رئیس کل دادگستری استان تهران خبر داد: برگزاری 32 جلسه تخصصی نقد رای توسط پژوهشگاه قوه قضاییه
رئیس کل دادگستری استان تهران خبر داد: برگزاری 32 جلسه تخصصی نقد رای توسط پژوهشگاه قوه قضاییه

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: جلسات نقد آرای قضایی از کاربردی ترین مباحث حقوقی است که خروجی آن در قالب منشورهای حقوقی از سوی پژوهشگاه قوه قضاییه در اختیار عموم مردم و نهادها قرار می گیرد.
به گزارش معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری نقد و بررسی رویه قضایی که با حضور خبرنگاران برگزار شد؛ با اشاره به برگزاری جلسات نقد رای از سوی پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه مرکزی علمی در دستگاه قضا است که امر رصد اقدامات علمی را برعهده دارد و پژوهش های به روز و مورد نیاز را انجام می دهد.
وی با بیان اینکه قضات توانمندی با دادگستری تهران همکاری می کنند گفت: علاوه بر توانمندی های موجود در دادگستری استان تهران با موضوعات قضایی پیچیده سنگین و نوین در فرایند دادرسی مواجه هستیم و این مرکز قضایی به لحاظ توانمندی، شان و نوع پرونده ها نقش مهمی را ایفا می کند.
اسماعیلی در خصوص جلسات نقد و رای نیز گفت: آنچه که به عنوان نقد رای رخ می دهد، امری بیش از رویه های معمولی است و اینکه یکایک قضات بخواهند تسلط خود را در مبانی فقهی و قضایی و حقوقی در یک رای متجلی کنند و در نهایت یک رای صادر شود امری بسیار مهم و پیچیده است.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به اینکه نقد آراء که از سوی قضات برجسته صورت می گیرد گفت: نقد آراء با پشتوانه مبانی حقوقی، علمی و استدلالی انجام می شود و در جلسات بحث های علمی و فنی گسترده ای بین نخبگان قضایی کشور تبادل می شود.
اسماعیلی جلسات نقد رای را از کاربردی ترین مباحث حقوقی دانست و افزود: بیان دیدگاه های مختلف با استدلال های علمی و حقوقی امری مهم است و بی شک برگزاری این جلسات برکات و آثار فراوانی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون 32 جلسه نقد رای برگزار شده است گفت: این جلسات با حضور نخبگان و بر حسب مورد با حضور قضات دیوان عالی با عنوان مرجع اصلی در امور حقوقی پیرامون موضوعات مختلف برگزار شده است و در برخی جلسات نیز از اساتید مطرح در حوزه حقوقی استفاده شده است.
رئیس کل دادگستری استان در خصوص محتوای جلسات نقد رای نیز گفت: موضوعات مختلفی در این جلسات مطرح می شود که لزوماً برگرفته از اختلاف بین دو رای نیست و موضوعاتی که یا به لحاظ جنبه علمی و یا از جنبه اثرگذاری مهم باشند انتخاب شده و مورد بحث قرار می گیرند و موضوعات مطرح شده در این جلسات کاملا انتخابی و نه فرمایشی است.
وی افزود: در این جلسات در کنار نقد علمی به دنبال این هستیم که استنباط ها و نظرات را به هم نزدیک کنیم تا با مطرح کردن بحث های علمی شاهد صدور آرای متفاوت نباشیم.
وی تصریح کرد: جمع بندی نقد آراء می تواند به مانند نظریات مشورتی حقوقی مورد استفاده قرار گیرد اما قائل به این نیستیم که دیگر رایی بر خلاف آرای نقد شده صادر شود.
رئیس کل دادگستری استان در خصوص نحوه اطلاع رسانی و اجرا شدن آرای مطرح شده در این جلسات گفت: خروجی جلسات نقد رای در قالب منشورات حقوقی از سوی پژوهشگاه قوه قضاییه در اختیار عموم قرار می گیرد و هم نظریات و هم چکیده های آرای مختلف و این جلسات از طریق پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه در اختیار نهادها، عموم مردم و سازمان های مختلف قرار می گیرد.
555-222
نویسنده: خبرنگار قوه قضائیه
کد خبر: 78468
امتیازدهی به خبر