حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند:
1- برترین شما،نیکوترین شما از نظر اخلاق است؛ آنان که خود را آماده خدمت کرده و همنشین نوازند؛ با مردم انس می گیرند و مردم با آنان انس می گیرند.
منبع : اصول کافی،ج٢/ص١٠٢، حدیث١۶.
2- آفرین بر مردمی که جهاد کوچکتر را به پایان بردند وجهاد اکبر بر عهده ی آنان باقی مانده است. پرسیدند :« ای رسول خدا ! جهاد اکبر کدام است؟» فرمود:«جهاد با نفس.»
منبع : بحارالانوار،ج۶٧/ص۶۵،حدیث ٧
3-آن کس که سکوت کند، نجات می یابد.
منبع : کنزالعُمّال،ج٣ /ص٣۵١ ، حدیث۶٨٩٠.
4- کسی که غیبت را می شنود، یکی از دو غیبت کننده است.
منبع : مستدرک الوسائل،چاپ رحلی ج ٢ / ص١٠٨.
5- ای اباذر! هیچ کس از پرهیزکاران محسوب نمی شود مگر آنکه نفس خود را محاسبه کند، سخت تر از حسابرسی شریک از شریک خود، تا در نتیجه ی این محاسبه بداند که خوردنی ها و نوشیدنی ها و پوشیدنی هایش از کجاست.
آیا از حلال[ بدست آورده] است یا از حرام؟ [سپس فرمود:] ای اباذر! کسی که [به قوانین ومقررات الهی اعتنا نکند و]پروا نداشته باشد که از چه راهی مال کسب می کند، خدا هم باک ندارد از چه راهی او را وارد جهنّم می کند.
منبع : وسائل الشیعه،ج ١١ /ص٣٧٩، حدیث٣.
6- بی تردید مخوف ترین چیزی که از آن بر شما بیمناکم،شرک اصغر است. پرسیدند:«ای رسول خدا ! شرک اصغر کدام است؟» فرمود:« ریا. خداوند عزوجل در روز رستاخیز هنگامی که جزای عمل بندگانش را می دهد،[به ریاکاران] می گوید: بروید نزد آنان که برایشان ریا می کردید و ببنید آیا پاداش اعمال خود را نزد آنان می یابید؟»
منبع : عُدّۃ الدّاعی،ص٢٢٨
7- و اما ریا کار چهار نشانه دارد: 1- هنگامی که کسی نزد اوست به عبادت خدا حریص است.
2- در تنهایی تنبل وبی حال است. 3- در همه ی امورش به دنبال ستایش دیگران است. 4- با تمامی توان در نیکوکارکردن ظاهرش می کوشد.
منبع : تحف العقول، چاپ جامعه مدرسین، ص٢٢