پیامبر اسلام (ص) اسوة عفو و الگوی گذشت بود، به گونهای كه امام صادق (ع) در تبیین نمونهای از این خصلت پسندیده حضرت ایشان میفرماید: «در جنگ ذاتالرقاع، رسول خدا (ص) در كنار وادیّی زیر درختی فرود آمد، در همین هنگام سیلی آمد و میان آن حضرت و یارانش كه در آن طرف وادی منتظر بند آمدن سیل بودند، فاصله انداخت. مردی از مشركان متوجه پیامبر (ص) شد و به هم رزمان خود گفت: من محمد (ص) را میكشم و آمد و به روی پیامبر (ص) شمشیر كشید وگفت: ای محمد، كیست كه تو را از دست من نجات دهد؟ پیامبر (ص) فرمود: آن كه پروردگار من و توست. در این هنگام جبرئیل آن مرد را از اسبش پرت كرد و او به پشت روی زمین افتاد. رسول خدا (ص) برخاست و فرمود: ای غورث، كیست كه تو را از دست من نجات دهد؟ عرض كرد: بخشندگی و آقایی تو ای محمد. پیامبر (ص) او را رها كرد. مرد از جا برخاست، در حالی كه میگفت به خدا قسم كه تو از من بهتر و آقاتری.»میزان الحکمه جلد 13
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
إنَّ الصَّدَقَة َلتُطفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ
صدقه، خشم پروردگار را فرو مینشاند.
(کنزالعمال، ح161143
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
خَیرُ الأصحابِ مَن قَلَّ شِقاقُهُ و کَثُرَ وِفاقُهُ.
بهترین یاران کسی است که ناسازگاریش اندک باشد و سازگاریش بسیار
(تنبیه الخواطر، ج2، ص123
طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد.
(اصول کافی ج 1 /باب دوم/ص 35)
ای داود ! پنج چیز را در گرو پنج چیز قرار داده ام ، اما مردم آن پنج را در جای دیگر
جست و جو می کنند ولی به آن دست نمی یابند :
اول : علم را در گرسنگی و کوشش و تلاش قرار داده ام ولی مردم آن را در سیری ، راحتی و آسایش
ادامه مطلب
... نقل است که ابراهیم نشسته بود. مردی بیامد و گفت: «ای شیخ! من بر خود بسی ظلم کردهام. مرا سخنی بگوی تا آن را اَمام خود سازم». ابراهیم گفت: «اگر از من شش خصلت قبول کنی، بعد از آن هیچ تو را زیان ندارد: اول آن است که چون معصیتی خواهی کرد، روزی او مخور». او گفت: «هر چه در عالم است، رزق اوست؛ من از کجا خورم؟». ابراهیم گفت: «نیکو بُود که رزق او خوری و در وی عاصی باشی؟
ادامه مطلب
رسول اكرم صلىاللهعليهوآله در وصاياى خود به اميرالمؤمنين على عليهالسلام مىفرمايند:
يا على، مَنْ حَفِظَ مِنْ اُمّتى اَرْبَعينَ حديثا يَطْلُبُ بذلكَ وَجْهَ اللّهِ عَزَّوَجلَّ وَالدّارَ الآخِرَةَ حَشَرَهُ اللّهُ يَومَ القيامَةِ مَعَ النَبِيِّينَ وَالصِّدِّيقينَ وَالشُّهداءِ وَالصّالِحينَ وَحَسُنَ اُولئِكَ رَفيقا؛
بحارالأنوار2/154/7
ادامه مطلب
![]() طلب العلم فریضة علی کل مسلم، الا ان الله یحب بغاة العلم طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد. حضرت محمد(ص) : خَیرُ الأصحابِ مَن قَلَّ شِقاقُهُ و کَثُرَ وِفاقُهُ. بهترین یاران کسی است که ناسازگاریش اندک باشد و سازگاریش بسیار (تنبیه الخواطر، ج2، ص123 ) |
ادامه مطلب
به همسر پیامبر، خدیجه ـ سلام اللّه علیها ـ خبر می رسد که کفّار در راه خانه تا مسجدالحرام بر پیامبر هجوم آورده و او را با سنگ مجروح کرده اند. این همان خبری است که خدیجه نگران شنیدنش بود واز هراس آن به خود می لرزید. امّا او را در برابر آن همه دشمن، آن هم دشمنانی کوردل و جاهل، چه چاره ای است جز آن که خود را سپر سنگ ها کند و جراحت بر جان بپذیرد تا پیامبر کمتر آسیب ببیند و سپس با سفره نانی و کوزه آبی به غار حرا برود و رسول خدا، همسر بزرگوارش را از مهر خود سرشار کند و او را به مهربانی تیمار دهد. خداوندا، به پاداش مهرش بر او مهربانی جاری کن.
یقول الله عزوجل إذا کان الغالب علی العبد الاشتغال بی، جعلت بغیته و لذته فی ذکری فإذا جعلت بغیته و لذته فی ذکری عشقنی و عشقته فإذا عشقنی و عشقته رفعت الحجاب فیما بینی و بینه و صیرت ذلک تغالبا علیه لا یسهو إذا سها الناس اولئک کلامهم کلام الأنبیاء اولئک الأبطال حقاً.
خدای عزوجل می فرماید: هرگاه یاد من بر بنده ام غالب شود، خواهش و خوشی او را در یاد خود قرار دهم و چون خواهش و خوشی او را در یاد خود قرار دهم عاشق من شود و من نیز عاشق او گردم و چون عاشق یکدیگر شدیم حجاب میان خود و او را بردارم و عشق خود را بر جان او چیره گردانم، چندان که مانند مردم دچار سهو و غفلت نمی شود، سخن اینان سخن پیامبران است، اینان براستی قهرمانند.
و موج عطر گل در پرنیان باد می پیچید
امید زندگی در جان موجودات می جوشید
هوا آغشته با عطر شفابخش بهاران بود
شبی مرموز و رؤیائی
به شهر مكه مهد پاك جانان دختر مهتاب می خندید
شبانگه ساحت" ام القری" در خواب می خندید
ز باغ آسمان نیلگون صاف و مهتابی
دمادم بس ستاره می شكفت و آسمان پولك نشان میشد
صدای حمد و تهلیل شباویزان خوش آهنگ
به سوی كهكشان می شد
ادامه مطلب
در ترازوی اعمال چیزی سنگین تر از خوشخویی نیست. پیامبر اکرم (ص)
به آنان که در زمینند رحم کن تا آنکه در آسمان است به تو رحم کند. پیامبر اکرم (ص)
هر که فقیری کند، فقیر شود. پیامبر اکرم (ص)


ادامه مطلب
آیا كسی را اجیر میخواهی كه برای شترت آب بكشد؟ عرض كرد: بلی، به هر دلوی سه خرما اجرت میدهم. حضرت راضی شد و یك دلو آب كشید و سه خرما اجرت گرفت. سپس هشت دلو دیگر كشید كه ریسمان قطع شد و دلو به چاه افتاد. مرد عرب غضبناك شد و با جسارت به صورت مبارك رسول الله ـ صلّی الله علیه و آله ـ سیلی زد! آن بزرگوار دست خود را میان چاه كرد و دلو را بیرون آورد و خود راهی مدینه شد. چون اعرابی این حلم و حسن خلق را از پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ دید دانست كه آن حضرت بر حق بوده است.
ادامه مطلب
.: RASEKHOON.NET:.