مسافرت و گردش
1- حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: مسافرت کنید تا صحیح وسالم بمانید.
منبع : مستدرک 2، ص22
2- حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: مسافرت کنید چه اگر در سفر نفع مالی عایدتان نشود از فوائد عقلی بهره مند خواهید شد.
منبع : مکارم الاخلاق ،ص124
3- حضرت رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در وصایای خود به حضرت علی(علیه السّلام) فرموده اند: سزاوارنیست انسان عاقل به سفربرود مگر برای سه منظور،1- یا برای تجارت و تحصیل درآمد و اصلاح معاش 2- یا برای نیل به کمالات معنوی و تعالی روح و ذخیره ی معاد 3- یا برای تفریح و تفرّج و جلب لذائذ مباح.
منبع : وسائل 3 ، ص177
فوائد مسافرت
4- در دیوانیکه به حضرت علی(علیه السّلام) نسبت داده شده چنین آمده است:
برای نیل به تعالی وترقی، از وطن های خود دور شوید و مسافرت کنید که درسفر پنج فایده است: سفر باعث تفریح و انساط روح است و اندوه و آزردگی ها را برطرف می کند، مسافرت یکی ازراه های تحصیل درآمد و تامین معاش است، مسافرت وسیله ی فراگرفتن علم و تجربه است، مسافرت به انسان آداب زندگی می آموزد و آدمی در سفر با افراد بافضیلت و خلیق برخورد می کند و با آنان دوست می شود.
منبع : مستدرک 2 ، ص22
خلاصه مسافرت یکی از تفریحات سالم و نشاط آور است و با تسهیلاتی که صنایع ماشینی برای مسافرت فراهم آورده است جوانان می توانند قسمتی از ایام فراغت سالیانه ی خود را به مسافرت اختصاص دهند و از فوائد این تفریح ثمربخش برخوردار گردند.
دعای سفر
5- حضرت امام علی (علیه السّلام) فرمودند: خدایا!از سختی سفر، و اندوه بازگشتن، و روبرو شدن با مناظرناگوار در خانواده و مال و فرزند، به تو پناه می برم. پروردگارا! تو در سفر همراه ما و در وطن نسبت به بازماندگان ما سرپرست و نگهبانی، و جمع میان این دو را هیچ کس جز تو نتواند کرد، زیرا آن کس که سرپرست بازماندگان است نمی تواند همراه مسافر باشد و آن که همراه و هم سفر است سرپرست بازماندگان انسان نمی تواند باشد(چند جمله اوّل، از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) است که علی(علیه السّلام) آن را با عباراتی رساتر به اتمام رساند)
منبع: نهج البلاغه، خطبه 46
نماز هنگام سفر
6- حضرت علی(علیه السّلام) فرمودند: پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلّم) هنگام حرکت به سفر دو رکعت نماز می خواند.
منبع: کنزالعمال،حدیث 17647. میزان الحکمه،ج9،ص474