تاريخ : یک شنبه 4 بهمن 1388 | 9:26 PM | نويسنده : Mohammad ali Hajian
لينک ها را در صفحات جديد باز کنيد.
وقتي شما به لينکي بر مي خوريد (مقصود همان کلمات يا عباراتي است که عموما آبي رنگ هستند و "کرزر" با رفتن بر روي آنها، به "دست" تبديل مي شود) مي توانيدآن را در همان پنجره باز کنيد و يا اينکه آن را در پنجره جديدي باز کنيد. بهتر است هميشه لينک ها را در پنجره جديد باز کنيد، براي اين کار بجاي اينکه به راحتي روي لينک رفته کليک چپ کنيد، روي لينک برويد و سپس کليک راست کنيد، بعد از آن روي open in a new window برويد و در مرحله آخر کليک راست را رها کنيد. با اين کار لينک در پنجره جديدي باز مي شود. اين کار چه مزيتي دارد؟ با اين کار شما در حالي که مشغول خواندن صفحه دانلود شده هستيد، صفحات ديگر دانلود مي شوند، يعني سريعتر کارها انجام مي شود. مثلا وقتي توسط "ابزار جستجويي" کلمه اي را جستجو مي کنيد و سپس نتايج ظاهر مي شود، هر کدام از نتايج که مورد علاقه شما بود، "در صفحه جديد باز کنيد" با اين کار در حالي که مشغول خواندن نتايج سرچ هستيد، صفحات مورد علاقه شما در حال دانلود شدن هستند. مثلا وقتي که مي خواهيد به صفحه بعدي نتايج سرچ برويد (و مثلا کليد next را مي زنيد) مي توانيد در حاليکه صفحات بعدي نتايج جستجو در حال دانلود شدن هستند، برگرديد و صفحات کاملا دانلود شده خود را، از صفحات مورد علاقه انتخاب شده از ميان نتايج جستجو، مطالعه کنيد.
? توجه:
?. ?) بعضي از سايتها اين امکان را مي دهند که با زدن کليدي ، تمامي لينکها در پنجره جديد باز شوند.
?. ?) بعضي از لينکها طوري آماده شده اند که خود بخود در پنجره جديد بازشوند. با اين کار (يعني زدن کليک راست و سپس انتخاب حالت open in a new window) ممکن است اعلان "صفحه يافت نشد" پديدار شود. در اينصورت کافي است همان کليک چپ را بزنيد تا لينک در پنجره جديد باز شود.
?. ?) شما براي باز کردن لينک ها در پنجره هاي جديد، محدوديت داريد. اگر تعداد زيادي پنجره باز شود ممکن است باعث "هنگ" کردن برنامه مرورگرتان شود. بنابراين بطور همزمان، حدود ?? تا ?? پنجره بيشتر باز نکنيد.
خطوط را "خرچنگ قورباغه" مي بينيد؟ فرار نکنيد.
بسياري از افراد هنگام مواجهه با صفحات فارسي اي که در آنها بجاي حروف درست فارسي اشکال عجيب غريب ديده مي شوند، به سرعت سايت را ترک مي کنند. البته اين را ه مناسبي براي تنبيه طراحان صفحات وبي است که در صفحه وب خود اين مشکل را دارند. ولي چنانچه بخواهيد مي توانيد، احتمالا صفحه را درست کنيد. کليک راست موس را فشار دهيد، از صفحه باز شده، گزينه encoding را انتخاب کنيد. براي درست ديدن صفحات فارسي، يکي يکي گزينه هاي زير را انتخاب کنيد تا ببينيد، کداميک جواب مي دهد: windows (Arabic) windows (Western) UTF-? يعني ابتدا از گزينه، encoding، windows(Arabic) را انتخاب کنيد، اگر صفحه درست شد که هيچ ولي اگر درست نشد، مجددا کليک راست کرده encoding و سپس windows (western) را انتخاب کنيد، اگر صفحه درست شد که هيچ ولي اگر درست نشد، گزينه سوم (يعني UTF-?) را امتحان کنيد. اگر هيچکدام نشد، ببينيد (احتمالا در صفحه اول سايت) آيا صفحه فارسي با قلم خاصي نوشته شده در نتيجه از شما خواهش شده که : "ابتدا قلم ما را نصب کنيد"؟ در اينصورت مجبوريد ابتدا آن فونت را به شکل زير نصب کنيد:
?) فونت را دانلود کنيد.
?) در پنجره control panel روي fonts دوبار کليک کنيد تا پنجره مورد نظر باز شود.
?) گزينه Install new font را از منوي File همان پنجره Fonts انتخاب کنيد.
?) مسير فونت مورد نظر را از پنجره هاي ليست Folders، Drives همان پنجره مشخص کنيد. سپس فونت شما در پنجره کوچک list of fonts ظاهر مي شود.
?) حال آن را انتخاب و ok بزنيد تا فونت مورد نظر روي سيستم نصب شود. پس از اين با زدن refresh صفحه وب مورد نظر، مي توانيد آن را به راحتي بخوانيد. ولي اگر باز مشکل داشتيد، روي صفحه وب،کليک راست کنيد و در encoding گزينه User defined را انتخاب کنيد. قاعدتا با refresh کردن بايد بتوانيد صفحه را بخوانيد.
بجاي عکس ، يک مربع حاوي ضربدر قرمز رنگ مي بينيد.
اينهم از خطاهاي طراح صفحه وب است ولي بد نيست اين راه را امتحان کنيد. شايد توانستيد عکس را ببينيد، ولي اگر جواب نداد ديگر کاري نمي شود کرد.
با موس کرزر را روي عکس ببريد. کليک راست موس کنيد. روي properties رفته و کليد موس را رها کنيد. در صفحه properties ، آدرس جلوي URL را در جعبه آدرس مرورگرتان بنويسيد (مثل حالت قبل) و enter کنيد، اگر عکس آمد، که آمد اگر نه کاري نمي توان کرد.
خواندن ، save کردن و پرينت گرفتن مقالات چند صفحه اي
گاهي به مقالاتي برمي خوريم که در چندين صفحه تقسيم شده اند. خواندن ، save کردن و پرينت گرفتن چنين مقالاتي مشکل است ، آيا راهي براي تسهيل کار وجود ندارد؟
گاهي راهي وجود دارد. البته ابتدا بايد گفت هدف طراحان از تقسيم يک مقاله واحد در چندين صفحه ، قرار دادن تبليغات زياد در هر صفحه است که خواننده مجبور باشد تمام آنها را بخواند. گاهي در صفحه اول و عموما در صفحه آخر اين مقالات کليدي وجود دارد به نام printer friendly يا عبارات مشابه، با زدن اين کليد تمامي مقاله در يک صفحه ظاهر مي شود و مي توانيد آن را به راحتي پرينت بگيريد يا save کنيد. بنابراين در برخورد با چنين مقالاتي ابتدا به صفحه اول و صفحه آخر مراجعه کنيد و ببينيد آيا چنين کليدي وجود دارد يا نه، اگر وجود نداشت که مجبوريد يکي يکي صفحات مقاله را دانلود کرده و آنها را بخوانيد و saveکنيد يا پرينت بگيريد.
کليک راست کار نمي کند؟!
در بعضي صفحات يا روي بعضي تصاوير، کليک راست موس کار نمي کند. در واقع طراح صفحه خواسته با اينکار جلوي پرينت کردن يا save بعضي صفحات يا عکس ها را توسط شما بگيرد، ولي شما به او بدلش را بزنيد: کليک چپ را فشار دهيد و نگهداريد ، حالا کليک راست کنيد، مي بيند که کليک راست (در اين حالت) عمل مي کند!
بهرحال در بدترين حالت اگر بهيچ وجه نتوانستيد عکسي را save کنيد، اين کار را انحام دهيد.
عکس را در صفحه مونيتور خود بياوريد، سپس کليد print screen را که روي صفحه کليدتان است فشار دهيد (در اين حالت در واقع تمامي مطالب و تصاوير روي صفحه مانيتورcopy شده است) حال يک برنامه ويرايش تصاوير، مثل paint که در خود برنامه windows است، را باز کنيد و در صفحه سفيد آن کليک راست کنيد و از نواري که باز مي شود ، گزينه paste را انتخاب کنيد. مي بينيد که مطالب صفحه مانيتور به طور کامل به اين جا مي آيد. حال مي توانيد مستقيما اين را به نام فايلي save کنيد، يا ابتدا عکسهاي آن را درآورده (دوربري کنيد) و سپس هر عکسي را در فايلي save کنيد.
دقت کنيد با يان روش صفحه محتويات قابل ديدن روي مانيتور منتقل و save مي شوند و در صفحاتي که scrollهاي افقي يا عمودي دارند،در واقع شما از بقيه صفحه صرفنظر کرده ايد، اگر بخواهيد آن قسمتها را هم save کنيد، با حرکت دادن scrollbar ، آنها را روي صفحه مانيتور بياوريد و مجددا کارهاي گفته شده در بالا را انجام دهيد تا آن قسمتها هم save شوند.
ميانبرهاي اينترنت
براي آنهايي که از اينترنت استفاده مي کنند ميانبرهايي وجود دارد که به آنها در گشت و گذار اينترنتي بسيار کمک مي کند. اگر از اينترنت اکسپلورر استفاده مي کنيد، از کليدهاي CTRL+L يا CTRL+O استفاده کنيد و يک پنجره کوچک در برابر شما باز مي کند که به آساني مي توانيد در آن آدرس اينترنتي خود را تايپ کنيد. اگر از Netscape استفاده مي کنيد از کليدهاي CTRL+O استفاده کنيد. همانطور که مي دانيد L مخخف Location به معني يک آدرس جديد و O مخخف Open به معني باز کردن يک پنجره جديد است. (دنياي شگفت)
براي بستن يک پنجره در اينترنت اکسپلورر از CTRL+W استفاده کنيد اين عمل بسيار ساده تر از اين است که نشانگر موس را تا بالاي صفحه حرکت دهيد تا يک علامت ضربدر کوچک را کليک کنيد.
کليدهاي ميانبر مفيد همراه با کليد windows
ـ windows+R: پنجره Run را باز مي کند.
ـ windows+E: پنجره ويندوز اکسپلورر را باز مي کند.
ـ windows+F: براي پيدا کردن فايلها و فولدرها.
ـ windows+Break: پنجره System Properties را باز مي کند.
ـ windows+F?: پنجره Help ويندوز را باز مي کند.
ـwindows+D: همه پنجره هاي باز ويندوز را minimize مي کند و دسک تاپ را نمايش مي دهد.
ـ windows+TAB: در بين پنجره هاي Task bar تغيير موقعيت مي دهد.
windows+M: همه پنجره ها را minimize مي کند.
توجه داشته باشيد که در اينترنت هر چه از موس بيشتر استفاده کنيد، سرعت شما کندتر مي شود. بنابراين سعي کنيد تا حد ممکن از کي برد به جاي موس استفاده کنيد. (دنياي شگفت)
چگونه پسورد (رمز عبور) بسازيم؟
در اينترنت بسيار پيش مي آيد که براي دسترسي به اطلاعات شخصي خود (مانند ايميل، حساب بانکي و ..) احتياج به رمز عبور يا پسورد داريد. اگر مي خواهيد پسوردي بسازيد که شکستن آن دشوار باشد، بايد ترکيبي از کلمات اعداد و سمبل ها بسازيد. شما مي توانيد اين عمل را انجام دهيد و هنوز بياد آوردن آن برايتان ساده باشد. مثلا يک پسورد خوب مي تواند $ greatday $ يا # happytimes # باشد. يا ممکن است بخواهيد پسورد خود را به روش زير بسازيد، با پيدا کردن يک عبارت، مثلاً عبارت †every day has his day “ در نظر بگيريد، حروف اول اين عبارت را کنار هم قرار مي دهيم، مي شود †edhhd “ که اگر اين عبارت را به ياد داشته باشيد پسورد مناسبي خواهد بود. روش ديگر چسباندن قسمتي از کلمات به يکديگر است مثلاً lovmar از ترکيب اول کلمات love و marriage بدست آمده است. اضافه کردن يک يا چند عدد به اين پسورد آنرا به مراتب مطمئن تر مي کند. مثلاً فرض کنيد شما پسورد edhhd را انتخاب کرده ايد و شماره شناسنامه شما ???? مي باشد با ترکيب اينها پسورد ??edhhd?? بدست مي آيد که پسورد بهتري است.
و اما آخرين و نه کم اهميت ترين :
همانطور که وقتي مي خواهيد با ماشيني رانندگي کنيد صندلي و آيينه و .... را مطابق نظر خود تنظيم مي کنيد. وقتي هم که مي خواهيد در اينترنت "بچرخيد" مرورگر را مطابق نظر خود تنظيم کنيد. کليدهاي مورد نظر خود را اضافه کنيد و آنهايي که نمي خواهيد حذف کنيد. کليدها را بزرگ يا کوچک کنيد. (دنياي شگفت)
جستجوگري که از آن استفاده مي کنيد (مثلا toolbarاگر لازم مي دانيد) را دانلود کنيد، تا براي سرچ در آنها هر بار مجبور نباشيد به صفحه اول google يا yahoo مراجعه کنيد
15 نکته کامپيوتري که اگر ندانيد باعث خنده ديگران مي شويد!
افراد زيادي از خيلي از تعاريف و نکات ابتدايي کامپيوتر که براي اکثر مردم خصوصآ جوانان بسيار بديهي و جا افتاده است بي اطلاع هستند. باور کنيد از اين وضع هم من بهتر از همه خبر دارم
گاهي که پست هاي ساده تر مي نويسم با خودم فکر مي کنم شايد اين مطلب زياد هم به درد کسي نخورد و با خودم مي گويم بايد مطالب را سنگين تر و تخصصي تر کنم. اما با نگاه عميق تري که کردم متوجه شدم نه اين خبر ها هم نيست…بهتره کمي هم از پنجره به بيرون نگاه کنيم و در را باز کنيم و چند تا رفيق جديد به جمع خودمان اضافه کنيم.
در ادامه به توضيح برخي از ابتدايي ترين نکاتي مي پردازم که هر کاربر ساده کامپيوتر بايد بداند. اگر از کاربران تازه کار کامپيوتر هستيد دوستانه توصيه مي کنم اين مطلب را با دقت بخوانيد.
1- اول آدرس ايميل www نمي گذارند: اول آدرس ايميل هرگز www نمي گذارند.
2- اينترنت اون علامت e آبي رنگ نيست: اون e آبي رنگ علامت برنامه Internet Explorer، محصول شرکت Microsoft است. خود اينترنت يک شبکه است که برنامه يا آيکون خاصي ندارد.
Internet Explorer به شما کمک مي کند از اين شبکه براي ديدن سايت هاي مختلف استفاده کنيد. درست مثل اينکه مي توانيد برنامه کانال هاي تلويزيون را با يک تلويزيون Panasonic يا با يک تلويزيون Sony يا با هر مارک ديگري ببينيد…
برنامه هاي ديگري هم وجود دارند که کار آن e آبي را مي کنند و حتي خيلي بهتر! مثل Safari، Chrome، Opera يا Firefox که مي توانيد از آنها استفاده کنيد.
3- چت همان ياهو مسنجر نيست: چت کردن لازم نيست حتمآ با برنامه ياهو مسنجر انجام شود. ياهو يکي از شرکت هايي است که سرويس چت اينترنتي را ارائه مي کند. با ICQ، MSN Messenger يا Gtalk و… هم مي توانيد چت کنيد (با ساير کاربران همان سرويس).
4- هر کامپيوتري الزامآ ويندوز نيست: اين خيلي مهمه! ببينيد يک کامپيوتر را خاموش فرض کنيد! اصلآ به آن چه روي صفحه مانيتورش ديده مي شود فکر نکنيد. اين به خودي خودش يک کامپيوتر است.
حالا بايد يک برنامه روي اين کامپيوتر نصب بشه که اين کامپيوتر بتونه روشن بشه و ما ازش استفاده کنيم. به اين برنامه ها مي گوييم «سيستم عامل» يا «Operating System» يا OS.
يکي از معروف ترين اين برنامه ها «ويندوز» نام داره که نسخه هاي مختلفي هم داره که مي دونم همگي با آنها آشنا هستيد. مثل ويندوز 98 يا ويندوز xp يا ويستا. ويندوز محصول شرکت Microsoft است.
حالا نکته اينجا است، هيچ اجباري به استفاده از ويندوز نيست و ويندوز تنها انتخاب موجود نيست. بلکه اين تصور غلط به خاطر سلطه مايکروسافت بر روي بازار به وجود آمده. در اصل شرکت هاي مختلف و مشابهي وجود دارند که در اين صنعت با مايکروسافت در رقابت هستند و خودشان «سيستم عامل» توليد مي کنند.
به عنوان مثال، شرکت Apple سيستم عامل Mac را دارد. يا مثلآ سيستم عامل Ubuntu مال شرکت Canonical است.
5- هر کامپيوتري الزامآ پنتيوم نيست: pentium فقط اسم مدل يکي از پردازنده (CPU) هاي شرکت اينتل است! فکر مي کنم واضحه، مثلآ من اگر از CPU يک شرکت ديگه مثل AMD استفاده کنم ديگه «کامپيوترت پنتيوم چنده؟» مفهومي نداره. در ضمن مدل هاي pentium هم الان تقريبآ منسوخ شده و قديمي به حساب مي آيند.
6- فايروال همان آنتي ويروس نيست: هر دو امنيت کامپيوتر را تامين مي کنند اما با يکديگر فرق دارند. توضيح تخصصي اين تفاوت از حوصله اين مطلب (و احتمالآ شما) خارج است. بگذاريد اين طور بگويم، فايروال يا ديواره آتش مثل يک گارد هست که شما بگذاريد دم در خانه تا از ورود افراد خطرناک جلوگيري کند. آنتي ويروس مثل يک محافظ شخصي است که اگر کسي يه جوري گارد را دست به سر کرد يا يواشکي از دودکش شومينه اومد توي خونه او را دستگير کنه.
7- تفاوت فايل، فولدر و درايو: اصلآ به کامپيوتر فکر نکنيد، درايو مثل طبقه اي است که شما پوشه هاي مختلف از اسناد تان را نگهداي مي کنيد. فولدر همان پوشه هايي است که اسناد در آنها وجود دارند.
هر سند موجود در پوشه مثل يک فايل هست. در نتيجه من اگر از شما بپرسم فلان سند کجاست؟ شما مي گوييد: «در طبقه دوم، پوشه سبز رنگ، کاغذ آخر.»
حالا اگر بپرسم «اون تحقيق شيمي که دانلود کردي کجاست؟» چه مي گوييد؟ «درايو C، فولدر Shimi، فايل shimi.pdf» يا مدل کامپيوتري تر: C:\Shimi\shimi.pdf
اين طور بخوانيد، «سي دو نقطه بک اسلش شيمي بک اسلش شيمي دات پي دي اف».
حالا چطوري فرق اينا را هم به خاطر بسپاريم؟ يکي اينکه درايو ها تعداد شان زياد نيست. عمومآ همين C و D و E و اينها هستند… فولدر ها يا پوشه ها هم که اصلآ از آيکون شان مشخص است.
فايل ها هم مي توانيد اين جوري بشناسيد. هر آيتمي که وقتي رويش کليک مي کنيد ديگه جلوتر نمي توانيد برويد يک فايل است. به عنوان مثال وقتي روي يک فولدر کليک مي کنيد وارد آن مي شويد، دوباره مي توانيد چيزي انتخاب کنيد… در نتيجه اين يک فايل نيست.
اما اگر روي يک عکس کليک کنيد آن عکس خودش باز مي شود، ديگر داخل آن عکس پوشه هاي ديگر يا فايل هاي ديگر وجود ندارد. در نتيجه يک عکس يک فايل است. به عبارتي هر آيتمي که يک پسوند داشته باشد، مثلآ txt. يا jpg. و… يک فايل است.
8- پسوند فايل ها مهم است: اول از همه، اصلآ پسوند چيه؟ پسوند اون سه حرف آخر اسم هر فايل است (اگر ويندوز شما پسوند ها را نشان نمي دهد مثل اين راهنما عمل کنيد).
پسوند به ويندوز و شما مي گويد که اين چه نوع فايلي است. به عنوان مثال يک فايل متني که فقط حاوي نوشته است پسوندش txt. است. عکس هاي واقعي مثل آنها که با دوربين عکاسي مي گيريد عمومآ داراي پسوند jpg هستند. عکس هاي کارتوني و کامپيوتري و غير واقعي هم عمومآ gif يا png هستند.
فايل هاي فشرده شده عمومآ داراي پسوند zip يا rar هستند که آنها را بايد با برنامه هاي مخصوص مثل Winzip يا WinRAR باز کنيد.
فايل هاي اجرايي مثل فايل هاي برنامه هاي يا فايل هاي Setup بازي ها و… هم عمومآ داراي پسوند exe. هستند. آهنگ ها هم که مطمئنم خودتان مي دانيد، عمومآ mp3 يا wav هستند.
پسوند فايل ها اطلاعات زيادي به ما مي دهند. مثلآ اگر کسي يک فايل به شما داد که پسوند آن exe. بود و گفت اين عکس خودم است. دارد دروغ مي گويد! احتمالآ به جاي عکس يک برنامه مخرب مثل يک ويروس است.
9- تفاوت وبلاگ و وب سايت: «وبلاگ» از جمله چيز هايي است که تعريف دقيقش يکم سخته. يک باور اشتباه اينه که يک وب سايت يک آدرس مستقل دارد، مثلآ تنها کاربران عضو سايت قادر به مشاهده لينک ها هستند.
عضويت در سايت / ورود به سايت
يک سايت است اما microsoft.persianblog.ir يک وبلاگ است. اين تعريف اشتباه است.
وبلاگ جايي است که – عمومآ – يک نفر يادداشت هايي مي نويسد. اين يادداشت ها مي توانيد شخصي، تخصصي يا عمومي باشد. وبلاگ ها بر پايه يکي از برنامه هاي مديريت محتوا نظير وردپرس يا مووبل تايپ هستند. همچنين مي توانند روي سرويس دهنده هاي وبلاگ آنلاين باشند، مثل Blogspot يا Persianblog و… که در اين صورت آدرس آنها به شکل EsmeWeblog.Persianblog.ir و… درميايد. اما مي توانند آدرس شخصي هم داشته باشند. مثل Zangoole.com که يک وبلاگ است.
اکثر وبلاگ ها شامل بخش نظرات هم هستند که خوانندگان از اين طريق با نويسنده در ارتباط هستند و نظر خودشان را به اطلاع نويسنده مي رسانند. هم وبلاگ و هم وب سايت مي تواند متعلق به يک نفر، چند نفر يا يک شرکت هم باشد در نتيجه مالکيت يا مخاطب يک نشانه براي تميز دادن وبلاگ از وب سايت نيست. اما عمومآ وبلاگ متعلق به يک نفر است و شما با ورود به آن مي دانيد که در حال خواندن نوشته چه کسي هستيد. وبلاگ ها عمومآ غير رسمي تر از وب سايت ها هم هستند.
يک تفاوت ديگر هم اين است که وب سايت ها عمومآ سرويس يا محصول خاصي دارند اما وبلاگ ها – حداقل مستقيمآ – سرويسي ارائه نمي کنند و فقط حاوي نوشته هاي نويسنده هستند.
10- دومين، دامين يا دامنه: ببينيد خودتان را درگير نکنيد، خيلي ساده است. اسم هر سايت (آدرسي که تايپ مي کنيد که واردش شويد) دامنه آن سايت است. مثلآ دامنه ياهو yahoo.com است. براي داشتن اين نام ها بايد نام مورد نظر آزاد باشد و مبلغي را ساليانه پرداخت کنيد تا به نام شما ثبت شود.
توجه کنيد که مثلآ در مثال ياهو، کل عبارت “Yahoo.com” دامنه است، نه فقط “Yahoo” در نتيجه “Yahoo.net” هم يک دامنه جدا است که مي تواند متعلق به فرد ديگري باشد، همچنين “Yahoo.org” و… اما خوب شرکت هاي بزرگ تمام دامنه هاي اسم شرکت شان را به نام خودشان ثبت مي کنند.
11- هاست يا هاستينگ: هاست، هاستينگ يا Host يعني فضايي که فايل هاي يک سايت اينترنتي روي آن قرار مي گيرد. هر چيزي که شما روي يک سايت مي خوانيد بايد روي يک کامپيوتر واقعي در يک جايي از دنيا وجود داشته باشد. همين مطلب که الان شما داريد مي خوانيد روي سرور زنگوله در تگزاس آمريکا است.
اين فضا ها هم توسط شرکت ها فروخته مي شود. در نتيجه اگر مي بينيد مي گويند «هاست 100 مگابايتي» يعني به شما 100 مگابايت فضا مي دهند که فايل هاي سايت تان را در آن نگهداري کنيد.
12- پروکسي همان فيلتر شکن نيست: پروکسي (proxy) همان فيلتر شکن نيست و هيچ ربطي هم به فيلتر شکن ندارد. به کامپيوتر اصلآ فکر نکنيد، پروکسي مي دانيد مثل چيست؟ مثل اينکه من زنگ بزنم به شما بگم «اگر مي توني سر راه برو فلان کتاب فروشي ببين اين کتاب را داره؟» شما مي رويد و از همانجا به من زنگ مي زنيد، مي گوييد «آره مثلآ فلان کتاب هست جلدش اين رنگيه قيمتشم اينه…». اين يعني پروکسي.
وقتي شما IP و Port پروکسي را در برنامه اي وارد مي کنيد يا از فيلتر شکن استفاده مي کنيد کامپيوتر شما به يک کامپيوتر ديگه در جايي از دنيا وصل ميشه و اون کامپيوتر ميره اون آدرسي که شما مي خواهيد را باز مي کنه و به شما نشان ميده. حالا اگر پروکسي شما در يک کشور خارجي باشه مي تونه جاهايي بره که شما نمي تونيد بريد! خيلي واضحه نه؟
در مطالب بعدي توضيحات کامل تري در اين زمينه خواهم داد.
13- وي پي ان (vpn) همان فيلتر شکن نيست: نمي خواهم به ساختار vpn و… بپردازم. بلکه مي خواهم بر عکس خيلي ها ساده براي تان توضيح بدهم که خوب متوجه بشيد. vpn يک نوعي از شبکه است که اطلاعاتي که در آن رد و بدل مي شود به خاطر فرايند رمزنگاري قابل ديده شدن نيست.
مثل چي؟ اين سناريو را تجسم کنيد، من و دوستم و شما با هم در يک اتاق هستيم. من و دوستم هر دو علاوه بر فارسي به زبان چيني هم مسلط هستيم اما شما يک کلمه هم چيني بلد نيستيد.
حالا شما به من به فارسي مي گوييد «تو حق نداري راجع به آن موضوع با دوستت صحبت کني!». حالا اگر من شروع کنم به چيني با دوستم حرف بزنم چي؟ شما نمي توانيد بفهميد من دارم راجع به چي حرف مي زنم.
اينکه vpn به عنوان يک فيلتر شکن استفاده مي شود هم موردي مشابه است. «آن موضوع» همان سايت مسدود شده است و «زبان چيني» هم همان رمزنگاري شبکه vpn.
14- RAM بيشتر هميشه بهتر نيست: رم و حافظه بيشتر هميشه الزامآ بهتر نيست. يعني کلآ اين عدد ها هر چقدر بزرگتر مي شوند الزامي نيست که بهتر شوند. چرا؟ به دلايل مختلف، مهم ترينش اينکه خيلي اوقات کامپيوتر شما توان استفاده از آن مقدار عظيم RAM را اصلآ ندارد… به عنوان مثال، اکثر افراد از ويندوز هاي 32 بيت استفاده مي کنند که توان استفاده بيشتر از 4 گيگ رم را ندارند يعني اگر شما 8 گيگ رم هم داشته باشيد هيچ فرقي نخواهيد ديد… پس اگر از نحوه کار يک دستگاه آگاه نيستيد حواستان جمع باشد که پول تان را بي خود هدر ندهيد. براي استفاده بيشتر از 4 گيگ رم بايد از سيستم عامل هاي 64 بيت استفاده کنيد. مثلآ windows Vista x64 Ultimate.
15- قوي بودن يکي از اجزاي کامپيوتر ضعيف بودن جزئي ديگر را جبران نمي کند: اين هم از جمله اشتباهاتي است که از خيلي ها تا به حال شنيده ام. هر عضو کامپيوتر وظيفه منحصر به فرد خودش را دارد و قوي بودن يک جز، مثلآ RAM ضعيف بودن CPU را جبران نمي کند. مثلآ شنيده ام که مي گويند «اين بازي 2 گيگ رم مي خواد ولي اگر CPU ات قويه با 1 گيگ هم جواب ميده…» که کاملآ اشتباه است.
.: RASEKHOON.NET:.