تاريخ : چهارشنبه 18 فروردین 1389  | 1:40 AM | نويسنده : Mohammad ali Hajian

 

الف- در مرحله ی اول بیش تر وبلاگ ها مثل نسل اول اینترنت، توسط نیرو های فعال فنی ابداع می شود و بحث های فنی را به دنبال دارد.

ب- در مرحله دوم به تدریج وبلاگ ها مرحله ی فنی را پشت سر گذارند و به تولید محتواهایی با مضامین فرهنگ و اجتماعی می پردازند. محتوای این وبلاگ ها و وب نوشته ها بیش تر حالت منولوگ دارد، غزلواره است و به گفته ی باختین تصنیف است.

ج- مرحله ی سوم که از مدتی پیش آغاز شده، پیام ها را از حالت مونولوگ خارج کرده و ساختار گفتگویی پیدا کرده است. همان ساختار گفتگویی که بیشتر در فرهنگ ما اثر می گذارد. در این مرحله همه ی پیام هایی که در وبلاگ ها تولید می شود، هم در پاسخ به یک حرف دیگر است، (همان که تحت عنوان تراک باک از آن یاد می شود) و هم در انتظار پاسخ است (چیزی که تحت عنوان کانت از آن یاد می شود). دو ویژگی تراک بک و کانت در واقع به تحمیل گفتگو بر وب نویسی، کمک می کند.

د- مرحله ی چهارم، مرحله ی جدید است و ما به خصوص در حوزه ی اجتماعی به این وجه باید توجه کنیم که داد و ستد و گفتگویی است که بین فضای مجازی و فضای واقعی برقرار شده، یعنی وبلاگ نویسی ایرانیان وارد مرحله ی حقیقی و واقعی هم شده است. نشست هایی که وبلاگ نویسان می گذارند، به گونه ای وارد عرصه ی فعالیت های اجتماعی و سیاسی شده اند. این مرحله اگر سر بگیرد بی شک می تواند وبلاگ نویسی ایرانی را حضور جدی تر در عرصه های اجتماعی وارد بکند و در حقیقت به تأثیری که فرهنگ مجازی بر فرهنگ حقیقی و واقعی دارد، شتاب دهد.







نظرات 0