امام خمینی: کسی حق ندارد علیه قوه قضائیه جوسازی کند

به گزارش فارس، تأمل و بازخوانی دوباره بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حاکی از آن است که آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست؛ نگاهی آنچنان ژرف و ناشی از تأییدات الهی نسبت به مسائل مختلفه داشته است که بیانات او را باید همواره به عنوان چراغ راه مد نظر داشت.
چراغ راه و نصبالعین به ویژه برای مسئولانی که در دورانهای مختلف تاریخ انقلاب اسلامی بر مناصب امور قرار میگیرند و امانت الهی امام خمینی(ره) و شهدای راه اسلام در دستان آنها قرار میگیرد.
در روزهای اخیر، فضای عمومی کشور در التهاب روند رسیدگی به یک پرونده بزرگ فساد مالی موسوم به رسوایی بانکی 3 هزار میلیارد تومانی قرار دارد.
پروندهای که بازخوانی دوباره بیانات امام(ره) در مورد اهمیت کار دادگاهها در انقلاب اسلامی، ماهیت وظایف آنها و نیز وظایف قضات، میتواند پشتیبان معنوی مسئولان دخیل در این قضیه باشد.
در سال 61 و در دیدار تنی چند از مقامات قضایی کشور با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی؛ معظمله در پاسخ به طرح شکایت مسئولان حاضر از اینکه بعضی از آقایان در پاسخ دادن به سؤالات، کوتاهی نموده و یا بیش از حد لازم پاسخ را به تأخیر میاندازند؛ فرمودند:
"...شما با قاطعیت به کار خود ادامه دهید و هیچ کس حق ندارد در مقابل دادگاه بایستد و در صورتی که کسی نسبت به این دادگاه کارشکنی نمود، معرفی نمایید تا طبق قانون و شرع با وی برخورد شود."
_ از سخنرانی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در سال 59 و در حسینیه جماران در جمع کارکنان جهاد سازندگی سراسر کشور
"کوشش کنید خدمت برای مستضعف باشد، نه برای هواهای نفسانی و کوشش کنید که این خدمت آلوده نشود به بعض از کارهایی که ناپسند است. شیاطین درصددند که هر یک از این نهادهای اسلامی را لکهدار کنند. دستهای خائنین در کار است. توطئهها در کار است که این نهادهای اسلامی را به دنیا برخلاف آنچه که هست معرفی کنند. اگر ـ خدای نخواسته ـ در این نهادها یک کارهای برخلاف موازین انجام بگیرد فرصت دست بدخواهان میافتد، و در بوق و کَرنا این مطلب را بزرگ میکنند، و شما که برای خدا مشغول کار هستید شما را بدنام میکنند. دادگاههای سرتاسر کشور توجه داشته باشند که در دادگاه، خدای تبارک و تعالی را در نظر بگیرند و از اشتباهات و خطاها و انحرافات پرهیز کنند و در اموال و نفوس مردم با احتیاط رفتار کنند"
_از سخنرانی امام(ره) در سال 60 و در جمع تعدادی از اهالی شهر میانه:
"من به تمام ملت ایران با تواضع عرض میکنم که در عین حالی که آرامش خودتان را حفظ میکنید، این توطئهها را تحت نظر بگیرید و اشخاص فاسد را بعد از آنکه دیدید با موعظه به جای خودشان نمینشینند، به دادگاهها معرفی کنید تا اینکه دادگاهها به وظایف اسلامی و قانونی خودشان عمل کنند.
من از خدای تبارک و تعالی خواستار سعادت هستم برای این ملتی که از برای احقاق حق ضایع شد خودش در طول تاریخ بپا خاسته، و از پا نخواهد نشست الاّ آنکه اسلام عزیز را در اینجا به آن نحوی که خدای تبارک و تعالی امر فرموده است مستقر کنند، و نخواهند سستی کرد."
_ از سخنرانی آن یار سفر کرده در سال 60 و در حسینیه جماران
"اگر من هم سخنرانی کردم که مخالف با دستور اسلام بود و برای ایجاد تشنج و برای گرفتار کردن ملت مسلمان ما، که خونها داده است در راه اسلام، اگر من هم این کار را بکنم، موظف شرعی هستند این ارگانهای انتظامی و نظامی که من را بگیرند و به دادگاه بسپرند، این استثنا ندارد."
_ از سخنرانی امام خمینی(ره) در سال 62 در حسینیه جماران
"قوۀ قضائیه، که ملجأ و پناهگاه مردم ستمدیده است، قوهای است مستقل و هیچ مقامی حق دخالت در آن را ندارد. و اگر کسانی پیدا شوند که ندانسته در امور قضایی دخالت میکنند، باید بدانند که برخلاف دستورات شرعیه و نظام جمهوری اسلامی عمل کردهاند. و اگر دانسته تخلف میکنند، مستحق عقاب و تعقیباند.
و بر دولت و قوای اجرایی است که از تجاوز و تخلف هرکس در هر جا جلوگیری کنند. و کسانی که پس از احضار در محاکم قضایی از حضور در آن سرپیچی میکنند باید مورد تعقیب واقع و تعزیر شرعی شوند.
و کسانی که از حکم قضات شرعی تخلف میکنند و در مقابل آن مقاومت میکنند بر خلاف اسلام و امر خداوند عمل کردهاند، و باید مورد تعقیب واقع شوند. و کسانی که از قاضی شکایت دارند، یا به حکم قاضی اعتراض دارند، باید به مقامات صالحه رجوع نمایند؛ و به هیچ وجه خودسرانه عملی را انجام ندهند و باید بدانند که احکام صادره از قضات شرعی مادامی که خلاف شرع بودن آن در محاکم و مراجع صالحه ثابت نشده، واجب العمل است.
مجلات و روزنامهها و رسانههای گروهی توجه داشته باشند که تضعیف قوۀ قضائیه برخلاف موازین اسلامی است؛ و از پخش چیزهایی که موجب تضعیف یا توهین مقام قضاست احتراز کنند. این کشور اسلامی است، و باید هر امری موافق با موازین اسلامی باشد.
کسی حق ندارد علیه قوه قضائیه جوّسازی کند
شکایت از قاضی یا دادگاه باید به حسب مقررات شرعی باشد. و شاکی هر کس هست حق ندارد در مطبوعات یا رسانههای گروهی یا در مجامع عمومی طرح دعوا کند، و علیه قوۀ قضائیه جوّسازی نماید. و روزنامهها و مجلات و رادیو تلویزیون توجه به این مسائل و اشباه آن را داشته باشند. و بالجمله، مسئله قضا و احترام از قضاتِ محترم و اطاعت از احکام صادرۀ آنها امری است که مورد اهتمام اسلام است. خداوند همه را موفق فرماید."
*ستادحقوق بشرقوه قضاییه*