ديدنيها....فقط عكسهاي ديدني ....

به وبلاگ ديدنيها خوش آمدید.


 

 

بسیاری از قانون‌گذاران فرانسوی در یک اقدام بی‌سابقه و برای حفظ امنیت مردمشان تصمیم گرفتند قانونی را تصویب کنند که بر اساس آن هر آگهی تبلیغاتی، بر چسب و یا پوستر انتخاباتی که روی آن با ابزارهای فتوشاپ یا نظیر آن کار شده باشد، ملزم هستند توضیحی در این‌باره ارائه کنند تا مشخص شود که عکس دست‌کاری شده‌است.

به گزارش فردا و به نقل از مجله "تایم"،‌ یکی از مقامات فرانسوی اظهار داشت، استفاده گسترده از تکنولوژی دیجیتال در عکس برای تغییر محصولات، مکان‌ها یا افراد باعث انحراف افکار عمومی می‌شود. این واقعیت مجازی و ساختگی سبب می‌شود مردم انتظار بیش‌از حد از خود داشته باشند.

به تازگی رسانه‌های فرانسه عکسی از نیکلا سارکوزی به چاپ رسانیده‌اند که در آن وی با بدنی نیمه برهنه در قایقی در حال پاروزدن است که در آن شکمش را با فتوشاپ کوچکتر کرده‌بودند.

مجله تایم نیز بهانه‌ای یافت تا عکس‌هایی تاریخی را که در آن دست‌کاری شده بود را در یک گزارش تصویری نشان دهد.

1. یکی از معروف ترین صحنه‌هایی که از انقلاب‌های روسیه دیده شده‌است، عکسی‌است که توسط جی. پی. گلدشتاین گرفته شده و در دوران حاکمیت شوروی در دهها هزار نسخه به چاپ رسید و منتشر شد. در این عکس لنین در حال تشویق سربازان ارتش سرخ برای شرکت در جبهه لهستان است تا با نیروهای جوزف پیلسودسکی وارد نبرد شوند.

 

در عکس اصلی این واقعه، لنین در حال سخنرانی است و در کنار او در سمت راست لئون تروتسکی از اعضای کمیته مرکزی (با سبیل و کلاه) ایستاده‌است و "لو کامنو" نیز در پشت سر اوست. اما پس از مدتی این دو نفر به دلیل رقابت با استالین بر سر قدرت نقش آنها در انقلاب نادیده گرفته‌شد و نام و عکس آنها محو شد. نسخه اصلی این عکس در دهه بیست میلادی به صورت گسترده چاپ شده‌بود و پس از یک دوره سانسور طولانی، در دوره گرباچف مجداداً منتشر شد.

2. یک فیلمساز نازی در برلین به دیدار هیتلر رهبر حزب نازی رفته‌اند. علاوه بر او، در گوشه سمت چپ برادرش هاینز قرار دارد و در گوشه سمت راست همسرش الیزا ایستاده است. در این عکس چیزی مانند شبه در سمت راست عکس دیده می‌شود.


در عکس واقعی شخصی که سانسور شده بود کاملا مشخص است و آن کسی جز ژوزف گوبلز وزیر تبلیغات رایش سوم. البته علت پاک کردن وی از این عکس مشخص نبود اما کمی پس از آن مشخص شد هیتلر به دلیل رابطه وی با یک زن هنرپیشه او را ازعکس محو کرده‌است.

3. در این عکس دختری 14 ساله بالای سر جسد جفری میلر دانشجویی که در اعتراضات علیه جنگ ویتنام توسط نیروهای گارد ملی آمریکا کشته شده، در حال شیون است. این عکس توسط جان فیلو که دانشجوی عکاسی بوده، گرفته شده‌است. این عکس تبدیل به نمادی در دوره ناآرامی‌های آمریکا شد.



با دیدن عکس اصلی، مشخص شد که دست‌کاری در این تصویر صورت گرفته‌است. در عکس اصلی تیری که فنس‌های اطراف پارک به آن متصل شده است، بالای سر وچینو قرار دارد گویی یک میله بزرگ بر سر وی فرو رفته است. هنگامی که این عکس در مجله لایف منتشر شد سردبیر تصمیم گرفت آن را از تصویر حذف کند.

4. ناظرین غربی مدت‌هاست که نسبت به عکس‌های منتشره توسط آژانس خبری رسمی آن کشور، به دیده تردید می نگرند. آنها بر این باور بودند که در صورت خوشبینی هم لااقل می‌توان گفت که عکس‌های منشتره از کیم یونگ ایل دستکاری می‌شود. در آن زمان شایعه‌ای در مورد رهبر کره پخش شده بود که وی سکته کرده است و آنها برای اثبات این ادعا نگاه موشکفانه‌ای پیدا کرده بودند. برای رد آن، این عکس گرفته شده تا وی را به همراه هنگ نظامی نشان دهد.



این در حالی است که در این عکس سکویی که پشت کیم قرار دارد با سکویی که زیر پای سربازان قرار دارد متفاوت است و این امر را تداعی می‌کند که کیم بعد از تهیه این عکس به آن اضافه شد‌ه‌است.

5. روزنامه اسرائیلی "یاتد نیمان" عکسی را از کابینه نتانیاهو منتشر کرد. در این عکس نخست‌وزیر تازه انتخاب شده در سمت چپ عکس کنار شیمون پرز ایستاده است و در سمت راست اعضای دولت جدید نتانیاهو ایستاده‌اند.



 
نسخه اصلی عکس که دست‌کاری نشده‌است نشان داد که این روزنامه دو تن از اعضای کابینه را که زن بودند حذف کرده‌ و آریل آتیاس و موشه کاچلون را جایگزین آنها کرده است. در اسرائیل بیشتر روزنامه‌هایی که مخاطبان آنها ارتودکس‌های افراطی یهودی هستند، معتقد هستند که زن در کابینه جایی ندارد.
 
 



نظرات (0) نويسنده : سيد جعفر فاطمي نوش آبادي - ساعت 5:10 PM - روز چهارشنبه 15 مهر 1388    |   لينک ثابت