قال له رجلٌ «یابن رسول الله (ص) مالنا نکره الموت و لانحبّه ؟فقال (ع):إنّکم أخریتم آخرتکم و عمّرتم دنیاکم ،فأنتم تکرهون النّقلة من العمران إلی الخراب .»
مردی از امام مجتبی علیه السلام پرسید: چرا سفر مرگ برای ما ناخوش آیند است و از او استقبال نمیکنیم ؟
حضرت فرمودند: شما خانۀ آخرت را خراب کرده اید و خانۀ دنیای خود آباد، طبیعی است که انتقال از جایگاه آباد به جایگاه خراب برای شما (هر کسی) ناخوشایند خواهد بود .
بحاالانوار 44/
قال الحسن مجتبی علیه السلام
والاترین مقام در نزد خداوند از آن کسی است که آشنا به حقوق مردم باشد و سعی در اداء آن نماید . و کسی که در برابر برادران دینی خود تواضع کند خداوند او را از راست گویان و شیعیان علی بن ابی طالب علیه السلام محسوب خواهد کرد.
حیاة الامام الحسن بن علی (ع)
«أعرف الناس بحقوق إخوانه و أشدّهم قضاء اًلها أعظمهم عندالله شأناً و من تواضع فی الدّنیا لإخوانه فهو عند الله من الصّدقین و من شیعة علی بن أبی طالب علیه السلام »
قال الحسن مجتبی علیه السلام
مکارم اخلاق ده چیزاست ؛ راستگویی ؛صداقت در خضوع و فقر ظاهری؛ بخشش به سائل ؛ خوش خلقی ؛ پاداش در برابر کارها ؛ پیوند و رفت و آمد با خویشاوندان ؛ حمایت از همسایه ؛حق شناسی یاران و همراهان ؛ مهمان نوازی ؛ در رأس همه این ها شرو حیا ست .
مکارم الاخلاق عشرة:صدق اللسان و صدق البأس و اعطاءالسائل و حسن الخلق و المکافاة بالصنائع وصلة الرحم و التذمم علی الجار و معرفة الحق للصاحب و قری الضعیف و رأسهن ّ الحیاء
تاریخ یعقوبی 2/215
هیچ مردمی با هم مشورت نکند مگر اینکه به درستی هدایت شوند .
ادامه مطلب
لا تُجاهِدِ الطَّلَبَ جِهادَ الْغالِبِ وَ لا تَتَّكِلْ عَلَى الْقَدَرِ إِتَّكالَ المُسْتَسْلَمِ.
چون شخص پیروز در طلب مكوش، و چون انسان تسلیم شده به قَدَر اعتماد مكن [بلكه با تلاش پیگیر و اعتماد و توكّل به خداوند، كار كن.
ادامه مطلب
سالي امام حسن ـ عليه السلام ـ پياده به مكه ميرفت و پاهاي او ورم كرد. يكي از غلامهاي آن حضرت عرض كرد: اگر سوار مركب شوي اين ورمها بهبود مييابد. حضرت نپذيرفت و فرمود: وقتي در اين منزل بين راه فرود آمديم مرد سياه پوستي نزد تو ميآيد كه پمادي بهمراه دارد. آن را خريداري كن.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
امام غریب اسلام حصرت حسن ابن علی سلام الله علیه می فرماید: انسان را سه چیز نابود می کند: تکبر حرص حسد انسان ها هم نابودی دارند. این گزاره مورد قبول همه هست فکر کنم. برای جلوگیری از این نابود شدن هر چیزی دست به حفاظت و پیشگیری می کنند و می کنیم. عاقل کسی است که در صورت توان، دست به روادید ایمنی بزند.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَی الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ عَبْدَیْکَ وَوَلِیّیْکَ وَابْنَی رَسُولِکَ وَ سِبْطَیِ الرَّحْمَهِ وَ سَیِّدَیْ شَبابِ اَهْلِ الّجُنَهِ اَفْضَلَ ما صَلَّیْتَ عَلی اَحَدٍ مِنْ اَولادِ النَّبییّنَ وَ الْمُرْسَلینَ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَی الْحَسَنِ بْنَ سَیِّدِالنَّبِییّنَ وَوَصِیَ اَمیرالْمومنینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رسْولِ اللهِ اَلسّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ سَیِّدِالْوَصِیّنَ اَشْهَدُ اَنَّکَ یَابْنَ اَمیرِالْمؤمِنینَ اَمینُ اللهِ وَ ابْنَ اَمینِهِ عِشْتَ مَظلوماً وَمَضَیْتَ شَهیداً وَ اَشْهَدُ اَنَّکَ الاِمامُ الزَّکیَّ الْهادِی الْمَهدیٌّ اَللّهمَّ صَلِّ عَلَیْهِ وَ بَلِّغْ روحَهُ وَ جَسَدَهُ عَنّی فی هذِهَِ السّاعَهِ اَفْضَلَ التَّحیَّهِ وَالسَّلامِ اَللّهمَّ صَلِّ عَلَی الْحُسینِ بْنِ عَلِیِّ الْمَظلومِ الشَّهیدِ قَتیلِ الْکَفَرَهِ وَ طَریحِ الْفَجَرهِ السَّلامُ عَلَیکَ یا ابا عَبْدِاللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللهِ السَّلامُ عَلیْکَ یَابْنَ اَمیرالمُؤمنینَ اَشْهَدُ مُوقِناً اَنَّکَ
ادامه مطلب
فى قَوْلِهِ تَعالى (یا حَسْرَتَنا عَلى مافَرَّطْنا) اَلْحَسْرَةُ أَنْ یَرى أَهْلُ النّارِ مَنازِلَهُمْ مِنَ الْجَنَّةِفِى الْجَنَّةِ فَتِلْكَ الْحَسْرَةُ؛
درباره آیه «دریغا كه كوتاهى كردیم» فرمود: دریغ از این روست كه جهنمیان
جایگاه بهشتى خود را در بهشت مىبینند. این موجب حسرت مىشود
انسان ها عادت داشتند تا زمانی که
پیامبران برایشان معجزه نیاورده اند، حرف این فرستادگان خدا را رد کنند. بعضی ها
حرف آن ها را قبول می کردند و بعضی هم بر سرسختی خود می افزودند. اکنون بعد از وفات
پیامبران، باز هم مردم نیاز دارند بدانند آیا خدا وجود دارد؟، داروینیسم و نظریه
تکامل به کفر ورزی انسان ها و سکولاریزم کمک کرد به طوری که این نظریه انسان ها را
تا تاریکی های عصر حجر برد. به خاطر تحریف دین مسیحیت و دین یهودیت، پیروان این
ادیان در اثر این نظریه دچار تزلزل و دودلی شدند
.
ادامه مطلب
در چند روز آخر از زندگى رسول اكرم (ص) آن بزرگوار در مسجد پس از انجام نماز صبح فرمود:
"اى مردم! آتش فتنه ها شعله ور گردیده و فتنه ها همچون پارههاى امواج تاریك شب روى آورده است. من در روز رستاخیز پیشاپیش شما هستم و شما در حوض کوثر بر من در می آئید. آگاه باشید که من درباره ثقلین از شما می پرسم، پس بنگرید چگونه پس از من درباره آن دو رفتار می کنید، زیرا که خدای لطیف و خبیر مرا آگاه ساخته که آن دو از هم جدا نمی شوند تا مرا دیدار کنند. آگاه باشید که من آن دو را در میان شما به جای نهادم ( کتاب خدا و اهل بیتم ). بر ایشان پیشی نگیرید که از هم پاشیده و پراکنده خواهید شد و درباره آنان کوتاهی نکنید که به هلاکت می رسید."
ادامه مطلب
پیامبر اکرم(ص)می فرمایند:
بهترین کسب ها کسب تجاری است که:
یه هنگام سخن دروغ نگویند
در امانت خیانت نکنند
به وعده وفا کنند
در پرداخت قرض خو تعلل نکنند
در مطالبه قرضی که داده اند سخت گیری نکنند
به هنگام فروش در ستایش جنس خود مبالغه نکنند
به هنگام خرید از جنس دیگران بد نگویند
منبع:نهج الفصاحه
-------------------------------
شما اگه همچین کاسبی پیدا کردید آدرسشو بنویسید تا من هم از اون خرید کنم......
پیامبراسلام(ص)می فرماید:
(1)"سلام نامی از نامهای خداست
سلام را میان خودتان فاش کنید،زیرا مرد مسلمان وقتی به قومی گذر کند وبر آنها سلام کند وجوابش دهندوی را بر آنها فزونی مرتبت است که سلام را به یادشان آورده است واگر جوابش ندهند کسی که از آنها بهتر وپاکیزه تر است جوابش دهد."
(2)هر که پیش از سلام سخن آغازد ،جوابش مدهید
منبع:نهج الفصاحه
.: RASEKHOON.NET:.