کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 

شهید احمد یاسین

شیخ انتفاضه های فلسطین

شناسه خبر: 106095 سرویس: بین الملل
۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳
شیخ احمد یاسین 3

خبرگزاری تسنیم: شیخ «احمد یاسین» رهبر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) که در شکل گیری انتفاضه فلسطینی ها نقش برجسته ای داشتد، در سن ۶۷ سالگی به دستور مستقیم «آریل شارون» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، احمد اسماعیل یاسین معروف به شیخ احمد یاسین متولد سال 1937 در روستای «الجوره» از توابع «المجدل» واقع در جنوب نوار غزه دیده به جهان گشود. هنگامی که حادثه نکبت فلسطین اتفاق افتاد وی 12 سال بیشتر نداشت و مجبور شد به همراه خانواده اش به نوار غزه پناهنده شدند. احمد یاسین در شش سالگی در اثر یک حادثه به هنگام تمرینات ورزشی فلج شد اما این حادثه وی را از فعالیت های اجتماعی و تحصیلی دور نکرد و او به عنوان معلم ادبیات عرب و تربیت اسلامی به کار مشغول شد.

حیات سیاسی شیخ یاسین

شیخ احمد یاسین پس از ورود به دبیرستان در سال 1955 با جماعت اخوان المسلمین بیعت کرد. وی در سال 1965 آن هنگام که جماعت اخوان المسلمین در مصر و نوار غزه به شدت مورد حمله قرار گرفته بود، چندین بار بازداشت شدند و در سال 1968 رهبر جنبش اخوان در فلسطین شدند. وی بدنه این جنبش را ساختند و جمعیتی اسلامی تاسیس کردند.

شیخ یاسن در سال 1982 به اتهام نگهداری اسلحه و تشکیل سازمان نظامی و عالیت علیه رژیم عبری بازداشت و به 13 سال حبس محکوم کردند اما در سال 1985 در جریان قرارداد مبادله اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش آزادی بخش فلسطین آزاد شدند.

شیخ احمد یاسین بلافاصله پس از آزادی از زندان، به همراه گروهی از فعالان جنبش اخوان المسلمین فلسطین جنبشی موسوم به «حرکة المقاومة‌ الاسلامیة حماس» تاسیس کرد.

رژیم اشغالگر در سال 1988 به منزل وی یورش کرده و آنجا را مورد بازجویی و سپس وی را تهدید به تبعید به لبنان کردند.

رژیم صهیونیستی در چارچوب تلاش ها برای پایان دادن به مقاومت مسلحانه فلسطینی ها، در سال 1989 برای چهارمین بار این شیخ مقاومت را به همراه صدها تن از وفاداران به جنبش حماس دستگیر و به حبس ابد محکوم کرد.

در سال 1991 دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی با لیستی از اتهامات از جمله تشویق به ربودن و تشکیل گروه هایی برای اسارت سربازان صهیونیستی ، تاسیس جنبش حماس و تشکیل دستگاه های امنیتی و نظامی، شیخ یاسین را به حبس ابد و 15 سال زندان محکوم کرد.

در سال 1992، تیم های عملیاتی گردان های شهید عزالدین القسام اقدام به ربودن یک سرباز صهیونیستی کردند و پیشنهاد کردند در مقابل آزادی شیخ یاسین و تعدادی از بازداشت شدگان در زندان های اسرائیلی، این سرباز صهیونیستی را آزاد می کنند. اما این رژیم با این پیشنهاد مخالفت کرد و محل حبس سرباز صهیونیستی در روستای «بیرنبالا» در نزدیکی قدس یورش برد. در جریان این حمله، سرباز صهیونیستی به هلاکت رسید و فرمانده این عملیات نیز شهید شد.

در سال 1997، شیخ احمد یاسین در چارچوب مبادله اسرا بین اردن و رژیم صهیونیستی از زندان آزاد شد و سپس برای درمان عازم این کشور شد و پس از چند ماه شیخ انتفاضه به نوار غزه بازگشت و در همان بدو ورود به نوار غزه، اعلام کرد که حماس هرگز با رژیم صهیونیستی مگر پس از پایان اشغالگری، آتش بس نخواهد کرد.

تعامل شیخ مبارزان و امیر شهدا با قضیه فلسطین

شیخ یاسین در 20 سالگی در تظاهرات های اعتراضی در غزه نسبت به تجاوز سه جانبه ای که اسرائیل، فرانسه و انگلیس علیه مصر تدارک دیده بودند، مشارکت داشت. قدرت سخنوری و سازماندهی وی در این فعالیت ها آشکار شد. وی در همان ایام به همراه دوستان خود در کمپین مخالفت با نظارت سازمان ملل به غزه مشارکت و تأکید کرد که مصر بایستی اداره این باریکه را برعهده گیرد.

شیخ یاسین که از مهارت سخنوری و قدرت بیان بیشتری برخوردار بود به مانند ستاره ای در میان مبلغان در غزه نمایان شد آنسان که توجه دستگاه های اطلاعاتی مصر را به خود جلب کرد و در سال 1965 که این کشور شاهد بازداشت اعضای جمعیت اخوان المسلمین بود، دستگاه اطلاعاتی مصر این شیخ غزه را نیز دستگیر و در به مدت یک ماه در سلول انفرادی حبس و پس از بازجویی از شیخ یاسین و عدم وجود مدارکی دال بر ارتباط وی با اخوان المسلمین، او را آزاد کرد.

پس از شکست اعراب در سال 1967 و اشغال اراضی فلسطینی از جمله نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، شیخ یاسین بر روی منبر مسجد «العباس» منطقه الرمال شهر غزه همزمان که درباره مقاومت در برابر اشغالگران سخنرانی می کرد، سعی می کرد احساسات نمازگزاران را علیه دشمن صهیونیست شعله ور سازد. وی همچنین به جمع آوری کمک های مالی و پشتیبانی از خانواده شهدا و زندانیان اقدام کرد و پس از آن به عنوان رئیس مجمع اسلامی در غزه فعالیت کرد.

امیر شهدا، رهبر اخوان المسلمین فلسطین

شیخ مبارز احمد یاسین تحت تاثیر افکار اخوان المسلمین مصر که در سال 1928 که به رهبری «حسن البنا» بنیان شد، قرار گرفت و در سال 1968رهبری این گروه در فلسطین را برعهده گرفتو پس از آن اقدام به پایه گذاری و تاسیس موسسه «جمعیت اسلامی»، «مجمع اسلامی»، دانشگاه اسلامی و گروه های مسلح برای مبارزه با اشغالگران قدس نمود.

رژیم صهیونیستی، در سال 1982، شیخ احمد یاسین را به اتهام تشکیل سازمانی نظامی و نگهداری اسلحه بازداشت و 13 سال زندان برای وی صادر کرد اما در سال 1985 در جریان قرارداد مبادله اسرا میان رژیم صهیونیستی و جنبش آزادی بخش فلسطین آزاد شدند.

امیر شهدا، شیخ انتفاضه بزرگ

پس از شعله ور شدن انتفاضه بزرک فلسطینی ها در سال 1987، شیخ احمد یاسین به همراه شماری از سران اخوان المسلمین یک سازمان اسلامی مبارزه با اشغالگر را با هدف آزادسازی فلسطین تاسیس کرد و عنوان «حرکة المقاومة الاسلامیة» معروف به حماس را بر این سازمان اسلامی اطلاق کرد. حماس نقش مهمی در انتفاضه فلسطینی ها که به انتفاضه مساجد مشهور بود، ایفا کرد و از آن زمان شیخ احمد یاسین به عنوان رهبر معنوی حماس مشهور شد.

با گسترش دامنه انتفاضه و افزایش قدرت حماس و اجرای عملیات مسلحانه و ربودن دو سرباز صهیونیستی در سال 1989، اسرائیل در ماه می همان سال، شیخ یاسین و شماری از سران حماس بازداشت حکم حبس ابد به علاوه 15 سال زندان را برای وی صادر کرد.

اما قدرت نفوذ این رهبر معنوی حماس در دل اعضای آن، تیم های عملیاتی گردان های شهید عزالدین القسام را بر آن داشت تا با ربودن یک سرباز صهیونیستی، آزادی شیخ یاسین را تضمین کنند اما اسرائیل با پیشنهاد تعویض اسرا مخالفت و به مکان بازداشت سربازش در روستای بیرنبالا در نزدیکی قدس، یورش برد و در جریان آن سرباز صهیونیستی به هلاکت رسید و فرمانده این عملیات شهید شد.

شیخ یاسین در سال 1997، پس از آزادی از زندان های اسرائیلی برای درمان به اردن رفت. وی همچنین از کشورهای زیادی از جمله ایران، عربستان، امارات و سوریه دیدار کرد تا حمایت های مالی و معنوی این کشورها را برای ملت مظلوم فلسطین بدست آورد.

امیر شهدا، شیخ انتفاضه الاقصی

در جریان انتفاضه الاقصی در سپتامبر 2000، جنبش حماس به رهبری شیخ یاسین بویژه پس از شکل گیری شاخه نظامی آن، در برانگیختن احساس مقاومت فلسطینی ها نفش برجسته ای ایفا کرد. شرایطی که رژیم اشغالگر قدرت تحمل آن را برنتابید و کشورهای جهان را تحریک کرد این جنبش مقاومت را در لیست سازمان های تروریستی قرار داده و اموال آن را بلوکه کنند. اتحادیه اروپا نیز اخیرا با تن دادن به دیکته های آمریکا و صهیونیست ها، شاخه سیاسی آن را در لیست سیاه خود درج کرد.

از سوی دیگر، تشکیلات خودگردان فلسطین به دلیل اختلاف سیاسی با حماس، فشارها بر این جنبش را افزایش داد و شیخ احمد یاسین را دو بار محکوم به اقامت اجباری کرد.

شیخ احمد یاسن پس از سالها مبارزه و مجاهدت در 22 ماه مارس سال 2004 پس از بازگشت از نماز صبح، به دستور مستقیم آریل شارون، وزیر جنگ وقت اسرائیل مورد هدف سه موشک یک بالگرد این رژیم قرار گرفت و پس از سال ها مبارزه و دفاع از ملت فلسطین، قدس و مسجد الاقصی به آرزوی دیرینه خود که همان شهادت در راه خدا بود، رسید.






[ چهارشنبه 17 شهریور 1395  ] [ 6:44 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 4056134 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب