امام-جمعه-210x170بسم الله الرحمن الرحیم

نماز جمعه ۷ اسفند ماه ۱۳۹۴ شهرستان کاشمر

به امامت امام جمعه محترم حضرت حجه الاسلام و المسلمین سید قاسم یعقوبی :

خطبه اول :

« فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ » زمر/۱۸

از ویژگی های شاخص انسان انتخاب است . امروز که روز انتخابات هست و همه ما وظیفه داریم به عنوان یک واجب پای صندوق های رأی برویم و رأی بدهیم و انتخاب بکنیم ، مناسب است که راجع به مسئله انتخاب و این امتیاز انسان نکاتی را یادآوری کنم .

انتخاب که شاخصه ی ممتاز انسان است ، و غیر از انسان و اجنّه دیگر موجودات عالم قدرت انتخاب ندارند . ملائکه الله مجبورند به عبادت نمی توانند عبادت نکنند . حیوانات هیچ گونه اراده و اختیاری ندارند اما این انسان و در درجه بعد اجنّه هستند که قدرت انتخاب دارند . خوب یا بد فعلی را انجام بدهند یا ندهند این قدرت از اراده ی انسان ناشی می شود که اراده یکی از موهبتهای الهی به انسان است . و در تمام مراحل زندگی انسان نقش دارد . همین قدر که انسان به تشخیص رسید قدرت انتخاب دارد . از همان دوران طفولیت انتخاب می کند مادرش را خانواده اش را دوستانش را بزرگ تر که می شود مدرسه را معلم را رشته تحصیلی را دوست را غذا را لباس را بعد هم همسر و زندگی و سبک زندگی و محل سکونت و نحوه فعالیت های سیاسی اقتصادی و فرهنگی همه را انسان انتخاب می کند و در همه اینها انتخاب انسان نقش سرنوشت ساز دارد . این انتخاب مؤلفه های زیر ساخته ای دارد که اگر آن مؤلفه های زیر ساختی در انسان درست و کامل باشد ، انسان در انتخابش موفق است .

اگر آن زیر ساخت ها درست نباشد یا کامل نباشد انسان در انتخابش گرفتار اشتباه می شود . آن زیر ساخت ها کلی اش معرفت انسان است . یعنی انتخاب بستگی به شناخت انسان دارد . چه چیزی را انتخاب می کند تا چه شناختی از آن منتخب داشته باشی اگر می خواهی لباس انتخاب بکنی ، چه لباسی انتخاب می کنی تا از لباس ها مدل ها رنگ ها و امثال آنها شناخت داشته باشی بعد می توانی یک لباس مناسب انتخاب بکنی . و این که انسان معرفت و شناخت پیدا بکند به اشیاء پدیده ها مسائل پیرامونی سه تا دریچه برای شناخت به صورت کلی وجود دارد . یک دریچه همین دریچه حواس است ببینیم بشنویم مزه کنیم نزدیک بشویم بو بکنیم تماس داشته باشیم این یک دریچه است که از آن به دریچه علم دریچه حواس تعبیر می کنیم .

دریچه دوم دریچه عقل است . که وقتی دیدیم حس کردیم نزدیک شدیم ورانداز کردیم بعد به قوه عاقله مراجعه کنیم تجزیه و تحلیل بکنیم آن وقت قضاوت بکنیم خوب و بد کنیم بد و بدتر کنیم خوب و خوب تر کنیم این تجزیه و تحلیل که انسان را به خوب و بد یا خوب و خوب تر یا بد و بدتر برساند کار عقل است . عقل باید فعال باشد عقل باید اینجا درست حکم بکند و قضاوت بکند . این آیه کریمه قرآن « فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ » به همین معرفت عقلانی معرفتی که ناشی از تجزیه و تحلیل است عقلایی باشد اشاره دارد .

دریچه سوم که اگر به روی انسان باز باشد انسان را در انتخاب هدایت و حمایت می کند وحی است . دین خداست بعد از این که انسان دید به عقلش مراجعه کرد تجزیه و تحلیل کرد آن منتج عقل را محصول عقل را به وحی عرضه می کند از وحی سؤال می کند می گوید من این را می فهمم وحی چه می گوید خدایا تو چه می فرمایی ؟ عقل وقتی به وحی مراجعه می کند ، وحی به عقل یا تأیید می کند می گوید بله قبول است خوب فهمیدی بارک الله یا وحی به عقل می گوید نه قبول نیست درست نیست یک جایی مقدمات استدلالت ایراد داشته نفهمیدی آنجا دین می گوید حرام است . شما می گویی من به عقل خودم مراجعه کردم چیز بدی در آن نمی بینم مثلاً ربا شما به عقل ربا را بده عقل راجع به حرمتش حرف نمی زند . تمام عقلای عالم ربا می خورند و هیچ عیبی هم برایش مهم نیست به شرع بده شرع می گوید حرام است .

زنای با محارم کلاً زنا عقل در این باب قضاوت قطعی و درستی ندارد اما به شرع مراجعه کنی می گوید حرام است حق نداری . شخص جنب وارد مسجد بشود شرع می گوید حرام است عقل می گوید فرقی ندارد آدم جنب با آدم غیر جنب فرقی نمی کند عقل اینجا نمی تواند بفهمد چرا جنب حرام است و غیر جنب مجاز است اما شرع اینجا حکم می کند و همین طور مسائل فراوان . پس اول دید انسان حواس انسان ابزار علمی بعد عقل انسان ابزار تجزیه و تحلیلی و بعد دین اگر این سه تا با هم هماهنگ شد آن وقت ما انتخاب احسن می توانیم داشته باشیم . اگر دیدیم تجزیه و تحلیل نکردیم انتخابمان غلط می شود . اگر تجزیه و تحلیل عقلی کردیم و فقط به عقلمان اکتفا کردیم باز هم ممکن است یک جاهایی خطا بکنیم . اما اگر همه اینها را با دین هماهنگ کردیم آن وقت درست است . گاهی ممکن است چشم ما بد ببیند گاهی ممکن است عقل ما بد تجزیه و تحلیل بکند مگر قدرت عقل ما چقدر است خصوصاً در مسائل پیچیده معرفتی مثل جهان شناسی مثل مسائل اجتماعی که مؤلفه های گوناگونی دست به دست هم می دهد تا یک مؤلفه اجتماعی درست از کار در می آید . قدرت تجزیه و تحلیل ما گاهی می ماند عقل ما نمی تواند اینجا شرع به کمک ما می آید .

همان طور که ممکن است حواس ما ناقص باشد دید ما خوب نباشد گوش ما خوب نشنود عقل هم نتواند درست قضاوت کند چرا ؟ چون عقل گرفتار هوی و هوس می شود نفسانیات پایبند می شود قومیت و فامیلی و دوستی و رودربایستی همه دور و بر عقل را می گیرند مثل علفهایی که توی مزرعه هست هر چه وجین می کنی دوباره سبز می کند اینها دور و بر عقل را می گیرند و عقل در حجاب قرار می گیرد . اینکه در دعای صباح می خوانیم « الهی عقلی مغلوب و هوائی غالب » عقل ما مغلوب می شود . عقل مغلوب نمی تواند خوب قضاوت بکند . کدام عقل مغلوب است ؟ آن عقلی که گرفتار هوی و هوس شده آن عقلی که گرفتار قومیت و رودربایستی و تعصبات و همه اینها شده نمی تواند خوب قضاوت بکند .

لذا وحی به کمک می آید . البته در باب وحی مبانی وجود دارد ممکن است کسانی باشند « یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَوَاضِعِهِ » نساء/۴۶ ؛ بد دین را تفسیر کنند . تفسیر به رأی بکنند ، تفسیر به عقل بکنند همان عقل ناقص بخواهد دین را حکمت دین را فلسفه دین را بفهمد آن هم ناقص است آنجا هم نمی شود که این بحث مفصلی دارد . اما ما برای انتخاب باید این سه دریچه را به روی خودمان وا بکنیم . « وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا * فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا * قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاهَا * وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا » شمس/۷ تا ۱۰ ؛ ما به شما قدرت انتخاب دادیم شما را بین دو راه مخیر کردیم تقوی خوبی بی تقوایی بی قانونی بد اخلاقی تندی گناه آن کس که خودش را پاکیزه کرده باشد می تواند راه درست را انتخاب بکند و آن کس که خودش را تزکیه نکرده باشد انتخاب موفق نصیبش نمی شود .

این مسائل را باید مراعات کنیم . ما که می خواهیم انتخاب بکنیم باید خصوصاً از عقل و بعد هم شرع رعایت کنیم کسانی را انتخاب بکنیم که ظواهر شرعی دارند . کسانی را انتخاب کنیم که به شرع پایبند هستند . حلال و حرام سرشان می شود محرم و نامحرم سرشان می شود خدا و غیر خدا سرشان می شود . ممکن است عده ای باشند که بگویند آقا ما اینجور می فهمیم فهم خودشان را میزان عمل قرار بدهند وقتی می گویی شرع گفته حرام است حلال است خیلی به او معتقد نباشد خیلی به او پایبند نباشد این یک آفتی است که گاهی دامن انسان را می گیرد . خصوصاً انسانها و کسانی که یک موقعیتی پیدا می کنند چهار نفر دنبالشان می افتند صد نفر برایشان شعار می دهند آن وقت ممکن است انسان گرفتار این بشود که فهم من مهم است ببین صد نفر دنبال من هستند این باعث می شود که او به مسائل شرع تن ندهد اینها مهم است لذا ما باید در این مسائل هم توجه کنیم .

« وَمَنْ یُعَظِّمْ حُرُمَاتِ اللَّهِ » حج/۳۰ ؛ ببینید چه کسی احکام دین را تعظیم می کند بزرگ می شمارد مسائل دینی برایش مهم است . یک کاری پر منفعت تا گفتی حرام است دست می کشد یک کاری پر منفعت تا گفتی نامحرم است دست می کشد وارد نمی شود می گوید خدا گفته نه « وَمَنْ یُعَظِّمْ حُرُمَاتِ اللَّهِ » چه کسانی هستند که آنچه خدا حرام کرده قانون کرده به او احترام می گذارند و حریم دین خدا را رعایت می کنند ؟ پس ما برویم به سمت انتخاب کسانی که به حریم دین خدا احترام می گذارند و برای احکام دین احترام قائل اند که خداوند متعال برکاتش را نصیب ما و منتخبین ما بفرماید .

خطبه دوم :

امروز یکی از اعمالی که نشان دهنده تقوی ما تقوی سیاسی ما تقوی انقلابی ماست رأی دادن و حاضر شدن پای صندوق های رأی که اگر عزیزانی موفق نشدند هنوز پای صندوق های رأی بروند حتماً بعدازظهر مراجعه بکنید هم برای خبرگان که به شش نفر باید رأی بدهید و هم برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به یک نفر باید رأی بدهید مراجعه بکنید .

من باید تشکر بکنم از نامزدهای انتخابات که تلاش زیادی کردند واقعاً این چند روز خودشان ستادهایشان شهر و روستا و مناطق مختلف شور انقلابی شور انتخاباتی ایجاد کردند و فضای جامعه را برای انتخاب امروز آماده کردند مسئولان عزیز که همکاری کردند مقدمات را فراهم کردند نیروهای امنیتی انتظامی همه عزیزانی که تلاش کردند که شرایط انتخاب و اراده ی انتخاب در میان مردم و جامعه ما به وجود بیاید باید تشکر بکنم . امیدوارم ان شاء الله آنچه خیر و صلاح دین و دنیای ما در آن باشد و آنچه مورد رضایت ولی عصر علیه السلام باشد و موجب خشنودی رهبر عزیز ما بشود اتفاق بیفتد که حتماً همین طور خواهد بود با رأی جامعه اسلامی یک مجلس اسلامی یک مجلس شورای اسلامی انقلابی ان شاء الله داشته باشیم .

اما برادران ما همه می بینید در دنیا در حال نبرد ایم جنگ سیاسی جنگ دیپلماسی جنگ نظامی الان ما در عراق و سوریه داریم می جنگیم ما الان جنگ دیپلماسی داریم هم در عراق و سوریه هم در جبهه دیپلماسی می جنگیم یکی از اعضای میز مذاکره هستیم هم در میدان های رزم فرزندان ما فرزندان شجاع ما آنجا می جنگند و دشمن را دارند به عقب می رانند و هم در سایر مسائل جهانی با دشمن مذاکره می کنیم . خوب این که ما در حال مواجهه با دشمن چه جبهه نظامی چه جبهه سیاسی چه جبهه اقتصادی هستیم نیازمند به قدرت ایم . آن دیپلماتی که قدرت دارد پای میز مذاکره می نشیند با قدرت صحبت می کند آن رزمنده ای که در سنگر می ایستد اگر قدرت داشته باشد خوب می جنگد دل گرم باشد خوب می جنگد پس مواجهه با دشمن قدرت می خواهد . و انتخابات پر شور یک قدرت است امروز .

امروز اگر ما هر چه بیشتر پای صندوق های رأی برویم و ان شاء الله بالای ۷۰ درصد قریب به ۸۰ درصد مردم رأی بدهند قدرت دیپلماتهای ما ، قدرت رزمنده های ما افزایش پیدا می کند . پس شما نگاه کنید امروز محاسبات چگونه شکل می گیرد یک رأیی که شما به این آرامی در این امنیت می تواند بروی پای صندوق های رأی و رأی بدهی چه اثری دارد توی جبهه های مبارزه با داعش چه اثری دارد پای میز مذاکرات در جهان پس این را نباید غفلت بکنیم .

مجلسی که ما انتخاب می کنیم اگر نمایندگان انقلابی شجاع آگاه بصیر متدین انتخاب بکنیم آن هم قدرت مضاعفی می شود و ما را در برابر دشمن پشتیبانی می کند . خوب دشمن طراحی هایی دارد حالا من به یکی از آن طراحی ها که همین هفته ها اتفاق افتاد و رهبر عزیز انقلاب هم در صحبت های اخیرشان روی آن خیلی تأکید کردند به آن اشاره کنم .

دشمن برای اینکه در جامعه ما اختلاف ایجاد کند در جامعه ما دچار شک و تردید بکند مردم ما را مسئولان ما را این بحث پیامهایی بود از طریق رادیوهای بیگانه و خصوصاً بی بی سی انگلیسی مطرح شد که گفتند به چه کسانی رأی بدهید به چه کسانی رأی ندهید البته مربوط به حوزه ما نبود مربوط به حوزه انتخابی تهران و قم و شهرهای دیگر بود .

اما در عین حال این یک عکس العمل سیاسی در جامعه ما دارد . اگر یک چنین اتفاقی بیفتد که ما در حال مبارزه با دشمن دشمن به یکی از ما پیام بدهد به یکی از ما لبخند بزند یکی از ما را دعوت بکند برای اینکه با او مثلاً صحبت کنیم مذاکره کنیم خوب دشمن است به دشمن نمی توانیم بگوییم نام نبر لیست نده حرف نزن دشمن هر کاری که از دستش بر بیاید برای دشمنی انجام می دهد . چه با سرنیزه باشد چه با لبخند و دوستی باشد چه تحریم باشد دشمن دشمن است جلو کار او را نمی توانیم بگیریم . اما ما می توانیم خودمان یک جوری رفتار کنیم که دشمن را از کارش پشیمان بکنیم . با او نمی توانیم دشمن این جوری است قرآن هم می گوید « وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَیُدْهِنُونَ » قلم/۹ ؛ دشمن دوست دارد شما با او نرمش به خرج بدهید تا او ده تا نرمش با تو یک سلامش بکنی او ده تا سلام به تو بکند یک لبخند بزنی او ده تا لبخند بزند بیاید جلو به تو نزدیک بشود به قصد این که به تو ضربه بزند حواست باشد . « فَلَا تُطِعِ الْمُکَذِّبِینَ * وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَیُدْهِنُونَ » قلم/۸ و۹ ؛ آنها دوست دارند تو لبخند بزنی آنها چند تا لبخند اما تو باید چکار بکنی ؟ ما در برابر دشمن به سیره ائمه مراجعه می کنیم می بینیم در طول تاریخ از این اتفاقات برای ائمه پیش آمده ائمه ی ما در برابر دشمن چه می کردند ؟ که حالا من البته اگر بخواهم مفصل این را بگویم زمان می برد خیلی خلاصه و فهرست وار عرض می کنم .

ایام فاطمیه هست به همین وسیله درود و سلام خودمان را به محضر مبارک صدیقه طاهره سلام الله علیها عرض می کنیم و پیام تسلیت خودمان را به ساحت مقدس فرزندش حضرت مهدی علیه السلام و قاطبه امت اسلام تقدیم می داریم . از سیره حضرت فاطمه سلام الله علیها یک مسئله ای که همه بلد هستید و توی روضه ها خیلی شنیده اید بعد از آن حوادث آن سران مسئله آمدند خدمت حضرت فاطمه سلام الله علیها برای عذرخواهی حضرت فاطمه سلام الله علیها آنها را جواب کرد راه نداد قبولشان نکرد آنها هم متوسل به امیرالمومنین سلام الله علیه شدند ، امیرالمومنین به حضرت زهرا سلام الله علیها گفتند اینها آمدند در خانه خوب نیست برگردند حضرت فرمود علی جان خانه مال توست اگر تو می گویی بیایند بگو بیایند آمدند وارد خانه شدند کنار بستر حضرت زهرا سلام الله علیها نشستند حضرت زهرا سلام الله علیها رویش را از آنها برگرداند . رفتند آن طرف دوباره حضرت زهرا رویش را از آنها برگرداند گفتند یا بنت رسول الله چرا از ما پرهیز می کنی چرا رویت را برمی گردانی ؟ فرمود شنیده اید این حدیث را که رضایت فاطمه رضایت من است پیامبر فرمودند و غضب فاطمه غضب من است این را شنیده اید گفتند بله فرمود : و الله که من از شما راضی نیستم . بروید دنبال کارتان خوب آنها آمدند التماس می کنند حضرت فاطمه مواضعش روشن شفاف دقیق ما هم چنین انتظار داریم . اگر یک روزی دشمن از من دعوت کرد نام من را برد گفت فلانی آدم خوبی است من باید برگردم یک جوابی به دشمن بدهم که دشمن دیگر دوباره غلط کند چنین قضاوتی راجع به من بکند . این انتظار است شفاف باید در برابر دشمن حرف بزنیم . صحبت بکنیم موضع گیری بکنیم .

امام مجتبی علیه السلام رفتند به شام به دعوت معاویه خوب آنجا مراسمی بود معاویه خواست به امام مجتبی علیه السلام یک احترامی بکند که توی مردم بگوید بله ما به بچه های پیغمبر احترام می کنیم امام مجتبی علیه السلام را فرستاد بالای منبر که صحبت بکند امام مجتبی علیه السلام رفت بالای منبر یک خطبه طولانی شکننده ای خواند که آبروی معاویه رفت . گفت خلیفه این که تو هستی نیست خلیفه آن است که علی علیه السلام بود حالا من خلاصه می گویم این جور موضع گرفتند . در نهج البلاغه موارد زیادی هست که امیرالمومنین علیه السلام به معاویه و معاویه به امیرالمومنین علیه السلام نامه می نویسند در بعضی از آن نامه ها معاویه چابلوسی می کند که بله ما خاندان پیغمبر را چنین هستیم ما ارادت داریم ما در کنار پیغمبر بودیم ما افتخار می کنیم از این حرف ها می زند امیرالمومنین مراجعه کنید چه جوری جواب می دهد چگونه محکم به آن جواب می دهد . « اُقْسِمُ بِاللّهِ اِنَّهُ لَوْلا بَعْضُ الاِسْتِبْقاءِ لَوَصَلَتْ اِلَیْکَ مِنّى قَوارِعُ تَقْرَعُ الْعَظْمَ، وَ تَهْلِسُ اللَّحْمَ . » خطبه/۷۳ به خدا قسم اگر بعضی ملاحظات نبود به سوی تو کوبنده هایی می فرستادم که استخوانهایت را خرد کند پوست از سرت برمی کندم این سخن امیرالمومنین به نامه ای که معاویه نوشته و آنجا عرض کردم یک مقداری هم چابلوسی کرده امیرالمومنین به کمیل همین کمیلی که دعای کمیل را نقل کرده این فرماندار امیرالمومنین علیه السلام بود اما در برابر حرف های دشمن ساکت بوده و شفاف جواب نداده بود امیرالمومنین به او نوشت « فَقَدْ صِرْتَ جِسْراً لِمَنْ اَرادَ الْغارَهَ مِنْ اَعْدائِکَ عَلى اَوْلِیائِکَ » خطبه/۶۱ ؛ تو پلی درست کردی که دشمنان از پل تو عبور کنند و بر دوستان ما حمله بکنند . سکوت تو پلی شده برای پررویی دشمن کمیل در برابر دشمن نباید سکوت بکنی نباید دو پهلو حرف بزنی نباید جوری حرف بزنی که دشمن فکر کند بی میل نیستی با او باشی . نه محکم حرف بزن این کمیل است و به همین خاطر امام او را از فرمانداری عزل کرد . آدم بدی هم نبود تا آخر عمر با امیرالمومنین علیه السلام بود .

نامه های امام عرض کردم به معاویه در نهج البلاغه خیلی زیاد است . در یک نامه ، نامه ۲۸ نهج البلاغه معاویه از پیغمبر و آل پیغمبر و اصحاب پیغمبر تعریف می کند و بعد امیرالمومنین را نصیحت می کند آنجا امیرالمومنین نامه برایش می نویسند که در آن نامه این جمله است « وَ ما اَنْتَ وَ الْفاضِلَ وَ الْمَفْضُولَ، وَ السّائِسَ وَ الْمَسُوسَ؟! » تو را چه به این که بگویی اصحاب پیغمبر چه کسی بالاتر و چه کسی پایین تر بود به تو چه ربطی دارد تو چه کاره ای که قضاوت بکنی چه کسی خوب و چه کسی بد است « وَ السّائِسَ وَ الْمَسُوسَ » به تو چه ربطی دارد که چه کسی سیاستش خوب و چه کسی بد بود . « وَ ما لِلطُّلَقاءِ وَ اَبْناءِ الطُّلَقاءِ وَ التَّمْییزَ بَیْنَ الْمُهاجِرینَ الاْوَّلینَ » آزاد زاده چه قدرتی دارد چه حقی دارد که تمیز بدهد که مهاجرین اول بهتر بودند یا دومی ها بهتر بودند ؟ « وَ تَرْتیبَ دَرجاتِهِمْ » و درجه بندی برایمان بکند این خوب به چه کسی رأی بدهی به چه کسی رأی ندهید این جوری باید صحبت بکنید .

باید برگردیم امروز به انگلیس بگوییم به تو چه اشغالگر پیر استعمار که دخالت بکنی در کار ما به چه کسی رأی بدهید به چه کسی رأی ندهید ما خودمان می توانیم . هم ما باید جواب محکم بدهیم و هم آن کسانی که انگلیس از آنها تعریف و تمجید می کند آنها هم باید برگردند و جواب بدهند . « هَیهاتَ! لَقَدْ حَنَّ قِدْحٌ لَیْسَ مِنْها ، اَلاتَرْبَعُ اَیُّهَا الاْنْسانُ عَلى ظَلْعِکَ، وَ تَعْرِفُ قَصُورَ ذَرْعِکَ ، وَ تَتَاَخَّرُ حَیْثُ اَخَّرَکَ الْقَدَرُ؟! » هیهات که تو چیزی قرار بدهی و ما از بیگانه چیزی بشنویم « اَلاتَرْبَعُ اَیُّهَا الاْنْسانُ » چرا توی خانه ات نمی نشینی ؟ چرا فضولی می کنی ؟ چرا در کار ما دخالت می کنی ؟ چرا نمی روی توی خانه ات بنشینی ؟ « عَلى ظَلْعِکَ » چرا هر روز توی کار ما دخالت می کنی ؟ « فَما عَلَیْکَ غَلَبَهُ الْمَغْلُوبِ » به تو ربطی ندارد چه کسی پیروز می شود چه کسی نمی شود به تو ربطی ندارد چه کسی رأی می آورد و چه کسی نمی آورد « وَ اِنَّکَ لَذَهّابٌ فِى التِّیهِ » تو باید در گمراهی خودت حرکت بکنی « رَوّاغٌ عَنِ الْقَصْدِ » در سرگردانی و حیران همیشه باشی راه درست را تو نمی توانی به ما نشان بدهی و انتخاب بکنی .

حالا این پاسخ های امیرالمومنین علیه السلام را وقتی آدم می بیند مو بر بدن انسان راست می شود با چه قدرتی امیرالمومنین جواب می دهد به معاویه که من به همین مقدار اکتفا می کنم .

یک جوابی هم از مسئله عاشورا که همه بلد هستید بگویم . شما شنیده اید روز تاسوعا شمر با عده ای آمد اباالفضل را فرزندان ام البنین را دعوت کرد به این که به لشکر یزید بروند این روضه را شنیده اید وقتی آنها آمدند پشت خیمه ها دعوت کردند اباالفضل سکوت کرد چیزی نگفت امام حسین علیه السلام فرمود چرا جوابش را نمی دهی برو جوابش را بده . اینجا جای سکوت نیست اینجا جایی است که موضع شفاف بگیری برو حرفت را بزن . اباالفضل آمد و آن مسئله نامه ی امانی که آورده بود چه جواب داد ؟ توی مقاتل نوشتند حضرت عباس علیه السلام فرمود « تبت یداک یا شمر » دستت بشکند که این نامه را برای من آوردی . چه نامه ای برای من فرستادی ؟ « و لعن الله » خدا لعنت کند تو را و خدا لعنت کند آن نامه ای که تو برای من آوردی . « یا عدوّ الله » ای دشمن خدا تو برای من نامه آوردی ؟؟!!

خوب اگر امروز انگلیس برای ما نامه آورد باید همین طور با انگلیس صحبت کنیم باید برگردیم چنان به دهنش بزنیم که دندانش خرد بشود . ( تکبیر ) من عرض می کنم اگر برای هر کسی از ملت ایران یک چنین دعوت نامه ای آمد همین سوره قل یا ایها الکافرون را در جوابشان بنویسند اگر نمی خواهند حرف بزنند همین را بگویند : « بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ قُلْ یَا أَیُّهَا الْکَافِرُونَ * لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ * وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ * وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْ * وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ * لَکُمْ دِینُکُمْ وَلِیَ دِینِ » ؛ این جواب قرآن است این را جواب بدهید تا دشمن از این بی حیایی که دارد دست بردارد و دخالت در کار ما نکند .

ما امروز در سوریه و در عراق در کل منطقه موقعیت حساسی داریم جایگاه بلندی داریم ملت انقلابی شناخته شدیم ملتی که اهل مبارزه هستیم شناخته شدیم این ارزش و این آبرو و این اعتبار را باید حفظ بکنیم .

خوب اجازه بدهید که به مناسبت روز امور تربیتی من به مربیان عزیز هم خسته نباشید بگویم از زحمات آنها تشکر بکنم البته مسائل تربیتی این قدر مهم است که اگر آدم ده ها خطبه هم راجع به آن صحبت بکند هم می ارزد و هم کم می آورد ولی مجال این مسائل نیست باید از شهدای عزیزی چون رجایی و باهنر یاد کنیم و گرامی بداریم یادشان را که به ما یاد دادند که در کنار آموزش از پرورش نباید غافل باشیم پرورش را دست کم نگیریم هم خانواده ها و هم مدارس که ان شاء الله فرزندان خوبی تربیت کنیم .

روز ملی حمایت از مصرف کنندگان این رو باید هم به همه عزیزان مصرف کننده جنس داخلی مصرف کنید هم به بازار و بازاریان عزیز که در آستانه عید مراقب انصاف باشید رعایت انصاف بکنید درست است بازار مشکل دارد کساد است اما در عین حال روزی رسان خداست با بی انصافی روزی به دست آوردن توی شرایط سخت مردانه نیست . مردانگی نیست مرادنگی این است که توی شرایط سخت ما بتوانیم دست کسی را بگیریم و کمک بکنیم .

در آستانه روز درخت کاری هستیم . منطقه ما که گرم و خشک است به درخت باید اهمیت بدهیم آماده بشویم که ان شاء الله در این چند روز آینده درخت کاری را جدی بگیریم ضمن اینکه باید درخت ها را حفظ بکنیم باید افزایش بدهیم و این باعث نشاط و زیبایی شهر ما و تمیزی آب و هوای شهر ما می شود .