تاريخ : یک شنبه 29 خرداد 1390  | 5:05 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

کد خبر : 354634        زمان مخابره : 29/3/1390        16:7

http://www.javanonline.ir/Images/News/Larg_Pic/29-3-1390%5CIMAGE634440964094942500.jpg

 

گزارش «جوان» از توزیع مرغ‌های فاسد در تهران
رشد ساقه کرفس در سینه مرغ!

بهناز قاسمی - به تازگی در برخی از مرغ‌های توزیع‌ شده در تهران، به دلیل تزریق واکسن رشد، قسمت‌هایی از گوشت فاسد شده و تغییر رنگ داده است.

 

به تازگی در برخی از مرغ‌های توزیع‌ شده در تهران، به دلیل تزریق واکسن رشد، قسمت‌هایی از گوشت فاسد شده و تغییر رنگ داده، به طوری که در فیله این مرغ‌ها بافتی شبیه به ساقه کرفس رشد کرده است.
به گزارش «جوان»، طی سال‌های اخیر، همزمان با افزایش تقاضا، مرغداران تحت نظارت سازمان دامپزشکی، به تزریق واکسن رشد اقدام می‌کنند تا تولید را به کمتر از 45 روز برسانند و علاوه بر تأمین نیاز بازار، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد.
اگر چه کارشناسان همواره نسبت به تزریق این واکسن‌ها و احتمال بروز برخی بیماری‌های هورمونی در انسان هشدار داده‌اند، اما همچنان مسئولان مربوطه از بی‌ضرر بودن این واکسن‌ها سخن می‌گویند.
براساس این گزارش، طی هفته اخیر در برخی از فروشگاه‌های سطح شهر تهران، مرغ‌هایی به فروش رسیده که رنگ فیله آنها متمایل به سبز می‌باشد و بافت آن با دیگر بخش‌های گوشت مرغ متفاوت است.
رئیس اتحادیه مرغ گوشتی درخصوص توزیع این مرغ‌ها می‌گوید: معمولاً مرغ‌ها به برخی از واکسن‌ها واکنش نشان داده و بخشی از گوشت مرغ که واکسن به آن تزریق شده، مانند سینه مرغ، تغییر رنگ می‌دهد، در چنین مواقعی مرغ فاسد نیست و مصرف آن نیز سلامت انسان را به خطر نمی‌اندازد.
علی یوسفی با اشاره به اینکه از هر 100 مرغ، یکی از آنها چنین تغییراتی در بافت گوشتشان اتفاق می‌افتد، تصریح می‌کند: باید کارشناسان سازمان دامپزشکی دقت بیشتری کنند تا این مرغ‌ها به بازار عرضه نشود. هر چند که مصرف آنها اشکالی ندارد. اما به دلیل ناآگاهی مصرف‌کننده بازار را دچار بروز شایعاتی می‌کند که نه به نفع مصرف‌کننده است و نه تولید‌کننده. البته وجود چنین تغییراتی در فیله مرغ، قابل تشخیص نیست و نمی‌توان کارشناسان سازمان دامپزشکی را مقصر اصلی دانست.


***
اما متخصصان پزشکی نسبت به تزریق این واکسن‌ها انتقاد دارند و اخیراً نیز اعلام کردند که مصرف این مرغ‌ها در جوانان موجب مصونیت سیستم‌ دفاعی بدنشان در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود و در دختران نوجوان نیز اختلالات هورمونی ایجاد می‌‌کند.
این در حالی است که دست‌اندرکاران تولید مرغ در کشور برای بالا بردن تولید و پاسخگویی به تقاضای بازار، هر ساله سن رشد را با تغییرات ژنتیکی در مرغ کاهش می‌دهند و همچنان بر صحت کار خود اصرار دارند.
براساس این گزارش، مصرف روزانه مرغ در استان تهران 850 تا 900 تن می‌باشد که با احتساب وزن هر مرغ به طور متوسط 2 کیلوگرم روزانه 450 هزار مرغ در تهران مصرف می‌شود. این مرغ‌ها از 20 کشتارگاه تأمین می‌شوند. حال اگر طبق گفته رئیس اتحادیه مرغداران از هر 100 مرغ طی یک شبانه‌روز یکی از آنها نسبت به تزریق واکسن واکنش نشان دهند و بافت گوشتی‌شان فاسد شود، می‌توان نتیجه گرفت با توجه به مصرف روزانه و کشتار مرغ روزانه حدود 4 هزار و 500 مرغ دارای چنین بافت‌های فاسدی هستند که مراجع قانونی از جمله وزارت بهداشت نسبت به وجود و کشتارشان بی‌خبرند.
یوسفی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا تزریق واکسن رشد و ... قانونی است یا خیر، می‌گوید: برای کاهش سن مرغ به کمتر از 45 روز و افزایش وزن آن در مدت کوتاه و جلوگیری از بروز برخی بیماری‌ها، مرغداران با نظارت سازمان دامپزشکی به تزریق این واکسن‌ها مجازند و کاملاً کار قانونی انجام می‌دهند.
همچنین دکتر زمردی، کارشناس ارشد شبکه دامپزشکی استان تهران در خصوص توزیع این مرغ‌های تغییرشکل‌داده، می‌گوید: به تبع مباحث ژنتیکی، هر ساله مدت‌زمان رسیدن مرغ به وزن طبیعی کاهش می‌یابد و در این فرآیند اصلاح نژاد مرغ ممکن است، برخی رگ‌ها به اندازه حجم عضله رشد نکند و عضله عمقی دچار مرگ عضلانی شود و به عبارت دیگر فاسد شود.
وی می‌افزاید: البته در برخی مواقع در اثر استرسی که بر مرغ وارد می‌شود، ممکن است یکی از رگ‌های داخلی بسته شده و خون‌رسانی متوقف شود که در چنین شرایطی آن بخش از گوشت فاسد می‌شود. اما تا زمان کشتار این بخش قابل رؤیت نیست.
وی تأکید می‌کند: بروز چنین وضعیتی در گوشت مرغ بسیار نادر است اما از لحاظ بهداشت انسانی مشکل خاصی ندارد و می‌توان با جداسازی بخش تغییر ‌رنگ‌داده، مرغ را مصرف کرد.
زمردی تزریق هورمون رشد را به مرغ‌ها تکذیب می‌کند و اظهار می‌دارد: مرغداران واکسن محرک رشد تزریق می‌کنند و از لحاظ هورمونی مشکلی برای سلامت انسان‌ها ندارد.
وی به مصرف‌کنندگان اطمینان می‌دهد که کارشناسان سازمان دامپزشکی به خوبی به مرغ‌های توزیع شده نظارت دارند و روزانه در تهران کمتر از یکهزار مرغ به دلیل خون‌مردگی و قرمزی گوشت آن معدوم شده و اجازه توزیع نمی‌یابند.
اما به گزارش خبرنگار‌ ما، در کنار این معضل، اخیراً در روستاهای اطراف استان تهران، برخی از روستائیان بدون مجوز اقدام به جوجه‌ریزی می‌کنند و با انعقاد قرارداد با برخی رستوران‌ها، بدون حضور کارشناس دامپزشکی و بهداشت این مرغ‌ها را به صاحبان این رستوران‌ها، زیر قیمت بازار می‌فروشند، البته مسئولان مربوطه از فعالیت این مرغداری‌های غیرمجاز اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و ظاهراً‌ در کشتارهای شبانه حضور کارشناس وزارت بهداشت خالی است و تنها کارشناسان سازمان دامپزشکی در زمان کشتار مرغ‌ها حضور دارند و با توجه به اینکه مسئولان مربوطه تأکید دارند که چنین مرغ‌هایی که بخشی از گوشت آنها تغییر شکل یافته است، فاسد نیست، ممکن است با توجه به استدلال‌ها، برخی از فروشگاه‌ها که ران، سینه، بال و گردن مرغ را جداگانه به فروش می‌رسانند با مشاهده این مرغ‌ها، بخش فاسد شده را جدا کنند و دیگر قسمت‌های مرغ را به صورت جداگانه به فروش برسانند.


  انتهای خبر / پایگاه اطلاع رسانی جوان / کد خبر 354634







نظرات 1