تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 6:02 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

نقل است كه حسین بن راشد می گوید: من در حضور امام صادق علیه السلام از زید بن على نام بردم و از او بدگویى كردم، امام علیه السلام فرمود: این حرف‌ها را نزن، خدا عمویم زید را بیامرزد، زیرا او نزد پدرم آمد و گفت: من قصد خروج بر این ظالم را دارم، پدرم فرمود: زید! این كار را نكن زیرا می ترسم تو آن كشته‌اى باشى كه در بیرون شهر كوفه به دار آویخته مى شود. زید! مگرنمی دانی كه هر كس از فرزندان فاطمه بر هر یك از پادشاهان پیش از خروج سفیانى خروج كند كشته می شود.

و فرمود: اى حسین بن راشد! به راستى كه فاطمه كمال عفت را داشت از این رو خداوند اولاد او را بر آتش دوزخ حرام كرده و درباره آنان این آیه را نازل فرموده است: "ثم اورثنا الكتاب الذین اصطفینا من عبادنا فمنهم ظالم لنفسه و منه مقتصد و منهم سابق بالخیرات." (1) بنابراین آن كه به خود ستم می كند كسى است كه امام شناس نباشد و مقتصد كسى است كه عارف به حق امام باشد، و پیشى گیرنده به سوى خیرات، خود امام است. سپس ‍فرمود: اى حسین! ما اهل بیت از دنیا نمی رویم تا وقتى كه براى هر صاحب فضیلتى به فضیلتش اقرار نماییم .(2)


- ابوبصیر از امام باقر علیه السلام روایت كرده است كه فرمود: "همانا من مردى را مىشناسم كه اگر كنار دریا بایستد، جانداران آبزى را با مادران، عمه ها و خاله هایشان مىشناسد." (3)
- گروهى از امام باقر علیه السلام اجازه ورود خواستند و گفتند: وقتى كه وارد راهرو خانه شدیم صداى خواندن كسى به زبان سریانى به گوش می رسید كه با صداى خوش مىخواند و می گریست، به گونه اى كه بعضى از ما نیز گریه كردیم اما نمی فهمیدیم كه چه می گوید. گمان بردیم كه كسى از پیروان تورات و انجیل خدمت امام علیه السلام است و اجازه یافته تا بخواند. اما همین كه صدا قطع شد و ما وارد شدیم كسى را نزد آن حضرت ندیدم. عرض كردیم: ما صداى قرائت كسى را به زبان سریانى با صوتى غم انگیز شنیدیم، فرمود: "من به یاد مناجات الیاس پیامبر افتاده بودم كه مرا به گریه واداشت." (4)
 

5- فاطر / 32: سپس این كتاب آسمانى را به گروهى از بندگان برگزیده خود به میراث دادیم، از میان آنها عده‌اى بر خود ستم كردند، و عده اى میانه رو بودند و عده اى به اذن خدا در نیكی ها از همه پیشى گرفتند.
2- كشف الغمه، ص 218.
3- همان .
4- همان .







نظرات 0