مهدویت وادی پر مخاطره

 

ذکر این موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد که ایراد و نوشتن مطلب در خصوص مهدویت نباید از سر احساس و بدون پژوهش باشد که بس مخاطره انگیز و گمراه کننده است.

چه بسا مخاطب به جهت اطمینان از ماهیت موضوع به گفتار و نوشتار اعتماد کرده و دچار انحراف فکری گردد.

موضوع مهدویت یکی از باریک ترین و حساس ترین موضوعات در حوزه دین است که پرداختن به آن بدون بررسی و صرفا از روی شنیده ها و مطالعات سطحی نه تنها فایده ای نخواهد داشت بلکه امکان خطا و اشتباه را بسیار بالا می برد.

دوستداران خاندان نبوت و امامت از سر صدق در خصوص مهدویت بسیار مقالات و نثرهای ادبی نوشته اند و اشعار سروده اند ولی باید به این نکته توجه کرد چه بسا عزیزانی که با نشر مطالب بدون پژوهش موجبات بروز انحرافات اعتقادی و بدبینی ها و سو استفاده ها را فراهم کرده اند.

پرداختن به دیدار ها و کرامات حضرت ولیعصر عج یکی دیگر از مواردی است که پرمخاطره می باشد. چه علما و مراجع دینی که در طول حیات خود بارها و بارها به دیدار امام عصر عج مشرف شده اند و دم بر نیاورده اند.

ذکر کرامات آن حضرت نیز می بایست با مطالعه و از منابع موثق باشد. صرف روایت شخصی نباید موجب نشر آن گردد مخصوصا در این برهه از تاریخ که موضوع مهدویت به شدت مورد تهاجم قرار گرفته است.

با امید به ظهور آن یگانه منجی عالم امکان و اینکه با شناخت صحیح از تنها باقیمانده  نسل امامت و ولایت بتوانیم زمینه های ظهور آن حضرت را فراهم آوریم.

اللهم عجل لولیک الفرج مولانا صاحب الزمان عج

 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1388  ] [ 1:15 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در احادیث شیعه و سنی

 

شناخت دین بر دو  پایه استوار است. عقل و نقل
عقل؛ عقل بشر محدود است و کلیات را درک می‌کند و پاسخگوی بسیاری از سؤال‌های انسان نیست. به عنوان مثال: عقل به ما می‌گوید به صورتی باید از نعمت دهنده تشکر کرد ولی چگونگی این شکر گذاری را بیان نمی کند.
نقل؛ نقل از قرآن و سنت تشکیل شده است. قرآن مانند قانون اساسی است و بیان امور جزیی را به سنت واگذار کرده است. مثال: در قرآن وجوب نماز و اینکه نماز انسان را از بدی و زشتی‌ها باز می‌دارد، آمده است[1] ولی چگونه انجام دادن و تعداد رکعت‌های آن را سنت و احادیث پیشوایان معصوم بیان می‌کند. در نتیجه سنت در میان منابع ما نقش ویژه‌ای دارد. حالا ببینیم مهدویت چقدر و چگونه در آن بیان شده است.
ادامه مطلب در لينك مطلب
 


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1388  ] [ 1:12 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

عقايد اقوام مختلف جهان درباره مصلح موعود


مسأله عقيده به ظهور مصلحى جهانى در پايان دنيا امرى عمومى و همگانى است، و اختصاص به هيچ قوم و ملّتى ندارد. سر منشأ اين اعتقاد كهن و ريشه دار، علاوه بر اشتياق درونى و ميل باطنى هر انسان ـ كه به طور طبيعى خواهان حكومت حقّ و عدل، و برقرارى نظام صلح و امنيّت در سرتاسر جهان است ـ نويدهاى بى شائبه پيامبران الهى در طول تاريخ بشريّت به مردم مؤمن و آزادى خواه جهان است.

تمام پيامبران بزرگ الهى در دوران مأموريّت الهى خود به عنوان جزيى از رسالت خويش به مردم وعده داده اند كه در آخر الزمان و در پايان روزگار، يك مصلح بزرگ جهانى ظهور خواهد نمود و مردمان جهان را از ظلم ظالمان و ستم ستمگران نجات خواهد داد و فساد، بى دينى و بى عدالتى را در تمام جهان ريشه كن خواهد ساخت و سراسر جهان را پر از عدل و داد خواهد كرد.

سيرى كوتاه در افكار و عقايد ملل مختلف جهان مانند: مصر باستان، هند، چين، ايران و يونان و نگرش به افسانه هاى ديگر اقوام مختلف بشرى، اين حقيقت را به خوبى روشن و مسلّم مى سازد كه همه اقوام مختلف جهان با آن همه اختلاف آرا، عقايد و انديشه هاى متضادّى كه با يكديگر دارند، در انتظار مصلح موعود جهانى، بسر مى برند.

ادامه مطلب در لينك مطلب.

ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1388  ] [ 1:01 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

اتفاق مذاهب در موضوع موعود آخرالزمان


جو حاكم در دوران حكومتهاى بنى‏اميه و بنى عباس و نظير آنها سبب گرديد كه بسيارى از حقايق اسلامى به دست فراموشى سپرده شود و در ميان مسلمانان ترويج نشود و در مقابل بسيارى از چيزها كه در مسير سياست آنها قرار مى‏گرفت‏به وجود آمد و تبليغ شد. نظير مساله جبر، خلق قرآن و امثال آنها.

جلال‏الدين عبدالرحمان سيوطى (1) در حالات «يزيدبن عبدالملك بن مروان‏» كه بعد از «عمر بن عبدالعزيز» به حكومت رسيد مى‏نويسد: او چون خلافت را به دست گرفت، گفت: مانند عمربن‏عبدالعزيز رفتار كنيد، اطرافيان او چهل نفر شيخ (عالم دربارى) را پيش او حاضر كردند و همه آنها شهادت دادند كه بر خلفا حساب و عذابى نيست! و او بعد از چهل روز از خلافتش (از عدالت و تقوا به ظلم و بى‏بندو بارى) برگشت .

«زمانى كه منصور عباسى از مالك بن انس امام مذهب مالكى خواست كتاب «موطا» را بنويسد تا مردم را بر فقه او وادار نمايد، با او شرط كرد كه بايد در كتابت از على بن ابى‏طالب(ع) حديثى نقل ننمايى! و نيز (2) به او گفت: از «شواذ بن مسعود» و «شدائد بن عمر» و رخصتهاى «ابن عباس‏» اجتناب كن » به هر حال در اثر جريانهاى اشاره شده و (3) انزواى امامان: و شهادت، تبعيد و زندانى شدن آنها و مخالفت صد درصد خلفا با مطرح شدن اهل‏بيت(ع) سبب گرديد كه مساله مهدويت در ميان برادران اهل سنت‏به دست فراموشى سپرده شود و اين مقدار كه در كتابها نقل شده و محفوظ مانده از كرامات بلكه از معجزات است كه خداوند خواسته است‏حجت‏بر همه اهل اسلام تمام شود. امروز كه وضع زمان عوض شده اميد است دانشمندان اسلامى اين حقايق را ترويج كرده و وظيفه الهى خويش را در رابطه با اين حقيقت ادا نمايند.

ادامه مطلب در لينك مطلب


 

ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1388  ] [ 12:55 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

امام عصر، عليه السلام از منظر پروفسورهانرى كربن

 

مام عصر، عليه السلام از منظر پروفسورهانرى كربن

تاريخ دانش شرقشناسى عموما با تحريفها، كتمان حقايق و نوعى بىانصافى همراه بوده است. اما در اين ميان گاهى برخى چهرههاى شاخص شرقشناسى، در مواجهه با منطق مستحكم برخى انديشههاى شرقى، شيفته آنها شده، به آن گرايش و ميل باطنى و ايمان قلبى يافتهاند. مرحوم پرفسور "هانرى كربن"، ايران شناس مشهور فرانسوى از جمله اروپاييانى است كه در دوران زندگى علمى خود، در پى گذر از انديشههاى وجود شناختى انديشورانى همچون "هايدگر" و "ادموند هوسرل"، با حكمت شرقى شيعى آشنايى حاصل كرده و به دنبال مطالعات چندين ساله، به وجود مبارك امام عصر، عجل الله تعالى فرجه الشريف، و معنويت بى بديل ساير ائمه شيعه، عليهم السلام، تمايل قلبى، و يقين عينى و عقلانى يافته است. .


ادامه مطلب


[ پنج شنبه 20 اسفند 1388  ] [ 12:34 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

آيا ايران بالاترين رتبه مصرف سرانه دارو در جهان را دارد؟

 

بيماري مصرف بي رويه دارو

سپيده سمائي

 اولين باري كه مي خواست مادربزرگ را دكتر ببرد، تمام مسير به بحث و جدل گذشت. مادربزرگ اصرار داشت كه به دكتر بگويد برايش آمپول بنويسد تا زودتر خوب شود و او هرچه مي گفت اگر لازم باشد دكتر خودش اين كار را مي كند و نيازي به توصيه ما نيست، مادربزرگ قانع نمي شد و مي گفت: من حال خودم را بهتر مي فهمم!

آخر سر تسليم شد، ولي وقتي با شرمندگي خواسته مادربزرگ را به پزشك گفت، آقاي دكتر لبخندي زد و جوابش را فقط با اين جمله داد: چيز ديگري احتياج نداريد برايتان بنويسم؟!

طبق آمار سازمان جهاني بهداشت، كشور ما به لحاظ مصرف دارو، جزء 20 كشور نخست دنياست و در آسيا بعد از چين مقام دوم را دارد. بعضي ها البته معتقدند اين آمار دقيق نيست و ما در اين زمينه هم در دنيا رتبه اول را كسب كرده ايم. چنان كه به گفته دكتر منتصري معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، ايران بالاترين رتبه مصرف سرانه دارو در جهان را دارد. آمار رسمي وزارت بهداشت مي گويد در 8 سال گذشته، متوسط تعداد داروهاي تجويز شده در هر نسخه، بيش از چهار قلم بوده است كه در حال حاضر متوسط كشوري آن به 6/3 قلم رسيده است. اين در حالي است كه ميانگين جهاني در اين زمينه كمتر از دو قلم در هر نسخه است.
.
ادامه مطلب در لينك مطلب

ادامه مطلب


[ دوشنبه 17 اسفند 1388  ] [ 5:47 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (1) ]

راهکارهای استفاده بهینه از دارو



" راهکارهای   ساده   ای   که   مربوط   به   خودمان   می   شود   و   با   رعایت   کردن   آن   می   توانیم   سهم   بزرگی   در   کاهش   میزان   مصرف   دارو   در   کشور   داشته   باشیم ."

دارو   ها   را   به   صورت   کامل   وتا   زمان   مقرر   شده   مصرف   نمایید .

لیستی   از   داروهای   موجود   در   خانه   داشته   باشیم .

تفکیک   داروها   بر   حسب   نوع   مصرف ( ظروف   مخصوص   نگهادری   دارو )

داروها   را   دور   از   نور   مستقیم   آفتاب   و   در   صورت   نیاز   در   یخچال   نگهداری   نمایید .

سعی   کنیم   هر   دارو   را   در   ظرف   خود   نگهداری   نماییم .

از   خرید   ومصرف   خود   سرانه   دارو   به   شدت   پرهیز   نماییم .

هیچ   موقع   با   نسخه   های   قدیمی   اقدام   به   تهیه   دارو   برای   بیماری   خود   نکنیم .

داروها   را   در   زمانهای   مشخص   شده   توسط   پزشک   مصرف   نماییم   وبرای   این   کار   یاد   آوری   این   امر   می   توانیم   از   وسایل   مخصوص   مثل " یادداشت   نوشتن   یا   ساعت   زنگ   دار   یا   دستگاه   مخصوص   این   امر   که 2 سال   قبل   طراحی   شده   بهره   برد ).

با   احساس   کوچکترین   درد   به   سراغ   دارو   نرویم،   چون   بسیاری   از   درد   ها   و   سردردها   را   می   توان   با   کمی   استراحت   و   نوشیدن   یک   لیوان   شربت   یا   چای   برطرف   کرد .

داروهای   گیاهی   که   آشنایی   کامل   به   موارد   مصرف   آن   داریم   می   تواند   در   بسیاری   از   موارد   جایگزین   خوبی   برای   داروهای   شیمیای   باشد .

گروه   راهکار

پایگاه جامع اصلاح الگوی مصرف 

  خرداد 1388


ادامه مطلب


[ دوشنبه 17 اسفند 1388  ] [ 5:40 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

سلطان زباله ها کاغذ

 

آيا مي دانيد –هر کیلو گرم کاغذ 2 دلار ارزش دارد در حالی که هزینه بازیافت آن نیم دلار است.

آيا مي دانيد –ازهر100هزار تومان زباله ای که هر فرد تولید می کند 39 هزار تورمان آن مربوط به کاغذ است.

آيا مي دانيد –با بازیافت درست کاغذ می توان 90٪ در مصرف آب و 50٪ در مصرف انرژی و75٪ در کنترل آلودگی هوا صرفه جویی کرد.

آيا مي دانيد –تقريباً هر كاغذ امروزه مي تواند باز يافت شود .

آيا مي دانيد –يك كارخانه كاغذ كه، كاعذ بازيافتي مي سازد به كارخانهاي كه كاغذ را از الوار تازه مي سازد 20 در صدكمتر انرژي مصرف مي كند.



ادامه مطلب


[ دوشنبه 17 اسفند 1388  ] [ 3:04 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

راهکارهای استفاده بهینه از کاغذ



- حذف دستور جلسات به صورت مکتوب برای اعضا شوراهای پژوهشی حوزه مدیریت پژوهشی و ارائه دستورالعمل و گزارش به صورت رایانه ائی

- استفاده از روی سفید اوراق استفاده شده قبلی جهت تهیه متن نامه ها ،زیراکس نامه ها و دستورالعمل ها

- کارشناسی طرحهای پژوهشی دانشگاه از طریق سیستم الکترونیک

- پاسخ پدیدآورندگان در خصوص وضعیت کتاب خودشان به صورت online و مراجعه آنها به سایت (کاهش هزینه کاغذ،پست،پرسنل،کاهش زمان،سرعت در پاسخگویی)

ادامه مطلب در لينك مطلب
 

ادامه مطلب


[ دوشنبه 17 اسفند 1388  ] [ 3:02 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]

استفاد‌ه بهینه از زبـالـه خانـگی


وقتی گفته می‌شود‌ خانواد‌ه نقش مهمی د‌ر اقتصاد‌ کلان د‌ارد‌ و اقتصاد‌ خانواد‌ه، حوزه کلان اقتصاد‌ را نیز متاثر می‌کند‌، بسیاری یا آن را به شوخی می‌گیرند‌ و یا آن را چند‌ان موثر نمی‌د‌انند‌. 

وقتی گفته می‌شود‌ خانواد‌ه نقش مهمی د‌ر اقتصاد‌ کلان د‌ارد‌ و اقتصاد‌ خانواد‌ه، حوزه کلان اقتصاد‌ را نیز متاثر می‌کند‌، بسیاری یا آن را به شوخی می‌گیرند‌ و یا آن را چند‌ان موثر نمی‌د‌انند‌.

همین نگرش موجب می‌شود‌ تا از یکسو برای اصلاح رفتار اقتصاد‌ی خانواد‌ه چند‌ان علاقه‌مند‌ نباشیم و از سوی د‌یگر اگر هم اقد‌امی می‌کنیم، فعالیت‌هایی را شامل ‌شود‌ که مستقیماً با هد‌ف سود‌رسانی به خانواد‌ه باشد‌ و نه سود‌ جامعه. به عبارتی د‌یگر، د‌ر اقد‌ام‌ها و فعالیت‌های ما و خانواد‌ه‌ها، جامعه، مخصوصاً د‌ر سطح ملی آن یعنی جامعه کل گم می‌شود‌ و جایگاهی نمی‌یابد‌.

البته ممکن است کاری که انجام می د‌هیم د‌ر نهایت به سود‌ جامعه باشد‌، ولی به ند‌رت پیش می‌آید‌ د‌ر خانواد‌ه به اقد‌اماتی د‌ست بزنیم که این سود‌ مد‌ نظرمان باشد‌.


ادامه مطلب در لينك مطلب

ادامه مطلب


[ دوشنبه 17 اسفند 1388  ] [ 2:53 PM ] [ محمد معزی زاده ]
[ نظرات (0) ]