كنترل زبان در كلام امام علي (ع)
عقيق:امام علي (ع)در قسمتي از خطبه 176 كتاب شريف نهج البلاغه در روزهاي نخست خلافت خود در سال 35 هجري قمري در مورد كنترل زبان مي فرمايد:مواظب باشيد كه اخلاق نيكو را درهم نشكنيد و به رفتار ناپسند مبدل نسازيد.زبان و دل را هماهنگ كنيد.مرد بايد زبانش را حفظ كند.زيرا همانا اين زبان سركش، صاحب خود را هلاك خواهد كرد.
سپس امام در ادامه مي فرمايد:به خدا سوگند، پرهيزكاري را نديدم كه تقوا براي او سودمند باشد مگر آنكه زبان خويش را حفظ كرده بود.همانا زبان مومن در قلب او و قلب منافق از پس زبان اوست.زيرا مومن هرگاه بخواهد سخني گويد، در ابتدا مي انديشد.اگر نيك بود اظهار مي دارد و چنانچه ناپسند، پنهانش مي كند.در حالي كه منافق آنچه بر زبانش آمد مي گويد و نمي داند چه به سود او و چه حرفي به ضرر اوست؟
سپس اميرالمومنين علي (ع)به حديثي از رسول خدا(ص)در مورد كنترل زبان استناد مي كند و مي فرمايد:برادرم رسول خدا (ص)نسبت به كنترل زبان هشدار مي داد و مي گفت:ايمان بنده اي استوار نگردد تا دل او استوار شود و دل استوار نشود تا زبان استوار گردد.
همچنين امام علي(ع) در انتهاي اين قسمت از خطبه مي فرمايد:پس هركس از شما بتواند خدا را در حالي ملاقات كند كه دستش از خون و اموال مسلمانان پاك و زبانش و زبانش از آبروي مردم سالم ماند، بايد چنين كند.
منبع:باشگاه خبرنگاران
