نگاهي تحليلي به زندگينامه ي شهيد دكتر چمران ؛ تك سوار وادي خلوص
تولد و تحصيلات
وي در همه دوران تحصيل شاگرد اول بود. در سال 1337 با استفاده از بورس تحصيلي شاگردان ممتاز به امريكا اعزام شد و پس از تحقيقات علمي در جمع معروف ترين دانشمندان جهان در دانشگاه كاليفرنيا و معتبرترين دانشگاه امريكا - بركلي- با ممتازترين درجه علمي موفق به اخذ دكتراي الكترونيك و فيزيك پلاسما گرديد.
از تفسير قرآن تا جنگهاي پارتيزاني مصر
در امريكا، با همكاري بعضي از دوستانش، براي اولين بار انجمن اسلامي دانشجويان امريكا را پايه ريزي كرد و از مؤسسين انجمن دانشجويان ايراني در كاليفرنيا و از فعالين انجمن دانشجويان ايراني در امريكا به شمار مي رفت كه به دليل اين فعاليت ها، بورس تحصيلي شاگرد ممتازي وي از سوي رژيم شاه قطع مي شود. پس از قيام 15 خرداد سال 1342 و سركوب ظاهري مبارزات مردم مسلمان به رهبري امام خميني(ره) دست به اقدامي جسورانه و سرنوشت ساز مي زند و همه پلها را پشت سر خود خراب مي كند و به همراه بعضي از دوستان مؤمن و هم فكر، رهسپار مصر مي شود و مدت دو سال، در زمان عبدالناصر، سخت ترين دوره هاي چريكي و جنگ هاي پارتيزاني را مي آموزد و به عنوان بهترين شاگرد اين دوره شناخته مي شود و فوراً مسئوليت تعليم چريكي مبارزان ايراني به عهده او گذارده مي شود.
به علت برخورداري از بينش عميق مذهبي، از ملي گرايي وراي اسلام گريزان بود و وقتي در مصر مشاهده كرد كه جريان ناسيوناليسم عربي باعث تفرقه مسلمين مي شود، به جمال عبدالناصر اعتراض كرد و ناصر ضمن پذيرش اين اعتراض گفت كه جريان ناسيوناليسم عربي آنقدر قوي است كه نمي توان به راحتي با آن مقابله كرد و با تأسف تأكيد مي كند كه ما هنوز نمي دانيم كه بيشتر اين تحريكات از ناحيه دشمن و براي ايجاد تفرقه در بين مسلمانان است. به دنبال آن، به چمران و يارانش اجازه مي دهد كه در مصر نظرات خود را بيان كند.
پايگاه چريكي لبنان
او به كمك امام. موسي صدر، رهبر شيعيان لبنان، حركت محرومين و سپس جناح نظامي آن، سازمان «امل» را بر اساس اصول و مباني اسلامي پي ريزي نموده كه در ميان توطئه ها و دشمني هاي چپ و راست، با تكيه بر ايمان به خدا و با اسلحه شهادت، خط راستين اسلام انقلابي را پياده مي كند و علي گونه در معركه هاي مرگ و حيات به آغوش گرداب خطر فرو مي رود و در طوفان هاي سهمناك سرنوشت، حسين وار به استقبال شهادت مي تازد و پرچم خونين تشيع را در برابر جبارترين ستمگران روزگار، صهيونيزم اشغال گر و همدستان خونخوار آنها، راست گرايان «فالانژ»، به اهتزاز در مي آورد و از قلب بيروت سوخته و خراب تا قله هاي بلند كوه هاي جبل عامل و در مرزهاي فلسطين اشغال شده، از خود قهرماني ها به يادگار گذاشته؛ در قلب محرومين و مستضعفين شيعه جاي گرفته و شرح اين مبارزات افتخارآميز با قلمي سرخ و به شهادت خون پاك شهداي لبنان، بر كف خيابانهاي داغ و بر دامنه كوه هاي مرزي اسرائيل براي ابد ثبت گرديده است.
بيست و سه سال هجرت
از خرابه هاي پاوه تا وزارت دفاع
رزمندگان از جان گذشته انقلاب، اعم از سرباز و پاسدار به حركت درآمدند و همه تجارب انقلابي، ايمان، فداكاري، شجاعت، قدرت رهبري و برنامه ريزي دكتر چمران در اختيار نيروهاي انقلاب قرار گرفت و عالي ترين مظاهر انقلابي و شكوهمندترين قهرماني ها به وقوع پيوست و در عرض 15 روز شهرها و راه ها و مواضع استراتژيك كردستان به تصرف نيروهاي انقلاب اسلامي درآمد و كردستان از خطر حتمي نجات يافت و مردم مسلمان كرد با شادي و شعف به استقبال اين پيروزي رفتند.
دكتر چمران بعد از اين پيروزي بي نظير به تهران احضار شد و از طرف رهبر عاليقدر انقلاب، امام خميني(ره)، به وزارت دفاع منصوب گرديد. در پست جديد، براي تغيير و تحول ارتش از يك نظام طاغوتي، به يك سلسله برنامه هاي وسيع بنيادي دست زد كه پاك سازي ارتش و پياده كردن برنامه هاي اصلاحي از اين قبيل است تا به ياري خدا و پشتيباني ملت، ارتشي به وجود آيد كه پاسدار انقلاب و امنيت استقلال كشور باشد و رسالت مقدس اسلامي ما را به سر منزل مقصود برساند.
نماينده دور اول مجلس
وي سپس به نمايندگي رهبر كبير انقلاب اسلامي در شوراي عالي دفاع منصوب شد و مأموريت يافت تا بطور مرتب گزارش كار ارتش را ارائه كند.
ستاد جنگهاي نامنظم در خوزستان
ايجاد واحد مهندسي فعال براي ستاد جنگهاي نامنظم يكي از اين برنامه ها بود كه به كمك آن، جاده هاي نظامي به سرعت در نقاط مختلف ساخته شد و با نصب پمپهاي آب در كنار رود كارون و احداث يك كانال به طول حدود بيست كيلومتر و عرض يك متر در مدتي حدود يك ماه، آب كارون را به طرف تانكهاي دشمن روانه ساخت، به طوري كه آنها مجبور شدند چند كيلومتر عقب نشيني كنند و سدي عظيم مقابل خود بسازند و با اين عمل فكر تسخير اهواز را براي هميشه از سر به دور دارند.
يكي از كارهاي مهم و اساسي او از همان روزهاي اول، ايجاد هماهنگي بين ارتش، سپاه و نيروهاي داوطلب مردمي بود كه در منطقه حضور داشتند. بازده اين حركت و شيوه جنگ مردمي و هماهنگي كامل بين نيروهاي موجود، تاكتيك تقريباً جديد جنگي بود؛ چيزي كه ابرقدرتها قبلاً فكر آن را نكرده بودند. متأسفانه اين هماهنگي در خرمشهر بوجود نيامد و نيروهاي مردمي تنها ماندند. او تصميم داشت به خرمشهر نيز برود، ولي به علت عدم وجود فرماندهي مشخص در آنجا و خطر سقوط جدي اهواز، موفق نشد ولي چندين بار نيروهايي بين دويست تا يك هزار نفر را سازماندهي كرده و به خرمشهر فرستاد و آنان به كمك ديگر برادران مقاوم خود توانستند در جنگي نابرابر مقابل حملات پياپي دشمن تا مدت ها مقاومت كنند.
سوسنگرد، قادسيه نيست
دكتر چمران كه از محاصره تعدادي از ياران و رزمندگان شجاع خود در آن شهر سخت برآشفته بود، با فشار و تلاش فراوان خود و آيت الله خامنه اي، ارتش را آماده ساخت كه براي اولين بار دست به يك حمله خطرناك و حماسه آفرين نابرابر بزند و خود نيز نيروهاي مردمي و سپاه پاسداران را در كنار ارتش سازماندهي كرد و با نظمي نو و شيوه اي جديد از جانب جاده اهواز- سوسنگرد به دشمن يورش بردند. شهيد چمران پيشاپيش يارانش، به شوق كمك و ديدار برادران محاصره شده در سوسنگرد، به سوي اين شهر مي شتافت كه در محاصره تانكهاي دشمن قرار گرفت. او ساير رزمندگان را به سوي ديگري فرستاد تا نجات يابند و خود را به حلقه محاصره دشمن انداخت؛ چون آنجا خطر بيشتر بود و او هميشه به دامان خطر فرو مي رفت. در اين هنگام بود كه نبرد سختي در گرفت؛ نيروهاي كماندوي دشمن از پشت تانكها به او حمله كردند و او همچون شيري در ميدان، در مصاف با دشمن متجاوز از نقطه اي به نقطه اي ديگر و از سنگري به سنگري ديگر مي رفت. كماندوهاي دشمن او را زير رگبار گلوله خود گرفته بودند، تانكها به سوي او تيراندازي مي كردند و او شجاعانه بدون هراس از انبوه دشمن و آتش شديد آنها سريع، چابك، برافروخته و شادان از شوق شهادت در ركاب حسين(عليه السلام) و در راه حسين(عليه السلام). در روز قبل از تاسوعا، به آتش آنها پاسخ گفته و هر لحظه سنگر خود را تغيير مي داد. در همين اثناء، همرزم با وفايش به شهادت رسيد و او يك تنه به نبرد حسين گونه خود ادامه مي داد و به سوي دشمن حمله مي برد. هر چه تنور جنگ گرم تر مي شد و آتش حمله بيشتر زبانه مي كشيد، چهره ملكوتي او، اين مرد راستين خدا و سرباز حسين(عليه السلام)، گلگون تر و شوق به شهادتش افزون تر مي شد تا آنكه در حين «رقصي چنين ميانه ميدان» از دو قسمت پاي چپ زخمي شد. خون گرم او با خاك كربلاي خوزستان درهم آميخت و نقشي زيبا از شجاعت و عشق به شهادت و تلاش خالصانه در راه خدا آفريد و هنوز هم گرمي قطرات خون او گرمي بخش رزمندگان با وفاي اسلام و سرخي خونش الهام بخش پيروزي نهايي و بزرگ آنان است. با پاي زخمي بر يك كاميون عراق حمله كرد. سربازان صدام از يورش اين شير ميدان گريخته و او به كمك جوان چابك ديگري كه خود را به مهلكه رسانده بود، به داخل كاميون نشست و با لباني متبسم، ديگران را نويد پيروزي مي داد.
خبر زخمي شدن سردار پرافتخار اسلام، در نزديكي دروازه سوسنگرد، شور و هيجاني آميخته با خشم و اراده و شجاعت در ياران او و ساير رزمندگان افكند كه بي محابا به پيش تاختند و شهر قهرمان و مظلوم سوسنگرد و جان چند صد تن رزمنده مؤمن را از چنگال صداميان نجات بخشيدند. دكتر چمران با همان كاميون كه خود را به بيمارستاني در اهواز رسانيد و بستري شد، اما بيش از يك شب در بيمارستان نماند و بعد از آن خود را به مقر ستاد جنگهاي نامنظم رساند و دوباره با پاي زخمي و دردمند به ارشاد ياران وفادار خود پرداخت. جالب اينجا بود كه در همان شبي كه در بيمارستان بستري بود، جلسه مشورتي فرماندهان نظامي (تيمسار شهيد فلاحي، فرمانده لشگر 92، شهيد كلاهدوز، مسئولان سپاه و سرهنگ محمد سليمي كه رئيس ستاد او بود)، استاندار خوزستان و نماينده امام در سپاه پاسداران (شهيد محلاتي) در كنار تخت او در بيمارستان تشكيل شد و در همان حال و همان شب، پيشنهاد حمله به ارتفاعات الله اكبر را مطرح كرد.
فاجعه هويزه
به دنبال نبرد بيست و هشتم صفر (پانزدهم دي ماه 59) كه منجر به شكست قسمتي از نيروهاي ما شد و فاجعه هويزه به بار آمد، ديگر تاب نشستن نياورد، تعدادي از رزمندگان شجاع و جان بركف را از جبهه فرسيه انتخاب كرد و با چند هليكوپتر كه خود فرماندهي آنها را بر عهده داشت، با همان چوب زير بغل دست به عملي بي سابقه و انتحاري زد. او در حالي كه از درد جنگ به خود مي پيچيد و از ناراحتي مي خروشيد، آماده حمله به نيروهاي پشت جبهه و تداركاتي دشمن در جاده جفير به طلايه شد كه به خاطر آتش شديد دشمن، هليكوپترها نتوانستند از سد آتش آنها از منطقه هويزه بگذرند و حمله هوايي دشمن هليكوپترها را مجبور به بازگشت ساخت كه وي از اين بازگشت سخت ناراحت و عصباني بود.
ديدار با امام، فتح ارتفاعات الله اكبر و دهلاويه
پس از زخمي شدن، اولين بار، براي ديدار با امام امت و عرض گزارش عازم تهران شد. به حضور امام رسيد و حوادثي را كه اتفاق افتاده بود و شرح مختصر عمليات و پيشنهادات خود را ارائه داد. امام امت(ره) پدرانه و با ملاطفت خاصي به سخنانش گوش مي داد، او و همه رزمندگان را دعا مي كرد و رهنمودهاي لازم را ارائه مي داد.
دكتر چمران از سكون و عدم تحركي كه در جبهه ها وجود داشت دائماً رنج مي برد و تلاش مي كرد كه با ارائه پيشنهادات و برنامه هاي ابتكاري حركتي بوجود آورد و اغلب اين حركتها را توسط رزمندگان شجاع و جان بر كف ستاد نيز عملي مي ساخت. او اصرار داشت كه هر چه زودتر به تپه هاي الله اكبر و سپس به بستان حمله شود و خود را به تنگ چزابه كه نزديكي مرز است، برساند تا ارتباط شمالي و جنوبي نيروهاي عراقي و مرز پيوسته آنان قطع شود. بالاخره در سي و يكم ارديبهشت ماه سال شصت، با يك حمله هماهنگ و برق آسا، ارتفاعات الله اكبر فتح شد كه پس از پيروزي سوسنگرد بزرگترين پيروزي تا آن زمان بود. شهيد چمران به همراه رزمندگان شجاع اسلام در زمره اولين كساني بود كه پاي به ارتفاعات الله اكبر گذاشت؛ در حالي كه دشمن زبون هنوز در نقاطي مقاومت مي كرد. او و فرمانده شجاعش ايرج رستمي، دو روز بعد، با تعدادي از جان بركفان و ياران خود مي توانستند با فداكاري و قدرت تمام تپه هاي شحيطيه (شاهسوند) را به تصرف درآوردند، در حالي كه ديگران در هاله اي از ناباوري به اين اقدام جسورانه مي نگريستند.
پس از پيروزي ارتفاعات الله اكبر، اصرار داشت نيروهاي ما هر چه زودتر، قبل از اينكه دشمن بتواند استحكاماتي براي خود ايجاد كند، به سوي بستان سرازير شوند كه اين كار عملي نشد و شهيد چمران خود طرح تسخير دهلاويه را با ايثار و گذشت و فداكاري جان بركفان ستاد جنگهاي نامنظم و به فرماندهي ايرج رستمي عملي ساخت.
فتح دهلاويه، در نوع خود عملي جسورانه و خطرناك و غرورآفرين بود. نيروهاي مؤمن ستاد پلي بر روي رودخانه كرخه زدند، پلي ابتكاري و چريكي كه خود ساخته بودند. از رودخانه عبور كردند و به قلب دشمن تاختند و دهلاويه را به ياري خداي بزرگ فتح كردند. اين اولين پيروزي پس از عزل بني صدر از فرماندهي كل قوا بود كه به عنوان طليعه پيروزيهاي ديگر به حساب آمد.
در سي ام خردادماه سال شصت، يعني يكماه پس از پيروزي ارتفاعات الله اكبر، در جلسه فوق العاده شوراي عالي دفاع در اهواز با حضور مرحوم آيت الله اشراقي شركت و از عدم تحرك و سكون نيروها انتقاد كرد و پيشنهادات نظامي خود، از جمله حمله به بستان را ارائه داد. اين آخرين جلسه شوراي عالي دفاع بود كه شهيد چمران در آن شركت داشت و فرداي آن روز، روز غم انگيز و بسيار سخت و هولناكي بود.
بوي شهادت
همه اطرافيانش هنگام خروج از ستاد با او وداع مي كردند و با نگاه هاي اندوه بار تا آنجا كه چشم مي ديد و گوش مي شنيد، او و همراهانش را دنبال مي كردند و غمي مرموز و تلخ بر دلشان سنگيني مي كرد.
دكتر چمران، شب قبل در آخرين جلسه مشورتي ستاد، يارانش را با وصاياي بي سابقه اي نصيحت كرده بود و خدا مي داند كه در پس چهره ساكت و آرام و ملكوتي او چه غوغا و چه شور و هيجاني از شوق رهايي، رستن از غم و رنجها، شنيدن دروغ و تهمت ها و دم برنياوردنها و از شوق شهادت برپا بود. چه بسيار ياران باوفاي او به شهادت رسيده بودند و اينك او خود به قربانگاه مي رفت. سال ها ياران و تربيت شدگان عزيزش در مقابل چشمانش و در كنارش شهيد شدند و او آنها را بر دوش گرفت و خود در اشتياق شهادت سوخت، ولي خداي بزرگ او را در اين آزمايش هاي سخت محك مي زد و مي آزمود، او را هرچه بيشتر مي گداخت روحش را صيقل مي داد تا قرباني عالي تري از خاكيان را به ملائك معرفي نمايد و بگويد: اني اعلم مالا تعلمون:«من چيزهايي مي دانم كه شما نمي دانيد.»
به طرف سوسنگرد به راه افتاد و در بين راه مرحوم آيت الله اشراقي و شهيد تيمسار فلاحي را ملاقات كرد. براي آخرين بار يكديگر را بوسيدند و بازهم به حركت ادامه داد تا به قربانگاه رسيد. همه رزمندگان را در كانالي پشت دهلاويه جمع كرد، شهادت فرمانده شان، ايرج رستمي را به آنها تبريك و تسليت گفت و با صدايي محزون و گرفته از غم فقدان رستمي، ولي نگاهي عميق و پرنور و چهره اي نوراني و دلي مالامال از عشق به شهادت و شوق ديدار پروردگار، گفت:«خدا رستمي را دوست داشت و برد و اگر ما را هم دوست داشته باشد، مي برد.» خداوند ثابت كرد كه او را دوست مي دارد و چه زود او را به سوي خود فرا خواند.
سخنش تمام شد، با همه رزمندگان خداحافظي و ديده بوسي كرد، به همه سنگرها سركشي نمود و درخط مقدم، در نزديكترين نقطه به دشمن، پشت خاكريزي ايستاد و به رزمندگان تأكيد كرد كه از اين نقطه كه او هست، ديگر كسي جلوتر نرود، چون دشمن به خوبي با چشم غيرمسلح ديده مي شد و مطمئناً دشمن هم آنها را ديده بود. آتش خمپاره اي كه از اولين ساعات بامداد شروع شده بود و علاوه بر رستمي قرباني هاي ديگري نيز گرفته بود، باريدن گرفت و دكترچمران دستور داد رزمندگان به سرعت از كنارش متفرق شوند و از هم فاصله بگيرند. يارانش از او فاصله گرفتند و هريك در گودالي مات و مبهوت در انتظار حادثه اي جانكاه بودند كه خمپاره ها در اطراف او به زمين خورد و با اصابت يكي از خمپاره هاي صداميان، يكي از نمونه هاي كامل انساني كه مايه مباهات خلقت است، يكي از شاگردان متواضع علي (عليه السلام) و حسين (عليه السلام)، يك از عارفان سالك راه حق و حقيقت و يكي از ارزشمندترين انسان هاي علي گونه زمان ما و يكي از ياران با وفاي امام خميني (ره) از ديار ما رخت بربست و به ملكوت اعلي پيوست.
تركش خمپاره دشمن به پشت سر دكتر چمران اصابت كرد و تركشهاي ديگر صورت و سينه دو يارش را كه در كنارش ايستاده بودند شكافت و فرياد و شيون رزمندگان و دوستان و برادران با وفايش به آسمان برخاست. او را به سرعت به آمبولانس رساندند. خون از سرش جاري بود و چهره ملكوتي و متبسم و در عين حال متين و محكم و موقر آغشته به خاك و خونش، با آنكه عميقاً سخن ها داشت، ولي ظاهراً ديگر با كسي سخن نگفت و به كسي نگاه نكرد. شايد در آن اوقات، همانطوري كه خود آرزو كرده بود، حسين (عليه السلام) بر بالينش بود و او از عشق ديدار حسين (عليه السلام) و رستن از اين دنياي پر از درد و پيوستن به حق، به زيبايي، به ملكوت اعلي و به ديار مصفاي شهيدان، فرصت نگاهي و سخني با ما خاكيان را نداشت.
در بيمارستان سوسنگرد كه بعداً به نام شهيد دكتر چمران ناميده شد، كمك هاي اوليه انجام شد و آمبولانس به طرف اهواز شتافت، ولي افسوس كه فقط جسم بي جانش به اهواز رسيد و روح او سبكبال و با كفني خونين كه لباس رزم او بود، به ديار ملكوتيان و به نزد خداي خويش پرواز كرد و نداي پروردگار را لبيك گفت كه:«ارجعي الي ربك راضيه مرضيه».
از شهادت انسان ساز سردار پر افتخار اسلام، اين فرزند هجرت و جهاد و شهادت و اسوه حركت و مقاومت، نه تنها مردم اهواز و خوزستان بلكه امت مسلمان ايران و شيعيان محروم لبنان به پا خاستند و حتي ملل مستضعف غرق در حسرت و ماتم شدند.
امواج خروشان مردم حق شناس ما، خشمگين از اين جنايت صدام و اندوهبار و اشك آلود، پيكر پاك او را در اهواز و تهران تشييع كردند كه «انا لله و انا اليه راجعون».
بلي، اين چنين زندگي سراسر تلاش و مبارزه خالصانه و عارفانه در راه خداي او آغاز گشت و اين چنين در كربلاي خوزستان در جهاد و نبرد روياروي عليه باطل، حسين گونه به خاك شهادت افتاد و به ملكوت اعلي عروج كرد و به آرزوي ديرين خود كه قرباني شدن عاشقانه در راه خدا بود، نايل گشت. خدايش رحمت كند و او را با حسين (عليه السلام) و شهداي كربلا محشور گرداند.
پس از چمران

ادامه مطلب
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهمّ اجْعَلْني فيهِ من المُسْتَغْفرينَ واجْعَلْني فيهِ من عِبادَكَ الصّالحينَ القانِتين واجْعَلْني فيهِ من اوْليائِكَ المُقَرّبينَ بِرَأفَتِكَ يا ارْحَمَ الرّاحِمين.
خدايا قرار بده در اين روز از آمرزش جويان و قرار بده مرا در اين روز از بندگان شايسته و فرمانبردارت و قرار بده مرا در اين روز از دوستان نزديكت به مهربانى خودت اى مهربانترين مهربانان.
شرح دعاي روز پنجم ماه مبارك رمضان
اللهم اجعلني فيه من المستغفرين و الجعلني فيه من عبادك الصالحين القانتين و اجعلني فيه من اولياءك المقربين برافتك يا ارحم الراحمين” “خدايا مرا در اين روز از استغفاركنندگان قرار ده و از بندگان صالح مطيع مقرر فرما و هم در اين روز از دوستان مقرب درگاه خود قرار داده بحق لطف و رحمتت اي مهربانترين مهربانان”
1) اللهم اجعلني فيه من المستغفرين. “خدايا مرا در اين روز از استغفار كنندگان قرار ده”
شرايط استغفار چيست؟
شخصي در محضر حضرت علي عليه السلام گفت: “استغفرالله” اميرالمومنين علي عليه السلام فرمود: “مادرت به عزايت گريه نمايد، آيا مي داني استغفار چيست؟ همانا استغفار درجه عليين است و آن اسمي است كه به شش معني واقع مي گردد: اول پشيماني بر گذشته مي باشد، دوم عزم و اراده براي دوري از آن گناه تا ابد، سوم حق مخلوقات را ادا نمايي تا خدا را پاك و مطهر ملاقات كني و حقي از مخلوقات بر عهده تو نباشد، چهارم اينكه به سوي هر فريضه اي كه ضايع نموده اي روي آورده و حق آن را ادا كني، پنجم اينكه گوشتي را كه به واسطه حرام روييده شده به واسطه اندوهها آب كني تا پوست به استخوان چسبيده و گوشت تازه بين آنها روييده شود و ششم اينكه درد و رنج فرمانبرداري و اطاعت را به جسم بچشاني چنان چه شيريني معصيت را به آن چشانده بودي، پس در آن هنگام مي تواني بگويي “استغفرالله”(3) كه در اين روز ما هم از خداوند مي خواهيم جزء مستغفرين واقعي كه امير مومنان علي عليه السلام در مورد آن توضيح فرموده اند قرارمان داده و توبه ما را بپذيرد...
2) و اجعلني فيه من عبادك الصالحين القانتين. “و در اين روز مرا از بندگان صالح مطيع قرار ده”
هنگامي كه بنده در پيشگاه خداوند داراي مقام و منزلت است كه واجبات الهي را انجام داده و از محرمات او بپرهيزد. آنگاه است كه آن بنده به عنوان بنده صالح كه مطيع پروردگار خويش است قرار خواهد گرفت كه در اين روز ما نيز از خداوند مي خواهيم كه ما را جزء بندگان صالح كه مطيع اوامر او مي باشند، قرار دهد.
3) واجعلني فيه من اولياءك المقربين برافتك يا ارحم الراحمين” “و در اين روز مرا از دوستان مقرب درگاهت قرار ده بحق لطف و رحمتت اي مهربانترين مهربانان.”
همان طور كه در روايات و آيات آمده است كساني مقرب درگاه الهي قرار مي گيرند كه هيچ گاه از ياد خداوند در تمام لحظات عمر و حيات خويش غافل نگردند و بندگي خدا را فقط براي رضاي خداوند انجام دهند كه براي فهم بيشتر به نمونه بارز آن حضرت امير مومنان علي عليه السلام اشاره مي كنيم كه در مناجات با خداوند چنين فرمودند: “الهي ما عبدتك خوفا من نارك و لاطمعا في جنتك لكن وجدتك اهلا للعباده فعبرتك” “بار خدايا! تو را به خاطر ترس از جهنمت و يا به جهت طمع به بهشتت عبادت نمي كنم، بلكه تو را شايسته عبادت يافتم، پس تو را عبادت مي كنم”(4 ) ما نيز در اين روز از خداوند مي خواهيم كه بحق لطف و رحمتش ما را از دوستان و اولياء و مقربان درگاهش قرار دهد. ان شاءالله كه تابع باشيم.

ادامه مطلب
دعاهاى مخصوص روزهاى ماه رمضان
دعاى روز اوّل :
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِيامى فيهِ صِيامَ الصّآئِمينَ، وَقِيامى فيهِ قيامَ
خدايا قرار ده روزه ام را در اين ماه روزه روزه داران واقعى و شب زنده داريم را نيز همانند
الْقآئِمينَ، وَنَبِّهْنى فيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغافِلينَ، وَهَبْ لى جُرْمى فيهِ يا اِلـهَ
شب زنده داران و بيدارم كن در آن از خواب بيخبران و جنايتم را بر من ببخش اى معبود
الْعالَمينَ، وَاعْفُ عَنّى يا عافِياً عَنِ الْمُجْرِمينَ
جهانيان و درگذر از من اى درگذرنده از جنايتكاران
روز دوم:
اَللّـهُمَّ قَرِّبْنى فيهِ اِلى مَرْضاتِكَ، وَجَنِّبْنى فيهِ مِنْ سَخَطِكَ وَنَقِماتِكَ، وَوَفِّقْنى فيهِ لِقِرآئِةِ
خدايا نزديكم كن در اين ماه بسوى موجبات خشنوديت و دورم ساز در آن از خشم و عذابت و موفقم دار در اين روز بخواندن آيات
اياتِكَ، بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
قرآنيت به رحمت خود اى مهربانترين مهربانان
روز سوم:
اَللّـهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ الذِّهْنَ وَالتَّنْبيهَ، وَباعِدْنى فيهِ مِنَ السَّفاهَةِ وَالتَّمْويهِ، وَاجْعَلْ لى نَصيباً
خدايا روزيم كن در اين ماه تيزهوشى و بيدارى و دورم گردان در آن از بى خردى و اشتباه كارى و مقرّر فرما برايم بهره اى
مِنْ كُلِّ خَيْر تُنْزِلُ فيهِ، بِجُودِكَ يا اَجْوَدَ الاَْجْوَدينَ
از هر خيرى كه در آن نازل گردانى بجود و كرمت اى باجودترين جودمندان
روز چهارم:
اَللّـهُمَّ قَوِّنى فيهِ عَلى اِقامَةِ اَمْرِكَ، وَاَذِقْنى فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ، وَاَوْزِعْنى فيهِ
خدايا نيرو ده مرا در اين ماه براى برپا داشتن فرمان و دستورت و بچشان به من شيرينى ذكرت و به من ياد ده در اين ماه
لاَِدآءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ، وَاحْفَظْنى فيهِ بِحِفْظِكَ وَسَتْرِكَ، يا اَبْصَرَ
طرز بجا آوردن سپاسگزارى خود را به بزرگواريت و نگاهم دار در آن به نگهدارى و محافظت خود اى بيناترين
النّاظِرينَ
بينايان
روز پنجم:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْنى فيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرينَ، وَاجْعَلْنى فيهِ
خدايا قرارم ده در اين ماه از آمرزش خواهان و قرارم ده در آن
مِنْ عِبادِكَ الصّالِحينَ اْلقانِتينَ، وَاجْعَلنى فيهِ مِنْ اَوْلِيآئِكَ الْمُقَرَّبينَ،
از بندگان شايسته فرمانبردارت و بگردانم در اين روز از اولياى مقرب درگاهت
بِرَأْفَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
به مهرت اى مهربانترين مهربانان
روز ششم:
اَللّـهُمَّ لا تَخْذُلْنى فيهِ لِتَعَرُّضِ
خدايا در اين ماه به خاطر دست زدن به نافرمانيت
مَعْصِيَتِكَ، وَلاتَضْرِبْنى بِسِياطِ نَقِمَتِكَ، وَزَحْزِحْنى فيهِ مِنْ مُوجِباتِ
خوارم مساز و تازيانه هاى عذابت را بر من مزن و از موجبات خشمت
سَخَطِكَ، بِمَنِّكَ وَاَياديكَ، يا مُنْتَهى رَغْبَةِ الرّاغِبينَ
بدان نعمت بخشى و الطافى كه نسبت به بندگان دارى دورم بدار اى آخرين حد اشتياق مشتاقان
روز هفتم:
اَللّـهُمَّ اَعِنّى فيهِ عَلى صِيامِهِ وَقِيامِهِ، وَجَنِّبْنى فيهِ مِنْ هَفَواتِهِ وَ اثامِهِ، وَارْزُقْنى فيهِ
خدايا ياريم كن در اين ماه بر روزه و شب زنده داريش و دورم بدار در آن از لغزشها و گناهانش و روزيم كن در آن
ذِكْرَكَ بِدَوامِهِ، بِتَوْفيقِكَ يا هادِىَ الْمُضِلّينَ
ذكر خود را بطور دوام و يكسره به توفيق خود اى راهنماى گمراهان
روز هشتم:
اَللّـهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ رَحْمَةَ الاَْيْتامِ، وَاِطْعامَ الطَّعامِ، وَاِفْشآءَ السَّلامِ، وَصُحْبَةَ الْكِرامِ، بِطَوْلِكَ
خدايا روزيم گردان در اين ماه مهرورزى نسبت به يتيمان و خوراندن طعام و به آشكار كردن سلام و هم نشينى با كريمان به فضل و كرمت
يا مَلْجَاَ الاْمِلينَ
اى پناه آرزومندان
روز نهم:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ لى فيهِ نَصيباً مِنْ رَحْمَتِكَ
خدايا قرار ده برايم در اين روز بهره اى از رحمت
الْواسِعَةِ، وَاهْدِنى فيهِ لِبَراهينِكَ السّاطِعَةِ، وَخُذْ بِناصِيَتى اِلى مَرْضاتِكَ
وسيعت و راهنماييم كن در اين ماه بسوى دليلهاى درخشانت و مرا بسوى موجبات خشنودى
الْجامِعَةِ، بِمَحَبَّتِكَ يا اَمَلَ الْمُشْتاقينَ
همه جانبه ات سوق ده به حق محبتت اى آرزوى مشتاقان
روز دهم:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْنى فيهِ مِنَ
خدايا قرارم ده در اين ماه از
الْمُتَوَكِّلينَ عَلَيْكَ، وَاجْعَلْنى فيهِ مِنَ الْفآئِزينَ لَدَيْكَ، وَاجْعَلْنى فيهِ مِنَ
توكل كنندگان بر خودت و بگردانم در آن از سعادتمندان درگاهت و قرارم ده در آن از
الْمُقَرَّبينَ اِلَيْكَ، بِاِحْسانِكَ يا غايَةَ الطّالِبينَ
مقربان پيشگاهت به حق احسانت اى هدف نهايى جويندگان
روز يازدهم:
اَللّـهُمَّ حَبِّبْ اِلَىَّ فيهِ الاِْحْسانَ، وَكَرِّهْ اِلَىَّ فيهِ الْفُسُوقَ وَالْعِصْيانَ، وَحَرِّمْ عَلَىَّ فيهِ
خدايا دوست گردان نزد من در اين ماه احسان و نيكى را و ناخوش دار در پيش من در اين روز فسق و نافرمانى و گناه را و حرام گردان در اين روز بر من
السَّخَطَ وَالنّيرانَ، بِعَوْنِكَ يا غِياثَ الْمُسْتَغيثينَ
خشم كيفربار و آتش (سوزان) را به كمك خودت اى فريادرس فريادخواهان
روز دوازدهم:
اَللّـهُمَّ زَيِّنّى فيهِ بِالسَّتْرِ وَالْعَفافِ، وَاسْتُرْنى فيهِ بِلِباسِ الْقُنُوعِ وَالْكَفافِ، وَاحْمِلْنى
خدايا در اين ماه مرا به زيور پوشش از گناه و پاكدامنى بياراى و جامه قناعت و اكتفاى به مقدار حاجت را به برم كن و وادارم كن
فيهِ عَلَى الْعَدْلِ وَالاِْنْصافِ، وَ امِنّى فيهِ مِنْ كُلِّ ما اَخافُ، بِعِصْمَتِكَ يا
در اين روز به عدالت و انصاف و ايمنيم بخش در آن از هر چه كه از آن مى ترسم به نگهدارى خودت اى
عِصْمَةَ الْخآئِفينَ
نگهدارنده ترسندگان
روز سيزدهم:
أَللّهُمَّ طَهِّرْنِى فيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالاَْقْذارِ،
خدايا پاكم كن در اين ماه از چركى و كثافات
وَصَبِّرْنى فيهِ عَلى كائناتِ الاْقْدارِ، وَوَفِّقْنى فيهِ لِلتُّقى وَ صُحْبَةِ الاَْبْرارِ،
و شكيبايم كن بر مقدراتى كه خواهد شد و موفقم دار در اين ماه به پرهيزكارى و هم نشينى با نيكان
بِعَوْنِكَ يا قُرَّةَ عَيْنِ الْمَساكين.
به كمك خودت اى روشنايى ديده مسكينان
روزچهاردهم:
اَللّهُمَّ لا تُؤاخِذْنى فيهِ بِالْعَثَراتِ، وَأَقْلِنِى فيهِ مِنَ الْخَطايا وَالْهَفَواتِ، وَلا تَجْعَلْنى فيهِ غَرَضاً
خدايا مگير مرا در اين ماه به لغزشها و بازم دار در آن از خطاها و لغزشها و قرارم مده در اين روز هدف
لِلْبَلايا وَالاْفاتِ، بِعِزَّتِكَ يا عِزَّ الْمُسْلِمينَ
بلاها و آفات به عزتت اى عزت بخش مسلمانان
روز پانزدهم:
اَللّـهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ طاعَةَ الْخاشِعينَ، وَاشْرَحْ فيهِ صَدْرى بِاِنابَةِ الْمُخْبِتينَ، بِاَمانِكَ يا اَمانَ
خدايا فرمانبردارى فروتنان را در اين ماه روزى من گردان و بگشا سينه ام را براى بازگشتن بسويت همانند بازگشتن خاشعان به امان بخشيت اى امان بخش
الْخآئِفينَ
ترسناكان
روز شانزدهم:
اَللّـهُمَّ وَفِّقْنى فيهِ لِمُوافَقَةِ الاَْبْرارِ، وَجَنِّبْنى فيهِ
خدايا موفقم دار در اين ماه به همراهى كردن با نيكان و دورم دار در آن از
مُرافَقَةَ الاَْشْرارِ، وَآوِنى فيهِ بِرَحْمَتِكَ اِلى دارِالْقَـرارِ، بِاِلـهِيَّتِكَ يا اِلـهَ
رفاقت با اشرار و جايم ده در آن بوسيله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبوديّت خود اى معبود
الْعالَمينَ
جهانيان
روز هفدهم:
اَللّـهُمَّ اهْدِنى فيهِ لِصالِحِ الاَْعْمالِ، وَاقْضِ لى فيهِ
خدايا راهنماييم كن در آن به كارهاى شايسته و برآور در آن
الْحَوآئِجَ وَالاْمالَ، يا مَنْ لا يَحْتاجُ اِلَى التَّفْسيرِ وَالسُّؤالِ، يا عالِماً بِما
حاجات و آرزوهاى مرا اى كسى كه نيازى به شرح حال و درخواست ندارى اى دانا و آگاه
فى صُدُورِ الْعالَمينَ، [صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرينِ].(1)
بدانچه در دل مردم جهانيان است درود فرست بر محمّد و آل پاكش
روز هيجدهم:
اَللّـهُمَّ نَبِّهْنى فيهِ لِبَرَكاتِ اَسْحارِهِ، وَنَوِّرْفيهِ قَلْبى بِضِيآءِ اَنْوارِهِ، وَخُذْ
خدايا آگاهم ساز در اين ماه از بركات سحرهاى آن و نورانى كن در آن دلم را به پرتو انوار آن و بگمار
بِكُلِّ اَعْضآئى اِلَى اتِّباعِ اثارِهِ، بِنُورِكَ يا مُنَوِّرَ قُلـُوبِ الْعارِفينَ
تمام اعضا و جوارحم را به پيروى كردن آثارش به نور خود اى روشنى دهنده دلهاى عارفان
روز نوزدهم:
اَللّـهُمَّ وَفِّرْ فيهِ حَظّى مِنْ بَرَكاتِهِ، وَسَهِّلْ سَبيلى اِلى خَيْراتِهِ، وَلا
خدايا سرشار كن در اين ماه بهره ام را از بركات آن و هموار ساز راهم را به سوى خيرات آن
تَحْرِمْنى قَبُولَ حَسَناتِهِ، يا هادِياً اِلَى الْحَقِّ الْمُبينِ
و محرومم مساز از پذيرفتن حسناتش اى راهنماى بسوى حقيقت آشكار
روز بيستم:
اَللّـهُمَّ افْتَحْ لى فيهِ اَبْوابَ الْجِنانِ، وَاَغْلِقْ عَنّى فيهِ اَبْوابَ النّيرانِ، وَوَفِّقْنى فيهِ
خدايا بگشا در اين ماه برويم درهاى بهشت را و ببند برويم در آن درهاى دوزخ را و موفقم دار
لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ، يا مُنْزِلَ السَّكينَةِ فى قُلُوبِ الْمُؤْمِنينَ
به تلاوت قرآن اى فرو فرستنده آرامش در دلهاى مؤمنان
روزبيست و يكم:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ لى فيهِ اِلى مَرْضاتِكَ دَليلاً، وَلا تَجْعَلْ لِلشَّيْطانِ فيهِ عَلَىَّ
خدايا برايم در اين ماه دليلى به موجبات خشنودى خود مقرّر فرما و راهى براى تسلط شيطان بر من باقى مگذار
سَبيلاً، وَاجْعَلِ الْجَنَّةَ لى مَنْزِلاً وَمَقيلاً، يا قاضِىَ حَوآئِـجِ الطّالِبينَ
و بهشت را منزل و آسايشگاهم قرار ده اى برآرنده حاجات جويندگان
روز بيست و دوم:
اَللّـهُمَّ افْتَحْ لى فيهِ اَبْوابَ فَضْلِكَ، وَاَنْزِلْ عَلَىَّ فيهِ
خدايا باز كن برويم در اين ماه درهاى فضلت را و بركاتت را در آن بر من نازل
بَرَكاتِكَ، وَوَفِّقْنى فيهِ لِمُوجِباتِ مَرْضاتِكَ، وَاَسْكِنّى فيهِ بُحْبُوحاتِ
فرما و موفقم دار در آن به موجبات خشنوديت و مسكنم ده در آن وسطهاى
جَنّاتِكَ، يا مُجيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرّينَ
بهشتت اى اجابت كننده دعاى درماندگان
روز بيست و سوم:
اَللّـهُمَّ اغْسِلْنى فيهِ مِنَ الذُّنُوبِ، وَطَهِّرْنى فيهِ مِنَ الْعُيُوبِ، وَامْتَحِنْ قَلْبى فيهِ بِتَقْوَى
خدايا شستشويم ده در اين ماه از گناهان و پاكم كن در آن از عيبها و آزمايش كن در آن دلم را به پرهيزكارى
الْقُلُوبِ، يا مُقيلَ عَثَراتِ الْمُذْنِبينَ
دلها اى ناديده گيرنده لغزشهاى گنهكاران
روز بيست و چهارم:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ فيهِ
خدايا از تو خواهم در اين ماه
ما يُرْضيكَ، وَاَعُوذُ بِكَ مِمّا يُؤْذيكَ، وَاَسْئَلُكَ التَّوْفيقَ فيهِ لاَِنْ اُطيعَكَ
آنچه تو را خشنود سازد و پناه برم به تو از آنچه تو را بيازارد و از تو خواهم در آن توفيق براى اين كه پيرويت كنم
وَلا اَعْصِيَكَ، يا جَوادَ السّآئِلينَ
و نافرمانيت نكنم اى بخشنده به خواستاران
روز بيست و پنجم:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْنى فيهِ مُحِبَّاً
خدايا قرارم ده در اين ماه دوستدار
لاَِوْلِيآئِكَ، وَمُعادِياً لاَِعْدآئِكَ، مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خاتَمِ اَنْبِيآئِكَ، يا عاصِمَ
دوستانت و دشمن دارنده دشمنانت و پيرو راه و روش خاتم پيمبرانت اى نگهدارنده
قُلُوبِ النَّبِيّينَ
دلهاى پيمبران
روز بيست و ششم:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ سَعْيى فيهِ مَشْكُوراً، وَذَنْبى
خدايا قرار ده كوششم را در اين ماه مورد سپاس و تقدير و گناهم را
فيهِ مَغْفُوراً، وَعَمَلى فيهِ مَقْبُولاً، وَعَيْبى فيهِ مَسْتُوراً، يا اَسْمَعَ السّامِعينَ
در آن آمرزيده و عملم را در آن پذيرفته و عيبم را در آن پوشيد اى شنواترين شنوايان
روز بيست و هفتم:
اَللّـهُمَّ ارْزُقْنى فيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ، وَصَيِّرْ اُمُورى فيهِ مِنَ
خدايا فضيلت شب قدر را در اين ماه روزيم گردان و بگردان كارهايم را در آن از
الْعُسْرِ اِلَى الْيُسْرِ، وَاقْبَلْ مَعاذيرى، وَحُطَّ عَنِّى الذَّنْبَ(2) وَالْوِزْرَ، يا رَؤُفاً
سختى به آسانى و عذرهايم را بپذير و وزر و گناهم را بريز اى مهربان
بِعِبادِهِ الصّالِحينَ
به بندگان شايسته ات
روز بيست و هشتم:
اَللّـهُمَّ وَفِّرْ حَظّى فيهِ مِنَ النَّوافِلِ،
خدايا سرشار كن بهره ام را در اين ماه از انجام مستحبات و نوافل
وَاَكْرِمْنى فيهِ بِاِحْضارِ الْمَسآئِلِ، وَقَرِّبْ فيهِ وَسيلَتى اِلَيْكَ مِنْ بَيْنِ
و گراميم دار به ياد داشتن مسائل و نزديك گردان در آن وسيله ام را بسويت از ميان ساير
الْوَسآئِلِ، يا مَنْ لا يَشْغَلُهُ اِلْحـاحُ الْمُلِحّينَ
وسايل اى كه سرگرمش نكند سماجت سماجت كنندگان
روز بيست و نهم:
اَللّـهُمَّ غَشِّنى فيهِ بِالرَّحْمَةِ، وَارْزُقْنى فيهِ التَّوْفيقَ وَالْعِصْمَةَ، وَطَهِّرْ قَلْبى مِنْ غَياهِبِ
خدايا فراگير مرا در اين ماه به مهر خود و روزيم كن در آن به توفيق و خودنگهدارى و پاك كن دلم را از تيرگيهاى
التُّهَمَةِ، يا رَحيماً بِعِبادِهِ الْمُؤْمِنينَ
تهمت اى مهربان نسبت به بندگان مؤمن خود
روز سى ام:
اَللّـهُمَّ اجْعَلْ صِيامى فيهِ
خدايا چنان كن روزه ام را در اين ماه
بِالشُّكْرِ وَالْقَبُولِ، عَلى ما تَرْضاهُ وَيَرْضاهُ الرَّسُولُ، مُحْكَمَةً فُرُوعُهُ
كه مورد قدردانى و پذيرش بوده و بر طبق خشنودى تو و خشنودى رسولت باشد و محكم باشد فروع آن
بِالاُْصُولِ،بِحَقِّ سَيِّدِنا مُحَمَّد وَ آلِهِ الطّاهِرينَ، وَالْحَمْدُ للهِِ رَبِّ الْعالَميـنَ.
بوسيله اصول به حق آقاى ما محمّد و آل پاكش و ستايش خاص پروردگار جهانيان است.

ادامه مطلب
وي ارتقاي سطح علم و دانش، توان رزمي و تربيت معنوي در دانشگاهها را سه مولفه مهم براي پرورش مديران خلاق و لايق بيان كرد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه علم موثرترين راه براي ارتقاي توان رزمي است، افزود: اگر توان علمي ما از ديگران كمتر باشد در عرصه جهاني حرفي براي گفتن نداريم.
وي با اشاره به اينكه ماه مبارك رمضان، ماه خودسازي است، بر تقويت توان معنوي تاكيد كرد و افزود: اين ماه فرصت خوبي است براي ارتقاء توان معنوي تا بتوانيم در تمامي عرصهها حضوري موفق داشته باشيم.
سياري وظيفه نيروهاي نظامي را ارتقاء آمادگي رزمي و جلوگيري از غافلگيرشدن با روحيه سلحشوري براي مقابله با تهديد سخت بيان كرد و گفت: جنگي كه امروز با آن درگير هستيم، جنگ نرم است كه بايد همانطور كه در هشتسال دفاعمقدس در جنگ سخت پيروز بوديم در اين عرصه هم با دقت نظر بيشتر موفق باشيم.
وي سمت و سوي جنگ نرم دشمن را به سمت جوانان دانست و افزود: دشمن در جنگ نرم به دنبال تسلط بر افكار است و ميخواهد باورها را تغيير دهد و با تغيير رفتارها آن را در جهتي كه خود ميخواهد هدايت كند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: دشمن كور خوانده است، چراكه جوانان نظامي كشور به عنوان خطمقدم و ديگر جوانان به عنوان سربازان رزمنده عرصه جنگ نرم اين آمادگي را دارند كه در مقابل جنگ نرم دشمن بايستند.
وي بيان كرد: اگر به دشمن اجازه بدهيم كه در سبك زندگي اسلامي- ايراني ما تغيير ايجاد كند، ارزشها و هويت ديني خود را كه براي مهم و با ارزش است، از دست ميدهيم.
سياري با اشاره به اينكه براي حفظ ارزشها انقلاب كرديم و هشت سال نيز در جنگ تحميلي در مقابل استكبار دفاع كرديم، خاطرنشان كرد: ايستادگي در مقابل ارزشها و حفظ هويت تودهني بزرگي به استكبار جهاني است.
وي تنها راه حفظ ارزشها را بصيرت برشمرد و يادآورشد: به تعبير رهبر انقلاب، بصيرت قطبنماي حركت در اوضاع پيچيده و غبارآلود امروز است كه ما را در مسيري سالم هدايت ميكند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران بصيرت را ولايتمداري و حركت در مسير ولايت دانست و گفت: چراغ راه ما براي بصيرت ديني توجه ويژه به مقام ولايت است.

ادامه مطلب
وي ارتقاي سطح علم و دانش، توان رزمي و تربيت معنوي در دانشگاهها را سه مولفه مهم براي پرورش مديران خلاق و لايق بيان كرد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه علم موثرترين راه براي ارتقاي توان رزمي است، افزود: اگر توان علمي ما از ديگران كمتر باشد در عرصه جهاني حرفي براي گفتن نداريم.
وي با اشاره به اينكه ماه مبارك رمضان، ماه خودسازي است، بر تقويت توان معنوي تاكيد كرد و افزود: اين ماه فرصت خوبي است براي ارتقاء توان معنوي تا بتوانيم در تمامي عرصهها حضوري موفق داشته باشيم.
سياري وظيفه نيروهاي نظامي را ارتقاء آمادگي رزمي و جلوگيري از غافلگيرشدن با روحيه سلحشوري براي مقابله با تهديد سخت بيان كرد و گفت: جنگي كه امروز با آن درگير هستيم، جنگ نرم است كه بايد همانطور كه در هشتسال دفاعمقدس در جنگ سخت پيروز بوديم در اين عرصه هم با دقت نظر بيشتر موفق باشيم.
وي سمت و سوي جنگ نرم دشمن را به سمت جوانان دانست و افزود: دشمن در جنگ نرم به دنبال تسلط بر افكار است و ميخواهد باورها را تغيير دهد و با تغيير رفتارها آن را در جهتي كه خود ميخواهد هدايت كند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: دشمن كور خوانده است، چراكه جوانان نظامي كشور به عنوان خطمقدم و ديگر جوانان به عنوان سربازان رزمنده عرصه جنگ نرم اين آمادگي را دارند كه در مقابل جنگ نرم دشمن بايستند.
وي بيان كرد: اگر به دشمن اجازه بدهيم كه در سبك زندگي اسلامي- ايراني ما تغيير ايجاد كند، ارزشها و هويت ديني خود را كه براي مهم و با ارزش است، از دست ميدهيم.
سياري با اشاره به اينكه براي حفظ ارزشها انقلاب كرديم و هشت سال نيز در جنگ تحميلي در مقابل استكبار دفاع كرديم، خاطرنشان كرد: ايستادگي در مقابل ارزشها و حفظ هويت تودهني بزرگي به استكبار جهاني است.
وي تنها راه حفظ ارزشها را بصيرت برشمرد و يادآورشد: به تعبير رهبر انقلاب، بصيرت قطبنماي حركت در اوضاع پيچيده و غبارآلود امروز است كه ما را در مسيري سالم هدايت ميكند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران بصيرت را ولايتمداري و حركت در مسير ولايت دانست و گفت: چراغ راه ما براي بصيرت ديني توجه ويژه به مقام ولايت است.

ادامه مطلب
وي ارتقاي سطح علم و دانش، توان رزمي و تربيت معنوي در دانشگاهها را سه مولفه مهم براي پرورش مديران خلاق و لايق بيان كرد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه علم موثرترين راه براي ارتقاي توان رزمي است، افزود: اگر توان علمي ما از ديگران كمتر باشد در عرصه جهاني حرفي براي گفتن نداريم.
وي با اشاره به اينكه ماه مبارك رمضان، ماه خودسازي است، بر تقويت توان معنوي تاكيد كرد و افزود: اين ماه فرصت خوبي است براي ارتقاء توان معنوي تا بتوانيم در تمامي عرصهها حضوري موفق داشته باشيم.
سياري وظيفه نيروهاي نظامي را ارتقاء آمادگي رزمي و جلوگيري از غافلگيرشدن با روحيه سلحشوري براي مقابله با تهديد سخت بيان كرد و گفت: جنگي كه امروز با آن درگير هستيم، جنگ نرم است كه بايد همانطور كه در هشتسال دفاعمقدس در جنگ سخت پيروز بوديم در اين عرصه هم با دقت نظر بيشتر موفق باشيم.
وي سمت و سوي جنگ نرم دشمن را به سمت جوانان دانست و افزود: دشمن در جنگ نرم به دنبال تسلط بر افكار است و ميخواهد باورها را تغيير دهد و با تغيير رفتارها آن را در جهتي كه خود ميخواهد هدايت كند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش ادامه داد: دشمن كور خوانده است، چراكه جوانان نظامي كشور به عنوان خطمقدم و ديگر جوانان به عنوان سربازان رزمنده عرصه جنگ نرم اين آمادگي را دارند كه در مقابل جنگ نرم دشمن بايستند.
وي بيان كرد: اگر به دشمن اجازه بدهيم كه در سبك زندگي اسلامي- ايراني ما تغيير ايجاد كند، ارزشها و هويت ديني خود را كه براي مهم و با ارزش است، از دست ميدهيم.
سياري با اشاره به اينكه براي حفظ ارزشها انقلاب كرديم و هشت سال نيز در جنگ تحميلي در مقابل استكبار دفاع كرديم، خاطرنشان كرد: ايستادگي در مقابل ارزشها و حفظ هويت تودهني بزرگي به استكبار جهاني است.
وي تنها راه حفظ ارزشها را بصيرت برشمرد و يادآورشد: به تعبير رهبر انقلاب، بصيرت قطبنماي حركت در اوضاع پيچيده و غبارآلود امروز است كه ما را در مسيري سالم هدايت ميكند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران بصيرت را ولايتمداري و حركت در مسير ولايت دانست و گفت: چراغ راه ما براي بصيرت ديني توجه ويژه به مقام ولايت است.

ادامه مطلب
رخدادهاي ۲۷ و ۲۸ خرداد ۱۳۶۱
چكيده
بعد از ظهر ديروز جلود نخست وزير ليبي به اتفاق سفير آن كشور، در قم با آيت الله منتظري ديدار و گفت و گو كرد .
دولت هاي كشورهاي اسلامي بخصوص دولتهاي در خط مقدم جبهه بايد به حكم وظيفه اسلامي تمام امكانات خود را براي رفع اين سرطان خطرناك بسيج نمايند و به صرف دادن شعار و ارسال پيام اكتفا نكنند.
آيت الله خامنه اي: ما امروز هم اعلام مي كنيم كشورهاي اسلامي هر تعدادي نيرو براي كمك به ساكنان لبنان و فلسطين بدهند ما ، ده برابر آن خواهيم فرستاد.
بنا به درخواست خانواده شهدا و پيشنهاد آيت الله منتظري و تائيد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي روز هفتم تير به روز شهيد نامگذاري شده است.
دكتر فيروز آبادي سرپرست هلال احمر جمهوري اسلامي : در صورت قبول طرح ابتكاري جمهوري اسلامي ايران از سوي عراق خانو اده هاي اسراي جنگ تحميلي به زودي موفق به ديدار با فرزندانشان خواهند شد.
وزير ارشاد اسلامي امروز طي يك مصاحبه مطبوعاتي به شدت به برخي نقدهاي صورت گرفته به فيلم هاي منتشر شده واكنش نشان داده و منتقدين را تهديد به شكايت و بستن روزنامه هايشان كرد!
منافقين با حمله به ماشين حمل پول براي يكي از بانك هاي شيراز سه نفر را به شهادت رساندند.
محسن رضايي پيش از خطبه هاي نماز جمعه : زماني امريكا فهميد دولت موقت در ايران كاره اي نيست و ملت و حزب الله همه كاره اند كه فرصت هائي را از دست داده بود
آيت الله هاشمي رفسنجاني: تنها راه مبارزه با اسرائيل ايجاد يك سپاه مشترك است و يك ارتش مشترك از مسلمين براي اين كه شر اسرائيل را كم كنيم از مسلمين الان موقعش رسيده است.
كاري كه به سر عراق در دزفول ، در غرب رود كارون آورديم ، همين كار را در لبنان كه هم زمين هايش آسان تر است و بهتر مي شود جنگيد خواهيم آورد.
۲۷ خرداد ۱۳۶۱
در جمهوري اسلامي فرقي ميان روحاني و غير روحاني نيست
گروهي از روحانيون مسئول ارشاد و زائران بيت الله الحرام ديروزبا آيت الله خامنه اي رئيس جمهوري ديدار كردند.
رئيس جمهور با اشاره به اين مطلب كه در دنيا ، جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك حكو مت مذهبي و روحانيون مطرح شده است گفت : اگر از حكومت روحانيون تداعي حكومت قرون وسطايي نشود ما از عنوان اين مطلب هيچ ابائي نداريم زيرا در جمهوري اسلامي فرقي ميان روحاني و غيرروحاني نيست. قابليت ها و كفايت هاي لازم براي مسئوليت پذيري مطرح است.
رئيس جمهور با اشاره به تبليغات جهاني در مورد حكومت جمهوري اسلامي ايران ، به اهميت رفتار و منش روحانيون در خارج از كشور تاكيد كرده و افزودند : روحانيون از يك فرهنگ خاصي برخوردارند و لذا رفتار و حركت شما روحانيون درواقع يك حركت تعيين كننده است .
رئيس جمهور با اشاره به علاقمندي مردم دنيا نسبت به انقلاب اسلامي از اثرات آن در مجامع بين المللي پرداخته و گفتند : دنيا مي خواهد پيام انقلاب ما را بشنود تا بداند اين انقلابي كه عليرغم اين همه فشار جهاني ، حاضر نيست از اصول خود منحرف شود ، كيست و چيست ؟
پيامد عدم پذيرش آتش بس بدتر از وضع كنوني نيست
رئيس جمهور با اشاره به تجاوز رژيم غاصب اسرائيل به لبنان گفتند : وقتي كه سرزمين هاي اسلامي از سوي دشمنان اسلام اشغال مي شود براي دفاع از آن در اسلام و صاحب نظران اسلامي اختلاف نظري نبوده و نيست . ولي امروز لبنان را مي بينيم كه به طور واضح از سوي دشمن اسلام اشغال شده است و به جز سوريه و جمهوري اسلامي ايران هيج يك از كشورهاي مسلمان برخورد جدي با آن نداشتند.
آيت الله خامنه اي با اشاره به پيشنهاد رئيس مجلس شوراي اسلامي مبني بر اعزام يك گردان از هر كشور اسلامي جهت دفاع از لبنان تاكيد كردند : اگر اين نيروها اعزام مي شدند آيا امروز باز هم نيروهاي درگير در منطقه حاضر به قبول آتش بس بودند ؟
ايشان افزودند : به نظر ما در حال حاضر هم اجباري به قبول آتش بس نبوده و بايستي به نبرد خود ادامه مي دادند زيرا پيامد عدم آتش بس بدتر از و ضع كنوني نيست.
سازشكاران ضربه خواهند خورد
رئيس جمهور ضمن محكوم كردن هرنوع قبول سازشكاري با رژيم صهيونيستي اظهار داشتند : اگر كشورهاي اسلامي با اين توطئه شرقي و غربي براي اشغال سرزمين هاي اسلامي كه توسط عنصر پليد و فرصت طلبي چون رژيم اشغالگرقدس كه هر روز پيگيري مي شود ، با روشهاي سازشكارانه برخورد كنند ، ضربه بيشتري خواهند خورد.
آيت الله خامنه اي ضمن ابراز تاسف از كشتار محرومين لبنان و آواره كردن فلسطينيان توسط رژيم غاصب صهيونيستي و با اشاره به ظلم و ستم شاه حسين اردني جهت راندن فلسطينيان از اردن گفتند : اگر كشورهاي مسلمان نيروهاي عظيم خود را بنا به پيشنهاد ما به ياري ساكنان جنوب لبنان و آوارگان فلسطيني كه امروز بي رحمانه قتل عام مي شوند اعزام كرده بودند ، اسرائيل امروزقدرت اين گونه تهاجم را نداشت ما امروز هم اعلام مي كنيم هر تعدادي كه آنها نيرو بدهند ما ، ده برابر آن خواهيم فرستاد همچنان كه امروز نيروهاي رزمنده داوطلب ما پيشتازانه به جبهه هاي نبرد با رژيم اشغالگر قدس گسيل شده اند . (۱)
كشورهاي خط مقدم بايد تمام امكانات خود را صرف جنگ با اسرائيل كنند
بعد از ظهر ديروز جلود نخست وزير ليبي به اتفاق سفير آن كشور، در قم با آيت الله منتظري ديدار و گفت و گو كرد .
در اين ديدار نخست وزير ليبي ابتدا شهادت حجت الاسلام محمد منتظري را به حضور آيت الله منتظري تبريك و تسليت گفت و اظهار داشت : از اين كه خودم را در كشور انقلابي ايران براي دومين مرتبه مي بينم، بسيار خوشوقت هستم و اميدوارم روابط في مابين دو كشور مسلمان و انقلابي ايران و ليبي روزبروز گسترده تر گردد.
سپس آيت الله منتظري پس از تشكر از جلود ضمن اشاره به لزوم تعادل در روابط مسلمانان با بلوك شرق و غرب افزود : امروز كشورهاي اسلامي و شرقي گرفتار خطر اسرائيل و تجاوز روزافزون آن مي باشند و دولت هاي كشورهاي اسلامي بخصوص دولتهاي در خط مقدم جبهه بايد به حكم وظيفه اسلامي تمام امكانات خود را براي رفع اين سرطان خطرناك بسيج نمايند و به صرف دادن شعار و ارسال پيام اكتفا نكنند. (۲)
هفتم تير به نام روز شهيد نامگذاري مي شود
ستاد برگزاري مراسم هفتم تير مركب از نمايندگان سه قوه و بنياد شهيد ديروز در يك مصاحبه مطبوعاتي برنامه هاي اين ستاد جهت برگزاري هر چه با شكوه تر مراسم يكمين سالگرد شهادت ۷۲ تن از بهترين ياران امام را اعلام كرد.
نماينده بنياد شهيد نيز گفت : بنا به درخواست خانواده شهدا و پيشنهاد آيت الله منتظري و تائيد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي روز هفتم تير به روز شهيد نامگذاري شده است و در اين روز بزرگ خانواده شهدا و جانبازان انقلاب نيز رژه خواهند رفت . (۳)
آخرين وضعيت انتقال خانواده اسراي ايراني و عراقي اعلام شد
دكتر فيروز آبادي سرپرست هلال احمر جمهوري اسلامي ايران ديروز در يك مصاحبه مطبوعاتي با حضور رسانه هاي خبري در آنكارا ، اظهار داشت: در صورت قبول طرح ابتكاري جمهوري اسلامي ايران از سوي عراق و امضاي موافقت نامه هاي مربوطه بين كشورهاي ذيربطه ، خانو اده هاي اسراي جنگ تحميلي به زودي موفق به ديدار با فرزندانشان خواهند شد.
سرپرست هلال احمر جمهوري اسلامي ايران اضافه كرد : براساس طرح هايي كه پيش بيني شده است هر هفته ۸۰۰ تن از خانواده هاي اسراي عراق وارد ايران خواهند شد و در طول يك هفته اقامت خود ، حداقل يك بار و ۴ ساعت با فرزندان خود ديدار و ملاقات خواهند كرد. وي همچنين تعداد اسراي عراقي را در ايران ۹۰ هزار نفر اعلام كرد. (۴)
مصاحبه شديد و تند وزير ارشاد در پاسخ به منتقدان ؛ عصباني هستم و شايد تقوا را رعايت نكنم !
وزير ارشاد اسلامي امروز طي يك مصاحبه مطبوعاتي در رابطه با نقش مطبوعات و رسانه هاي گروهي سخناني ايراد كرد. وي در بخشي از سخنان خود كفت : انتظار از مطبوعات جمهوري اسلامي اين است كه حداكثر تقوا را در حركت قلم رعايت كنند و خود ناظر بر يكديگر باشند. مطبوعات قبل از اينكه هر جاي ديگري را ببينند بايد مطبوعات را ببينند چون اگر مطبوعات به فساد كشيده شد ديگر نمي تواند رسالت خودش را انجام دهد .
و زير ارشاد تاكيد كرد : بنده در اين جا به روش مطبوعات در برخورد با فيلم برزخي ها اعتراض دارم و از همكاران خودم در وزارت ارشاد دفاع مي كنم بعضي ها گفتند تو خودت را در اين جوسازي و سط نكش، بنده گفتم نه من از اول زندگيم همين طور بودم ، اين مسئوليت من است هيچ كس به اندازه من مسئول نيست .
وي در پايان گفت : من الان يك مقدار عصباني هستم و فكر مي كنم بحث كردن بعد از اين عصبانيت مانع شود تقواى لازم را رعايت كنم اين است كه بحث درباره سياست هنري و اين مسائل را به يك مصاحبه ديگر كه بتوانم با آرامش صحبت كنم موكول مي كنم و به برادران در مطبوعات توصيه ميكنم بگذاريد افرادي كه همه چيز خودشان را در اين راه به خطر انداخته اند در راه نظام جمهوري اسلامي كار كنند .(۵)
شهادت سه نفر در سرقت مسلحانه منافقين
در رابطه با حمله مسلحانه منافقين به اتومبيل حامل پول بانك در بلو ار اميركبير شيراز، از سوي شهرباني استان فارس و سپاه پاسداران انقلاب منطقه اطلاعيه مشتركي منتشر شد.
در بخشي از اين اطلاعيه آمده است : منافقين اين بار به اتو مبيل حامل پول ملت حمله كرده و بــــــــراى به ثمر رسانيدن نقشه جنايتكارانه خويش از به شهادت رسانيدن سه تن از خدمتگزاران صديق اسلام ابا نكرده و با به گلوله بستن اتومبيل حامل پول ظهر روز ۲۵ خرداد در شيراز دو نفر از كارمندان شريف بانك رابه اتفاق يك نفراز محافظان و پاسداران رشيد شهرباني به شهادت مي رسانند. باشد تا اين جنايات شوم سندي باشد بر رسوائي هر چه بيشتر منافقين و ايادي آمريكا.(۶)
۲۸ خرداد ۱۳۶۱
تشريح دلايل حمله اسرائيل به لبنان از سوي محسن رضايي
نماز وحدت آفرين جمعه امروز به امامت موقت آيت الله علي اكبر هاشمي رفسنجاني و با شركت افشار مختلف مردم شهيد پرور تهران در محل دانشگاه تهران و خيابان هاي اطراف آن برگزار شد.
پيش از آغاز خطبه هاي نماز جمعه محسن رضائي فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي طي سخناني در مورد ادامه جنگ و جنايات صهيونيسم اشغالگر قدس به عنوان سخنران پيش از خطبه هاي نماز گفت : هم اكنون در دنيا داستان غم انگيز كشتار وحشيانه مسلمانان جنوب لبنان در حال جريان است و پايتخت لبنان چند روزي است كه كاملا در محاصره قرار گرفته و حمله و حشيانه صهيونيست ها آن چنان سريع و وسيع صورت گرفت كه مردم لبنان فرصت خارج شدن از محل جنگ را پيدا نكردند و حتي تعدادي كه به پناهگاههاي از پيش ساخته فلسطيني ها پناه برده بودند ، آن چنان با آتش ناپالم و بمب هاي آتشين سوخته بودند كه صورتشان به هيچ وجه قابل تشخيص نبود .
وي افزود : ابن جنايت كه مدتي است شروع شده ، همچنان ادامه دارد ، اما دنياي بشريت و كشورها و دولت ها چرا تاكنون كاري نكرده اند و سازمان هاي حقوق بشري و بين المللي چرا قادر نيستند به اين فاجعه جنايت بار پايان دهند؟ هر كسي كه وارد لبنان شود يا به جنوب سوريه برود در مدت كوتاهي جواب خود را خواهد فهميد.
مراكز تمسخر بشريت
وي با اشاره به عملكرد سازمان حقوق بشر و سازمان ملل متحد گفت : اين سازمان ها، سازمان هائي هستند مركز تمسخر بشريت و مراكزي شده اند كه مسلمانان دنيا را به تمسخر گرفته اند.
وي افزود : صهيونيسم اشغالگر قدس ابتدا با چهار لشكر حملات خود را آغاز كرد و بقيه لشكرهايش پشت سر اين چهار لشكر شروع به نابود كردن مردم بي گناه و بي دفاع لبنان كردند. به دنبال اين حركت جنايتكارانه ، فيليپ حبيب و جرج بوش به حركت در آمدند تا اين جنايت و حشيانه را توجيه كنند . وي افزود: از تمام اين مسائل چگونه ممكن است بشري در دنيا پيدا شود و نفهمد كه امريكا و سازمان ملل متحد دست به دست اسرائيل در اين جنايات شركت دارند.
با تسخير سفارت آمريكا به صورت رسمي به اين كشور اعلام جنگ كرديم
رضائي آنگاه افزود : با پيروزي انقلاب اسلامي پايگاه امريكا از بين رفت، ولي با يك ساده انديشي فكر مي كرد كه از طريق ارتباط مجدد مي تواند در ايران حاكميت پيدا كند و زماني امريكا فهميد دولت موقت در ايران كاره اي نيست و ملت و حزب الله همه كاره اند كه فرصت هائي را از دست داده بود. اين بار امريكا در اواخر دولت موقت تصميم گرفت با ما مقابله جدي كند. هم زمان با اين تصميم آمريكا ، ناگهان انقلاب اسلامي ، ملت و حكومت ما اعلام جنگ رسمي با امريكا را كرد و سفارت آنها را كه لانه جاسوسي آمريكا بود ، به تصرف خود در آورد و در حقيقت با گرفتن سفارتخانه ، اعلام جنگ رسمي با امريكا كرديم.
ثابت خواهيم كرد چگونه پدر آمريكا و اسرائيل را در مي آوريم
وي ادامه داد : اين جنگ هم مثل ساير قضاياي گذشته انقلاب باعث اوج گيري انقلاب و خوار شدن امريكا گرديد. امريكا و اروپا به يك تجزيه و تحليل دقيق از انقلاب اسلامي پرداخنند و ديدند از زمان شاه تاجنگ رو به عقب رفته اند و به اين نتيجه رسيدند كه مسئله ايران جدي است و از هرگونه ساده انديشي بايد خود داري كنند و آمدند از جاي دوري براي مقابله با ما شروع كردند. در اوج پيروزي خرمشهر، آمريكا صداي خود را در لبنان بلند كرد كه من هنوز در منطقه قدرت دارم كه انشاء الله ملت ما ثابت خواهد كرد كه چگونه پدر امريكا و اسراثيل را درخو اهد آورد.
وحشت از آمريكا يكي از عوامل اصلي زير سلطه رفتن است
رضائي آن گاه افزود : مگرنه اينكه دولت موقت در زمان گرفتن لانه جاسوسي گفت : گرفتن لانه جاسوسي يعني اعلام جنگ رسمي با امريكا ، اما و حشت از امريكا يكي از عوامل اصلي زير سلطه رفتن است و يكي از هدف هاي كنفرانسها كه مي خواستند شرايطي را به ما تحميل كنند اين بود كه از رعب جنگ استفاده كنند.هر سلطه و وابستگي دو ريشه دارد : رعب و وحشت و حقوق گرفتن . شايد در كشورهاي منطقه كشورهاي كمي هستند كه حقوق مي گيرند ولي اكثرا به دليل رعب و وحشت وابسته به آمريكا شده اند . اين كه امام تاكيد دارند كه اگر قادر به ارسال نيرو نيستيد سلاح نفت را در دست بگيريد شكستن رعب و وحشت است . (۷)
آيت الله هاشمي : حزب اللهي ها صاحب اين انقلابند
پس از اظهارات محسن رضايي فرمانده كل سپاه آيت الله هاشمي رفسنجاني در خطبه نماز جمعه با قدرداني از حزب الله گفت : برادران و خواهران حزب الله ثابت كردند كه برخلاف تبليغاتي كه عليهش كرده اند انضباط پذيرترين جريان هاي كشور است .
وي ادامه داد : من يك دنيا از اين ها تشكر مي كنم كه اين ها ما را سرافراز كردند كه اين نيروي عظيم كه حافظ انقلاب ما بود و در حساس ترين نقاط موقعي كه ليبرال ها طغيان كرده بودند و منافقين طغيان كرده بودند اين ها انقلاب را نجات دادند و حق دارند و خودشان صاحب اين انقلابند و اين قدر با انضباطند .
روزي مي رسد كه بابي حجاب هاي دريده برخورد كنيم
هاشمي در ادامه با اشاره به اين كه بايد با زبان نرم با بي حجاب ها سخن گفت اظهار داشت : مردم در همه جا بايد مواظب باشند با برخورد صحيح ، جلوي اين جريان فاسدي كه سوغات غرب است ، توضيح بدهند به آن ها بگوئيد ، اين بي حجابي غير از عرضه كردن مجاني چيزهايي كه خريدارش فقط انسان هاي فاسد هستند در خيابان ها به آن ها ، چيزي نيست اين ها را روشن بكنند ، توضيح بدهيد اين طور حركت بكنيد . البته يك روزي به جايي هم مي رسد كه افراد دريده اي پيدا بشوند كه هيچ چيزي آن ها را قانع نمي كند البته آن جا اسلام هم پيش بيني كرده و با حكم اسلام با آن ها رفتار مي كنيم .
اصل وجود اسرائيل مايه حرف است و بايد از بين برود
هاشمي ادامه داد : ما معتقديم كه اسرائيل به عنوان يك آلت دست در اختيار آمريكا است در منطقه نه آمريكاي تنها ، در اختيار ناتو است و كمي هم در اختيار شرق ، بله از آن ها هم استفاده مي كنند مجموعه اين ها اين را به عنوان وسيله گذاشته اند اين جا كه هر حركتي مي خواهند در منطقه بوجود بياورند به وسيله اين آلت دست به وجود بياورند .
هاشمي با اشاره به سابقه و خوي تجاوز گري صهيونيست ها گفت : اگر ملت ها نخواهند دولت ها غلط مي كنند كه اين قدر پر رو باشند و اين قدر مدعي و اين قدر پر مدعا بنشينند توي كاخ هاشان و شخصيت هاي آمريكايي بيايند آن جا و آن جا ميز قمار و شراب باشد و در لبنان آتش و خون بر سر مردم بريزد .
هاشمي با تشريح جنايات اسرائيل در منطقه گفت : اين ها نمي دانم چطور توي چشم مردم نگاه مي كنند ؟ اين روزنامه نگارها را من نمي دانم فردا با چه آبرويي مي آيند با يكي ديگر مي خواهند مصاحبه كنند ؟ اين قلم ها چرا شكسته ؟ اين زبان ها چرا بسته شده ؟ اين دهان ها چرا خفه شده ؟ اين سياستمدارها چرا اين قدر بي انصافند ، چرا اين قدر بي وجدانند ؟ دنيا چرا اين قدر تاجر خون است ؟
صهيونيست ها از كفتار پست ترند
هاشمي صهيونيست ها را از كفتار پست تر دانست و گفت : واقعا اين ها از كفتار ، از گرگ و از هر حيوان پستي كه شما بتوانيد مجسم كنيد بدتر و پست ترند ، اين ها ساديسم دارند اين ها اصلا نشسته اند آن جا انتقام پيروزي ايران را كه نتوانستند اين جا در باره ما كاري بكنند از شيعيان لبنان و فلسطيني هاي محروم و آواره بگيرند ، اين ها جنايتكار هاي تاريخند .
حمله شديد هاشمي به آل سعود ؛ اي كاش شاه عربستان از غصه مرده باشد
هاشمي با حمله شديد به آل سعود گفت : كاخ نشين هاي دنياي عرب ، مدعيان اسلام اين ها تازه نوكر آن ها هستند ، اين ديگر چقدر پستي است ، خادم الحرمين ، در كنار كعبه مقدسه بنشيند و نوكر پول بده نه پول بگير نوكر پول بده آمريكا باشد و اين جنايت بيخ گوشش درست بشود و آن هم از آن جا بگويد كه : ملك خالد براي ما دق كرد . حالا خدا كند كه دق كرده باشد . يعني اين قدر شعور داشته باشد كه دق كرده باشد . شايد منظورش اين بوده كه كشته اندش ، اگر باشد خودش يك معنايي است .
عرب ها نمي توانند چاه هاي نفت خودشان را منفجر كنند
هاشمي پيشنهاد داد عرب ها چاه هاي نفت خود را منفجر كنند و در اين زمينه اظهار داشت : خوب زورتان نمي رسد كارشناس نداريد ، چند تا بمب توي لوله هاتان منفجر كنيد يك هفته تا تعمير بشود نفت نرود ، اگر نفت نرود نه اسرائيل مي ماند و نه آمريكا مي تواند اين جنايت را بكند . شماها نه اراده داريد ، نه احساس داريد ، نه وجدان داريد ، دنبال چه مي گرديد ؟ هاشمي با حمله شديد به ملت هاي عربي از آن ها خواست قيام كنند و حكام خود را از كاخ ها بيرون كنند.
تشكيل سپاه مشترك تنها راه مبارزه با اسرائيل
رئيس مجلس در رابطه با نحوه مبارزه با اسرائيل نيز گفت : تنها راه مبارزه با اسرائيل ايجاد يك سپاه مشترك است و يك ارتش مشترك از مسلمين براي اين كه شر اسرائيل را كم كنيم از مسلمين الان موقعش رسيده است.
هاشمي با بيان اين كه اسرائيل در دام افتاده است گفت : الان موقع مبارزه جدي با اسرائيل است ، دنبا بداند ، شما ايراني ها بدانيد ، اسرائيل نمي تواند يك جنگ طولاني را تحمل كند . اسرائيل از خودش حدود دو ميليون خورده اي آدم دارد يك مقداري هم عرب ها هستند كه دشمن آن ها هستند ، آن دو ميليون و خورده اي هم عده زيادي شايد نصفشان مال هند و شرقي هستند ...اسرائيل آنقدر وابسته است كه اگر اطرافش را ببنديم در مدت كوتاهي خفه مي شود . بازارش از بيرون از خودش است ، منبع انرژيش هم بيرون از خودش است . نيروي انساني هم حساب دارد . اين نيروي انسانيش هم اگر بيايند به ميدان جنگ همه چيزش تعطيل مي شود . براي ما مقدور است كه اسرائيل را در همين حالت دو سال نگه داريم و بيشتر ...من از بقيه كشورهاي عربي حرف نمي زنم ، كشورهاي پايداري كه مدعي پايداري هستند حالا دارند نشان مي دهند كه مي توانند باشند ما ها بيائيم با هم يك ارتش مشترك درست بكنيم و توي همين لبنان اسرائيل را منهدم بكنيم .
بچه هاي سپاه ما كه براي جنگ با اسرائيل رفته اند بر نمي گردند
رئيس مجلس ادامه داد : كاري كه به سر عراق در دزفول ، در غرب رود كارون آورديم ، همين كار را در لبنان كه هم زمين هايش آسان تر است و بهتر مي شود جنگيد ، آنجا براي جنگيدن بچه هاي سپاه ما جان مي دهد ، بچه هاي سپاه ما در بيابان هاي اهواز كه مي خواستند بجنگند روي زمين صاف مي رفتند آنها هم با اسلحه اين ها را درو مي كردند. اما آن جا اين طور نيست ، اين ها هريكيشان توي يك تپه كه بايستد ، جلوي يك ستون نظامي اسرائيل را مي بندد . بچه هايي كه روي زمين صاف و ريگزار با كوله پشتي و در آفتاب ۴۵-۵۰ درجه اين طور توانستند پنج لشگر عراق را در غرب رود كارون آن طور خرد كنند ، اين لشگرهاي پياده اسرائيل كه به مراتب آز عراقيها بدترند .بچه هاي سپاه ما حالا رفته اند ، و برگشت هم ندارند. ما هم اگر به آنها بگوئيم برگردند، آنها برنمي گردند. تا آن جائي كه ما با آنها موافقت كنيم ، مي مانند ولي اگر مخالفت كنيم مي گويند ماروي وظيفه اسلامي مي جنگيم، بچه هائي هستند كه رفته اند بجنگند .
هاشمي در پاسخ به اين احتمال كه ممكن است آمريكا وارد جنگ بشود نيز گفت : اتفاقا بگذاريد آمريكا بيايد من يك جاي ديگر هم گفته ام آمريكا به ويتنام رفت چه كرد ؟ بچه هاي سپاه و ارتش و بسيج ما ايمانشان هزار بار از ويت كنگ ها بيشتر است . مطمئن باشيد نشان دادند كه ايمانشان بيشتر است . منطقه هم مناسب تر است در كنار جنگي كه مي كنيم يك حق ديگري براي ما پيش مي آيد كه اين حق مهم است .
هاشمي در پاسخ به اين شبهه كه لبنان به ما چه ؟ گفت : ما امروز جنگمان را اصلا به خاطر اسرائيل داريم و اگر اين جنگ را هم تمام كنيم و اسرائيل بماند دوباره جنگ خواهيم داشت و تا در منطقه اسرائيل به اين صورت باشد ما نمي توانيم فارغ البال باشيم از جنگي كه ممكن است پيش بيايد . (۸)
پي نوشت:
۱- كيهان ، ۲۷ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۳
۲- جمهوري اسلامي ، ۲۷ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۱۲
۳- كيهان ، ۲۷ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۳
۴- اطلاعات ، ۲۷ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۳
۵- اطلاعات ، ۲۷ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۴
۶- اطلاعات ، ۲۷ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۴
۷- كيهان ، ۲۹ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۱۴
۸- جمهوري اسلامي ، ۲۹ خرداد ۱۳۶۱ ، صفحه ۱۲
پژوهشگر:سيد روح الله امين آبادي
ب
كد: 283079

ادامه مطلب

به همين مناسبت قصد بازخواني حواشي و اتفاقات اين حادثه تاريخي را داريم و در ادامه بخشي از مصاحبه دكتر عبدالله جاسبي كه به اين موضوع اختصاص دارد از نظر شما مي گذرد.
اين مصاحبه در آبان ماه 1392 به مناسبت بازخواني فعاليت هاي حزب جمهوري اسلامي انجام شده است و در مستند "داستان ناتمام يك حزب" كه تير ماه امسال رونمايي خواهد شد بخش هايي از آن مورد استفاده قرار گرفته است.
*موضع حزب در قبال بنيصدر چگونه بود؟ ما در آن مقطع شاهد هستيم برخي افراد همانند شهيد ديالمه و مثلا دكتر آيت به شدت عليه بنيصدر موضعگيري ميكردند. حتي در آن مقطع بحث نوار آيت هم مطرح شد. آيا اين مواضع مورد تاييد حزب هم بود؟
ـ برخي افراد در حزب همانطور كه اشاره كرديد با بنيصدر اساسا حتي پيش از رياستجمهوري او هم مشكل داشتند. مثلا من به خاطر دارم زماني كه بحث اختلافات آيت و بنيصدر هم مطرح شد، بنيصدر خيلي تلاش كرد تا آيت را به طرف خود جذب كند اما زماني كه ديد موفق نميشود سعي كرد تا آيت را حذف كند، كه كسي را فرستاد پيش آيت تا نواري از آيت ضبط كند و آن را منتشر كرد و به اين نحو سعي كند آيت را حذف كند.
زماني كه كار به اينجا رسيد برخي از دوستان سعي كردند مابين آيت و بنيصدر را آشتي دهند. مثلا من به خاطر دارم يكي از دوستان مشترك بين من و آيت و بنيصدر به نام آقاي دكتر شايورد كه سال گذشته مرحوم شدند جلسهاي را به صورت خصوصي مابين بنيصدر و آيت برگزار كردند.
شايورد براي من نقل ميكرد كه آيت در آن جلسه به شدت با بنيصدر مخالفت ميكرد و به او گفت خودت هم ميداني من از روز اول با تو مخالف بودم اما زماني كه به رياستجمهوري رسيدي چون امام دستور داد من هم عليه تو صحبتي نكردم و سعي كردم با دولتت و خودت مدارا كنم اما اگر همين فردا باز انتخابات ديگري برگزار شود من باز سعي ميكنم تو راي نياوري و انتخاب نشوي و به نفع تو كاري نخواهم كرد.
خب اين وضع شهيد آيت بود در قبال بنيصدر، خب آيت هم مقام كمي در حزب نداشت. آيت دبير سياسي حزب بود و مواضع او ميتوانست به نوعي مواضع حزب هم قلمداد شود.
*درباره ديالمه هم همين طور بود؟ من حتي نواري از ديالمه شنيدهام كه به شدت در مجلس عليه بنيصدر سخنراني كرده بود و گفته بود آقاي بنيصدر سه طايفه اسلام را بدنام كردند، بنياميه، بنيعباس و بنيصدر! آيا ديالمه هم موضع شبيه به آيت داشت؟
بله. خب بالاخره ديالمه هم از مخالفين سرسخت بنيصدر بود و او هم از اعضاي شاخص حزب جمهوري اسلامي هم در جامعه محسوب ميشود و هم در مجلس!
آقاي دكتر چطور شد كه امام و حزب جمهوري اسلامي رضايت دادند تا بنيصدر عزل شود؟ بالاخره خب بنيصدر نخستين رئيسجمهوري اسلامي ايران بود و خيلي صورت خوشي هم نداشت كه نخستين رئيسجمهور عزل شود. به ويژه كه آن مقطع هم مقطع حساسي بود، هم بحث جنگ بود هم اختلافات داخلي به اوج خود رسيده بود.
من حقيقتش نميدانم اين را اينجا نقل بكنم يا خير و آيا شما اين را ميتوانيد اعلام كنيد. اما ايرادي ندارد نقل ميكنم تا در تاريخ ضبط شود چون تا به حال در جايي اين را نقل نكردهام.
سال 1361 ما جلسهاي با آيتالله خامنهاي دبيركل وقت حزب داشتيم. من همين طوري از ايشان سوال كردم آقاي خامنهاي حالا خودمانيم چطور شد كه امام با عزل بنيصدر مخالفت كردند؟ چون بالاخره اگر امام موافقت نميكردند حزب هم اقدامي نميكرد عليه بنيصدر و در اصل اين اجازه امام بود كه حزب هم توانست عليه بنيصدر اقدامي انجام دهد.
آقاي خامنهاي در آن جلسه نقل كردند كه ما همان خرداد 60 جلسهاي را با امام داشتيم. همين كه امام وارد جلسه شدند من بودم و شهيد بهشتي و آقاي هاشمي. امام بيمقدمه شروع كردند به اعتراض كردن به ما كه شما از خدا نميترسيد؟ چرا آن قدر اختلاف ايجاد ميكنيد؟ چرا به فكر مردم نيستيد؟ يك آن آقاي هاشمي ناراحت شدند و شروع كردن به تند صحبت كردن به امام كه ما خجالت بكشيم؟ آن قدر اين بنيصدر عليه ما حرف ميزند و آبروي ما را ميبرد شما حرفي نميزنيد؟! و بعد آقاي هاشمي ساكت شدند و زدند زير گريه! امام جلسه را ترك كردند و ما هم همينطور سكوت كرده بوديم.
فرداي آن روز حاج احمد آقا به ما زنگ زدند و گفتن ديشب امام خوابشان نبرده است و حكم عزل بنيصدر را از فرماندهي كل قوا صادر كردهاند و چند روز بعد نيز حكم عدم كفايت سياسي بنيصدر در مجلس مطرح شد و راي آورد. اين داستان عزل بنيصدر بود كه چطور به تاييد حضرت امام رسيد.
*آقاي دكتر در بحث اختلافات بنيصدر و حزب جمهوري موضع حزب در اين باره چه بود؟
برخي افراد در آن مقطع كه عضو حزب و از اعضاي جوان هم بودند به شهيد بهشتي پرخاش ميكردند كه مثلا چرا شما عليه بنيصدر موضعگيري نميكنيد؟ او هر روز عليه شما سخنراني ميكند و شما عليه او حرفي نميزنيد. بنيصدر هم بالاخره پيمان بين امام و شما را نقض كرده است و شما هم كه دائم سكوت ميكنيد.
شهيد بهشتي در مقابل اين افراد يك پاسخي را دادند كه خيلي جالب توجه بود. ايشان ميفرمودند كه خب شما ميگوييد بنيصدر كه حرف امام را گوش نميكند. اگر من هم حرف امام را گوش نكنم پس چه كسي حرف امام را گوش كند؟ ما بايد به صحبتهاي امام اهميت بدهيم و اختلافات را بيشتر نكنيم تا در جامعه مشكلات ديگري بروز نكند. حتي ايشان در همان مقطع در مسجد بازار يك سخنراني كردند و به همين موضوع پاسخ دادند كه جواب من در مقابل بنيصدر يك حرف است: سكوت، سكوت، سكوت! يعني ايشان آن قدر به سخنان امام اهميت ميدادند و تابع بودند.
مصاحبه از:سيد مهدي دزفولي
م
كد: 283904

ادامه مطلب
معاون دادستان نظامي استان مازندران: وظيفه نيروي انتظامي در طرح ساماندهي دريا برخورد با جرايم مشهود است
1394/3/31 يكشنبه
حجت الاسلام محمداسماعيل زارعي در جمع مجريان طرح ساماندهي دريا در يگان ويژه انتظامي استان افزود: تظاهر به كشف حجاب و عدم تقيد به مسائل شرعي و قانوني در سواحل ايران اسلامي، جرم مشهود است و قانونگذار براي آنان مجازات تعيين كرده است.
وي افزود: پليس بر اجراي طرح جداسازي آقايان و بانوان در طرح سالم سازي دريا اصرار داشته باشد و با هر نوع مظاهر ضد فرهنگي و ضد اخلاقي در اين طرح و بعد از آن نيز برخورد جدي شود.
معاون دادستان نظامي مازندران تأكيد كرد: طرح دريا نيازمند متولي فرهنگي است ولي آقايان به وظيفه خود عمل نمي كنند و اين كم كاري باعث شده وضعيت اسفبار سواحل، روز به روز بيشتر شده و نيروي انتظامي در نوك حمله برخي از افراد واقع گيرد.
حجت الاسلام زارعي تصريح كرد: از هفده نهاد نظارتي بيشترين حجم كار مربوط به مجموعه يگان ويژه است و اكثر نهادها وظيفه شان را يا انجام نمي دهند و يا به صورت كمرنگ حاضر مي شوند.
وي گفت: متوليان فرهنگي مخصوصاً رسانه ها و نهادهاي نظارتي نيز بايد در اين خصوص فرهنگ سازي نمايند، عده اي هنجارشكن سواحل شمال ايران را با سواحل مديترانه اشتباه گرفته اند، سواحل شمال حريم خصوصي عده اي نيست كه در آن بي بند و باري و مظاهر علني فساد را ترويج نمايند.
زارعي با تأكيد بر رعايت احترام و تكريم مسافران گفت: مأمورين يگان ويژه در طرح دريا با مسافران با احترام و زبان نرم صحبت نمايند و اگر افرادي در حرمت شكني جري هستند به مراجع قضايي معرفي شوند.
معاون دادستان نظامي مازندران بر حمايت دستگاه قضايي از نيروي انتظامي در مبارزه با مظاهر فساد و هنجارشكنان تأكيد كرد و گفت: تا زماني كه ناجا بر مبناي قانون و موازين شرعي در مقابل هنجارشكنان و حاميان مظاهر فساد اقدام مي نمايد مورد حمايت دادسراي نظامي خواهد بود.
منبع:سازمان قضايي ن.م

ادامه مطلب
تشويق رئيس دادگاه نظامي دو گيلان توسط رئيس قوه قضائيه
1394/3/31 يكشنبه
در قسمتي از اين تقديرنامه آمده است "بنابه پيشنهاد دادستان محترم انتظامي قضات از تلاش صادقانه جناب عالي در جهت اعتلاي دستگاه قضايي قدرداني مي نمايم، اميد است كماكان در خدمت به نظام مقدس اسلامي و مردم شريف ايران كوشا باشيد."
منبغ:سازمان قضايي ن.م

ادامه مطلب
كاش در اين رمضان لايق ديدار شوم
سحري با نظر لطف تو بيدار شوم
كاش منت بگذاري به سرم مهدي جان
تا كه همسفره تو لحظه افطار شوم
حلول ماه مبارك رمضان، ماه رحمت و بركت و غفران مبارك باد.
برچسبها: رمضان , لايق ديدار


الله تصوير كد موزيك آنلاين براي وبگاه
كدكج شدن عكس
ساعت بهجت



- در محضر او
- سوره مباركه علق
- آيه شريفه 14
-
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَى
-
معناي آيه:
آيا نمي دانيد كه خدا شما را مي بيند.
-
پيام آيه:
امام خميني فرموند : عالم محضر خداست، در محضر خدا معصيت نكنيد.



اوقات شرعي به افق مشهد
- اذان صبح03:23:22
- طلوع آفتاب05:14:03
- اذان ظهر12:33:15
- غروب آفتاب19:52:19
- اذان مغرب20:12:35
و زمان 36015112411.336 همچنان در گذر است
...
اللهم عجل لوليك الفرج

ادامه مطلب
|
|||||||
ترجمه خطبه شعبانيه/ |
آداب مهماني حضرت دوست |
اي مردم، ماه خدا، همراه بركت و رحمت و آمرزش گناهان به شما روي آورده است. ماهي است كه از همه ماه¬ها ارزشمندتر و با فضيلتتر است. روزهايش ارزشمندترين روزهاست. |
روضه نيوز:حضرت امام رضاع عليه السلام از پدر گرامي خود و او از پدران بزرگوارش، و آنان هم از اميرالمؤمنان امام علي عليه السلام نقل كرده اند كه آن حضرت چنين فرمود: يكي از روزهاي آخر ماه شعبان و در آستانهٔ رمضان پيامبر خدا، خطاب به ما، خطبهٔ مهمي خواند كه مضمونش چنين است: |
اخبار مرتبط:
نظر شما: | ||||
نام: | ||||
پست الكترونيكي: | ||||
نظر | ||||
|

ادامه مطلب
دعاي روز چهارم ماه مبارك رمضان


ادامه مطلب

ادامه مطلب
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ يـا أبْصَرَ النّاظرين.
خدايا نيرومندم نما در آن روز به پا داشتن دستور فرمانت و بچشان در آن شيرينى يادت را و مهيا كن مرا در آنروز راى انجام سپاسگذاريت به كـرم خودت نگهدار مرا در اين روز به نگاهداريت و پردهپوشى خودت اى بيناترين بينايان.
شرح دعاي روز چهارم ماه مبارك رمضان
“اللهم قوني فيه اقامه امرك و اذقني فيه حلاوه ذكرك و اوزعني فيه لاداء شكرك بكرمك و احفظني فيه بحفظك و سترك يا ابصر الناظرين” “خدايا مرا در اين روز براي اقامه و انجام فرمانت قوت بخش و حلاوت و شيريني ذكرت را به من بچشان و براي اداي شكرت به كرمت مهيا ساز و در اين روز به حفظ و پرده پوشي ات (مرا از گناهان) محفوظ بدار (و گناهان انجام داده مرا بپوشان) اي بصيرترين ناظران”
1) اللهم قوني فيه اقامه امرك “خدايا مرا در اين روز براي اقامه و انجام فرمانت قوت بخش”.
امام زين العابدين عليه السلام در دعاي چهل و چهارم صحيفه سجاديه چنين با خداوند مناجات مي فرمايند؛ “واعنا علي صيامه” يعني “خدايا مرا براي روزه گرفتن در ماه مبارك رمضان ياري فرما” كه اگر به مفهوم آن توجه نماييم مي بينيم اولا به پا داشتن روزه در ماه مبارك رمضان همان اقامه امر خداوند در اين ماه مي باشد، آن هم روزه واقعي كه در دعاي روز اول مختصرا در مورد آن شرحي داده شد، كه مجددا براي فهم بيشتر، اشاره مي نماييم به ادامه دعا كه آن حضرت مي فرمايند: “بكف الجوارح عن معاصيك” يعني “ما را ياري كن تا بتوانيم اعضاي بدن خود را از آلوده شدن به گناه و آنچه مورد پسند تو نيست بازداريم” كه اين قسمت از دعا نيز نشان دهنده اين است كه روزه واقعي تنها پرهيز از خوردن و آشاميدن نمي باشد بلكه تمام اعضا و جوارح انسان بايد روزه دار باشد و امر به روزه نيز از طرف خداوند امر به روزه واقعي مي باشد، ثانيا براي انجام دادن هر امري نياز به نيرو و قوه الهي داريم چرا كه “لا حول و لا قوه الا بالله العلي العظيم” “نيست نيرو و قوتي مگر (از طرف) خداوند بلند مرتبه و بزرگ” و اگر خداوند در اين امر ما را ياري نكند به واقع ما در انجام اعمال (چه عبادي و غير عبادي) با شكست مواجه خواهيم شد. پس در اين روز از خداوند مي خواهيم كه ما را در انجام اوامرش نيرو و قوت بخشيده و ياريمان نمايد...
2) و اذقني فيه حلاوه ذكرك “و حلاوت و شيريني ذكرت را به من بچشان”
اگر انسان حلاوت و شيريني عبادت و بندگي خداوند را نچشد مفهوم عبادت و بندگي و ذكر و ياد خدا را نمي تواند درك كند و از تاثيرات آن در حيات دنيا و آخرت محروم مي ماند، به طوري كه اگر انسان بتواند اين مفهوم را درك كند كه هنگامي كه به ياد خداوند بلند مرتبه مي باشد خداوند نيز او را ياد مي كند و بدون واسطه خواسته هاي او را مي شنود و اجابت مي نمايد، آنگاه است كه مي تواند بفهمد چقدر راز و نياز با خدايي كه به سرعت صداي بندگان خويش را شنيده و آنها را اجابت مي كند شيرين و دلرباست، چرا كه خداوند فرموده است: “واذا سالك عبادي عني فاني قريب اجيب دعوه الداع اذا ادعان...”(1) “و هنگامي كه بنده هاي من از من (راجع به من) سئوال مي كنند بگو كه همانا من نزديك (آنها) هستم (به طوري كه) اجابت مي كنم خواسته درخواست كنندگان را هنگامي كه (چيزي از من) مي خواهد” پس در اين روز از خداوند مي خواهيم كه حلاوت و شيريني راز و نياز با خودش را بر ما بچشاند...
3) واوزعني فيه لاداء شكرك بكرمك “و مرا در اين روز براي اداي شكرت به كرمت مهيا ساز” خداوند در قرآن مي فرمايد: ”واشكرولي و لا تكفرون”(2) “مرا شكر كنيد و كفر نورزيد” كه با توجه به اين آيه بايد بگوييم منظور از شكر نعمتهاي الهي آن نيست كه دائما به زبان بگوييم “خدايا شكر” بلكه شكر واقعي آن است كه از نعمتهاي الهي كه به ما ارزاني داشته و انعام فرموده است در مسير طاعت و بندگي اش استفاده كنيم نه در راه معصيت و نافرماني، كه قسم اول آن يعني طاعت و بندگي (شكر نعمت) و قسم دوم معصيت و نافرماني (كفران نعمت) الهي مي باشد كه در اين روز از خداوند مي خواهيم ما را براي اداي شكر نعمتهايش ياري نموده و آماده سازد...
4) و احفظني فيه بحفظك و سترك يا ابصر الناظرين” “و مرا در اين روز به حفظ و پرده پوشيت (از گناهان) محفوظ بدار (و گناهان انجام داده مرا بپوشان) اي بيناترين بينايان”
هنگامي كه انسان به خداوند توكل نموده و امور خود را به خداوند بسپارد آنگاه است كه خداوند او را از تسلط يافتن شيطان بر او حفظ مي نمايد و هنگامي كه انسان از وسوسه هاي شيطاني محفوظ بماند ديگر گناهي از او سر نخواهد زد و ديگر آن كه خداوند ستارالعيوب است يعني عيوب انسانها را كه سرچشمه از خطا و گناهان آنان دارد، مي پوشاند مگر اينكه انسان خود پرده دري نموده و بر اثر اصرار بر گناه و خطا، عيوب خود را براي ديگران آشكار سازد، پس در اين روز از خداوندي كه بيناترين بينايان است و بر اعمال ما نظارت دارد مي خواهيم كه ما را از انجام گناهان و پرده دري گناهان محفوظ بدارد.
www.bmi.ir/Fa/DynamicPage.aspx?id=95

ادامه مطلب
