تاريخ : شنبه 19 دی 1388 | 6:54 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
نمی دانم شما هم دوست دارید استجابت این دعا كه بیشتر افراد مسن در حق جوانان می كنند شامل حال تان بشود یا نه! شاید هم تا به حال این موضوع را جدی نگرفته اید كه روزی كنار یك كیك بزرگ با 130 شمع در كنار نوه و نتیجه و ندیدههای تان بنشینید و عكس یادگاری بیندازید چون باور نمی كنید با این اوضاع و احوال روزگار آن قدرها عمر كنید! اما اگر دوست دارید راز طول عمر افرادی كه 120 تا 130 سال عمر كرده اند را بدانید بد نیست با ما همراه شوید.
رمز و راز طول عمر
1- هر روز سبزیجات و هفته ای یك بار گوشت ترجیح دارد. مصرف مواد گیاهی، میوه و سبزیجات با كاهش بروز بیماری های تحلیل برنده و سرطان همراه است. تخمین زده می شود یك سوم تمام مبتلایان به سرطان به دلیل مصرف كم سبزیجات و میوهجات در رژیم غذایی بیمار شدهاند. عدم مصرف گوشت توصیه نمی شود اما باید محدود باشد.
2- غذاهای حاضری را كنار گذاشته و تا می توانید از مواد غذایی ساده، غیركنسرو، غیرپردازش شده و بدون فرآیندهای شیمیایی استفاده كنید.
3- مصرف مواد مفید مثل زنجبیل را فراموش نكنید. زنجبیل جدای خواص دارویی به دلیل داشتن مادهای به نام گرانیول، یك ماده بالقوه برای جنگ علیه سرطان است. مصرف چای زنجبیل به طور منظم توصیه می شود. شلتوك یا پوسته برنج هم دارای 70 ماده آنتی اكسیدان است و ویتامین E آن، ضد پیری شناخته شده است.
4- غذاهای دریایی فراموش نشوند.
5- از روغنهای گیاهی و غیرحیوانی استفاده كنید و مصرف قارچ یادتان نرود.
6- تا حد ممكن از قند و شكر استفاده نكنید چون در بدن به صورت چربی تجمع كرده و احتمال سرطان و تضعیف سیستم ایمنی را افزایش می دهد.
7- آب را فراموش نكنید چون برای تخلیه لنف و رساندن آب به سلول ها ضروری است. در واقع باعث پیشگیری از تجمع مواد سمی زاید در بدن می شود. سالم ترین آب، آب فیلتر شده و تصفیه شده است. توجه كنید 75 درصد بیماری های قلبی عروقی، 60 درصد سرطان های زنان و 40 درصد سرطان ها در مردان به رژیم غذایی وابسته است.
8- وزن خود را در حد مطلوب نگه دارید. اضافه وزن و چاقی، سیستم قلبی عروقی را تحت فشار می گذارد و خطر حمله قلبی، دیابت، سرطان و سایر بیماری هایی كه عمر را كوتاه می كنند افزایش می دهد.
9- رعایت بهداشت فردی، استفاده از هوای تازه، نور خورشید و چكاپ منظم سلامتی بسیار توصیه می شود.
10- استراحت و خواب كافی بسیار موثر است، به خصوص خواب شبانه كه باید 7 تا 8 ساعت بوده و در اوایل شب باشد. شب بیداری اصلا توصیه نمی شود.
11- فعالیت بدنی داشته باشید. پیادهروی، شنا و ورزش منظم باعث تقویت ایمنی، كاهش وزن و كنترل استرس می شود.
12- استرس و تنش خود را مدیریت كنید. استرس ریشه اصلی بیشتر بیماری هایی است كه طول عمر را كوتاه می كنند.
13- محیط زندگی خود را سم زدایی كنید چون محیط زندگی ما باعث آسیب بسیار زیادی به ما می شود. باید آن را شناخت و سالم سازی كرد. بهتر است از تركیبات شیمیایی خطرناك دوری كرده، خطرات زیست محیطی شناسایی شده و سالم سازی شوند.
14- یادگیری همیشه باید ادامه یابد. یاد گرفتن علوم، مهارت ها و دانش تازه باعث فعال ماندن مغز می شود. با یادگیری، سلول های جدیدی در مغز ساخته می شود و ارتباطات بین سلول های عصبی تقویت می شوند.
15- با سیگار و مواد مخدر تا آخر عمرتان خداحافظی كنید.
16- اجتماعی تر شوید. ارتباط با مردم، رفتن و عضو شدن در انجمن های مختلف اجتماعی و مذهبی، دوستیابی و روابط خانوادگی باعث از بین رفتن افسردگی و تقویت سیستم ایمنی می شود و افزایش طول عمر را به همراه دارد.
17- افراد با طول عمر بالا معمولا دیدگاهی مثبت گرا نسبت به زندگی دارند. شخصیت این افراد شاد و خوشبخت است. به همین دلیل می توانند استرس را دور كنند و مكانیسم تطابقی آن ها با زندگی بسیار قوی است. این افراد اگر ازدواج كردهاند این ازدواج شاد و موفق بوده است و زندگی مشترك آن ها بادوام و شاد بوده است.
18- شغلی كه انتخاب می كنید باید با شرایط فردی و خصوصیات شما هم سو بوده و تنش مداوم روحی را به وجود نیاورد.
19- تحقیقات جدید نشان می دهد داشتن باورهای مذهبی علاوه بر ایجاد راحتی و قدرت روحی برای افراد، در افزایش طول عمر هم موثر است. همچنین مراسم مذهبی مركزی برای ایجاد شبكه های اجتماعی است كه به فرد احساس باارزش بودن می دهد. باورهای مذهبی به دلیل ایجاد آرامش، رفع تنش و مثبت گرایی در طول عمر نقش دارد.
آیا كلید در دست ژنتیك است؟
طول عمر به مجموعه عوامل و نه فقط یك عامل بستگی دارد. اما ماجرای ژن ها به دلیل پیچیدگی و پُررمز و راز بودن بسیار مورد توجه عموم و دانشمندان قرار گرفته و وقتی پای اصلاح ژنتیكی به میان می آید، این امید مطرح می شود كه شاید در آینده با این نوع اصلاحات، ژن هایی داشته باشیم كه طول عمر را افزایش دهند. در جدیدترین تحقیقات روی 5 ژن موثر در طول عمر و زندگی سالم، ارتباط یكی از این ژن ها با طول عمر شناخته شد. در این تحقیق دو گروه از آقایان كه اطلاعات سلامتی آنها از سالهای 1991 تا 1993 جمع آوری شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق سال گذشته انجام شد و آقایانی كه در این دو گروه بوده و تا سال 2007 زنده بودند (حداقل 95 ساله) نیز به طور اختصاصی از نظر طول عمر بررسی شدند و با مردانی از گروه كه فوت كرده بودند مقایسه شدند. در بررسی عوامل ژنتیكی، ژنی به نام FOXO3A توجه محققان را به خود كسب كرد. آنهایی كه زنده بوده و سلامت بهتری داشتند همگی دارای این ژن بودند. محققان معتقدند بالای 50 درصد افزایش طول عمر با موارد ژنتیكی قابل توضیح و توجیه است. ژن مذكور در مسیر سیگنالینگ انسولین قرار داشته و ممكن است با نحوه پاسخگویی سلول ها به استرس ارتباط داشته باشد.
آقایان بعد از 100 سالگی خوب عمر می كنند!
در مورد این كه آیا بین طول عمر زنان و مردان تفاوت وجود دارد باید گفت بله چون از نظر ساختار بدنی این دو جنس نسبت به فرآیند پیری پاسخی متفاوت می دهند، ضمن اینكه پاسخ های روانشناختی این دو جنس هم با هم متفاوت است و به همین دلایل پیری و طول عمر در این دو جنس كاملا تفاوت دارد. به طور كلی در همه جای دنیا طول عمر زنان بیشتر از مردان است. بعضی ها معتقدند دلیل آن مواجهه آقایان با شرایط خطرناك محیطی و اجتماعی است و از نظر خطرات شغلی هم بیشتر در معرض هستند. بعضی دیگر بر این باورند كه خانم ها بیشتر مراقب سلامتی خود هستند و به همین دلیل مشكلات سلامتی آنها زودتر تشخیص داده میشود. از طرف دیگر در فرآیند پیری به دلیل یائسگی تغییرات بدن خانم ها به افزایش سن، ناگهانی است اما در آقایان تدریجی صورت می گیرد. هورمون های جنسی زن و مرد متفاوت است و ممكن است در تفاوت طول عمر آنها نقش داشته باشد حتی در زنان و مردان كه 100 سال به بالا عمر كردهاند هم تفاوت وجود دارد و 24 درصد مردان بالای صد سال به حداقل یك بیماری مربوط به پیری مبتلا هستند اما این میزان در زنان 43 درصد است. به همین دلیل اگر مرد و زن هر دو بالای 100 سال عمر كنند احتمال سالم بودن مردان بیشتر از زنان است. باید در این تفاوت ها به موارد دقیق تری هم اشاره كرد. احتمال ابتلا به بیماری عروق كرونر قلب در مردان افسرده 3 برابر زنان است. خودكشی در مردان بیشتر از زنان است. مردها فقط وقتی به پزشك مراجعه م یكنند كه سلامت آن ها به طور جدی به خطر افتاده باشد و تازه باز هم تحت فشار زنان یا مادران شان به پزشك مراجعه می كنند! البته آقایان نباید خود را باخته و یا ناراحت شوند چون یك خبرخوش هم برای شان وجود دارد: مسایلی كه روی طول عمر آقایان تاثیر می گذارند بیشتر قابل كنترل و بهبود هستند.
منبع :iranchef.com
.: RASEKHOON.NET:.