» عدهای اصولشان متناسب با منافعشان دستخوش تغییر است / این هنر نیست که ما از مواضع خود عقب بنشینیم تا دشمن به ما لبخند بزند و ما آنرا پیروزی تلقی کنیم
عدهای اصولشان متناسب با منافعشان دستخوش تغییر است / این هنر نیست که ما از مواضع خود عقب بنشینیم تا دشمن به ما لبخند بزند و ما آنرا پیروزی تلقی کنیم
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگرچه احترام به افکار و عقاید همدیگر یک اصل مهم است اما آنهایی که از این مهم استفاده ابزاری کرده و در مقابل نظرات مختلف مدام رای عوض میکنند، در پِی یافتن مرید بوده و در اصطلاح قصد سواری گرفتن از دیگران را دارند.

به گزارش مشهدپیام، حسن رحیم پور ازغدی در اولین جلسه از سلسله درسگفتارهای «سبک زندگی جهادی» به تبیین ضرورت تعریف سبک برای جریان زندگی و به تبع آن ترسیم سبک زندگی دینی پرداخت و عنوان کرد: در حیات آدمی و کمال او باید جریان و مسیری داشته باشد که از آن با عنوان «سبک زندگی» یاد میشود. اگر به این مسیر و چهارچوب هدفمند توجه نشود، چون زندگی شکل دنیوی به خود میگیرد و انسان از مسیر تعالی دور میشود، پس از مرگ نیز عذاب در انتظار او خواهد بود. در حقیقت این عذاب نتیجه مواجهه انسان با اعمال خود در زمان حیاتش است و زندگانی که در فراغ یک سبک زندگی سالم و تعالیبخش باشد، مستحق عقوبت خواهد بود.
وی تاکید کرد: اعمال ما همان سبک زندگی ماست و سبک زندگی ما ابدیت ما را ساخته و سرنوشت ما را تعیین خواهد کرد.
*عدهای اصولشان متناسب با منافعشان دستخوش تغییر میشود
این تحلیلگر برجسته مسائل فرهنگی در ادامه به نقد افرادی پرداخت که مدعیاند همه عقاید را محترم میشمارند و خود را مدافع منطق «زندهباد مخالف من» میدانند و در این رابطه توضیح داد: اگرچه احترام به افکار و عقاید همدیگر یک اصل مهم است اما آنهایی که از این مهم استفاده ابزاری کرده و در مقابل نظرات مختلف مدام رای عوض میکنند، در پِی یافتن مرید بوده و در اصطلاح قصد سواری گرفتن از دیگران را دارند.
رحیمپورازغدی به نمونههای داخلی چنین افکاری نیز اشاره و بیان کرد: عده ای با همین ادعاها به دنبال ارتباط با آمریکا هستند اما غافلند و نمیدانند که این هنر نیست که ما از مواضع خود عقب بنشینیم تا دشمن به ما لبخند بزند و بعد این لبخند را پیروزی تلقی کنیم.
این استاد دانشگاه همچنین متذکر شد: افرادی که در حیات خود از سبک و اصولی تبعیت نمیکنند، مدام به دنبال منفعتطلبی هستند. اساس زندگی آنها با سودی تعریف میشود که آنها را بهرهمند میسازد. نتیجتا متناسب با منافعشان مدام تغییر مسیر میدهند و معیارشان کسب سود و درآمد بیشتر است، پس زمانی قدرت موشکی کشور را تقویت کرده و در برههای نیز منکر داشتن این توان دفاعی میشوند چرا که منفعت آنها، اینچنین میطلبد.
وی در ادامه افزود: در همین راستا قرآن کریم از انسانها میخواهد تا تقوا پیشه کنند که معنای تقوا در این بحث، مقابله با بدیها و منفعتطلبیهای درونی است. در حقیقت سبک زندگی نیز به معنای «گرفتنِ جانب حق» و چشم بستن بر منافع فردی است و مطابق آنچه در روایات مورد تاکید قرار گرفته، در سبک زندگی الهی باید پای حق ایستاد و از بابت آن هزینه داد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با طرح این سوال که؛«ما باید زندگی کنیم یا جهاد؟» به ادامه بحث پرداخت و گفت: منطبق بر آنچه در روایات ذکر شده، مسیر زندگی ما با جهاد با نفس کامل میشود، این جهاد در معنای ایستادن در برابر وسوسهها و مبارزه همزمان با شکر و کفر است.
رحیم پورازغدی خاطر نشان کرد: در همین چهارچوب است که تربیت فرزند، تلاش برای کسب معاش، کسب علم و دانش و همه آنچه که برای خدا و به نیت رضای او انجام میشود، جهاد نام میگیرد و عبادت محسوب می شود.
*زندگی جهادی؛ یکی از اهداف مهم خلقت انسان
این تحلیلگر برجسته مسائل فرهنگی در ادامه متذکر شد: قرآن در آیات متعددی بر هدفمندی خلقت آدمی تاکید کرده است، این یعنی از لحظه تولد تا زمان مرگ انسان، برنامه و هدفی برای ما پیشبینی شده که باید آن را محقق سازیم. در حقیقت آدمی در مسیر تعالیاش یک زندگی جهادی را تجربه میکند و آن کسی که در این راه درست گام برمیدارد و سبک زندگی شایستهای را برمیگزیند، هدف خلقت خود را ادا مینماید.
رحیمپور ازغدی بیان کرد: اغلب ما در زندگی سبک نداریم و از بابت اجبار، برخی نکات را رعایت میکنیم یا از بعضی دیگر چشم میپوشیم. این مسئله از ضعف آگاهی ما نسبت به هدف خلقتمان ناشی میشود. در این میان، انسانهایی که جهتگیری اخلاقی و عملی درستی دارند، خود به خود دارای سبک در زندگی هستند.
وی در ادامه تاکید کرد: برخی فکر میکنند سبک زندگی با تغییر تکنولوژی و ورود فناوریهای جدید به عرصه حیات آدمی، دستخوش تغییر میشود اما این یک باورغلط است، چرا که پیروی از حق، متاثر از ابزار، زمان و مکان نیست.
وی متذکر شد: اهداف، افکار و بنیانهای اخلاقی ما عوض نشده و تنها ابزارها تغییر کردهاند تا همان اقدامات گذشته با روشهای جدید انجام پذیرند. در آینده نیز تصوری که آیندگان از ما دارند مانند تفکر امروز ما نسبت به گذشتگان است، اما در نهایت انسان همان انسان است و سبک زندگی او با تحول در ابزار، تغییر نمیکند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بازی غرب با بنیانهای «سبک زندگی» در جوامع را مورد اشاره قرار داد و گفت: سبک زندگی که غربیها از مجرای رسانهها و بازیهای خود ترویج میکنند، خوب و بد را به سبک آنها بازتولید و معناسازی میکند که بسیار مخرب بوده و نتیجه آن را میتوان در رشد آمارهای طلاق و تهدید بنیان خانواده ایرانی دید. در حقیقیت آنچه آنها به عنوان امر عادی و پسندیده ترویج مینمایند، نتایجی تاسفآور در جامعه و فرهنگ ما از خود بهجای میگذارد.
رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: بخشی از آنچه سبک زندگی غربی ترویج میکند، لذتجویی بیحد و حصر است، چنانکه در آن حلال و حرام معنایی نداشته و این نقطه مقابل سبک زندگی اسلامی است.
وی با اشاره به احیای سبک زندگی اسلامی بعد از وقوع انقلاب اسلامی ایران، افزود: یکی از نفحات مهم این انقلاب، تحول در سبک زندگی جهانی بود، امری که در طول سالیان گذشته، توسعه بیشتری یافته و این نوع سبک زندگی در حال توسعه در شئون مختلف و ابعادی جهانی است.
انتهای پیام/