تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388  | 8:40 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

جام جم آنلاین: امروز و فردا هفته بیست و یكم لیگ هم انجام می‌شود تا تیم‌ها پس از 5 هفته برگزاری منظم و متوالی بازی‌ها، دوباره به تعطیلات 17 روزه بروند و منتظر باشند تا لیگ را پس از دیدارهای پشت سرهم تیم ملی ادامه دهند. البته در این میان تیم‌ها آرزو دارند كه نفرات كمتری از آنها به تیم ملی دعوت شوند تا بتوانند در این تعطیلات هماهنگی تیمی خود را حفظ كنند.
به هر حال با توجه به تعویق بازی سپاهان مقاومت، حالا جدول رده‌بندی لیگ برتر ناقص شده است و این نقص بقیه مدعیان را امیدوارتر می‌كند كه با توجه به بازی دشوار سپاهان صدرنشین در اهواز و با نتایجی كه می‌گیرند خود را به صدر جدول نزدیك‌تر كنند و بلكه فشار روحی ناشی از تعقیب آنها، سپاهانی‌ها را در ادامه راه دچار تزلزل كند. اما نمی‌توان از جنگ پایین جدول هم غافل ماند چون هیچ یك از تیم‌های چهاردهم تا هجدهم جدول رده بندی در هفته بیستم موفق به كسب پیروزی نشدند تا جنگ بقا میان آنها همچنان در اوج داغی و هیجان ادامه داشته باشد. هرچند هنوز تا پایان لیگ برتر 14 هفته باقی مانده است، ولی تجربه نشان می‌دهد كه فرار برای بقا باید از همین روزها شروع شود و دل بستن به هفته‌های پرالتهاب پایانی حكایت خواب خرگوشی را دوباره زنده می‌كند. فرصتی برای غفلت نیست چون غفلت موجبات پشیمانی را فراهم می‌كند. چه برای مدعیان قهرمانی و چه برای تیم‌های در خطر سقوط!

استقلال اهواز - سپاهان
حالا برای سپاهان همه حریفان جدی هستند و طبق گفته امیر قلعه‌نویی همه دیدارهای پیش‌رو برای زردپوشان اصفهانی حكم فینال را دارد. از یك طرف تیم صدرنشین برای همه حریفان انگیزه ایجاد می‌كند و از طرف دیگر اشتباهات مكرر داوری به سود این تیم باعث شد كه همه روی بازی‌های سپاهان حساسیت داشته باشند. دست برقضا اولین قربانی داوری در لیگ نهم مقابل سپاهان، همین استقلال اهواز بود كه حالا با گذشت یك نیم فصل در شرایطی كاملا متفاوت و با افكار فنی عبدالمجید باقری‌نیا آماده است تا شكست سنگین دور رفت را جبران كند و ضمن رساندن خود به نیمه بالایی جدول، باعث خوشحالی دیگر مدعیان شود. سپاهان هم در بازی با استقلال و پرسپولیس و مس و هم در همان یك نیمه‌ای كه مقابل مقاومت به میدان رفت، نشان داد برخلاف نام و آوازه عناصر دفاعی، این تیم در خط دفاعی خود دچار مشكلات عدیده‌ای است و مهاجمان عمدتا سرعتی تیم اهوازی با همراهی میلاد میداوودی می‌توانند خط دفاع سپاهان را به‌هم بریزند ولی در عین حال نباید از نظر دور داشت كه ماشین تهاجمی این تیم هم بسیار قدرتمند است و می‌تواند در اهواز هم آبی‌های این شهر را زمینگیر كند.
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه فولادشهر
تماشاگر: 6 هزار نفرسپاهان 4 (فرزاد حاتمی 11، مهدی جعفرپور 14، هادی عقیلی 57، احسان حاج صفی 76)
استقلال اهواز یك (اسماعیل شریفات 33)
استقلال - ملوان
روزهای آفتابی صمد
نباختن برای دومین هفته متوالی آنقدر به صمد مرفاوی اعتماد به نفس داده بود كه در پایان بازی با فولاد از تاكتیك و انسجام تیمی استقلال تمجید كند، ولی آن نمایشی كه اهالی فوتبال مقابل فولاد از استقلال دیدند، جایی برای تعریف نداشت و بیشتر هواداران این تیم را بابت روزهای آینده به فكر فرو برد. البته آبی‌ها شانس آورده‌اند امروز میزبان ملوانی هستند كه سرمربی دارد، چون قوی سپیدخزر در 2 مسابقه بدون محمد احمدزاده 4 امتیاز گرفته بود ولی با بازگشت احمدزاده این تیم در خانه به پیكان باخت تا حالا هم با حضور سرمربی روی نیمكت ملوان، استقلالی‌ها امیدوار باشند و بتوانند به یك بازی بدون باخت دیگر فكر كرده و برای رسیدن به آن تلاش كنند. در عین حال استقلالی‌ها امیدوارند با توجه به بازی‌های سخت دیگر تیم‌ها، بتوانند با كسب 3 امتیاز حداقل مكان سوم از دست رفته خود را بازستانند و با جلوس به این رتبه، روی خیز دیگری به سمت بالای جدول برنامه‌ریزی كنند، اما باید توجه داشت كه در این میان دست مرفاوی روی نیمكت تیمش خالی‌تر از همیشه است و ادامه این روند می‌تواند در درازمدت كادر فنی را با چالش‌های جدی مواجه كند، مگر این كه مصدومان این تیم زودتر از موعد برسند...
بازی رفت: 5/6/88 ورزشگاه تختی بندرانزلی تماشاگر: 15‌‌هزار نفر
ملوان صفر
استقلال صفر
پیكان - سایپا
دومین امتحان شاگرد پیش استاد
هر چند حمید درخشان در مقاطعی با محمد مایلی كهن همبازی هم بوده ولی فراموش نكنیم كه بعدها در پرسپولیس و تیم ملی مایلی كهن را در كسوت مربی خود هم دیده و امروز برای دومین بار در یك فصل باید مقابل استاد قرار گرفته و درس پس بدهد. هر دو تیم هفته گذشته را با پیروزی پشت‌‌سرگذاشته‌اند و از لحاظ روحی در وضعیت مطلوبی قرار دارند و با انگیزه‌های متفاوت در این میدان حاضر می‌شوند. شاگردان درخشان كه حالا با 32 امتیاز و به خاطر تفاضل گل، پایین‌تر از پرسپولیس در مكان چهارم جدول رده‌بندی قرار دارند، قصد دارند با تداوم در جمع كردن امتیازات ضمن حفظ امیدهای خود در كورس قهرمانی، اگر هم به این مهم دست نیافتند، حداقل سهمیه شركت در لیگ قهرمانان آسیا را برای فصل آینده كسب كنند. اما سایپا فعلا قصد دارد فاصله خود را با منطقه خطر به حد اطمینان بخشی برساند و بعد هم با توجه به نتایجی كه دیگر حریفان می‌گیرند، موقعیت خود در جدول را بهبود بخشد. البته نارنجی‌پوشان كرجی هنوز از كسب سهمیه آسیایی ناامید نیستند، ولی به نظر می‌رسد آنها از این پس به لیگ برتر به چشم دیدارهای تداركاتی و آماده‌سازی برای جام حذفی نگاه كنند.
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه انقلاب كرج تماشاگر: 2 هزار نفر
سایپا صفر
پیكان 2 (میثم رضاپور 34، مجید خدابنده‌لو)
مقاومت سپاسی‌ - فولاد
مقاومت فولاد یا فولاد مقاومت؟
پس از نمایش یك نیمه‌ای قابل توجه مقابل سپاهان و با وجود تعویق این مسابقه، حالا می‌توان مدعی شد شاگردان داوود مهابادی دوباره اعتماد به نفس قبلی را به دست آورده‌اند و باز هم در جستجوی راهی هستند كه یك بار دیگر خود را به جمع مدعیان اضافه كنند. اما مشكل اینجاست كه فولاد هم بعد از تعطیلات لیگ كاملا متحول شده و به شكل آبدیده مقابل حریفان خود قدرت‌نمایی می‌كند. البته فولادی‌ها كمی تا قسمتی هم بدشانس تشریف دارند و به جرات می‌توان گفت در بیشتر تساوی‌های اخیر خود استحقاق بیشتر از یك امتیاز را داشتند و به حق خود نرسیده‌اند. برعكس مقاومت كه بدون احساس خطر برای اثبات توانایی و شایستگی‌های خود و احیانا كسب سهمیه آسیایی می‌جنگد، فولاد بشدت خطر سقوط را حس می‌كند و مجید جلالی در تلاش است تا هر چه زودتر تیم تحت هدایتش را از جمع 3 تیم قعر جدول برهاند. با توجه به 14 بازی باقیمانده كار خیلی دشواری نیست ولی قرمزپوشان اهوازی باید كاری كنند كه حداقل نیمی از تساوی‌هایشان تبدیل به برد شود تا امتیازات بیشتری برای رهایی از خطر جمع كنند ولی آیا شاگردان سختكوش و هماهنگ مقاومت آن هم در شیراز اجازه چنین كاری به فولاد را خواهد داد؟
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه اختصاصی فولاد تماشاگر: 2‌‌هزار نفر
فولاد یك (جواد شیرزاد 47)
مقاومت یك (امین متوسل‌زاده 43)
راه‌آهن - تراكتورسازی
حسرت لكوموتیورانان
فعلا تعویض سرمربی و حضور مهدی تارتار به جای این برندتس هلندی هم افاقه نكرده و راه‌آهن همچنان در جاده شكست گام برمی‌دارد. لكوموتیورانان تهرانی هفته گذشته را هم در خانه سایپا شكست خوردند تا چهارمین باخت متوالی خود را تجربه كرده باشند و این بار در خانه خود پذیرای تراكتورسازی خواهند بود تا بلكه با استفاده از میزبانی بتوانند به نتیجه لازم رسیده و به اوضاع اسفبار خود در جدول رده‌بندی سروسامان دهند.
هیچ یك از تیم‌های چهاردهم تا هجدهم جدول رده بندی در هفته بیستم موفق به كسب پیروزی نشدند تا جنگ بقا میان آنها همچنان در اوج داغی و هیجان ادامه داشته باشدالبته باور داریم كه راه‌آهنی‌ها حداقل در بعد تماشاگر شرایط میزبانی را لمس نخواهند كرد چون علاقه‌مندان سینه‌چاك تراكتور در تهران هم خیلی بیشتر از هواداران راه‌آهن هستند و بدون شك همان تبریزی‌های علاقه‌مند به فوتبال و مقیم پایتخت هم برای تنها نماندن تیم سرخپوش آذری كفایت می‌كند. اما برای تیم پرطرفدار تبریزی صرف حضور تماشاگر چیزی عوض نمی‌شود چون آنها هفته‌هاست با برد نسبتا بیگانه شده‌اند و با كسب تنها یك پیروزی در 4 مسابقه روند صعودی‌شان در جدول رده‌بندی متوقف شده است. اوضاع نه چندان مناسب راه‌آهن، فرصت خوبی برای شاگردان كمالوند است تا بتوانند به هدف خود برسند ولی این قضیه به معنی ادامه حضور راه‌آهن در منطقه خطر و موردی است كه اصلا به ذائقه مدیریت تیم خوش نمی‌آید.
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه یادگار امام تبریز تماشاگر 55‌هزار نفر
تراكتورسازی 2 (جاسم محمدكرار 84 و 92)
راه‌آهن یك (عیسی ترائوره 11)
پاس همدان - مس كرمان
پاس بد موقعی تلافی می‌خواهد
بالاخره سنت شكست ناپذیری پاس همدان كه 4‌‌بازی متوالی دوام آورده بود، شكست و شاگردان مدیرروستا با تحمل باخت برابر پرسپولیس همچنان امیدهای خود برای تداوم بازی‌های همراه با امتیاز را از دست دادند، البته پاسی‌ها خوش اقبال بودند كه تیم‌های زیردست‌شان هم نتایج خوبی نگرفتند تا حداقل آنها در همان یك قدمی منطقه خطر بمانند و به پایین‌تر سقوط نكنند. اما در آن سوی میدان هم تیمی قرار دارد كه هفته گذشته پس از مدت‌ها توانست رنگ پیروزی به خود ببیند. تیم پرمهره مس كه اوضاع اسفباری پیدا كرده بود، با هدایت لوكا بوناچیچ موفق شد استقلال اهواز را از پیش رو بردارد و حداقل در مقطع فعلی تا حدودی از خطر سقوط رهایی پیدا كند و حالا این تیم به همدان آمده تا به حركت در مسیر موفقیت ادامه دهد، ولی الحق باید پذیرفت كه كار سختی در پیش دارد چون پاسی‌ها با حركات اصغری و میرقربانی در خط حمله و حمایت غفوری و اكبری در خط میانی و نفوذهای غلام‌نژاد و كردجهان از كناره‌ها در خانه بسیار خطرناك هستند ولی در آن سوی میدان هم مس با اسكادران تهاجمی پرمهره خود و حضور ادینیو، رجب‌زاده، بیگدلی و زالدرون و تفكرات بوناچیچ قصد ندارد گامی به عقب بردارد و به همین خاطر می‌توان انتظار جنگ تمام عیاری را در این میدان داشت.
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه امام علی‌ع كرمان تماشاگر 7 هزار نفر
مس كرمان 3 (علی سامره 15، فرزاد آشوبی 70، مهدی رجب‌زاده 94)
پاس همدان 2 (هادی اصغری 76، مقداد قباخلو 92)
صبای قم - پرسپولیس
نوبت باخت قرمزها
روی كاغذ از همین حالا باید 3 امتیاز را به حساب میزبان قمی واریز كرد چون صبایی‌ها جدا از افتادن روی غلتك برد، فردا با تیمی مسابقه می‌دهند كه به صورت دقیق و منظم روند یك برد و یك باخت خود را حفظ می‌كند و با توجه به پیروزی هفته بیستم مقابل پاس همدان، حالا نوبت باختش است! البته مشكلات پرسپولیس فقط به همین قضیه ختم نمی‌شود چون قرمزپوشان، فوتبالی در زمین ارائه می‌كنند كه هیچ نشانه‌ای از روح پرسپولیسی در آن نمی‌بینیم و هر تیمی می‌تواند براحتی قرمزهای تهرانی را تحت فشار قرار دهد، این قضیه می‌تواند برای صبا كه این روزها با تاكتیك‌های كربكندی هماهنگ شده و همه تیم‌ها را با دو گل اختلاف شكست می‌دهد موهبتی باشد تا در بردها هت تریك كند. البته تمام اینها پیشداوری‌هایی با توجه به شرایط فعلی تیم‌ها هستند وگرنه اگر در پرسپولیس طی همین چند روز تغییراتی در تفكر نفرات و مربیان صورت گرفته باشد، این تیم از لحاظ فردی آنقدر پتانسیل دارد كه حتی یقه صبا را در قم گرفته و با دست پر به تهران برگردد. تیمی كه خلیلی، باقری، منصوری، حیدری و... را دارد می‌تواند در صورت هماهنگ شدن حسابی به پر و پای صبا بپیچد و میزبانی را كه این روزها با گلزنی‌های مكرر حقی و احیای بیاتی‌نیا حركت به سمت بالای جدول را شروع كرده به دردسر بیندازد.
بازی رفت: 6/6/88 ‌ ورزشگاه آزادی تهران تماشاگر 60‌‌‌هزار نفر
پرسپولیس یك (كریم باقری 79)
صبای قم صفر
شاهین بوشهر - استیل‌آذین
شاهین نگو، شیر بوشهر
شاگردان محمود یاوری حسابی با باخت بیگانه شده‌اند و از هر مسابقه‌ای امتیاز می‌گیرند و با ادامه همین روند ضمن جدا شدن از منطقه خطر، امیدوارند طی هفته‌های آینده به منطقه اطمینان‌بخش جدول رده‌بندی برسند. بعد از كسب یك امتیاز گرانبها از مصاف با تراكتورسازی و تماشاگران پرشمارش حالا بوشهری‌ها در اندیشه كسب یك پیروزی خانگی هستند تا وضعیت خود در جدول رده‌بندی را كاملا بهبود ببخشند. در ظاهر قضیه شاهینی‌ها كار بسیار سختی دارند چون مهمانشان تیمی كاملا پرمهره و باتجربه به نام استیل‌آذین است، ولی با بررسی نتایج اخیر قرمزهای تهرانی معلوم می‌شود آنها طی چند هفته اخیر اصلا حال و روز خوشی ندارند و از 4 مسابقه بعد از تعطیلات تنها 2 امتیاز از بابت 2 تساوی خانگی به دست آورده‌اند و این برای تیمی كه نفراتی چون كریمی، كعبی، زندی، كاویانپور، مهدوی و... را دارد خیلی خیلی شرم‌آور است. هرچند مدیران استیل‌آذین به حمایت خود از سرمربی تیمشان ادامه می‌دهند ولی هیچ بعید نیست در صورت ادامه این نتایج ضعیف به فكر تغییر كادر فنی هم بیفتند و حمید استیلی در صورتی كه می‌خواهد جایگاهش در این تیم را حفظ كند، باید هرچه سریع‌‌تر تغییری در وضعیت امتیازگیری تیم خود ایجاد كند. كاری كه حداقل در این مسابقه و مقابل یاران پتروویچ بسیار دشوار به نظر می‌رسد.
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه دستگردی تهران تماشاگر: هزار‌‌‌نفر
استیل‌آذین 2 (علی كریمی 11 و 52 پنالتی)‌
شاهین بوشهر یك (محمد احمدپوری 65)‌
ذوب‌آهن - ابومسلم
مصافی برای خیزش ذوب‌آهن
هرچند ذوب‌آهن هفته بیستم را هم بدون شكست و با یك تساوی خانگی مقابل استیل‌آذین پشت سر گذاشت، ولی حتما منصور ابراهیم‌زاده بهتر از هر‌كسی می‌داند كه یك امتیاز چاره كار این تیم نیست چون از یك طرف تیم‌های مدعی دیگر مثل پرسپولیس و پیكان به این تیم نزدیك می‌شوند و از طرف دیگر جبران فاصله امتیازی ایجاد شده با همشهری صدرنشین هم با این روند كار دشواری است. اما همین ذوب‌آهن این هفته در خانه پذیرای تیم آخر جدول رده‌بندی یعنی ابومسلم است، تیمی كه بعد از شروع خوب و امیدواركننده‌اش در نیم‌فصل دوم، بار دیگر شروع به باختن كرده و با 2 شكست متوالی مقابل پاس و صبا اوضاعش دوباره به هم ریخته است. به عبارت بهتر اگر ابومسلم بخواهد به روال شكست‌هایش ادامه دهد، از همین حالا باید فرش قرمز سقوط به دسته یك را به زیر پای آنها انداخت. روی كاغذ تفاوت دو تیم آنقدر زیاد است كه از همین حالا باید 3 امتیاز را به حساب ذوب‌آهن واریز كرد، ولی در عین حال نباید فراموش كنیم كه ابومسلم فصل گذشته هم در شرف سقوط بود، ولی ذوب‌آهن را كه در نهایت نایب‌قهرمان شد، در اصفهان شكست داد و شاید انگیزه فرار از خطر سقوط و همچنین جبران شكست خانگی دور رفت باعث شود كه سیاه‌جامگان مشهدی بخواهند در فولادشهر شگفتی خلق كنند.
بازی رفت: 6/6/88 ورزشگاه ثامن‌الائمه مشهد ‌تماشاگر: 4‌‌هزار نفر
ابومسلم یك (سعیدخانی 68)‌
ذوب‌آهن 2 (محمدرضا خلعتبری 26 و 64)‌
آرش رستم‌نمدی
 






نظرات 0