1396/10/18 دوشنبه
معاون سازمان قضایی نیروهای مسلح:
سازمان قضایی با همکاری نیروهای مسلح در کنترل و مدیریت جرایم موفق بوده است
بیست وچهارمین مجمع استانی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح استان خراسان رضوی به میزبانی ارشد وزرات دفاع در استان برگزار شد.
ابتدا سرهنگ علوی گل مدیر ارشد وزارت دفاع در منطقه خراسان پس از خیر مقدم گفت: باتوجه به بررسی های به عمل آمده، آمار جرایم در این یگان روندکاهشی به خود گرفته است.
سپس حجتالاسلام علی اسماعیلی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان خراسان رضوی اظهار داشت: طبق فرمایش امام صادق(ع) یکی از نعمت هایی که همه مردم به آن نیاز دارند امنیت است چراکه در نبود امنیت فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه به شکوفایی نخواهد رسید.
این مقام قضایی از نیروهای مسلح ایران به عنوان قشر نمونه جامعه یاد کرد و گفت: نیروهای مسلح ما نمونه هستند و باید کاملتر و قوی تر شوند.
رئیس سازمان قضایی استان خراسانرضوی، پیشگیری از وقوع جرم را مقدمه امنیت دانست و افزود: وقتی امنیت در درون نیروهای مسلح برقرار باشد امنیت اجتماعی و بیرونی را فراهم کرده ایم و زمانی که امنیت در جامعه فراهم شد در ثواب همه افرادی که کار نیک انجام می دهند، سهیم خواهیم بود.
معاون سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور نیز در این مجمع گفت: سازمان قضایی نیروهای مسلح چهار برنامه پنج ساله را جهت پیشگیری از وقوع جرم اجرایی کرده که تاکنون در هر استان، بیست و چهار همایش در این خصوص برگزار شده است.
حجت الاسلام عباسعلی فراتی افزود: در سال جاری نیز بررسی راهکارهای کاهش جرم ضرب و جرح، جرایم مالی و قاچاق توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح با همکاری فرماندهان پیگیری می شود.
این مقام قضایی گفت: سازمان قضایی نیروهای مسلح در طول ربع قرن که برنامه های پیشگیری از وقوع جرم را اجرا کرده، با همکاری و همیاری مجموعه نیروهای مسلح در کنترل و مدیریت جرایم موفق بوده است.
مدیر کل قضایی و رسیدگی به شکایات وزارت دفاع نیز در ادامه اظهار داشت: خداوند در سوره والعصر قسم یاد کرده که انسان ها درحال خسران هستند مگر اینکه ایمان و عمل صالح و توصیه به حق و صبر پیشه کنند.
سردار محمدحسن قائمی گفت: رسالت انبیاء بر این بود که مفسدهای را از روی زمین جمع کنند و در این همایش نیز جمع شده ایم تا اندیشه کنیم و از جرایم پیشگیری نماییم.
عضو کمیسیون عالی پیشگیری از وقوع جرم ستاد کل نیروهای مسلح گفت: سازمان قضایی نیروهای مسلح از سال 1377 تاکنون برنامههای پیشگیری از وقوع جرم را اجرایی نموده که در پیشگیری و کاهش جرایم بسیار موثر بوده است.
سردار قائمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پیشگیری یعنی پیش بینی و شناسایی و ارزیابی خطر وقوع جرم که دارای سه مرحله است؛: در مرحله اول آگاه ساختن همه افراد در خصوص جرایم، مرحله دوم شناسایی فرد آسیب دیده از جرم و در مرحله سوم برخورد با مجرم است.
وی حمایت ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان قضایی نیروهای مسلح و فرماندهان و کارکنان یگان های نظامی و انتظامی را از عوامل موثر در ضمانت پیشگیری برشمرد.
سردار قائمی یکی از علل ضرب و جرح عمدی را افراط در قوه غضب عنوان کرد و گفت: ضرب و جرح روابط انسانی و امنیت جانی را تهدید کرده و بر ثبات اجتماعی خدشه وارد می کند و دارای سه عامل فردی، درون و برون سازمانی است.
وی اختلالات روحی و شخصیتی، بیکاری و سطح پایین تحصیلات را از عوامل فردی جرم ایراد ضرب و جرح دانست و تصریح کرد: عدم آشنایی کامل کارکنان با آیین نامه انضباطی و قوانین و مقررات از جمله عوامل درون سازمانی و نیز ضعف باورهای دینی و اعتقادی و مشکلات خانوادگی نیز از عوامل برون سازمانی در وقوع این جرم است.
عضو کمیسیون عالی پیشگیری از وقوع جرم ستاد کل نیروهای مسلح از اجرای تست شخصیت، بهره گیری از مراکز مشاوره، برگزاری جلسات آگاهسازی، تقویت اعتقادات دینی و اخلاقی و برخورد جدی و قاطع با مجرمان و متخلفان به عنوان عوامل موثر در پیشگیری از وقوع جرم ضرب و جرح یاد کرد.
سرهنگ مهدی رجبی نماینده نیروی انتظامی استان نیز با اشاره به بازدیدها و بازرسیها در سطح استان و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و کلاسهای آگاهسازی گفت: با این اقدامات، شاهد کاهش ایراد ضرب و جرح در سطح کارکنان پایور و وظیفه بودهایم.
صیادتی نماینده وزارت دفاع استان نیز اعضای کمیسیونهای معاملات و مباشران خرید را جزء افراد در معرض تهدیدات مالی نام برد و گفت: کمبود نیرو، آسیبپذیری برخی از مشاغل و کم توجهی به اجرای صحیح دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر درسطح نیروهای مسلح از عوامل موثر بر وقوع جرم هستند.
وی شناسایی و به کارگیری افراد مؤمن و متعهد برای افزایش نظارت بهینه بر عملکرد کارکنان، شناسایی گلوگاههای مستعد جرم و توجیه خانوادهها نسبت به عواقب جرم را از جمله عوامل پیشگیری از وقوع جرم عنوان کرد.
سرهنگ نادری نماینده قرارگاه عملیاتی شمالشرق نزاجا در این همایش، عمده اقدامات این یگان را در جهت کاهش بروز جرم ایراد ضرب و جرح به دو بخش شامل؛ اجرای تحقیقات آسیب شناسی و ارائه راهبردهای عملی تقسیم کرد.
وی گفت: بررسی مسائل استرس زا، بررسی سطح عمل نیروی انسانی در برابر فشارهای روحی و روانی و تحقیقات در زمینه فرآیند بهینه کشف علمی جرم، از جمله تحقیقاتی است که در زمینه آسیب شناسی صورت گرفته است.
نادری به بیان راهبردهای عملی پرداخت و گفت: برگزاری قویتر برنامههای مذهبی، فرهنگی و ورزشی بین کارکنان و کنترل هیجانات و استرس آنان از جمله این راهبردها است.
سرگرد سیداحمد یوسفی نماینده سپاه استان نیز در خصوص عوامل درون سازمانی موثر در ایراد ضرب و جرح گفت: نداشتن آشنایی کامل با قوانین و مقررات بهویژه نسبت به عواقب عمل ارتکابی، اختلاف در سطح دانش و تحصیلات، بی توجهی نسبت به خواستههای ضروری کارکنان، مناسب نبودن شرایط جغرافیایی محل خدمت و کمبود مراکز مشاوره و راهنمایی از جمله این عوامل است.
وی اجرای برنامههای فرهنگی مناسب، ایجاد مراکز مشاوره دینی وخانوادگی، توجه بیشتر به آموزشهای علمی و تخصصی، تنبیه و تشویق متناسب با رفتار و نیز انجام طرح سلامت روانی قبل از ورود و یا شروع به کار کارکنان را از عوامل موثر در کاهش یا پیشگیری از وقوع از جرم ضرب و جرح برشمرد.
محمد رضا خاکشور دادستان نظامی استان نیز در این مجمع استانی گفت: عوامل جرم زا با خصوصیات فردی، جسمی و رفتاری هر فردی تناسب مستقیم دارند.
دبیر کمیسیون قضات سازمان قضایی استان، آسیبهای اجتماعی را مسبب گرفتاری نیروهای پایور و وظیفه دانست و گفت: از منظر فرهنگی و اجتماعی همه ما باید تلاش کنیم تا اعتقادات دینی در کارکنان به فعلیت برسد.
دادستان نظامی استان بر لزوم تهیه قوانین در خصوص تحقق عدالت خدمتی تأکید کرد و گفت: امتیازات افرادی که در مرزها با کمترین امکانات خدمت می کنند باید با کارکنانی که در شهرهای برخوردار خدمت می کنند، متفاوت باشد.
وی استفاده از فناوری های نوین در مرزها را خواستار شد و گفت: پیش بینی مراکز صلح و سازش در یگانها می تواند در کاهش جرایم موثر واقع شود.