حضرت امام حسن (علیه السّلام) می فرمایند:
1- هر قومی که مشورت کند همیشه هدایت شود به رشد واصلاح خود.
منبع: تحت العقول
2- مهیای سفر آخرت شو و توشه آن سفر را پیش از رسیدن اجل تحصیل نما.
منبع : منتهی الآمال
3- بیشترین زیرکی، ترس از خدا و پرهیزکاری و بیشترین نادانی،عیاشی و شهوت رانی است.
منبع : حلیه الاولیا(ج٢ص٣٧)
4- گفته شد: مردانگی چیست؟ حضرت فرمودند: حفظ دین، و عزّت نفس، و نرمش در رفتار و مداومت بر نیکی و احسان، و ادا کردن حقوق، و دوستی با مردم است.
منبع : تحف الغقول 225
5- دانش خود را به دیگران بیاموزان و دانش دیگران را بیاموز؛ زیرا با این کار هم دانش خودت را محکم و استوار کرده ای و هم آنچه را نمی دانسته ای آموخته ای.
منبع : کشف الغمّه 2/197
مهار علم
6- حضرت امام حسن مجتبی (علیه السّلام) روزی فرزندان خود و فرزندان برادر خود را دعوت کرد و به آنان فرمودند: همه ی شما کودکان اجتماع امروز هستید و امید می رود که بزرگان اجتماع فردا باشید ،دانش بیاموزید و در کسب علم کوشش کنید و هر کدام که حافظه ی قوی ندارید و نمی توانید در مجلس درس مطالب استاد را ضبط کنید آنها را بنویسید و نوشته ها را در منزل نگهداری نمائید تا در موقع لزوم مراجعه کنید.
منبع : بحار جلد 1 ص 110
7- اهل بیت (علیه السّلام) نیز به آرامش طبیعی و اطمینان خاطر پدر و مادر در ایجاد فرزند توجه داشته و حضرت امام حسن مجتبی (علیه السّلام) درباره ی شباهت و عدم شباهت طفل به پدر و مادر فرموده اند : اگر موقع آمیزش و لحظه ی انعقاد نطفه ، دل آرام ، دوران خون به وضع طبیعی و بدن خالی از اضطراب باشد علی القاعده بچه به پدر و مادر شبیه خواهد شد. طبیعی ترین شکل برای فرزند شباهت به پدر و مادر است و طبیعی ترین حالت پدرو مادرمی تواند منشأ پیدایش آن شکل طبیعی باشد.
منبع : بحار جلد 14 ص379
8- حضرت امام حسن مجتبی (علیه السّلام) فرموده اند: عادات، در وجود آدمیان با قهر و غلبه حکومت می کنند. کسیکه در پنهانی به چیزی عادت کند آشکارا و در حضور مردم مفتضحش خواهد ساخت.
منبع : مجموعه ی ورام2، ص113