
در راديو چه برنامههايي ميتوانند شادي و نشاط را به مردم منتقل كنند؟
هر برنامهاي در هر قالبي، از نمايش گرفته تا ترانه ميتواند نشاط آور باشد. ترانههاي رسمي و جدي راديو هم ميتواند نشاط ايجاد كند. غم هم در ساعت و ثانيه خودش خيلي خوب است. آدميزاد به همه چيز نياز دارد. ما هر روز به مردم در راديو ميگوييم شاد باشيد. اما نميگوييم چطوري شاد باشيد. ما بايد حرفي بزنيم كه خودش خندهدار باشد. نبايد دستور به خنديدن بدهيم.
طنزهاي انتقادي راديو چقدر در اصلاح رفتار مسوولان تاثير ميگذارد؟
واقعيتش اين است كه طنزهاي انتقادي خيلي اثري ندارد. وقتي ما نكتهاي ميگوييم آن مسوول هم ميخندد. طنز در راديو مثل مار آبي است، نيش ميزند اما سم ندارد. از دور ميترساند. يك مسوول اولش وحشت ميكند، اما كم كم پوستش كلفت ميشود.
خنديدن كار بيخودي نيست. در كشورهاي اروپايي خنده در دستور كار جدي ادارات قرار گرفته است. كسي كه ميخندد تخليه رواني ميشود. يك انرژي در بدنش آزاد ميشود. الكي خنديدن هم هنر است. برنامههاي راديو موظفند مردم را بخندانند. همه دنيا درگير مشكلات است. ايران هم مشكلات خودش را دارد. ما نياز به خنده داريم. خنده مثل آب و هوا و مثل نفس كشيدن است.
امروز دومين هم انديشي طنز راديو برگزار ميشود. شما براي اين مراسم چه پيشنهادي داريد؟
در هم انديشيها بايد كساني دعوت شوند كه كننده كار باشند؛ نه اين كه صرفا شهرت داشته باشند.بايد افرادي بيايند كه در حوزه طنز راديويي تخصص داشته باشند. طنز راديويي يك فن است. نوشتن براي راديو با نوشتن درباره سينما و كتاب و مجله تفاوت دارد. نوشتن براي راديو يك فني است مثل صدابرداري و تصويربرداري. فرد بايد رسانه راديو را بشناسد و بداند مخاطبش چه چيزي را دوست دارد. شما ممكن است يك لطيفه را در مجلهاي بخوانيد و برايتان خندهدار شود، اما همين لطيفه اگر در راديو پخش شود ممكن است جذابيت نداشته باشد، چون جذاب شدنش به خيلي عوامل همچون موسيقي، لهجه، ساعت و روز پخش بستگي دارد. من خيلي به سمينار و هم انديشي و دور انديشي و همايش عقيده ندارم. من سال گذشته در اين همانديشي دعوت شدهبودم اما كاري از دستم برنيامد. احسان رحيمزاده |
|
.: RASEKHOON.NET:.