خاطرات انقلاب(31) ازکتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی
کارآموزی عملی
پس از اتمام دورة کارآموزی تئوری، در مورد مسائل قضائی جهت کارآموزی عملی در اوائل تیر ماه 60 وارد زندان اوین شدیم؛ تا در جمع قضات دادسرا ودادگاه انقلاب اسلامی مستقر در اوین از تجارب آنها استفاده نموده و عملاً با عملکرد قضات و شیوة کار قضائی آشنا شویم. دادستان انقلاب شهید لاجوردی بود و رئیس زندان شهید کچوئی.
با توجه به عزل بنی صدر در بیستم خرداد سال شصت و اطلاعیة سیاسی نظامی شمارة 25 منافقین در30 خردا د همان سال و اعلام جنگ مسلحانه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، تعدادی از منافقین و هواداران آنها و افراد ضد انقلاب به خیابانها ریختند و اقدام به قتل و غارت امت حزب الله نموده و به جرح و ترور شخصیتها و حتی مردم عادی پرداختند و با ایجاد درگیری و راه بندان، آتش سوزی و تخریب اموال عمومی را سرلوحة کار خود قرار داده و با شعارهای ضد انقلابی و به بهانة حمایت از بنی صدر، مشکلات جدّی برای شهروندان تهرانی و بر خی دیگراز شهرستانها بوجود آورده بودند. ضمن برخورد و پراکنده نمودن آنها توسط نیروهای کمیته، سپاه و سایر نیروهای مردمی، تعدادی نیزدرحین عملیات تروریستی و تخریب اموال عمومی همراه با ابزار و آلات قتل و جرح، نمک، فلفل و تیزی و امثال آن دستگیر و به دادستانی انقلاب اسلامی مستقر در اوین معرفی و در محیط زندان اوین نگهداری می گردیدند. پس از بررسی و تحقیقات مقدماتی تعداد زیادی از افراد گول خورده و جوان کم سن و سال با اخذ تعهد آزاد و برخی نیز با قرار بازداشت روانه زندان میشدند و ما نیز عملاً زیرنظردادیاران مربوطه؛ بلکه همانند آنان وارد تحقیق و بازجوئی از متهمین شدیم و شبها را نیز داخل محیط اداری اوین پتوئی زیر سر گذاشته و استراحت میکردیم.
محاکمه گروه تروریستی فرقان
شب هفتم تیر ماه 60 تعدادی از اعضای گروهک فرقان که در ترور شهید مطهری و شهید مفتح شرکت داشتند، توسط حاکم محترم شرع محاکمه شدند و ما نیز به عنوان کارآموز در دادگاه حضور داشته و شاهد جریان محاکمه آنها بودیم. پس از قرائت کیفر خواست متهمین،که دارای چهرههای به ظاهر مذهبی نیز بودند، با استناد به آیات و روایات و برداشتهای غلط و تفسیر به رای و با قرائت: اِن اُرِیدُ اِلاّ الاِصلاح... و امثال آن، صراحتاً اتهام قتل شهید مطهری و شهید مفتح را به عهده گرفتند و استدلال میکردند- که چون جامعه باید در حال رشد باشد و افکار ارتقاء یابد و فکر شهیدان مطهری و مفتح به عنوان فکر برتر مانع این رشد بودند و جوانان نوعاً آنان را الگوی خویش قرار داده و اندیشه این افراد را میپذیرفتند و خودشان آزادانه فکر نمیکردند- خواستیم این موانع را از سر راه رشد فکری جامعه برداریم؛ تا هر کسی خودش آزادانه بدون قبول الگوی از پیش تعییین شده فکر کند. آن شب حکم اعدام این افراد و تعدادی دیگر از متجاوزین به مال و جان مردم که همراه سلاح سرد و گرم دستگیر شده بودند، صادر و قرار بود، پس از بررسیها و تشریفات لازم اجرا شود.
منبع : کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی کریزی