تاريخ : چهارشنبه 2 دی 1388 | 11:27 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
مقدمه
قال المعصوم (ع) حُسَینٌ اَحَبُ اَهلَ الاَرض الی اَهلِ الاَرض وَ اَهلِ السَماء.1یعنی امام حسین (ع) محبوب ترین فرد زمین برای اهل زمین و آسمان است.
امام حسین (ع) فرزند رسول خدا (ص) و تربیت شدة خاندان وحی و بزرگ شدة دامان عصمت زهرا(س) است و این فضیلت و عزّت آسمانی از برای او بس است كه خود امام معصوم و زادة دو معصوم است. و او خود مستجمع جمیع فضائل و كرامات است و از جنبههای فردی و اجتماعی به كمال خود رسید.و به قول ابن اثیر اخسیكتی ازمورخان بنام دنیا"كانون همه فضیلتها و خوبیها بود."2
او وابسته به نظام رسالت و خود دارای مرتبت والای آسمانی بود چنانچه از جانب پیغمبر خاتم بسیار مورد تكریم و احترام واقع میشد و پیامبر اكرم (ص) او را در جای خویش مینشاند و به احترام او از جای بر میخاست و بر او كرنش میكرد و میفرمود :" حُسینٌ مِنی و اَنا مِنْ حُسَینْو حُسَین سِبطُ مِنَ الاسباط4" یعنی حسین از من است و من از حسین و حسین فرزندی از فرزندان من است.
امام حسین (ع) به شهادت دوست و دشمن از فضایل برجستهای برخوردار بود و حتی دشمنان نسبت به حقانیت و كمال او واقف و معترف بوده و هستند وابن زبیركه ازیاران معاویه بود بارها این اقرار بر زبان جاری می كرد وخطاب به معاویه می گفت.:
اَنتَ تَعلمُ مِن هُما وَ ما هی3 تو خود خوب میدانی كه آنان یعنی حسنین كیانند و حق خلافت از آن كیست ؟
ما اگر بخواهیم از میان تاریخ مطلب قابل توجه و عبرت آموزی را بیان كنیم بدون شك از مهمترین حادثة آن سخن میرانیم. و بحق جریان واقعه عاشورا یك چنین حادثهای است كه مطالب عبرتآموز و پیام آور بسیاری را در طول تاریخ بهمراه داشته و از آن نه تنها به صورت یك حا دثه بلكه یك فرهنگ و تراژدی باید عنوان و مطرح نمود.
عاشورا منشأ تحول تاریخ بود و تا عالم باقی است، امواج پر تلاطم آن همه جا را فراگیر خواهد بود. و از اینكه در میان روزهای قدسی دنیا ، عاشورا نقطة عطف قرار گرفته به این دلیل است كه عاشورا نمایشی عظیم از همة خوبیها و درسها و نكتهها بالاخره ارادههای آهنین بود كه تمامی اصول و فروع زندگی را در بر گرفته است.
فردریك جیمس میگوید : درس امام حسین (ع) و هر قهرمان شهید دیگری اینست كه در دنیا اصول ابدی عدالت و ترحّم بشر و محّبت وجود دارد كه تغییر ناپذیرند. و همچنین میرساند كه هر گاه كسی برای این صفات ابدی مقاومت كند و بشر در راه آن پافشاری نماید آن اصول همیشه در دنیا باقی و پایدار خواهد ماند.4
امام حسین (ع) به همة ملتهای رنجدیدة عالم آموخت كه با استعمار مبارزه كنند و در برابر زالو صفتان طماع كه همه چیزشان را هدف گرفتند ، ایستادگی نمایند و خود را ا ز استعمارزدگی و فلاكت نجات دهند و از فرومایگی و دریوزگی بپرهیزند و همواره مناعت طبع و همّت عالی در پیش بگیرند.
درس اساسی مكتب امام حسین (ع) درس اسلام راستین است تا مردم را عملاً براه خدا بكشاند و از بندها و قیود مادی رهایشان سازد. و بالاخره آنكه این نهضت جهانی عاشورا فصل الخطاب تازهای در تاریخ اسلام بود تا ثابت كند كه خون بر شمشیر پیروز است و ظلم و فساد گسستنی و نابود شدنی است. با قیام او شالودة خروج بر یزیدیان و قیام بر علیه ظالمان فراهم شد و بدنبالش قیامهای بزرگی درطول تاریخ چون توّابین ، قیام مختار وقیام ابی عبیده ثقفی -جمال عبدالناصرو... ودرزمان معاصرانقلاب اسلامی ایران رقم خورد كه ریشه امویها ویزیدیان زمان را خشكاند.باذكراین مقدمه كوتاه شایسته دیدم كه به مهمترین ركن وهدف قیام امام حسین(ع)بپردازم.باشد كه موردتوجه وعنایت وبهره برداری قراربگیرد.
دراین نوشتاربه ضرورت اختصاربرآنیم كه به مهمترین هدف قیام امام حسین (ع)كه همانا احیاء دین ازجمله درشاخصه های برتری چون اقامه نمازو...است بپردازیم.
.: RASEKHOON.NET:.