بسم الله الرحمن الرحیم
اگر در این ایام قصد سفر داریم، مراقب بیماری های واگیردار هم باشیم.
یک فوق تخصص بیماریهای ریه با تاکید بر مصرف میوه و آنتی اکسیدانها برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزای «آ» گفت: شستوشوی مکرر دستها که مهمترین عامل انتقال این بیماری هستند بهترین راه پیشگیری به شمار میآید و ماسکهای تنفسی در این مورد چندان موثر نیستند.
دکتر ام البنین پاک نژاد، فوق تخصص بیماریهای ریه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا علوم پزشکی تهران، درباره انواع عفونتهای تنفسی اظهار داشت: عوامل ایجاد عفونت تنفسی شامل ویروسها، قارچها و باکتریها میشود که در این میان بیماری حاد تنفسی ویروسی جزو شایعترین بیماریهای انسان است که از انسان به انسان منتقل میشود.
وی در ادامه افزود: بیش از 80 تا 90 درصد از موارد بیماریهای حاد تنفسی توسط ویروسها ایجاد میشود که در این بیماری اثر سم تولید شده از ویروس بر سیستم مغز و اعصاب تأثیر گذاشته و باعث کم اشتهایی بیمار میشود.
دکتر پاک نژاد گفت: قدرت آنفلوانزای خوکی سه برابر ویروس آنفلوانزای معمولی است که بیشتر در فصل سرما و زمستان شیوع پیدا میکند.
وی در خصوص راههای انتقال بیماریهای ویروسی گفت: شایعترین راه انتقال عفونتهای تنفسی ذرات و قطرات معلق در فضا، تماس مستقیم با فرد بیمار و خوردن آب و غذای آلوده به ویروس است.
این فوق تخصص ریه افزود: بیماریهای عفونی و تنفسی به خصوص آنفلوانزا در اکثر موارد قسمت بالایی دستگاه تنفسی را درگیر میکند و در 1 تا 2 درصد مبتلایان منجر به مرگ میشود.
وی همچنین درباره علایم آنفلوانزای خوکی تصریح کرد: علایم این بیماری شبیه آنفلوانزای فصلی است که همراه با تب و لرز، سرفه، سردرد، گلودرد، عطسه، بیاشتهایی، تهوع و استفراغ است و در مواردی ممکن است باعث عفونتهای شدید ریوی، گوشی و سینوسی شود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد: از مهمترین راههای انتقال عفونت های ویروسی که دستگاه تنفس را درگیر میکنند دست آلوده به ویروس است که معمولا مورد غفلت افراد واقع میشود، زیرا ما بیشترین کار را با دستانمان انجام میدهیم و این امر احتمال انتقال عفونت ویروسی یا آنفلوانزا را بیشتر میکند
دکتر پاک نژاد افزود: چهار گروه در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. گروه اول افراد مسن 64 سال و بالاتر، گروه دوم کودکان کمتر از پنج سال، گروه سوم زنان باردار و آخرین گروه، مبتلایان به بیماریهای مزمن و طولانی مدت مانند آسم، دیابت، بیماریهای قلبی و ریوی و بیماران تحت درمان با شیمی درمانی هستند که سیستم دفاعی و ایمنی بدن آنها ضعیف است.
وی ادامه داد: مهمترین عامل تشدید کننده این بیماری، ضعف سیستم ایمنی بدن است و این اتفاق در مواردی همچون بیماری دیابت، مصرف داروهای کورتونی و شیمی درمانی، عدم استراحت کافی، گرسنگی طولانی مدت، عدم مصرف مایعات، مصرف نابه جای آنتی بیوتیکها و عدم رعایت بهداشت فردی روی میدهد.
این فوق تخصص بیماریهای ریه تاکید کرد: آنتی بیوتیکها تأثیری بر ویروسها و بیماریهای ناشی از آنان ندارند و مصرف بی رویه آنها تاثیر منفی بر دستگاه دفاعی بدن میگذارد.
وی درخصوص درمان آنفلوانزا یا بیماریهای تنفسی به بیماران توصیه کرد: استراحت و خواب کافی داشته باشند، از ویتامین ث و روی به صورت کپسول و ویتامین D استفاده کرده تا بهبودی سریع حاصل شود.
دکتر پاک نژاد در مورد پیشگیری از عفونتهای تنفسی به خصوص آنفلوانزا گفت: چون آنفلوانزای خوکی واگیردار و مسری است و همهگیری آن سریع است افراد حتی المقدور و در موارد غیرضروری در مکانهای عمومی تجمع نکنند، به علاوه ماسک چندان موثر نیست زیرا راه تنفسی تنها راه انتقال این بیماری نبوده و ماسک توان مقابله با آلودگی را ندارد.
وی ادامه داد: پرهیز از روبوسی و دست دادن با افراد مشکوک، عدم استفاده از اشیاء مشترک و شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون بهترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری هستند. همچنین واکسن آنفلوانزا به افرادی که دچار ضعف ایمنی هستند توصیه میشود.
این فوق تخصص بیماری ریه توصیه کرد: با مصرف میوهها و آنتی آکسیدانها ایمنی خود را در برابر این بیماری بالا ببرید. همچنین بهتر است والدین جهت سلامت اطرافیان، سیگار نکشند. زیرا دود سیگار باعث افزایش عفونت تنفسی میشود.
.: RASEKHOON.NET:.