چرا مدرس ماندگار شد
احمدعلی مقیمی *

حضرت آیت الله مدرس یکی از مردان بزرگ و بی نظیر تاریخ ایران است.معظم له ضمن توجه به حوزه علمیه و علوم اسلامی نسبت به فقه سیاسی و کاربرد نظام سیاسی اسلام حساس بوده،بر همین اساس وظیفه احساس کرد در صحنه فعالیت طاقت فرسای سیاسی وارد شود و در این راه سخت جان خود را تقدیم آستان حضرت دوست نموده است.
شهید مدرس با افزون خواهی و سر سپردگی و ظلم و کارهای غیرقانونی رضاخان به مقابله با او پرداخت و او را استیضاح کرد.
از ویژگیهای شهید مدرس در زندگی سیاسیش سازش ناپذیری و مقاومت او در برابر قدرتهای شیطانی و ایستادگی او در برابر نفوذ بیگانگان در ایران بود.
2- زندگی ساده و بی آلایش و عدم توجه به مادیات و مقام و پست از او شخصیت سترگ و نستوده ساخت.
3- تیز بینی و هوش سیاسی بالا و قدرت تشخیص حرکات دشمن و توطئه ها قبل از اینکه اقدامی صورت پذیرد
ایشان موارد را در زمانها و مکانهای مختلف از جمله نطق مجلس هوشدار میداد.از این رفتار و نگاه بلند او بود که امام عظیم الشأن او را از اظها ر حق و ابطال باطل دریغ نمی کرد.
حرکت شهید مدرس بر مبنای فقه،خلوص،دلسوزی برای مردم شخصیتی مانگار از او ساخت.اندیشه سیاسی مدرس میتواند راهکار ارزشمندی برای نمایندگان مجلس باشد.
تفکر ضد امپریالیستی شهید مدرس و ضرورت دفاع از مصالح کشور و همچنین تفکر ضد سکولاری مدرس و اتحاد دین و سیاست و جمله معروف ایشان که دیانت ما و سیاست ما عین دیانت ماست نشانگر عظم راسخ او در حوزه سیاست است.او معتقد بود اسلام و اندیشه سیاسی و تفکر اسلامی پاسخگوی تمام نیازهای بشری در طول عصرها و دوره ها می باشد.او معتقد بود باید جد و جهد کرد که سر مویی قوانین ما از حدود اسلامیه تجاوز نکند.این اندیشه سیاسی شهید مدرس از او شخصیت نفوذناپذیر ساخته است.
درود خدا و رسول خدا بر او باد.
* نماینده بهشهر ، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی