تاريخ : پنج شنبه 3 دی 1388  | 12:07 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
علاوه بر مطالب فوق ، انتخاب راه دین ، امرى كاملا عقلانى ومنطقى است ؛ زیرا انسان عاقل همیشه احتمال خطر را خصوصا اگر مهم باشد، جدّى مى گیرد.


در جمعى كه به مسافرت مى روند، آن كسى بر مبناى عقل و خرد گام برمى دارد كه هنگام سفر و احتمال خطر، چیزهایى با خود برمى دارد، طنابى براى بكسل كردن ، زنجیر چرخى براى یخبندان ، جك و زاپاسى براى پنچرى ، چراغ قوّه اى براى تاریكى و چوب و چماقى براى حمله دزدى مسلح .

انسان عاقل همواره به پیش آمدهاى احتمالى سفر فكر مى كند و این وسایل را همراه خود مى برد، در مقابل ، افرادى كه از عقل خود بهره اى نمى گیرند، سفر را آغاز كرده ، هیچ یك از وسایل مورد نیاز را برنمى دارند. در طول سفر چنانچه مشكلى پیش ‍ نیاید و خطرى اتّفاق نیفتد. كسانى كه این گونه امكانات را همراه خود برداشته اند ضررى نكرده اند؛ بلكه در طول سفر از احساس آرامش و اطمینان برخوردار بوده اند، امّا اگر نیازى به این وسایل پیش آمد، كسانى كه همراه خود هیچ وسیله اى ندارند چه كنند؟ مانند همین ماجرا براى كسانى كه در این دنیا، دین را برگزیده ، دستورهاى آن را اجرا مى كنند با كسانى كه دین را رها نموده و به آداب و اعمال دینى پایبند نیستند، اتّفاق مى افتد.


انسان عاقل ، بر اثر گفتار انبیا و بندگان صالح و صادق ، راه پر مخاطره اى را پیش ‍ روى خود مى بیند، آنان به او گفته اند: روزى فرا مى رسد كه باید پاسخگوى اعمال خود باشد، پاداش كارهاى نیكش را مى بیند و به خاطر كارهاى زشت و ناپسندش مجازات مى شود. پیامبران الهى او را از ارتكاب گناهان باز داشته و انجام اعمال نیك را به او سفارش كرده اند.


به او گفته اند: سالى یك ماه رمضان ، روزه بگیرد. به جاى آنكه شراب بنوشد از خودِ انگور استفاده كند و روزى چند دقیقه در برابر خالق خویش نماز گزارد و به جاى بى حرمتى به ناموس دیگران ، ازدواج كند و عفّت خود را حفظ نماید.


حال اگر این وعده و وعیدها راست نبود و قیامتى به وجود نیامد و سؤ ال و جواب و پاداش و مجازاتى در كار نبود، كسى كه در دنیا دیندار بوده ، مقرّرات و دستورات دین را مراعات نموده ، هیچ ضررى نكرده است . بلكه حداكثر به اندازه اى كه فرد بى دین ، اوقات خود را صرف كارهاى بى ارزش نموده است ، فرد دیندار نماز خوانده ، یا دستورى دینى را انجام داده است ، امّا اگر قیامتى در بین بود، - كه به هزار و یك دلیل هست - آن وقت افراد بى دین ، و غیر مذهبى و لاابالى چه خواهند كرد!؟ بنابراین مذهبى ها به هر حال برنده اند و افراد لاابالى و غیرمذهبى ، در معرض خطر و ضرر قرار دارند.


البتّه روشن است كه انجام اعمال دینى و پایبند بودن به آداب آن ، صبر و استقامت مى خواهد، فرد دیندار براى انجام تكالیف دینى خود باید متلك هاى افراد لاابالى را تحمّل كند، بویژه افرادى كه در میان خانواده ها و دوستان غیر مذهبى به سر مى برند باید تحمّل بیشترى داشته باشند.


قرآن كریم مى فرماید: روش مجرمان و خلافكاران ، این است كه به مؤ منان مى خندند. و هرگاه از كنار دینداران مى گذرند (آنها را مورد تمسخر قرار داده و) به یكدیگر چشمك مى زنند. و زمانى كه به نزد حزب و باند و گروهشان برمى گردند، مسرورند. (به اصطلاح پشت سر مؤ منان صفحه مى گذارند.) و هنگامى كه آنها را مى بینند مى گویند: اینها گمراهند







نظرات 0