همسايگي با 15 كشور، با جميعتي 370 ميليوني به عنوان بازار خارجي بسيار نزديك و همچنين جمعيت بيش از 70 ميليون كشور به عنوان بازار داخلي بزرگ، از ديگر ظرفيت هايي هستند كه اگر فقط به همين بازار داخلي توجه شود، وضعيت توليد دگرگون خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي زير ساخت هاي اساسي كشور در انرژي، حمل و نقل، ارتباطات، نيروگاهها، و سدها و همچنين تجربه مديريتي متراكم در كشور را از ديگر ظرفيت ها برشمردند و خاطرنشان كردند: ما بايد از اين ظرفيت ها بصورت مناسب و صحيح استفاده كنيم زيرا مشكل كشور، نبود طرح و يا سخن صحيح و كارشناسي نيست بلكه مسئله اصلي كه در محيط هاي نخبگاني هم تكرار مي شود، استفاده شايسته نكردن از طرح ها و سخن هاي صحيح است.
ايشان برخي مشكلات را ناشي از چالش هاي دروني كشور دانستند و در بيان بخشي از اين چالش ها، گفتند: چالش بزرگ كشور ما سهل انگاري در عمل و ساده و سطحي نگريستن به مسائل است.
رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: مباحث لفظي و روشنفكري كار را پيش نمي برد بلكه حل مسائل، نيازمند حركت و اقدام و پيگيري بلندمدت امور است.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأكيد بر اينكه به نتيجه رسيدن برخي كارهاي بزرگ شايد نيازمند سپري شدن مدت زماني به اندازه يك نسل باشد، افزودند: آن زماني كه درباره نهضت علمي در كشور، در دانشگاهها صحبت مي شد، شايد كسي باور نمي كرد كه بعد از 10 تا 15 سال حركت علمي كنوني در كشور، به همت اساتيد و جوان هاي با استعداد بوجود آيد اما امروز در مقايسه با آن سالها، شاهد پيشرفت چشمگير و در برخي زمينه ها شاهد پيشرفت خيره كننده هستيم.
راههاي موازي و آسان ولي در عين حال مهلك، يكي ديگر از چالش هاي داخلي بود كه رهبر انقلاب اسلامي به آن اشاره كردند و در تبيين اين موضوع گفتند: برخي اوقات تأمين برخي كالاها و نيازها از دو مسير امكان پذير است. يك مسير از طريق اروپا و آسان و مسير ديگر از طريق غير اروپا ولي سخت. مسير اول انسان را در تنگنا قرار خواهد داد و دوستان او را ضعيف و دشمنان او را قوي مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: يكي ديگر از چالش هاي دروني كه خطاي بسيار بزرگ و اساسي است، اين است كه تصور شود با فاصله گرفتن از مباني اعتقادي و اصول نظام اسلامي، همه راهها باز خواهد شد.
ايشان خاطرنشان كردند: مسئولان در دولت خدمتگزار، انسانهاي معتقد به مباني و اصول انقلاب هستند و من از آنها گله اي ندارم ولي در مجموعه دست اندركاران، برخي تصور مي كنند با كوتاه آمدن از اصول، درها گشوده خواهد شد در حاليكه نتيجه اين خطاي بزرگ را در سالهاي اخير در برخي كشورها ديده ايم.
رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: تنها راه پيشرفت، ايستادگي و پافشاري بر مباني و اصول است.
حضرت آيت الله خامنه اي يكي ديگر از چالش هاي دروني را اين موضوع دانستند كه برخي تصور مي كنند، مردم مشكلات را تحمل نخواهند كرد.
ايشان گفتند: اگر حقايق امور با صداقت لازم و به درستي براي مردم بيان شود، مردم خواهند ايستاد و مقاومت خواهند كرد.
ايشان، ترديد در توانايي هاي دروني كشور را يكي ديگر از چالش ها خواندند و افزودند: بايد به دانشمندان جوان خود و به مجموعه هاي مردمي در امور اقتصادي اعتماد و از توانايي هاي آنها استفاده كرد.
رهبر انقلاب اسلامي شرط اصلي براي تحقق اقتصاد مقاومتي را عزم راسخ و جدي و پرهيز از سهل انگاري و راحت طلبي و تكيه بر مديريت جهادي برشمردند و تأكيد كردند: مديريت جهادي عبارت است از توكل بر خداوند و استفاده از تدبير و عقلانيت و در عين حال پيش بردن كارها با عزم راسخ و بدون هراس از جوانب.
حضرت آيت الله خامنه اي، ترويج فرهنگ متناسب با اقتصاد مقاومتي را در كنار بكارگيري مديريت جهادي، ضروري دانستند و خاطرنشان كردند: صدا و سيما، رسانه ها، مسئولين، ائمه جمعه و همه كساني كه سخن آنان در ميان مردم تأثيرگذار است، بايد ترويج گر فرهنگ اقتصاد مقاومتي باشند.
ايشان، صرفه جويي، مصرف كالاهاي داخلي بويژه در دستگاههاي دولتي، مقابله جدي با واردات بي منطق، مقابله جدي با قاچاق، توجه ويژه به كارگاههاي توليدي كوچك و متوسط و بازنگري در سياستهاي پولي و فعاليتهاي نظام بانكي را از ضروريات اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي برشمردند و تأكيد كردند: شرط اصلي تحقق همه اين موارد، همدلي و همزباني و انسجام دروني است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر اينكه همه بايد به دولت و مسئولان كمك كنند، افزودند: حاشيه سازي از هر طرفي غير قابل قبول است و بايد از آن پرهيز شود.
حضرت آيت الله خامنه اي در جمع بندي مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتي تأكيد كردند: ما مي توانيم در زمينه اقتصادي كارهاي بزرگي انجام دهيم و از اين گذرگاه حساس عبور كنيم.
رهبر انقلاب اسلامي در سخنان بسيار مهم شان درباره موضوع هسته اي، قبل از تشريح برخي جزئيات مذاكرات و تبيين صريح خواسته ها و خطوط قرمز هسته اي، سه نكته را مورد تأكيد قرار دادند.
نكته اول اينكه هر آنچه رهبري در جلسات عمومي مي گويد عيناً همان مسائلي است كه در جلسات خصوصي به رئيس جمهور و ديگر مسئولان ذيربط مي گويد بنابراين اين خط تبليغي غيرصحيح كه از برخي خطوط قرمز رسمي در جلسات خصوصي صرف نظر شده است، خلاف واقع و دروغ است.
دومين نكته اي كه حضرت آيت الله خامنه اي به عنوان مقدمه بحث هسته اي بيان كردند، امانت داري، غيرت، شجاعت و تدين اعضاي تيم مذاكره كننده كشورمان بود.
ايشان گفتند اين تيم، با غيرت ملي و دقت كامل و با قصد باز كردن گره و پيش بردن كار كشور، در مقابل تعداد كثير مذاكره كنندگان طرفهاي مقابل، مشغول تلاش است و انصافاً با شجاعت، مواضع را بيان و دنبال مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي خاطرنشان كردند هركسي از جزئيات مذاكرات با خبر شود حتماً به اين مطالبي كه درباره تيم هسته اي گفته شد، اذعان خواهد كرد البته آنها ممكن است در تشخيص و عمل خطا كنند اما متدين و غيور هستند.
مخاطب سومين نكته مقدماتي رهبري، منتقدان هسته اي بودند.
ايشان افزودند: با انتقاد مخالف نيستم و آن را لازم و كمك كننده مي دانم اما اين يك واقعيت است كه انتقاد كردن از عمل كردن آسان تر است چرا كه ديدن عيبهاي طرف مقابل راحت است اما درك دشواريها و نگراني هاي او، مشكل مي باشد.
رهبر انقلاب افزودند: اين حرف من، نبايد مانع ادامه انتقادها شود اما متوجه باشيم كه تيم هسته اي برخي از مسائلي را كه مورد انتقاد است مي داند اما بعضي ضرورتها او را به برخي اقدامات مي كشاند.
حضرت آيت الله خامنه اي سپس به بيان تاريخچه كوتاهي از روند مذاكره با امريكاييها پرداختند كه به درك روند مذاكرات كمك قابل توجهي مي كند.
ايشان گفتند: موضوع مذاكره با امريكايي ها مربوط به زمان دولت قبل است و به فرستادن واسطه به تهران براي درخواست مذاكره مربوط مي شود.
رهبر انقلاب در توضيح بيشتر افزودند: در آن زمان، يك نفر از محترمين منطقه به عنوان واسطه به ديدارما آمد و به صراحت گفت رئيس جمهور امريكا از او خواهش كرده كه به تهران بيايد و درخواست امريكايي ها براي مذاكره را مطرح كند امريكايي ها به اين واسطه گفته بودند مي خواهيم ضمن شناخت ايران به عنوان قدرت هسته اي، مسئله هسته اي را حل و فصل كنيم و تحريم ها را ظرف 6 ماه برداريم البته ما به آن واسطه گفتيم به امريكايي ها و حرفهايشان اطميناني نداريم، اما با اصرار آن واسطه، قبول كرديم كه اين مسئله را يك بار ديگر امتحان كنيم و مذاكرات شروع شد.
رهبر انقلاب اسلامي با تذكر دو نكته مهم در هماورديهاي جهاني خاطرنشان كردند: در هر رويارويي ديپلماتيك دو ميدان وجود دارد كه بايد مورد توجه قرار گيرد ميدان اصلي كه ميدان واقعيت، عمل و توليد دارايي است و مديران ديپلماسي و سياست كه عرصه تبديل اين داراييها به امتياز و تأمين منافع ملي است.
ايشان افزودند: دست خالي هر كشور در ميدان اول، محدوده انعطاف او را در ميدان دوم مي بندد و با توجه به همين منطق، ايران با دستاوردهاي مهم و قوي وارد ميدان مذاكره شد كه برخورداري از قدرت توليد سوخت 20 درصد، يكي از آنها بود.
رهبر انقلاب يادآوري كردند همه قدرتهاي هسته اي از فروختن سوخت 20 درصد براي توليد داروهاي هسته اي در مركز تهران خودداري مي كردند و حتي جلوي خريد ما از كشورهاي ديگر را مي گرفتند اما جوانان دانشمند و افتخارآفرين ايران، اين سوخت را توليد و به صفحه سوخت تبديل كردند و طرف مقابل مات شد.
ايشان افزودند: علاوه بر سوخت 20 درصد، دستاوردهاي واقعي و ميداني ديگري هم داشتيم و در واقع راهبرد ايستادگي ايران در مقابل فشارها جواب داد و امريكايي ها به اين نتيجه رسيدند كه تحريم ها اثر مورد نظر و مطلوب آنها را ندارد و بايد راه ديگري پيدا كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به نگاه شك آلود ايران به طرف امريكايي گفتند: با وجود اين، ما حاضر بوديم اگر امريكايي ها سر حرفها و وعده هاي خود به آن واسطه منطقه اي ايستادند ما هم هزينه بدهيم چون در مذاكرات مي توان براساس عقل و محاسبه، عقب گردهايي نيز داشت اما آنها اندكي بعد از مذاكرات زياده خواهي و بدعهدي را آغاز كردند.
رهبر انقلاب با اشاره به اينكه توافق خوب از نظر ايران يعني توافق عادلانه و منصفانه افزودند: در جريان مذاكرات امريكايي ها 6 ماهِ وعده داده شده براي لغو تحريم ها را ابتدا به يك سال تبديل كردند و بعد با زياده خواهي هاي مكرر مذاكرات را طولاني و حتي تهديد به تحريم بيشتر كردند و از نظامي گري و روي ميز و زير ميز سخن گفتند.
حضرت آيت الله خامنه اي در نوعي جمعبندي از روند مذاكرات تأكيد كردند: تأمل و مطالعه در روند مطالبات امريكايي ها نشان مي دهد هدف آنها ريشه كن كردن صنعت هسته اي ايران، از بين بردن ماهيت هسته اي كشور و تبديل آن به يك كاريكاتور و تابلوي بي محتوا است.
ايشان با اشاره به نياز حقيقي و مطالعه شده كشور به 20 هزار مگاوات برق هسته اي افزودند: آنها ضمن تلاش براي نابودي صنعت هسته اي و محروم كردن ايرانيان از فوايد فراوان اين صنعت، قصد دارند ضمن ادامه فشارها، تحريم ها را نيز به نوعي حفظ كنند.
رهبر انقلاب سپس در تبيين واقعيات صحنه پيچيده مذاكرات با امريكايي ها، يك نكته مهم ديگر يعني نياز دولت امريكا به توافق هسته اي را مورد بررسي قرار دادند.
ايشان افزودند: اگر آنها بتوانند به اهداف خود در مذاكرات برسند به يك پيروزي بزرگ رسيده اند چرا كه ملت استقلال طلب ايران را تسليم كرده اند و كشوري را كه مي تواند الگوي ديگر كشورها باشد شكست داده اند و تمام بدعهدي ها و چانه زني هاي آنها براي تحقق همين اهداف است.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر خواستهاي منطقي ايران از اول مذاكرات تا امروز خاطرنشان كردند: ما از ابتدا گفته ايم مي خواهيم تحريم هاي ظالمانه برداشته شود كه البته در مقابل آن، حاضريم يك چيزهايي بدهيم به شرط اينكه صنعت هسته اي متوقف نشود و لطمه نخورد.
حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه سخنانشان به ترسيم صريح خطوط قرمز هسته اي پرداختند.
ايشان به عنوان اولين خط قرمز گفتند: ما برخلاف اصرار امريكايي ها محدوديتهاي بلند مدت 10، 12 ساله را قبول نداريم و مقدار سالهاي مورد قبول محدوديت را به آنها گفته ايم.
رهبر انقلاب ادامه كار تحقيق و توسعه و ساخت و ساز حتي در زمان محدوديت را دومين خط قرمز ايران اعلام كردند و افزودند: آنها مي گويند در مدت 12 سال هيچ كاري نكنيد اما اين، يك حرف زور مضاعف و غلط مضاعف است.
رهبر انقلاب در توضيح سومين خط قرمز هسته اي تأكيد كردند: تحريم هاي اقتصادي، مالي و بانكي چه مربوط به شوراي امنيت، چه كنگره امريكا و چه دولت امريكا بايد فوراً هنگام امضاي موافقتنامه لغو و بقيه تحريم ها هم در فواصل معقول برداشته شود.
ايشان افزودند: امريكايي ها درباره تحريم ها يك فرمول پيچيده، چند لايه و عجيب و غريب مطرح مي كنند كه معلوم نيست از آن، چه چيزي در مي آيد اما ما صريحاً مطالبمان را مي گوييم.
حضرت آيت الله خامنه اي در ادامه بحث درباره خطوط قرمز مذاكرات هسته اي افزودند: لغو تحريم ها نبايد به اجراي تعهدات ايران منوط شود نگويند شما تعهدات را انجام دهيد بعد آژانس گواهي دهد تا تحريم ها لغو شود ما اين مسئله را مطلقاً قبول نداريم.
رهبر انقلاب افزودند: اجرائيات لغو تحريم ها نيز بايد با اجرائيات تعهدات ايران متناظر باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين تأكيد كردند: ما با موكول كردن اجراي تعهدات طرف مقابل به گزارش آژانس، مخالفيم چون آژانس بارها و بارها ثابت كرده مستقل و عادل نيست بنابراين ما به آن بدبين هستيم.
ايشان افزودند: مي گويند «آژانس بايد اطمينان پيدا كند» اين چه حرف نامعقولي است چگونه اطمينان پيدا كند مگر اينكه وجب به وجب اين سرزمين را بازرسي كند.
رهبر انقلاب مخالفت قاطع با «بازرسي هاي غير متعارف، پرس و جو از شخصيتهاي ايران و بازرسي از مراكز نظامي» را از ديگر خطوط قرمز هسته اي اعلام كردند.
رهبر انقلاب به صراحت تأكيد كردند: در ايران، همه از جمله بنده، دولت، مجلس، دستگاه قضايي، دستگاههاي امنيتي و نظامي و همه نهادها خواهان توافق خوب هسته اي هستيم توافقي كه عزتمندانه، منصفانه و مطابق با مصالح و منافع ايران، تدوين شود.
رهبر انقلاب افزودند: اگر چه دنبال لغو تحريم ها هستيم اما آنها را از زاويه اي نوعي فرصت مي دانيم چرا كه باعث شده به نيروها و ظرفيتهاي داخلي توجه بيشتري داشته باشيم.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين در ابتداي سخنان خود به لزوم بهره گيري از بركات ماه مبارك رمضان بويژه بهره مندي از ادعيه اين ماه و مضامين والاي آن توصيه كردند و گفتند: ماه مبارك رمضان، ماه خشوع و استغفار و ماه بازگشت به خدا و خودسازي و اخلاق است.
پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام والمسلمين روحاني با اشاره به آغاز به كار دولت يازدهم در 22 ماه قبل، رويكرد دولت در زمينه مسايل داخلي را حسن اعتماد، رفتار مسالمت آميز، كاهش فاصله ها و دوري از افراطي گري دانست و گفت: رويكرد دولت در زمينه سياست خارجي تعامل سازنده با جهان با خط قرمز «حفظ استقلال، عزت و غرور ملي» و در زمينه مسائل فرهنگي، فضاي بازتر براي همه اصحاب فرهنگ و هنر با خط قرمز اخلاق و احكام اسلام بوده است.
آقاي روحاني حل و فصل مسئله مذاكرات در چارچوب احقاق حقوق هسته اي و تامين نيازهاي جامعه و كشور را دو اولويت دولت برشمرد و افزود: آنچه كشورهاي قدرتمند را پاي ميز مذاكره آورد، مقاومت ملت ايران در برابر فشار بدخواهان و شكست تحريم ها بود.
رئيس جمهور با بيان اينكه تحريم هرگز موفق نخواهد بود و ملت ايران حتي در شرايط تحريم قادر است مسائل اجتماعي، اقتصادي سياسي و فرهنگي خود را بخوبي حل و فصل كند، گفت: در شرايط تحريم توانستيم با كمك مردم، تورم را مهار كنيم و از ركود خارج شويم و در همان شرايط تحريم بود كه رشد سرمايه گذاري بالا رفت.
رئيس جمهور افزايش ذخائر كالاهاي استراتژيك، رفع موانع صادرات، ارائه لايحه خروج از ركود، كاهش واردات گندم، تغيير الگوي كشت كشاورزي، ارائه خدمات درماني، كمك به اقشار كمدرآمد و ارائه يارانه كالايي، كاهش اتكا به نفت در بودجه، صرفه جويي در هزينه هاي جاري، راه اندازي 8 هزار واحد صنعتي توليدي و برداشتن قدمهاي مفيد در حوزه محيط زيست را از جمله اقدامات دولت در شرايط تحريم خواند.
آقاي روحاني كاهش درآمدهاي نفتي دولت را از شرايط خاص امسال دانست و افزود: بايد با تلاش، وحدت، همدلي و انسجام، از مشكلات بخوبي عبور كنيم كه اين كار را با كمك مردم انجام خواهيم داد.
رئيس جمهور با تاكيد بر اينكه نبايد بگذاريم در شرايط كنوني فرسايش هاي غيرضروري در جامعه ايجاد شود، اظهار داشت: در صورتي كه طرف مقابل زياده خواهي نكند توافق در دسترس خواهد بود و از اين گردنه تاريخي عبور خواهيم كرد.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه ملتهاي منطقه امروز تحت فشار مضاعف در برابر مداخلات برخي كشورها و تروريستها قرار دارند خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران پيشتاز مبارزه با تروريسم و حمايت از ملت هاي منطقه بوده و اين راه را ادامه خواهد داد.

ادامه مطلب

|
||||
تجمع سپرده گذاران ميزان در بجنورد+تصاوير هشدارنيوز - تعدادي از سپرده گزاران ناراضي موسسه مالي و اعتباري ميزان مقابل شعبه مركزي اين موسسه در چهار راه مخابرات شهرستان بجنورد با بستن خيابان اقدام به تخريب تجهيزات بانك و ريختن آن ها به وسط خيابان كردند. |

ادامه مطلب

رئيس قوه قضاييه آيت الله محمدي گيلاني را از ديگر الگوها و اسوههاي دستگاه قضايي خواند و صلابت آن مرحوم در برخوردهاي قضايي را نمونه اي قابل توجه براي عملكرد امروز دستگاه قضايي در برخوردهاي با قاطعيت و صلابت برشمرد.
سخنان روشنگر مقام معظم رهبري
آيت الله آملي لاريجاني در ادامه با تقدير از بيانات روز گذشته مقام معظم رهبري در روشنگري نسبت به برخي مسائل مهم كشور از جمله پرونده هسته اي تأكيد كرد: انصافاً مقام معظم رهبري همچون هميشه در زماني كه گرد و غبار و فضاي مه آلود در مقابل برخي رويه ها و روندهاي جاري شكل گرفته بود در سخناني صريح، صادقانه و عالمانه مسير را براي مردم و مسئولان روشن كردند و سخنانشان درباره اقتصاد مقاومتي و مهمتر از آن درباره پرونده هسته اي و حمايتشان از تيم مذاكره كننده پاسخ روشني به برخي افراط و تفريط ها در مسير پرونده هسته اي و تعيين تكليفي در اين مسير بود.
رئيس قوه قضاييه با تأكيد بر اينكه تيم مذاكره كننده هسته اي بايد حمايت شود و در عين حال در چارچوب خطوط قرمز نظام حركت كند از حركت مجلس شوراي اسلامي در تعيين چارچوب قانوني براي مذاكرات هسته اي نيز تقدير كرد و گفت: تيم مذاكره كننده هسته اي نيز بايد به پشت گرمي اين حمايت ها بتوانند در پرونده هسته اي با مجاهدت و ايثار، اهداف و برنامه هاي نظام اسلامي را محقق كنند و با پايمردي در اين مذاكرات كه به تعبير مقام معظم رهبري مهمتر از شروع مذاكرات است به فضل الهي به توفيق دست يابند.
ضرورت تبيين عملكرد دستگاه قضا
آيت الله آملي لاريجاني در ادامه با تأكيد بر ضرورت استفاده از ظرفيت هفته قوه قضاييه در تبيين عملكرد دستگاه قضايي از سوي مسئولان قوه قضاييه و اطلاع رساني درباره حجم كارهاي انجام شده در دستگاه قضايي اظهار كرد: بسياري از مردم از حجم كارها و تلاش هاي انجام شده در قوه قضاييه مطلع نيستند و آنچه مي دانند حاصل مراجعه خود به دستگاه قضايي و برخوردشان با تراكم مراجعه كنندگان و گاهي مواجهه با برخي برخوردهاي ناصواب است كه در ذهنشان باقي مي ماند و چه بسا اگر حجم انبوه تلاش هاي صورت گرفته در قوه قضاييه و مشكلات اين دستگاه براي مردم تبيين و اطلاع رساني شود تا حدودي عملكردها توجيه و نگاهشان به قوه قضاييه همدلانهتر شود.
رئيس دستگاه قضا با اشاره به اينكه بر حسب آمار مركز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضاييه نزديك به 15 ميليون پرونده در سطوح و مراجع مختلف دستگاه قضايي رسيدگي مي شود و اين حجم از رسيدگي ها علاوه بر خدمات ساير سازمان هاي تابعه قوه قضاييه از جمله ارايه 57 ميليون خدمت در سال 94 از سوي سازمان ثبت است تأكيد كرد: هرچند تمام اين 15 ميليون از پروندههاي سنگين و حجيم نيست اما بسياري از پرونده ها نيازمند صدها ساعت كار كارشناسي و حجم انبوه رسيدگي است و جا دارد كه از تلاش چشمگير همه قضات و كاركنان و مسئولان عالي قضايي تشكر كنم و طبيعي است كه اگر به حجم كارها و تلاش هاي انجام شده و خدمت به مردم در قوه قضاييه منصفانه نگاه كنيم، انتقادها كمتر مي شود.
رئيس قوه قضاييه با تأكيد بر ضرورت بررسي حجم پرونده هاي وارده به دستگاه قضايي و ريشه ها، دلايل و چرايي جامعه شناختي و روانشناختي اين مسئله گفت: بايد بررسي شود كه چرا اين ميزان از دعوا و كشمكش در جامعه وجود دارد و راه حلي يافت كه بسياري از اين دعاوي با صلح و سازش ختم شود و حتي به شوراهاي حل اختلاف هم وارد نشود.
آيت الله آملي لاريجاني افزود: در بسياري موارد با بروز يك تصادف و يا درگيري چند كودك كه در همسايگي هم قرار دارند، دعواها و نزاع هايي شكل مي گيرد و دهها پرونده در محاكم تشكيل مي شود كه چه بسا بتوان با ترويج فرهنگ صلح و سازش و گذشت از تشكيل چنين پرونده هايي جلوگيري شود.
رئيس قوه قضاييه از معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم و معاونت فرهنگي قوه قضاييه خواست نسبت به بررسي علمي نحوه بهبود و ارتقاي اين وضعيت تلاش كنند.
اعتماد مردم به قوه قضاييه
آيت الله آملي لاريجاني وجه مثبت رسيدگي به 15 پرونده در دستگاه قضايي را اعتماد مردم به قوه قضاييه اعلام كرد و افزود: مردم اگر به دستگاه قضايي اعتماد نداشتند خودشان مسائلشان را حل و فصل مي كردند همانطور كه در برخي كشورها ميزان مراجعه به دستگاه قضايي بسيار كم است نه به اين معنا كه در آن كشورها نزاعي نيست و يا جرمي اتفاق نمي افتد بلكه به اين دليل كه مردم اين كشورها اعتمادي به دستگاه قضايي خود ندارند اما در كشور ما آسان ترين مسير براي حل و فصل دعاوي، مراجعه به دستگاه قضايي است.
رئيس قوه قضاييه استجابت اعتماد مردم به دستگاه قضايي را از طريق تلاش و مجاهدت بيشتر مسئولان، قضات و كاركنان قوه قضاييه خواستار شد و گفت: مسئولان قضايي بايد به فكر رويكردها و راههاي جديدي براي حل مشكلات مراجعان به قوه قضاييه و پرهيز از اطاله دادرسي و مراجعه هاي پي درپي از يك مرجع قضايي به مرجع ديگر بدون يافتن پاسخ مناسب باشند.
آيت الله آملي لاريجاني با اشاره به اينكه رسيدگي به مشكلات مردم در قوه قضاييه فرصتي براي خدمت رساني و مجالي براي مجاهده و عبادت است افزود: توقع اين است كه همه مسئولان دستگاه قضايي براي وصول نتايج بهتر در خدمت به مردم و جلب رضايت آنان گام بردارند و اگر در روز 10 ساعت كار مي كنند در صورت توان 11 ساعت كاركنند تا با جلب رضايت مردم مسير رشد و تعالي معنوي خود را نيز فراهم كنند.
احاطه به قانون، تسلط به فناوريهاي نوين
آيت الله آملي لاريجاني توجه به تحولات جديد در عرصه فناوري و استفاده از آن در عرصه خدمت رساني به مردم را راهي براي پيشرفت و گشايش امور دانست و تصريح كرد: استفاده از ظرفيت ابزارهايي مانند رايانه و فناوريهاي نوين اطلاعات اكنون از وظايف دستگاه قضايي محسوب مي شود و ابعاد نظارتي قوه قضاييه را نيز گسترش مي دهد.
رئيس قوه قضاييه در ادامه سخنان خود آگاهي و احاطه به قانون و مقررات و تحولات قانوني صورت گرفته در دستگاه قضايي را ضرورت ديگر پيش روي قضات و كاركنان قوه قضاييه اعلام كرد و گفت: آگاهي به قانون و تحولات صورت گرفته در قوانين حقوقي و قضايي از جمله آيين دادرسي جديد و قانون مجازات اسلامي بسياري از گره ها را باز مي كند و بر اين اساس بايد معاونت هاي مربوطه در قوه قضاييه براي ارتقاي سطح دانش قضات و آگاهي و احاطه بيشتر آنان نسبت به قوانين جديد تلاش و برنامه ريزي كنند.
رئيس دستگاه قضا تغييرات قانوني در اعمال ماده 18 قديم كه در آيين دادرسي جديد به ماده 477 تغيير يافته است اشاره كرد و افزود: پيش از اين براي اعمال ماده 18 پرونده به همان مرجع صادركننده رأي يا شعبه هم عرض ارجاع مي شد اما اكنون براساس ماده 477، پرونده به ديوانعالي كشور ارسال مي شود و در آن مرجع به صورت شكلي يا ماهوي حسب مورد رسيدگي مي شود.
آيت الله آملي لاريجاني قوانين مربوط به كنترل هاي مخابراتي را يكي ديگر از تغييرات قانوني صورت گرفته اعلام كرد و بر لزوم آگاهي و احاطه قضات به اين قوانين تأكيد كرد.
ضرورت رعايت اخلاق حرفهاي قضا
رئيس قوه قضاييه در ادامه همه قضات و كاركنان دستگاه قضايي را به رعايت بيش از پيش اخلاق اسلامي در مواجهه با مراجعه كنندگان دعوت كرد و گفت: حتي كمترين ميزان از برخوردهاي نامناسب و توهين آميز با افراد مراجعه كننده به دستگاه قضايي هم زياد است و بايد براي پرهيز از چنين رفتارهايي بحث اخلاق حرفه اي در قوه قضاييه جدي گرفته شود و مسئولان مربوطه در دستگاه قضايي براي كمك به ارتقاي ابعاد فرهنگي اخلاق حرفه اي تلاش كنند.
رئيس قوه قضاييه توجه به ابعاد پيشگيري از وقوع جرم را يكي ديگر از رويكردها و محورهاي عمده مورد توجه مسئولان قضايي دانست و با اشاره به اينكه تأسيس معاونت اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم مويد توجه قوه قضاييه به اين موضوع است افزود: توجه به ابعاد پيشگيري از وقوع جرم براي قوه قضاييه بسيار مهم است و در كاستن جرايم و پرونده ها نقش مهمي دارد و بايد اين موضوع ابعاد مختلف آن همواره از سوي مسئولان قضايي تكرار و تبيين شود.
استقبال از انتقادهاي صحيح
رئيس دستگاه قضا با تأكيد بر ضرورت صلابت و قاطعيت دستگاه قضايي در مواجهه با مشكلات، رسيدگي به پرونده ها و انجام وظايف قانوني و با اشاره به برخي از انتقادهاي صورت گرفته نسبت به عملكرد قوه قضاييه در رسيدگي قاطعانه و عادلانه به پرونده ها بدون درنظر گرفتن جايگاه ها و مسئوليت هاي افراد گفت: قوه قضاييه همواره از انتقادهاي سازنده و صحيح استقبال مي كند چرا كه موجب اصلاح دستگاه قضايي مي شود اما ريشه بسياري از اين انتقادها به چرايي برخورد قاطعانه و با صلابت قوه قضاييه با تخلفات و جرايم و رسيدگي به پرونده ها بر مي گردد و قطعاً وارد نيست.
صلابت و قاطعيت دستگاه قضايي
آيت الله آملي لاريجاني برخي از انتقادهاي وارده به دستگاه قضايي را از سوي افراد غيرمطلع و ناآگاه نسبت به پرونده ها و مسير رسيدگي ها و با هدف اعمال فشار بر دستگاه قضايي توصيف و تأكيد كرد: قوه قضاييه ركن ركين و شمشير انقلاب اسلامي است، نبايد آن را كند كرد و جاي تعجب است كه چگونه افرادي كه از پرونده چند هزار صفحه اي اطلاعي ندارند به راحتي نحوه رسيدگي و نتايج پرونده را زير سوال مي برند و انتقاد مي كنند.
رئيس قوه قضاييه فشارهاي وارده درباره رسيدگي به پرونده سه هزار ميلياردي را نمونه اي از فشارها و انتقادهاي بي پايه و بدون اطلاع از كم و كيف رسيدگي به پرونده ها برشمرد و افزود: مديران و مسئولان دستگاه قضايي و قضات بايد بدانند كه اگر دستگاه قضايي در برخورد با جرايم اقتصادي، جرايم خشن و جرايم افراد ذي نفوذ با صلابت عمل كرد، اعتماد مردم جلب مي شود و آن ها خواهند دانست كه بناي قوه قضاييه برخورد عادلانه بدون توجه به فشارها و انتقادهاي بي پايه است.
آيت الله آملي لاريجاني با تأكيد براينكه دادرسي توأم با قاطعيت و صلابت منافاتي با متانت رفتار و گفتار قضايي و دادرسي عادلانه ندارد افزود: در رسيدگي به پروندهها نبايد اسير فشارها شد تا مسير پرونده عوض شود، همانطور هم نبايد طوري رسيدگي صورت گيرد كه موجب اجحاف شود. در واقع بايد با پرهيز از افراط و تفريط در رسيدگي به پروندهها عدالت را مدنظر قرار داد و آخرت خود را به خاطر دنياي ديگران نفروخت.
در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي پس ازگزارش رئيس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور از عملكرد اين سازمان و همچنين گزارش معاونت فرهنگي قوه قضاييه از نشست با نمايندگان اقليت هاي ديني مجلس شوراي اسلامي، رئيس كل دادگستري استان تهران از چگونگي اجراي آيين دادرسي كيفري جديد گزارشي را به مسئولان عالي قضايي ارايه كرد كه در هر بخش از سوي رئيس قوه قضاييه دستورات لازم صادر شد.
شايان ذكر است در ادامه اين جلسه نيز درباره نحوه اجراي بندهايي از آيين دادرسي كيفري جديد بحث و بررسي شد.
م
كد: 284392

ادامه مطلب
حياتي بازنشسته شد! (عكس)



ادامه مطلب